Ikke vann gressplenen! I fjor var det en ekstrem tørr sommer. Sommeren i år er ikke den samme, men det har vært mye bra vær og varsel om skogbrannfare, så vi minner om artikkelen om håndtere hage fra i fjor.

Vi har forsøkt å samle litt informasjon om beste måten å håndtere hagen på om sommeren. Når det gjelder gressplen, ser det ut til at de fleste ekspertene er enige.

Hageeiere kan gjøre seg selv en bjørnetjeneste ved å vanne gressplenen når det er tørt om sommeren. Gressrøttene søker etter vann. Når det er tørt, søker røttene seg dypere i jorden, slik at gresset senere bli bedre i stand til å tåle tørke. Hvis du vanner i solrike perioder, risikerer du derimot at gressrøttene søker oppover mot overflaten, hvor det midlertidig er fuktighet, som senere fordamper.

De rådene vi har funnet, tyder på at hageeiere bør ha is i magen – eller i glasset – og ikke vanne hagen. Plenen kan få gule og stygge flekker, men gresset kommer sterkere tilbake når tørken er over. Regn blir det vanligvis nok av til høsten.

Når værsituasjonen blir mer normal, kan du styrke plenen ved å klippe ofte, legge på litt såkalt topp-dressing og stelle plenen fornuftig.

Skal du selge bolig i Moss så er det Meglergaarden som kjenner markedet best, og vet hvordan du får best pris for din bolig. Kontakt en eiendomsmegler hos oss for mer informasjon.

Gå til: Boliger for salg i Moss   Nybygg og boligprosjekter i Moss

 

Til Boligtips og råd