Spill med åpne kort når du skal selge huset, det lønner seg. Bolighandel er et spørsmål om tillit, og du oppnår den beste prisen når boligkjøperen får tillit til selgeren og huskjøpet, sier byggmester og takstmann Kim-Andre Opalka Pettersen.

Vær åpen og gjør det enkel for takstmannen å gjøre jobben sin. Det lønner seg ikke å forsøke å skjule feil og mangler. Det fører bare til misnøye og dyre erstatningskrav. Hvis en boligkjøper får følelsen av at selger forsøker seg på lureri, kan interessen og betalingsviljen falle drastisk.

Dra frem dusjkabinett og fjern gjenstander som gjør det vanskelig å inspisere. I kjellere er det viktig å fjerne gjenstander som står mot yttervegg og kan vanskeliggjøre inspeksjon av veggene. Fjern hindringer som kan gjøre det strevsomt å komme til krypekjellere og krypeloft. Sett frem stige så det blir enkelt å inspisere loft og tak. 

Hvis takstmannen ikke får tilgang til vitale deler av huset, kan det bli nødvendig å ta forbehold I tilstandsrapporten, og det kan redusere budgivernes interesse.

La takstmannen få gjøre en grundig vurdering av tilstanden på boligen. Hvis takstmannen skulle finne vesentlige feil og mangler, kan det i noen tilfeller lønne seg å utbedre og så be om en ny takst når feilene er rettet opp, sier Kim-Andre Opalka Pettersen.

Skal du selge bolig i Moss så er det Meglergaarden som kjenner markedet best, og vet hvordan du får best pris for din bolig. Kontakt en eiendomsmegler hos oss for mer informasjon.

Gå til: Boliger for salg i Moss   Nybygg og boligprosjekter i Moss

 

Til Boligtips og råd