Prisoppgang og rekordomsetning i boligmarkedet i juli. Boligprisene steg med 0,4 prosent i juli 2020. Boligprisene er nå 5 prosent høyere enn for et år siden.

– I juli ble det solgt nesten 45 prosent flere bruktboliger enn i juli 2019. Rekordmange nordmenn har brukt sommeren til å handle bolig, og omsetningsfallet i boligmarkedet i kjølvannet av korona-utbruddet i mars og april er mer enn hentet inn igjen ved utgangen av juli, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Rekordstor omsetning

I juli ble det solgt 6.821 boliger i Norge, noe som er 44,7 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2019. Så langt i år er det solgt 56.196 boliger i Norge, noe som er 2,3 prosent flere enn på samme tid i 2019.

– Det ble både solgt og lagt ut markant flere boliger i juli i år enn i 2019. Akkumulert har det aldri vært solgt så mange boliger i Norge ved utgangen av en juli-måned, sier Lauridsen.

Mer moderat prisutvikling fremover

Sterkest 12 måneders vekst hadde Hamar m/Stange med en oppgang på 8,3 prosent, mens Stavanger m/omegn hadde den svakeste utviklingen de siste 12 månedene med en oppgang på 2 prosent.

– Renten er atomknappen i boligmarkedet, og vi tror effekten av null-renten nå er tatt ut. Vi forventer prisutviklingen vil bli mer moderat fremover og at den svakere utviklingen i norsk og global økonomi nå vil få større betydning for boligmarkedet. På samme tid er det sannsynlig at husholdningenes konsum i større grad vil rette seg mot egen bolig da korona-pandemien trolig fortsatt er i en tidlig fase. Hjemmet er en trygg av havn mot korona, avslutter Lauridsen.

Rekord for Meglergaarden

-Dette har ikke vært månedene for sommerferie for oss, sier daglig leder Tommy Skovly og smiler. – Det har vært usedvanlig høy aktivitet i sommer. Vi har aldri opplevd å selge så mange boliger i sommermånedene. Hele 122 boliger fikk nye eiere gjennom oss i juni og juli, sier Skovly engasjert og skryter av gjengen på Meglergaarden. – De har virkelig stått på alle sammen. Slik vi ser det, ser det ut til at aktiviteten fortsetter. Vurderer du å selge, er det bare å hive seg rundt, vi står klare, avslutter Skovly.

Klar for å selge bolig eller bare ønsker mer informasjon? Kontakt oss
Kilde: Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS

Til Aktuelt