Nok en måned med oppgang. Boligprisene steg med 1,1 prosent i august 2020.

Boligprisene er nå 4,3 prosent høyere enn for et år siden.

– Boligprisene steg i august, noe som er normalt for måneden. Den sterke veksten vi har sett i boligprisene de siste månedene er nå avtagende, og vi venter at boligprisene vil følge normalt konjunkturforløp med fallende priser mot slutten av året, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

– Det selges rekordmange boliger også i august. Veksten i antall transaksjoner vedvarer, og det har aldri vært solgt så mange boliger i Norge ved utgangen av en august måned som i år.

– Med uendrete rammevilkår for boligkjøpere gjennom boliglånsforskriften og lav rente venter vi en stabil utvikling i boligmarkedet på litt lengre sikt. I lys av at korona-situasjonen høyst sannsynlig vil bli langvarig, tror vi hjemmet vårt vil bli enda viktigere for nordmenn flest de kommende årene, sier Lauridsen.

Omsetningen øker fortsatt

I august ble det solgt 9.964 boliger i Norge, noe som er 10,2 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2019. Så langt i år er det solgt 66.213 boliger i Norge, noe som er 3,5 prosent flere enn på samme tid i 2019.

I august ble det lagt ut 11.667 boliger til salgs i Norge, noe som er 8,2 prosent færre enn i samme måned i 2019. Så langt i år er det lagt ut 70.771 boliger til salgs, noe som er 2,9 prosent færre enn på samme tid i fjor.

– Det selges fortsatt rekordmange boliger i Norge, slik vi også har observert gjennom flere måneder. Samtidig legges det ut noe færre boliger enn i 2019, men antallet nye boliger på markedet er høyt sammenlignet med tidligere år, sier Lauridsen.

Det tok i gjennomsnitt 54 dager å selge en bolig i august 2020. Det er en reduksjon fra 67 dager i juli. Kortest salgstid hadde Oslo med 25 dager og tregest salgstid hadde Kristiansand med 84 dager.

– Salgstiden er stabil og på et noe høyere nivå enn de foregående årene. Den stabile salgstiden vitner om et sunt boligmarked, sier Lauridsen.

Meglergaarden og Moss følger trenden

– Prisene er gode og omløpshastigheten er svært høy her i Moss. Vi ser at den gode trenden fra sommeren fortsetter, med nok en måned med oppgang, sier eiendomsmegler Andreas Thoring.

Skal du selge? Ta kontakt så starter vi prosessen. Se våre meglere her. På jakt etter bolig? Se vårt utvalg her.

Kilde: Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS

Til Aktuelt