Korona-situasjonen har ført til stor usikkerhet blant mange, men nå er heldigvis store deler av samfunnet på vei tilbake til normalen. I boligmarkedet har situasjonen egentlig vært tilnærmet stabil gjennom hele den vanskelige perioden, og nå melder meglerne om svært hektiske dager.

– Rett etter nedstengningen av landet i mars, merket vi selvsagt litt usikkerhet blant folk. Men det endret seg raskt, forteller eiendomsmegler Andreas Thoring.

– Vi i Meglergaarden var aktive på å forsikre kundene om at det fortsatt var liv laget for å selge, og det har vi bevist. Hjulene må jo gå rundt og det virker som korona-tilværelsen har blitt den nye normalen. Man har begynt å leve med retningslinjene, fortsetter Thoring.

Sterk april-måned

Det har vært bra med salg i både bruktmarkedet og for prosjekterte boliger. Det kan eiendomsmegler Mats Måleng bekrefte.

– Ja, vi ser ikke noen store utfordringer i boligmarkedet nå. Det ser ikke ut til å bli noe stort fall i markedet, slik som en del eksperter har spådd. Det er trygt å selge bolig. Vi i Meglergaarden har oppdrag inn og ut hver eneste dag, forteller Måleng, som også presiserer at det er naturlig at boligprisene ikke vokser inn i himmelen:

– Pila har pekt oppover i mange år, så det er ikke skummelt at den nå ser ut til å flate litt ut. Det er ingen grunn til å være redd for å bytte bolig.

Rekordlav rente

Korona-situasjonen har ført med seg mye, blant annet rekordlav rente. Det er naturligvis ingen ulempe på boligmarkedet.

– Lav rente bidrar selvfølgelig og det vil det alltid gjøre, forklarer Thoring og fortsetter:

– Renten er rekordlav, så nå er jo tidspunktet inne for å etablere lån. Det er bare å ta kontakt med vår samarbeidspartner Marker Sparebank. Der møter man hyggelige rådgivere som hjelper deg hele veien, avrunder Andreas Thoring.

Dersom du har spørsmål om bolig, enten vedrørende kjøp eller salg, er det bare å ta kontakt med en av våre meglere ved å trykke her.

Til Aktuelt