Våren er tiden for å sjekke hyttene ved sjøen. Men samtidig er det greit å ta en status over huset, sier byggmester og tanksmann Kim-Andre Opalka Pettersen, som kjenner forholdene i Mosse-området godt.

Om våren er det spesielt viktig å gå over hytter ved sjøen for å sjekke om det kan ha skjedd skader i løpet av vinteren. Det er særlig vann- og avløp som trenger en sjekk, i tillegg til tak, piper og beslag. På våren er det ofte lettere å oppdage feil som kan ha oppstått under høsten og vinteren

Når du klargjør hytta for sommeren, bør du samtidig se nøye etter om det er spor av vannskader og utettheter, sier Pettersen, som i tillegg til å være byggmester også er takstmann og ofte får melding om skader som skal takseres. Det fuktige være om høsten og snøsmeltingen om våren stiller store krav til hytta. Hytter nær saltvann får ekstra utfordringer samtidig som luftfuktigheten er stor.

For bolighus er det kanskje ikke så mye som må klargjøres, bortsett fra å gjøre hagen klar for sommeren. Men det lønner seg også å sjekke taket på huset, rengjøre takrenner og nedløp og sjekke kledningen. Forsommeren er en fin tid for vask av kledningen, når det blir tilstrekkelig varmt i været. Men unngå trykkspyler. Den kan gjøre mer skade enn gavn, sier Kim-Andre Opalka Petteersen.

Våren er også tiden for å legge planer for sommeren og høsten. Det virker litt tidlig å tenke på neste vinter når vårsola blinker, men hvis du ser det er behov for å utbedre noe med huset, er det lurt å planlegge dette tidlig og ikke vente til neste høst, sier Pettersen.

Mange utbedringer er lettest å gjennomføre i den lyse årstiden, og det trenger du å forberede allerede på våren og forsommeren.

Skal du selge bolig i Moss så er det Meglergaarden som kjenner markedet best, og vet hvordan du får best pris for din bolig. Kontakt en eiendomsmegler hos oss for mer informasjon.

Gå til: Boliger for salg i Moss   Nybygg og boligprosjekter i Moss

Til Boligtips og råd