Rygge , Eskelundsbråten 22

Rygge/Halmstad - 3-roms andelsleilighet med enkel adkomst på bakkeplan - Perfekt førstegangskjøp - Forkjøpsrett avklart

2 200 000

Visninger

 • 27 september / tirsdag

  18:00 - 19:00

 • Prisantydning:

  2 200 000,-

 • Totalpris:

  2 455 920,-

 • Fellesutgifter:

  5 200,-

Beregnet totalkostnad: 2 200 000,- (Prisantydning) 247 908,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 447 908,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 012,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 455 920,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Borettslag

 • Primærrom:

  62m²

 • Bruksareal:

  62m²

 • Etasje:

  1

 • Byggeår:

  2001

 • Gårdsnummer:

  111

 • Bruksnummer:

  27

 • Energimerking:

  E

 • Finnkode:

  273747055

 • Sist endret:

  23.09.2022 09:20

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 84%

  eier sin egen bolig

 • 60%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 49%

  har bolig på over 120 kvm

 • 49%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 20%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Eskelundsbråten 22!
En koselig 3-roms andelsleilighet bygget i 2001, beliggende syd for Halmstad sentrum. Leiligheten fremstår som godt vedlikeholdt, og vil være et perfekt førstegangskjøp! Her vil du bo med gangavstand til alle fasiliteter samt at området kan by på gode buss og togforbindelser til Oslo og de større Østfoldbyene. Skulle du ønske å ta bilen har du rask tilgang til E6 som tar deg til Moss på ca. 17 min og Oslo på ca. 1 time.

Overbygd inngangsparti med gode solforhold på formiddagen og en stor skjermet terrasse med kvelddsol som kan nytes i hyggelig selskap.

Leiligheten inneholder bl.a: Entré, bad, to soverom og stue med en delvis åpen kjøkkenløsning. Boligens gode planløsning skaper rom for kreativitet og flotte møbleringsmuligheter.

Her vil du bo i landlige og barnevennlige omgivelser, med kort vei til det meste.

Velkommen til visning.

Innhold

Leilighet i 1. etasje som inneholder:
Entré/gang, bad, bod, to soverom, stue med delvis åpen kjøkkenløsning.

Sikringsskap med automatsikringer og strømmåler plassert i entré/gang.

Innvendige overflater:
Gulv med laminat og gulvbelegg.
Vegger med malte strietapeter.
Himling i lysmalte slette flater.

Utstyr

Sikringsskap med automatsikringer
Røykvarslere og brannslukningsapparat
Slett entrédør fra Swedoor

Entré

Avlang entré/gang med en mindre walk-in garderobe for enkel oppbevaring av yttertøy, for et rent uttrykk er det montert skyvedører inn. Innenfor garderoben finner du inngang til bod. I direkte tilknytning til entré finner du 2 soverom og bad før rommet åpner seg ut i stuen.

Stue

Stuen oppleves lys med plass til en sofagruppe og spisebordgruppe. Den delvis åpne kjøkkenløsningen gjør rommet sosialt samtidig som den skaper flere soner i rommet. Spisebordområdet plasserer seg naturlig ved kjøkken.
Fra stue er det utgang til en stor terrasse.

Kjøkken

Kjøkkeninnredning fra byggeår med glatte lyse fronter, benkeplate av laminat og nedsenket oppvaskkum av rustfritt stål som er ny i 2022. Det er montert benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Mellom skapinnredningen er det malt i en mørk tone, noe som gir en spennende kontrast til innredningen.
Videre er kjøkkenet innredet med frittstående stekeovn, oppvaskmaskin, kjøleskap med frysedel og ventilator med mekanisk avtrekk integrert inn i innredningen.
Det er montert lekkasjestopper og hovedstoppekran under oppvaskkum.

Bad

Baderom fra byggeår med flislagt gulv fra 2019. Fliser ble lagt på våtromsbelegg fra byggeår. Badet er innredet med vegghengt servantinnredning samt vegghengtskap med profilerte lyse fronter, benkeplate av laminat og nedsenket servant med ett-greps armatur. Det er montert speil, belysning og stikkontrakt over servant. Guvstående toalett og dusjkabinett med glass skyvedører fra 2019.
Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

TG2:
Tilkomst til sluket under dusjkabinett er utilfredsstillende.
Servantskap/benkeplate har fukt/kondensskader.
Det registreres bomlyd i en gulvflis ved vaskemaskin, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Det er ikke observert synlige skader. Med bakgrunn i membranens/våtromsbeleggetsalder gis TG 2. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Terrasse

Med utgang fra stue kommer du til en stor delvis overbygget vest-vendt terrasse på 22 kvm. Terrassen oppleves skjermet og kan by på kveldssol, samt god plass til utemøblement. Utenfor terrasse er det en felles gressplen. En hyggelig plass hvor varme sommerdager kan nytes.

Soverom

Leiligheten kan by på 2 soverom med god størrelse. Hovedsoverom rommer flott plass til dobbeltseng og annet ønskelig møblement, samt garderobeskap som står på rommet. Soverom 2 er noe mindre og egner seg perfekt som et barne- eller gjesterom eller kontor/hobbyrom.

Beliggenhet

Esklundsbråten 22 ligger syd for Halmstad sentrum.  Halmstad fremstår i sin helhet som et barne- og familievennlig tettsted, med kort vei til de fleste fasiliteter.

Skole og barnehage.
Kort vei til Halmstad barneskole. Ungdomsskole på Bredsand. På Halmstad finner du flere barnehager.

Shopping
De dagligdagse innkjøpene kan du enkelt gjøre ved Rema 1000 butikken eller ved KIWI. Like ved finner du også blomsterbutikk, apotek, konditori og frisør, i tillegg til tannlege, lege med mer. 

Aktiviteter
Svømmehall, kunstgressbane og idrettshall i nærmiljø.

Rygge Idrettslag - i samarbeid med kommunen, FAU ved Halmstad barne- og ungdomsskole samt lokale foreninger/organisasjoner har utviklet en aktivitetspark som et naturlig treffsted for befolkningen på Halmstad.
Målet med aktivitetsparken er å skape en helsefremmende møteplass hvor ulike generasjoner kan få fysiske utfordringer, gode sosiale opplevelser og derigjennom helsemessige gevinster. Et av hovedelementene i aktivitetsparken er en "senior playground" ( Tufteparken ). De andre delene av parken består av apparater for barn/ungdom der det legges vekt på motorikk, balanse og styrketrening og en sandvolleyballbane. De minste har egen "sone" på området med lekeapparater. Hele området er forskjønnet med trær, planter, sittegrupper og belysning for å skape et intimt, trygt og trivelig aktivitetsområde for hele familien. Det er også montert en grill i sonen med benker og bord.

Kollektivtilbud
Syd for skolens område ligger Rygge stasjon som byr på hyppige avganger til Oslo og Halden med en reisetid på under timen. Langs Ryggeveien er det holdeplasser for ekspressbusser både nordover til Oslo og Gardermoen, så vel som sydover mot Halden. Halmstad ligger ca. 10 minutters kjøring fra Moss sentrum med alle sine fasiliteter. Med bil tar du deg også enkelt ut på firefelts E6. Det er ca. 30 minutters kjøring til fornøyelsesparken Tusenfryd.

Rekreasjon
Den landlige beliggenheten gir deg enkel tilgang til de store tur- og rekreasjonsområdene Rygge er kjent for. Blant et mangfold badestrender og utfartssteder er sommeridyllen Larkollen og Fuglevik blant perlene. En av Norges mest anerkjente golfbaner, Evje Golfpark, er også en kort biltur unna gjennom åkerlandskapet. Rygge kommune ligger mellom Oslofjorden og Vansjø. I Rygge finner vi noen av Oslofjordens vakreste kyststrekninger. I øst ligger Vansjø med sine grønne og frodige kantsoner.

Felleskostnader

Kr. 5 200 pr. mnd. hvorav kr 2.738,- er faste fellesutgifter inklusive eventuelle avsetninger til fremtidig vedlikehold og sparing.

Løpende kostnader

Medlemskap i Vansjø Boligbyggelag. Andelstegning i Vansjø BBL koster kr 350,- pr. medlemskap (+ kr 300,- for kontingent).
Ovenstående kontingent er inkludert i felleskostnadene.

Andel fellesgjeld

Kr. 247 908,-

Andel formue

Kr. 18 784,-

Borettslag

Eskelund borettslag, org.nr. 982 335 442, består av 16 andelsleiligheter.

Forretningsfører:
Vansjø Boligbyggelag
Varnaveien 34
1523 Moss
Tlf: 952 66 200
E-post: post@vansjobbl.no

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Saker som styret har jobbet med og vedlikehold som har vært gjennomført 2021:
- Dialog med adv. Solberg angående en andelseier.
- Plantet vintergrønn liguster langs størremur samt "portalen" og lagt bark.
- 3 tak samt takrenner på bodene er skubbet og vasket.
- Etablert kanter på alle bed.
- Nye lamper i avfallsbod og redskapsbod er montert.
- Plater som har vært løse på balkonger og i trappehus ble poppet fast igjen.
- Behandlet sittebenker.
- Belysning i trapperom har fått nye pærer, samt skiftet en pære i rabattlyset.
- Alle andelseiere har fått nye røykvarslere.
- Rødt hus har fått sykkelstativ.
- Trærene i rabatten er beskjært.
- To kompostbinger er satt opp v/ avfallsbod.

Innkomne saker fra andelseiere:
- Det er ønskelig å få montert elbil ladere på parkeringsplassen. Styret vedtok pr. da at den ene laderen som står på parkeringsplassen syntes å dekke behovet som er i dag. Når behovet for elbil ladere øker tas saken igjen opp på et ordinært eller ekstraordinært årsmøte. Enstemmig vedtatt.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det kan opplyses at andelen er sikret i Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Borettslaget er tilknyttet sikringsordning som dekker manglende innbetaling av felleskostnader. Tilbyder av ordningen er: Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS.
Avtalens varighet: Til den sies opp av en av partene. Vilkår for oppsigelse: Avtalen kan sies opp fra sikringsfondet dersom kravene for deltagelse ikke lenger er oppfylt. Avtalen kan sies opp fra borettslaget innen 1.desember, med virkning fra kommende årsskifte.

Det kan opplyses av borettslaget ikke har IN-ordning.

Fellesgjeld / lånevilkår

Type A - Lån hvor det betales både renter og avdrag: Annuitetslån
Rente Pt.: 3,15 %. Renter og avdrag pr.mnd. med dagens rente : 202,-, hvorav renter
utgjør kr 68,- og avdrag utgjør kr 134,-.
Lånets løpetid: 2035.
Lånenr. 61188219011. Bankforbindelse: Nordea
Eventuell nedbetalingsplan må innhentes hos borettslagets bankforbindelse.

Type A - Lån hvor det betales både renter og avdrag: Annuitetslån
Rente Pt.: 1,38 %. Renter og avdrag pr.mnd. med dagens rente : 2.260,-, hvorav renter
utgjør kr 325,- og avdrag utgjør kr 1.935,-.
Lånets løpetid: 2031.
Lånenr. 11464743 1. Bankforbindelse: Husbanken
Eventuell nedbetalingsplan må innhentes hos borettslagets bankforbindelse.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 82412755

Vedtekter / husordensregler

Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket.

Husdyrhold

Det er som hovedregel ikke tillatt å holde dyr. Beboer kan likevel holde dyr hvis gode velferdsmessige grunner taler for det og det ikke er til ulempe for borettslaget eller de andre brukerne av eiendommen. Styret kan derfor etter skriftlig og begrunnet søknad tillate at det kan holde 1 hund eller kat dersom gode velferdsmessige grunner tilsier det.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
Bad
- Tilkomst til sluket under dusjkabinett er utilfredsstillende.
- Servantskap/benkeplate har fukt/kondensskader.
- Det registreres bomlyd i en gulvflis ved vaskemaskin, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Det er ikke observert synlige skader. Med bakgrunn i membranens/våtromsbeleggets alder gis TG2. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Elektrisk anlegg
- Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i manglende samsvarserklæring for hele det elektriske anlegget i
leiligheten, bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
- Lagt fliser, malt øverste del av vegg og satt inn nytt dusjkabinett 2019.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Vasket og beiset/vedlikeholdt terrasse.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14.
- Hafslund, Sjekk av anlegg for automatisk avleser.
13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
- Vet ikke.
14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Se over.
15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
- Nei. Men 1 felles på området.

Tilleggskommentar:
Selger opplyser om lekkasje i vannlåsen på kran på kjøkkenet.

Boligens areal

Primærrom: 62 kvm, Bruksareal: 65 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 65 m².
Primærrom: 62 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, bad, to soverom, stue med delvis åpen kjøkkenløsning.
Bod på 3 kvm inngår i boligens sekundærareal.

Leiligheten disponerer en utvendig bod på ca. 5,4 kvm.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Areal: 3 135 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal og opparbeidet med asfalterte og gruslagte internveier, biloppstillingsplasser, utvendige boder, forstøtningsmurer, gressplen, trær, prydbusker, diverse beplantning, sittegrupper og lekeapparat.

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer parkeringsplass. Plassen er merket med nr. 22.

Byggemåte

Se vedlagt boligsalgsrapport avholdt av Lars Petter Ausland i Anticimex AS, med rapportdato 13.09.2022 for teknisk beskrivelse av eiendommen.¨

Støpt plate på mark.
Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med liggende og stående trekledning.
Etasjeskillere av treverk.
Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget).
Leiligheten har slett entrédør fra Swedoor med glassfelt. Balkongdør og vinduer med to-lags glass fra byggeår.
Leiligheten er basert på naturlig ventilasjon med tilluftsventiler i vinduer kombinert med mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad.
Varmtvannsbereder plassert under kjøkkenbenk (ikke inspisert). Vannrør av typen rør-i-rør system og kobberrør. Lekkasjestopper og hovedstoppekran montert under oppvaskkum. Fordelerskap for rør-i-rør system montert i bad. Ventilator med mekanisk avtrekk montert i kjøkken. Avtrekksventil tilknyttet felles mekanisk avtrekk montert i bad.
Takhøyder er målt på tilfeldig valgte steder i leiligheten. Det er målt fra 2,48 til 2,49 meter takhøyde.
Leiligheten har skjult elektrisk anlegg.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er utstedt midlertidig brukstillatelse datert 15.08.2000 på eiendommen. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

Barnehage / skole i området

Fasanveien barnehage, 1 km
Tittin familiebarnehage, 1.8 km
Halmstad barnehage, 2.1 km

Halmstad skole, 2.1 km
Rygge ungdomsskole, 7.4 km
Tomb videregående skole, 8.2 km
Malakoff videregående skole, 9.2 km

Adgang til utleie

Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter blir sendt samlet til Eskelund borettslag og er inkludert i felleskostnadene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 627 655 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 092 184 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål innefor det offentlige. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Boligen ligger ved Ryggeveien og noe støy må derfor forventes.

Kommuneplaner
Id KP_3002
Navn Kommuneplanens arealdel 2021-2032
Plantype Kommuneplanens arealdel
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 24.03.2021

Kommunedelplaner
Id M178
Navn HALMSTAD
Plantype Kommunedelplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 14.12.2006

Reguleringsplaner
Id M66E97
Navn Eskelund
Plantype Mindre reguleringsendring
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 18.06.1998

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1988/12174-2/87  Bestemmelse om veg  
19.12.1988

1993/8937-1/87  Bestemmelse om kloakkledn  
18.11.1993

1999/6002-3/87  Best. om vann/kloakkledn.  
11.08.1999

2001/3554-2/87  Festekontrakt - vilkår  
02.05.2001

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Moss kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til maleng@meglergaarden.no eller SMS: 97 71 95 59 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

I dette salgsoppdraget avklares forkjøpsretten til borettslaget og til Vansjø BBL`s medlemmer ved forhåndsavklaring. I forbindelse med dette må kjøper, I TILLEGG TIL KJØPESUM OG TINGLYSINGSOMKOSTNINGER, betale følgende beløp til forretningsfører Vansjø Boligbyggelag.:
Gebyr for forhåndsavklaring av forkjøpsretten - 5 R + mva., for tiden kr. 7.493,-. Faktura sendes direkte fra VBBL til kjøper straks bud er akseptert, salgsmelding er mottatt fra megler, og forkjøpsretten er avklart.
Gebyret blir ikke mellomregnet i megleroppgjøret mellom selger og kjøper. Kjøper av leiligheten må også være medlem i Vansjø Boligbyggelag. Kjøper som ikke er medlem må melde seg inn i VBBL straks forkjøpsretten er avklart og de har fått melding om dette. Innmelding og medlemskontigent (andel i VBBL) kr. 350,- + medlemskontigent kr. 250,- pr. år.

Adresse og matrikkel

Eskelundsbråten 22, 1580, Rygge, Gnr. 111 bnr. 27, andelsnr. 3 i Eskelund borettslag med orgnr. 982335442 i Moss kommune

Oppdragsnummer

92-22-0287

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Verdivurdering