Rygge , Ryggeraet 24D

Halmstad - Nyere 3-roms selveier fra 2020 med god takhøyde, solrik balkong og caport - God intern beliggenhet

3 690 000

Visninger

 • 27 september / tirsdag

  17:00 - 18:00

 • Prisantydning:

  3 690 000,-

 • Totalpris:

  3 783 622,-

 • Fellesutgifter:

  1 997,-

Beregnet totalkostnad: 3 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 92 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 690 000,-)) -------------------------------------------------------- 93 622,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 783 622,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Eierseksjon

 • Primærrom:

  64m²

 • Bruksareal:

  64m²

 • Etasje:

  2

 • Oppholdsrom:

  1

 • Soverom:

  2

 • Byggeår:

  2020

 • Gårdsnummer:

  101

 • Bruksnummer:

  5

 • Energimerking:

  C

 • Finnkode:

  272407413

 • Sist endret:

  20.09.2022 11:02

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 82%

  eier sin egen bolig

 • 68%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 37%

  har bolig på over 120 kvm

 • 48%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 30%

  er barnefamilier

LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Ryggeraet 24D!
En nyere 3-roms selveierleilighet fra 2020 med god intern beliggenhet. Leiligheten har god standard, luftig takhøyde, solrik uteplass og parkeringsplass i carport.
Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder entré, to soverom, bad, innvendig bod og stue med åpen kjøkkenløsning. Balkong på ca. 10 kvm med vestvendt orientering og gode solforhold. Morgensol ved inngangsparti.
I stuen er det god plass til sofagruppe med tilhørende møblement, samt spisebord i tilknytning til kjøkkenet. Takhøyden i stuen og vindusflatene gjør så rommet oppleves som luftig. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer og godt med oppbevaringsplass.
Soverommene vender mot øst og oppleves som svale. Flislagt bad med varme i gulv og opplegg for vaskemaskin.
Fra leiligheten er det gangavstand til matbutikk, bussforbindelse, togforbindelse og turløyper.

Innhold

Leilighet beliggende i 2. etasje:
Entré, bad, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning. Innvendig bod/teknisk rom.
Utvendig bod på ca. 6 kvm.

Innvendige overflater:
Gulv: Flis i entré og på bad. Forøvrig parkett.
Vegger: Flis på bad. Forøvrig malte flater.
Himling: Malte flater.

Sikringsskapet er oppført i teknisk rom med automatsikringer og kursfortegnelse.

Entré

Leiligheten ligger i 2. etasje med adkomst via utvendig trapp. Plass til enkelt utemøblement ved inngangsparti hvor morgensolen skinner.
Innenfor døren blir du møtt av en flislagt entré med plass til å henge fra seg yttertøyet.

Stue

Stue med en imponerende takhøyde som gir en luftig og god romfølelse. I stuen er det god plass til sofagruppe med tilhørende møblement, samt spisebord i tilknytning til kjøkkenet. Vindusflater på flere vegger slipper inn godt med naturlig lys. Fra stuen er det utgang til en vestvendt balkong.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i åpen løsning mot stuen. Kjøkkeninnredning med glatte fronter, laminert benkeplate og helstøpt servant med 2 kummer. Integrert kjøl/frys, oppvaskmaskin, komfyr og platetopp. Godt med skap- og benkeplass som gjør kjøkkenet praktisk til daglig bruk.

Bad

Flislagt bad med varme i gulv og downlights i himling. Badet er innredet med dusjhjørne med innfellbare dusjdører, vegghengt toalett og servant med innredning. Opplegg for vaskemaskin på badet.
TG2:
Overflater gulv:
Det er påvist at noen fliser har bom (hullrom under).
Sluk, membran og tettesjikt:
- Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll".

Balkong

Balkongen er på ca. 10 kvm med god plass til utemøblement og grill. Vestvendt orientering med gode solforhold. Internbeliggenheten på feltet gir uteplassen et luftigere preg. Her kan man nyte sene sommerkvelder.

Soverom

To soverom med god plass til seng og garderobe. Soverommene vender mot øst og oppleves som svale. Hovedsoverom med plass til dobbeltseng og garderobe. Soverom 2 egner seg godt som barnerom, gjesterom eller kontor.

Beliggenhet

Halmstad fremstår i sin helhet som et barne- og familievennlig tettsted, med kort vei til de fleste fasiliteter.

Skole og barnehage
Kort vei til Halmstad barneskole. Ny, felles ungdomsskole, for elever fra hele Rygge kommune ligger på Bredsand og det går buss dit for elever fra Halmstad, som har mer enn 4 km reisevei.
På Halmstad finner du flere barnehager.

Shopping
De dagligdagse innkjøpene kan du enkelt gjøre ved Rema 1000 butikken eller ved KIWI. Like ved finner du også blomsterbutikk, sykkelsport, klesforretning, apotek, konditori og frisør, i tillegg til post, tannlege, lege med mer. 

Aktiviteter
Svømmehall, kunstgressbane og idrettshall i nærmiljøet.
Rygge Idrettslag - i samarbeid med kommunen, Fau ved Halmstad barneskole samt lokale foreninger/organisasjoner har utviklet en aktivitetspark som et naturlig treffsted for befolkningen på Halmstad.

Målet med aktivitetsparken er å skape en helsefremmende møteplass hvor ulike generasjoner kan få fysiske utfordringer, gode sosiale opplevelser og gode helsemessige gevinster. Et av hovedelementene i aktivitetsparken er en "senior playground" ( Tufteparken ). De andre delene av parken består av apparater for barn/ungdom der det legges vekt på motorikk, balanse og styrketrening og en sandvolleyballbane. De minste har egen "sone" på området med lekeapparater. Hele området er forskjønnet med trær, planter, sittegrupper og belysning for å skape et intimt, trygt og trivelig aktivitetsområde for hele familien. Det er også montert en grill i sonen med benker og bord.

Kollektivtilbud
Syd for skolens område ligger Rygge stasjon som byr på hyppige avganger til Oslo og Halden med en reisetid på under timen. Langs Ryggeveien er det holdeplasser for ekspressbusser både nordover til Oslo og Gardermoen, så vel som sydover mot Halden. Halmstad ligger ca. 10 minutters kjøring fra Moss sentrum med alle sine fasiliteter. Med bil tar du deg også enkelt ut på firefelts E6. Det er ca. 30 minutter kjøring til fornøyelsesparken Tusenfryd.

Rekreasjon
Den landlige beliggenheten gir deg enkel tilgang til de store tur- og rekreasjonsområdene Rygge er kjent for. Blant et mangfold badestrender og utfartssteder er sommeridyllen Larkollen og Fuglevik blant perlene. En av Norges mest anerkjente golfbaner, Evje Golfpark, er også en kort biltur unna gjennom åkerlandskapet. Rygge kommune ligger mellom Oslofjorden og Vansjø. I Rygge finner vi noen av Oslofjordens vakreste kyststrekninger. I øst ligger Vansjø med sine grønne og frodige kantsoner.

Felleskostnader

1 997 pr. mnd.
Inkludert i felleskostnadene er renovasjon, årsavgift TV, felles bygningsforsikring, renhold, strøm til fellesarealer, forretningsførsel, drift og vedlikehold.

Andel formue

13 390

Sameie

Ratunet Rygge Boligsameie. Sameiet består av 32 boligseksjoner.
Forretningsfører er Vansjø Boligbyggelag.

For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 24. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Saker styret har jobbet med i 2020:
- Utbedring av fuktproblemer i bodrommet.
- Gjennomgang og fornyelse av vedlikeholdsavtaler.
- Småsaker: Parkering, solskjerming, oppslagsavtale, støy.

Saker som har vært ønskelig i 2021:
- Fasadevask.
- Luking/fjerning av ugress på alle fellesområder.
- Skilting til parkering.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige forsikring Polisenummer: 88563511

Vedtekter / husordensregler

Det er ikke forkjøpsrett for boligbyggelagets medlemmer.
Kjøper skal ikke godkjennes av sameiets styre, men eierskiftemelding skal oversendes Vansjø BBL for registrering av eierskifte.

Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
- Våtrom - Overflater gulv:
Det er påvist at noen fliser har bom (hullrom under).
- Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt:
- Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll".

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Det er tilgjengelig koblingspunkt for strøm i carport medfølgende leiligheten.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 64 kvm, Bruksareal: 68 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 68 m².
Primærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
Sekundærrom: 4 m². Bod/teknisk rom. 

Boligen disponerer en utebod på ca. 6 kvm.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Areal: 8 592 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal. Opparbeidet med asfalterte internveier, diverse beplantning og lekeplass.

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplass i carport.
Sameiet har gjesteparkering på tomten.

Ellers parkering i gaten etter gjeldende bestemmelser for området.

Byggemåte

Se vedlagte boligsalgsrapport avholdt av Stian Pettersen i Norsk Eiendomstakst, med rapportdato 07.09.2022 for teknisk beskrivelse av eiendommen.

Utvendig:
Taktekkingen er av takpapp. Taket er besiktiget fra bakkenivå.
Renner, nedløpsrør og beslag er av plastbelagt stål.
Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade har liggende og stående bordkledning.
Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon.
Bygningen har malte trevinduer med 3-lags glass.
Bygningen har malt ytterdør og malt balkongdør av tre.
Fra stuen er det utgang til balkong med overbygg på ca 10m² med rekkverk av glass og stål.

Innvendig:
Etasjeskiller er av trebjelkelag.
Boligen har isolert stålpipe med tilkoblet vedovn.
Innvendig har boligen malte glatte dører.

Tekniske installasjoner:
Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør).
Det er avløpsrør av plast.
Boligen har balansert ventilasjon.
Varmtvannsberederen er montert i kjøkkenbenk.
Varmtvannsberederen er på ca 120liter.

For ytterligere informasjon henvises det til tilstandsrapporten vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er utstedt ferdigattest på eiendommen. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Ferdigattest datert 20.09.2021.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Tittin familiebarnehage (0-6 år), 0,3 km
Halmstad barnehage (1-5 år), 0,7 km
Voldskogen barnehage (0-5 år), 10 min gange

Skoler:
Halmstad skole (1-7 kl.), 0,8 km
Rygge ungdomsskole (8-10 kl.), 6 km
Malakoff videregående skole, 7,8 km
Tomb videregående skole, 10,1 km

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut.

Oppvarming

Varmekabler på bad. Peisovn i stue. Ellers elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Kommunale avgifter

Kr. 6 076 pr. år
De kommunale avgiftene inkluderer; Eiendomsskatt, vann- og avløpsgebyr, samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

De kommunale avgiftene faktureres med 6 terminer pr. år.

Formuesverdi

Formuesverdi et pt. ikke fastsatt.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål.

Kommuneplaner:
Id: KP_3002
Navn: Kommuneplanens arealdel 2021-2032
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 24.03.2021
Delareal: 8.592 kvm, Ligger i Gul støysone
Delareal: 8.592 kvm, Arealbruk: Boligbebyggelse, nåværende

Kommunedelplaner:
Id: M178
Navn: Halmstad
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 14.12.2006
Delareal: 8.592 kvm, Arealbruk: Boligområde, nåværende
Delareal: 5.119 kvm, Arealbruk: Park/turvei, nåværende

Reguleringsplaner:
Id: M270
Navn: Ryggeraet 20 mfl
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 21.03.2017
Delareal: 444 kvm, Formål: Angitt grøntstruktur kombinert med andre angitte hovedformål
Delareal: 249 kvm, Formål: Kjørevei
Delareal: 701 kvm, Formål: Angitt grøntstruktur kombinert med andre angitte hovedformål
Delareal: 80 kvm, Formål: Parkeringsplasser
Delareal: 178 kvm, Formål: Uteoppholdsareal
Delareal: 1.379 kvm, Formål: Boligbebyggelse-konsentrert småhusbebyggelse
Delareal: 25 kvm, Formål: Renovasjonsanlegg
Delareal: 102 kvm, Formål: Parkeringsplasser
Delareal: 134 kvm, Formål: Gangvei/gangareal/gågate
Delareal: 126 kvm, Formål: Uteoppholdsareal
Delareal: 491 kvm, Formål: Kjørevei
Delareal: 34 kvm, Formål: Renovasjonsanlegg
Delareal: 234 kvm, Formål: Lekeplass
Delareal: 4.415 kvm, Formål: Boligbebyggelse-konsentrert småhusbebyggelse

For bygninger innenfor kap. "kulturmiljø boligområder" i Kommuneplan for kulturminner, kulturmiljøer og kulturlandskap 2009-2021, skal alle byggetiltak vurderes spesielt med hensyn til kulturhistorisk og arkitektonisk verdi.
Ryggeraet 24D går inn under denne kategorien.

Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende er tinglyst på eiendommen:

1929/906310-1/87 Bestemmelse om veg  
16.04.1929 
Rettighetshaver:Knr:0136 Gnr:1 Bnr:21  
Overført fra: 3002-101/5
Gjelder denne registerenheten med flere

1950/3239-2/87 Bestemmelse om veg  
07.11.1950 
Rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:101 Bnr:40  
Overført fra: 3002-101/5
Gjelder denne registerenheten med flere

1984/349-2/87 Bestemmelse om veg  
16.01.1984 
Rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:101 Bnr:193  
Overført fra: 3002-101/5
Gjelder denne registerenheten med flere

1993/9936-1/87 Bestemmelse om veg  
17.12.1993 
Rettighetshaver:Knr:0136 Gnr:1 Bnr:190  
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3002-101/5
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle kommunale skatt- og avgiftskrav.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp til eiendommen. Privat stikkledning frem til offentlig nett.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ellefsen@meglergaarden.no eller SMS: 41 55 10 60 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Ryggeraet 24D, 1580, Rygge, Gnr. 101 bnr. 5 snr. 18 orgnr. 922555052 i Moss kommune

Oppdragsnummer

92-22-0286

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Verdivurdering