Moss , Refsnesskogen 36A

Refsnesskogen - Lys og innbydende vestvendt selveierleilighet med majestetisk utsikt og gode solforhold! - Garasjeplass

4 950 000

Visninger

 • 26 september / mandag

  18:00 - 19:00

 • Prisantydning:

  4 950 000,-

 • Totalpris:

  5 351 653,-

 • Fellesutgifter:

  5 180,-

Beregnet totalkostnad: 4 950 000,- (Prisantydning) 262 331,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 212 331,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 130 300,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 5 212 331,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 139 322,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 351 653,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Eierseksjon

 • Primærrom:

  92m²

 • Bruksareal:

  92m²

 • Etasje:

  2

 • Soverom:

  1

 • Byggeår:

  1981

 • Gårdsnummer:

  1

 • Bruksnummer:

  2080

 • Energimerking:

  E

 • Finnkode:

  272458615

 • Sist endret:

  22.09.2022 09:31

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 90%

  eier sin egen bolig

 • 67%

  av eiendommene har pris over 5 mill

 • 43%

  har bolig på over 120 kvm

 • 100%

  av boligene er eldre enn 20 år

 • 57%

  er gift

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Leiligheten har en fredelig beliggenhet i kombinasjon med flott fjordutsikt. Fra balkongen er det majestetisk utsikt over Oslofjorden, Drammensfjorden og Vestfold-siden med innlandet i bakkant.
Leiligheten er del av terrassehus-bebyggelsen i Refsnesskogen. Bebyggelsen er vestvendt beliggende og oppført i skrånende terreng på et høydedrag langs fjorden som gir de flotte utsiktsforholdene.
Foruten sameiet består det umiddelbare nabolaget i hovedsak av frittliggende og etablert villabebyggelse. Refsnesskogen 36A ligger i underetasje i en boligblokk som ble oppført i 1981 og holder normal standard og er normalt vedlikeholdt.
Leiligheten fremstår som  lys og trivelig og inneholder entre/gang, stue/kjøkken, bad/vaskerom, bod, wc, disponibelt rom og et romslig soverom med eget omkledningsrom.
Solrik balkong på 16 m2 med bod på ca 3m2 med en utsikt som tar pusten fra de fleste.
Parkering i felles garasjeanlegg med egen elbil-lader. Det er isfri gangsti med varmekabler fra inngangsdøren til garasjen.

Fellesområdet er pent opparbeidet og med skogen som nærmeste nabo ligger alt til rette for fine opplevelser utendørs. Følg for eksempel kyststien gjennom vakker edelskog mot Alby med sin berømte Albykringle og Galleri F-15 som er et internasjonalt anerkjent kunstgalleri.

Innhold

Leiligheten inneholder entre/gang, stue/kjøkken, bad/vaskerom, bod, omkledningsrom, wc, disponiblet rom og soverom.

Innvendige overflater:
Bad/vaskerom: Fliser på gulv, -vegger og malte flater i himling med downlights.
Allrom og stue/kjøkken: Parkettgulv, MDF plater på vegger og malte himlingsplater (det er gulvfliser på kjøkkenet).
Entre/gang og bod: Fliser på gulv, malte flater på vegger og himlingsplater.
Garderobe og soverom: Parkettgulv, malte flater på vegger og himling.
Toalettrom: Belegg på gulv, malte flater på vegger og himling.

Entré

Velkommen inn i en flislagt og romslig gang.

Stue

Stuen er lys med store vindusflater og vakker sjøutsikt!
For godt inneklima er det montert luft til luft varmepumpe. Fra stuen er det utgang til balkong på ca 16m².

Kjøkken

Kjøkkenet og stuen ligger i L-vinkel og har åpen løsning, men kjøkkenet ligger likevel skjult mot stuedelen. Kjøkkenet har naturlig plass til et lite spisebord og består ellers av over-/underskap, laminert benkeplate, kjøle-/fryseskap, oppvaskmaskin, helstøpt servant med 2 kummer, innfelt ovn med platetopp og ventilator over.

Bad

Pent flislagt, tidløst bad som består av helstøpt servant med innredning, vegghengt klosset, opplegg for vaskemaskin og dusjhjørne med glassvegger. Det er fliser på gulv med varmekabler, flislagte vegger og foliert panel i himling med downlights.

TG2:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
Det er usikkert om rørgjennomføringene er riktig utført.
Det er usikkert om det er benyttet mansjetter rundt rørgjennomføringene da gjennomføringene er skjult.
Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

Balkong

 • Balkongen er skjermet uten innsyn og byr på en helt magisk utsikt, som vil ta pusten fra de fleste. Den er på ca 16m² og utstyrt med markise. Tilhørende bod på ca 3m², perfekt for lagring av uteputer og diverse.

Uteareal

Fellesarealene er fine med asfaltert gårdsplass og er ellers opparbeidet med diverse prydbusker og lekeplass. Det er isfri gangsti med varmekabler fra inngangsdøren til garasjen.

Soverom

Leiligheten har ett romslig soverom, i tillegg til et disponibelt rom som fint kan
benyttes som f.eks et kontor. Soverommet har eget omkledningsrom/walk-in-closet.

Toalettrom

Praktisk toalettrom som består av helstøpt servant med innredning og gulvklosett.
Det er belegg på gulv, malte flater på vegger og himlingsplater.

TG2:
Mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
Det ble registrert lekkasje fra avløpet ved bruk av servanten.
Ref.tilstandsrapport: Ifølge eier skal lekkasjen utbedres før salg.

Beliggenhet

Refsnesskogen 36 A ligger i et av Moss mest populære villastrøk. Et veletablert boligområde med flott turterreng praktisk talt rett utenfor døren.

Jeløy kan by på et rikt mangfold til sine om lag 12 000 fastboende. Jeløy, som er knyttet til Moss med Kanalbroen, har mange populære badestrender, samt flotte tur- og rekreasjonsområder. Følg for eksempel kyststien gjennom vakker edelskog mot Alby med sin berømte Albykringle og Galleri F-15 som er et internasjonalt anerkjent kunstgalleri, gå i fotsporene til Edvard Munch eller nyt atmosfæren langs Strandpromenaden og dens populære strender og yrende folkeliv. Her har både Sjøbadet og Fiskestranden nylig blitt opprustet med flotte badeanlegg, lekeplasser og egen sandvolleybane. Her finner man også to fritidsbåthavner, samt cafè og butikker.

I tillegg har Jeløy fiskeforretning for de som er opptatt av god og kortreist mat, og langs kanalen ligger puber og restauranter. Dersom du er på utkikk etter en gourmetmiddag ligger Refsnes Gods bare noen minutter unna med bil.

Ellers kan det nevnes Røed Gård med både eget sjokoladeri, café, galleri og mange kunsthåndverkere. Her arrangeres også både små intimkonserter og større musikkopplevelser. Jeløy strekker seg i nord helt opp mot Son, og denne delen av øyen byr på mang en "godbit" for tur- og naturelskere. Det er et vakkert landskap, og også et mye brukt område for kajakkpadlere.

Hva angår infrastruktur for øvrig, har Jeløy 3 barneskoler: Ramberg, Reier og Refsnes, samt en ungdomsskole: Hoppern.

Man finner også mange fine og ulike barnehager å velge mellom på øya for de er det totalt 13 stk. av Tilbudet består av familiebarnehage og små og store ordinære barnehager, private og kommunale, med andre ord - noe for enhver smak.

Nærområdet kan innenfor gangavstand skilte med flott kunstgressbane der Jeløys egen klubb Sprint Jeløy hører hjemme, og hvor det er stor aktivitet av små og store spillere hele året. Moss tennisklubb ligger i nærheten med stor tennishall og flotte ute- og innebaner. Jeløy er for øvrig kjent for sitt aktive seilermiljø, som holder til ved Søly båthavn. Området er også yndet for ivrige surfere og kitere og tiltrekker seg mang en seil- og sykkelentusiast.

For de mer shoppingglade ligger Amfi Moss, Mosseporten Senter og Rygge Storsenter, samt handelsområdet på Høyda bare noen minutters kjøretur unna.

Med sin direkte nærhet til sjøen og strender, så vel som skog og topper, samt gangavstand på ca.15 minutter eller rundt 2 kilometer til Moss sentrum med alle servicetilbud / sentrumsfasiliteter og Moss jernbanestasjon, er dette noe av det beste Moss kan tilby. Tog fra Moss til Oslo tar ca. 40 minutter. I bil bruker man effektivt 45 minutter så vel til hovedstaden, som til Sverige/ Svinesund. Er du avhengig av å pendle, er det også gode togforbindelser i både nord- og sørgående retning på Østfoldbanen, samt fergeforbindelse med Vestfold v/ Moss - Horten.

Felleskostnader

5 180 pr. mnd.
Den månedlige felleskostnad er p.t. kr. 5.180,- hvorav kr 3.492,- er faste fellesutgifter inklusive eventuelle avsetninger til fremtidig vedlikehold og sparing. Felleskostnadene dekker bl.a. bygningsforsikring, vedlikehold, vaktmestertjenester, kabel-tv, kommunale avgifter (minus kommunale avgifter, se eget punkt), forretningsførsel og strøm i fellesarealer.

Det gjøres oppmerksom på at eventuell fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Ref. vedlagt protokoll fra ordinært årsmøte i Sameiet Refsnes Terrasse 26.04.2022, vil felleskostnadene øke med kr. 89,- pr mnd grunnet installering av brannvarslingssystem Futurehome AS.

Andel fellesgjeld

262 331

Andel formue

52 358

Sameie

Sameie: Sameiet Refsnes Terrasse, Orgnr: 971248890
Styreleder i sameiet: Thor Villy Wollner

Kjøper skal ikke godkjennes av sameiets styre, men eierskiftemelding skal oversendes Vansjø BBL for registrering av eierskifte.

Forretningfører: Vansjø boligbyggelag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Type A - Lån hvor det betales både renter og avdrag: Serielån
Rente Pt.: 4,2 %. Renter og avdrag pr.mnd. med dagens rente : 1.688,-, hvorav renter utgjør kr.1.005,- og avdrag utgjør kr.683,-.
Lånets løpetid: 2042.
Lånenr. 61188237893. Bankforbindelse: Nordea
Eventuell nedbetalingsplan må innhentes hos sameiets bankforbindelse.

Sameiets totale gjeld/saldo lån er pr 28/6-22 kr 21.248.819,-.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 82377929

Vedtekter / husordensregler

Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene ligger vedlagt.

Husdyrhold

Ref. punkt 6.1 i husordensreglene:
Dyrehold er tillatt med styrets godkjennelse i henhold til Eierseksjonslovens §19.6 ledd.
For øvrig vises det til sameiets vedtekter som ligger vedlagt.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Utvendig - Takkonstruksjon/Loft
Tilstandsgraden er satt pga. alder.
Våtrom - Bad/vaskerom
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
Det er usikkert om rørgjennomføringene er riktig utført.
Det er usikkert om det er benyttet mansjetter rundt rørgjennomføringene da gjennomføringene er skjult.
Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
Spesialrom - Toalettrom
Mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
Det ble registrert lekkasje fra avløpet ved bruk av servanten.
Tekniske installasjoner - Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
Tekniske installasjoner - Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
Tekniske installasjoner - Varmtvannstank
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
Bryter og stikkontakt samt nytt speil av Moss Elektro, Moss Glass og fasade AS.
2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Faktura
15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Lagt opp på egen parkeringsplass for leiligheten

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 92 kvm, Bruksareal: 94 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 94 m².
Primærrom: 92 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè, bad/vaskerom, stue/kjøkken, omkledningsrom , soverom, allrom og wc. 

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men plantegningen avviker fra disse.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Areal: 72 908 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Det er tilhørende biloppstillingsplass med elbillader i felles garasjeanlegg - merket 31.
Det er oppvarmet gangvei fra oppgang til garasjeanlegget.

Byggemåte

Se vedlagte boligsalgsrapport avholdt av Stian Pettersen med Norsk Eiendomstakst, med rapportdato 2.9.2022 for teknisk beskrivelse av eiendommen.
Bygget er fundamentert på fjell og komprimerte masser av stein og sand.
Det er ikke gitt noe informasjon på at dreneringen er fornyet siden byggeår.
Vurderingen er foretatt med utgangspunkt i elementets etableringsår og en skal være oppmerksom på at drenering også er en
bygningsdel som har en naturlig aldringsmessig slitasje med en gjennomsnittlig levetid på 40 år.
Videre er det en begrensning at selve dreneringen ligger under bakkenivå og er ikke tilgjengelig for inspeksjon.
Grunnmur, gulv og vegger er oppført av betong.
Terrenget rundt bygget er varierende. Bygningen vurderes å være utsatt for tilsig av overflatevann.
Takkonstruksjoner av tre med påforinger og asfaltpapp.
Renner, nedløpsrør og beslag er av plastbelagt stål.
Blokka har bærende betongkonstruksjoner med utfyllende bindingsverksvegger som er isolert med mineralull.
Brannskille av betongvegger.
Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon.
Bygningen har malte trevinduer med 3-lags glass.
Det er vindu med fastkarm i stuen. Vinduene er utvendig beslått. Et vindu er fra 2014.
Det er montert malt balkongdør fra 2015.
Det er montert malt ytterdør.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 24.juni 1981. Følger vedlagt.
At slike attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Bellevue barnehager, 1.9 km
Ramberg barnehage, 1.9 km

Skoler
Ramberg skole (1-7 kl.), 1.8 km
Torderød skole (1-10 kl.), 2.5 km
Refsnes skole (1-7 kl.), 3.2 km
Reier skole (1-7 kl.), 3 km
Hoppern ungdomsskole (8-10 kl.), 1.9 km
Kirkeparken videregående skole, 4.2 km
Malakoff videregående skole, 4.9 km

Oppvarming

I stuen er det montert luft til luft varmepumpe.
Varmekabler på bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 7 924 pr. år
De kommunale avgiftene inkluderer; Eiendomsskatt.
Resterende kommunle avgifter sendes samlet til samaeiet og betales via felleskostnadene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 746 852 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 688 667 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til blokkbegyggelse.

Kommuneplaner
Id KP_3002
Navn: Kommuneplanens arealdel 2021-2032
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan med ikrafttredelse 24.03.2021
Delarealer: Delareal 37 986 m2
Arealbruk: Friomrade,Nåværende
Områdenavn: F
Delareal: 34 186 m2
KPHensynsonenavn: H720_04
KPBåndlegging: Båndlegging etter lov om naturvern
Delareal 29 833 m2
KPAngittHensyn: Hensyn friluftsliv
KPHensynsonenavn: H530
Delareal: 34 894 m2
Arealbruk: Boligbebyggelse,Navarende
Områdenavn: Bolig
Delareal: 40 m2
KPAngittHensyn: Hensyn landskap
KPHensynsonennavn: H550_3
Delareal: 28 m2
Arealbruk: LNRF areal for nodvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert pa gårdens ressursgrunnlag,Nåværende
Områdenavn: LNF

Reguleringsplaner
Id: 42
Navn: REFSNES. DEL AV REFSNES - GBR 11/1 OG 11/31
Plantype: Mindre reguleringsendring
Status: Endelig vedtatt arealplan med ikrafttredelse 24.02.1965
Delarealer: Delareal 386 m2
Formål: Friluftsomrade

Id: 100
Navn: REFSNES. DEL AV REFSNES / UTSYNET
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan med ikrafttredelse 18.12.1974
Delarealer: Delareal 1 459 m2
Formål: Kjørevei
Delareal: 3 234 m2
Formål: Gangvei
Delareal: 964 m2
Formål: Parkeringsplass
Delareal: 883 m2
Formål: Garasjeanlegg
Delareal: 3 406 m2
Formål: Anlegg for lek
Delareal: 2 073 m2
Formål: Offentlig bygg - institusjon
Delareal: 142 m2
Formål: Annen veigrunn
Delareal: 1 960 m2
Formål: Boliger
Delareal: 56 197 m2
Formål: Blokkbebyggelse

Id 18
Navn: REFSNES GODS OG REFSNES GODS NORDRE DEL
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan med ikrafttredelse 01.03.1956
Delarealer: Delareal 4 m2
Formål: Kjørevei
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1972/6125-1/87  Bestemmelse om bebyggelse 18.09.1972 
Bestemmelse om generende virksomhet
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3002-1/2080
Gjelder denne registerenheten med flere

1975/6744-1/87  Bestemmelse om vannledn. 01.10.1975 
Rettighetshaver: BARNEINSTITUSJONEN
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Ingeniørvesenet
Overført fra: 3002-1/2080
Gjelder denne registerenheten med flere

1976/4584-1/87  Erklæring/avtale 23.06.1976 
SKJØTE MED BEST. OM OFF. AVG. OG FORDELING AV FELLESUTGIFTER
VEDR. REFNES TERASSE

2010/307368-1/200  Fredningsvedtak 29.04.2010 
Forskrift om verneplan for Oslofjorden ihht. Kongelig resolusjon 16. april 2010 for Refsnes naturreservat
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

2022/694591-1/200  Bestemmelse om vann/kloakk 27.06.2022 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:MOSS KOMMUNE  
Org.nr: 920817521
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:1 Bnr:2866  
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Gjelder denne registerenheten med flere

2022/694591-2/200  Bestemmelse om vann/kloakk  27.06.2022 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:MOSS KOMMUNE  
Org.nr: 920817521
Bestemmelse om solidaransvar
Gjelder denne registerenheten med flere

2015/1015085-1/200 Jordskifte 02.11.2015 
Grensegangsak: 0100-2011-0031 Refsnes
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Moss kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til maleng@meglergaarden.no eller SMS: 97 71 95 59 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett for boligbyggelagets medlemmer.

Adresse og matrikkel

Refsnesskogen 36A, 1512, Moss, Gnr. 1 bnr. 2080 snr. 8 orgnr. 971248890 i Moss kommune

Oppdragsnummer

92-22-0262

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Verdivurdering