Moss , Røysveien 31

Røysåsen - Lekker påkostet endeleilighet fra 2018 med sjøutsikt, mye sol og garasjeplass - Gangavstand til sentrum

6 000 000

Visninger

 • Visning etter avtale med megler

  Husk påmelding til visning

 • Prisantydning:

  6 000 000,-

 • Totalpris:

  6 165 750,-

 • Fellesutgifter:

  5 041,-

Beregnet totalkostnad: 6 000 000,- (Prisantydning) 6 728,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 006 728,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 150 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 000 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 159 022,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 165 750,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Eierseksjon

 • Primærrom:

  104m²

 • Bruksareal:

  104m²

 • Etasje:

  1

 • Oppholdsrom:

  1

 • Soverom:

  2

 • Byggeår:

  2018

 • Gårdsnummer:

  3

 • Bruksnummer:

  2924

 • Energimerking:

  C

 • Finnkode:

  271494802

 • Sist endret:

  12.09.2022 11:29

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 82%

  eier sin egen bolig

 • 91%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 78%

  har bolig mellom 60-120 kvm

 • 89%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 17%

  er barnefamilier

LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Røysveien 31!
En lekker og påkostet endeleilighet fra 2018. Leiligheten ligger i 1. etasje og inneholder entré, gang, toalett, flislagt bad, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning. Fra stuen er det utgang til en innglasset balkong som kan åpnes helt opp.
Leiligheten holder en god standard og kan friste med enstavs parkett med vannbåren gulvvarme, et lekkert og moderne bad med dusjnisje og badekar, kjøkken med kjøkkenøy og steinlagt benkeplate, samt moderne farger på veggene. Her kan du flytte rett inn!
Vindusflatene i leiligheten er store og slipper inn rikelig med naturlig lys, samtidig som du har flott sjøutsikt. Endeilighet med sydvestvendt orientering hvor solen skinner tidlig inn. Balkongen er nordvestvendt og har gode solforhold.
Biloppstillingsplass med elbillader i felles garasjeanlegg. Sportsbod på ca. 5 kvm.
Leiligheten ligger med gangavstand til urbane Verket og Moss sentrum med sine fasiliteter.

Innhold

Leilighet beliggende i 1. etasje som inneholder følgende:
Entré, gang, stue, spisestue, kjøkken, to soverom, wc og bad. Innglasset balkong.

Innvendige overflater:
Gulv: Flis og parkett.
Vegger: Flis og malte flater.
Himling: Malte flater.

Sikringsskap med automatsikringer er plassert i skyvedørsgarderobe i entré.

Entré

Flislagt entré med downlights i himling. Godt med oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe.

Stue

Stuen oppleves som lys og luftig med vindusflater på flere vegger hvor solen skinner inn. Det er god plass til både sofagruppe med tilhørende møblement og spisebord. Spisestuen dannes naturlig i tilknytning til kjøkkenet, her er det god plass til å invitere til hyggelige selskap. Fra stuen er det utgang til balkongen.

Kjøkken

Lekkert påkostet kjøkken som ligger i åpen løsning mot stuen. Kjøkkeninnredning av glatte fronter, fliser mellom kjøkkenskap og benk og benkeplate av stein. Kjøkkenøy med sitteplasser hvor frokosten kan nytes med utsikt mot sjøen. Integrert komfyr, platetopp, oppvaskmaskin. Side by side kjøleskap med frysedel (følger ikke ved salg, med mindre annet avtales). Et innholdsrikt kjøkken perfekt for deg som er glad i å lage mat! Screens på kjøkkenvindu som sørger for lite innsyn.

Bad

Lyst og delikat flislagt bad som gir deg følelsen av å være på spa. Fiskebensflis på gulv og heksagonflis på vegger som gir et moderne og særegent preg. Badet er innredet med badekar, dusjnisje, servant med innredning og vegghengt toalett. Det er opplegg for vaskemaskin på badet. Downlights i himling.

Separat toalettrom i tilknytning til entréen. Innredet med servant og toalett.
TG2:
Vannrør: Stoppekran for varmtvann i fordelerskapet sitter fast. Får ikke stengt varmtvannet. Dette utbedres før overtagelse.
Overflater vegger: Det er observert riss/sprekker i flisfuger ned mot gulv under toalett. Det er på samme sted registrert to løse fliser.
Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran er uoversiktlig grunnet
valgt sluk, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Det er ikke fremlagt dokumentasjon på utbedringer gjort på bad etter tidligere lekkasje i dusjsonen.
Fukt i tilliggende konstruksjoner: Det ble observert svartsopp på gipsplater i vegg mot bad ved hulltaking fra tilstøtende rom.
Fallforhold: Ikke tilfredsstillende fall til sluk ved badekar.

Balkong

Fra stuen er det utgang til en balkong på ca. 12 kvm med flott sjøutsikt. Balkongen har nordvestvendt orientering og gode solforhold. Innglasset med felt som kan åpnes helt. Utebelysning, stikkontakt og varmelampe som gir gode muligheter for å forlenge utesesongen. Nyt sene sommerkvelder mens du skuer ut mot Mossesundet.

Soverom

Leiligheten har to soverom av god størrelse. Hovedsoverommet har to skyvedørsgarderober og god plass til dobbeltseng. Soverommet ligger i nærhet til badet. Soverom 2 har også skyvedørsgardobe og plass til dobbeltseng. Plass til kontorplass for deg som jobber hjemmefra. Sjøutsikt gjennom soveromsvinduet.

Beliggenhet

Røysveien 31 ligger på Røysåsen i Moss, I løpet av de siste årene har Røysåsen utviklet seg til å bli starten på en ny bydel. På Røysåsen har du en av byens flotteste utsikter, 10 minutters gange til sentrumskjernen og Møllebyen med bl.a. kafeer, kino, museum, populære utesteder med uteservering i sommerhalvåret.

Eiendommen har kort vei til Krapfoss (1-7 klasse) skole og Verket (1-10 klasse) skole, samt CIS (Childrens International School) (1-7 klasse) . Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager med gangavstand fra leiligheten.

Dagligvarehandelen kan enkelt gjøres unna ved Rema 1000 eller Kiwi på Tigerplassen. Kort vei til Moss sentrum med alle sine fasiliteter og et bredere utvalg av butikker og kort vei til Mosseporten kjøpesenter, enten til fots eller med bil.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Det er ca. 2 minutter gange til nærmeste bussholdeplass, samt 20 minutters gange til togstasjon.

Jernbanen går til Oslo eller Sverige, bussnettet frakter folk både lokalt og regionalt. Og i rushtiden går Bastøfergen fire ganger i timen til Horten. Alt dette gjør området perfekt for pendlere.

Felleskostnader

5 041 pr. mnd.
Felleskostnadene inkluderer kommunale avgifter (utenom eiendomsskatt), garasje, kabel-TV, internett, vannbåren varme, renhold, forretningsførsel, vaktmester, strøm i fellesarealer, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold.

Andel fellesgjeld

6 728

Andel formue

13 291

Sameie

Solrøysa Moss Boligsameie består av 65 boligseksjoner.
Organisasjonsnummer 917 159 181.
Forretningsfører er Regnskapssentralen AS.

For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 24. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 87588945

Vedtekter / husordensregler

Det praktiseres ikke forkjøpsrett eller styregodkjenning.
Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket.

Husdyrhold

Det er tillatt med et dyr i boenheten under forutsetning av at dyreholdet ikke er til sjenanse for øvrige beboere i sameiet.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
- Bad:
Vannrør: Stoppekran for varmtvann i fordelerskapet sitter fast. Får ikke stengt varmtvannet.
Overflater vegger: Det er observert riss/sprekker i flisfuger ned mot gulv under toalett. Det er på samme sted registrert to løse fliser.
Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran er uoversiktlig grunnet
valgt sluk, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Det er ikke fremlagt dokumentasjon på utbedringer gjort på bad etter tidligere lekkasje i dusjsonen.
Fukt i tilliggende konstruksjoner: Det ble observert svartsopp på gipsplater i vegg mot bad ved hulltaking fra tilstøtende rom.
Fallforhold: Ikke tilfredsstillende fall til sluk ved badekar.
- Øverige rom:
Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser i entré, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
- Tekniske anlegg, VVS anlegg:
Hovedstoppekran: Stoppekran til varmtvann i fordelerskap på bad er ikke funksjonstestet grunnet tilstand/sitter fast.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Det har lekket fra bad til garasje, feilen er utbedret.
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Betongbygg. Ordnet lekkasje til garasje.
- Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Vet ikke om boretslaget har det.
- Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Det lekket fra vårt bad ned til garasje i kjeller.
- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
På ventilasjonsanlegget.
- Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Egen ladeboks i felles garasje.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 104 kvm, Bruksareal: 118 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 118 m².
Primærrom: 104 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, stue, spisestue, kjøkken, to soverom, wc og bad.
Sekundærrom: 14 m². Innglasset balkong.

Leiligheten disponerer en bod i 1. etasje på ca. 5 kvm merket 101.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Areal: 8 067 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal. Pent opparbeidet med plenarealer og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer en biloppstillingsplass med el-billader i felles garasjeanlegg, plassen er merket 101.
Sameiet har gjesteparkeringsplasser.

Ellers parkering i gaten etter gjeldende bestemmelser for området.

Byggemåte

Se vedlagte boligsalgsrapport avholdt av Morten Nyborg i Anticimex AS, med rapportdato 27.08.2022 for teknisk beskrivelse av eiendommen.

Boligbygg over 5 etasjer samt underetasje. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong. Utfyllende
bindingsverk av tre. Yttervegger med pussede flater samt trekledning og fasadeplater. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med takpapp/folie (taket
er ikke besiktiget). Dører og vinduer fra byggeår. Slett entrédør. Brannklassifisering EI30. Vinduer og balkongdør med karmer av tre med utvendig
aluminiumsbeslag, og tre-lags glass. Utvendig screens på vinduer ved kjøkken. Balansert ventilasjon.

For ytterligere informasjon henvises det til tilstandsrapporten vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er utstedt ferdigattest på eiendommen. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Ferdigattest datert 15.06.2018.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Peterson barnehage (1-6 år), 0,2 km
Røysåsen barnehage (0-6 år), 0,6 km
Verket barnehage (0-6 år), 0,9 km

Skoler:
CIS (Childrens International School) (1-7 kl.), 8 min gange
Verket skole (1-10 kl.), 0,8 km
Bytårnet skole (1-10 kl.), 1,6 km
Kirkeparken videregående skole, 1,3 km
Malakoff videregående skole, 3,6 km

Adgang til utleie

Boligen er selveiet og kan således fritt leies ut. Se sameiets vedtekter for ytterligere informasjon rundt utleie.

Oppvarming

Tilkoblet felles varmtvann og oppvarming med vannbåren gulvvarme tilknyttet felles varmesentral.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Kommunale avgifter

Kr. 1 617 pr. år
De kommunale avgiftene inkluderer; Eiendomsskatt. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 102 239 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 968 060 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål.

Kommuneplaner:
Id: KP_3002
Navn: Kommuneplanens arealdel 2021-2032
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 24.03.2021
Delareal: 7.408 kvm, Arealbruk: Boligbebyggelse, nåværende
Delareal: 1.493 kvm, Ligger i Gul støysone
Delareal: 656 kvm, Andre sikringssoner
Delareal: 796 kvm, Arealbruk: Friområde, nåværende

Kommuneplaner:
Id: 363
Navn: Sentrumsplan Moss
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 15.06.2015
Delareal: 68 kvm, Arealbruk: Vei, fremtidig
Delareal: 68 kvm, Krav om felles planlegging

Reguleringsplaner:
Id: 288
Navn: Mosseskogen - Røysåsen Syd
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 28.05.2002
Delareal: 7.345 kvm, Formål: Boliger
Delareal: 581 kvm, Formål: Offentlig friområde
Delareal: 6 kvm, Formål: Boliger
Delareal: 14 kvm, Formål: Boliger
Delareal: 37 kvm, Formål: Kommunalteknisk virksomhet
Delareal: 37 kvm, Formål: Høyspenningsanlegg

Id: 365
Navn: Verket
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 14.12.2015
Delareal: 74 kvm, Formål: Annen veigrunn - tekniske anlegg
Delareal: 1 kvm, Formål: Kjørevei
Delareal: 142 kvm, Formål: Gang-/sykkelvei

Id: 393
Navn: Røysåsen B7
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 19.06.2017

Reguleringsplaner under bakken:
Id: 271
Navn: Sentrum - Samordnet regplan jernbane/vei/havn
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 02.09.1999
Delareal: 7.124 kvm, Formål: Anlegg i grunnen

Id: 369
Navn: Østfoldbanen VL(Ski)-Moss, Sandbukta - Rygge grense
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 14.11.2016
Delareal: 658 kvm, Formål: Trasé for jernbane

Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende er tinglyst på eiendommen:

2017/791384-1/200  Bestemmelse om parkering

2017/791530-1/200  Bestemmelse om parkering

2017/791540-1/200  Bestemmelse om parkering

2017/791576-1/200  Bestemmelse om parkering

Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle kommunale skatt- og avgiftskrav.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp til eiendommen. Privat stikkledning frem til offentlig nett.

Tilbehør

Taklamper i stuen følger ikke ved salg.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ellefsen@meglergaarden.no eller SMS: 41 55 10 60 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Røysveien 31, 1534, Moss, Gnr. 3 bnr. 2924 snr. 43 orgnr. 998361397 i Moss kommune

Oppdragsnummer

92-22-0257

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Verdivurdering