Moss , Kulpeåsen 55

Sjøhagen - Enebolig med utleieleilighet - Sjøutsikt - Dobbeltgarasje - Nær sjø, strand og jernbane - Ca 35 min fra Oslo

11 500 000

Visninger

 • Visning etter avtale med megler

  Husk påmelding til visning

 • Prisantydning:

  11 500 000,-

 • Totalpris:

  11 803 522,-

Beregnet totalkostnad: 11 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 287 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 500 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 303 522,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 11 803 522,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  244m²

 • Bruksareal:

  244m²

 • Bruttoareal:

  320 m²

 • Soverom:

  7

 • Byggeår:

  2004

 • Gårdsnummer:

  3

 • Bruksnummer:

  2786

 • Energimerking:

  B

 • Finnkode:

  272313259

 • Sist endret:

  21.09.2022 11:38

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 82%

  eier sin egen bolig

 • 51%

  av eiendommene har pris over 5 mill

 • 46%

  har bolig på over 120 kvm

 • 92%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 36%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Kulpeåsen 55 - en innholdsrik enebolig beliggende fantastisk til på Sjøhagen med sjøutsikt. På Sjøhagen vil du bo i rolige og naturskjønne omgivelser midt mellom Son og Moss. Alt er lagt til rette for at du kan velge mellom å oppleve det intime maritime mijøet i Son sommerstid, eller det noe mer urbane som Moss sentrum kan tilby. Rett utenfor døren vil du finne flotte kyststier og kort vei til barnehage og skole.

Kulpeåsen 55 er oppført over tre plan med separat utleieleilighet i underetasjen, her finner du en sokkelleilighet som er innredet med stue, kjøkken, 2 soverom, bad og bod.  Hoveddelen av boligen er gjennomgående lys og romslig. Møbleringsmulighetene er mange og med duse toner på vegger kan man la fantasien løpe løpsk når man velger dekor. I 1. etasje finner du den sosiale delen med entré, kjøkken, stue/spisestue, bad, toalettrom, hovedsoverom med utgang til terrasse, bod og inngang til garasje. I 1. etasje og u. etasje er det lagt vannbåren gulvvarme. 2. etasje rommer fire soverom, stue, kontor, vaskerom, bad og to boder. Boligen holder en god standard.

Grusbelagt innkjørsel frem til dobbelgarasjen og videre mot inngansparti. Ved innkjørsel er det port til boligens hage som er pent opparbeidet med gressplen og belegningsstein. Hagen og terrassen sklir pent over i hverandre.

En bolig med plass til storfamilien.

Innhold

1. etg.: Bad , gang , entré , soverom , wc , stue/kjøkken og garasje.
2. etg.: Gang , soverom , soverom 2, soverom 3, soverom 4, stue , kontor , bad , vaskerom, bod og kott.
U.etg.:  Bad/vaskerom , entré , soverom, soverom 2, stue/kjøkken, teknisk rom og bod.

Innvendige overflater
2. etasje: Gulv med laminat og parkett.
Vegger med malt panel, malt tapet og malte plater.
Himling med malt panel.

1. etasje: Gulv med fliser.
Vegger med malt tapet og MDF panelplater.
Himling med malt panel.

U. etasje: Gulv med fliser.
Vegger med malt panel.
Himling med malt og lasert panel.

Standard

Oppgraderinger som er gjort i boligen:
- Element i varmtvannsbereder ble skiftet (2021)
- Skiftet nytt inntakssikringer og montert nytt sikringsskap (2022)
- Satt opp en lettvegg mellom 2 soverom over garasjen (2022)
- Satt opp en lettvegg mellom bad og vaskerom i 2. etasje (2022)
- Baderom i 1. etasje pusset opp (2021)

Entré

Svært koselig inngangsparti som er overbygget. Fra inngangen kan du ta turen inn i bolig eller videre på terrassen. Entré/hall er romslig med god plass til garderobeløsning.

Stue

I stuen er det rikelig plass til spisestue og sofagruppe. Rommet er lyst og innbydende med integrert peis og utgang til vestvendt terrasse.
Det er vannbåren gulvvarme i hele 1. etasje.

Kjøkken

Stort kjøkken med åpen kjøkkenløsning. Her kan det bys på mye skap- og benkeplass og en praktisk kjøkkenøy hvor det er montert platetopp med ventilator over. Innredningen har profilerte fronter, laminert benkeplate og nedfelt vask- og skyllekum. Hvite fliser over kjøkkenbenk og belysning. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrerte hvitevarer som komfyr og oppvaskmaskin, kjøkkenet er frittstående i innredningen.

Bad

I 1. etasje finner du et delikat baderom en suite på hovedsoverom, flislagt med 60x60 fliser på vegger og gulv. I dusjsonen er det lagt mosaikkfliser på gulvet for et spennende uttrykk. De sorte detaljene på innredningen komplimenterer flisfargen godt og gir et tidsriktig preg. Badet er innredet med dusjnisje, vegghengt toalett og servant nedfelt i innredning med speil over. Rommet har vannbåren gulvvarme og downlights i himling.
I 2. etasje finner du et flislagt baderom til som er innredet med gulvstående toalett, dusjkabinett og servant nedfelt i innredning. Det er god plass til familiens baderoms artikler i skapinnredningen. Elektrisk gulvvarme.

TG2:
Overflater vegger og himling: Det er ikke direkte vannpåkjenning på veggene, noe som er bra. Ved endret bruk kan det medføre en dårligere tilstandsgrad.
Overflater gulv: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på
byggetidspunktet. Det er ikke direkte vannpåkjenning på veggene, noe som er bra. Ved endret bruk kan det medføre en dårligere tilstandsgrad.
Slukt, membran og tettesjikt: Ukjent utførelse og byggeår tilsier at det er brukt smøremembran med tilhørende mansjetter.
Rommet har kun naturlig ventilasjon.

Toalettrom

Toalettrom i 1. etasje er gjennomført i lik stil som badet, både toalettrommet og badet ble pusset opp i 2021. Det er innredet med vegghengt toalett med sisterne, heldekkende servant på innredning og speil med integrert lys.

Vaskerom

Vaskerom har gulv med fliser og gulvvarme og innfelt downlights i himling. Rommet er adskilt fra badet med lettvegg. Enkelt innredet med laminert benkeplate for bretting av tøy og skapplass for oppbevaring av vaskeartikler. Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel under benkeplass.

TG2:
Overflater vegger og himling: Det er ikke direkte vannpåkjenning på veggene, noe som er bra. Ved endret bruk kan det medføre en dårligere tilstandsgrad.
Overflater gulv: Påvist avvik i fallforhold til sluk og krav til fall er ikke oppfylt.
Sluk, membran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
Det er kun naturlig ventilasjon på rommet.

Soverom

Boligen har totalt 5 soverom i hoveddelen og plass til hele familien. Hovedsoverom er beliggende i 1. etasje og de resterende i 2. etasje.
Hovedsoverom har plass til dobbeltseng og ønskelig møblement. Rommet har utgang til en privat terrasse og eget baderom.
Soverommene i 2. etasje har god størrelse og passer perfekt som barne- eller gjesterom.

Sokkelleilighet

I underetasjen til boligen finner du en sokkelleilighet som er godkjent for utleie. Åpen kjøkkenløsning med innredning i slette fronter og integrert oppvaskmaskin, frittstående kjøleskap og komfyr med ventilator over. Rommet oppleves sosialt og lyst, store vindusflater langs den ene veggen gir også en fantastisk utsikt over sjøen. I oppholdsrommet er det plass til sofagruppe og spisebordgruppe.
Flislagt baderom med god plass. Badet er innredet med servant på flisbenk, dusjnisje og gulvstående toalett. Det er opplegg for vaskemaskin.

Leiligheten har i dag to soverom, det ene oppfyller ikke krav i forhold til dagslysinnslipp.  Hovedsoverom har plass til en dobbelseng samt annet ønskelig møblement. Soverom 2 brukes i dag som et soverom, men egner seg også perfekt som et kontor eller hva med en garderobe?

TG2 bad:
Overflater vegger og himling: Anbefales å sette inn dusjkabinett. Ser visuelt bra ut, tilstandsgrad settes av hensyn til alder.
Overflater gulv: Tilstandsgrad settes pga. alder.
Sluk, membran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.

Beliggenhet

Kulpeåsen 55 ligger vestvendt til på attraktive Sjøhagen.

Sjøhagen ligger i rolige og naturskjønne omgivelser midt mellom Son og Moss. Her ligger alt til rette for at du kan velge mellom å oppleve det intime maritime miljøet i Son sommerstid, eller det noe mer urbane som Moss sentrum kan tilby.

Felles for hele Sjøhagen er den rolige og avslappede atmosfæren du finner i området, samtidig som du har umiddelbar nærhet til sjøkanten.
Moss, Jeløy og Son omkranser Sjøhagen, og er viden kjent for sine mange strender og fjordidyll. Med litt motorkrefter ligger fjorden for dine føtter, og foretrekker du seil, er du tett på åpen fjord og nydelige vindforhold. Son, med sin sørlandsaktige småbysjarm, er en perfekt kveldstur unna hvis du henter frem kajakken. Og vender du nesen sydover mot Moss, kan du padle langs naturskjønne Jeløy og klappe til kai i Moss sentrum hvor såvel bryggeservering, byliv og et stadig mer sydende kulturtilbud venter deg.

Kyststien slynger seg forbi på sin spektakulære vei langs Østfolds kyst. Det betyr at du har noe av fylkets vakreste turterreng rett utenfor døren. Selve Kyststi prosjektet er forøvrig et samarbeid mellom Østfoldkommunene og deler av Bohulän, med mål om å lage en sammenhengende sti som tilrettelegger for å vise frem kystperlene langs hele ruten fra Moss til Orust i Sverige. Her og der snor stien seg helt ned i strandsonen, slik den gjør forbi Sjøhagen Brygge og videre langs Mossesundet. I nærområdet finnes både småbåthavner og koselig sandstrand (Kulpestranda), som begge er innenfor få minutters gange. De dagligdagse innkjøpene kan du gjerne gjøre på Kiwi, en kort gåtur unna.

Sjøhagen ligger få minutters gange fra Kambo stasjon. Med det nye dobbeltsporet, som vil stå klart etter hvert, er reisetiden til Oslo S helt nede 32 minutter. Det er konkurransedyktig med en mengde pendlersituasjoner godt innenfor bygrensene til Oslo. I tillegg gjør den svært korte avstanden fra bolig til påstigning deg uavhengig av bil eller annen mellomstransport. Hyppige avganger gir også en komfortabel frihet og fleksibilitet i en skiftende og variert arbeidshverdag.

Selv om du bor på Sjøhagen, kan fabelaktige Vansjø, men sin ferskvannsidyll gi deg naturopplevelser av det unike slaget året rundt. Ivrige turskøytere kommer f.eks. langveis fra for å bruke den vidstrakte innsjøen vinterstid og sportsfiskere lokkes av et sjeldent artsmangfold og rik fangst. Sommerstid er Vansjø et sant eldorado og Nesparken er et ypperlig utgangspunkt for å starte utforskingen. Hit kjører du på under ti minutter. Begynn med et ferskvannsbad på bystranda og fortsett med en kanotur oppover mosse-elva, som knytter Vansjø sammen med havet. Kano leier du hos Moss Kajakk klubb som holder til samme sted.

Mossemarka smyger seg tett og grønn langsmed hele Kambo. Oppmerkede stier og løypenett om vinteren knytter området sammen med store skogspatier innover mot Våler og mot Son/Vestby. Tar du sykkelen er du på vei inn i tykkeste marka i løpet av 5-6 minutter, men mange velger også å benytte bilen de 10 minuttene det tar å kjøre til Ødemørkstuen i den nordlige enden av marka. Herfra er mulighetene nærmest ubegrenset for friluftsentusiaster, både til bens, til ski eller sykkel.

For øvrig byr alltid sjarmerende Son på et godt utvalg av spesialforretninger og spisesteder.

Forsikring

Eiendommen er fullverdiforsikret i Storebrand.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekking.
- Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen.
- Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke og det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer.
- Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.
- Etasjeskille: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. TG2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet.
- Bad 2. etasje: Ikke direkte vannpåkjenning på veggene, men ved endret bruk kan det medføre en dårligere TG. Det er påvist at noen fliser har bom. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk. Smøremembran med ukjent utførelse.
- Bad u. etasje: TG settes av hensyn til alder på vegger og gulv. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
- Vaskerom: Det er ikke direkte vannpåkjenning på vegger, ved endret bruk kan det medføre en dårligere tilstandsgrad. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk og fall er ikke oppfylt. Til dels flatt gulv og sprekk i to fliser ved døråpning til kontor. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Det er naturlig ventilasjon.
- Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
- Det er viktig at terrenget har hellingsgrad ut fra grunnmuren. Overflatevann skal hurtigst mulig vekk for å unngå unødige fuktbelastninger på utvendig fuktsikring og drenering. Ideelt bør det i en avstand på ca 3 meter være god helling vekk fra husets grunnmur. Dette kun til orientering og anbefalt på generelt grunnlag.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- VVS teknikk. Bygget nytt bad og toalett. i 1. etg. Fjernet dusj og instalert vaskemaskin i 2.etg. Arbeid utført i 2021
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
- Ja. VVS teknikk. 1 etg på nytt bad og toalett.
9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
- Ja. vi har sett noen maur i huset på våren. Forsvunnet med åte.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- VVS teknikk. Elvisjon as. Installert nytt ventilasjonsanlegg i 2021. Utbedret sikringer i 2022. Installert el-bilader
13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
- Ja, elvisjon as.
14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- elvia tilsyn april/mai 2022
15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
- Installert av elvisjon as.
18. Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
- Nabotomt er regulert til bolig
20. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende?
Ja.
20.1 Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene?
- Godkjent

Boligens areal

Primærrom: 244 kvm, Bruksareal: 299 kvm

U . etasje:
Bruksareal: 66 m².
Primærrom: 60 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad/vaskerom, 2 soverom, stue/kjøkken.
Sekundærareal på 6 m² som rommer teknisk rom og bod.

1. etasje:
Bruksareal: 133 m².
Primærrom: 89 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, bad, soverom, toalett, stue/kjøkken.
Sekundærareal på 44 m² som rommer garasje.

2. etasje:
Bruksareal: 100 m².
Primærrom: 95 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang, 4 soverom, kontor, bad, vaskerom.
Sekundærareal på 5 m² som rommer bod og kott.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Areal: 745 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er dels planert og dels skrånende. Opparbeidet med plen og div. beplantning. Steinlagte arealer. Skrånende del anses å være av naturtomt.

Garasje / Parkering

Parkering i dobbelgarasje eller i innkjørsel.

Byggemåte

Se vedlagt tilstandsrapport avholdt av Kenneth Pettersen i Takstkonsulent 1, med rapportdato 02.09.2022 for teknisk beskrivelse av eiendommen.

Bygningen antas fundamentert med betong til stedlige masser.
Grunnmur av lettklinkerblokker.
Etasjeskillere av trebjelkelag.
Etasjeskille av lettklinkerstaver med påstøp for vannbåren varme.
Yttervegger oppført med isolert bindingsverk av tre og lettklinkerblokker, utvendig kledd med skifer og pusset overflate.
Takkonstruksjon med takstoler av tre, saltak takform, tekket med takstein.
Vinduer med 2-lags isolerglass. Velux takvinduer.
2-fløyet balkongdør med 2-lags isolerglass.
Formpressede innerdører med 3-speil.
Balkong i trekonstruksjoner. Bjelkelag firankret til bygningskroppen, understøttet av søyler til fundament. Rekkverk med stolper av malt trevirke. Glassfelt mellom stolpene. lavt rekkverk.
Veranda i trekonstruksjoner på ca. Bjelkelag forankret til bygningskroppen, understøttet av søyler tilfundament. Rekkverk av trestolper og glassfelt.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er utstedt ferdigattest på eiendommen datert 17.06.2004, dokumentet følger vedlagt. At slike attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

Det er satt opp en skillevegg mellom 2 soverom i 2. etasje, rommet tilfredstiller da ikke lenger preakseptert løsning med minimum 10% lysinnslipp av gulvarealet. I underetasjen er det tatt i bruk et rom som soverom, dette rommet tilfredstiller ikke kravet til dagslysinnslipp.
Det gjøres oppmerksom på disse rommene ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Det er uklart om de aktuelle rommene oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke disse rommene som soverom og kjellerstue.

Barnehage / skole i området

Sjøhagen barnehage as, 0.7 km
Solåsen FUS barnehage, 2.7 km
Store Brevik barnehage, 2.6 km

Nøkkeland skole, 3.4 km
Åvangen skole, 4.7 km
Rudolf Steinerskolen i Moss, 4.8 km
Verket skole, 6.2 km
Malakoff videregående skole, 8.1 km
Kirkeparken videregående skole, 8.3 km

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut. Egen sokkelleilighet godkjent for utleie i underetasjen.

Oppvarming

Bergvarmepumpe tilknyttet vannbåren varme.
Vannbåren gulvvarme i u. etg. og i 1. etasje.
Varmekabler på gulv i vaskerom og bad i 2. etg.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Forbruk i 2021: Ca 36.000 kWh som inkluderer begge boenhetene og lading av 2 biler.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 43 236 pr. år
Det ble i 2021 fakturert kr. 44 965,96,- for kommunale avgifter.

De kommunale avgifter inkluderer eiendomsskatt, vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr, samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

Eiendomsskatt

Det er i Moss kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 2.8 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 973 099 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 7 103 156 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Kommuneplaner
Id KP_3002
Navn Kommuneplanens arealdel 2021-2032
Plantype Kommuneplanens arealdel
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 24.03.2021

Reguleringsplaner
Id 272
Navn KAMBO, KULPE, KULPEÅSEN, DRAGKISTEÅSEN
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 27.03.2000

NB! Nabotomten har blitt omregulert til boligformål. Bygging på tomten i senere tid må derfor påberegnes.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1994/7266-1/87  Erklæring/avtale  
02.09.1994 
Vern- og vedlikeholdsavtale vedr. det gamle
tunet på Kambo gård.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kulturetaten
i Østfold fylke
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3002-3/1899

2002/6984-2/87   ** Pantefrafall ikke tinglyst matrikkelenhet  
06.08.2002 
Gjelder bnr. 2784-2790 og bnr 2792-2833

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Moss kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ekeland@meglergaarden.no eller SMS: 40 22 38 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Kulpeåsen 55, 1539, Moss, Gnr. 3 bnr. 2786 i Moss kommune

Oppdragsnummer

92-22-0243

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Verdivurdering