Moss , H. Kildahls vei 2

Krapfoss-Enebolig over to plan og kjeller med moderniseringsbehov - Garasje - Kort avstand skole, turområder & sentrum

3 790 000

Visninger

 • 29 september / torsdag

  16:30 - 17:30

 • Prisantydning:

  3 790 000,-

 • Totalpris:

  3 898 772,-

Beregnet totalkostnad: 3 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 94 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 790 000,-)) -------------------------------------------------------- 108 772,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 898 772,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  99m²

 • Bruksareal:

  99m²

 • Oppholdsrom:

  1

 • Soverom:

  2

 • Byggeår:

  1901

 • Gårdsnummer:

  3

 • Bruksnummer:

  562

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  269697824

 • Sist endret:

  23.09.2022 11:30

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 83%

  eier sin egen bolig

 • 74%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 60%

  har bolig på over 120 kvm

 • 13%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 35%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til H. Kildahls vei 2!

Enebolig over tre plan opprinnelig fra 1901 som ble påbygget i 1973. Boligen holder en eldre standard, moderniseringsbehov er derfor å forvente. Eneboligen er på 118 kvm fordelt på 3 etasjer og rommer plass til en liten familie eller førstegangsetablerere. Her har man et perfekt utgangspunkt til å skape sitt eget drømmehjem i et etablert boligområde med kort vei til alt. Solrik tomt som er opparbeidet med plen og diverse beplantning. Rett utenfor døren kan du ta foten fatt inn på turstier som ligger rett rundt hjørnet, bl.a. er det skiltet vei til Vansjøstien, Vepsen, Tykkemyr og Nesparken. For skolebarna er det kort skolevei til Krapfoss skole.

Boligen kan bl.a. by på 2 soverom, stue, spisestue, kjøkken, vaskerom og bad. Samt er det god lagringsplass i kjelleretasje. Av oppvarming er det peisovn og varmepumpe i stue.

Bilen parkerer du enkelt i garasjen, eller foran garasjen. Gode lagringsmuligheter i garasjen ved bod. 

Den store solrike hagen gir rom for lek og moro. Hagen er opparbeidet med forskjellige trær, prydbusker og diverse beplantning.

Velkommen til visning!

Innhold

Bolig over tre plan med frittstående garasje.

Boligen inneholder:
Kjeller: Bod, vaskerom og krypkjeller.
1.etasje: Entrè, gang, bad, stue, spisestue og kjøkken.
Loftsetasje: Gang og to soverom.

Frittstående garasje på ca. 26 kvm fra 1995. I bakkant av garasje er det en romslig bod med gode lagringsmuligheter. En biloppstillingsplass foran garasje.

Innvendige overflater:
Gulvflater belagt med parkett samt teppe. Naturstein ved peisovn. Vegg- og himlingsflater av tapetserte og malte flater samt bygningsplater. Slette
innerdører.

Stue

Stuen er romslig og byr på svært gode møbleringsmuligheter. Vindusflater og doble balkongdører gir rikelig med naturlig lys inn. Peisovn og varmepumpe gir en lun atmosfære på vinterhalvåret. Videre fra stuen finner du en spisestue, her er det plass til dine nære og kjære på årets festligheter.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger med adkomst fra både gang og spisestue og har profilerte fronter i en lys farge. Videre er rommet utstyrt med laminert benkeplate, frittstående hvitevarer, kjøkkenventilator tilkoblet avtrekkskanal og nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Flislagt mellom over- og underskap.  Det er rikelig med skap- og benkeplass.

TG2: TG 2 er valgt på grunn av kjøkkenets alder med tanke på innredninger, overflater, røropplegg samt andre installasjoner. Krever oppfølging med jevnlig tilsyn.

Bad

Baderommet er i boligens 1.etasje og ligger i tilknytning til gang. Gulvflater er belagt med gulvbelegg, og veggplater er malt baderomspanel. Rommet er innredet med gulvstående benkeskap med dør, ovenpåliggende servant med ett-greps armatur, dusjkabinett med skyvedør av glass, dusjarmatur tilkoblet hånddusj, frittstående toalett, speil, skap og overbelysning med stikkontakt på vegg over servant. Det er avtrekksvifte plassert på vegg. Rommet har behov for total fornying grunnet sin høye alder og slitasjegrad.

TG3: TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy alder og/eller slitasjegrad. Rommet har behov for total fornying. Til informasjon: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Målingene viser følgende: RH 53,6 %, temperatur 22,5 grader C og duggpunkt 12,7 grader C. Sjablongmessig prisanslag: kr over 300 000

Vaskerom

Vaskerommet er i boligens kjeller. Gulvflater av malt betong. Vegg- og himlingsflater er belagt med bygningsplater samt panel, og pussede overflater. Rommet er innredet med helstøpt dobbel utslagsvask med ett-greps armatur.  Det er opplegg for vaskemaskin, og varmtvannsbereder er plassert på vaskerommet. Kun naturlig ventilasjon. Vaskerommet er av eldre alder, og tiltak må påberegnes.

TG3: TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy alder og/eller slitasjegrad. Tiltak må påregnes. Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling grunnet våtsonens plassering mot yttervegg. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000.

Terrasse

Fra stuen er det utgang til syd-vest vendt terrasse på ca. 16 kvm. Her er det markise, og god plass til ønsket utemøblement. Fra terrassen kommer du også til hagen, hvor både store, små og firbeinte kan nyte årstidene.

Hage

Den store solrike hagen gir rom for lek og moro. Hagen er opparbeidet med forskjellige trær, prydbusker og diverse beplantning.

Soverom

Det er to soverom i boligen av god størrelse med plass til ønsket møblement. Begge befinner seg i loftsetasjen, og har plassbygd garderobeskap. Soverom 1 har kneloft med god plass til lagring. Adkomst fra gang til kneloft på andre siden.

Beliggenhet

Eiendommen ligger på Krapfoss like utenfor Moss sentrum. Sentrum av Moss er innenfor en liten sykkeltur, ellers har du gode bussforbindelser med busstopp rett ved boligen. Sentrumsområdet byr på et godt utvalg forretninger og de fleste typiske by fasiliteter, inkludert gågate, kjøpesenter, utvalg av serveringssteder, bussterminal, og kulturelt tilbud. Jernbanestasjonen med hyppige avganger mot nord- og syd ligger sentralt i Moss.

Gode rekreasjonsmuligheter i umiddelbar nærhet. Kort vei til Vansjø og Nesparken. Vansjø har flotte turmuligheter med båt/kano, fiske og bademuligheter. Fine turmuligheter finner du også i Mossemarka.

Mossemarka rett nord for sentrum gir deg utallige utfluktsmuligheter gjennom de ulike årstidene, inkludert oppkjørte skiløyper når forholdene tillater. Noen få minutter unna finner du idrettsanlegg med BMX-bane, ishall og fotballbane på Ørejordet,

For småbarnsfamilier er det verdt å merke seg at det er gangavstand til skoler og barnehage.

Dagligvarehandelen kan gjøres unna i Spar butikken på Krapfoss. Gangavstand til Moss sentrum med alle sine fasiliteter. Kort kjørevei til Mosseporten kjøpesenter. Kort vei til E6 og ca. 45 min kjøring til Oslo og 20-25 min kjøring til det nye sentralsykehuset på Kalnes.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
- Kjøkken: TG 2 er valgt på grunn av kjøkkenets alder med tanke på innredninger, overflater, røropplegg samt andre installasjoner. Krever oppfølging med jevnlig tilsyn. - Øvrige rom: Innvendige flater bærer preg av alder/slitasje. Overflater må fornyes.
- Rom under terreng: TG 2 er valgt på grunn av høy alder/slitasjegrad. Symptomer på utilsiktet fuktighet er observert. Ventilasjonen er vurdert til å ikke være tilstrekkelig. Stedvis riss/sprekker på veggflater. Tiltak må påregnes.
- Krypkjeller, utvendig inspeksjon: Ventileringen av krypekjelleren kan ikke bekreftes å være tilstrekkelig. Fare for skadelig fukt. Det er økt risiko for skader, oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales. Innvendig inspeksjon: Organiske materialer er lagret i krypekjelleren. Disse må fjernes. Mangelfull/utilstrekkelig ventilering. Det er økt risiko for skader, oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales. Det er satt opp provisoriske understøttelser i krypekjelleren. Fare for svikt/skjevheter i ovenpåliggende konstruksjon. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Det er ikke etablert fuktsperre mot grunn. Det er økt risiko for skader, oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales. Det er registret spor/tegn til treskadeinsekter i himling i krypekjeller. Videre undersøkelser anbefales.
- Loft, innredet: Innvendige flater bærer preg av alder/slitasje. Overflater bør fornyes. Ventilasjonen er vurdert til å ikke være tilstrekkelig. Tydelige fuktmerker i himling ved skorstein. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. - Loft, kneloft: Lekkasjemerker i området for rørgjennomføring i tak. Dette kan synes å være gamle fuktmerker og lekkasjested er kanskje utbedret. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Skorsteiner inne i boligen: Skorsteinen har en alder som tilsier begrenset/usikker restlevetid. Tiltak i fremtiden kan ikke utelukkes. Stedvis riss/sprekker på skorstein i loftsetasje. Tiltak anbefales. - Innvendige trapper: Trappene bærer preg av alder/slitasje. Inntrinn er mindre enn 0,25 meter. Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600. Trappen har stedvis fri ganghøyde lavere enn 2,0 m.
- Etasjeskiller, kjeller: Det er noe målbare skjevheter i etasjen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 15 mm i bod. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.
- Tekniske anlegg, vannrør: Vannrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset/usikker restlevetid.
Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Hovedstoppekran: Stoppekran er av eldre type. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Avløpsrør: Avløpsrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset/usikker restlevetid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Elektrisk anlegg, forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Deler av det elektriske anlegget bærer preg av alder. Varmtvannsbereder har ikke fast tilkobling, men er koblet med støpsel. Fare for varmgang. Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon. Det anbefales at det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
- Fasader inkl. kledning: Panel er stedvis råteskadet, og utbedringer er nødvendig. Vindusomrammingen har stedvis råteskader. Av den grunn kan det heller ikke utelukkes følgeskader i selve konstruksjonen. Ytterligere undersøkelser anbefales. Overflatebehandlingen bærer stedvis preg av alder/slitasje. Panelet kan ikke ses å være montert med lufting. Det vil normalt påvirke levetiden på panelet negativt. Ytterligere undersøkelser anbefales. Vindskier og dekkbord bærer preg av alder/slitasje Utbedringer anbefales.
- Dører: Innsettingsdetaljer rundt entrédør bærer preg av egeninnsats. Ytterligere undersøkelser anbefales. Heve-skyvedør er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra denne døren sammenlignet med dører fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på dør hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
- Yttertak, tekking (undertak, lekter og yttertekking): TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Beslag, renner, nedløp og snøfangere: Stedvis manglende/løse vindskibeslag. Snøfangerutstyr ikke etablert. Tiltak anbefales.
- Terrasser/inntrukket balkong over innvendige rom: Stedvis moderate råteskader. Tiltak anbefales. Rekkverket har horisontale åpninger større enn 5 cm. Avvik fra gjeldende forskrift. Tiltak anbefales. Terrassen har noe skjevheter. Tiltak anbefales. Terrassen/trapp bærer stedvis preg av egeninnsats/ufagmessig utførelse.
- Utvendige trapper, helhetsvurdering: Avskallinger er tilfelle. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Grunnmur: Det registreres sprekker på grunnmur/søyler i kjeller samt krypekjeller. Ytterligere undersøkelser anbefales. Sprekkene på grunnmur/søyler kan ikke utelukkes å skyldes setninger i grunnen. Det er ikke kjent om forholdet er under utvikling eller om situasjonen er stabilisert. Ytterligere undersøkelser og tiltak anbefales. Fundamenter: Fundamenter er naturgitt skjult, og det er for øvrig ingen sikre og dokumenterte opplysninger om type fundamenter som huset har. Søyler av naturstein som danner fundamenter har sprekker/skjevheter. Tiltak anbefales.
- Drenering, helhetsvurdering: Dreneringens tilstand har påvirkning på kjellerens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult. Alder samt symptomer på utilsiktet fuktighet tilsier at forventet gjenværende brukstid er kort/utløpt. Se punkt "Konstruksjoner" under avsnitt om Rom under terreng, og punkt "Grunnmur" under avsnitt om Grunnmur, fundamenter. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men på bakgrunn av at det påvises fuktproblemer bør det påregnes utbedringer/utskiftninger.
- Vann- og avløpsledninger (inkl. stikkledninger): Alder og materialvalg tilsier at anbefalt brukstid og restlevetid på vann- og avløpsrør med tilliggende utstyr bør vies spesiell oppmerksomhet. Materialene er skjulte i grunnen og dermed er det kun alder som kan gi indikasjon på tilstand. TG2 settes for å belyse risiko.
- Frittstående byggverk, helhetsvurdering: Det er foretatt en forenklet og overordnet vurdering av tilstanden og i forhold til byggeår vurderes moderat vedlikehold å være tilstrekkelig.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
- Bad: TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy alder og/eller slitasjegrad. Rommet har behov for total fornying. Til informasjon: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Målingene viser følgende: RH 53,6 %, temperatur 22,5 grader C og duggpunkt 12,7 grader C. Sjablongmessig prisanslag: kr over 300 000.
- Vaskerom: TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy alder og/eller slitasjegrad. Tiltak må påregnes. Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling grunnet våtsonens plassering mot yttervegg. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000.
- Vinduer: TG3 gjelder vindu i kjeller. Selger opplyser om vanninntrengning gjennom kjellervindu i bod ved kraftig nedbør. Tiltak må påregnes. Sjablongmessig prisanslag gjelder for kjellervindu. Vinduer fra ukjent årstall er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/utskiftninger. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Ved kraftig regn har det vært vanninntrenging gjennom kjellervindu i bod. - Det har vært mus for noen år siden.
- Egeninnsats med hjelp av en som er faglært, ble terrassen utvidet.
- Oppsett av varmepumpe og skiftet sikringsskap er utført av Raufos el. Oppgraving av parafintank er gjort ved egeninnsats. Det foreligger samsvarserklæring på målerbytte. Selger har fremlagt faktura for sanering av oljetank for takstmann, utført av Hydroclean AS. Datert 25.09.2019.

Boligens areal

Primærrom: 99 kvm, Bruksareal: 118 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 19 m².
Primærrom: 0 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod. Rom benyttet som vaskerom samt krypekjeller er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde.

1. etasje:
Bruksareal: 63 m².
Primærrom: 63 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè, gang, bad, stue, spisestue og kjøkken.

Loftsetasje:
Bruksareal: 36 m².
Primærrom: 36 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang og to soverom.
Deler av loftsetasje er ikke måleverdig grunnet skråtak og delvis lav takhøyde

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Eiet hjørnetomt på 795 kvm. Tomten er opparbeidet med plen, gjerde, trær, prydbusker og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Frittstående garasje på ca. 26 kvm fra 1995. I bakkant av garasje er det en romslig bod med gode lagringsmuligheter. En biloppstillingsplass foran garasje.

Byggemåte

Byggemåte beskrevet at takstmann Ståle Gran Skøien v/Anticimex AS:
" Bygningen har delvis støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av mur- og
betongkonstruksjoner samt naturstein og trekonstruksjoner. Fasader utført i stående og liggende trepanel. Yttertak av saltaksform i trekonstruksjoner
utvendig tekket med takplater (taket er besiktiget fra bakkeplan). "

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for tilbygg og påbygg fra Moss kommune datert 19.11.1973. Byggetegningene fra Moss kommune ligger vedlagt.

Det foreligger byggetegninger fra Moss kommune på garasje, datert 12.06.1995. Eiendommen har en tinglyst byggetillatelse på garasjen som ligger inntil 0 meter fra tomtegrensen til nabo. Det foreligger hverken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på garasjen.

Barnehage / skole i området

1. - 7. trinn
Krapfoss skole
Anton Krogsvolds vei 4
Pb 175
1501 Moss

1. - 10. trinn
Bytårnet skole
Fjellveien 1
1532 Moss

Kirkeparken videregående skole
Dronningens gate 22
1530 Moss

Malakoff videregående skole
Dyreveien 9
1532 Moss

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut, men det er ingen separat utleiedel.

Oppvarming

Av oppvarming er det elektrisitet samt varmepumpe og peisovn.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 12 114 pr. år
Kommunale avgifter inkluderer: Eiendomsskatt, renovasjon, feiing, vann, avløp, årsgebyr vann og årsgebyr kloakk.

Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Vi kjenner ikke
samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Denne rapporten sammenstiller dette for fjoråret, med summer fordelt per
fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Eiendomsskatt

Det er i Moss kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 2,8 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 886 698 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 192 111 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Kommuneplaner:
Id: KP_3002, kommuneplanens arealdel 2021-2032.
Kommuneplanens arealplan, endelig vedtatt med ikrafttredelse 24.03.2021.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1970/4061-1/87BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE 21.07.1970
RETTIGHETSHAVER:Knr:3002 Gnr:3 Bnr:563
Byggetillatelse gitt etter dispensasjon i henhold til Bygningsloven
- Servitutten er en byggetillatelse på garasjen som ligger inntil 0 meter fra tomtegrensen til nabo.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Moss kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til anker-jensen@meglergaarden.no eller SMS: 48 26 34 59 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

H. Kildahls vei 2, 1597, Moss, Gnr. 3 bnr. 562 i Moss kommune

Oppdragsnummer

92-22-0234

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Verdivurdering