Moss , Bokfinkveien 3

Øreåsen - Pen enebolig i kjede med carport og store uteplasser

3 850 000

Visninger

 • Visning etter avtale med megler

  Husk påmelding til visning

 • Prisantydning:

  3 850 000,-

 • Totalpris:

  4 354 677,-

 • Fellesutgifter:

  5 512,-

Beregnet totalkostnad: 3 850 000,- (Prisantydning) 496 665,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 346 665,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 012,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 354 677,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Borettslag

 • Primærrom:

  99m²

 • Bruksareal:

  99m²

 • Soverom:

  3

 • Byggeår:

  1982

 • Gårdsnummer:

  197

 • Bruksnummer:

  296

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  272315090

 • Sist endret:

  20.09.2022 16:04

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 92%

  eier sin egen bolig

 • 41%

  har bolig på over 120 kvm

 • 75%

  av boligene er eldre enn 20 år

 • 29%

  er barnefamilier

 • 39%

  er gift

SE MER DETALJERT STATISTIKK

Beskrivelse

Velkommen til Bokfinkveien 3. En kjedet enebolig over 2 plan - beliggende i rolige omgivelser på Øreåsen med gangavstand til skole, barnehage, offentlig kommunikasjon og veletablert boligområde. Hverdagshandelen taes enkelt på lokalbutikken som ligger innen gangavstand. Med andre ord vil du i Bokfinkveien 3 bo i et barnevennlig og veletablert boligområde, perfekt for både en familie og deg som pendler.

Boligen inneholder bl.a; 3 soverom, kjøkken, stue, bad, vaskerom kombinert med toalettrom og boder. Vestvendt balkong fra hovedsoverom med kveldssol. Stor veranda med gode solforhold fra morgen til ettermiddag.

Bilen parkeres enkelt i carport. Her finner du også en utvendig bod.

Velkommen til visning!

Innhold

Enebolig over 2 plan:
1. etasje: Entré, vaskerom/toalett, gang, stue, kjøkken, bod og utvendig bod.
2. etasje: Gang, 3 soverom, bad og kott.

Sikringsskap med skrusikringer og strømmåler plassert i entré.

Innvendige overflater:
1. etasje: Gulv med laminat og belegg.
Vegger med malt tapet.
Himling med lyse himlingsplater.

2. etasje: Gulv med laminat.
Vegger med malte slette flater og malt strietapet.
Himling/skråtakhimling med lyse himlingsplater.

Utstyr

Profilert entrédør med glassfelt, sikkerhetslås og kodelås.

Entré

Velkommen inn. Avlang entré/gang med  plass til oppheng av yttertøyet. Rommet er malt i en delikat blå tone og i direkte tilknytning finner du toalettrom kombinert med vaskerom.

Stue

Luftig stue med flotte møbleringsmuligheter. Her er det plass til både en større spisebordgruppe og sofagruppe. Vedovn fra Jøtul holder atmosfæren varm i vinterhalvåret og utgang til terrasse er med på å forlenge rommet sommertid.

Kjøkken

Praktisk plassert kjøkken med god romfølelse, det er god skap- og benkeplass samt plass til en mindre spisebordgruppe i rommet. Kjøkkeninnredningen er fra ukjent årstall med profilerte mørke fronter, benkeplate av laminat og oppvaskkum. Videre er kjøkkenet utstyrt med benkeskapsbelysning og stikkontakt over benk og frittstående hvitevarer som stekeovn, kjøleskap og oppvaskmaskin plassert inn i innredning. 
CTC varmtvannsbereder er plassert under kjøkkenbenk,

TG2: Kobberrør er i hovedsak fra byggeår. TG er satt ut fra alder og materialvalg på rørene. Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner. Det er registrert skader/svelling i underkant på benkeplater. Kjøkkenfronter har stedvis hakk/merker og bruksslitasje i overflatemateriale.

Bad

Velholdt og flislagt baderom fra 2012 med gulvvarme. For et spennende uttrykk er det lagt mosaikkfliser i dusjsonen og på sisternekassen. Badet er innredet med heldekkende servant på vegghengt innredning, speilskap, sideskap og belysning samt stikkontakt over servant. Videre er det oppført dusjhjørne med innfellbare glassdører og hånddusj og vegghengt toalett med sisterne.

TG2: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk bør etableres.
Det er ikke fremlagt dokumentasjon på membran og badets oppbygging. Baderom er utført som egeninnsats ved hjelp av venner som er fagfolk (ifølge eiers opplysninger). Det er ikke registrert skader men membran settes til TG2 på grunn av manglende dokumentasjon.

Vaskerom / toalettrom

Boligen har et eget vaskerom kombinert med toalettrom, rommet er fra byggeår men fremstår med normal standard. Rommet har gulvbelegg og malt tapet på vegg i en lysere grå tone og er innredet med servantinnredning, speil med sideskap og gulvstående toalett. Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Rommet varmes opp av stråleovn som er montert på vegg.

TG2: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning, mekanisk avtrekk bør etableres. Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Krever oppfølgning med jevnlig ettersyn.
Det er ikke observert synlige skader men med bakgrunn i gulvbeleggets/membranens alder gis TG2.

Balkong

Hovedsoverom har utgang til vestvendt balkong på ca. 12 kvm, med plass til et mindre møblement. Her kan man kose seg med morgenkaffe eller nyte kveldssolen.

Terrasse

Østvendt veranda på ca. 29 kvm. Inviter til hyggelig sammenkomster med grilling og andre sommeraktiviteter. Det er montert belysning, stikkontakter og markise på terrassen. Fra terrassen går det en trapp ned til en hyggelig hage som er opparbeidet med gressplen, blomster og busker.

Soverom

Boligen byr på totalt 3 soverom. Rommene har god plass til seng og garderobeløsning. Hovedsoverom med utgang til balkong. Soverom 2 og 3 oppleves lunt og møbleres enkelt etter ønsket bruk.

Beliggenhet

Bokfinkveien 3 er beliggende i et meget populært og attraktivt boligområde -  lengst inn på Øreåsen. Boligen ligger med gangavstand fra lokalbutikk, skole, barnehage, idrettshall, offentlig kommunikasjon og flotte tur- og rekreasjonsområder.

Ikke langt fra Øreåsen finner du Høyden handelsområde som de siste årene har vært under utvikling, her finner du Rygge storsenter og City syd med en rekke utvalg av forretninger, møbelforretninger, treningssentre, elektrokjeder, bowlinghall m.m

Moss sentrum med de fleste sentrumsfasiliteter finner du en liten kjøretur unna

Felleskostnader

Kr. 5 512,- pr. mnd. hvorav kr 3 247,- er faste fellesutgifter inklusive eventuelle avsetninger til fremtidig vedlikehold og sparing.

Felleskostnader inkluderer: Festeavgift, kommunale avgifter, kontingent vbbl, div. honorar, div. vedlikehold, rehabilitering, arbeidsgiveravgift, lønn og andre driftskostnader og konsulenttjenester.

Borettslaget skal bytte piper og i den forbindelse antas en økning i månedlige felleskostnader på kr. 700,- - 1.000,-. Beløpet er usikkert da det ikke er innhentet tilbud på dette enda.

Løpende kostnader

Andelstegning i Vansjø BBL koster kr 350,- pr. medlemskap. Årlig kontingent er kr 300,-. Denne er inkludert i felleskostnader.

Andel fellesgjeld

Kr. 496 665,-

Andel formue

Kr. 18 305,-

Borettslag

Solhøida borettslag, org.nr. 848 703 362, består av 51 enheter.
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Styreleder i borettslaget er Runar Weiby.

Forretningsfører:
Vansjø Boligbyggelag
Varnaveien 34
1523 Moss
Tlf: 952 66 200
E-post: post@vansjobbl.no

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

I 2022 jobbes det med å hente inn priser på piper og det undersøkes med å få laget et prosjekt på dette. Utførelsen må skje etter påbud fra brannvesenet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det kan opplyses at andelen er sikret i Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Borettslaget er tilknyttet sikringsordning som dekker manglende innbetaling av felleskostnader. Tilbyder av ordningen er: Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Avtalens varighet: Til den sies opp av en av partene. Vilkår for oppsigelse: Avtalen kan sies opp av en av partene. Vilkår for oppsigelse: Avtalen kan sies opp fra sikringsfondet dersom kravene for deltagelse ikke lenger er oppfylt. Avtalen kan sies opp fra borettslaget innen 1. desember, med virkning fra kommende årsskifte.

Det kan opplyses av borettslaget ikke har IN-ordning.

Fellesgjeld / lånevilkår

Type A - Lån hvor det betales både renter og avdrag: Annuitetslån
Rente Pt.: 2,57 %. Renter og avdrag pr.mnd. med dagens rente: 2 265, hvorav renter
Utgjør kr 1 071,- og avdrag utgjør kr 1 128,-.
Lånets løpetid: forventet innfridd 12/2048.
Lånenr. 6118786778. Bankforbindelse: Nordea Bank
Eventuell nedbetalingsplan må innhentes hos borettslagets bankforbindelse.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 82408115

Vedtekter / husordensregler

Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket.

Husdyrhold

Det er forbudt å holde dyr uten spesiell skriftlig tillatelse fra styret. Innflytting med dyr må ikke skjer før styrets avgjørelse av søknaden foreligger. Eventuell tillatelse kan tilbakekalles dersom dyret er til sjenanse for øvrige andelseiere eller medfører ulempe for laget.
Nye husdyr skal holdes inne i huset. Et dyr ute skal da være under kontroll, dvs i bånd. Vedtatt på generalforsamling 13.02.1996.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2:
- Baderom: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk bør etableres. Det er ikke fremlagt dokumentasjon på membran og badets oppbygging. Baderom er utført som egeninnsats ved hjelp av venner som er fagfolk (iølge eiers opplysninger). Det er ikke registrert skader men membran settes til TG 2 på grunn av manglende dokumentasjon.
- Vaskerom: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk bør etableres. Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Det er ikke observert synlige skader. Med bakgrunn i gulvbeleggets/membranens alder gis TG 2. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Kjøkken: Kobberrør er i hovedsak fra byggeår, som er 1982 Valgt tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg på rørene. Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner. Det er registrert skader/svelling i underkant på benkeplater. Kjøkkenfronter har stedvis hakk/merker og bruksslitasje i overflatemateriale.
- Innvendig trapp: Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600 som henviser til dagens forsikriftskrav grunnet sikkerhet. Det er stedvis registrert hakk/merker og bruksslitasje i trapp.
- Det er noe merkbare skjevheter i 1. etasje. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 17 mm i kjøkken. Forøvrig ingen merknader i det andre rommet som er målt (stue).
- Det er noe merkbare skjevheter i 2.,etasje. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 12 mm i gang. Forøvrig ingen merknader i det andre rommet som er målt (soverom 1).
- Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Varmtvannsbereder har ikke fast tilkobling, men er koblet med stikkontakt. Fare for varmgang. Sikringsskap er av eldre type og har skrusikringer. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
- Gummilister/pakningslister til vinduer er skadet og det er registrert riper og hakk i vindusforinger i soverom 2 og soverom 3. Bør utbedres. Det er registrert oljemerker i vindusglass på kjøkken. Usikker årsakssammenheng.
- Veranda: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra gjeldende forskrift. Tiltak anbefales. Rekkverk og terrassebord har behov for overflatebehandling. Det er stedvis registrert sprekker og mindre råteskader på terrassebord. Bør utbedres.
- Balkong: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra gjeldende forskrift. Overflatebehandlingen på terrassebord og rekkverk er slitt og trenger fornying. Tiltak anbefales.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Storm. 2012. Men det har blitt gjort av noen vi kjenner som er rørlegger og elektriker og flisleggere. Så jeg har ikke papirer på det fra noe selskap.
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
- Alt er blitt gjort etter forskrifter.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Consem. Det er nylig oppgradert utvendig fra borettslag. Etterisolering av bolig. Ny kledning. Gammel utebod og carport er revet og ny er bygget opp.

Boligens areal

Primærrom: 99 kvm, Bruksareal: 104 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 61 m².
Primærrom: 56 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, vaskerom, kjøkken, stue.
Bod på 5 m² inngår i etasjens sekundærareal.

2. etasje:
Bruksareal: 43 m².
Primærrom: 43 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang, bad, tre soverom.

Tilliggende carport på ca. 16 m² og en utvendig bod på ca. 6,4 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Areal: 23 293 kvm, Eierform: Festet fellestomt

Borettslaget framfester tomten av Rygge Tomteselskap AS som er fester. Tomten er pent opparbeidet med kjøreveier, gressplener og diverse beplantninger.

Garasje / Parkering

Parkering i carport.

Byggemåte

Se vedlagt boligsalgsrapport avholdt av  Lars Petter Ausland i Anticimex AS, med rapportdato 01.09.2022 for teknisk beskrivelse av eiendommen.

Enebolig i kjede over 2 etasjer.
Støpt gulv mot grunn.
Yttervegger av trekonstruksjoner utvendig kledd med liggende trekledning.
Takkonstruksjon av saltaksform med takopplett utvendig tekket med Decra takplater.
Boligen har yttervegger av trekonstruksjoner utvendig kledd med liggende trekledning.
Renner og nedløp av metall.
Plate på mark.
Yttervegger med ny ytterkledning og etterisolering i 2019/2020.
Balkongdør/terrassedør og vinduer med to-lags glass fra 2008.
Uinnredet kaldtloft med adkomst via takluke i gang.
Rettrapp av lysmalt treverk med repos.
Etasjeskille av tre.
CTC varmtvannsbereder fra 2017.
Vannrør av typen kobberrør, forkrommede rør og plastrør.
Synlige avløpsrør av plast.
Inspeksjonsluke for vannrør og hovedstoppekran plassert i entré.
Stakeluke plassert i bod.
Inspeksjonsluke for vannrør plassert i sisternekasse i bad.
Ventilator med mekanisk avtrekk montert i kjøkken.
Takhøyder er målt på tilfeldig valgte steder i boligen. Det er målt fra 2,18 meter til 2,39 meter takhøyde i 1. etasje. Takhøyder i 2. etasje ble målt fra 0,60 meter til 2,39 meter.
Boligen har delvis skjult og delvis åpent elektrisk anlegg.
Boligenen har røykvarslere tilknyttet alarmselskap samt brannslukningsapparat.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er utstedt midlertidig brukstillatelse på eiendommen datert 23.09.1982.
Det ble ved lovendring 1. juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

At slike tillatelser eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

Barnehage / skole i området

Solliskogen barnehage, 0.4 km
Øreåsen barnehage, 0.8 km
Ørejordet barnehage, 1.7 km

Øreåsen skole, 0.9 km
Buen kristne skole, 1.1 km
Ekholt skole, 2.3 km
Melløs skole, 3 km
Rygge ungdomsskole, 2.8 km
Malakoff videregående skole, 3.1 km
Kirkeparken videregående skole, 4.5 km

Adgang til utleie

Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vedfyring.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter blir sendt samlet til Solhøida borettslag og er inkludert i felleskostnader.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 746 256 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 686 523 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Kommuneplaner
Id KP_3002
Navn Kommuneplanens arealdel 2021-2032
Plantype Kommuneplanens arealdel
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 24.03.2021

Reguleringsplaner
Id M31
Navn Øreåsen, felt A-B-C
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 27.11.1978

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Moss kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ekeland@meglergaarden.no eller SMS: 40 22 38 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

I dette salgsoppdraget avklares forkjøpsretten til borettslaget og til Vansjø BBL`s medlemmer ved forhåndsavklaring. I forbindelse med dette må kjøper, I TILLEGG TIL KJØPESUM OG TINGLYSINGSOMKOSTNINGER, betale følgende beløp til forretningsfører Vansjø Boligbyggelag.:
Gebyr for forhåndsavklaring av forkjøpsretten - 5 R + mva., for tiden kr. 7.493,-. Faktura sendes direkte fra VBBL til kjøper straks bud er akseptert, salgsmelding er mottatt fra megler, og forkjøpsretten er avklart.
Gebyret blir ikke mellomregnet i megleroppgjøret mellom selger og kjøper. Kjøper av leiligheten må også være medlem i Vansjø Boligbyggelag. Kjøper som ikke er medlem må melde seg inn i VBBL straks forkjøpsretten er avklart og de har fått melding om dette. Innmelding og medlemskontigent (andel i VBBL) kr. 350,- + medlemskontigent kr. 250,- pr. år.

Adresse og matrikkel

Bokfinkveien 3, 1529, Moss, Gnr. 197 bnr. 296, andelsnr. 33 i Solhøida borettslag a/l med orgnr. 848703362 i Moss kommune

Oppdragsnummer

92-22-0218

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Verdivurdering