Moss , Binneveien 102

Sydskogen - Enebolig med hybelleilighet - Dobbeltgarasje - Utsikt til Vansjø, få meter fra badeplass

6 950 000

Visninger

 • Visning etter avtale med megler

  Husk påmelding til visning

 • Prisantydning:

  6 950 000,-

 • Totalpris:

  7 137 772,-

Beregnet totalkostnad: 6 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 173 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 950 000,-)) 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 187 772,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 137 772,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  200m²

 • Bruksareal:

  200m²

 • Bruttoareal:

  233 m²

 • Soverom:

  5

 • Byggeår:

  1998

 • Gårdsnummer:

  3

 • Bruksnummer:

  2695

 • Energimerking:

  B

 • Finnkode:

  263011058

 • Sist endret:

  30.06.2022 09:21

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 81%

  eier sin egen bolig

 • 75%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 48%

  har bolig på over 120 kvm

 • 66%

  av boligene er eldre enn 20 år

 • 47%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Binneveien 102!
En koselig enebolig på 215 kvm med hybelleilighet. Boligen er beliggende på Sydskogen og ligger i et veletablert boligområde med kun noen få meter ned til Vansjø med badeplass. Her bor du med kort vei til Moss sentrum og naturskjønne turstier.

Eneboligen inneholder:
U. etasje: Gang, vaskerom, bad/vaskerom, stue, kjøkken, soverom, bod, teknisk rom.
1. etasje: Entré, gang, stue, kjøkken, 2 bad, 4 soverom, bod, utebod.

Bilen parkeres enkelt i garasje som står på tomten og videre er gårdsplassen pent stenbelagt frem til inngang. Stor og usjenert hage hvor små og firebeinte kan nyte alle årstider. I hagen kan man skape flere soner på de ulike terrassene som er bygd og lange sommerkvelder kan enkelt nytes her.
Uteplassen er stor og man får følelsen av å befinne seg på sitt eget fritidssted.

Innhold

Boligen går over 2 plan og inneholder:
1. etasje: Entré, gang, stue, kjøkken, 2 bad, 4 soverom, bod, utebod.
Kjeller: Gang, vaskerom, bad/vaskerom, stue, kjøkken, soverom, bod, teknisk rom.

Innvendig overflater:
1. etasje:
Himlinger med malt trepanel.
Vegger med malt brystningspanel og malt tapet.
Gulv med fliser og laminat.

Kjeller:
Himlinger med malte plater, innfelt downlights.
Vegger med malte plater.
Gulv med laminat og betong.

Utstyr

Stoppekran, stakeluke, vannmåleren og sentralen for vannboren varme er oppført i teknisk rom.
Det er utekran.
Synlige vannrør av kobberrør, rør i rør og avløpsrør av plast.
På et lagringsrom i underetasjen er det tilrettelagt med vannrør og sluk.

Sikringsskapet for boligen er oppført i garderobe med automatsikringer, kursfortegnelse og strømmåler.
Det er lagt skjult elektrisk anlegg i boligen.

Det er sentralstøvsuger i boligen.
Det er montert alarm i boligen.

Entré

Fra inngangspartiet kommer du inn i en romslig hall med flislagt gulv. Her her du også døren inn til det første badet i boligen før gang tar deg videre i bl.a. oppholdsrom og kjøkken.

Stue

Boligens stue har en åpen og lys flate og rikelig med vindusflater. De store vinduene gir godt utsyn ut i naturen og hvisker bort linjene mellom ute og innerom. Spisestue plasserer seg naturlig utenfor kjøkken, herfra kan du også nyte rommets peis.

Fra stuen er det trapp ned til underetasjen. Her finner du teknsik rom og et vaskerom. Adkomst til nybygget hybelleilighet.

Stue - hybel

Delikat og lun stue i hybelen. Downlights i taket gir god belysning på kveldstid.

Kjøkken

Delikat og åpen kjøkkenløsning. Kjøkkenet er innredet med profilerte over- og underskap, benkeplate av stein fra byggeår og stilfulle fliser over benk. Den sorte servanten gjør seg spesielt på dette kjøkkenet. Det er integrerte hvitevarer som kjøleskap, oppvaskmaskin, ovn, mikrobølgeovn og platetopp. Kjøkkenet har god skap- og benkeplass og vil bli den kokkeglades favoritt.

Kjøkken - hybel

Kjøkkeninnredning med glatte fronter. Laminat benkeplate med nedfelt vaskekum.

TG2:

Bad

Baderom som ligger i tilknytning til entré er delikat og utstyrt med dusjnisje, vegghengt toalett og servant. Badet har innredning i flere høyder, noe som gir rommet et spennende uttrykk. Det er varme i gulv.

TG2:
Overflater vegger og himling: Vegger med udokumentert utførelse. Det anbefales på generelt grunnlag alltid å sette inn dusjkabinett i baderom uten
dokumentasjon. Overflatene ser visuelt bra ut, tilstandsgraden settes av hensyn til manglende dokumentasjon på utførelse.
Overflater gulv: Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk.  Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp
membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Sluk, membran og tettesjikt: Ukjent membranløsning. Tilstandsgraden settes av hensyn til manglende dokumentasjon på utførelse. Det anbefales at det settes inn dusjkabinett i baderom uten dokumentasjon.
Hovedbadet ligger i tilknytning til soverommene og består av to helstøpte servanter med profilert over-/underskap, fliset inn boblekar og gulvklosett. Badet har gulvvarme. Det er avtrekk i himling og tilluftespalte under dør.

TG2:
Overflater vegger og himling: Det anbefales på generelt grunnlag å sette dusjkabinett i et eldre bad. Overflatene ser visuelt bra ut, tilstandsgraden settes av hensyn til alder.
Ventilasjon: Rommet har kun naturlig ventilasjon.

TG3:
Overflater gulv: Påvist høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran. Påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Måliner viser at det ikke er fall til sluk.
Sluk, membran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Sluk er ikke tilgjengelig for inspeksjon.
Fukt i tilliggende konstruksjoner: Veggene er oppbygget feil med plast mot soverommene. Vegger med udokumentert utførelse. Det anbefales på generelt grunnlag alltid å sette inn dusjkabinett i eldre bad. Overflatene ser visuelt bra ut, tilstandsgraden settes av hensyn til alder.
Boligens siste baderom ligger i kjelleren (hybel) og er utstyrt med våtromsplater på vegg og fliser på gulv. Det er varme i gulv. Videre er badet utstyrt med vegghengt klosett, servant nedfelt i innredning og dusjnisje med skyvedører.

TG2:
Overflater gulv: Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.

Vaskerom

Vaskerommet ligger også i underetasjen, har en god størrelse, og består av innredning og opplegg for vaskemaskin. Utgang til terreng fra vaskerommet.

TG2:
Overflater gulv: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet.

Terrasse

Stor og usjenert terrasse med god plass til utemøblement. Her kan man skape flere forskjellige soner og lange og koselige sommerkvelder nytes.
Uteplassen er stor og man får følelsen av å befinne seg på sitt fritidssted.

Soverom

Alle soverommene ligger på rekke og rad. Rommene er lyse og delikate med god plass. Hovedsoverommet har egen utgang til verandaen.

Beliggenhet

Eiendommen ligger på Sydskogen, ett boligområde ca. 3 km fra øst for Moss sentrum. Omgivelsene består både av blandet bebyggelse av leiligheter, ene- og tomannsboliger. Området har nærhet til Vansjø og et lett tilbaketrukket, fredelig preg. Sentrum av Moss er innenfor en liten sykkeltur, lett tilgjengelig også med buss. Sentrumsområdet byr på et godt utvalg forretninger og de fleste typiske byfasiliteter, inkludert gågate, stort kjøpesenter med bussterminal, jernbanestasjon og et kulturelt tilbud.

Via Øreveien er det kort vei til handelsområdet rundt Varnaveien og City Syd, med en rekke nye varehus innenfor sport, elektronikk og interiør. Her finner du også treningssenter, bowlinghall samt Rygge Storsenter med Vinmonopolet.

Nærheten til Vansjø betyr samtidig gode tur- og rekreasjonsmuligheter, mens Nesparken byr på bademulighet og underholdning i sommerhalvåret.

Mossemarka rett nord for sentrum gir deg utallige utfluktsmuligheter gjennom de ulike årstidene, inkludert oppkjørte skiløyper når forholdene tillater.

Forsikring

Tryg Polisenummer: 6538335

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
Utvendig > Dører
- Det er hovedsakelig balkongdører fra 1998/99 i huset, selvom disse er med 3-lags isolerglass er det påregnelig med utskiftninger. Vanskelig å si når det er strakstiltak nødvendig, men de har oppnådd minste forventede brukstid. Brystningen på balkongdøren til hovedsoverommet har fuktsvelle i bunn og slipper fra underlaget.
Innvendig > Pipe
- Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke.
Våtrom > Ventilasjon > Bad 2
- Rommet har kun naturlig ventilasjon.
 Våtrom > Overflater gulv > Vaskerom
- Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning
på våtrommet. Det er ikke sluk i rommet. Det bør vurderes waterguard e.l.
Våtrom > Overflater gulv > Bad/Vaskerom
- Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.
Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
Teknsike installasjoner > Elektrisk anlegg
- Automatsikringer. Undertegnede har ikke elektrokompetanse, og det elektriske anlegget er derfor ikke faglig vurdert. Det elektriske er veldig
begrenset kontrollert i forbindelse med rapporten da dette krever Nemko godkjent kompetanse. På generelt grunnlag anbefales det kontroll av elanlegget av autorisert firma.
Tomteforhold > Drenering
- Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
Utvendig > Veggkonstruksjon
- Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
Utvendig > Takkonstruksjon/loft
- Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen.
Utvendig > Vinduer
- Det er vinduer fra 1998/99 i huset, selvom disse er av 3-lags isolerglass er det påregnelig med utskiftninger. Vanskelig å si når det er strakstiltak
nødvendig, men de har oppnådd minste forventede brukstid. Noe værslitt omramming og malingsavflassing registreres på enkelte vinduer.
Innvendig > Rom under terreng
- Det er utforede trevegger i underetasjen, utforede grunnmursvegger anses å være risikokonstruksjon med tanke på skjulte feil og/eller mangler. Det bør installeres inspeksjonsluker på utsatte steder for å lettere kontrollere evt. avvik.
Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad 2
- Det anbefales på generelt grunnlag alltid å sette inn dusjkabinett i eldre bad. Overflatene ser visuelt bra ut, tilstandsgraden settes av hensyn til alder.
Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
- Vegger med udokumentert utførelse. Det anbefales på generelt grunnlag alltid å sette inn dusjkabinett i baderom uten dokumentasjon. Overflatene ser visuelt bra ut, tilstandsgraden settes av hensyn til manglende dokumentasjon på utførelse.
Våtrom > Overflater gulv > Bad
- Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
- Ukjent membranløsning. Tilstandsgraden settes av hensyn til manglende dokumentasjon på utførelse. Det anbefales at det settes inn dusjkabinett i
baderom uten dokumentasjon.
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
- Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
- Det er utforede vegger i kjelleren og grunnmuren er bekledd med skifer på utsiden, det kan derfor være avvik som ikke er mulig å avdekke uten inngrep i konstruksjonen. Tilstandsgraden settes av hensyn til utforede vegger som klassifiseres som risikokonstruksjon grunnet tildekking av grunnmur.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Jeg byttet terrasse bord.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- El Boss. El anlegg i kjeller leilighet ble utført i år.
13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
- Dokumentene følger med.
21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
- Innredet bod til oppholdsrom.

Tilleggskommentar:
Ventilasjon anlegg ikke ferdig installert, men skal utføres i løpet av to uker.

Boligens areal

Primærrom: 200 kvm, Bruksareal: 213 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 75 m².
Primærrom: 70 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang, vaskerom, bad/vaskerom, kjøkken, stue, vaskerom.
Bod og teknisk rom på 5 kvm inngår i etasjens sekundærareal.

1. etasje:
Bruksareal: 138 m².
Primærrom: 130 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, bad, 4 soverom, kjøkken, stue, bad.
Bod og utebod på 8 kvm inngår i etasjens sekundærareal. Utebod er medtatt i boligens BRA da den henger fast i vegglivet tilknyttet inngangspartiet.

Garasje:
Bruksareal: 41 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Eiet tomt på 775 kvm. Stort sett naturtomt som delvis grenser mot friområde. Steinlagt inngangsparti og foran garasje.

Garasje / Parkering

Dobbelgarasje med automatisk portåpner. Biloppstillingsplass på egen tomt. Ellers gateparkering.

Byggemåte

Se vedlagt takstrapport avholdt av Kenneth Pettersen i

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 27.08.1998 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.
At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

Barnehage / skole i området

Sydskogen barnehage, 0.5 km
Grindvold barnehage, 2.4 km
Verket barnehage, 3.7 km

Krapfoss skole, 1.5 km
Verket skole, 3.7 km
Hoppern ungdomsskole, 7 km
Malakoff videregående skole, 5.2 km
Kirkeparken videregående skole, 5.4 km

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut.

Oppvarming

Boligen varmes forøvrig opp av vannboren gulvvarme i alle rom.
Vedovn med innsats i stue.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Det ble fakturert Kr. 16 372,34 pr. 2021.

De kommunale avgiftene inkluderer; Eiendomsskatt, vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr, samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

Eiendomsskatt

Det er i Moss kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 2.8 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 467 716 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 283 776 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Kommuneplaner:
Id KP_3002
Navn Kommuneplanens arealdel 2021-2032
Plantype Kommuneplanens arealdel
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 24.03.2021

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1998/2051-2/87  Bestemmelse om bebyggelse  
19.03.1998 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Med flere bestemmelser

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Moss kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ekeland@meglergaarden.no eller SMS: 40 22 38 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Binneveien 102, 1596, Moss, Gnr. 3 bnr. 2695 i Moss kommune

Oppdragsnummer

92-22-0209

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Verdivurdering