Moss , Dyreveien 47

Melløs/Moss - Hyggelig og innholdsrik enebolig over 2 etasjer - garasje og carport - luftig utsyn.

6 100 000

Visninger

 • 5 juli / tirsdag

  17:00 - 18:00

 • Prisantydning:

  6 100 000,-

 • Totalpris:

  6 266 522,-

Beregnet totalkostnad: 6 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 152 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 100 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 166 522,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 266 522,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  197m²

 • Bruksareal:

  197m²

 • Bruttoareal:

  261 m²

 • Oppholdsrom:

  2

 • Soverom:

  3

 • Byggeår:

  1963

 • Gårdsnummer:

  2

 • Bruksnummer:

  733

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  262103217

 • Sist endret:

  28.06.2022 15:50

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 76%

  eier sin egen bolig

 • 41%

  av eiendommene har pris over 5 mill

 • 68%

  har bolig på over 120 kvm

 • 33%

  er barnefamilier

 • 42%

  er gift

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Dyreveien 47, en enebolig fra 1963 som ble noe ombygd i 1989. Oppgraderinger må påregnes.
Inngang i underetasjen. Etasjen består av entrè, stor hall, stue med peis og utgang til markterrasse, bad og diverse boder som gir godt med plass til lagring.

Opp i hovedetasjen ligger en romslig stue med store vindusflater og utgang til stor  vestvendt terrasse på
hele 44 m2.
2 romslige soverom, hvorav det ene har utgang til terrassen.
I tillgg ligger det et pent kjøkken med plass til spisebord, samt et flislagt bad her. Praktisk separat vaskerom.
God lagring på romslig loft.

Enkeltgarasje og stor carport. I carport er det montert el-bil lader.
Pent opparbeidet tomt med med hellebelagt gårdsplass, plenarealer og diverse beplantning.

Innhold

Enebolig over to plan som inneholder:
Underetasje: Entré, gang, tv stue, bad, rom benyttet som soverom, boder og teknisk rom.
1. etasje: Gang, bad, vaskerom, kjøkken, spisestue, stue og to soverom.

Frittliggende enkelgarasje oppmålt til ca 18 m2 og carport tilknyttet boligen oppmålt til ca 37 m2.

Innvendige overflater:
Gulvflater med parkett, laminat og fliser.
Malte slette flater og tapet på vegger.
Takess og himlingsplater i himlinger.
Profilerte hvite innerdører. Garderobeskap på soverom.

Entré

Overbygget hyggelig inngangsparti som fører deg inn i vindfanget og videre til en stor og lys entre/hall.

Stue

Stuen i hovedetasjen har store vindusflater som slipper inne mye lys, denne stuen har også et lekkert gammelt parkettgulv. Peisovn og utgang til den store terrassen. Her er det også litt utsikt mot Mossesundet.

Stue 2

I boligen underetasje er det en romslig stue med oppmurt peis. Skyvedører ut til platting og hage. Dette vil være et populært rom om det er ungdom i huset.

Kjøkken

Kjøkkenet er lyst og fint,  hvit innredning med slette fronter og laminert benkeplate. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Dekorplater, stikkontakter og belysning mellom benkeplate og overskap. Integrert komfyr fra Electrolux med integrert induksjonstopp.
Integrert microovn i overskap. Integrert ventilator med lys, tilkoblet avtrekkskanal. Oppvaskmaskin fra Grundig. Kjøleskap Miele.
Vannrør i kobber. Synlige avløpsrør av plast. Gulvflater belagt med laminat. Slette malte flater på vegger. Takess i himling.

Praktist med et romslig separat vaskerom vegg i vegg med kjøkkenet.

Bad

Baderom i underetasje ble oppgradert i ca. 2009 (sluk fra byggeår) med flislagt gulv og flisbelagte vegger. Himlingsflater i malt trepanel. Vegghengt innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil med lys og stikkontakt på vegg over servant. Dusjnisje med glassdør og to-greps armatur med hånddusj. Gulvmontert toalett. Vannrør av typen kobber. Synlige avløpsrør av plast. Avtrekksventil på vegg.

TG2:
- Overflater vegger og himling: Det er ikke benyttet elastisk fuge i overganger mellom gulv og vegg.
- Overflater gulv: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk.
- Sluk, membran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Det er usikkert om rørgjennomføringene er riktig utført. Det er usikkert om det er benyttet mansjetter rundt
rørgjennomføringene da gjennomføringene er skjult.
- Ventilasjon: Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering.
Baderom i 1. etasje ble oppgradert i ca. 2004 (sluk fra 2002) med flislagt gulv og gulvvarme. Flisbelagte vegger. Himlingsplater med downlights i himling.  Tøff grå Innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speilskap med lys og stikkontakt på vegg over servant. Dusjkabinett fra Porsgrund med glassdør og to-greps armatur med hånddusj og regndusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Vannrør av typen kobber. Synlige avløpsrør av plast. Avtrekksventil på vegg. Panelovn.

TG2:
- Overflater vegger og himling: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet.
- Overflater gulv: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under).
- Sluk, membran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Det er usikkert om rørgjennomføringene er riktig utført. Det er usikkert om det er benyttet mansjetter rundt rørgjennomføringene da gjennomføringene er skjult. Avløpet til dusjkabinettet går ned i etasjeskille og ikke i etablert sluk.
- Sanitærutstyrt og innredning: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne
- Ventilasjon: Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering.
- Fukt i tilliggende konstruksjoner: Det er i hulltakingen påvist feil utførelse av konstruksjonen. Ingen skade konstatert.

Vaskerom

Vaskerom fra byggeår med malt betonggulv. Malte flater på vegger. Himlingsflater i slette malte flater. Innredning fra byggeår. Vegghengt
utslagsvask i rustfritt stål med tre-greps armatur. Opplegg for vaskemaskin. Vannrør av typen kobber. Synlige avløpsrør av plast. Lufteventil på vegg.

TG2:
- Overflater gulv: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- Sluk, membran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen.
- Ventilasjon: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering.

Terrasse

Utgang fra spisestue og soverom I 1. etasje til vestvendt delvis overbygget terrasse på ca 44 m2. Stikkontakt og belysning på vegg.

Fra tv-stue i underetasjen er det utgang til vestvendt overbygget markterrasse på ca 22 m2. Støpt plate belagt med fliser. Belysning på vegg.
Sydvestvendt frittliggende hellebelagt platting oppmålt til ca 20 m2.

Hage

Hyggelig hage med god plass til lek og moro. Det er murt opp en lun uteplass med utepeis.

Soverom

Boligen har 2 romslige soverom i 1.etasje. Det ene har utgang til terrassen. Det andre soverommet kan med enkelhet deles om det er ønskelig med 3 soverom i samme etasje. Garderobeskap på soverom.

Beliggenhet

Den unike beliggenheten tett inntil Oslofjorden er et eldorado for sport og friluftsliv, og Moss sitt rykte som kunst- og kulturby er viden kjent.
Nydelige Melløsparken kan by på ro og rekreasjon med sine majestetiske trær og grønne plener. De nærliggende turområdene sydover i Ryggelandet har gode tur- og rekreasjonsmuligheter, samtidig som du finner populære Festestranda en kort sykkeltur unna. En liten biltur unna finner du Evje Golfpark, en av Norges flotteste 18-hulls golfbaner.

Moss har et flott og bredt kulturliv, samt variert fjord- og innlandsnatur med Jeløya, Mossemarka og Vansjø. Langs kyststien på Jeløya finner du flere populære badeplasser, vakkert kulturlandskap, store friområder og landets rikeste flora. I Mossemarka er det mulighet for et aktivt friluftsliv med merkede turløyper/stier og lysløype.

For den fotballinteresserte må det nevnes at fotballarenaen Melløs stadion ligger sentralt plassert i området.

For de mer shoppingglade, ligger Rygge Storsenter, samt handelsområdet Høyden/ Varnaveien bare noen minutters kjøretur unna. Her finner du mer eller mindre alt du trenger. Det samme gjelder Moss sentrum, som i tillegg byr på Møllebyen kino, Parkteateret og andre kulturelle innslag.

Dagligvarehandelen gjøres enkelt i handelsområdet Høyden / Varnaveien. Her finner du en rekke dagligvarebutikker, samt spesialforretningen Ertnes kjøtt.

For barnefamilier er det verdt å nevne at det er gangavstand til skole, barnehage, idrettsanlegg.

Det er kort vei til bussholdeplass med hyppige lokale bussavganger.
I Moss sentrum finner man ytterligere busstilbud, ferjeforbindelse til Horten samt jernbanestasjon med meget god kommunikasjon i retning Oslo og Halden. Du bruker ca. 45 minutter til Oslo S med tog eller bil. Det er få minutters kjøring fra Melløs til E6.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
Utvendig
Taktekking
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen.
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.
Nedløp og beslag
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag.
- Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
Veggkonstruksjon
- Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon.
Takkonstruksjon/loft
- Undertaket er misfarget.
Vinduer
- Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer.
Balkonger, terrasser og rom under balkonger
-  Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen.
- Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Innvendig
Etasjeskille/gulv mot grunn
- Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet.
Radon
- Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Pipe og ildsted
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe.
Innvendige trapper
- Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
- Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Våtrom
Underetasje > Bad
Overflater vegger
- Det er ikke benyttet elastisk fuge i overganger mellom gulv og vegg.
Overflater gulv
- Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk.
Sluk, membran og tettesjikt
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
- Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen.
-  Det er usikkert om rørgjennomføringene er riktig utført.
Ventilasjon
- Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering.
1. etasje > Vaskerom
Overflater gulv
- Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Sluk, membran og tettesjikt
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
- Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen.
Ventilasjon
- Rommet har kun naturlig ventilasjon.
- Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering.
1. etasje > Bad
Overflater vegger og himling
- Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet.
Overflater Gulv
- Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
- Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under)
Sluk, membran og tettesjikt
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
- Det er usikkert om rørgjennomføringene er riktig utført.
Sanitærutstyr og innredning
- Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
Ventilasjon
- Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering.
Fukt i tilliggende konstruksjoner
- Det er i hulltakingen påvist feil utførelse av konstruksjonen. Ingen skade konstatert.
Tekniske installasjoner
Vannledninger
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
Avløpsrør
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
Elektrisk anlegg
- Det ble ikke funnet noen klare tegn på feil på det elektriske anlegget.
Det anbefales på et generelt grunnlag at det foretas en vurdering av det elektriske anlegget.
Tomteforhold
Drenering
- Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
Grunnmur og fundamenter
- Saltutslag observert på betonggulv i bod, som kan indikere svekket utvendig drenering og/eller fuktpåvirkning/kapilærsug fra grunn.
Terrengforhold
Avvik TG2.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har ikke bebodd boligen.

Boligens areal

Primærrom: 197 kvm, Bruksareal: 220 kvm, Bruttoareal: 261 kvm

Underetasje:
Bruksareal: 110 m².
Primærrom: 87 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, tvstue, bad, omkledningsrom og rom benyttet som soverom.
Følgende rom er oppgitt som sekundærareal: Boder og teknisk rom. Sekundærareal: 23 m².

Rom benyttet som soverom i underetasje tilfredsstiller ikke krav til rømningsvei, og det er ukjent om rommet opprinnelig er godkjent for varig
opphold. Arealene er medtatt i rapporten etter dagens bruk.

1. etasje:
Bruksareal: 110 m².
Primærrom: 110 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, vaskerom, kjøkken, spisestue, stue og to soverom.

Garasje:
Bruksareal: 18 m².
Sekundærareal: 18 m².

Boligen har en frittliggende enkelgarasje oppmålt til ca 18 m2, samt en carport oppmålt til ca 37 m2. I tillegg har boligen en bod, oppmålt til ca 5 m2,
under terrasse med utvendig adkomst.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Selveiet tomt på ca. 942 kvm. Moss ommunen opplyser at målebrev fra 1936 har usikre grenser.
Tomten er pent opparbeidet med hellebelagt gårdsplass, plenarealer og diverse beplantning. Mot Dyreveien er det høy og tett hekk.

Garasje / Parkering

Boligen har en frittliggende enkelgarasje oppmålt til ca 18m2, samt en carport oppmålt til ca 37 m2. I carport er det lagt opp til el-bil lader.

Byggemåte

Se vedlagt takstrapport avholdt av Stian Pettersen i Norsk takst, med rapportdato 06.06.2022 for teknisk beskrivelse av eiendommen.

Boligen er oppført over 2 plan med integrert bod og frittstående garasje. Boligen holder normal standard og er normalt vedlikeholdt. Utearealet er normalt vedlikeholdt.
Taktekkingen er av stål/aluminiumsplater og taket er besiktiget fra bakkenivå.
Renner, nedløpsrør og beslag er av plastbelagt stål.
Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår og stående bordkledning.sperrekonstruksjon.
Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass.
Bygningen har malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre.
Fra stuen er det utgang til balkong på ca 44 m² med liggende rekkverk av tre.
Etasjeskiller er av trebjelkelag.
Bygget er ikke utført med radonsperre.
I følge NVE Radon aktsomhetskart så ligger eiendommen i et moderat til lav område med radon.
Boligen har mursteinspipe med vedovn og sotluke/feieluke.
Boligen har malt tretrapp.
Det er montert innedører med profil.
Vannledninger er av kobberrør med plastkappe.
Det er avløpsrør av plast.
Bygningen har naturlig ventilasjon.
Det er installert sentralstyret varmepumpe som går til radiatorer i boligen. (luft til vann)
Sikringsskapet er oppført i mellomgang med strømmåler, kursfortegnelse og automatsikringer.
Det er montert brannvarslere samt montert brannslukningsapparat i boligen.
Bygget er antatt fundamentert på komprimerte masser av stein og sand.
Det er ikke gitt noe informasjon på at dreneringen er fornyet siden byggeår.
Vurderingen er foretatt med utgangspunkt i elementets etableringsår og en skal være
oppmerksom på at drenering også er en bygningsdel som har en naturlig
aldringsmessig slitasje med en gjennomsnittlig levetid på 40 år. Videre er det en begrensning
at selve dreneringen ligger under bakkenivå og er ikke tilgjengelig for inspeksjon.
Bygget har betongsåle til antatt fast og stabil grunn.
Vegger mot terreng og grunnmur er av betong/Leca.
Terrenget på oversiden av boligen heller mot grunnmuren.
Bygningen vurderes å være utsatt for tilsig av overflatevann.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger hverken ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen. Boligen er oppført på et tidspunkt før det var krav til ferdigattest (før 1965) og eneboligen ble godkjent for oppføring i 1960.

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse ifølge. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Melløsparken barnehage, 0.4 km
Ørejordet barnehage, 0.9 km
Skarmyra barnehage. 1.3 km

Skoler:
Melløs skole, 0.3 km
Bytårnet skole, 1.2 km
Buen Kristne skole, 1.4 km
Krapfoss skole, 1.6 km
Malakoff videregående skole, 0.6 km
Kirkeparken videregående skole, 1.6 km

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet (luft-vann varmepumpe) og vedfyring.
Tidligere eier har opplyst at strømforbuket deres var 26000kW i 2021 og 25500kW i 2020.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 17 078 pr. år

De kommunale avgiftene inkluderer; Eiendomsskatt, vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr, samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 123 378 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 044 161 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Kommuneplaner:
Id: KP_3002
Navn: Kommuneplanens arealdel 2021-2032
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 24.03.2021

Id: 4
Navn: DEL AV RYGGE BYGNINGSKOMMUNE
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 07.06.1937

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1936/627-1/87  Bestemmelse om bebyggelse  
01.04.1936 
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om generende virksomhet
Med flere bestemmelser

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Hvitevarer som medfølger handelen har ikke garanti.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lena@meglergaarden.no eller SMS: 97 73 06 30 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Eiendommen selges slik den fremstår i dag, nåværende eier har ikke bebodd eiendommen og har sålede lite eller ingen kunnskap om eiendommen utover det som fremgår av tilstandsrapporten.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Dyreveien 47, 1524, Moss, Gnr. 2 bnr. 733 i Moss kommune

Oppdragsnummer

92-22-0201

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Verdivurdering