Moss , Sjøgata 39

Sjøbadet Park - Toppleilighet med terrasse og takterrasse - Gode solforhold og panoramautsikt - Garasjeplass og heis

8 500 000

Visninger

 • Visning etter avtale med megler

  Husk påmelding til visning

 • Prisantydning:

  8 500 000,-

 • Totalpris:

  8 727 457,-

 • Fellesutgifter:

  4 215,-

Beregnet totalkostnad: 8 500 000,- (Prisantydning) 5 935,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 8 505 935,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 212 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 500 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 221 522,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 727 457,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Eierseksjon

 • Primærrom:

  113m²

 • Bruksareal:

  113m²

 • Etasje:

  3

 • Soverom:

  2

 • Byggeår:

  2012

 • Gårdsnummer:

  1

 • Bruksnummer:

  2269

 • Energimerking:

  C

 • Finnkode:

  259993815

 • Sist endret:

  29.06.2022 13:37

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 76%

  eier sin egen bolig

 • 86%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 75%

  har bolig mellom 60-120 kvm

 • 78%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 42%

  er gift

LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Sjøgata 39!
En pen leilighet fra 2012 med god standard, store vindusflater, solrike uteplasser og flott utsikt.
Beliggende på populære Sjøbadet Park, et steinkast unna sjøen, med gangavstand til Moss sentrum.

Leiligheten inneholder entré, to soverom, et flislagt bad, bod og stue med åpen kjøkkenløsning. I tillegg kan leiligheten friste med takboks med adkomst til takterrasse hvor solen skinner fra morgen til kveld.
Med sine store vindusflater og store oppholdsrom oppleves leiligheten som lys og luftig.

Stuen er stor og lettmøblert med plass til flere sittegrupper og spisebord. Kjøkkenet ligger i åpen løsning mot kjøkkenet og har godt med skap- og benkeplass. Pent flislagt bad med opplegg for vaskemaskin. Soverommene er av god størrelse med plass til seng og garderobe.

Terrasse på ca. 20 kvm og takterrasse på ca. 34 kvm med sydvestvendt orientering. Her har du solen hele dagen, samtidig som du har flott utsikt mot sjøen.

Biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg.

Innhold

Leilighet beliggende i byggets 3. etasje som inneholder følgende:
Plan 1:Entré/gang, bad, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning. Bod/teknisk rom.
Plan 2: Takrom/stue.

I tillegg disponerer leiligheten en bod (nr. 14) i kjelleren.

Innvendige overflater:
Gulv: Flis på bad. Forøvrig parkett.
Vegger: Flis på bad. Forøvrig malte slette vegger.
Himling: Lyse malte flater.

Sikringsskap med automatsikringer plassert i bod/teknisk rom.

Entré

Adkomst til leiligheten via heis eller trapp. Entréen er lys og har god oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe. Ytterligere oppbevaringsplass i bod/teknisk rom i tilknytning til entréen.

Stue

Stuen med sine rause vindusflater oppleves som lys og luftig. I stuen er det god plass til sofagruppe med tilhørende møblement og spisebord. Her kan man invitere til hyggelig selskap. Trappen opp til takboksen med glassfelt fungerer som et smykke for stuen.
Takboksen byr på flere møbleringsmuligeter - om man ønsker sovesofa eller hjemmekontor. Fra begge etasjene er et utgang til solrike uteplasser.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i en åpen løsning mot stuen, noe som skaper en sosial atmosfære. Kjøkkeninnredning fra HTH med lyse slette fronter, laminert benkeplate og underlimt oppvaskkum. Frittstående hvitevarer som komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Kjøkkenøy med sitteplasser hvor frokosten kan nytes. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet som gjør det praktisk til daglig bruk.

Bad

Delikat flislagt bad med opplegg for vaskemaskin. Badet er innredet med dusjhjørne, heldekkende servant og vegghengt toalett. Godt med oppbevaringplass til baderomsartikler i skap og servantskuffer.

Takterrasse

Takterrassen på ca. 34 kvm og har god plass til flere sittegrupper. Med sydvestvendt orientering har du solen fra morgen til kveld og flott sjøutsikt. Her er det bare å ønske sommeren velkommen!

Terrasse

Fra stuen er det utgang til en terrasse på ca. 20 kvm med rekkverk av glass og stål. Med sin sydvestvendte orientering har du gode solforhold på terrassen. Markise for le på varme sommerdager. Det er montert belysning og stikkontakt på veggen. God plass til utemøblement og grill.

Soverom

Leiligheten har to soverom. Hovedsoverommet er stort og luftig med skyvedørsgarderobe og god plass til dobbeltseng. Soverom 2 med vindu fra gulvet opp mot taket som setter et moderne og lyst preg. Soverom 2 egner seg godt som gjesterom eller barnerom.

Beliggenhet

I det historiske kanalområdet som vokste frem etter at kanalen og broen sto ferdig i 1855, utviklet Jeløya seg videre som et attraktivt og sentralt sted å bo. På folkemunne blir Jeløya omtalt som Oslofjordens perle og har blitt et populært område for rekreasjon.

I flere generasjoner har Sjøbadet gitt mange «mosseungdommer» lyse sommerminner herfra. Alle som kjenner Moss vet at om sommeren blir dette et område med yrende liv av besøkende båtturister og lokale mossinger. Det er ikke bare behagelig å bo ved kanal med god tilgang til sjø, naturopplevelsene utover mot Reiertangen og Jeløys kjente kulturtilbud. Det er også praktisk. Matbutikk rett i nærheten, Kiwi ligger i Sjøgata, Rema 1000 og Bunnpris ved kanalen bare noen minutter unna. Det samme gjelder for den gode kjøttforretningen Ertnes og Jeløy Fisk og Vilt ved kanalen.

Til Moss Amfi tar det bare rundt fem minutter med bil eller om du velger å gå gjennom byen på 10 minutter. I nærmiljøet ditt, rett nede i Sjøgata ligger ditt eget lokale treningsstudio, Lasses gym. Et personlig og hyggelig treningssted som kundene anbefaler- og der et sunt miljø vektlegges. Ett minutt unna, også i Sjøgata, ligger den lokale og nesten legendariske Mors Café. Her kan du stikke innom for nybakt brød, hjemmelagde kaker og verdens beste kaffe - som de selv sier. Med nybygde Glassverket barnehage kan det ikke bli enklere å hente og levere om du har behov for det. Hoppern ungdomsskole på Jeløy fremstår nå som splitter ny og ligger 1,3 kilometer unna. Til Jeløy barneskole tar det ca. 20 minutter å gå, mens Ramberg skole ligger to kilometer unna.

Felleskostnader

4 215 pr. mnd.
Inkludert i felleskostnadene er kommunale avgifter (utenom eiendomsskatt), forretningsførsel, vaktmestertjeneste, renhold, bygningsforsikring, vannbåren varme og diverse serviceavtaler.
Felleskostnadene øker med 5% fra 01.07.2022 og ekstra 5% fra 01.01.2023.
Fellekostnader fra 01.07.23: kr. 4.426,-
Felleskostnader fra 01.01.23: kr. 4.647,-

Andel fellesgjeld

5 935

Andel formue

24 669

Sameie

Sjøbadet Park Moss Sameie.
Sameiet ble opprettet 21. november 2012.
Sameiet består av 91 boligseksjoner og 2 næringsseksjoner.
Forretningsfører er Regnskapssentralen AS.

For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 24. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Ferdigstilling av mangler i felleareal:
- AF har utbedret lekkasjer i felles garasjeanlegg samt gang mellom trappehus og garasjehus (A2). Garantitiden er utvidet.
Mulige terrasselekkasjer mellom balkonger og bygningskropp:
- Det er registrert nye lekkasjer. Styret har hentet inn fullmakt fra samtlige seksjonseiere for å vurdere om dette kan være en garantisak fra utbygger.
Styring av gulvvarme i leilighetene:
- Gjennom 2022 vil AF/Assemblin igjen bytte alle uponorventilene, da de forrige var av dårligere kvalitet enn ønsket.
Kapasitetsmåling av ventilasjonsanlegg og kjøkkenavtrekk:
- I forbindelse med kapasitetsmålinger har noen få sameiere fått installert avtrekksvifte på kjøkkenavtrekket. Det vil undersøkes om felles avtrekkssystem kommer i ubalanse. På et senere tidspunkt vil styret vurdere en eventuell rens av private ventilasjonsrør.
Skjeggkre:
- Det har vært funn av skjeggkre i noen få leiligheter og fellesareal. Styret har engasjert fagfolk og iverksatt ytterligere tilsak som utsetting av gift-åte i de fleste fellesarealer, tekniske rom etc. Dette følges opp med målinger gjennom 2022. Det har ikke vært observert skjeggkre i seksjon 38.
Søppeldunker/gjenvinningsdunker:
- Styret har vært i dialog med Moss kommune angående kvaliteten på søppeldunkene. Moss kommune er villige til å overta eierskapet og vedlikeholdsansvaret for disse. I forbindelse med dette vil sameiet betale for montering av ny type søppeldunker - utføres i løpet av 2022.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Sparebank 1, Forsikring Polisenummer: 16025508

Vedtekter / husordensregler

Sameiets styre skal skriftlig underrettes om alle overdragelser og leieforhold, ref Vedtekter § 2-2.
Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket.

Husdyrhold

Det tillates dyrehold så langt dyret ikke er til sjenanse for andre beboere.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
- Skjevhetsmåling: Det er noe merkbare skjevheter i 3. etasje/plan 2.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er foretatt radonmåling? Ble målt, alt var tilfredsstillende.
- Kjenner du til om sameie/laget/selskapet er involvert i tvister av noe slag? Lekkasje på noen terrasser, gjelder ikke vår.
- Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (i fellesareal eller i andre boliger)? Det er funnet noe skjeggete, men i små mengder. (Ikke i vår leilighet)
- Vi har litt klukking i vasken, det er det også andre beboere som har.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 113 kvm, Bruksareal: 116 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 98 m².
Primærrom: 95 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, bad, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

2. etasje:
Bruksareal: 18 m².
Primærrom: 18 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Takrom/stue.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at det ikke er søkt om/godkjent innredning av takrom/stue og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg
gjøre. Etasjen er av den grunn ikke godkjent til varig opphold. Arealet er medtatt i rapporten etter dagens bruk.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Areal: 8 291 kvm, Eierform: Eiet tomt

Felles tomt for sameiet opparbeidet med steinlagte internveier, sittegrupper, gressplen, prydbusker og diverse beplantning

Garasje / Parkering

Det medfølger en garasjeplass i felles garasjeanlegg, merket med nr. 24.

Ellers parkering i gaten etter gjeldende bestemmelser for området.

Byggemåte

Se vedlagte boligsalgsrapport avholdt av Lars Petter Ausland i Anticimex AS, med rapportdato 19.05.2022 for teknisk beskrivelse av eiendommen.

Støpt plate på mark. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og stålkonstruksjoner. Utvendige fasader med
stående trekledning samt felter med fasadeplater. Inngangsparti med glassfelt. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med papp/membran (taket er
ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør fra Swedoor med brannklasse B30, lydklasse 35dB og kikkehull. Terrassedører/skyvedører og vinduer
med to-lags glass fra byggeår.

For ytterligere informasjon henvises det til tilstandsrapporten vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er utstedt ferdigattest på eiendommen. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Ferdigattest datert 21.05.2014.

Barnehage / skole i området

Barnehage:
Glassverket barnehage, 0,4 km
Søly barnehage, 9 min gange
Kråka FUS kulturbarnehage (0-6 år), 0,8 km

Skoler:
Torderød skole (1-10 kl.), 0,8 km
Reier skole (1-7 kl.), 1,2 km
Bytårnet skole (1-10 kl.), 1,5 km
CIS (Childrens International School) (1-7 kl.), 22 min gange
Hoppern ungdomsskole (8-10 kl.), 1,6 km
Kirkeparken videregående skole, 1,2 km
Malakoff videregående skole, 2,7 km

Adgang til utleie

Boligen er selveiet og kan således fritt leies ut.

Oppvarming

Oppvarming med vannbåren gulvvarme og varmepumpe. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Kommunale avgifter

Kr. 12 789 pr. år
De kommunale avgiftene inkluderer; Eiendomsskatt. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.
Vann, avløp og renovasjonsgebyr er inkludert i felleskostnadene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 245 688 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 484 475 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål.

Kommuneplaner:
Id: KP_3002
Navn: Kommuneplanens arealdel 2021-2032
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 24.03.2021
Delareal: 8.258 kvm, Formål: Boligbebyggelse, nåværende
Delareal: 33 kvm, Formål: Friområde, nåværende

Reguleringsplaner:
Id: 294B
Navn: Delfelt B5 og B6 i reguleringsplan for Glassverktomta
Status: Endelig vedtatt arealpan
Ikrafttredelse: 25.05.2010
Delareal: 14 kvm, Formål: Offentlig friområde
Delareal: 83 kvm, Formål: Annet kombinert formål
Delareal: 476 kvm, Formål: Blokkbebyggelse
Delareal: 16 kvm, Formål: Felles avkjørsel
Delareal: 512 kvm, Formål: Felles grøntareal
Delareal: 428 kvm, Formål: Blokkbebyggelse
Delareal: 79 kvm, Formål: Felles gangareal
Delareal: 434 kvm, Formål: Felles grøntareal
Delareal: 289 kvm, Formål: Felles grøntareal
Delareal: 4 kvm, Formål: Offentlig friområde
Delareal: 6 kvm, Formål: Offentlig friområde
Delareal: 313 kvm, Formål: Blokkbebyggelse
Delareal: 75 kvm, Formål: Felles gangareal
Delareal: 461 kvm, Formål: Blokkbebyggelse
Delareal: 445 kvm, Formål: Felles grøntareal
Delareal: 555 kvm, Formål: Felles grøntareal
Delareal: 545 kvm, Formål: Felles grøntareal
Delareal: 16 kvm, Formål: Gang-/sykkelsti
Delareal: 424 kvm, Formål: Felles grøntareal
Delareal: 78 kvm, Formål: Felles grøntareal
Delareal: 78 kvm, Formål: Felles gangareal
Delareal: 529 kvm, Formål: Felles grøntareal
Delareal: 80 kvm, Formål: Felles gangareal
Delareal: 449 kvm, Formål: Blokkbebyggelse
Delareal: 5 kvm, Formål: Offentlig friområde
Delareal: 305 kvm, Formål: Blokkbebyggelse
Delareal: 459 kvm, Formål: Blokkbebyggelse
Delareal: 567 kvm, Formål: Felles grøntareal
Delareal: 11 kvm, Formål: Gang-/sykkelsti
Delareal: 429 kvm, Formål: Blokkbebyggelse
Delareal: 71 kvm, Formål: Felles gangareal

Id: 312
Navn: Glassverket
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 24.10.2006
Delareal: 4 kvm, Formål: Kjørevei

Id: 294
Navn: Glassverket
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 29.04.2003
Delareal: 54 kvm, Formål: Gangvei

Reguleringsplaner under bakken:
Id: 294B
Navn: Delfelt B5 og B6 i reguleringsplan for Glassverktomta
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 25.05.2010
Delareal: 200 kvm, Formål: Blokkbebyggelse
Delareal: 241 kvm, Formål: Blokkbebyggelse
Delareal: 85 kvm, Formål: Blokkbebyggelse
Delareal: 187 kvm, Formål: Annet kombinert formål
Delareal: 157 kvm, Formål: Blokkbebyggelse
Delareal: 5.416 kvm, Formål: Garasjeanlegg

Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende er tinglyst på eiendommen:

1990/3664-1/87 Erklæring/avtale  
03.04.1990
Rett for Moss kommune til å anlegge og ha liggende kommunalt ledningsnett for avløp iht.vedl.kart. Best.om anlegg og vedlikehold mv. Best.om eiers bruk av arealene mv.
Overført fra: 3002-1/2269
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle kommunale skatt- og avgiftskrav.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp til eiendommen. Privat stikkledning frem til offentlig nett.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til athoring@meglergaarden.no eller SMS: 91 82 15 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Selger har kjøpt leilighet med estimert overtagelse i desember 2022. Overtagelse av Sjøgata 39 kan ikke finne sted før selger har overtatt ny bolig.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Sjøgata 39, 1516, Moss, Gnr. 1 bnr. 2269 snr. 38 orgnr. 911727943 i Moss kommune

Oppdragsnummer

92-22-0179

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Verdivurdering