Moss , Hasselveien 7

Gernerlunden - Enebolig med høy teknisk standard - fint boligstrøk - kort vei til sentrum

7 500 000

Visninger

 • Visning etter avtale med megler

  Husk påmelding til visning

 • Prisantydning:

  7 500 000,-

 • Totalpris:

  7 701 522,-

Beregnet totalkostnad: 7 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 187 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 500 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 201 522,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 701 522,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  168m²

 • Bruksareal:

  168m²

 • Oppholdsrom:

  1

 • Soverom:

  3

 • Byggeår:

  1938

 • Gårdsnummer:

  2

 • Bruksnummer:

  1149

 • Energimerking:

  F

 • Finnkode:

  257386421

 • Sist endret:

  23.05.2022 11:37

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 76%

  eier sin egen bolig

 • 41%

  av eiendommene har pris over 5 mill

 • 68%

  har bolig på over 120 kvm

 • 33%

  er barnefamilier

 • 42%

  er gift

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Hasselveien 7!
En lekker enebolig som opprinnelig ble oppført i 1938, i 2005 ble boligen totalrenovert og påbygd i 1. etasje. Boligen fremstår moderne med sine lyse og rene overflater. Boligen har vannbåren gulvvarme i hele huset foruten boder og garasje. Det er gjort en del oppgraderinger på boligen hvor det bl.a kan nevnes:

- Innvendige flater er pusset opp/malt og det er lagt nytt laminatgulv i hele 1. etasje i 2022.
- I 2019 ble hovedbad i 1. etasje pusset opp.
- Kledning er skiftet, vinduer i 1. etasje er skiftet og det er etterisolert.
- Det er drenert rundt boligen i 2005/06 samt ble taktekke skiftet.
- Montert nytt elektrisk anlegg og nytt kjøkken fra Kvik.
- I 2005/06 ble det etablert og pusset opp til et vaskerom.
- I 2013 ble bad i u. etasje pusset opp.
I 2022 er det montert ny koketopp, ventilator og luft til luft varmepumpe fra Vaillant VWL.

I u. etasjen er det en integrert garasje med plass til 1 bil, ellers er det asfaltert plass for parkering på tomten. Videre er tomten pent opparbeidet med gressplen hvor små kan kose seg gjennom alle årstider.

Vel innenfor boligen finner du en lys stue med gode møbleringsmuligheter og et åpent kjøkken med barløsning, på kjøkkenet har du også plass til et langbord hvor man kan samle hele familien. Fra kjøkken/spisestue er det utgang til terrasse, praktisk på dager man skal grille. Boligen byr på 2 bad og et toalettrom i tilknytning til entré. Hovedbadet er stort og delikat oppusset med kvalitetsmateriale. Her har du 120x120 fliser, en romslig dusjsone med integrert dusjgarnityr og ensidig fall. Dobbel servant med berøringsfrie armaturer gir den ekstra luksusfølelsen man ønsker i hverdagen. Det må også nevnes at det er montert en vegghengt Geberit Aquaclean Mera Comfort dusjtoalett på dette badet. Flott innredning i mørk eik blir tatt opp igjen på badet, og gir en flott helhet til boligen. Innenfor baderom er det nylig ferdigstilt en helt egen badstu.
I u. etasje finner du det egne vaskerommet, et perfekt rom hvor man får plass til alle vaskeartikler. Her blir vaskemaskin og tørketrommel plassert i høyden.

Totalt 3 soverom hvor hovedsoverom har inngang til hovedbad.

I Hasselveien 7 vil du bo høyt i et veletablert boligområde, med kort vei til Moss sentrum og Høyden handelsområde,

Velkommen til visning!

Innhold

Enebolig på 2 plan som inneholder:
1. etasje: Entré, gang, toalettrom, bad, 3 soverom, stue, kjøkken.
Kjeller: Gang, vaskerom, bad, bod, teknisk rom.

Innvendige overflater:
1. etasje:
Himlinger med malte plater, innfelt downlights.
Vegger med malte plater og fliser.
Gulv med fliser og laminat. Takhøyden ble målt i stuen til: 2,43 m.

Kjeller:
Himlinger med malte plater og malt panel.
Vegger med malt mur, malte plater og fliser.
Gulv med betong og fliser.

Velkommen inn!

Entré/gang oppleves luftig og har garderobeskap. I direkte tilknytning finner du et toalettrom som er praktisk på dager man tilbringer ute. Videre har du tilgang til bad med badstu og 3 soverom før gangen tar deg til stue, spisestue og kjøkken.

Stue

Åpen og delikat stue med soner som glir sømløst over i hverandre. Stuen har lyse vegger og nytt enstavs gulv i lys eik. Det er gode møbleringsmuligheter i rommet og de lune tonene i rommet gjør at du enkelt kan hente inn ønskede farger.
I u. etasje er det et innredet rom til f.eks hjemmekino. Rommet har fliser på gulv og hvite vegger i mur. Spotter i taket.

Kjøkken

Den åpne kjøkkenløsningen fra Kvik gir rommet en sosial atmosfære og kjøkkenets lyse fronter gir det et rent helhetsinntrykk. Frontene er glatte og benkeplaten av heltre gir et naturlig innslag og er prikken over i`en i rommet. Kjøkkenet er utstyrt med nedsenket vask- og skyllekum. Integrerte hvitevarer som komfyr m. damp, induksjonstopp m. ventilator over, oppvaskmaskin og kjøleskap.
Spisestuen er plassert på kjøkkenet, her har du plass til et langbord og muligheten til å by på hyggelige sammenkomster. Samt er det sitteplass på kjøkkenøy.

Fra spisestuen er det utgang til terrasse.

Bad

I 1. etasje har du et delikat flislagt bad med 120x120 fliser på vegger og gulv. Badet er ekstra stort, laget med kvalitetsmaterialer og dusjsonen er romslig med integrert dusjgarnityr og ensidig fall. Det veggehengte toalettet er fra merket Geberit og i modellen Aquaclean mera comfort dusjtoalett.  Servanten er dobbel med berøringsfrie armaturer, noe som gir deg den ekstra luksusfølelsen. Speilet over servant kan by på integrert varme og berøringsfritt panel. Det er svært god skuffeplass på badet og gir god plass til hans og hennes baderomsartikler, samt håndklær etc. På badet er det en nylig ferdigstilt badstue. Rommet har elektrisk styrt vifte. Rommet har vannbåren gulvvarme og håndkletørker tilknyttet den vannbårne varmen.

TG2:
Overflater gulv: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Baderommet er bygget etter TEK17. Her legges det preaksepterte løsninger til grunn, disse anses ivaretatt på dette baderommet. Det er likevel slik at det blir 3 mm motfall på baderomsgulvet ved klosettet som følge av bruken av storformatfliser. Det skal naturlig ikke være mulig med vannsøl i dette området da det er brukt rør i rør system for å sikre vannlekkasjer fra utstyr utenfor dusjsonen. Bom (hulrom) under fliser kan komme av forskjellige grunner og det er vankelig å definere hva som er årsak uten inngrep.
I kjeller finner du et mindre baderom med fliser på vegger og gulv. Badet har innfelt downlights i tak og er utstyrt med vegghengt toalett, servant på innredning med berøringsfritt armatur og dusjhjørne med svingbare glassdører. Dusjsonen er nedsenket og med mosaikkfliser som gir et pent uttrykk.  Rommet har vannbåren gulvvarme.

TG2:
Overflater vegger og himling: Overflatene ser visuelt bra ut, tilstandsgraden settes av hensyn til alder.
Overflater gulv: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er fall til sluk på baderommet, terskelen er forhøyet og det er ikke revet av eikelisten under terskelen for å se om membranen er lagt opp mot terskel. Er den gjort det er den i henhold til krav om høydeforskjell og forskriftsmessig fall.
Sluk, membran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.

Toalettrom

Toalettrom i tilknytning til inngangspartiet er flislagt i hvite fliser og innredet med heldekkende servant med skuffeplass, speil med belysning og et veggehengt toalett. Rommet er praktisk plassert med tanke på dager man tilbringer ute.

TG2:
- Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.

Vaskerom

I u. etasje er det et innbydende og praktisk vaskerom. Rommet er flislagt med hvite fliser på vegger og grå fliser på gulv. Det er innredning på rommet som har plass til vaskeartikler samt nedfelt vaskekum. Vaskemaskin og tørketrommel settes opp i høyden. Rommet har varme i gulv.

TG2:
- Det er påvist sprekker i fliser. Det registreres sprukne fliser på grunnmuren mellom innredningene.
- Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk.
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
- Rommet har kun naturlig ventilasjon.

Terrasse

Terrassen på hele 39 m2 rommer god plass til ønsket utemøblement. Her kan varme sommerdager nytes og det kan fort bli lange kvelder. Over terrassedører er det montert en markise. Det er sjøglimt fra terrassen retning Sjøbadet/Fiske og uteplassen kan by på gode solforhold.

Soverom

Boligen byr på totalt 3 soverom. Alle soverom ligger i boligens 1. etasje.

Hovedsoverom har direkte adkomst til badet og er malt med fine farger. Soverom 2 og 3 har en god størrelse og egner seg som et gjeste- eller barnerom, eller et kontor om ønskelig. Soverom 3 er malt i en mørkere tone som gir en kul kontrast til eik gulvet. På rommene har du plass til seng og på soverom 2 og 3 står det Tyssedal garderobeskap.

Beliggenhet

Den unike beliggenheten tett inntil Oslofjorden er et eldorado for sport og friluftsliv, og Moss sitt rykte som kunst- og kulturby er viden kjent.
Nydelige Melløsparken kan by på ro og rekreasjon med sine majestetiske trær og grønne plener. De nærliggende turområdene sydover i Ryggelandet har gode tur- og rekreasjonsmuligheter, samtidig som du finner populære Festestranda en kort sykkeltur unna. En liten biltur unna finner du Evje Golfpark, en av Norges flotteste 18-hulls golfbaner.

Moss har et flott og bredt kulturliv, samt variert fjord- og innlandsnatur med Jeløya, Mossemarka og Vansjø. Langs kyststien på Jeløya finner du flere populære badeplasser, vakkert kulturlandskap, store friområder og landets rikeste flora. I Mossemarka er det mulighet for et aktivt friluftsliv med merkede turløyper/stier og lysløype.

For den fotballinteresserte må det nevnes at fotballarenaen Melløs stadion ligger sentralt plassert i området.

For de mer shoppingglade, ligger Rygge Storsenter, samt handelsområdet Høyden/ Varnaveien bare noen minutters kjøretur unna. Her finner du mer eller mindre alt du trenger. Det samme gjelder Moss sentrum, som i tillegg byr på Møllebyen kino, Parkteateret og andre kulturelle innslag.

Dagligvarehandelen gjøres enkelt i handelsområdet Høyden / Varnaveien. Her finner du en rekke dagligvarebutikker, samt spesialforretningen Ertnes kjøtt.

For barnefamilier er det verdt å nevne at det er gangavstand til skole, barnehage, idrettsanlegg.

Det er kort vei til bussholdeplass med hyppige lokale bussavganger.
I Moss sentrum finner man ytterligere busstilbud, ferjeforbindelse til Horten samt jernbanestasjon med meget god kommunikasjon i retning Oslo og Halden. Du bruker ca. 45 minutter til Oslo S med tog eller bil. Det er få minutters kjøring fra Melløs til E6.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 79018768.1

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2:
Utvendig, taktekking
- Taktekningen er kun vurdert utfra type materialer og opplyst årstall for
tekningen. Det var ikke tiltrettelagt med stige for besiktigelse av
taktekket. Det var ikke tegn til aktive lekkasjer ved delvis kontroll av
loftet. Tid for tekningen opplyses å være 2005. Dette tilsier at det er
gjenstående tid før minste forventede brukstid er oppnådd.
Veggkonstruksjon
- Kledningen er visuelt befart og stikktakninger er tatt sporadisk. Det
observeres noe kuvinger og tørkesprekker i enkelte kledningsbord. Eier
opplyser at boligen ble etterisolert og kledd om i 2005/06. Arbeidene
ble utført av Håndverker Hansen AS (Moss). Det er ikke gjort inngripen
i konstruksjonen, alder på hovedkonstruksjon er fra ca. 1938 og det vil
følgelig da ikke kunne gis bedre tilstandsgrad enn TG2 på dette.
Takkonstruksjon/loft
- Undertaket er misfarget.
- Det er påvist fuktskjolder i undertak/takkonstruksjon.
Vinduer - Kjeller
-  Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne
- Det er avvik: Det er påvist et punktert vindu i stuen, det kan være flere uten at dette
ble oppdaget på befaringsdagen. Det aktuelle vinduet ble påvist av
selger. Omramming rundt kjellrvinduer har noe malingsavskalling og
tørkesprekker.
Balkonger, terrasser og rom under balkonger
- Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Rekkverket rundt verandaen ble målt til 0,92 m, dette tilfredstiller
kravet i 2005, men ikke dagens krav som er 1,0 m. Deler av
verandarekkverket mot huset er lavere en 0,70 m, dette tilfredstiller
ikke kravet på oppføringstidspunktet som antas å være i 2005/06,
TEK97.
Etasjeskiller/gulv mot grunn
- Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet.
Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente
måleavvik.
- Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2
meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til
godkjente måleavvik.
Radon
- Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført
med radonsperre.
Innvendige trapper
- Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Bad u. etasje, overflater vegger og himling
- Overflatene ser visuelt bra ut, tilstandsgraden settes av hensyn til alder.
Overflater gulv
- Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
- Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Det er fall til sluk på baderommet, terskelen er forhøyet og det er ikke revet av eikelisten under terskelen for å se om membranen er lagt opp
mot terskel. Er den gjort det er den i henhold til krav om høydeforskjell og forskriftsmessig fall.
Sluk, membran og tettesjikt
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
Bad 1. etasje,  overflater gulv
- Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under)
- Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.
Baderommet er bygget etter TEK17. Her legges det preaksepterte løsninger til grunn, disse anses ivaretatt på dette baderommet. Det er
likevel slik at det blir 3 mm motfall på baderomsgulvet ved klosettet som følge av bruken av storformatfliser. Det skal naturlig ikke være
mulig med vannsøl i dette området da det er brukt rør i rør system for å sikre vannlekkasjer fra utstyr utenfor dusjsonen. Bom (hulrom)
under fliser kan komme av forskjellige grunner og det er vankelig å definere hva som er årsak uten inngrep. Bom er definert som forskjeller i lydressonansen ved banketest og stålkantdragning over flisene. Storformatfliser lages med konveks (buet) flate for å tåle daglig bruk, dette kan være grunnlag for lydforskjeller. Lydforskjellene kan også komme av slipp i limdekningen, flytsparkel e.l. Dette har betydning for skjærspenninger i underlaget som kan føre til riss i fuger. Det ble ikke avdekket noen svakheter ved flisene på befaringsdagen.
Vaskerom u. etasje, overflater vegger og himling
- Det er påvist sprekker i fliser. Det registreres sprukne fliser på grunnmuren mellom innredningen.
Overflater gulv
- Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Sluk, membran og tettesjikt
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
Ventilasjon
- Rommet har kun naturlig ventilasjon.
1. etasje, WC - Overflater og konstruksjon
- Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
Tekniske installasjoner, vannlendinger
- Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning.
Varmtvannstank
- Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.
Byggegrunn
- Det opplyses at det tidligere var setninger på tilbygget del i 1. etasje i 2019 og at dette ble utbedret. Det ble målt fall på baderommet på
befaringsdagen, dette ga utslag på motfall på 2 cm. Boligen ligger innenfor kvikkleiresone og det kan da ikke gis bedre tilstandsgrad enn TG2.
Grunnmur og fundamenter
- Alder på grunnmuren gjør at det settes TG2. Det ble ikke regsitrert avvik på befaringsdagen utover det som kan forventes på en grunnmur
fra denne bygetiden som er mindre misfarging og enkelte riss.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller
soppskader?
- Sprekk / setning på hovedbad. Utbedret ved total renovering i 2019.
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Storm VVS AS, Håndverker Hansen AS, Storm elektro AS. Total renovering av bad kjeller i 2018 og hovedbad i 1 etg i 2019.
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
- Håndverker Hansen AS. Ny membran og sluk på begge bad ved total renovering i 2018 og 2019.
2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
- Storm VVS.
2.3 Er arbeidet byggemeldt?
- Ikke krav til byggemelding.
4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
- Nye stikkledninger i 2005. Ny stikkledning for vann, spillvann og overvann fra kommunal ledning og inn til nytt avløp i kjeller.
Nytt røropplegg i hele huset i 2005-2006-
5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i
underetasje/kjeller?
- Ny drenering med papp utført i 2005-2006
7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller
lignende?
- Setning skade mellom påbygg og hovedhus. Utbedret i 2019.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Håndverker Hansen AS. Total renovering av huset i 2005-2006.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?
- Storm Elektro AS. Total renovering av huset i 2005-2006.
13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om
lavspenningsanlegg)?
- Storm Elektro.
14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?
- E-Verket.
17.1 Har kommunen gitt dispensasjon til at den nedgravde oljetanken kan bli liggende, f. eks. ved at den
nedgravde oljetanken tømmes, saneres eller fylles igjen med masser?
- Oljetank er sanert og fylt igjen med masser.
21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
- Kjeller total renovert i 2005-2006.
21.1 Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
- Ikke søknadspliktig arbeider.
25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare,
tinglyste forhold eller private avtaler)?
- Kvikkleire sone.

Boligens areal

Primærrom: 168 kvm, Bruksareal: 204 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 83 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, vaskerom, bad.
Bod og teknisk rom på 36 kvm inngår i etasjens sekundærareal.

1. etasje:
Bruksareal: 121 m².
Primærrom: 121 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, wc, bad, gang, 3 soverom, stue/kjøkken.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Areal: 770 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er planert og opparbeidet med plen, div. beplantning og trær. Asfaltert gårdsplass.

Garasje / Parkering

Integrert garasje i u. etasje med plass til 1 bil. Biloppstillingsplasser på egen tomt.

Byggemåte

Se vedlagt takstrapport avholdt av Kenneth Pettersen i Takstkonsulent1 AS, med rapportdato 29.04.2022 for teknisk beskrivelse av eiendommen.

Enebolig bygget i 1938, tilbygget i 2005/06.
Hoveddelen antas fundamentert med støpt grunnmur til stedlige masser.
Støpt plate på mark. Etasjeskiller av trebjelkelag.
Yttervegger oppført med stående plank m/not og fjær.
Takkonstruksjon med sperrer av tre, valmet takform, tekket med takplater m/granulat.
Tilbygget del opplyses å være med støpt plate på mark.
Yttervegger oppført med isolert bindingsverk av tre, utvendig kledd med liggende trekledning.
Takkonstruksjon med sperrer av tre, valmet takform, tekket med takplater m/granulat.
Taktekningen er kun vurdert utfra type materialer og opplyst årstall for tekningen. Det var ikke tiltrettelagt med stige for besiktigelse av
taktekket. Det var ikke tegn til aktive lekkasjer ved delvis kontroll av loftet. Tid for tekningen opplyses å være 2005. Dette tilsier at det er
gjenstående tid før minste forventede brukstid er oppnådd. Renner og nedløp av lakkert stål. Beslag forøvrig av lakkert og
lærpreget tynnplate. Ikke montert snøfangere. Ukjent om det er montert stigetrinn. Kledningen er visuelt befart og stikktakninger er tatt sporadisk. Det
observeres noe kuvinger og tørkesprekker i enkelte kledningsbord. Eier opplyser at boligen ble etterisolert og kledd om i 2005/06. Arbeidene
ble utført av Håndverker Hansen AS (Moss). Det er ikke gjort inngripen i konstruksjonen, alder på hovedkonstruksjon er fra ca. 1938 og det vil
følgelig da ikke kunne gis bedre tilstandsgrad enn TG2 på dette. Vinduer med 2-lags isolerglass i kjelleren. Punktert stuevindu. Entrédør med glassfelt. Terrasseskyvedør med 2-lags energiglass. Veranda i trekonstruksjoner på ca. 39 m2. Bjelkelag forankret til bygningskroppen, understøttet av søyler til fundament. Etasjeskille av trebjelkelag. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger gjøres med egnet utstyr i de kaldeste månedene i året. Kjellerstue og boder er rom under terreng. Disse rommene har betonggulv og fliser lagt på betong. Vegger med malt betong/mur. Trapp mellom etasjene med flislagte trinn. Smøremembran med dokumentert utførelse. Slukrenne. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner som er vaskerom. Vannrør av rør-i-rør. Vannfordelingsskap plassert i teknisk rom. Vann og avløpsledningene er begrenset visuelt kontrollert i forbindelse med rapporten. Hvis riktig tilstand på avløpsledningene skal kartlegges, kan dette gjøres ved hjelp av TV-kontroll. Naturlig oppdriftsventilasjon av boligen med lufteluker i vegg. Dobbelmantletvarmtvannsbereder tilknyttet forbruk og oppvarming. Byggegrunn av leirholdige masser. Eiendommen ligger innenfor kvikkleiresone. Grunnforhold kan som regel ikke fastslås med 100 % sikkerhet ved visuell kontroll. Bygningen antas fundamentert med betong til stedlige masser.

Oljetank på eiendommen er sanert og fylt igjen med masser.
Boligen står i en kvikkleire sone.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger hverken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen. Boligen er oppført på et tidspunkt før det var krav til ferdigattest (før 1965) og det ble ved lovendring 1. Juli 2015 vedtatt at det ikke utstedet ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. Januar 1998.
Boligen ble godkjent for oppføring i 1938, dokument følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Melløsparken barnehage (0-6 år), 0.5 km
Ørejordet barnehage (0-5 år), 1 km
Skarmyra barnehage (0-5 år), 1.4 km

Melløs skole (1-7 kl.), 0.3 km
Bytårnet skole (1-10 kl.), 1.3 km
Buen kristne skole (1-10 kl.), 1.5 km
Krapfoss skole (1-7 kl.), 1.7 km
Malakoff videregående skole, 0.7 km
Kirkeparken videregående skole, 1.7 km

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme tilknyttet luft til vann varmepumpe i hele huset foruten boder og garasje.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 21 963,96 pr. år

De kommunale avgifter er for året 2021 og inkluderer: Eiendomsskatt, vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr, samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.
Årsprognosen for i år er stipulert til kr. 28 191,27,-

Eiendomsskatt

Det er i Moss kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 2,8 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig
kr. 1 170 697 pr. 31.12.20
Formuesverdi som sekundærbolig
kr. 4 214 507 pr. 31.12.20

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Kommuneplaner:
Id KP_3002
Navn Kommuneplanens arealdel 2021-2032
Plantype Kommuneplanens arealdel
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 24.03.2021

Reguleringsplaner:
Id 60
Navn KALLUMSKOGEN - KOLONIHAGEN
Plantype Mindre reguleringsendring
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 28.01.1969

Boligen ligger i området med ras- og skredfare.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1937/2025-1/87  Bestemmelse om bebyggelse  
17.11.1937 
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om generende virksomhet

Vei/vann/avløp

Privat vei, offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Moss kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ekeland@meglergaarden.no eller SMS: 40 22 38 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Nedgravd oljetank:
Selger har orientert om at det finnes en nedgravd oljetank på eiendommen som ikke er i bruk. Kostnader ved sanering og oppgraving av tanken må bæres av kjøper

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Hasselveien 7, 1524, Moss, Gnr. 2 bnr. 1149 i Moss kommune

Oppdragsnummer

92-22-0149

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Verdivurdering