Larkollen , Fyrgangen 4

Larkollen/Moss - Stor enebolig i naturskjønne omgivelser - Svømmebasseng - 5 soverom - Dobbelgarasje - Ingen boplikt!

10 500 000

Visninger

 • 5 juli / tirsdag

  18:00 - 19:00

 • Prisantydning:

  10 500 000,-

 • Totalpris:

  10 778 522,-

Beregnet totalkostnad: 10 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 262 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 500 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 278 522,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 10 778 522,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  430m²

 • Bruksareal:

  430m²

 • Soverom:

  5

 • Byggeår:

  1985

 • Gårdsnummer:

  135

 • Bruksnummer:

  93

 • Energimerking:

  F

 • Finnkode:

  263120603

 • Sist endret:

  23.06.2022 11:01

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 86%

  eier sin egen bolig

 • 57%

  av eiendommene har pris over 5 mill

 • 85%

  har bolig på over 120 kvm

 • 78%

  av boligene er eldre enn 20 år

 • 33%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Fyrgangen 4!
En stor, flott og innholdsrik enebolig over 3 plan. Eiendommen er beliggende i populære Larkollen, et naturskjønt boområde med sjøen som nærmeste nabo. På sommerstid yrer Larkollen av liv og det er det ikke vanskelig å forstå. Her vil du bo med turstier omtrent rett utenfor døren og kun 12 minutter med bil til Rygge storsenter og Høyden handelsområde.  Dette er en enebolig hvor du har plass til hele familien.

Eneboligen inneholder:
U. etasje: Entré, hall, bod, vaskerom, kjølerom, bassengrom, teknisk rom, wc-rom, dusjrom, soverom, integrert garasje.
1. etasje: Bad, bod, soverom, stue, tv-stue, spisestue med åpen kjøkkenløsning. Utgang fra kjøkken og spisestue til uteplasser.
Loftsetasje: Gang, bad, to soverom, kontor, råloft og loftstue med utgang til stor veranda.

Bilen parkerer du enkelt i dobbelt garasjen som er integrert til boligen, på denne måten kommer du deg alltid tørrskodd inn.
Tomten er pent opparbeidet med brosteinsbelagt innkjørsel og trapp opp til inngangsdør. Den nydelige hagen vil bli et yndig sted å tilbringe varme sommerdager.

En enebolig som må ses!

Innhold

Enebolig over tre etasjer som inneholder:
U. etasje: Entré, hall, bod, vaskerom, kjølerom, bassengrom, teknisk rom, wc-rom, dusjrom, soverom, integrert garasje.
1. etasje: Bad, bod, soverom, stue, tv-stue, spisestue med åpen kjøkkenløsning. Utgang fra kjøkken og spisestue til uteplasser.
Loftsetasje: Gang, bad, to soverom, kontor, råloft og loftstue med utgang til stor veranda.

Utgang fra loftstue til overbygget syd-vendt terrasse på ca. 17 m² og utgang fra kjøkken til delvis overbygget syd-vendt platting på ca. 31 m².
Frittstående bod på ca. 7 m².

Innvendige overflater:
U. etasje:
Gulvflater belagt med fliser og vegg-vegg teppe.
Vegger utført i panel og pussede malte flater.
Himlingsflater utført i panel.

1. etasje:
Gulvflater belagt med fliser, vegg-vegg teppe og tre-stavs parkett.
Vegger utført i malt strietapet og panel.
Himlingsflater utført i panel.

Loft:
Gulvflater belagt med heltre gulv og vegg-vegg teppe.
Vegger utført i panel og malt strietapet.
Himlingsflater utført i panel.

Entré

Velkommen inn. Entré har flislagt gulv, panel på vegger og har plass til oppheng av yttertøyet ditt. I tilknytning til entré har du inngang til bod og garasje, her kommer du deg med andre ord alltid tørrskodd inn. Videre tar entré deg ut til en luftig hall med sittegruppe og staselig ovn. Videre er det inngang til etasjens kjølerom, vaskerom, soverom, badstue, trimrom med toalettrom og husets svømmebasseng.

Trappen tar deg videre til 1. etasje og loftetasje.

Stue

I 1. etasje finner du en peisestue, tv-stue og spisestue. Rikelig og store vindusflater gir stuen en lys og åpen atmosfære og gode møbleringsmuligheter.  I spisestuen har du plass til å dekke på til et langbord mens du i TV-stuen har god plass til hele familien på fredagskvelden.
Flatene glir sømløst over i hverandre og gir spillerom for å skape ønsket uttrykk.

Kjøkken

Stort kjøkken med innredning fra byggeår. Kjøkkenet har profilerte fronter og laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Over benkeplate er det fliser, stikkontakter og belysning. Det er videre utstyrt med integrert oppvaskmaskin, stekeovn med nedfelt keramisk topp og kjøleskap med fryser.
Det er god skap- og benkeplass og vil bli den kokkeglades favorittrom. Rommet har plass til en mindre spisebordgruppe og utgang til platting, praktisk på dager man tilbringer ute.

TG2:
-Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset/usikker restlevetid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
-Kjøkkeninnredningen bærer stedvis preg av alder/slitasje. Krever oppfølging med
jevnlig ettersyn.

Bad 1. etasje

Flislagt baderom fra byggeår med adkomst gjennom hovedsoverom. Badet har gulvvarme og er innredet med gulvstående toalett, bidé, dusjnisje servant på innredning. Det er god plass til oppbevaring av hans og hennes baderomsartikler.

TG2:
- Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres.
Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk må etableres.
- Vannrør fra byggeår er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset/usikker restlevetid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Innredning bærer preg av alder/slitasje. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Det er riss/sprekker i veggfliser ved dusjnisje. Kan skyldes utettheter i tettesjikt. Skade må utbedres.
Det er ikke benyttet elastisk fugemasse mellom gulv- og veggfliser. Kan føre til sprekkdannelser. Fuger må benyttes.
- Tapet har stedvis manglende vedheft til underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
 - Det er stedvis riss/sprekker i gulvfliser. Kan skyldes utettheter i tettesjikt. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Stedvis avskalling på gulvfliser. - Det er ikke observert synlige skader, men membranen har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. - Ved hulltaking fra tilstøtende ble det observert svertesopp på baksiden av gipsplater i dusjsonen, samt oppbygning som erfaringsmessig medfører forhøyet risiko for fuktproblematikk. Ukjent omfang. Anbefaler videre undersøkelser.
- Det er stedvis motfall på gulvflater utenfor dusjsonen. Fare for vannansamling.

Trimrom

Dusjrom/trimrom fra byggeår. Rommet er flislagt med gulvvarme og i dusjsonen ellers panel på vegger. Rommet er utstyrt med dusjnisje og toalettrom.

Bad 2. etasje

Baderom fra byggeår med flislagt gulv og tapet på vegg. Badet er utstyrt med badekar, gulvstående toalett og to servanter på innredning.
Det er varme i gulvet.

TG2:
- Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk må etableres
- Vannrør fra byggeår er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset/usikker restlevetid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Elastiske flisfuger har stedvis manglende vedheft. Fuger må fornyes. Sprekk/riss i veggflis ved badekar. Kan være indikasjon på utettheter i våtrommets tettesjikt. Skade må utbedres.
- Det er ikke observert synlige skader, men membranen har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Hulltaking og fuktmåling fra tilstøtende rom er ikke mulig grunnet inventar. TG2 er satt for å belyse risiko.
- Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 13 mm.
Det er stedvis motfall på gulvflater utenfor dusjsonen. Fare for vannansamling.

Bassengrom

Denne boligen kan by på sitt helt eget bassengrom. Rommet er delikat utført med flislagt gulv og basseng og har vegger utført med mørk panel og pussede malte flater. I dette rommet finner du også et innebygget boblebad som kan nytes etter svømmetrening i bassenget.
Egen utgang til hage fra bassengrom.

Terrasse

Med utgang fra lofstue finner du en overbygget sydvendt veranda på ca. 17 kvm. Her kan utsikt over eiendommen nytes og morgenkaffen tas.
Fra kjøkkenet er det utgang til en delvis overbygget sydvendt platting på ca. 31 kvm. Utgangen er praktisk plassert på dager man skal tilbringe ute.

Eiendommen har flere koselige uteplasser og en flott opparbeidet uteplass.

Soverom

Boligen byr på totalt 5 soverom, hvorav hovedsoverom er plassert i 1. etasje. Rommet vil gi deg en herskapelig følelse med sin gode plass til dobbeltseng, garderobeskap og annet møblement. Fra rommet har du utgang til hagen, som du enkelt kan nyte gjennom de store vindusflatene. De andre soverommene har god seng- og garderobeplass og egner seg godt til barne- eller gjesterom.

Beliggenhet

Larkollen er kjent for sitt brede utvalg av badestrender. I umiddelbar nærhet kan du velge blant noe av det vakreste Oslofjorden har å by på. For de som er interessert i Windsurfing, finner du også et av Norges mest populære områder for denne vannsporten ca. 10 sykkelminutter unna.

For den turglade har du utallige turstier i naturskjønne omgivelser rett utenfor dørterskelen!
Dersom man ønsker å unne seg det lille ekstra ligger Støtvig hotell litt over 1 km fra boligen. Her kan man nyte alt fra flott restaurant og spaavdeling til kino og bowlinghall. Tvers over gaten for Støtvig hotell finner man Losen, som er et svært populært serverings -og møtested.

Ellers er det ca. 12 minutter i bil til Varnaveien handelsområde og Rygge Storsenter. For den golfinteresserte ligger flotte Evje Golfklubb kun få minutter unna.

Forsikring

IF Forsikring
Polisenummer: 2522923

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

TG2:
Bad -/Dusjrom, U. etasje:
- Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres.
Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk må etableres. - Vannrør fra byggeår er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset/usikker restlevetid.
- Det er riss/sprekker i veggfliser i dusjnisje. Kan skyldes utettheter i tettesjikt. Skade må utbedres.
- Indikasjon på forhøyet fuktighet registrert på nedre del av vegg mot grunnmur, se
også punkt konstruksjoner under "rom under terreng".
- Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. - Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. - Se punkt fukt i tilleggende konstruksjoner. (Membran, tettesjikt og overgang til sluk).
- Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument, i tilstøtende rom til våtsone. Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Målingene viser følgende: RH 84,8 %, temperatur 18,5 grader C og duggpunkt 16 grader C. Dette kan indikere utettheter/funksjonssvikt. Årsak må avklares og videre fukttilførsel må stoppes.

Bad - 1. etasje:
- Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres.
Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk må etableres.
- Vannrør fra byggeår er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset/usikker restlevetid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Innredning bærer preg av alder/slitasje. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Det er riss/sprekker i veggfliser ved dusjnisje. Kan skyldes utettheter i tettesjikt. Skade må utbedres.
Det er ikke benyttet elastisk fugemasse mellom gulv- og veggfliser. Kan føre til sprekkdannelser. Fuger må benyttes.
- Tapet har stedvis manglende vedheft til underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
 - Det er stedvis riss/sprekker i gulvfliser. Kan skyldes utettheter i tettesjikt. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Stedvis avskalling på gulvfliser. - Det er ikke observert synlige skader, men membranen har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. - Ved hulltaking fra tilstøtende ble det observert svertesopp på baksiden av gipsplater i dusjsonen, samt oppbygning som erfaringsmessig medfører forhøyet risiko for fuktproblematikk. Ukjent omfang. Anbefaler videre undersøkelser.
- Det er stedvis motfall på gulvflater utenfor dusjsonen. Fare for vannansamling.

Bad - Innredet loft:
- Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk må etableres
- Vannrør fra byggeår er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset/usikker restlevetid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Elastiske flisfuger har stedvis manglende vedheft. Fuger må fornyes. Sprekk/riss i veggflis ved badekar. Kan være indikasjon på utettheter i våtrommets tettesjikt. Skade må utbedres.
- Det er ikke observert synlige skader, men membranen har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Hulltaking og fuktmåling fra tilstøtende rom er ikke mulig grunnet inventar. TG2 er satt for å belyse risiko.
- Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 13 mm.
Det er stedvis motfall på gulvflater utenfor dusjsonen. Fare for vannansamling.

Vaskerom - U. etasje:
- Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres.
Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk må etableres. - TG 2 gjelder gløde kobberrør fra byggeår:
Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset/usikker restlevetid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Innredning bærer stedvis preg av alder/slitasje. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Gulvoverflatens materiale er slitt/aldringspreget. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Det er ikke observert synlig skader, men membranen har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Observert sukkermaur under innredning, ukjent omfang. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Kjøkken:
- Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset/usikker restlevetid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Kjøkkeninnredningen bærer stedvis preg av alder/slitasje. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Toalettrom (ikke våtrom) - Wc-rom:
 - Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres.
Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk må etableres.
- Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset/usikker restlevetid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Øvrige rom: 
- TG 2 gjelder fliser:
Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Det er stedvis riss/sprekker i fliser. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- TG 2 gjelder tre-stavs parkett:
Gulvet bærer preg av slitasje. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje)
- Insekter som trives i fuktig miljø er påvist. Fukt må stoppes, skade må utbedres.
Det ble registrert "kjellerlukt" på soverom. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Se punkt ventilasjon (overflate vegger).
- TG 2 gjelder fliser:
Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som kan indikere manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med pigg i treverk med egnet instrument, i utlektet kjellervegg. Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Målingene viser vektprosent mellom 16 og 19. Årsakene til fuktproblematikk er som regel sammensatte. Årsak må avklares og videre fukttilførsel må stoppes. Hulltaking i forbindelse med fuktmåling viser at konstruksjonen har en oppbygning som erfaringsmessig medfører forhøyet risiko for fuktproblematikk. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Loft - innredet:
- TG 2 gjelder gang, loftstue, og soverom 1:
Gulvets overflatemateriale er slitt/aldringspreget. Krever oppfølging med jevnlig
ettersyn.
- TG 2 gjelder soverom 2:
Teppe mangler stedvis vedheft til underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- TG 2 gjelder gang/loftstue:
Stedvis knirk i gulvet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Ingen tilkomst bak knevegger. Inspeksjon av bygningsdelen er ikke mulig. Inspeksjonsmulighet anbefales etablert. TG2 er satt for å belyse risiko ved manglende inspeksjonsmulighet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Loft - uinnredet / råloft:
- Spiker stikker ned igjennom  undertak. Selv om det ikke er observert synlige skader på befaringstidspunktet, er dette uheldig med tanke på kuldebro og kondensering. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Svømmebasseng:
- Membran benyttet i basseng er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset/usikker restlevetid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Svømmebassenget bærer preg av høy alder og behov for vedlikehold og oppgradering. Ytterlige undersøkelser anbefales av personell med
spesialkompetanse.
- Utvendig fuktinnsig på grunnfjell. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Observert saltutslag samt rust på søylepunkter. Anbefaler videre undersøkelser.

Badstue:
- Selger opplyser om at badstue aldri har vært i bruk under nåværende eier. Ukjent tilstand.

Innvendige trapper:
- TG2 er satt iht NS3600 (som henviser til dagens forskriftskrav) grunnet sikkerhet.
- TG 2 gjelder trapp mellom u. etasjen til innredet loft:
Det er for stor lysåpning mellom spiler, målt 11,5 cm. Kravet er maks 10 cm.
Det er for stor lysåpning mellom trinn, målt 14,5 cm. Kravet er maks 10 cm.
- TG 2 gjelder trapp fra garasje til innredet loft:
Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600.

Etasjeskiller - 1.etasje:
- Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 10 mm i peisestue og 10 mm på kjøkken.
- Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.

Etasjeskiller - Innredet loft:
- Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 11 mm i gang.
- Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert. Forøvrig ingen merknader i det andre rommet som er målt.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
- TG 2 gjelder:
Vannrør fra byggeår i tekniskrom bærer preg av høy luftfuktighet, noe som kan være med å påvirke levetiden negativt. Usikker/begrenset restlevetid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Elektrisk anlegg:
- Varmtvannsbereder har ikke fast tilkobling, men er koblet med stikkontakt. Fare for varmgang.
Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999.
Det er ikke gjennomført vedlikehold på deler av det elektriske anlegget, og det foreligger ingen dokumentasjon.
Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon:
- Panel er stedvis råteskadet ved inngangsparti samt forkantbord, og utbedringer er nødvendig.
Panel bærer stedvis preg av alder(oppsprekking). Utbedringer anbefales.
Panelet kan ikke ses å være montert med lufting. Det vil normalt påvirke levetiden på panelet negativt. Huset er bygget i en periode der det forventes at lufting inngår i god håndverksmessig utførelse. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Dører og vinduer:
- TG 2 gjelder entrédør samt ytterdør fra :
Ytterdør bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden redusert/usikker.
Informasjon:
Ytterdører er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på dører hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forvente

Balkonger, terrasser, veranda etc:
- Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra gjeldende forskrift. Tiltak anbefales. (Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger,
verandaer)). Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra gjeldende forskrift. Tiltak anbefales.
- Tettesjikt er gammelt og anbefalt brukstid er overskredet/marginal. Tiltak anbefales. (Terrasser/inntrukket balkong over innvendige
rom). Rekkverkshøyden er under 1,0 meter, avvik fra gjeldende forskrift. Tiltak anbefales.

Utvendige trapper:
- TG 2 gjelder skifer:
Stedvis løs skifer. Tiltak anbefales.
TG 2 gjelder trapp fra bassengrom:
Det er ikke håndløper i trappen.

Drenering:
- Takvann har kun stedvis utkast og det er ikke forsvarlig bortledning av vannet fra grunnmuren. Tiltak anbefales.
- TG 2 gjelder generelt:
Grunnmursplater er ikke klemt med klemlist, dette kan medføre utilsiktet fukttilførsel bak plater. Tiltak anbefales.
TG 2 gjelder vegg mot garasje opp mot inngangsparti:
Det vurderes at grunnmuren mangler fuktsikring. Tiltak anbefales

- Se punkt konstruksjoner under "rom under terreng" (fuktmåling i lukkede konstruksjoner).
- Saltuslag på vegger i garasje. Dette er indikasjon på utilsiktet fukttilførsel samt se punkt spesielle observasjoner under "rom under terreng". - Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut ifra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, TG2 settes for å belyse risiko.
Forstøtningsmurer:
- TG 2 gjelder rekkverk rundt trapp til bassengrom:
Rekkverkets tilstand og/eller utforming vurderes å ha behov for utbedringer med tanke på sikkerheten. Tiltak anbefales.
TG 2 gjelder støttemur av jernbanesviller:
Sviller inneholder høyst sannsynlig kreosot.

Frittstående byggverk:
- Det er foretatt en forenklet og overordnet vurdering av tilstanden.
Stedvis observert råteskader samt vanninndriv i bod. Anbefales utbedrende tiltak.

TG3:
Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje):
- TG 3 gjelder soverom:
Ventilasjonen vurderes med fordel å kunne vært bedre. Manglende ventilering må utbedres.

Svømmebasseng:
TGIU gjelder:
Teknisk anlegg for basseng er plassert i tekniskrom. Selger opplyser om at filter samt avfukter er byttet i senere tid. Disse komponentene er ikke inspisert, anbefales gjort av teknisk kompetansepersonell.
- Drypplekasje fra stoppeventil for vanntilførsel til basseng. Tiltak må påregnes.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
-Ja. Ukjent - Firma I Moss. Torvtak byttet ut med vanlig tak for ca. 20 år siden.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
-Ja. HI Elektro, Oslo. Ny innmat i sikringsskap ca. 3 år tilbake.

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? -Ja. Papirer er tilgjengelig hos installatør.

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)? - Nei. Varmtvannstank byttet i 2021.

Boligens areal

Primærrom: 430 kvm, Bruksareal: 494 kvm

U . etasje:
Bruksareal: 194 m².
Primærrom: 144 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, hall, vaskerom, dusjrom/trimrom, badstue, wc rom, soverom og bassengrom

1. etasje:
Bruksareal: 186 m².
Primærrom: 184 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Soverom, bad, stue, tv-stue, spisestue og peisestue med åpen
kjøkkenløsning

2. etasje:
Bruksareal: 112 m².
Primærrom: 102 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, kontor, to soverom og loftstue

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Eiet tomt på 1751 m² opparbeidet med steinlagt gårdsplass/adkomstveier, gressplen, diverse beplantning og naturtomt.

Garasje / Parkering

Dobbelgarasje med elektrisk ledport integrert i boligen.
Biloppstillingsplasser i gårdsplass.

Byggemåte

Enebolig fra 1985. Gulv på grunn av betong.
Grunnmur av lettklinkerblokker.
Yttervegger av trekonstruksjoner.
Etasjeskillere av lettklinkerelementer samt trekonstruksjoner.
Fasader utført i liggende kledning.
Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med glassert teglstein.
Profilert/glatt entrédør av tre.
Terrassedører med karmer av tre og to-lags glass fra byggeår.
Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 21.05.1985 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.
At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldte/godkjent.
Det ble ved lovendring 1. juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Barnehage / skole i området

Støtvigenga barnehage, 2.5 km
Smedhusåsen barnehage (1-6 år), 6.9 km
Bredsandkroken barnehage (1-5 år), 7.9 km

Larkollen skole (1-7 kl.), 1.9 km
Rygge ungdomsskole (8-10 kl.), 9 km
Malakoff videregående skole, 10.8 km
Kirkeparken videregående skole, 12.2 km

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet kombinert med vedovner/peis.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 29 124 pr. år
De kommunale avgiftene inkluderer; Eiendomsskatt, vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr, samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

Eiendomsskatt

Det er i Moss kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 2,8 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 964 053 pr. 31.12.20
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 7 070 592 pr. 31.12.20

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Kommuneplaner:
Id KP_3002
Navn Kommuneplanens arealdel 2021-2032
Plantype Kommuneplanens arealdel
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 24.03.2021
Reguleringsplaner:
Id M25
Navn Larkollen Nord
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 14.02.1975

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1979/3057-3/87  Erklæring/avtale  
18.04.1979 

Pliktig medlemskap i velforeningen m.v.
Bestemmelse om generende virksomhet
Bestemmelse om deleforbud
Med flere bestemmelser

Vei/vann/avløp

Privat vei. Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Moss kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.

Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt SMS fra meglers system, til megler per e-post til thorbjornsen@meglergaarden.no eller SMS: 41 63 68 86 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Fyrgangen 4, 1560, Larkollen, Gnr. 135 bnr. 93 i Moss kommune.

Oppdragsnummer

92-22-0143

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Verdivurdering