Moss , Resalg Verket Brygge 1 - C 503

Sikre deg frontleilighet ved vannkanten på Verket Brygge med flott utsikt - Sydvestvendt - Salg av kontrakt

8 700 000

Visninger

 • Visning etter avtale med megler

  Husk påmelding til visning

 • Prisantydning:

  8 700 000,-

 • Totalpris:

  8 722 072,-

 • Fellesutgifter:

  3 496,-

Beregnet totalkostnad: 8 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger 6 900,- (Likviditet i oppstartsfasen) 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 13 800,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 552 000,-)) -------------------------------------------------------- 22 072,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 722 072,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Eierseksjon

 • Primærrom:

  91m²

 • Bruksareal:

  91m²

 • Etasje:

  4

 • Soverom:

  2

 • Byggeår:

  2022

 • Gårdsnummer:

  3

 • Bruksnummer:

  1224

 • Finnkode:

  252070617

 • Sist endret:

  04.04.2022 13:45

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 82%

  eier sin egen bolig

 • 91%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 78%

  har bolig mellom 60-120 kvm

 • 89%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 17%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Utstyr

BRANNSIKRING
Leilighetene leveres med forskriftsmessig røykdetektorer og brannslukningsutstyr. Bygningene har sprinkleranlegg med synlige sprinkelhoder i leilighetene. Det leveres integrert komfyrvakt i kjøkkenhette. Brannalarmanlegg med tilknytning til alarmsentral.

PORTTELEFON/LÅSSYSTEM
Det monteres ringetablåer ved hovedinngangspartier og callinganlegg. Svarapparat med åpningsknapp monteres i hver leilighet. Videofunksjon kan bestilles som tilvalg. Ringeknapp utenfor hver inngangsdør. Hver enkel leilighet får systemnøkler (3 stk.) som passer til leilighet, fellesdører i trapperom/ganger/kjeller, hengelås i sportsbod, postkasse og garasje/port.

VENTILASJON
Det leveres balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Separat aggregat leveres i hver leilighet. Avtrekk fra bad, WC og kjøkken, tilluft i soverom og stue med overstrømning over dørterskel. Ventilasjonsaggregat plasseres primært i bod men kan også bli plassert i himling i entré i enkelte leiligheter. Avkastluft føres over yttertak. Ventilasjonsføringer kasses inn eller skjules i nedforet himling.

ELEKTRISK
Elektriske installasjoner leveres ihht gjeldende forskrifter, primært NEK400. Elektriske komponenter i leilighetene (stikk og brytere) leveres av type Elko+ i hvit utførelse som standard. Annen farge/utførelse kan velges ifbm tilvalgsprosessen. Det monteres hovedsakelig skjult elektrisk anlegg i leilighetene, på betongvegger/leilighetsskillevegger og i andre spesielle tilfeller kan det forekomme åpne installasjoner. For lyspunkt i betonghimling leveres kontakt i overgang mellom himling og vegg. Det leveres innfelte downlights i himling i entré og på bad. LED-belysning under overskap på
kjøkken. Det monteres stikkontakt for vaskemaskin og tørketrommel. Det leveres belysning i bod. Det leveres 1 dobbelt stikk på alle balkonger/terrasser. Se forøvrig romskjema. Elektriske punkters plassering vil bli vist på elektro-tegning som vil foreligge etter at detaljprosjekteringen er utført. I forbindelse med tilvalg vil det bli mulig å bestille flere elektropunkt. Det leveres hovedsakelig kun LED belysning. Plassering av innvendig strømskap bestemmes ifbm detaljprosjektering, fortrinnsvis i entré.

SANITÆR
Det leveres integrert oppvaskmaskin i kjøkkenbenk og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel på bad som vist på tegning. Synlige sprinkelhoder i himling/vegg. Utvendig vannkran ved hovedinngang.

INTERNETT / TV
Det leveres spredenett med fremføring til hver leilighet for fiber. Det leveres 1 stk. ferdig terminert kontaktpunkt i stue/kjøkken og det legges tomrørsanlegg til det største soverommet. Som tilvalg kan det bestilles ekstra kontakt og evt. ekstra trekkerør i vegger til andre rom for fremtidig installasjon av kontaktpunkt. På vegne av sameiet vil det bli tegnet kollektiv grunnavtale for internett og TV med signalleverandør med inntil
5 års bindingstid for alle leiligheter. Hver leilighet vil så kunne oppgradere abonnementet etter eget behov. Kabling og Parabolantenner tillates ikke. Kostnader for kollektiv grunnavtale avregnes i månedlige fellesutgifter via sameiet, evt. egne oppgraderinger belastes direkte fra leverandør.

INSPEKSJONSLUKER/-DØRER
Flere av de tekniske installasjonene krever inspeksjonsluker/skap, som for eksempel rør-i-rør system, fjernvarme, elektro etc. Slike dører og luker vil i størst mulig grad bli plassert til minst mulig sjenanse, men vil likevel være synlig. I noen tilfeller kan det bli nødvendig å plassere dem i oppholdsrom.

Til hver biloppstillingsplass leveres 1 stk. portåpner eller annet system for automatisk åpning av garasjeport.

Beskrivelse

Salg av kontraktsposisjon
Dette prospektet beskriver salg av kontraktsposisjon for en konkret bolig under oppføring. Ny selger overtar selgers (førstegangskjøpers) rettigheter og plikter i henhold til opprinnelig kontrakt. Ved kjøp av kontraktsposisjon må hovedkontrakten overtas med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og lovpålagte garantier. Opprinnelig kontrakt regulerer alle forhold knyttet til leveransen av boligen. Det forutsetter at kjøper grundig har gjennomgått den opprinnelige kjøpekontrakten, før bud inngis. Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpstilbud på kontraktposisjonen er akseptert. Det tas forbehold om at utbygger aksepterer transport av opprinnelig kontrakt og at garantistiller godkjenner transport av garantien/e. Eventuelle forbehold som kjøper har tatt skal være avklart. Dersom det er forbehold i opprinnelige kontrakten som ikke er hevet ved inngåelse av kontrakt på kontraktsposisjonen, og utbygger gjør gjeldende ett eller flere av disse med den følge at opprinnelig kontrakt bortfaller, vil også kontrakten bortfalle. Eventuelle innbetalte midler tilbakebetales tillagt den til enhver tid gjeldende rente på klientkonto. I tilfeller hvor det oppstår mangler eller forsinkelser i forhold til opprinnelig kontrakt, eller overlevering er av en slik art at kontrakten heves, vil kjøper kunne ha krav på tilbakebetaling av vederlaget som er betalt til selger i hovedkontrakten (utbygger), men ikke kjøpesummen for kontraktsposisjonen som er betalt til videreselgeren (førstegangskjøperen). Det vil ikke være anledning til å endre på kontraktsvilkårene i den opprinnelige kontrakt med mindre entreprenøren aksepterer å reforhandle kontraktsvilkårene. Det gjøres oppmerksom på at transport av kjøpekontrakt og lovpålagte garantier kan være betinget av samtykke fra utbygger og garantist, jfr. hovedkontrakten. Det gjøres særskilt oppmerksom på at garantier etter bustadoppføringslova § 12 og § 47 er begrenset til opprinnelig kjøpesum iht hovedkontrakt og omfatter følgelig ikke evt. kjøpesum for kontraktsposisjonen. Skulle noe virke uklart - kontakt megler.

Innhold

Flott leilighet med nydelig sjøutsikt beliggende i 4. etasje! Leiligheten inneholder:
Entré, to bad, to soverom, åpen stue- kjøkkenløsning med utgang til balkong på ca. 18 kvm.

Fristen for tilvalg utgikk 31.01.2022.

Det har vært et behov for høydejustering i prosjektet. Endringen berører i hovedsak næringsetasjene mot bryggepromenaden, som nå blir ca. 1,5 m lavere. Leilighetene i plan 1 og 2 mot gårdsrommet der leiligheter i plan 2 utgår mens leilighet i plan 1 får stor takhøyde og mulighet for hems. For leiligheter i plan 3-8 medfører ikke dette noen endringer bortsett fra noe lavere avstand til terreng.

Standard

GENERELT:
Leilighetene leveres i en av tre valgfrie stiler: Urban, Skandinavisk eller Klassisk. Stilene er beskrevet i salgsoppgaven. Urban er lagt inn som standard stil, men kan kostnadsfritt endres til en av de andre stilene ifbm tilvalgsprosessen. Se vedlagte romskjema som nærmere beskriver overflatebehandlinger i boligen.

KJØKKENINNREDNING:
Leveres fra Drømmekjøkkenet i Line, med glatt utførelse og gripekant. Led-belysning under overskap, laminat benkeplate, underlimt oppvaskkum i rustfritt stål og ett-greps blandebatteri. Røros Hetta avtrekksvifte i overskap med innebygd komfyrvakt. Kjøkkenet leveres med integrerte hvitevarer fra Siemens eller tilsvarende.

BADEROMSINNREDNING:
Leveres fra Drømmekjøkkenet med hvit heldekkende servant med ettgreps blandebatteri. Bredde på 60 cm eller 100 cm ihht. plantegning i prospekt. 2 skuffer under servant. Speil med lys i samme bredde som servant. Hvitt vegghengt toalett samt dusjbatteri med dusjgarnityr. Dusjvegger 90 x 90 cm. Det monteres opplegg for vaskemaskin i alle leiligheter.

WC
På eventuell wc-rom leveres hvit vegghengt toalett med soft-close sete, servant med ettgreps blandebatteri og speil med lys.

LISTVERK
I rom med parkett leveres det eik gulvlister tilpasset type parkett (hvitlasert eller vanlig) med synlige stiftehoder. Gerikter og foringer rundt innvendige
dører i leilighet leveres ferdig hvitmalt fra fabrikk. Synlige stiftehoder vil bli overmalt. Lister/gerikter mot betongvegg skrues/limes. Overgang mellom vegg og himling utføres med fuger (uten taklist). I nye boliger er det normalt at svinnriss i overgang mellom tak/vegg og i hjørner forekommer som følge av ytterligere uttørking av materialer. Dette er ikke å anse som en senere mangel.

INNVENDIGE DØRER
Innvendige dører av type Swedoor Unique eller tilsvarende, hvit karm med dempelist, flat terskel i eik (ikke hvitlasert) og dørvridere i matt krom utførelse. Dør mellom stue/kjøkken og entré/gang leveres med glass, type Swedoor Unique eller tilsvarende, eventuelt sidefelt leveres også med glass. I leiligheter på plan 8 leveres glassvegg med dør i glass mellom entré og stue/kjøkken. Skyvedører leveres med standard glatt dørblad.

VINDUER / BALKONGDØRER
Vinduer og balkongdører leveres med gipset og malt smyg - geriktfri utførelse. Karmer leveres ferdigmalt fra fabrikk innvendig med luminiumskledning utvendig. Samme farge inne og ute tilpasset byggets fasadeuttrykk, primært sort utførelse. Skyveretning på balkongdør kan bli endret ifb. detaljprosjektering. Enkelte vinduer kan ikke nåes for sikker vask fra innsiden og forutsettes vasket fra lift eller annet egnet utstyr.

HOVEDINNGANGSDØR LEILIGHET
Hovedinngangsdør leveres ferdigmalt fra fabrikk med kikkhull og lås på systemnøkkel.

BALKONGER/MARKTERRASSER
Dekke på balkonger og markterrasser leveres med Kebony terrassebord. Balkongrekkverk med glassplater/stålplater med aluminumslist eller lignende, beplantning rundt markterrassen med hekk iht. utomhusplan. Det vil bli mulighet for innglassing av balkong mot sjøen (delvis) ved tidlig bestilling ifb. tilvalgsprosessen.

SPORTSBODER
Til hver leilighet medfølger det en sportsbod, fortrinnsvis i tilknytning til garasjeplan. Dette er en uisolert bod bygd i system-bodvegg i netting og/eller tette plater uten overflatebehandling, dør leveres med hengelås på leilighetsnøkkel. Boden er beregnet til lagring av bildekk, sykler, utemøbler o.l. Boden er ikke egnet til lagring av bøker, klær o.l. Selger forbeholder seg retten til å avgjøre hvordan bodene vil bli rettslig organisert. På tidspunktet for utarbeidelse av denne leveransebeskrivelse er dette ikke endelig avklart.

GULV:
Det leveres en-stavs eikeparkett 14 mm i entré, gang, stue/kjøkken, soverom, bod og eventuell walk-in. Vanlig eik eller hvitlasert - valgfri utførelse. Hvitlasert er valgt som standard, men kan kostnadsfritt endres til vanlig eik, eventuelt andre tilvalgsprodukter mot pristillegg. På bad og wc leveres fliser 30 x30 cm (5 x 5 cm i dusjsone).

VEGGER:
Malte innvendige vegger av gips og betong. På bad leveres fliser 30 x 60 cm.

HIMLING:
Generelt leveres hvitmalt betonghimling Der det blir nedforet himling/innkassing leveres dette med hvitmalte gipsplater. I eventuell bod må det påregnes synlige rør og kanaler, for eksempel ventilasjonsrør.

FELLESAREALER

INNGANGSPARTI/TRAPPEROM
Det leveres fliser på gulv i inngangsparti og trapperom. Vegger og himling vil bli støvbundet/malt. Himling i inngangspartier kan bli nedforet med gips evt trespiler der hvor dette er hensiktsmessig. Postkasser blir montert i tilknytning til inngangsparti i 1. etasje. Overflater i øvrige fellesarealer vil bli behandlet tilpasset rommets funksjon.

HEIS
Det etableres heis fra kjeller til alle øvrige inngangsplan. Heisen vil kunne ha forbindelse til næringslokale.

INSPEKSJONSLUKER/-DØRER
Flere av de tekniske installasjonene krever inspeksjonsluker/skap, som for eksempel rør-i-rør system, fjernvarme, elektro etc. Slike dører og luker vil i størst mulig grad bli plassert til minst mulig sjenanse, men vil likevel være synlig. I noen tilfeller kan det bli nødvendig å plassere dem i oppholdsrom.

PARKERING / KJELLERANLEGG
Det bygges kjeller med oppstillingsplasser for bil og sykkel, samt sportsboder. Parkeringsplassene for beboerne og sportsboder ligger i et større parkeringsanlegg som vil strekke seg utenfor eiendommens grenser, og hvor det også vil forekomme utleie av parkeringsplasser
til andre enn beboerne i Verket Brygge. Kjelleren vil i tillegg til boligene betjene adkomst til del av kjeller under hotellet. Deler av parkerings- og kjelleranlegget er tiltenkt hotell-bruk. Det vil kunne bli parkometerplasser i kjeller for besøkende til hotellet og beboerne samt andre eventuelle brukere. Leilighetene som selges med biloppstillingsplass tildeles plass ved overlevering/ferdigstillelsen av leiligheten. Det vises til salgsoppgavens avsnitt «Organisering av Verket Brygge» for nærmere detaljer. I parkeringskjeller leveres overflater på gulv i støpt betong uten sluk. Det leveres ikke vannkran/vannuttak i kjeller. Det må påregnes at vannansamlinger løses gjennom lokal oppsamling og at sameiets driftsavtaler
definerer dette der det er nødvendig. Yttervegg og himling leveres i støvbundet betong, lysmalt farge. Fri kjørehøyde vil være min. 2,1 meter. Lavere høyde pga tekniske installasjoner kan forekomme, hovedsakelig inn mot yttervegger. Sportsboder leveres med betonggulv og system-bodvegger i netting eller med tette plater, dører leveres med hengelås på leilighetsnøkkel. Parkeringskjeller leveres uten oppvarming. Den enkelte parkeringsplass er planlagt med 5 m i lengde og 2,5 m i bredde. Noe smalere P-plass kan forekomme ved tilpasning til bæresystem.
Fordeling av garasjeplasser og sportsboder utføres av utbygger. Det blir etablert felles opplegg for elbil-lading i kjeller med laststyringssystem. Ladepunkt til hver enkel parkeringsplass kan bestilles som tilvalg. Utbygger kan på vegne av sameiet inngå avtale med aktuell leverandør for administrering av ladeanlegget (måling av forbruk og fordeling av kostnader).

Uteareal

Utomhusarealer opparbeides med utgangspunkt i foreløpig utomhusplan som inntatt i salgsprospektet. Foreløpig utomhusplan er ikke å anse som bindende for selger, og midlertidigheter vil forekomme.Området nord for prosjektet vil i en midlertidig fase (frem til opparbeidelse av Verksplassen) bli planert i samme nivå som sjøpromenaden foran Verket Brygge. Det vil bli anlagt midlertidig trappeadkomst fra gårdsrommet ned til planert areal. Eiendommen vil få midlertidig kjøre-adkomst gjennom undergangen under jernbanen ved M6 og videre via nedkjøringsrampe til
parkeringskjeller. For av- og pålessing, nødtransport, renovasjonsbil, flyttebil etc. vil det også være mulig å kjøre opp til gårdsrommet/hovedinngang. For gående/syklende vil det også være mulig å benytte undergangen ved jernbanen og det vil også bli opparbeidet adkomst til gårdsrommet/hovedinngang via undergangen langs elva. Etter at jernbanen legges ned vil kjøreadkomsten til P-kjelleren skje via undergangen ved M6/gjennom utvidet kjeller. Til gårdsrommet/hovedinngang vil det bli opparbeidet adkomst over dagens jernbanetrase fra Bernt Ankers gate, både for kjørende og gående/syklende. Det vises før øvrig til foreløpig utomhusplan som inntatt i prospektet. Selger forbeholder seg retten til å foreta endringer med hensyn på utforming og materialvalg. På utomhusplanen fremkommer opparbeidet område med felles oppholdssoner. Det blir levert sykkelstativer og øvrig fastmontert utstyr. Grøntområder vil bli beplantet og tilsådd. Området avsatt for fremtidig byggetrinn (bygg D) skal
i midlertidig fase disponeres av utbygger og vil kunne benyttes til adkomstvei til hotellet, parkering, lagring etc.
Adkomst til parkeringskjeller samt internveier på eiendommen vil ha overflater av asfalt/belegningsstein/hagesingel og betong. Det leveres LED utebelysning, utvendige felles vannkraner og felles avfallsbrønner, nedgravd type. Det gjøres oppmerksom på at tomten ikke er endelig fradelt og oppmålt. Selger forbeholder seg retten til å gjøre endringer med hensyn til materialvalg og utforming av arealer. Grøntområder vil bli tilsådd/belagt med ferdigplen og beplantet. Adkomst til kjelleren vil bli opparbeidet midlertidig via rampe. Private markterrasser på bakkeplan vil bli avgrenset med hekk eller busker. Det blir levert utendørs belysning etter nærmere detaljert belysningsplan.

Beliggenhet

På Verket Brygge vil alle leilighetene være egnet til å kunne leve et sosialt liv, med rause oppholdsflater, terrasser og ekstra plass for eventuelle overnattingsgjester. Kommer gjestene med båt kan de legge til på gjestebrygga, og kommer de med bil, er det gjesteparkering i garasjen. Skulle du plutselig få storinnrykk er ikke det noe problem heller, for nærmest elveutløpet, ved den nye badestranden bygges et splitter nytt beachhotell. Med 11 etasjer som byr på spa, trenings- og konferansefasiliteter, restaurant med uteservering og over 170 rom som nærmeste nabo mot syd, har du alltid gjesteværelse med oppredd seng. Og mye annet!

For pendlere er det greit å vite at du tar deg til hovedstaden på godt under timen om du velger bil, buss eller tog som alle er like tilgjengelige.

Å bo i Moss inviterer på alle måter til et aktivt liv. Her finner du det meste innen korte avstander. Moss sentrum har gode valgmuligheter for idrett og fritid. Kampsport, sangkor, skatepark, danseskoler og treningssentre er bare noen av tilbudene du finner her.

Med Oslofjorden på den ene siden og Vansjø på den andre, er det nok av badeplasser, strender og fiskeplasser å velge mellom. Vansjø er et populært sted for ferskvannsfiske og har i tillegg perfekte forhold for kano eller kajakk - noe som rett og slett bare må oppleves.

Foretrekker du friluftsliv i skogen, ligger Mossemarka like ved med både lysløyper, skihytte og sykkelterreng. Den Norske Turistforening har oppmerkede løyper i området som loser deg på kyststien forbi flere fine rasteplasser direkte fra Verket. Her kan du gå til Røysåsen og nyte den fantastiske utsikten, eller til Molbekktjern for en frisk dukkert og en matbit på den flotte grillplassen.

Følelsen av å være på ferie vil ikke helt slippe taket når du bor på Verket Brygge. Tenk deg å ha sjø og strand rett utenfor og kunne stupe ut i et friskt morgenbad før du drar på jobb. Her har du også fri tilgang på elsykkel som tar deg dit du ønsker når du ønsker. Frister båtlivet, er en småbåthavn plassert rett ved stranden og kajakkbryggen gjør det enkelt for deg å ta en tur på fjorden. Kajakk og SUP-brett låner du gratis. Ved Mosseelva er det etablert en brygge for utsetting av kajakker.

Selv regnværsdager føles ikke grå om du benytter deg av det rikholdige kulturtilbudet på Verket og sentrum for øvrig. Kino, Verket scene, bibliotek, caféer, spisesteder og treningssentere ligger på rekke og rad. Det er bare å velge og vrake i hva du vil fylle dagene med.
Når solen går ned, kan du nyte synet i ro og fred fra din egen balkong og stue, eller i gode venners lag på bryggen, i båt eller på et av mange spisesteder du finner i gangavstand.

Nærmere følelsen av ferie hver dag kommer du ikke!

Oppgjør

7 700 000,- (Opprinnelig kjøpesum)
   1 000 000,- (Merverdi)
8 700 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
13 800,- (Dokumentavgift)
6 900,- (Likviditet i oppstartfasen)
202,- (Panteattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
--------------------------------------------------------
22 072,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
8 722 072- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Det forutsettes en delinnbetaling på 10 % av opprinnelig kjøpesum, i tillegg til vederlag for kontrakt, ved signering av kontrakt.
Delinnbetaling fra kjøper forutsetter at utbygger har stilt garanti i henhold til bustadoppføringslova § 12.
Det kan ikke tas pant i kjøpt bolig for delinnbetalingen. Hovedoppgjør (rest kjøpesum og omkostninger) skal innbetales til meglers klientkonto senest èn uke før overtagelse av eierseksjonen.
Forsinkes betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelsen og 30 dager for øvrige avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve handelen og foreta dekningssalg av eiendommen.

1: Kontant ved kontraktsignering: 10% av opprinnelig kjøpesum kr. 770 000,- + kr. 1.000.000,- for vederlag for kontrakt, totalt kr. 1.770.000,-.

2: Betaling i forkant av overtagelse (resterende kjøpesum og omkostninger ihht. begge kjøpekontraktene: Kr. 6.952.072,-.

Total innbetaling 1. og 2.: kr. 8.722.072,-.

Det forutsettes at kjøper fremlegger bekreftelse på finansiering av kjøpet umiddelbart etter aksept av bud! Kjøpesummen med tillegg av alle omkostninger betales til meglers klientkonto før overtagelse av eiendommen skal skje. Det gjøres oppmerksom på at megler er underlagt lov om hvitvasking som innebærer en plikt til å melde fra til Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.

Ved signering av kontrakt skal kjøper av kontraktsposisjonen betale opprinnelig kjøpers (selger) innbetalt forskudd, samt beløpet for selve kontraktsposisjonen. Kjøpesummen for kontraktsposisjonen (vederlag for kontrakt) vil stå på eiendomsmeglerforetakets klientkonto inntil
boligen er overtatt og hjemmel tinglyst på ny kjøper.

Er det i avtalen mellom entreprenør og selger avtalt at kjøper skal foreta en innbetaling til eiendomsmeglers klientkonto i forbindelse med budaksept skal kjøper av kontraktsposisjonen betale et tilsvarende beløp inn på eiendomsmeglers klientkonto. Selgers innbetalte beløp
frigis og utbetales etter dette til selger. Dersom det i avtalen mellom entreprenør og selger er avtalt forskuddsbetaling i samsvar med bustadoppføringslova § 47 aksepterer kjøper at kjøpers innbetalte beløp frigis til fordel for selger mot at kjøper overtar selgers fordring mot entreprenøren.

Felleskostnader

Fellesutgifter vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi, og fordeles i henhold til vedtektene. Fellesutgifter for hver enkelt boenhet er foreløpig stipulert til ca. kr 38 pr. kvm BRA basert på erfaringstall fra forretningsfører, og inkluderer dekning av offentlige avgifter/gebyrer for eks. renovasjon, snømåking m.m., stell av felles grøntområder, vedlikehold, strøm på fellesarealer, kabel-TV/bredbånd (grunnpakke), forretningsførsel, revisjon, bygningsforsikring, eventuelt medlemskap og bidrag til velforening, noe vedlikehold bygg etc.

Endelige fellesutgifter er basert på hvilke tjenester som sameiet til slutt rekvirerer. Utbygger har intet ansvar for nivået på månedlige fellesutgifter. Driftskostnader for parkeringsplass i parkeringsanlegg er foreløpig stipulert til kr 300 pr. måned pr. plass for første driftsår, og skal legges til felleskostnadene for de som disponerer plass i parkeringsanlegget. Endelige kostnader vil avhenge av de konkrete kostnader til drift og vedlikehold i det enkelte år.

Typiske kostnader som ikke er inkludert i felleskostnadene er eiendomsskatt, vann- og kloakkavgift, innbo og løsøreforsikring, TV/bredbånd utover grunnpakke, strømforbruk i egen bolig.

For denne leiligheten utgjør stipulerte fellesutgifter kr. 3.496,- pr. mnd.

Løpende kostnader

Typiske kostnader som ikke er inkludert i felleskostnadene er eiendomsskatt, vann- og kloakkavgift, innbo og løsøreforsikring, TV/bredbånd utover grunnpakke, strømforbruk i egen bolig.

Sameie

Området Verket Brygge er planlagt med totalt 4 bygninger over deler av parkeringsanlegg, med felles tun, organisert som et eller flere sameier etter eierseksjonsloven av 16. juni 2017, foreløpig stipulert til å utgjøre ca. 4400 m2. Eiendommens endelige størrelse og grenser vil bli fastsatt i forbindelse med fradeling, og vil blant annet avhenge av om tomt for Bygg D, som er planlagt oppført etter at jernbanelinjen på området legges ned
(pr i dag planlagt i 2024), omfattes av eiendommen, eller får eget gnr/bnr.

Eiendommen vil bli organisert som eierseksjonssameie i henhold eierseksjonsloven. De første byggetrinn er planlagt med 57 boligseksjoner, fordelt på 3 bygg, hvor eierseksjonssameiets navn blir Verket Brygge Sameie 1. Bygg D er foreløpig planlagt som eget sameie.

Gårdsrommet mellom Verket Brygge Sameie 1 og Bygg D er forutsatt benyttet av alle fire byggene når Bygg D ferdigstilles. Utbygger står fritt i den nærmere organisering av prosjektet, herunder antall byggetrinn og bygg/boliger, samt antall sameier og type seksjoner. Selger kan dermed også justere størrelsen på de enkelte sameier i forhold til hva som er hensiktsmessig i forhold til utbyggingstakt, fremtidige byggetrinn, eier, drifts- og
bruksrettigheter.

Utomhusarealer inklusive gårdsrom, interne veier, plasser og øvrige grøntområder på eiendommen kan bli lagt som fellesareal hvor det kan gis bestemmelser om vedtektsfestet bruksrett for Bygg D, søkt tinglyst som bruksretter tilknyttet den enkelte seksjon, søkt delvis organisert som tilleggsdel(er) til kjøpers seksjon, skilles ut som en egen eiendom og åpne for sambruk el.

Parkeringsanlegget strekker seg utenfor eiendommens grenser, og er foreløpig planlagt etablert som egen anleggseiendom og forutsetter sambruk av kjeller med næring og naboeiendommer. Den enkelte sameier med garasjeplass vil i så tilfelle gis vedtektsfestet eksklusiv bruksrett til parkering tilknyttet den enkelte seksjon. Tilsvarende gjelder for sportsboder plassert i parkeringsanlegget. Selger forbeholder seg retten til å avgjøre
hvordan parkeringsanlegget, herunder parkeringsplasser og sportsboder vil bli rettslig organisert. På tidspunktet for utarbeidelse av denne beskrivelse er dette ikke endelig avklart. Parkeringsanlegget vil i tillegg til å betjene boligene, også tjene som adkomst til del av kjeller under hotellet. Deler av parkerings- og kjelleranlegget er tiltenkt hotell-bruk. Det vil kunne bli parkometerplasser i kjeller for besøkende til hotellet og beboerne samt andre eventuelle brukere. Utleier står imidlertid fritt i den nærmere organiseringen av parkeringsanlegget. Fordeling av garasjeplasser og sportsboder utføres av utbygger og tildeles ved overlevering. Det vil bli etablert en ordning for omfordeling som sikrer tilgang til en livsløpsdimensjonert parkeringsplass. Dette innebærer at den som tildeles HC-parkeringsplass, og som ikke kan dokumentere faktisk behov for
denne, må forplikte seg å bytte dersom det melder seg behov for slik plass i annen seksjon i sameiet. Dersom slikt bytte skjer vil det også bli vurdert om tilhørende sportsbod bør byttes. For det tilfellet at parkeringsanlegget blir organisert som eget selskap/egen eiendom, forbeholder utbygger
seg retten til å overføre alle sine kontraktsforpliktelser og rettigheter til eget eierselskap, alternativt opprette et realsameie i parkeringsanlegget. Kjøper er forpliktet til å følge de bestemmelser som vil gjelde vedrørende videresalg og eventuell utleie. Salg av bruksrett til p-plass og/eller sportsbod i kjeller vil kun være mulig sammen med tilhørende bolig eller tilbake til utbygger eller den utbygger utpeker, med mindre utbygger samtykker i
annet salg.

Hver seksjon utgjør en sameiedel med tilknyttet enerett til bruk av eventuell tinglyst tilleggsdel. Tilleggsarealet vil normalt bestå av naturlig avgrenset tomt rundt den enkelte seksjon/bolig. Interne veier, avsatt plass til renovasjon, lekeplass etc. vil normalt være fellesareal med vedtektsfestet drifts- og vedlikeholdsplikt mv.

Med de unntak som følger av eierseksjonsloven § 23, er det ikke tillatt å erverve mer enn 2 boligseksjoner i sameiet. Sameiet er pliktig til å avholde årlige årsmøter hvor blant annet regnskap behandles. Sameiets styre har ansvaret for forvaltningen av sameiets anliggender m.v. i samsvar med lov, vedtekter og vedtak i sameiermøtet. I utgangspunktet er det tenkt at hver seksjon har en - 1 - stemme. Utbygger står imidlertid fritt til å beslutte om
flertall skal beregnes basert på én stemme pr. seksjon, eller etter sameiebrøk.

Vedtekter / husordensregler

Kjøper plikter å rette seg etter de til enhver tid gjeldene vedtekter for sameiet. Det er utarbeidet utkast til vedtekter som regulerer forholdet mellom seksjonene. Det presiseres at endelige vedtekter vil kunne avvike fra de foreløpige utkast til vedtekter, og at utbygger står fritt til å endre disse. Vedtektene vil bl.a. inneholde bestemmelse om at oppsetting av markiser og andre innretninger på fasader/fellesarealer/utomhus krever styrets samtykke for å sikre enhetlig preg. Blir parkeringsanlegget organisert som en anleggseiendom eller annet, blir det utarbeidet egne vedtekter for dette. Slike vedtekter vil i så fall inneholde bestemmelser om fordeling av kostnader knyttet til drift og vedlikehold av blant annet boder, parkeringsplasser, teknisk infrastruktur mv.

Eierseksjonsloven

Det gjøres oppmerksom på at eventuell fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 24. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Boligens areal

Primærrom: 91 kvm, Bruksareal: 92 kvm

5. etasje:
Bruksareal: 92 kvm.

Arealbekreftelse

Arealberegningene er foretatt av arkitekt/utbygger, og er oppmålt etter tegninger. Det tas forbehold om avvik i de oppgitte mål og de faktiske mål.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen.

Tomt

Utomhusarealer opparbeides med utgangspunkt i foreløpig utomhusplan som inntatt i salgsprospektet. Foreløpig utomhusplan er ikke å anse som bindende for selger, og midlertidigheter vil forekomme.

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Det bygges kjeller med oppstillingsplasser for bil og sykkel, samt sportsboder. Parkeringsplassene for beboerne og sportsboder ligger i et større parkeringsanlegg som vil strekke seg utenfor eiendommens grenser, og hvor det også vil forekomme utleie av parkeringsplasser til andre enn beboerne i Verket Brygge. Leilighetene som selges med biloppstillingsplass tildeles plass ved overlevering/ferdigstillelsen av leiligheten. Det vises til salgsoppgavens avsnitt «Organisering av Verket Brygge» for nærmere detaljer. Til denne leiligheten medfølger den 1 stk parkeringsplass.

Byggemåte

Fundamentering utføres med hensyn til stedlige grunnforhold. Parkeringskjeller utføres i plasstøpt vanntett betong. Byggets bærekonstruksjon for øvrig utføres i betong og stål. Skillevegger mellom leilighetene og felles arealer i betong eller plassbygde lyd- og brannvegger.
Innvendige lette skillevegger utføres i stenderverk av tre eller stål og kles med gipsplater.
Fasadene bygges opp som isolerte bindingsverkvegger og kles utvendig med tegl/puss/panel.
Balkonger er å anse som utvendig konstruksjon. Dekke på balkong leveres av Kebony terrassebord på tremmer av impregnert tre. Drypp fra overliggende balkong må påregnes ved regnvær og smelting. Balkongrekkverk leveres av glassplater/stålplater med aluminiumslist eller liknende.
Innvendig himlingshøyde blir ca 2,55 m, med unntak av der det er nedforet himling, primært i entré og bad. Det kan også forekomme nedforing/innkassing av tekniske føringer i andre rom. Det tas forbehold om endelig plassering og størrelse av sjakter.

Ferdigattest / brukstillatelse

Utbygger skal fremskaffe ferdigattest for boligen. Kjøper er kjent med at slik ferdigattest normalt vil foreligge først en stund etter overtagelsen, og avhenger blandt annet av årstid knyttet til ferdigstillelse av utomhusområdene. Dersom ferdigattest ikke foreligger ved overtagelsestidspunket gjennomføres overtagelsen mot midlertidig brukstillatelse.

Barnehage / skole i området

1. - 10. trinn
Verket skole
Osloveien 25
1534 Moss

1. - 10. trinn
Children internatiomal school
Moss Verk 1
1534 Moss

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut.

Oppvarming

Leilighetene forsynes med varmtvann og vannbåren varme (gulvvarme) via det lokale fjernvarmenettet. Primært legges det vannbåren gulvvarme i alle rom med egen termostat til hvert rom/sone (bortsett fra bod). Mindre rom, (som f.eks. entré, gang, wc) kan leveres på samme sone som tilliggende rom hvis dette vurderes som hensiktsmessig i detaljprosjektering. Leilighetene får ikke varmtvannsberedere. Varmesentralen for sameiet plasseres i teknisk rom i kjeller. Måling av forbruk ihht krav fra Moss kommune. Avregning av energi avhengig av målingsprinsippet. Som hovedregel legges til grunn at hver leilighet belastes for eget forbruk. Medgått forbruk til fellesarealene fordeles på seksjonene etter brøk.

Energimerking

Byggene og leilighetene er prosjektert i henhold til Teknisk Forskrift 2017 og de fleste leilighetene vil holde
energimerke B. Enkelte leiligheter med mye fasade vil kunne få energimerke C. Som en konsekvens av de gode isoleringskvalitetene i glasset i vinduer og balkongdører kan det vinterstid oppstå rim på utsiden av glasset.

Eiendomsskatt

Det er i Moss kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 2,9 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi foreligger ikke på nåværende tidspunkt.

Regulering

PlanId: 365 Verket
Endelig vedtatt areal plan med ikrafttredelse 14.12.2015

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Boligene selges fri for panteheftelser, dog slik at den enkelte seksjon vil være beheftet med legalpant jf. Eierseksjonsloven § 31. I tillegg har kommunen legalpant (lovbestemt pant) for kommunale avgifter, eventuell eiendomsskatt og enkelte særlige eiendomsavgifter og gebyrer, jfr. Panteloven av 8. februar 1980 nr. 2 § 6-1.
Det er tinglyst heftelser og rettigheter bl.a. vedrørende vei, adkomstrett, fjernvarme, kraftlinjer, utbyggingsavtale, medlemskap i velforening, vann og avløp for blant andre Moss Kommune og Østfold Energiverk. Disse skal videreføres. Utbygger står i tillegg fritt til å tinglyse heftelser og rettigheter som vedrører sameiet, naboforhold, infrastruktur (herunder knyttet til vei, varme, vann og avløp mv), adkomstrett over eiendommen for tilstøtende utviklingsprosjekter, og andre forhold pålagt av myndighetene eller utbygger i tilknytning til gjennomføringen av prosjektet og øvrige prosjekter
som utbygger/selskaper tilknyttet utbygger planlegger og/eller har igangsatt på Verket. Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for videreføring og/eller tinglysing av slike erklæringer. Det vil bli opprettet realsameier, velforening/-er eller liknende hvor sameierne i fellesskap eier/hefter for infrastruktur på Verket, og slik at dette kan tinglyses som en heftelse på eiendommen/den enkelte seksjon.

1874/904484-1/87  Skjønn 02.11.1874 
Ekspropriasjonsforr./konduktørforr. vedrørende NSB

1874/904485-1/87  Skjønn 19.12.1874 
Ekspropriasjonsforr./konduktørforr. vedrørende NSB

1881/906503-1/87  Skjønn  27.05.1881 
Bestemmelse om vannrett

1884/904246-1/87  Erklæring/avtale 03.10.1884 
Bestemmelse om eventuell regulering av Vansjø

1884/904247-1/87  Erklæring/avtale 07.11.1884
Bestemmelse om ytterligere senking av Vansjø

1951/1151-1/87  Bestemmelse om kloakkledn 26.04.1951
NSBs betingelser vedtas

1960/3748-1/87  Erklæring/avtale 18.10.1960 
vedr. kryssing av Østfoldbanen med en bru.

1961/2878-1/87  Bestemmelse om vannrett 18.07.1961 
vedr. uttak fra Vansjø til vannverk.

1967/2968-1/87  Erklæring/avtale 24.06.1967 
forbliktelser vedr senkning av vegbane m.v.

1967/2969-1/87  Bestemmelse om veg 24.06.1967 
NSBs betingelser vedtas

1984/4586-1/87  Erklæring/avtale 16.05.1984
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

1985/990052-1/87  Erklæring/avtale 20.02.1985
Bestemmelse om ytterligere senking av Vansjø

1985/990052-2/87   ** Diverse påtegning 20.02.1985 
Korrekt tinglysingsdato er 20.02.1885
 
1990/1038-1/87  Erklæring/avtale 26.01.1990 
Nærm.angitt rett for Moss komm. til å anlegge ledningsnett for vann og avløp samt bygge pumpestasjon på d.e. Best.om adgang til d.e.m.v.best.

1990/5614-6/87  Best. om adkomstrett 11.06.1990 
Bestemmelse om vannledning

1994/7476-1/87  Elektriske kraftlinjer 09.09.1994 
Rettighetshaver: ØSTFOLD ENERGIVERK AS Bestemmelse om adkomstrett

1995/2034-1/87  Erklæring/avtale 17.03.1995 
Rett til trase for nødvendig signalkabel Bestemmelse om adkomstrett
Rettighetshaver: NORGES STATSBANER Overført fra: 0104-3/2588

2006/197083-1/200  Best. om adkomstrett 10.04.2006 
 
2006/217590-1/200  Erklæring/avtale 03.05.2006 
Fallretter tilhørende d.e. er overført til gnr. 3, bnr. 2961 i Moss kommune

2016/527141-1/200  Erklæring/avtale 13.06.2016

2017/1216404-1/200  Bestemmelse om nettstasjon 02.11.2017 21:00 
Rettighetshaver:ELVIA AS Org.nr: 980489698
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger

2017/1216404-2/200  Bestemmelse om adkomstrett 02.11.2017 21:00 
 
2017/1216404-3/200  Bestemmelse om byggeforbud 02.11.2017 21:00 
 
2018/1401818-1/200  Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforening  12.10.2018 21:00 
 
2018/1401850-1/200  Bestemmelse om adkomstrett  12.10.2018 21:00 Gjensidig rett

2018/1401879-1/200  Bestemmelse om vann/kloakk 12.10.2018 21:00
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger

2018/1401879-2/200  Bestemmelse om jordvarme/jordsløyfe/fjernvarme 12.10.2018 21:00 
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger

2019/879838-1/200  Bestemmelse om veg 31.07.2019 21:00 
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:3 Bnr:3144  Bestemmelse om drift og vedlikehold

2019/879838-2/200  Bestemmelse om parkering 31.07.2019 21:00 
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:3 Bnr:3144  Bestemmelse om drift og vedlikehold
 
2019/879838-3/200  Bestemmelse om vann/kloakk 31.07.2019 21:00
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:3 Bnr:3144 Bestemmelse om drift og vedlikehold
 
2019/879897-1/200  Bestemmelse om veg 31.07.2019 21:00 
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:3 Bnr:3143 rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:3 Bnr:3145
Bestemmelse om drift og vedlikehold
 
2019/879897-2/200  Bestemmelse om vann/kloakk 31.07.2019 21:00
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:3 Bnr:3143  rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:3 Bnr:3145  
Bestemmelse om drift og vedlikehold
 
2020/2634445-1/200  Erklæring/avtale 23.06.2020 21:00
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:3 Bnr:3141 Snr:166
Rett til å drive uteservering

2021/415190-1/200  Erklæring/avtale 12.04.2021 21:00 
Bestemmelse om opparbeidelsesplikt av vei.

2021/681649-1/200  Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforening 08.06.2021 21:00 
Velforeningen for Verket Moss

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ellefsen@meglergaarden.no eller SMS: 41 55 10 60 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Boligene forventes ferdigstilt i 1. kvartal 2023, men dette tidspunktet er foreløpig og ikke bindende og utløser ikke dagmulkt. Dette under forutsetning av at blant annet nødvendig offentlig godkjennelse (herunder rammetillatelse og igangsettelsestillatelse) vil bli gitt uten negative avvik for utbygger, samt at det foreligger nødvendige styregodkjennelser på selgers side og at utbygger kan kontrahere en tilfredsstillende totalentreprise og får byggelånsfinansiering, slik at byggestart kan gjennomføres innen 1. kvartal 2020/2.kvartal 2020. Kjøper vil bli holdt orientert om forventet ferdigstillelsestidspunkt underveis i prosessen. Dersom arbeidene forsinkes av forhold utenfor selgers kontroll har selger krav på fristforlengelse jfr. Bustadoppføringslova § 11. Overtagelsesuke vil bli varslet kjøper ca. 3 måneder før antatt overtagelse. Kjøper aksepterer at endelig dato for
overtagelse vil bli varslet senest 6 uker før overlevering. Det beregnes dagmulkt fra endelig avtalt overtagelsestidspunkt. Selger kan kreve at overtagelse skjer inntil 4 måneder tidligere enn forventet. Selger skal varsle om dette med tilsvarende frist som nevnt ovenfor.

Diverse

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (Hvitvaskingsloven) er megler pliktig å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder ikke foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere "mistenkelige transaksjoner" til Økokrim. Med "mistenkelig transaksjon" menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldende mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Lov om hvitvasking.

Salgsbetingelser

Transport av opprinnelig kjøpekontrakt fra forbruker reguleres av kjøpsloven og avhendingslovens § 1-1, 4. ledd. Ny kjøper trer inn i opprinnleig kjøpekontrakt som er regulert i henhold til budstadoppføringslovens bestemmelser.

Dersom kjøper 2 er forbruker, faller pliktene hans til å betale merverdien bort hvis entreprenøren ikke ferdigstiller boligen, jf. avhendingslova § 1-1, 4. ledd. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra selger sin side, og kjøper 2 har plikt til å betale hele merverdien i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangelen er vesentlig og gir kjøper 2 rett til å heve kontrakten med selger.

Dersom kjøper 2 ikke er forbruker, har partene avtalt at kjøper 2 må betale vederlaget for kontraktposisjonen uavhengig av om entreprenøren ferdigstiller boligen eller ikke. Merverdien og eventuelt forskudd vil bli utbetalt selger selv om kjøper 2 ennå ikke har tatt over og fått rettsvern for kjøpet. Kjøper 2 vil ha den fulle vederlagsrisikoen for kontraktposisjon, også dersom selgeren ikke på noen måte leverer i henhold til kontrakten.

En forutsetning for salget er at utbygger samtykker i transporten der dette er påkrevd.

Garantistiller

I henhold til bustadoppføringslova § 12 plikter selger å stille garanti for oppfylling av avtalen. Overføring av kjøpers delinnbetaling fra megler til selger er avhengig av at selger har stilt garanti i henhold til bustadoppføringslova §47. Kostnader ved eventuelle påkrevde endringer av garantier knyttet til videresalg eller transport av kjøpekontrakt bekostes ikke av selger. For øvrig gjelder eierseksjonsloven for eierseksjonssameiet og driften av dette.
Utbygger har rett til å stille de nevnte garantier som en samlet garanti for hele eller deler av prosjektet. Lovteksten finner du også på www.lovdata.no.

§ 12 garanti - samlegaranti for byggsikkerhet for for kjøpere ved Verket Brygge hus A, B og C.
Navn: Nordic Quarantee
Beløp: I utførelsestiden fra 150221: Kr. 12.916.500,- I reklamasjonstiden: 5 år etter overtagelse: Kr. 21.527.500,-.

§ 47 garanti - samlegaranti for forskuddsbetaling fra forbuker for kjøpere ved Verket Brygge hus A, B og C.
Navn: Nordic Quarantee
Beløp: Startdato 150221 - 311222: Kr. 43.055.000,-.

Det er stilt garanti på 3 % av opprinnelig kjøpesum iht. buofl. § 12. Garantien økes til 5 % fra overtakelse og løper deretter i fem år. Garantien er beregnet med utgangspunkt i den opprinnelige kjøpesummen, dvs. uten vederlaget for kontraktsposisjon og ev. tilvalg o.l. Kjøper vil ikke ha krav på garanti av merverdien eller av tilvalg.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Resalg Verket Brygge 1 - C 503, 1534, Moss, Gnr. 3 bnr. 1224 i Moss kommune

Oppdragsnummer

92-22-0133

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Verdivurdering