Moss , Festeveien 9

Feste - Særdeles tiltalende enebolig med nydelig sjøutsikt - nær strand og fine turområder

19 500 000

Visninger

 • Visning etter avtale med megler

  Husk påmelding til visning

 • Prisantydning:

  19 500 000,-

 • Totalpris:

  20 003 522,-

Beregnet totalkostnad: 19 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 487 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 19 500 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 503 522,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 20 003 522,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  279m²

 • Bruksareal:

  279m²

 • Oppholdsrom:

  2

 • Soverom:

  3

 • Byggeår:

  2016

 • Gårdsnummer:

  193

 • Bruksnummer:

  507

 • Energimerking:

  A

 • Finnkode:

  256444886

 • Sist endret:

  24.05.2022 11:58

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 88%

  eier sin egen bolig

 • 78%

  av eiendommene har pris over 5 mill

 • 68%

  har bolig på over 120 kvm

 • 60%

  av boligene er eldre enn 20 år

 • 30%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Festeveien 9 - en lekker enebolig med fantastisk utsikt over Oslofjorden. Store vindusflater visker bort overgangen mellom ute og inne.
Arkitekttegnet bolig som ble oppført i 2016, påbygget med et trimrom i 2019. Bygningen er tilpasset eiendommens plassering med fokus på utsikten, noe som merkes så fort man parkerer bilen på gårdsplassen og trer inn i boligen. Her er hver minste detalj tenkt på, noe som gir eneboligen den helheten man ønsker. Mot syd/øst er det satt opp et bygg med 2 boder og carport og bygget har sammenhengende tak inn mot boligen.

Boligen er utstyrt med vannbåren gulvvarme i begge etasjer og alle rom foruten boder og trimrom. Det er gjennomgående downlights i himlinger som kan dimmes, noe som gir godt med belysning til alle tider på døgnet.

Bilen parkeres og det er adkomst inn i 1. etasje via takoverbygg. Du ønskes så velkommen inn til en romslig hall med god plass og et garderoberom i tilknytning til hallen. Til venstre i hallen kommer du direkte til kjøkken med utgang til terrasse,og videre inn i stuen. Til høyre finner du boligens hovedsoverom med walk-in closet og bad en-suite, et toalettrom og vaskerom. I denne gangen er laget til et kontor med møblement. Rett frem i hallen tar trappen deg ned til underetasjen.

Delikat kjøkken fra Signdal med øy hvor det er montert benkebeslag. Dette kjøkkenet er rikelig utstyrt med integrerte hvitevarer som bl.a.: 1 kjøleskap, 1 kombinert kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, stor koketopp, vinskap med skuffer og i 2 soner, kaffemaskin, microovn og kombinert komfyrovn/micro.
Kjøkkenviften kan styres med fjernkontroll. Et eldorado for den kokkeglade, med svært god benkeplass og nok av skap- og skuffeplass.
Kjøkkenet er romslig med plass til spisebordgruppe. Utsikten kan nytes like godt fra alle hjørner i rommet.

Stuedelen deles fint av med en gjennomgående gasspeis, som kan nytes fra begge sider. Stuen er lys og romslig men gode innredningsmuligheter. Grunnet de store vindusflatene dras sjøutsikten naturlig inn i rommet og skaper en nydelig atmosfære.

På høyre side av boligen finner du hovedsoverommet - et delikat rom med lune toner og downligths i taket. På den vestvendte veggen er det kun vinduer som gir en fantastisk utsikt og ro i sjelen. Badet er delikat og lyst med fliser på gulv og vegger. Innredningen med 2 nedfelte servanter, veggmontert toalett og dusjdører. Rommets eget walk-in closet har god plass til han og hennes garderobe.
 
På oversiden av hovedsoverommet finner du vaskerom og toalettrom. Vaskerommet er pent og praktik med god plass til vaskeartikler i høyskap og skap, samt plass til å henge opp klær om du skulle trenge å dampe dine klær. Toalettrommet er praktisk med gjester på besøk og er like flott som resten av boligen med delikate brune toner og utstyrt med vegghengt toalett, heldekkende servant, speil og skap.

Ned den lakkede trappen med rekkverk i glass ankommer du underetasjen. Her finner du en stue, trimrom, bad, 2 soverom, 3 boder og et teknisk rom.

Stuen er lys og delikat med store vindusflater og downlights i taket. Dette vil bli et perfekt rom hvor ungdommen i hus kan oppholde seg eller hvor hele familien kan se film. I stuen er det også satt inn skapinnredning med vask, på denne måten slipper du å måtte gå opp hver gang. I stuen er det utgang til uteplass og inngang til boligens trimrom. Er du treningsglad slipper du nå å gå ut av boligen, trimrommet er flott designet med speil med belysning bak. Og du har masser av plass til treningsutstyrt. Fra trimrommet har du utgang til en terrasse samt hage.

Baderommet i underetasjen er pent flislagt. Et praktisk rom om man oppholder seg i underetasjen. Det er utstyrt med 2 stk nedfelte servanter med skuffeplasss, veggmontert toalett og et dusjhjørne. Videre finner du boligens siste 2 soverom. Romslige rom med lune toner og god plass. Rommene er perfekt for ungdommen/barna i hus og kan by på integrert skyvedørsgarderobe. Alle soverom i boligen har aircondition montert i taket.

Rundt hele boligen er det oppført plattinger på terreng og det bys på mange spennende møbleringsmuligheter på de forskjellige sonene.
Mellom de forskjellige sonene er det gressplen hvor store, små og firbeinte kan nyte alle årstider.
I 1. etasje er det utgang til terrasse fra kjøkken, et perfekt sted å ta morgenkaffen mens soloppgangen maler himmelen rød.
På denne eiendommen vil det med andre ord ikke være vanskelig å nyte lange sommerkvelder.

Få skritt fra boligen finner du mange turstier langs sjøen og i skogen.

Velkommen til visning!

Innhold

Moderne enebolig som inneholder:
1. etasje: Entré, gang/kontor, stue/kjøkken, wc, vaskerom, soverom, bad, 2 garderober.
u. etasje: Trapperom, stue, trimrom, bad, 2 soverom, 3 boder, teknisk rom.

Det er oppført frittliggende bygning mot syd/øst oppført som boder kombinert med carport.

Innvendige over flater:
Innvendige overflater med parkett på gulv i de fleste rom, entre, garderobe og toalettrom i 1. etasje med fliser.
Teknisk rom underetasje med gulvbelegg og sluk.
Vegger med tapet, malte plater og noe fliser på wc rom.
Treningsrom i kjeller med matter og fliser under.

Utstyr

Ytterdør med el-kodelås.
Utvendig screens på enkelte vinduer.
Gjennomgående vannbåren gulvvarme.
Gasspeis med utvendig skap for flasker samt lekkasjevarsler.
Sentralstøvsuger.
Innbrudsalarm som kan videreformidles.
Integrerte hvitevarer.
Trimrom.
Carport.
3 utvendige boder.
Balansert ventilasjon.
Varmepumpe i trimrom.
200 liter kombibereder samt bereder i varmepumpe.
Utvendig vannutkast, med varmt og kaldt vann.
Smarthusløsning på lys (Sensio App)

Entré

Du ønskes velkommen inn til en romslig hall med god plass. Hallen holdes ryddig til et hvert tidspunkt, her kan det nemlig bys på gareroberom i tilknytning til hallen. Downlights i taket som kan dimmes gir godt med lys til alle tider på døgnet. Tar du til venstre i hallen kommer du direkte inn på kjøkkenet med utgang til terrasse, og videre til stue. Til høyre finner du boligens hovedsoverom med et garderoberom og eget bad. Gjeste-wc. Bad og vaskerom. I gangen er det laget til et kontor med møblement. Rett frem i hallen kan du ta trappen ned til underetasjen.

Stue

Stuen er lys og romslig og har store vindusflater som visker ut grensene mellom inne og ute. Sjøutsikten dras naturlig inn i rommet og skaper en nydelig atmosfære. Stuedelen deles fint av med en gjennomgående gasspeis, som kan nytes fra begge sider.
Det er plassert et utvendig skap for flasker og skapet er utstyrt med varsler for lekkasje.

Stue 2

I underetasjen finner du stue 2. Stuen er lys og delikat med store vindusflater og downlights i taket. I stuen er det malt tre kontrastvegger som gir rommet ett flott uttrykk. Dette vil bli et perfekt rom hvor ungdommen i hus kan oppholde seg eller hvor hele familien kan se film. I stuen er det også satt inn skapinnredning med vask, på denne måten slipper du å måtte gå opp hver gang. I stuen er det utgang til uteplass og inngang til boligens trimrom.

Kjøkken

Delikat kjøkkeninnredning med glatte fronter og steinplate. Kjøkkenet har en øy hvor det er montert benkebeslag. En mindre kum i benk på yttervegg.
Dette kjøkkenet er rikelig ustyrt med integrerte hvitevarer som bl.a.: 1 kjøleskap, 1 kombinert kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, stor koketopp, vinskap med skuffer og i 2 soner, kaffemaskin, microovn og kombinert komfyrovn/micro.
Kjøkkenventilator med avtrekk ut og viften kan styres med fjernkontroll.

Dette er et eldorado for den kokkeglade, med svært god benkeplass og nok av skap- og skuffeplass.
Kjøkkenet er romslig med plass til spisebordgruppe. Innredningen er fra Sigdal. Utsikten kan nytes like godt fra alle hjørner i rommet.

Bad

Baderom i 1. etasje ligger en-suite på hovedsoverommet. Badet er delikat og lyst med fliser på gulv og vegger.
Innredningen gir en luksuriøs følelse, med 2 nedfelte servanter, veggmontert toalett og dusjdører.
I skuffer og på håndkletørker er det montert el-stikk.

TG2:
Overflater vegger og himling:
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under).
Riss i fliser underkant "foring" vinduer i hjørne, noe bom nedre del vegger i dusj ved sluk.
Vegg under wc svikter noe ved belastning. Riss og bom ytterhjørne venstre side dusjdør.
Overflater gulv:
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på
våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er observert bom på fliser, fliser i dusj har skjolder.
Baderom i underetasje er pent gjort med fliser på vegger og gulv. Det er utstyrt med 2 stk nedfelte servanter med skuffeplasss, veggmontert toalett og et dusjhjørne.

TG2:
Overflater vegger og himling:
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under)
Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er påvist sprekker i fliser.
Riss/sprekk i flis og fuger i dusjsone nederst på yttervegg.
Overflater gulv:
Det er påvist sprekker i fliser.
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under).
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.
Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Manglende fall, sprekt flis i dusj samt noe bom i fliser.

Toalettrom

I 1. etasje finner du også ett toalettrom, praktisk om man er flere i hus. Rommet har fliser på gulv og er delvis flislagt/tapetsert på vegger.
Her har du delikate brune toner som gir rommet et pent uttrykk. Videre er toalettrommet utstyrt med veggmontert toalett, heldekkendeservant, speil og et frittstående underskap med skuffer.

Vaskerom

Det er intet unntak at denne boligen kan by på et eget vaskerom. Rommet er pent gjort med fliser på gulv og malte vegger med duk. Her har du god plass til vaskeartikler i høyskap og skap, samt plass til å henge opp klær om du skulle trenge å dampe dine klær. Rommet er utstyrt med nedfelt servant og har plass til både vaskemaskin og tørketrommel.

TG2:
Overflater gulv:
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under)
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.

Trimrom

Trimrommet ble bygget på boligen i 2019. Er du treningsglad slipper du nå å gå ut av boligen, rommet er flott designet med speil med belysning bak. Og du har masser av plass til treningsutstyrt. Fra trimrommet har du utgang til en terrasse samt hage.
Det er montert en varmepumpe i rommet.

Terrasse

Rundt hele boligen er det oppført plattinger på terreng i trekonstruksjoner/fliser og kompositt materialer. På denne eiendommen er det ikke mangel på sitte/uteplass og det bys på mange spennende møbleringsmuligheter på de forskjellige sonene.
Mellom de forskjellige sonene er det gressplen hvor store, små og firbeinte kan nyte alle årstider.

I 1. etasje er det utgang til terrasse fra kjøkken, et perfekt sted å ta morgenkaffen mens soloppgangen maler himmelen rød.

På denne eiendommen vil det med andre ord ikke være vanskelig å nyte lange sommerkvelder.

Soverom

Boligen kan by på totalt 3 soverom. Hovedsoverom er plassert i 1. etasje med et eget garderoberom og baderom en-suite. Rommet er delikat med lune toner og downligths i taket. På den vestvendte veggen er det kun vinduer som gir en fantastisk utsikt og ro i sjelen.

Boligens to andre soverom ligger i u. etasje og er romslige. Rommene er perfekt for ungdommen/barna i hus og kan by på integrert skyvedørsgarderobe.

Alle soverommene har montert aircondition i taket.

Beliggenhet

Festeveien 9 ligger nydelig til i et landlig område på Feste.

På fine sommerdager er det kun få minutters spasertur unna sjøkanten og nærmeste strand. Ellers er det ca. 50 badestrender i og rundt Moss.

Er du glad i natur, er det en rekke turmuligheter rett utenfor døren. Ryggelandet byr på lange stier som du kan nyte til fots, på sykkel eller på ski i vinterhalvåret. For den golfintresserte kan vi nevne at anerkjente Evje golfbane ligger i nærheten. Her kan du nyte sporten så vel som landskapet, da banen ligger helt i vannkanten.

Dersom man ønsker å unne seg det lille ekstra, ligger ett av Norges desidert beste hoteller, Støtvig hotel ca. 10 minutter unna med bil. Her kan man nyte alt fra flott restaurant og spaavdeling til kino og bowlinghall. Tvers over gaten for Støtvig hotel finner man Losen, som er et svært populært serverings -og møtested med hyppige konserter og arrangementer.

Er du derimot glad i shopping og kulturliv, er det knappe 10 minutter til Moss, som har alt av storbyfasiliteter, som kino, bibliotek, kunstgallerier, cafeer og restauranter. Her finner du også gode kollektivmuligheter, som tog, ferje og busstasjon. Med toget tar du deg til Oslo S på 40 minutter.

Hverdagsinnkjøpene gjøres enkelt på den lokale Spar Ekholt, eller i Varnaveien hvor du finner diverse forretninger og bl.a. velrenomerte Ertnes kjøtt. En god gammeldags kjøttvarehandel, hvor du kan få tak i det meste av ferske råvarer.
Rygge Storsenter ligger også rett i nærheten, og tilbyr "alt" av servicetilbud.

Har du barn er det greit å vite at Moss har mange offentlige både barnehager og skoler, i tillegg til privatskoler som CIS og Steinerskolen.

Det er ca. minutter kjøring til Moss togstasjon og Moss sentrum. Kort adkomstvei til E6 og 45 minutter kjøring til Oslo. Området har gode bussforbindelser. På Ekholt er også holdeplassen til Timeekspressen med avganger til Oslo og andre byer.

Forsikring

IF Polisenummer: 0316265

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2:
Balkonger, terrasser og rom under balkonger
- Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Det er avvik: Noe glippe mellom glass i skjøter, rekkverk noe løst.
Høyde på rekkverk er 93 cm som er lavere en krav i forskrift på tidspunktet for oppføring:
Tek 10 § 12-17 (3) "Høyde på rekkverk ved balkonger, tribuner,
passasjer og lignende skal være minimum 1,0 m."

Balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2
- Det er avvik: På flislagt platting er det observert utslag i fuger, noe krymp på Kompositt.
Ytterligere undersøkelser anbefales flislagt platting med utslag i fuger.

Etasjeskille/gulv mot grunn
- Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til
godkjente måleavvik.
- Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente
måleavvik.
10 mm avvik innenfor 2 meter soverom 1. etg. Lavest punkt ved dør til garderobe, høyest midt på gulv ut fra dør baderom.
Gardeobe ved entre 1. etg uten avvik Stue kjeller avvik 15 mm hele rommet, høyeste punkt dør til treningsrom, laveste punkt ved kjøkken.
Soverom n/v uten avvik.

Innvendige trapper
- Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Del av håndløper på vegg nedre del av trapp ved vindu er ikke montert.

Overflater gulv
- Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under)
- Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.

Overflater vegger og himling, bad 1. etasje
- Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under) Riss i fliser underkant "foring" vinduer i hjørne, noe bom nedre del
vegger i dusj ved sluk. Vegg under wc svikter noe ved belastning.
Riss og bom ytterhjørne venstre side dusjdør.
Overflater gulv
- Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
- Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under)
- Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.
Det er observert bom på fliser, fliser i dusj har skjolder. Avvik fall på gulv i forhold til referansen TEK 10 gjelder 1:50 fall 80 cm ut fra sluk. Baderom er utført med nedsenk og ensidig fall. Det er ikke kjent om membranløsning ved dør tilfredsstiller krav til høyde mellom topp slukrist og topp membran ved dør.

Overflater vegger og himling, underetasje bad
- Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under)
- Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker.
- Det er påvist sprekker i fliser. Riss/sprekk i flis og fuger i dusjsone nederst på yttervegg.
Overflater gulv
- Det er påvist sprekker i fliser.
- Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under)
- Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på
byggetidspunktet.
- Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.
- Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Manglende fall, sprekt flis i dusj samt noe bom i fliser.

Ventilasjon
- Det er påvist mangelfull ventilasjon fra balansert ventilasjonsanlegg på ett eller flere rom i boligen.
Trimrom i kjeller er ikke tilkoplet balansert ventilasjon, men det er montert to lufteventiler i yttervegg for naturlig ventilasjon.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 3:
Utvendige trapper - 2
- Det er ikke montert rekkverk. Trapp opp til terrassedør syd mangler rekkverk, høyde over terreng er
over 50 cm.

Forstøtningsmur
- Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) utifra
dagens krav. Det mangler rekkverk mot vest.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- 7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader f.eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Utvendig støttemur mot nabo i nord har vært bygget om. Muren ble skjev av jordtrykket, muren ble utbedret i 2020.
Utebod ble løftet vekk og satt tilbake igjen.
- 13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ing. Pettersen i Moss. Montert elbil lader.
- 13.1. Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Samsvarserklæring foreligger.
- 15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Montert i carport.
- 21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Treningsrom ble bygget i 2019.
- 21.1. Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
Se FDV.

Boligens areal

Primærrom: 279 kvm, Bruksareal: 326 kvm

U . etasje:
Bruksareal: 159 m².
Primærrom: 127 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, stue, trimrom, bad, 2 soverom.
3 boder og teknisk rom på totalt 32m² inngår i boligens sekundærareal. 

1. etasje:
Bruksareal: 167 m².
Primærrom: 152 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang/kontor, stue/kjøkken, toalettrom, vaskerom, soverom og bad.
2 walk-in closet på totalt 15m² inngår i boligens sekundærareal.

Det er oppført bygningsmasse på eiendommen med boder, carport og takoverbygg inn mot boligen. Areal på boder (3 stk.) er totalt oppmålt til
18 m2. I henhold til NS 3940 er disse arealene ikke medregnet i BRA for eiendommen

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Areal: 1 575 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten har beliggenhet i skrånende terreng mot vest, med flott utsikt over Oslofjorden. Tomten er pent opparbeidet med belegningsstein, trinn/trapp og støttemur i granitt, gressarealer, busker og beplantning og flere uteplasser med fliser, treplattinger og gulv i vedlikeholdsfrie materialer. Skråning mot vest er sådd.

Garasje / Parkering

Parkering i carport eller på gårdsplassen.

Byggemåte

Se vedlagt tilstandsrapport avholdt av Ståle Frosterød i Norsk takst, med rapportdato 21.04.2022 for teknisk beskrivelse av eiendommen.

Eiendommen består av enebolig oppført med underetasje og 1. etasje, frittliggende bod mot nord og bebyggelse mot
syd/øst med boder/carport oppført med sammenhengende tak inn mot boligen.

Byggegrunn er opplyst av eier til komprimerte masser til fjellgrunn. Drenering antas utført som normalt for byggeår. Eier opplyser at grunnmur er oppført i type Thermomur. Støttemur i natursteinsmur, eier har opplyst at mur ble rettet i 2020. Bod ble flyttet på i forbindelse med arbeidet.
Taktekking med papp. Takrenner, nedløp og beslag i metall. Eier opplyser at takkonstruksjon er oppført i med 50 cm isolering. Det er innvendig skråtak i hele 1. etasje.
Malte trevinduer med 3-lags glass utvendig aluminium, vinduer av type Velfac. Det er montert utvendig solskjerming med screens på enkelte vinduer.
Bindingsverkskonstruksjon fra byggeår, eier opplyser at vegger i 1. etasje er isolert med 25 cm. Utvendig fasader med pussystem og Keboney trepanel.
Etasjeskille mellom 1. etasje og underetasje i trekonstruksjoner type gitterdragere. Eier opplyser at etasjeskiller er isolert med 40 cm. Gulv i underetasjen som støpt plate på mark. Boligen har lakket tretrapp. Underliggende midtvange, rekkverk i glass, håndrekke i tre. Dører type Trend 1, terskeløse m/dempelister. Omramninger som listeløst og foringer. Vannrør type plastrør (rør i rør) og avløpsrør av plast.

Balansert ventilasjonsanlegg montert i boligen foruten trimrom og bod som tidligere hadde utvendig adkomst.
I trimrom er det montert varmepumpe luft til luft og 2. stk. veggventiler for naturlig ventilasjon.
Utvendig vannutkast, et av disse med varmt og kaldt vann.

Boligen er utstyrt med vannbåren varme i gulv i begge etasjer, foruten boder og trimrom. Anlegget er tilkoplet og drives fra egen energibrønn (borehull) tilkoplet varmeenhet/varmepumpe og kombibereder i teknisk rom i underetasjen. Anlegget står for oppvarming forbruksvann og vann som sirkulerer i varmesløyfer til vannbåren varme. Anlegget er også tilkoplet konvektorer for kjøling i tre soverom med egen enhet innfelt i himlinger. Anlegget styres av trådløse temperaturfølere. Anlegget har sikringsskap med hovedtavle i teknisk rom i kjeller utstyrt med automatiske sikringer. Elvia AS opplyser at det er ikke registrert noen pålegg om utbedringer av el-anlegget, det er ikke registrert noen kontroller på anlegget.

Malt hovedytterdør med sidevinduer/overlys. Skyvebalkongdører i malt tre med utvendig aluminium, samt dør i underetasjen med glassfelt og brystning. Innvendig dører inn til trimrom/bod som tidligere utvendige dører.
Veranda med utgang fra 1. etasje med tregulv og rekkverk i glass.
Det er rundt boligen oppført plattinger på terreng i trekonstruksjoner/fliser og Kompositt. Eier har opplyst at samme type gulv ligger i dag under matter i trimrom i underetasjen som på flislagt platting utvendig på terreng.
Utvendige trapper og trinn i terreng i granitt.

Det er oppført frittliggende bygning mot syd/øst oppført som boder kombinert med carport. Bygningen har to separate boder med utvendige dører.
Innvendig gulv med støpt betong, vegger og himlinger med finerplater. Bygningen er opplyst isolert og det er lagt inn strøm og tilkoplingspunktert for lading el-bil. Utvendig vegger med liggende spillepanel type Keboney. Taktekking med flat tak og papptekking. Mot nord er det laget innhakk for
plassering av søpplebøtter.

Nord for boligen er det oppført frittliggende bod i trekonstruksjoner. Utvendig trepanel og papptekking lik bolig. Innvendig vegger og himling finerplater. Det er innlagt strøm i bod.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for støttemur datert 18.10.2018 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Ekholt barnehage (0-6 år), 1.2 km
Gubbeskogen barnehage as (0-6 år), 1.6 km
Melløsparken barnehage (0-6 år), 1.8 km

Melløs skole (1-7 kl.), 1.3 km
Ekholt skole (1-7 kl.), 1.3 km
Bytårnet skole (1-10 kl.), 3 km
Rygge ungdomsskole (8-10 kl.),  3 km
Hoppern ungdomsskole (8-10 kl.), 4.8 km
Malakoff videregående skole, 2 km
Kirkeparken videregående skole, 3.3 km

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut.

Oppvarming

Boligen er utstyrt med vannbåren varme i gulv i begge etasjer, foruten boder og trimrom.
Anlegget er tilkoplet og drives fra egen energibrønn (borehull) tilkoplet varmeenhet/varmepumpe og kombibereder i teknisk rom i underetasjen. Anlegget står for oppvarming forbruksvann og vann som sirkulerer i varmesløyfer til vannbåren varme. Anlegget er også tilkoplet konvektorer for kjøling i tre soverom med egen enhet innfelt i himlinger. Anlegget styres av trådløse temperaturfølere.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter A

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Forbruk i 2021 var 25 089 kwh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 38 548,53 pr. år

Kommunale avgifter er for år 2021 og inkluderer: Eiendomsskatt, vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr, samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.
Årsprognosen for 2022 er stipulert til kr. 35 225,77,-

Eiendomsskatt

Det er i Moss kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 2,8 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 580 448 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 9 289 611 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Kommuneplaner:
Id KP_3002
Navn Kommuneplanens arealdel 2021-2032
Plantype Kommuneplanens arealdel
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 24.03.2021

Reguleringsplaner:
Id M71
Navn Kallum - Dyre - Heia, Del 4
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 08.09.1988

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

898630 200 21.10.2013 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.

Vei/vann/avløp

Privat vei. Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Moss kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Eiendommen har privat adkomst via 3002/193/508 som eies av 4 eiendommer med lik eierandel 1/4. Kostnader for drift og vedlikehold må påregnes.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til muller@meglergaarden.no eller SMS: 97 96 09 47 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Festeveien 9, 1525, Moss, Gnr. 193 bnr. 507 i Moss kommune

Oppdragsnummer

92-22-0101

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Verdivurdering