Moss , Gamleveien 29

Mosseskogen/Moss - Koselig enebolig med stor hage - barnevennlig - solrikt - sentralt.

5 500 000

Visninger

 • 5 juli / tirsdag

  18:00 - 19:00

 • Prisantydning:

  5 500 000,-

 • Totalpris:

  5 651 522,-

Beregnet totalkostnad: 5 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 151 522,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 651 522,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  106m²

 • Bruksareal:

  106m²

 • Oppholdsrom:

  1

 • Soverom:

  3

 • Byggeår:

  1969

 • Gårdsnummer:

  3

 • Bruksnummer:

  867

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  260141431

 • Sist endret:

  03.07.2022 13:41

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 83%

  eier sin egen bolig

 • 86%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 65%

  har bolig på over 120 kvm

 • 23%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 36%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

En koselig enebolig beliggende på Mosseskogen. Dette er et ettertraktet boligområde med attraktiv nærhet til både sentrumskjernen og flotte turområder som bl.a.Røysåsen og vakre Molbekktjern som ligger få minuttene unna. Her finner du gamle fornminner og sjeldne plantearter og er en like fin turdestinasjon sommer som vinter.

Biler parkeres enkelt på tomtens biloppstillingsplasser. Herfra er det første som møter deg en trivelig tomt som er meget pent opparbeidet med diverse busker og blomster. Hagen blir idyllisk på sommerstid og byr på flere hyggelige soner. Rundt på siden av huset og til bakgården er det en stor hage hvor både store, små og firbeinte kan nyte de forskjellige årstidene. Inngangsparti er overbygget og har møbleringsmuligheter om dette skulle være ønskelig. Vel inne i bolig ankommer du en lys entré som er flislagt med varme i gulv og med stor skyvedørsgarderobe hvor du enkelt rydder unna yttertøyet. Det er spotter i taket som gir god belysning på kvelds/vinterstid. I direkte tilknytning til entré finner du boligens toalettrom. Toalettrommet er flislagt med varme i gulv og er utstyrt med blant annet gulvstående toalett og servant med skapinnredning.

Videre tar entré deg til gang, som leder deg til boligens andre rom. Til venstre finner du kjøkken med spisestue og stue.
Kjøkkenet har svært god skap- og benkeplass og kan by på innfelt oppvaskmaskin. Ellers frittstående hvitevarer. Kjøkkenet er stort og det er fine muligheter til å plassere en spisebordgruppe innerst i rommet. Boligens stue har en fin og åpen atmosfære med store vindusflater som gir rikelig med naturlig lys og flott utsyn utover hagen. Her er det gode møbleringsmuligheter og rommet har plass til en sofagruppe og en spisebordgruppe. Stuen har varmepumpe.

Til høyre i gangen finner du boligens 3 soverom og bad.
 
Hovedsoverom har plass til dobbeltseng og har integrert skapplass i vegg. Soverom 2 kan enkelt brukes som et barne- eller gjesterom og oppleves lyst. Soverom 3 er avlangt og har god plass til møblering. I dag brukes dette rommet som en ekstra stue.  Boligens flislagte baderom er stort og har gulvvarme. Badet er innredet gulvstående toalett, dusjnisje med glassdører. 

Gamleveien 29 har flere koselige uteplasser med gode solforhold, hvor man enkelt møblerer etter eget ønske. Med utgang fra stuen kommer du til en hellelagt uteplass, her kan man sitte usjenert i solveggen og nyte kaffen eller en iskald drikke.

Velkommen til visning!

Innhold

Enebolig på ett plan som inneholder:
Vindgang, entré, 3 soverom, bad, wc, stue, kjøkken.
Kjeller inneholder trapperom, gang, vaskerom og disponibelt rom.

Garasje på 18 kvm.

Innvendige overflater:
Overflater med laminat, fliser og belegg på
gulv. Vegger med tapet og trepanel. Malte
plater i himlinger.

Entré

Velkommen inn. Entré oppleves lys, er flislagt med varme i gulv og kan by på stor skyvedørsgarderobe hvor du enkelt henger fra deg yttertøyet. Det er spotter i taket som gir god belysning på kveldstid. I direkte tilknytning til entré finner du et toalettrom - lett tilgjenglig på dager man tilbringer ute.

Stue

Stuen har en fin og åpen atmosfære, store vindusflater på den ene veggen som gir rikelig med naturlig lys og flott utsyn utover hagen. I stuen er det plass til en sofagruppe og spisebordgruppe, som plasserer seg naturlig ved kjøkken.I stuen er det en vedovn.

Kjøkken

Kjøkken med profilerte eikfronter og laminert benkeplate. Kjøkkenet har god benke- og skapplass. Fliser over benkeplate og innfelt oppvaskamskin, ellers frittstående hvitevarer. På kjøkkenet er det god plass og man kan plassere en spisebordgruppe og annet møblement i rommet.

TG2:
- Det er påvist at overflater har noe skader.

Bad

Stort flislagt baderom med nedfelt servant og armatur, samt rikelig med skuffe- og skapplass under og over. Belysning i innredning samt spotter i taket. Badet har en stor dusj med glassdører og hånddusj. Gulvstående toalett. Badet har mekanisk avtrekk.
Det er opplegg for vaskemaskin og gulvvarme.

TG2:
- Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under)
- Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet.
- Glippe på ring ved armatur.
- Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.
- Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
- Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet.

Toalettrom

Toalettrom med tapet på vegg og fliser på gulv med varme. Rommet er utstyrt med servant med skapinnredning, gulvstående toalett, speil og lys. Toalettrom er praktisk plassert og ligger i tilknytning til entré.

TG3:
- Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
Rommet mangler ventilasjon, men det er luftspalte over vindu og gløppe mellom terskel og dør.

Vaskerom

Vaskerom ligger i boligens kjeller.
Rommet er oppført på tidspunkt med byggeforskrifter fra før 1997 og det foreligger derfor ingen dokumentasjon på arbeidet. Vaskerommet er enkelt innredet med skyllebenk og sluk i gulv.
Dette rommet blir ikke av selger benyttet lenger da det er opplegg for vaskemaksin på badet i hovedetasjen.

TG3:
- Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

Terrasse

Boligen har flere koselige uteplasser med gode solforhold, hvor man enkelt kan møblere.
Ved inngangsparti er det en mindre overbygget terrasse, et koselig sted å ta morgenkaffen.
Utgang fra stuen til solrik og usjenert uteplass.

Eiendommen har en stor hage hvor både store, små og firbeinte kan nyte alle årstider.

Hage

 Tomten er solrik og har flere koselige uteplasser.   Hagen er variert med plener, fjellknauser, bed og hekker og gir godt med tumleplass for store og små.

Soverom

Boligen har totalt 3 soverom hvorav det ene blir brukt som en stue i dag.
Hovedsoverom har plass til dobbeltseng og har integrert skapplass i vegg. Soverom 2 kan enkelt brukes som et barne- eller gjesterom og oppleves lyst.

Beliggenhet

Mosseskogen er et ettertraktet boligområde med attraktiv nærhet til både sentrumskjernen og fine turområder i marka.
Turområdene ligger i umiddelbar nærhet med gangveier langs Mossesundet. Vakre Molbekktjern ligger ikke mange minuttene unna, med gamle fornminner og sjeldne plantearter.

Mossemarka har du også enkelt tilgang til, der store tur- og fritidsområder som inviterer til hyggelige utflukter gjennom et rikt utvalg av stier og veier. Marka egner seg meget godt både for de dagligdagse treningsturene som de lengre søndagsturene med familien.

Sentrumskjernen er også lett tilgjengelig og innenfor gangavstand sydover via Verket/Mossefossen, det du finner det meste av  byens fasiliteter som gågate, stort kjøpesenter med bussterminal, diverse kaféer og spisesteder. Med egen bil har du også meget enkel tilgang til Mosseporten senter med et større utvalg av forretninger.

For småbarnsfamilier er det verdt å merke seg kort vei til både skole og barnehage.

Dagligvarehandelen kan gjøres unna ved Kiwi og Rema 1000 på Tigerplassen.
Vakre Molbekktjern ligger ikke mange minuttene unna, med gamle fornminner og sjeldne plantearter.

Mosseskogen er i seg selv et meget godt utgangspunkt rent transportmessig, enten du velger egen bil eller offentlige transportmidler. Tar du toget kan du like gjerne velge stasjonen på Kambo som i sentrum - begge byr på hyppige avganger og kort reisetid til Oslo. Med bil tar du deg enkelt ut på E6 ved Mosseporten, med cirka 40 minutters kjøretid til sentrumsområdet av Oslo.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
Utvendig
Taktekking
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.
Nedløp og beslag
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
Veggkonstruksjon
- Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Sydvegg værslitt med etterslep på vedlikehold.
Takkonstruksjon/loft
- Det er påvist fukt/råteskader i takkonstruksjonen. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen.  Det er avvik: Det foreligger ingen dokumentasjon for statikk på konstruksjonen, bærende konstruksjoner tilbygg er ikke fagmessig utført. Fukt/råteskader i undertak gradrenne i tilbygg mot syd/øst, manglende lufting.
Vinduer
- Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Råteskader i sprosser og karm spisestue.
Dører
- Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er ikke montert beslag utvendig underkant terskel. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Dør mangler beslag underkant terskel utvendig side. Dør til kjeller mangler håndtak på befaringsdagen og er ikke funksjonstestet. Det er opplyst at håndtak er montert etter befaring.
Balkonger, terrasser og rom under balkonger
- Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Etasjeskille/gulv mot grunn
- Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente
måleavvik. Avvik i stue 1. etasje 15 mm for hele rommet, gang i kjeller 25mm i hele rommet, 20 mm innenfor 2 meter. Sprekker i gulv i kjeller.
Radon
- Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Pipe og ildsted (TG3)
- Det er påvist at pipe har sprekker og riss. Sprekker i pipe over tak.
Rom under terreng
- Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Søk med fuktindikator gir høyere verdier på nedre del av vegger og gulv mot yttervegger.
Krypkjeller 3
- Det er ingen ventilering av krypkjeller. Det er begrenset inspeksjonsmulighet i krypkjeller, vurdering basert på inspeksjon fra lukeområde.
Liten avstand opp til unerkant bjelkelag, lite ventiler.
Innvendige trapper (TG3)
- Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk.
Kjeller > Annet rom med sluk (TG3)
- Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Bad, 1. etasje
- Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under) Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen
(dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Glippe på ring ved armatur.
Overflater gulv
- Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under) Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på
våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Fare for vann ut av rom på grunn av kant på dusjdør. Ikke 1:50 fall ved sluk.
Sluk, membran og tettesjik
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
Sanitærutstyr og innredning
- Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet.
Kjøkken
Overflater og innredning
- Det er påvist at overflater har noe skader.
WC, 1. etasje
Overflater og konstruksjon
- Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Rommet mangler ventilasjon.
Tekniske installasjoner
Vannledninger
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
Avløpsrør
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
Varmtvannstank
- Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år
Elektrisk anlegg (TG3)
- Det er ikke registrert noen pålegg om utbedringer av el-anlegget. Den siste registrerte kontroll ble gjennomført 05.12.2014.
Tomteforhold
Byggegrunn
-  Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur.
Drenering
- Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for dreneringen er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
Grunnmur og fundamenter
- Grunnmuren har sprekkdannelser.
Forstøtningsmurer (TG3)
- Konstruksjonene har omfattende skjevheter. Sprekker og skjevheter i mur for gjerder. Etterslep på vedlikehold av trekonstruksjoner.
Terrengforhold
- Terreng faller inn mot bygning.
Utvendige vann- og avløpsledninger
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.

Synlig septiktank i betong på eiendommen, tank er opplyst sanert.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
- Bravida rør, murmester Petter Storm, rasjonell elektro. Påbygg 2002.
2.1 Ble tettesj kt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
- Ja, under nytt bad i 2002.
2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
- Ja.
2.3 Er arbeidet byggemeldt?
- Ja.
3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
- Sprekk i ledning til vvs tank, ble utbedret.
4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
- Ja, kun av faglært. Utbedret i forbindelse med vannskaden i vvs-tanken. Ca. 10 år siden.
9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen 5om: rotter, mus, maur eller lignende?
- Mus på loftet.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14.
- Rasjonell elektro, satt inn varmepumpe.
14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (t.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja. 2014, alt ok.

Boligens areal

Primærrom: 106 kvm, Bruksareal: 160 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 51 m².
Sekundærareal: 51 m². Følgende rom er oppgitt: Trapperom, gang, annet rom med sluk (vaskerom)

1. etasje:
Bruksareal: 109 m².
Primærrom: 106 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, entré, wc, gang, bad, 3 soverom, stue, kjøkken.
Trapperom på 3 kvm er inkludert i boligens sekundæreareal.

Garasje: 18 m². Deles med nabo.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Selveiet tomt på 1 009 kvm.
Tomten er  flott opparbeidet med noe asfalt, heller, gress, beplantning og noe naturtomt med fjell.

Garasje / Parkering

Parkering på asfaltert innkjørsel eller i garasje som er oppført inntil trafostasjon. Garasjen har adkomst fra Granveien.

Byggemåte

Se vedlagt tilstandsrapport avholdt av Ståle Frosterød i Norsk takst, med rapportdato 20.04.2022 for teknisk beskrivelse av eiendommen.

Enebolig oppført med en etasje og delvis kjeller. Adkomst til boligen via utvendig trapp og takoverbygg via tilbygg oppført i 2002.
Utgang fra stue til terreng mot vest, luke for adkomst til loft via nedfellbar stige. Innvendig trapp til kjeller med egen utvendig adkomst. I kjeller er det adkomst til to av boligens tre krypkjellere, en via luke og en via vindu i rom med sluk. Boligens siste krypkjeller har ingen muligheter for
adkomst og er ikke inspisert av takstmannen. Ytterligere undersøkelser anbefales. Krypkjeller ansees som en risikokonstruksjon.
Garasje oppført inntil trafostasjon på eiendommen har etterslep på vedlikehold og råteskader.
Boligen har taktekking med taksten type Teglsten, taktekking er inspisert fra stige ved takfot. Takkonstruksjon oppført som sperrekonstruksjon.
Takrenner og nedløp i plastbelagt stål. Yttervegger med bindingsverkskonstruksjon fra byggeår med stående og liggende bordkledning.
Malte trevinduer med 2-lags glass. Malt hovedytterdør og balkongdør i tre, tett dør til kjeller. Etasjeskiller i trebjelkelag, kjeller med støpt
gulv på grunn. Ved og parafinovn i stue 1. etasje, det er montert dagtank i samme etasje. Krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv i
del av opprinnelig bolig Byggegrunn er ikke kjent. Det foreligger ingen opplysninger om drenering, men antas at dette er utført som
normalt for byggeår. Grunnmur i lettklinkerblokker, såleblokk under grunnmur av blokker. Det er støpt mur/fundament for gjerde rundt
deler av eiendommen. Synlig avløpsrør i soilrør og vannrør i kobber, anlegget er tilkoplet offentlig anlegg via private.
Synlig septiktank i betong på eiendommen, tank er opplyst sanert.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 12.03.1970 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.
At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

Barnehage / skole i området

Verket barnehage 0.8 km
Peterson barnehage 0.9 km
Røysåsen barnehage 1.2 km

Verket skole (1-10 kl.), 0.7 km
CIS (Childrens International School) (1-7 kl.), 14 min
Krapfoss skole (1-7 kl.), 2.6 km
Bytårnet skole (1-10 kl.), 2.8 km
Kirkeparken videregående skole, 1.9 km
Malakoff videregående skole, 3.2 km

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut.

Oppvarming

Boligen varmes opp med varmepumpe, vedfyring og panelovner.

Fra 2020 er det ikke lenger være tillatt å bruke fossil olje eller parafin til oppvarming av verken boliger eller bygg. Kommunen kan gi pålegg om at det oljefyrte oppvarmingssystemet må fjernes, også oljetanken. Tanker som tas ut av bruk, skal tømmes og avvikles på godkjent og forsvarlig måte. Kjøper av denne eiendommen gjøres oppmerksom på at han som fremtidig eier av bygget er ansvarlig for eksisterende oljetank/parafintank og må innrette seg etter gjeldende regler samt forbudet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 16 278,- pr. år

De kommunale avgifter inkluderer: Eiendomsskatt, vann- og avløpsgrebyr, renovasjonsgebyr, samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekommer variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 916 496 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 299 386 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Kommuneplaner:
Id KP_3002
Navn: Kommuneplanens arealdel 2021-2032
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan med ikrafttredelse 24.03.2021

Reguleringsplaner:
Id 6
Navn: Mosseskogen
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan med ikrafttredelse 05.05.1939

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1955/969-1/87  Bestemmelse om bebyggelse 21.03.1955 
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser

1971/4063-1/87  Erklæring/avtale 04.08.1971 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Bestemmelse om garasje/parkering
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Moss kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lena@meglergaarden.no eller SMS: 97 73 06 30 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Gamleveien 29, 1534, Moss, Gnr. 3 bnr. 867 i Moss kommune

Oppdragsnummer

92-22-0064

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Verdivurdering