Moss , Batteriveien 43 A 3-2

Verkstoppen - Vestvendt 3-roms toppleilighet i første rekke! - Garasje (Salg av kontraktspos.)

5 950 000

Visninger

 • Visning etter avtale med megler

  Husk påmelding til visning

 • Prisantydning:

  5 950 000,-

 • Totalpris:

  6 100 122,-

 • Fellesutgifter:

  3 496,-

Beregnet totalkostnad: 5 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 148 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 950 000,-)) 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 150 122,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 100 122,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  72m²

 • Bruksareal:

  72m²

 • Etasje:

  3

 • Oppholdsrom:

  1

 • Soverom:

  2

 • Byggeår:

  2022

 • Gårdsnummer:

  3

 • Bruksnummer:

  3125

 • Finnkode:

  246983830

 • Sist endret:

  04.08.2022 09:28

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 82%

  eier sin egen bolig

 • 91%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 78%

  har bolig mellom 60-120 kvm

 • 89%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 17%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Helt på toppen av Verket, ja faktisk byens øverste etasje, bygges nå Verkstoppen. Topp moderne leiligheter med fantastisk utsikt over hele Moss.

I rolige omgivelser, men med kort vei til alt du måtte ønske. Her kan du sitte som kongen på haugen i din splitter nye leilighet og bare nyte livet med panorama og gode solforhold. Knyt på deg skoene og vær i sentrum før du får tenkt deg om.

Dette må vel være det de kaller; "det beste fra to verdener".

Leillighet A 3-2 er toppleiligheten i A bygget og vil bli en innholdsrik 3-roms leilighet med stor terrasse. Samt har leiligheten 1 parkeringsplass.
Leiligheten ligger i frontbygget med stor terrasse og fantastisk sjøutsikt.

Salg av kontraksposisjon

Denne salgsoppgaven gjelder salg av kontraktsposisjon av en bolig som er under oppføring. Ny kjøper overtar alle selgers rettigheter og forpliktelser iht. opprinnelig kontrakt, herunder betalingsvilkår og de lovpålagte garantier. Opprinnelig salgsoppgave og kontrakt følger vedlagt salgsoppgaven. Det forutsettes at kjøper har gjennomgått grundig den opprinnelige kjøpekontrakten med tilhørende vedlegg, før bud inngis. Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpstilbud på kontraktposisjonen er akseptert. Det tas forbehold om at utbygger aksepterer transport av opprinnelig kontrakt og at garantistiller godkjenner transport av garanti. Eventuelle forbehold som opprinnelig kjøper har tatt må også være avklart.

Innhold

Entrè, gang, bad, bod, 2 soverom, stue/kjøkken og takterrasse.

Beliggenhet

Helt på toppen av Verket, ja faktisk i byens øverste etasje, bygges nå Verkstoppen. Topp moderne leiligheter med en fantastisk utsikt over hele Moss bor du midt i naturen og skogens ro, samtidig som du kun er noen få minutter unna Verket og alle tilbudene sentrum har å by på. Her kan du sitte som kongen på haugen i din splitter nye leilighet og bare nyte livet med panorama og gode solforhold.

Knyt på deg skoa og vær i sentrum før du får tenkt deg om. Dette må vel være det de kaller; "det beste fra to verdener". 

På Verkstoppen bor du sentralt til det meste, enten du vil oppleve sentrum eller flotte (rekreasjonsområder) turområder. Hva med å ta med fiskestanga opp i Vansjø, vedlikeholde løpeformen i skogen, eller padle en rolig søndagstur? Dette er et perfekt sted å bo for deg som liker et aktivt liv med mange muligheter.

Både barnehage og skoler ligger i umiddelbar nærhet. Det er også kort vei til både matbutikker og kollektivtransport. Verkstoppen ligger nær sentrum med jernbanestasjon og Bastø Fosens ferjeforbindelse over Oslofjorden. Det går lokaltog fra Moss til Oslo så det er hyppige togavganger og en reisevei på ca 45 min. Hopper du på toget sørover er du i Gøteborg i løpet av 3 timer.

Verkstoppen er en forlengelse av Verket - den nye bydelen som en gang var byens vugge og som gjennom årene har utviklet seg i takt med tiden. Nå er Verket åpnet opp og blitt en bydel som er tilgjengelig for alle. Liv blir skapt med arbeidsplasser, boliger, grønne møteplasser og kulturelle opplevelser. Verket er en ny del av sentrum hvor det urbane møter sol og sjø og et yrende liv.

Oppgjør

5 200 000,- (Opprinnelig kjøpesum)
   750 000,- (Vederlag for kontrakt)
5 950 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
202,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
1500,- (stiftelsesgebyr til sameiet)
6982,- (Likviditetsinnskudd til sameiet)
12 540,- (Dokumentavgift)
25 000,- (Transportgebyr til utbygger)
------------------------------------------------------
47 394,- (Omkostninger totalt)
------------------------------------------------------
5 997 394,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Det forutsettes en delinnbetaling på 10 % av opprinnelig kjøpesum, i tillegg til vederlag for kontrakt, ved signering av kontrakt.
Delinnbetaling fra kjøper forutsetter at utbygger har stilt garanti i henhold til bustadoppføringslova § 12.
Det kan ikke tas pant i kjøpt bolig for delinnbetalingen. Hovedoppgjør (rest kjøpesum og omkostninger) skal innbetales til meglers klientkonto senest èn uke før overtagelse av eierseksjonen.
Forsinkes betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelsen og 30 dager for øvrige avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve handelen og foreta dekningssalg av eiendommen.

1: Kontant ved kontraktsignering: 10% av opprinnelig kjøpesum kr. 520.000,- + kr. 400.000,- for vederlag for kontrakt, totalt kr.920.000,-.

2: Betaling i forkant av overtagelse (resterende kjøpesum og omkostninger ihht. begge kjøpekontraktene: Kr.5.077.394,-.

Total innbetaling 1. og 2.: kr. 5.997.394,-.

Det forutsettes at kjøper fremlegger bekreftelse på finansiering av kjøpet umiddelbart etter aksept av bud! Kjøpesummen med tillegg av alle omkostninger betales til meglers klientkonto før overtagelse av eiendommen skal skje. Det gjøres oppmerksom på at megler er underlagt lov om hvitvasking som innebærer en plikt til å melde fra til Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.

Ved signering av kontrakt skal kjøper av kontraktsposisjonen betale opprinnelig kjøpers (selger) innbetalt forskudd, samt beløpet for selve kontraktsposisjonen. Kjøpesummen for kontraktsposisjonen (vederlag for kontrakt) vil stå på eiendomsmeglerforetakets klientkonto inntil
boligen er overtatt og hjemmel tinglyst på ny kjøper.

Er det i avtalen mellom entreprenør og selger avtalt at kjøper skal foreta en innbetaling til eiendomsmeglers klientkonto i forbindelse med budaksept skal kjøper av kontraktsposisjonen betale et tilsvarende beløp inn på eiendomsmeglers klientkonto. Selgers innbetalte beløp
frigis og utbetales etter dette til selger. Dersom det i avtalen mellom entreprenør og selger er avtalt forskuddsbetaling i samsvar med bustadoppføringslova § 47 aksepterer kjøper at kjøpers innbetalte beløp frigis til fordel for selger mot at kjøper overtar selgers fordring mot entreprenøren.

Felleskostnader

Stipulerte felleskostander er kr. 3 496,- pr. mnd.

Felleskostnadene skal betjene sameiets typiske driftskostnader som; kommunale avgifter (vann, kloakk og renovasjon), oppvarming, bygningsforsikring, trappevask, drift av innvendige og utvendige fellesarealer inklusive garasjeanlegg, drift og service av heis og andre felles tekniske installasjoner, årsavgift kabel-TV/bredbånd - grunnpakke, forretningsførsel, revisjon og styrehonorar. Kostnader til strøm i egen leilighet, innboforsikring, eiendomsskatt, kabel-TV og bredbånd utover grunnpakke samt sameiets vedlikeholdskostnader og påkostninger utover normalt drift er ikke en del av de stipulerte felleskostnadene. Felleskostnader på innflyttingstidspunktet er stipulert, og er basert på erfaringstall. De faktiske felleskostnadene ved innflytting kan avvike fra de stipulerte felleskostnadene ved salgsstart. Dette kan f.eks, skyldes at en eller flere tjenester faller fra eller må legges til som følge av endringer i prosjektet. Erfaringsmessig vil dette beløpe seg til ca. kr. 46,- pr. kvm. BRA/mnd.

De små leilighetene vil få en noe høyere felleskostnad pr. kvm., mens de større leilighetene vil få en noe lavere felleskostnad pr. kvm. Dette skyldes at noen typer felleskostnader fordeles likt mellom seksjonene, og at noen felleskostnader fordeles etter sameiebrøk. Disse fordelingsnøkler kan man lese om i sameiets vedtekter. I prisliste er det anslått fellesutgifter som inkluderer kommunale avgifter og oppvarming. Dersom det blir krav til målere i hver enkelt leilighet så kan fordeling av fellesutgifter bli endret som følge av dette. Ved kjøp av ekstra p-plass tilkommer det en økning i felleskostnaden på kr. 200,-/mnd. til drift og vedlikehold. Det foreligger p.t. ikke regnskap eller budsjett for sameiet. Budsjett vil bli utarbeidet av selger i samarbeid med forretningsfører.

Driftsbudsjett og fellesutgifter vedtas av styret og fremlegges til orientering på sameiets generalforsamling. Selger forbeholder seg retten til på vegne av sameiet å inngå bindende avtaler vedr. serviceavtaler som er nødvendige for drift av bygget. Eiendommene 3/3124 (12 kommende rekkehus) og 3/3125 skal fra det tidspunktet 3/3124 er utbygd og første leilighet overtatt, være med å dekke sin forholdsmessige andel av utgifter drift og vedlikehold av felles funksjoner som felles adkomst, lekeplass renovasjonsanlegg o.l. I tråd med det som vil bli tinglyst om rettigheter på de respektive eiendommer, skal kostandene fordeles mellom eiendommene i tråd med det antall boliger som er/vil bli oppført på eiendommene.

Lovgrunnlag

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. I tilfeller hvor kjøper er profesjonell i henhold til Bustadoppføringslova, dvs. gjør kjøpet som ledd i næringsvirksomhet, kan utbygger kreve at avtalen reguleres av Lov om avhending av fast eigedom (avhendingslova). Tilsvarende gjelder dersom boligen er ferdigstilt på avtaletidspunktet, slik at avhendingslova rettmessig kan benyttes istedenfor bustadoppføringslova. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameie og driften av dette.

Eiendommen

Eiendommen har i dag matrikkelnummer gnr 3, bnr 3125 i Moss kommune. Matrikkelnummer vil kunne endres i forbindelse med utviklingen av prosjektet. Seksjonsnummer fastsettes i forbindelse med seksjoneringen. Eiendommen har i dag adresse Batteriveien - 1534 Moss. Adressen kan bli endret og vil bli endelig fastsatt av kommunen innen overtagelse.

Eierform og organisering

Verkstoppen Moss vil bli organisert som et eierseksjonssameie i samsvar med Eierseksjonsloven. Sameiet vil bestå av ca. 60 boligseksjoner fordelt
på 5 bygg. Hver seksjon utgjør en sameiedel med tilknyttet enerett til bruk av bruksenhet. Bruksenheten vil i tillegg kunne omfatte andre deler av eiendommen.

Med de unntak som følger av eierseksjonsloven §23 kan ingen direkte eller indirekte erverve mer enn to boligseksjoner i et boligsameie. Dersom
et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Sameiet er pliktig til å avholde årlige sameiermøter hvor blant annet regnskap behandles. Sameiets styre har ansvar for forvaltningen av sameiets anliggender m.v. i samsvar med lov, vedtekter og vedtak i sameiermøtet. Utbygger utarbeider utkast til vedtekter som regulerer forholdet mellom seksjonene. Det presiseres at endelige vedtekter vil kunne fravike fra de foreløpige utkast til vedtekter, og at byggherre står fritt til å endre disse.

En foreløpig oppstilling over antatte fellesutgifter er spesifisert under avsnitt om fellesutgifter. Selger forbeholder seg videre retten til å organisere og fordele bruksrett til sportsboder og parkeringsplasser på den måten som utbygger anser mest hensiktsmessig. Det vil bli etablert en ordning for omfordeling som sikrer tilgang til livsløpdimensjonert parkeringsplass. Dette innebærer at den som tildeles HC-parkeringsplass, og som ikke kan dokumentere faktisk behov for denne, må forplikte seg å bytte dersom det melder seg behov for slik plass i annen seksjon i sameiet jf. §26. Sameiet har, i henhold til Eierseksjonslovens § 31, panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Kjøpere vil bli innkalt til ekstraordinært sameiermøte hvor sameiets styre vil bli valgt. I tillegg vil det bli en gjennomgang av sameiets budsjett og vedtekter. Utkast til driftsbudsjett for første driftsår vil bli utarbeidet av forretningsfører og vil bli forelagt på første ekstraordinære generalforsamling.

Sameie

Verkstoppen Moss vil bli organisert som et eierseksjonssameie i samsvar med Eierseksjonsloven.

Sameiet vil bestå av 61 boligseksjoner fordelt på 5 bygg.

For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 24. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Forretningsførsel

Vansjø Boligbyggelag er valgt som forretningsfører for sameiet.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av utbygger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring.
Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Vedtekter / husordensregler

Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter og husordensregler.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 76 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA).

Arealbekreftelse

Arealberegningene er foretatt av arkitekt/utbygger, og er oppmålt etter tegninger. Det tas forbehold om avvik i de oppgitte mål og de faktiske mål.

Arealene oppgitt på tegning og i prisliste er angitt i bruksareal (BRA) som er arealet innenfor boligens yttervegger/omsluttende vegger, inklusive
boder og sjakter. I tillegg opplyses P-rom, dette er boligens BRA areal fratrukket innvendig bod/sjakter/sekundærrom. De oppgitte arealene er ikke å betrakte som eksakte areal. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5% mindre/større enn markedsført areal.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Utomhus arealene vil i hovedsak bli opparbeidet i henhold til utomhusplan i prospektet. Denne er imidlertid av illustrativ karakter og utbygger forbeholder seg retten til å foreta endringer med hensyn på utforming, materialvalg mv. Grøntområder vil bli beplantet og tilsådd. Adkomst til parkeringskjeller samt internveier vil ha overflater av asfalt/betongstein/shingel og betong. Det leveres LED utebelysning, utvendige felles vannkraner
og felles avfallsbrønner type nedgravde løsninger.

Garasje / Parkering

1 stk parkeringsplass medfølger. Er det ønskelig så kan en ekstra parkeringsplass kjøpes for kr. 300 000,- av selger.
Det bygges biloppstillingsplasser i felles parkeringskjeller. Fri kjørehøyde vil være ca. 2,2  meter. Lokale nedforinger for tekniske installasjoner vil forekomme, spesielt inn mot yttervegger. Fordeling av garasjeplasser utføres av utbygger.

Byggemåte

Nye boliger bygges etter forskrifter gitt i TEK 17. Alle boliger leveres med komplett FDV dokumentasjon som viser hvilke materialer, produkter og
fargevalg som er benyttet i leiligheten. Kontaktinformasjon til alle underleverandører vil også finnes der.

Bygningen fundamenteres til fjell. Byggets bærekonstruksjon blir utført i betong og stål. Skillevegger i betong eller plassbyggede lyd og brannvegger. Etasjeskille betong. Fasadene bygges opp som isolerte bindingsverkvegger og kles utvendig med panel, puss eller plater. Balkonggulv er å anse som utvendig konstruksjon.

Balkonger leveres med tremmer over betonggulv. Drypp fra overliggende balkonger må påregnes ved nedbør.

Utformingen av rekkverk vil være i stål, glass og tette plater.  Enkelte balkonger vil få tette glass på tilnærmet  full høyde til himling der dette viser seg være påkrevd av hensyn til støyberegninger.

Innvendige vegger (ikke leilighetsskillevegger) utføres i stål/trestenderverk og kledd med gipsplater. Støpte vegger mot naboleilighet og i heis/trappesjakter vil bli malt.

Innvendig høyde til himling vil generelt være ca 2,6 m. Unntatt er områder med nedforet himling. Himling nedfores for å skjule rør og kanalføringer fortrinnsvis i boder, entre, gang, bad og enkelte områder i øvrige rom.

Tilvalg / Endringer

Av endringer i bolig er det kun noen ekstra kontaktpunkter som er blitt valgt.

Leveransebeskrivelse

GULV: Stue, kjøkken, soverom, gang og bod leveres med 14 mm 1-stavs parkett i hvit eik som standard. På bad leveres keramiske fliser (30*30 lys grå). I nedsenket dusjssone på bad leveres tilsvarende gulvflis i mindre format (5*5). På gulv i alle rom leveres det vannbåren gulvarme. (Fjernvarme)

VEGGER: Innvendige vegger av gips og betong males. Som kjøper vil man kostnadsfritt velge mellom 6 standardfarger (gjelder pr. rom og maks 2 farger pr. leilighet. Ved fargekombinasjoner utover dette tilkommer det et gebyr). Enkelte vegger vil få synlige sprinkelhoder.

HIMLINGER/INNKASSINGER: I boligrom leveres hvitmalt himling i betong. Avhengig av valgt entreprenør kan himling bli levert med synlige v-fuger. Der himling fores ned, leveres malt gips. Boder kan leveres med systemhimling. Rør- og kanalføringer vil i all hovedsak bli skjult bak innkassinger eller helt eller delvis i nedforede gipshimlinger, fortrinnsvis i entré, bod, bad og over kjøkkenskap. I bod vil det kunne bli delvis synlige rør og kanaler
samt himlingsplater. Alle himlinger får synlige sprinkelhoder.

INNVENDIGE DØRER: Innvendige dører type hvit glatt med flat terskel, med hvite karmer og dørvridere i blank eller børstet utførelse. Dørkarmer leveres med dempelister.

KJØKKEN: Som standard leveres kjøkkeninnredning med glatte fronter i fargen varmgrå fra Drømmekjøkkenet.
Det leveres takhøye skap (ca. 225 cm fra gulv) med foring til taket. Ledbelysning under overskap. Skuffer leveres med demping. Benkeplate leveres i 30mm laminat i fargen grå, med nedfelt grafittgrå komposittvask av typen Franke Mythos eller tilsvarende. Ettgreps blandebatteri av typen Grohe Eurosmart DN15 eller tilsvarende. Kjøkkenet leveres med integrerte hvitevarer.

GARDEROBESKAP: Selger har bestilt garderobeskap på hovedsoverom med skyvedører og softclose i hvit melamin og skyevdørsgarderobe med speilfront i gang fra Drømmekjøkkenet.

BAD/WC: Innredning på bad leveres med grå glatte fronter, hvit heldekkende servant med ettgreps blandebatteri. Bredde på servant er hovedsakelig på 100 cm. Det leveres speil med innfelte LED lys og med stikk på vegg ved innredning (evt. integrert i speil). Down-lights i himling, vegghengt toalett i hvit porselen samt dusjbatteri med dusjgarnityr. Dusjevegger i glass. Dusjssone er nedsenket med ca. en flishøyde. Det er avsatt plass, og leveres opplegg for vaskemaskin i alle leiligheter. Prosjektet kan bli levert med prefabrikerte baderomskabiner. Selger har bestilt håndkle-stang, toalettpapirholder og krok for håndklær v/vask.

LISTVERK: I rom med parkett leveres det hvitmalte gulvlister. Gerikter rundt dører leveres ferdig malt fra fabrikk. Det leveres med synlige stifter på lister/gerikter. Lister i betongvegg skrues. Overgang mellom vegg og himling utføres uten taklister, men fuges og males.

VINDUER / BALKONGDØRER: Innvendig karmer og rammer leveres ferdig malt fra fabrikk i grå farge innvendig og utvendig.

HOVEDINNGANGSDØR LEILIGHET: Hovedinngangsdør leveres malt, og i hvit utførelse.

BALKONGER/TERRASSER: Balkonger og terrasser blir i betong og tekket med tremmegulv. Balkongrekkverk leveres i stål, glass og enkelte tette platefelt.

SPORTSBOD: Alle leiligheter får bruksrett til 1 stk. sportsbod. Sportsboder blir organisert i egne bodrom. Gulv leveres med støvbundet betong. Hver bod leveres med dører og hengelås. Fordeling av boder utføres av utbygger.

RØYKVARSLER OG BRANNSLUKNINGSUTSTYR: Brannslukningsutstyr og røykvarsler leveres i henhold til forskriftskrav. Hele bygningen har sprinkleranlegg inklusive leiligheter. Synlige sprinkelhoder i leilighetene.

PORTTELEFON/LÅSSYSTEM: Det monteres ringetablåer ved hovedinngangsparti og callinganlegg. Svarapparat med åpningsknapp monteres i hver leilighet. Ringeknapp utenfor hver inngangsdør. Hver enkelt leilighet får systemnøkler (3 stk.) som passer til leilighet, fellesdører i trapperom/ganger/kjeller, eksterne boder (hengelås) og garasje/port

VENTILASJON: Det vil bli installert balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Separat aggregat leveres i hver leilighet. Avtrekk fra bad, WC og kjøkken kobles til aggregatet. Tilluft føres til øvrige rom. Ventilasjonsaggregat er plassert i bod eller over kjøkkenventilator. Det vil kunne bli synlige føringsveier der hvor disse er plassert i bod.

OPPVARMING/VARMTVANN: Leilighetene forsynes med varmtvann og vannbåren varme (gulvvarme) via det lokale fjernvarmenettet. Det legges vannbåren gulvvarme i alle rom, foruten innvendig bod, med egen termostat til hvert rom/sone. Det monteres fellesmåler for varmeanlegget. Oppvarming og varmt vann er inkludert i de stipulerte felleskostnadene. Alternativ vil det leveres med måler for hver leilighet slik at varmt tappevann og oppvarming belastes iht. forbruk.

ELEKTRISK: Elektrisk anlegg ligger generelt skjult i leiligheten, bortsett fra ved betongvegger/leilighetsskillevegger hvor det kan bli åpent anlegg. For lyspunkt i betonghimling leveres stikkontakt i overgang mellom himling og vegg. Alle rom får stikkontakter og lampepunkter som dekker et normalt behov og etter forskrift NEK400/2018-NEK399. Det leveres belysning i bod. På bad og i entré leveres LED-downlights i himling med dimmer. Det vil bli montert stikkontakt forberedt for vaskemaskin og tørketrommel. Boligene leveres med smarthusløsning. Systemet styrer lys og varme i boligen og har app for nettbrett og smarttelefon i tillegg til veggbrytere for belysning Systemet har store utvidelsesmuligheter for styring av solskjerming, alarmsystem, lyd & bilde etc.
Selger har valgt belysning i leiligheten som tilvalg.

SANITÆR: Det leveres integrert oppvaskmaskin i kjøkkenbenk og opplegg for vaskemaskin på bad som vist på tegning.

ENERGI- OG OPPVARMINGSKARAKTER: Byggene og leilighetene er prosjektert i henhold til Teknisk Forskrift 2017. Energikarakter vil utarbeides ifm. detaljprosjektering.

TV / RADIO / TELEFON / BREDBÅND: Det leveres spredenett med fremføring til hver leilighet for TV/bredbånd. Kontaktpunkt leveres i stue. Sameiet vil tegne kollektiv avtale med signalleverandør (med bindingstid) for alle leiligheter. Som tilvalg kan det monteres ekstra trekkerør i vegger til rom for eventuell fremtidig installasjon av punkt for telefon/nettverk. Parabolantenner tillates ikke. Leverandør av TV og bredbånd er ikke besluttet p.t. Utbygger vil tegne avtale med en leverandør som kan levere til gode konkurransemessige vilkår. Abonnementsavtaler og kostnader for dette avregnes i månedlige felleskostnader via Sameiet, alternativt faktureres direkte fra leverandør.

INSPEKSJONSLUKER/-DØRER: Flere av de tekniske installasjonene krever inspeksjonsluker, som for eksempel rør-i-rør system, fordelerskap vannbåren varme, klosett og elektroskap. Slike dører og luker vil i størst mulig grad bli plassert i bod, gang og bad. I enkelte tilfeller kan det bli nødvendig å plassere dem i
oppholdsrom.

TEGNINGER AV TEKNISKE ANLEGG: Alle tekniske anlegg og fremføringer til disse blir ikke inntegnet på tegninger som omfattes av kjøpekontrakt, men det utarbeides punktplaner for elektro og signalanlegg i ettertid. Det tas forbehold om endringer på plantegninger for fremføring av sjakter for tekniske føringer.

INNGANGSPARTI OG FELLESAREALER: Det leveres flis på gulv i innvendige fellesareal i alle etasjer. Malte betongvegger og himling. Himling i inngangspartier kan bli nedforet med gips evt. himlingsplater der hvor dette er hensiktsmessig. Postkasser blir montert i tilknytning til 1. etasje.

HEIS: Det etableres heiser fra parkeringskjeller og hovedinngang til alle boligetasjer.

TRAPPER / TRAPPEROM: Trapper i betong. For øvrig leveres vegger, samt undersiden av trappeløp og repos i malt betong. Inntrinn og opptrinn med keramiske fliser.

AREALBEREGNING: Areal på leilighetene er angitt som bruksareal (BRA) som er arealet innenfor boligens yttervegger inklusive boder og sjakter, samt primærrom (P-ROM) som er BRA fratrukket innvendig bod/sjakter og sekundærrom.

Ferdigattest / brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest skal foreligge innen overtagelse. Dersom det kun foreligger Midlertidig brukstillatelse ved overtagelse, er det utbyggers ansvar å besørge ferdigattest.

Barnehage / skole i området

Verket barnehage (0-6 år)
Grindvold barnehage (0-5 år)
Peterson barnehage (1-6 år)

Verket skole (1-10 kl.)
CIS (Childrens International School) (1-7 kl.)
Krapfoss skole (1-7 kl.)
Bytårnet skole (1-10 kl.)
Kirkeparken videregående skole
Malakoff videregående skole

Adgang til utleie

Seksjonseier har full juridisk råderett over egen seksjon og kan således leie ut egen seksjon om ønskelig.
Eierseksjonsloven setter begrensninger på korttidsutleie. Grensen er på 90 døgn, men sameiet kan i vedtektene fravike denne grensen og i så fall sette grensen til mellom 60 og 120 døgn.

Oppvarming

Leilighetene forsynes med varmtvann og vannbåren varme (gulvvarme) via det lokale fjernvarmenettet. Det legges vannbåren gulvvarme i alle rom, foruten innvendig bod, med egen termostat til hvert rom/sone.

Energimerking

Energi- og oppvarmingskarakter foreligger ikke p.t. Energiattester vil bli utarbeidet av utbygger i samarbeid med utførende entreprenør etter at detaljprosjekteringen er gjennomført.

Fremdrift / Forbehold

Antatt ferdigstillelse i 2. kvartal 2022.

Alle opplysninger er gitt med forbehold om rett til endringer som måtte bli funnet hensiktsmessig, eller nødvendig i forbindelse med gjennomføring av byggesaken, uten å forringe den generelle standarden. Øvrige forbehold kan leses i det komplette salgsprospektet.

Alle opplysninger er gitt med forbehold om rett til endringer som måtte bli funnet hensiktsmessig, eller nødvendig i forbindelse med gjennomføring
av byggesaken, uten å forringe den generelle standarden. Utbygger tar forbehold om endringer pålagt av offentlige myndigheter som kan få betydning for prosjektets gjennomførelse. Det tas forbehold om mindre avvik i areal, også på balkonger og uteplasser. Andre utførelser/leveranser bestilt av kjøper utover standard kan medføre tillegg i leveringstid og/eller pris. Utbygger forbeholder seg retten til å tildele parkeringsplasser og boder. Utomhusarealene kan bli ferdigstilt etter overtagelse av leilighetene. Utomhusplanen i prospektet er av en slik karakter at den ikke kan ansees som endelig, men en illustrasjonsskisse. Utomhusplanen er utarbeidet for å illustrere tomtens planlagte opparbeidelse, men ikke ment som en fotografisk gjengivelse av sluttproduktet. Alle illustrasjoner, skisser, møblerte plantegninger m.m. er kun ment å danne et inntrykk av den ferdige bebyggelsen, og kan således ikke anses som endelig leveranse. Inntegnet utstyr/inventar medfølger ikke, og det vil derfor fremkomme elementer i presentasjonsmaterialet som ikke inngår i leveransen. Generelle beskrivelser av prosjektet i salgs- og markedsføringsmateriell vil ikke passe for alle boligene i prosjektet. Interessent oppfordres derfor særskilt til å vurdere dette (solforhold, utsikt, beliggenhet i forhold terreng og omkringliggende bygningsmasse mv.) før budgivning. Dersom det er avvik mellom tegninger i prospekt/internettside og leveranse-beskrivelsen i den endelige kontrakt med kjøper, vil leveransebeskrivelsen ha forrang og omfanget av leveransen er begrenset til denne.

Formuesverdi

Eiendommens likningsverdi fastsettes etter ferdigstillelse i forbindelse med første likningsoppgjør. Likningsverdien vil normalt være på ca. 25-30% av førstegangs kjøpesum. Likningsverdien for primærboliger og sekundærboliger fastsettes etter forskjellige brøker. Kjøper skal selv sende inn opplysninger om adresse, areal, boligtype, byggeår til skattemyndighetene. Se nærmere info på www.skatteetaten.no.

Regulering

Eiendommen er i dag regulert til byggeområde for bolig i reguleringsplan for «Verksåsen» m/bestemmelser vedtatt 18.06.2019. Verkstoppen er en del av et større område som er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsplan for «Sponvika» ble vedtatt i 2015, og består av delfelter som videre skal detaljreguleres før bebyggelse. Det er ikke kjent hva den endelige utbyggingen på nærliggende tomter vil bli. Eiendommene 3/3125 og 3/3124 (12 kommende rekkehus) er omfattet av samme reguleringsplan som regulerer flere felles funksjoner som adkomst, lekeplasser mm. Det vil derfor bli tinglyst rettigheter for 3/3124 på 3/3125 til å bruke av felles funksjoner beliggende på 3/3125 og vise versa på 3/3124. Dette for å sikre gjennomføring av reguleringsplanen.

REGULERINGSBESTEMMELSER
GNR./ BNR.: 3/2584, 3/3124, 3/3125, 3/3126
MOSS KOMMUNE
Plan ID: 391
Dato for siste revisjon: 24.4.19
Bystyrets godkjenning: 25.5.2019 med nytt rekkefølgekrav vedtatt 18.6.2019
Disse reguleringsbestemmelsene gjelder for alle områder som på plankartet er vist innenfor planens begrensning.
Arealformål og hensynssoner
Bebyggelse og anlegg
Boligbebyggelse; rekkehus
Boligbebyggelse; leilighetsbygg
Lekeplasser
Energianlegg TRAFO
Renovasjon

Samferdsel og teknisk infrastruktur
Kjørevei
Gatetun
Gangfelt
Sykkelfelt
Gang- og sykkelsti

Adkomstareal for punkthus/gangvei
Kjørbar gang- og sykkelvei
Innkjøringsareal P-kjeller
Parkeringskjeller
Sykkelparkering

Annen veggrunn- grøntarealer
Grønntraseer

Detaljreguleringskart og detaljreguleringsplan ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Seksjonene overdras med de rettigheter og forpliktelser som grunnboken viser. Grunnboksutskrift følger som vedlegg til denne salgsoppgave.
Seksjonene vil være fri for pengeheftelser. Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet.
I tillegg kan utbygger tinglyse bestemmelser vedrørende sameie, naboforhold eller forhold pålagt av myndighetene. Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

2017/163402-1/200  Utbyggingsavtale 22.02.2017
2020/2123415-1/200  Bestemmelse om bebyggelse 18.02.2020

Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 3002-3/3124
Rettigheter i eiendomsrett
2017/97304-1/200  Bestemmelse om veg 01.02.2017

Rettigheter på 3002-3/3124
Rettigheter i eiendomsrett
2017/97333-1/200  Best. om vann/kloakkledn.01.02.2017

Rettigheter på 3002-3/2584, 3002-3/3146, 3002-3/3148, 3002-3/3149, 3002-3/4077, 3002-3/4078, 3002-3/3147/0/1-22
Rettigheter i eiendomsrett
2017/97343-1/200  Bestemmelse om veg 01.02.2017

Rettigheter på 3002-3/2584, 3002-3/3146, 3002-3/3148, 3002-3/3149, 3002-3/4077, 3002-3/4078, 3002-3/3147/0/1-22
Rettigheter i eiendomsrett
2017/97343-2/200  Best. om vann/kloakkledn. 01.02.2017

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.

Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til maleng@meglergaarden.no eller SMS: 97 71 95 59. Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Antatt ferdigstillelse i 2/3 kvartal 2022.

Diverse

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Transport av opprinnelig kjøpekontrakt fra forbruker reguleres av kjøpsloven og avhendingslovens § 1-1, 4. ledd. Ny kjøper trer inn i opprinnleig kjøpekontrakt som er regulert i henhold til budstadoppføringslovens bestemmelser.

Dersom kjøper 2 er forbruker, faller pliktene hans til å betale merverdien bort hvis entreprenøren ikke ferdigstiller boligen, jf. avhendingslova § 1-1, 4. ledd. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra selger sin side, og kjøper 2 har plikt til å betale hele merverdien i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangelen er vesentlig og gir kjøper 2 rett til å heve kontrakten med selger.

Dersom kjøper 2 ikke er forbruker, har partene avtalt at kjøper 2 må betale vederlaget for kontraktposisjonen uavhengig av om entreprenøren ferdigstiller boligen eller ikke. Merverdien og eventuelt forskudd vil bli utbetalt selger selv om kjøper 2 ennå ikke har tatt over og fått rettsvern for kjøpet. Kjøper 2 vil ha den fulle vederlagsrisikoen for kontraktposisjon, også dersom selgeren ikke på noen måte leverer i henhold til kontrakten.

En forutsetning for salget er at utbygger samtykker i transporten der dette er påkrevd.

Garantistiller

Det er stilt garanti på 3 % av opprinnelig kjøpesum iht. buofl. § 12. Garantien økes til 5 % fra overtakelse og løper deretter i fem år. Garantien er beregnet med utgangspunkt i den opprinnelige kjøpesummen, dvs. uten vederlaget for kontraktsposisjon og ev. tilvalg o.l. Kjøper vil likke ha krav på garanti av merverdien eller av tilvalg.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Batteriveien 43 A 3-2, 1534, Moss, Gnr. 3 bnr. 3125 i Moss kommune

Oppdragsnummer

92-22-0045

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Verdivurdering