Moss , Rådhusgata 231

Moss sentrum - Pen selveierleilighet i 3.etasje med 2 soverom og sjøutsikt - Heis - Garasjeplass.

4 990 000

Visninger

 • Visning etter avtale med megler

  Husk påmelding til visning

 • Prisantydning:

  4 990 000,-

 • Totalpris:

  5 131 566,-

 • Fellesutgifter:

  3 860,-

Beregnet totalkostnad: 4 990 000,- (Prisantydning) 7 624,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 997 624,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 124 920,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 997 624,-)) 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 133 942,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 131 566,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Eierseksjon

 • Primærrom:

  84m²

 • Bruksareal:

  84m²

 • Etasje:

  3

 • Oppholdsrom:

  1

 • Soverom:

  2

 • Byggeår:

  2006

 • Gårdsnummer:

  2

 • Bruksnummer:

  1788

 • Energimerking:

  D

 • Finnkode:

  241355837

 • Sist endret:

  10.01.2022 13:45

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 70%

  eier sin egen bolig

 • 100%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 84%

  har bolig mellom 60-120 kvm

 • 59%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 48%

  er gift

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Rådhusgata 231!

Her bor du midt i byen. Gågaten og restauranter ligger kun noen hundre meter unna. Liten rusletur til stranden, ferjen og togstasjon.

Leiligheten er gjennomgående og har alt på en flate. Kom deg tørrskodd opp via felles trappeoppgang eller heis fra egen garasjeplass. Leiligheten ligger i 3.etasje og inneholder: 2 soverom, bad, bod og en stor stue med åpen kjøkkenløsning. Utgang til innglasset balkong. Utsikt over nærområdet og fint sjøgløtt fra balkongen. Her finner du også en sportsbod.

Innhold

Entré, gang, bad, to soverom, stue med åpen kjøkkenløsning og innvendig bod.

Utgang fra stue til nordvest-vendt innglasset balkong på ca. 15 m², videre adkomst til utebod på ca. 2 m².

Leiligheten disponerer i tillegg en garasjeplass i felles garasjeanlegg samt en bod på ca. 3 m².

Innvendige overflater:
Gulvflater med tre-stavs parkett med gulvvarme i alle rom.
Malte veggflater.
Nedsenket malt himling i entré og gang.
Øvrige himlingsflater med malt betong.

Entré

Parkerer du i garasjen kommer du deg tørrskodd opp til leilighetens inngangsdør via heis eller trapp. Vel inn i boligen blir du møtt av en entré med mulighet til å henge fra deg yttertøyet. Videre leder gangen deg til boligens 2 soverom, bod og bad før du går inn til stue og kjøkken.

Stue

Romslig stue med lyse flater og gode innredningsmuligheter. Rommets store vindusflater bringer godt med naturlig lys inn og gir en god atmosfære. Kjøkken er delvis separert fra stue med en vegg. Utenfor kjøkkenet er det naturlig plass til spisestue.

Kjøkken

Åpen kjøkkenløsning mot spisestue. Innredning en er fra Sigdal kjøkkeninnredning og profilerte fronter fra byggeår. Benkeplate av laminat. Videre er kjøkkenet innredet med nedsenket oppvaskkum med ettgrepsarmatur, fliser mellom benkeplate og overskap samt overbelysning og stikkontakter under overskap. Integrert stekeovn, oppvaskmaskin og nedsenket platetopp fra Whirlpool. Ventilator i overskap tilkoblet mekanisk avtrekk og montert komfyrvakt på platetopp.

TG2
- Vannrør: vannrørene er ikke plugget mot varmerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.

Bad

Flislagt baderom fra byggeår med varme i gulv. Badet er innredet med vegghengt servantskap med profilerte fronter, ovenpåliggende servant med ett-greps armatur, vegghengt speilskap med overbelysning og stikkontakt over servant. Dusjhjørne med innfellbare glassdører som gir deg enda bedre plass den tiden du ikke er i dusjen. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Vegghengt toalett fra Porsgrund tilkoblet sisternekasse fra Geberit.
Badet har en vegghengt utslagsvask og opplegg på vaskemaskin.

TG2
- Overflater vegger; Det er registrert riss/sprekk i veggflis ved dør. Samt bomlyd i enkelte fliser.
- Overflater gulv; Stedvis riss/sprekker i gulvflis. Stedvis fugeglippe mellom gulv og vegg i et omfang som gjør at det ikke kan utelukkes at årsaken er skjulte skader. Bomlyd i enkelte gulvliser som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
- Membran, tettesjikt og overgang til slik; Det er ikke observert synlige skader men membranen har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent.
- Fukt i tilliggende konstruksjoner; Hulltaking og fuktmåling fra tilstøtende rom er ikke mulig grunnet inventar.
- Fallforhold; Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales.

TG3:
- Sanitærutstyr/innredning; Det er registrert lekkasje fra servant i servantskap.

Balkong

Med utgang fra stue/spisestue kommer du til en nordvest-vendt innglasset balkong på ca. 15 m². Her har du plass til utemøblement og du vil sitte i ly for vær og vind. På balkong finner du også en utebod på ca. 2 m².

Soverom

Hovedsoverom er lyst og har god plass til dobbeltseng, garderobeskap og annen ønskelig innredning. Soverom 2 er noe mindre og egner seg godt til barnerom, gjesterom eller kontor. Rommet har plass til seng og garderobeskap.

Beliggenhet

Rådhusplassens fremste kvalitet, ved siden av dens unike karakter, er selve beliggenheten. Svært sentralt som det er, har du like kort vei til jernbanestasjonen som til byens store handlesenter. Sommerstid, etter en varm dag på bystranden som du rusler ned til, er det lite som slår en forfriskende dusj hjemme i leiligheten etterfulgt av en kveldstur langs strandpromenaden og kanalområdet. Her kan du avslutte kvelden med å betrakte båttrafikken, mens du får med deg bryggeaktivitet og uteservering. Alle hverdagslige innkjøp kan gjøres til fots og caféer, restauranter og kino ligger for dine føtter. Styrken i å bo på Rådhusplassen ligger rett og slett i den allsidige livsstilen som kan føres herfra, med utgangspunkt i en sjønær bykjerne som ligger utenfor "stuedøren".

Det er få minutters gange til både ferje og togstasjonen fra leiligheten. Ferjen tar deg over til Horten på 30. minutter og toget tar deg til Oslo på ca. 45 minutter.

Videre kan det nevnes at Mosseporten Kjøpesenter og påkjøring til E6 ligger ca. 4 km. unna med avkjøring mot Oslo den ene veien og Sverige den andre. "City syd" Varnaveien handelsområde ligger ca. 3 km. unna og kan by på butikker, Rygge Storsenter og flere servicetilbud.

Felleskostnader

Kr. 3 860,- pr. mnd.
Fellesutgifter inkl: komm.avg (ikke eiendomsskatt), kabel-TV. internett, renhold fellesarealer, vaktmestertjenester, vannbåren gulvvarme, bygningsforsikring, felles vedlikehold, regnskapsførsel og revisjon.

(Eiendomsskatten kommer i tillegg på kr. 5 887,- pr. år. Se eget punkt "Kommunale avgifter").

Andel fellesgjeld

7 624

Andel formue

93 941

Sameie

Boligsameiet Rådhusplass, org. nr. 990503818, består av 36 leiligheter.

Styrets leder er Mona Larsen.

Forretningsfører i sameiet er Regnskapssentralen AS.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er ingen kjente vedtatte/foreslåtte arbeider som vil påvirke fellesutgiftene.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret via sameiet gjennom Storebrand Forsikring med polisenummer: 7369451. Premien betales via fellesutgifter. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Vedtekter / husordensregler

Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket.

Husdyrhold

Dyrehold tillates med retningslinjer ihht. Husordensregler §4.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 84 kvm, Bruksareal: 104 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 104 m².
Primærrom: 84 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, bad, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Innglasset balkong og innvendig bod oppmålt til 20 m2 er medregnet som bruksareal.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Areal: 3 857 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal. Fellesområdet er opparbeidet med bl.a. belegningsstein, internstier, sykkelstativer, sittebenker, plenarealer og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Garasjeplass følger leiligheten. Parkeringsplass ligger i felles garasjeanlegg, heis opp til leiligheten.

Byggemåte

Se vedlagte boligsalgsrapport avholdt av Øystein Solberg i Anticimex AS, med rapportdato 06.12.2021 for teknisk beskrivelse av eiendommen.

Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger av betong/murkonstruksjoner.
Etasjeskillere av betongkonstruksjoner. Yttervegger forblendet med teglstein og glass. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med membran/takpapp
(taket er ikke besiktiget). Dører og vinduer fra byggeår. Swedoor glatt entredør med brannklasse B60 og lydklasse 35db samt kikkhull. Balkongdør
og vinduer med karmer av tre og to-lags glass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 26.11.2007 for eiendommen. Dokumentet ligger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Kråka FUS Kulturbarnehage, 0.3 km
Glassverket barnehage, 0.5 km
Skarmyra barnehage, 0.9 km

Skoler:
Bytårnet skole, 0.8 km
Childrens International school,1 km
Torderød skole, 1.2 km
Krapfoss skole, 1.7 km
Hoppern ungdomsskole, 1.9 km
Kirkeparken videregående skole, 0.4 km
Malakoff videregående skole, 1.4 km

Adgang til utleie

Vedtektene i sameiet sier at seksjonseier kan leie ut sin egen seksjon, men det begrenses til minimum ett år av gangen.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektriske panelovner og gulvvarme.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 5 887 pr. år.
De kommunale avgiftene inkluderer; Eiendomsskatt.
Øvrige kommunale avgifter sendes samlet til boligsameiet og betales via felleskostnadene.
(Se eget punkt "Felleskostnader").

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 816 645 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 939 921 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Id KP_0104
Navn Kommuneplanens arealdel
Plantype Kommuneplanens arealdel
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 20.06.2011
Regulert til sentrumsformål.

Id 363
Navn Sentrumsplan Moss
Plantype Kommunedelplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 15.06.2015
Regulert til sentrumsformål og boligbebyggelse.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1942/1706-1/87 Bestemmelse om bebyggelse 08.09.1942 

1942/1707-1/87 Bestemmelse om bebyggelse 08.09.1942 

1977/140-1/87 Best om garasje/parkering 10.06.1977

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.

Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lena@meglergaarden.no eller SMS: 97 73 06 30. Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
Bad:
- Overflater vegger (TG2), sprekk i veggflis v.dør. Reg. bomlyd i enkelte fliser.
- Overflater vegger (TG2), sprekk i gulvflis. Stedvis fugeglipp mellom gulv og vegg. Reg. bomlyd i gulvflis. Indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk (TG2), membranens alder tilsier at restlevetiden er ukjent.
- Fukt i tilliggende konstruksjoner (TG2), ikke mulig med hulltaking/fuktmåling fra tilstøtende rom grunnet inventar.
- Fallforhold, gulv (TG2), lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste en høydeforskjell på 11 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm.
- Sanitærutstyr/innredning (TG3), reg. lekkasje fra servant i servantskap.
Kjøkken:
- Vannrør (TG2), vannrør er ikke plugget mot varmerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.
Øvrige rom:
- Overflater gulv (TG2), gulvet bærer preg av alder/slitasje.
Elektrisk anlegg:
- Forenklet vurdering av de elektriske anlegget (TG2), det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i TG2 bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
Brann:
- Brannslokningsutstyr (TG3), brannslukkerutstyret er utgått/ikke forskriftsmessig vedlikeholdt.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Rådhusgata 231, 1531, Moss, Gnr. 2 bnr. 1788 snr. 22 orgnr. 990503818 i Moss kommune

Oppdragsnummer

92-21-0465

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Verdivurdering