Dilling , Åskanten 8

Fuglevik - tiltalende og innholdsrik enebolig med rolig og sjønær beliggenhet

9 950 000

Visninger

 • 23 januar / søndag

  14:30 - 15:30

 • Prisantydning:

  9 950 000,-

 • Totalpris:

  10 214 772,-

Beregnet totalkostnad: 9 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 248 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 950 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 264 772,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 10 214 772,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  257m²

 • Bruksareal:

  257m²

 • Bruttoareal:

  302 m²

 • Soverom:

  3

 • Byggeår:

  1980

 • Gårdsnummer:

  187

 • Bruksnummer:

  79

 • Energimerking:

  E

 • Finnkode:

  238308958

 • Sist endret:

  16.01.2022 12:37

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 85%

  eier sin egen bolig

 • 87%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 86%

  har bolig på over 120 kvm

 • 69%

  av boligene er eldre enn 20 år

 • 26%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Åskanten 8
En romslig og innholdsrik enebolig beliggende på Fuglevik/ Dilling. Boligen inneholder 1 etasje og underetasje. Fra vei er det adkomst til innkjørsel, gårdsplass og inngangspartiet.
Boligen inneholder bl.a. Kjøkken med spiseplass, stor stue, stort soverom med garderoberom og bad, ytterligere 2 soverom, peisestue og bibliotek, kontor, og bad. Fin østvendt uteplass med terrasseplatting på ca. 80 m2 og en vestvendt veranda i trekonstruksjoner på ca. 50 m2. Deler av denne er overbygget, og innglasset langs 1 vegg.

Innhold

Boligen er over 2 plan og inneholder;

Underetasje:
Sportsbod ved inngangspartiet. Entré. Bod. Hall/bibliotek med trapp opp til 1. etg.  Romslig stue med peis. Kontor/gjesterom. 2 soverom, begge med god størrelse. Stort, flislagt bad med boblebadekar og adkomst til badstue.

1. etg.:
Entré. Vaskerom med innredning. Kjølerom. Kjøkken med spiseplass. Spisestue med utgang til overbygget veranda. Stue med peis. Hovedsoverom. Omkledningsrom med utgang til veranda. Romslig, flislagt bad fra 2014.

Innvendige overflater i boligens 1. Etasje, utenom våtrom:
Gulv: Laminat og fliser.
Vegger: Malte flater og malte trekledning/smartpanel.
Himling: Malte glatte flater og folierte trefiberplater.
Downlights i stue og spisestue.
Skyvedørsgarderobe i omkledningsrom.
Innedører med speil.

Tiltak utført i år 2021. Stedvis overflatebehandling av vegger og himling. Nye led downlights.

Innvendige overflater i boligens underetasje:
Gulv: Fliser, heltregulv, 3- stavs eikeparkett.
Vegger: Malt trekledning/ trekledning, tapet/ brystningspanel.
Himling: Malt trekledning, folierte trefiberplater.
Innerdører med speil fra år 2001.
Skyvedørsgarderobe i ett soverom. Garderobeskap i ett soverom.

Tiltak utført i år 2021: Stevdis overflatebehandling av vegger og himling. Nye led downlights.

Utstyr

Skyvedørsgarderobe i omkledningsrom, og vaskerom.
Lovpålagt røykvarsler/brannslukningsutstyr medfølger.
Miniventilasjonen ble montert i 3 rom i 2014.
Varmepumpe fra 2013.
Automatsikringer.
Flaggstang.
Downlights i stue/spisestue og gang fra 2021.
Luft til luft varmepumpe i begge etasjer fra hhv 2013 og 2021.

Stue

Lys og romslig stue, malt i behagelige farger. Her er det gode muligheter til å møblere med sofagruppe og spisebord.
Utgang fra stue til solrik vestvendt veranda.

Kjøkken

Huseby kjøkkeninnredning med profilerte fronter på skuffer og skapdører. Fliser over kjøkkenbenker. Benkeplater i granitt. Nedfelt
oppvaskkum i rustfritt stål og ett greps blandebatteri. Komfyr med induksjonstopp. Integrert kjøleskap og mikrobølgeovn i høyskap. Frittstående
oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator med hette og avtrekk til kanal. Lys og stikkontakter under takhøyde overskap. Lekkasjestopper montert på kaldt
vann.

Bad

Bad 1. Etasje:
Gulvfliser og veggfliser. Nedsenket malt himling med downlights. Vannrør i PEX rør i rør system med fordelerskap i vaskerom. Mekanisk avtrekksvifte på vegg. Dusjhjørne med dusjvegg/ dusjdør i glass. Veggmontert regn- og hånddusj. Innredning med glatte fronter på skuffer og skapdører. Dobbel helservant med 2 stk. ett greps blandebatteri. Speil med overlys og stikkontakt på vegg. Vegghengt toalett. Elektrisk håndkletørker.

Bad underetasje:
Gulvfliser og veggfliser. Nedsenket malt himling med downlights. Vannrør i PEX rør i rør system tilkoblet eldre rørstamme av kobber fra byggeåret. Mekanisk avtrekksvifte. Innmurt boblebadekar med fliser. Dusjhjørne med skyvedører i glass. Veggmontert hånddusj. Servant med ett greps blandebatteri. Speil med overlys og stikkontakt på vegg. Gulvmontert toalett. Høyskap. Elektrisk håndkletørker. Varme i gulv. Vinduer. Adkomst til badstue med trekledning på vegger og himling, trelemmer på gulv, varmekilde, belysning og glassdør.

Balkong

Vaskerom:
Vaskerom fra byggeår med oppgraderinger i år 2001. Gulvfliser. Malt trekledning på vegger og himling. Innredning med glatte fronter på skapdører. Benkeplate i laminat. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål og ett greps blandebatteri. Lys og stikkontakter under overskap. Opplegg for vaskemaskin/ tørketrommel. 200L varmtvannsbereder fra år 2020. Skyvedørsgarderobe.

Terrasse

Vestvendt veranda på ca 50 kvm med utgang fra stue og omkledningsrom. Terrassebord i impregnert tre på gulv. Malt rekkverk i tre. Delvis overbygget med downlights, belysning og stikkontakter.
Østvendt markterrasse på ca 84 kvm med utgang fra yttergang. Terrassebord i impregnert tre. Utekran. Lekestue med ca. 4m2 gulvareal. Utepeis. Stikkontakter.
Belysning. Varmepumpe

Soverom

Boligen har 3 soverom. Hovedsoverommet har innebygd skyvedørsgarderobe i omkledningsrom og utgang til veranda.
De resterende soverommene  er av god størrelse og rommer både dobbeltseng og garderobeskap.

Beliggenhet

Åskanten 8 ligger i det idylliske området like ved Fuglevik Båthavn. Det er flotte badestrender og nakne svaberg i umiddelbar nærhet. Herfra er det vid utsikt mot vest hvor flotte solnedganger kan nytes.

Unike herregårdslandskap og vakre kyst innbyr til utallige turmuligheter til lands og til vanns! Blomsterstien og Kyststien er begge merket, og kan følges i mangfoldige kilometer. Kyststien følger kysten fra grensen til Råde, ut rundt Larkollen og inn til Moss. Her er også et eget nett av stier som kalles Blomsterstien. Dette er turstier som går lengre inn i kulturlandskapet, og som er merket med blomsterskilt. Blomsterstien og Kyststien utgjør tilsammen over 60km i flott natur.

En av Norges flotteste golfbaner, Evje Golfpark, ligger en kort kjøretur (ca. 4 km) unna. Her er det også fantastiske områder for tur og rekreasjon langs Evjesund og Kajalunden, et av områdets mange naturreservat.

Det er et mangfoldig tilbud av fritidsaktiviteter for voksne og barn i nærområdet. Innen 10-15 minutters kjøreavstand kan du finne et rikt utvalg av butikker og servicetilbud som handelsområdet i Varnaveien med Rygge storsenter, Mosseporten senter og Moss sentrum.

Det er også enkel adkomst til E6 som gjør at du på 45 minutter med bil i hver sin retning når Oslo eller Sverige.

Forsikring

Gjensidige

Boligens areal

Primærrom: 257 kvm, Bruksareal: 274 kvm, Bruttoareal: 302 kvm

U . etasje:
Bruksareal: 132 m².
Primærrom: 119 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:

1. etasje:
Bruksareal: 142 m².
Primærrom:  138 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Yttergang, trapp/ gang/ stue/ spisestue, kjøkken, bad, soverom og omkledningsrom.

Garasje:
Bruksareal: 28 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Areal: 987 kvm, Eierform: Eiet tomt
Flott opparbeidet eiet tomt på 987 kvm. Steinlagte gangveier, trapper i granitt, fine blomsterbed og gressplen.

Garasje / Parkering

Parkering i dobbeltgarasje på ca. 28 m². Garasjen har elektrisk leddport og belysninger. Hems for lagring.  
Det er muligheter for å parkere på tomten.

Byggemåte

Se vedlagte boligsalgsrapport avholdt av Tommy Sverre i Anticimex AS, med rapportdato 10.01.2022 for teknisk beskrivelse av eiendommen.

Enebolig oppført med bærende konstruksjoner i mur- og trekonstruksjoner.
Støpt gulv mot grunn.
Etasjeskiller i trekonstruksjoner.
Yttervegger har stående og liggende trekledning og pusset mur på fasaden. Yttervegger malt i 2020.
Grunnmur i lettklinkerbetong.
Saltakkonstruksjon i tre.
Yttertaktekking er glassért takstein.

Vestvendt veranda med terrassebord i impregnert tre på gulv. Malt rekkverk i tre. Delvis overbygget med downlights, belysning og stikkontakter.
Østvendt markterrasse med terrassebord i impregnert tre. Utekran. Lekestue med ca. 4m2 gulvareal. Utepeis. Stikkontakter. Belysning. Varmepumpe.

Frittstående garasje i mur- og trekonstruksjon. Støpt plate på mark. Yttervegger har liggende trekledning på fasaden. Pulttak. Glassért takstein.
Garasje med elektrisk leddport og belysning. Fliser på gulv. Malte vegg- og himlingsflater. Hems. Stikkontakter.

Det fremkommer i tilstandsrapporten at følgende punkter har fått tilstandsgraden TG2:
Bad - 1. Etasje:
Det er ikke kursoversikt i rør-i-rør-system.

Bad - Underetasje:
Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket.
Det er ikke kursoversikt for rør-i-rør-system.
Fordelerstammer for rør-i-rør-systemet er plassert i bod uten mulighet for sikker avrenning til sluk.
Sluket er isolert inne i dusjsonen. Vannsøl eller lekkasjevann utenfor denne sonen har ingen/redusert mulighet til å nå sluket.
Det er ikke observert synlige skader, men membransystem på vegger er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset restlevetid.
Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til 12 mm. Dette er vurdert til ikke å være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.
Gulv utenfor dusjsonen er tilnærmet flatt.
Avløpsrør fra byggeår er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.

Vaskerom - 1. Etasje:
Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket.
Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk.
Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Usikker restlevetid.
Det er ikke mulig på forsvarlig måte å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt.
Det er ikke mulig å måle lokalfall rundt sluket grunnet plassering av innredning. Det er målt 5mm fall til innredning.
Sluk og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.

Kjøkken:
Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.

Underetasje:
Etasjen har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Ut i fra alder på drenering, vurderes denne konstruksjonen å ha en fuktrisiko selv om synlige skader ikke er observert. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Etasjeskiller - Underetasje og 1. Etasje:
Det er mindre skjevheter i stue. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 15mm. Det er målt fra
yttervegg mot terrasse. Forøvrig ingen merknader i det andre rommet som er målt.

Tekniske anlegg. VVS anlegg:
TG2 er valgt på vannrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Restlevetiden er usikker.
TG2 er valgt på avløpsrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Restlevetiden er usikker.

Elektrisk anlegg:
Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999.

Radon:
Det er ikke foretatt radonmåling i boligen.

Vinduer:
Vinduer er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato.
Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på vinduer hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet. Til opplysning er
vinduer overflatebehandlet innvendig i år 2020.

Veranda:
Dør fra omkledningsrom til veranda går tregt. Restlevetid er begrenset/ usikker

Grunnmur, fundamenter:
Riss observert i mur på endevegg mot garasje. Mest trolig ikke gjennomgående i muren uten at det kan sies med sikkerhet.

Drenering:
Det hefter en usikkerhet om takvann er ledet i eget lukket avløpsystem og at det fungerer tilfredsstillende.
Det er usikkert om grunnmuren er fuktsikret med grunnmurplater eller tilsvarende.
Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut ifra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.

Stikkledninger og tanker:
Utvendige vann- og avløpsrør har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Redusert/usikker restlevetid.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er utstedt midlertidig brukstillatelse på eiendommen. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Smedhusåsen barnehage (1-6 år), 2 km
Bredsandkroken barnehage (1-5 år), 4.1 km
Heimdalenga barnehage (0-6 år), 4.4 km

Skoler:
Vang skole (1-7 kl.), 3.1 km
Melløs skole (1-7 kl.), 4.6 km
Ekholt skole (1-7 kl.),4.6 km
Rygge ungdomsskole (8-10 kl.), 5.2 km
Hoppern ungdomsskole (8-10 kl.), 8.1 km
Malakoff videregående skole, 5.3 km
Kirkeparken videregående skole, 6.6 km

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut.

Oppvarming

Oppvarming er med elektrisitet og vedfyring.
Luft til luft varmepumpe i begge etasjer.
Gulvvarme i bad, vaskerom, kjellerstue, hall/ gang, kjøkken, gang 1. etasje.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 19 718,- pr. år
Tall er stipulert for 2020.
De kommunale avgiftene inkluderer; Eiendomsskatt, vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr, samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

Eiendomsskatt

Det er i Moss kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 2,8 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 478 169 pr. 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 321 408 pr. 31.12.19

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Kommuneplaner:
Id KP_3002
Navn Kommuneplanens arealdel 2021-2032
Plantype Kommuneplanens arealdel
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 24.03.2021
Delarealer Delareal 987 m
Arealbruk Boligbebyggelse, Nåværende
Områdenavn Bolig

Reguleringsplaner:
Id M37
Navn Fuglevikåsen
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 28.03.1983

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende er tinglyst på eiendommen:

1980/10034-2/87  Bestemmelse om bebyggelse. 23.12.1980

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp til eiendommen. Privat stikkledning frem til offentlig nett.
Privat vei ved innkjøring til garasje.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.

Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ekeland@meglergaarden.no eller SMS: 40 22 38 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Eiendommen er ledig for en snarlig overtagelse om ønskelig.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Åskanten 8, 1570 Dilling
Gnr. 187 bnr. 79 i Moss kommune

Oppdragsnummer

92-21-0383

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Verdivurdering