Moss , Sjøhagen Brygge leilighet D12

Sjøhagen Brygge - 3 roms selveier i 1. etg. med ekstra god takhøyde og egen uteplass. Ferdigstilles april/mai '22

4 690 000

Visninger

 • Visning etter avtale med megler

  Husk påmelding til visning

 • Prisantydning:

  4 690 000,-

 • Totalpris:

  4 808 622,-

 • Fellesutgifter:

  2 856,-

Beregnet totalkostnad: 4 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 117 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 690 000,-)) -------------------------------------------------------- 118 622,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 808 622,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  65m²

 • Bruksareal:

  65m²

 • Oppholdsrom:

  1

 • Soverom:

  2

 • Byggeår:

  2022

 • Gårdsnummer:

  3

 • Bruksnummer:

  4069

 • Sist endret:

  18.01.2022 13:50

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 82%

  eier sin egen bolig

 • 51%

  av eiendommene har pris over 5 mill

 • 46%

  har bolig på over 120 kvm

 • 92%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 36%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Oppdragsnummer

92-21-0380

Megler

Meglergaarden AS
Storgaten 8
1531 Moss
Org.nr. 987 708 204

Partner/Eiendomsmegler MNEF: Megler Mats Måleng
E-post: Maleng@meglergaarden.no
Mobil: 97 71 95 59

Eiendom

Sjøhagen Brygge Leilighet D12
Gnr. 3. bnr. 4069, snr. 11 i Moss kommune.

Boligtype og byggeår

Leilighet Eierseksjon, oppført i 2022.

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 68 kvm.

Beliggenhet

Velkommen til fredelig kystidyll på bryggekanten, 400 meter fra toget.

Sjøhagen Brygge leilighet D12 er en av de 52 første leilighetene som blir en del av Sjøhagen Brygge. En beliggenhet uten sidestykke i sitt distrikt gjør dette til svært attraktive boliger med kvaliteter det er langt mellom: Vestvendt beliggenhet og fantastiske solforhold. Fabelaktig plassering rett på bryggekant. Spennende arkitektur og en strandsone som nærmest kryper inn mellom bygningskroppene.

Sjøhagen Brygge gir deg en hverdag i takt med bølgeslag, med topp moderne leiligheter i kombinasjon med en sjelden tilgjengelighet.

STRANDSTASJONEN KAMBO - 32 minutter fra Oslo S
Å pendle er et av livets mange kompromisser. Det repeterende pendel- svinget mellom arbeidsplass og hjemmets lune favn er en øvelse så mange av oss ser på som en naturlig del av hverdagen til tross for at  de fleste ønsker å være det foruten. Derfor er det ikke rart at pendlerforholdene rekker høyt opp på listen ved valg av bolig for de som har dette som sin del av hverdagen. 

KAMBO-OSLO: SOM Å BO I STOR-OSLO
Sjøhagen Brygge ligger i en rett akse og knappe 400 meter fra Kambo stasjon. Med det nye dobbeltsporet, som vil stå klart i tide for innflytting, er reisetiden til Oslo S helt nede 32 minutter. Det er konkurransedyktig med en mengde pendlersituasjoner godt innenfor bygrensene til Oslo. I tillegg gjør den svært korte avstanden fra bolig til påstigning deg uavhengig av bil eller annen mellomstransport. Hyppige avganger gir også en komfortabel frihet og fleksibilitet i en skiftende og variert arbeidshverdag. Med dette i tankene er det helt på sin plass å vurdere en bygård i Oslo opp mot strandbolig på Sjøhagen Brygge - nærheten til effektive kommunikasjonsårer beholder du uansett.

BYTT BYPULS MED SKJÆRGÅRDSPULS - PÅ 32 MINUTTER
Kambo stasjon er for strandnabo å regne. Her er avstigning nærmest i sjøkanten, og skjærgårdsbris en del av opplevelsen pendleropplevelsen. Det gjør noe med deg å forlate en myldrende travel hovedstad når arbeidsdagen er over, bare for en drøy halvtime senere lande mykt ved fjorden hvor du praktisk talt er hjemme når du trår på perrongen samtidig som du kjenner havbrisen hilse deg velkommen hjem.

NÆRHET
Sjøhagen Brygge ligger landlig, fredelig og vakkert.  Samtidig er du sentralt plassert i forhold til en effektiv hverdag når dagligdagse gjøremål og plikter står på timeplanen. Barnehage og skole er en del av nærmiljøet. Her bruker du heller ikke mange minuttene fra skjærgård, frodig kystnatur og strand, til ferskvaredisk, kjøpesenter, bytur eller sågar europavei strake veien til kontinentet.

Barnehage: 290 m / 4 min til fots
Skole: 1,9 km /7 min på sykkel
Butikk: 550 m / 2 min på sykkel
Kjøpesenter (mosseporten): 5,7 km / 8 min i bil
Moss sentrum: 6,3 km / 9 min i bil
Son sentrum: 6,1 km / 9 min i bil
Marka: 1,8 km / 6 min på sykkel
E6, nærmeste påkjøring: 5,1 km / 6 min i bil.

Seil, sjø og strand - bryggekos og skjærgårdsliv

Moss kalles gjerne porten til indre Oslofjord. Fra det lune Mossesundet, hvor Sjøhagen Brygge ligger nydelig og vestvendt, er det kort vei til det som fort blir blå horisont og ytre Oslofjord. Herfra venter en formidabel ytre skjærgård som skapt for seiling, fritidsbåter, solskinn og badeliv.

BÅT, BRYGGE OG BØLGER
Strand og bryggekant venter bokstavelig talt utenfor stuedøren, og med bryggeanlegg for fritidsbåter under planlegging som en del av selve tomten, vil skjærgårdsfølelsen bli komplett. Dette er en boligopplevelse laget for sol, smil og sommer, samtidig som skiftende årstider alltid sørger for holde utsikt og opplevelsen av kysten levende og spennende. Er du båtentusiast legger du enkelt ut båten via Kambo Marina, som er nabo til Sjøhagen Brygge. Her finner du også servicefasiliteter, verkstedstjenester og kiosk i sesongen.

SOMMERELDORADO
Moss, Jeløy og Son omkranser Sjøhagen Brygge og er viden kjent for sine mange strender og fjordidyll. Med litt motorkrefter ligger fjorden for dine føtter, og foretrekker du seil, er du tett på åpen fjord og nydelige vindforhold. Son, med sin sørlandsaktige småbysjarm, er en perfekt kveldstur unna hvis du henter frem kajakken. Og vender du nesen sydover mot Moss, kan du padle langs naturskjønne Jeløy og klappe til kai i Moss sentrum hvor såvel bryggeservering, byliv og et stadig mer sydende kulturtilbud venter deg.

FRILUFTSLIV
Samme hvilken grad av natur og friluftsliv du foretrekker er Sjøhagen Brygge et fantastisk utgangspunkt. Sjø og skjærgård har du selvsagt utenfor stuedøren og det smule farvannet i Mossesundet er perfekt til nære aktiviteter som padling, svømming og strandbaserte aktiviteter. Området er forøvrig godt kjent for å være fruktbart jaktterreng for sjøørret. Lenger ut i fjorden gir åpent hav nye muligheter. Men Sjøhagen handler om mer enn sjøbaserte aktiviteter.

KYSTSTI OG TURTERRENG
Gjennom friområdet til Sjøhagen brygge, helt nede i vannkanten, vil Kyststien slynge seg forbi på sin spektakulære vei langs Østfolds kyst. Det betyr at du har noe av fylkets vakreste turterreng rett utenfor døren. Selve Kyststi prosjektet er forøvrig et samarbeid mellom Østfoldkommunene og deler av Bohulän, med mål om å lage en sammenhengende sti som tilrettelegger for å vise frem kystperlene langs hele ruten fra Moss til Orust i Sverige. Her og der snor stien seg helt ned i strandsonen, slik den gjør forbi Sjøhagen Brygge og videre langs Mossesundet.

MARKA
Mossemarka smyger seg tett og grønn langsmed hele Kambo. Oppmerkede stier og løypenett om vinteren knytter området sammen med store skogspatier innover mot Våler og mot Son/Vestby. Tar du sykkelen er du på vei inn i tykkeste marka i løpet av 5-6 minutter, men mange velger også å benytte bilen de 10 minuttene det tar å kjøre til Ødemørkstuen i den nordlige enden av marka. Herfra er mulighetene nærmest ubegrenset for friluftsentusiaster, både til bens, til ski eller sykkel.

VANSJØ
Selv om du bor på bryggekanten, kan fabelaktige Vansjø, men sin ferskvannsidyll gi deg naturopplevelser av det unike slaget året rundt. Ivrige turskøytere kommer f.eks. langveis fra for å bruke den vidstrakte innsjøen vinterstid og sportsfiskere lokkes av et sjeldent artsmangfold og rik fangst. Sommerstid er Vansjø et sant eldorado og Nesparken er et ypperlig utgangspunkt for å starte utforskingen. Hit kjører du på under ti minutter. Begynn med et ferskvannsbad på bystranda og fortsett med en kanotur oppover mosse-elva, som knytter Vansjø sammen med havet. Kano leier du hos Moss Kajakk klubb som holder til samme sted.

Sykkel og kajakk til låns
Trå til! El-sykkelen et fantastisk fremkomstmiddel som forenkler såvel handleturer som utforskertrangen. Sjøhagen Brygge er perfekt tilpasset sykkelen. Derfor legges det opp til en sykkel- og ladestasjon i forbindelse med boligene hvor du enkelt kan løse ut en sykkel til eget bruk som det passer deg. Planen er å ha et antall vanlige sykler kombinert med varesykler som gjør det enklere å håndtere matinnkjøp i hverdagen.

KAJAKKSTASJON
I likhet med sykkelutlån, planlegges også en lignende løsning med kajakk. Med en fabelaktig beliggenhet som skapt for kajakkpadling, vil du fritt kunne løse ut en farkost og oppsøke havblikket sene sommerkvelder - eller kanskje en tidlig helgemorgen. Mossesundet gir det de intime, grønne naturopplevelsene og er du klar for en utfordring kan du alltids satse på en tur rundt Jeløy.

Byggemåte

GENERELLE OPPLYSNINGER
Boligene oppføres etter gjeldende byggeforskrift TEK 17.
Generelt leveres boligen med toleranseklasser etter NS 3420 med normalkrav for boliger.

KONSTRUKSJON: Bygningen utføres med bærekonstruksjon i betong og stål, plassbygd og/eller prefabrikerte elementer. Fasadene utføres hovedsakelig som pusskledning med gjennomfarget puss i ulike farger med innslag av panel/trebaserte elementer ved balkonger, skodder, mellom vinduer og i fasade ved inntrukken toppetasje. Rekkverk utformes i glass og stål med pulverlakkert overflate. -  Innvendige vegger utføres i hovedsak som stenderverk med min. 50 mm isolasjon, kledd med gipsplater. Vegger mot naboleiligheter og trapperom vil ha overflate i sparklet og malt betong. Takkonstruksjonene får isolasjon papp/folietekking på oversiden og nødvendig fall til sluk. På takflate utenfor leiligheten med takterrasse legges det sedumdekke.

Innhold

Leiligheten vil ha en størrelse på 65 kvm med god takhøyde og vil inneholde: Entré, bad, 2 soverom, stue og kjøkken. Leiligheten vil ha egen terrasse med utgang fra stue.

Standard

Kjøkken.
Kjøkkeninnredning leveres som hvit glatt fra Sigdal, HTH eller tilsvarende. Innredningshøyde ca. 2,28 meter med foring til himling. Leveres med belysning under overskap, laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål og ettgreps blandebatteri, avtrekks vifte type volumhette Røros Lyra. Kjøkkenet leveres med integrerte hvitevarer fra Siemens eller tilsvarende. Det leveres oppvaskmaskin, platetopp, komfyr og kjøl / fryseskap.

Bad.
På bad leveres antall enheter innredning som vist på kontrakts tegning, med underskap, (evt. også overskap), servant og benkeplate i nærmeste standard størrelse (ikke veggtilpasset). Utførelse i standard hvit melamin på skrog og fronter, og laminat benkeplate. Over servant monteres speil. Videre leveres ettgreps servant batteri, samt dusjbatteri og dusjgarnityr. Rette svingbare dusjvegger i glass og nedsenket dusjsone, med veggsluk type Purus Joti eller tilsvarende. Det leveres vegghengt toalett med klosettskål type Duravit starck eller tilsvarende og innebygget sisterne. Det er avsatt plass, og leveres opplegg for vaskemaskin og tørketrommel på bad.

Gulv.
Entré, stue, kjøkken, soverom, og bod leveres med 12-14 mm 1-stavs hvitpigmentert eikeparkett. Bad leveres med lys grå, matt 30x30 cm flis type Vitra Ark eller tilsvarende. Dusj sone leveres med samme type flis i mindre format for fall til sluk.

Vegger.
Innvendige vegger leveres sparklet og malt. Bad leveres med, mørk grå, matt, 30x60 cm flis.

Himlinger.
I rom med full takhøyde leveres himling i malt gips. Rørføringer og kanalføringer vil i all hovedsak bli skjult over himlinger, men innkassinger kan forekomme. Himlinger males med standard hvit takfarge, NCS S 0500N.

Garderobe.
Det er avsatt plass til garderobeskap ihht. kontraktstegning.

Dører.
Innvendige dører i leilighetene leveres i hvit slett, alternativt i hvit profilert utførelse/formpresset, med dørvridere i børstet stål utførelse. Innvendige dører mellom entre og stue/kjøkken leveres som glassdører med sidefelt i glass. Inngangsdør til den enkelte leilighet leveres fabrikkmalt hvit med nødvendig brann- og lydisolering.

Vinduer.
Vinduer leveres som trevinduer utvendig kledd med lakkert aluminium etter Byggherre/ arkitekts fargevalg. Innside er ferdig malt fra fabrikk. Det leveres overlys i samtlige trapperom.

Listverk.
I rom med parkett leveres rektangulære gulvlister tilpasset parkettens struktur og farge i størst mulig grad. Rundt dører og vinduer samt i overgang mellom vegg og tak leveres det løsning uten belistning.

Boder.
Boder innvendig i hver enkelt leilighet vil bli utført ihht. tegninger, og har åpen himling med synlige tekniske føringer. Til hver leilighet medfølger bruksrett til en 5 kvm stor sportsbod i garasjeanlegg. Sportsbod utføres som uoppvarmet nettingbod. Disse er ikke beregnet for lagring av fukt og temperatur sensitive gjenstander.

Elektro.
Det elektriske anlegget leveres ihht NEK 400 og ligger generelt skjult i boligen. Det kan bli åpent anlegg på vegger mellom boenheter og andre steder der skjult anlegg ikke er egnet (eksempelvis lyd-/brannvegger og betongkonstruksjoner). Lampepunkt til tak leveres i himling eller vegg opp ved tak. Alle rom får stikkontakter og lampepunkter som dekker et normalt behov etter gjeldende standard. Det leveres belysning i bod. På bad leveres LED downlight i tak med dimmer. Det leveres belysning under overskap på kjøkken. Balkonger og inngangsparti får belysning tilpasset utendørs bruk.

Porttelefon.
Det leveres porttelefonsystem med bilde og toveis kommunikasjon med lyd og bilde fra utvendige hovedinnganger, knappetablå plassert for hver inngang. Apparatet med åpnerfunksjon monteres på vegg i entré.

Ventilasjon.
Det leveres separat delvis balansert ventilasjonsaggregat med varmegjenvinning i hver leilighet. Aggregatet plasseres i tak i bod, vaskerom, gang, kjøkkenskap eller annet egnet sted.

TV / Bredbånd.
Det leveres ett sentralt tilknytningspunkt for TV / DATA til leiligheten og ett ferdig kablet TV uttak i stue. Utbygger besørger avtale med signalleverandør som tiltransporteres sameiet. Det legges opp til 3 års binding til signalleverandør.

Bolig, sprinkling og brannmelder.
Det leveres boligsprinkling i leilighetene samt brannslukningsutstyr i henhold til forskriftskrav. Sentralt brannvarslingssystem med tilkobling til brannsentral.

Balkonger, takterrasser og uteplasser.
Private balkonger utføres i betong med impregnert furu på gulv ( tremmegulv ). Rekkverk utformes i glass og stål med pulverlakkert overflate. Det tillates ikke innglassing av balkonger eller takterrasser. Privat uteplass på terreng leveres med overflate i impregnert treverk, betongheller eller tilsvarende i omfang som vist på plan.

Inngangsparti og fellesarealer.
Det leveres skiferlignende flis i inngangsparti ved postkasser. Øvrige innvendige fellesarealer leveres med industriparkett. Vegger utføres som malt betong. Trappene leveres med industriparkett i inntrinn og opptrinn. Rekkverk i glass og stål.

Postkasser.
Ved inngangsparti i første etasje blir det montert innvendige postkasser i stål med sylinderlåser. Veggparti ved postkasser får kledning av trepanel, type Trysil antibrann el. tilsvarende.

Personheis.
Prosjektet leveres med heis med direkte talevarsling til alarmsentral. Heisen går til alle bolig- og garasje etasjer og er dimensjonert for båretransport ihht. boligkrav.

Skilting.
Det leveres skilting av bygg, til innganger, etasjeanvisning og boder.

Utomhus arealer.
Utomhus leveres ferdig opparbeidet med beplantning og tilsådd plen. Det blir opparbeidet lekeplass, aktivitetsplass samt felles uteplass.

Avfallshåndtering.
Nedgravde avfallsbrønner vil bli plassert på egnet sted, ihht godkjent utomhusplan.

Oppvarming

Det leveres vannbåren gulvvarme med termostater i alle oppholdsrom (stue, kjøkken, entrè). På baderom leveres elektriske varmekabler i gulv. Det leveres stikkontakter under vinduene i soverom for eventuell ønsket montasje av panelovn i soverom.
Varme til gulvvarme og tappevann leveres fra felles energisentral i kjeller.
Lokalt fjernvarmeanlegg etableres i forbindelse med senere byggetrinn. Frem til dette er satt i drift vil el-kjele besørge produksjon av varmtvann til forbruk og oppvarming.

Fordelerskap og styringer vil bli plassert etter utbyggers vurderinger.

Tomt

Tomten på 3008m2 vil bli opparbeidet ihht gjeldende utomhusplan.

Fellesutgifter / budsjett

Fellesutgiftene for hver enkelt leilighet er stipulert til ca. kr. 42,-/ m2 pr. mnd. og vil dekke fellesutgifter til oppvarming, stell av grøntarealene, snømåking, vedlikehold og pliktig service av heis, trappevask, felles strøm, forsikring, kabel TV/bredbånd (grunnpakke),  renovasjon, forretningsførsel og revisjon.

Eget budsjett vil være vedlegg til kontrakt og vil bli utlevert under kontraktsmøte. Fellesutgiftene vil kunne variere ut ifra hvilke leveranser sameiene rekvirerer.

Følgende kostnader er ikke inkludert i fellesutgiftene og betales av den enkelte seksjonseier: Eiendomsskatt, vann- og kloakkavgift, innboforsikring, strømforbruk i egen seksjon og kabel-tv/bredbånd utover grunnpakke.

Omkostninger

Det skal betales dokument avgift til staten: 2,5 % av tomteverdien. Tomteverdien fordeles likt på alle leilighetene. Avgiftsgrunnlaget pr. boenhet er stipulert til kr. 600 000,-, tilsvarer kr. 15 000,- pr. enhet i dok. avg. Gebyret for tinglysning av skjøte er f.t. kr. 585,-, og tinglysningsgebyr og attestgebyr for pantobligasjoner i forbindelse med etablering av eventuelle lån er f.t. kr. 787,- pr. obligasjon inkl. attest. Totalt ca. kr.  16 372,- pr. leilighet. Det tas forbehold om endring av satsene for offentlige gebyrer og avgifter i tiden frem til hjemmelsovergang finner sted.

I tillegg innbetales à konto kr.  10 000,- pr. boenhet til sameiet for likviditet i oppstartsfasen.

Betalingsplan

Det forutsettes at delinnbetaling på 10% av kjøpesummen innbetales ved kontraktinngåelse til meglers klientkonto for prosjektet. Delinnbetaling fra kjøper forutsetter at selger har stilt garanti i henhold til bustadoppføringslova § 12. Alle renter opptjent på beløp innbetalt av kjøper til meglers klientkonto frem til overtagelsen tilfaller kjøper, med mindre selger får disposisjonsretten over beløpet som følge av at det stilles garanti i medhold av buofl § 47. Renter opptjent etter overtagelse tilfaller selger. Det kan ikke tas pant i kjøpt bolig for delinnbetalingen. Hovedoppgjør (rest kjøpesum og omkostninger) skal innbetales til meglers klientkonto senest èn uke føre overtagelse av eierseksjonen. Forsinkes betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelsen og 30 dager for øvrige avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve handelen og foreta dekningssalg av eiendommen,

Garantier

Boligene selges i henhold til Lov om bustadoppføring, og selger plikter å stille bankgaranti på 3 % av kjøpesum i byggetiden og 5 % av kjøpesum i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Overføring av kjøpers delinnbetaling fra megler til selger er avhengig av at selger har stilt garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47. Kostnader ved eventuelle påkrevde endringer av garantier knyttet til videresalg eller transport av kjøpekontrakt bekostes ikke av selger. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Formuesverdi

Formuesverdien er foreløpig ikke fastsatt i det ligningsverdien fastsettes av Skatt Øst. Formuesverdien vil normalt være på ca. 25-30 % av førstegangs kjøpesum. For øvrig gjøres oppmerksom på nye regler for fastsettelse av formuesverdi der kjøper selv må sende opplysninger om adresse, areal, boligtype og byggeår til skattemyndighetene.

Forretningsfører

Utbygger vil engasjere Vansjø Boligbyggelag som forettningsfører for å forestå sameiets drift- og regnskap. Forretningsfører vil bli engasjert for 3 driftsår. Forretningsfører kan erstattes ved valg av ny forretningsfører på sameiets årsmøte etter endte 3 år.

Forsikring

Bygg og eiendom vil være forsikret av selger frem til og med overtagelsen, deretter tegnes en bygningsforsikring på vegne av sameiet. Kjøper må selv tegne innbo- og løsøreforsikring.

Matrikkel

Gnr. 3, Bnr. 4069, snr. 11 i Moss kommune.

Servitutter / Rettigheter

Eiendommen vil være fri for pant med unntak av lovpålagt panterett til sameiet som sikkerhet for den enkelte sameiers fellesforpliktelser. Selger vil tinglyse bestemmelser som er nødvendige for å gjennomføre prosjektet og de framtidige byggetrinn fradelt fra 3/1902. Dette gjelder bestemmelser som er pålagt av offentlige myndigheter eller som er nødvendige i forhold til sameiet eller naboforhold. Selger har rett til å plassere nødvendige tekniske installasjoner på fellesarealer og sikre tinglyste rettigheter tilknyttet disse.

For servitutter eldre enn fradelingsdato som kan ha betydning for denne matrikkelenheten henvises til hovedbruket/avgiver av eiendommen. Konferer evt. megler.

Lovgrunnlag

Boligen selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Oppgjør

Det forutsettes at kjøper fremlegger bekreftelse på finansiering av kjøpet umiddelbart etter aksept av bud! Det gjøres oppmerksom på at megler er underlagt lov om hvitvasking som innebærer en plikt til å melde fra til Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.
Det forutsettes at kjøper fremlegger bekreftelse på finansiering av kjøpet umiddelbart etter aksept av bud! Det gjøres oppmerksom på at megler er underlagt lov om hvitvasking som innebærer en plikt til å melde fra til Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.

Overtagelse

Leiligheten antas å være klar til overtagelse i Mars - April måned 2022.

Hver kjøper vil ved overtagelse få tildelt en håndbok/FDV dokumentasjon, som viser hvilke materialer, produkter og fargevalg som er benyttet i leiligheten, og i tillegg adresselister med oversikt over kontaktpersoner/firma som er ansvarlig for de forskjellige arbeider og vedlikehold.

Bustadoppføringsloven

Kjøpet reguleres av Lov om avtaler med forbruker om oppføring av ny bustad m.m. (bustadoppføringslova) 13. juni 1997 nr. 43 I tilfeller hvor kjøper er profesjonell i henhold til Bustadoppføringslova, dvs gjør kjøpet som ledd i næringsvirksomhet, kan selger kreve at avtalen reguleres av Lov om avhending av fast eigedom (avhendingslova) 3. juli 1992 nr. 93. Tilsvarende gjelder dersom boligen er ferdigstilt på avtaletidspunktet, slik at avhendingslova rettmessig kan benyttes istedenfor bustadoppføringslova. Selger kan i slike tilfeller velge at boligen bli solgt "as-is" i henhold til avhendingslova.

Eierform og organisering

Leilighetene selges som eierleiligheter, og organiseres i et boligsameie etter eierseksjonsloven. Det vil bli utarbeidet vedtekter som regulerer forholdet mellom seksjonene, og det legges opp til felleskostnader som er spesifisert under avsnitt om felleskostnader. Kjøper har full rettslig råderett over sin eierseksjon, og hver seksjon kan pantsettes særskilt og uavhengig av de øvrige i sameiet. Alle kjøpere får eget skjøte.

Eierseksjonssameiets navn er foreløpig ikke bestemt.

Foreløpige vedtekter foreligger. Husordensregler er under utarbeidelse og vil tildeles senere. Boligsameiet vil eie et felles tomteareal på utbygging seiendommen.

Parkering og boder

Det medfølger ikke parkeringsplass/garasjeplass til leiligheten.
Det medfølger en sportsbord i felles garasjeanlegg i kjeller.

Boder vil hovedsakelig ligge inntil p-plasser. Enkelte boder vil kunne plasseres i kjeller uavhengig av p-plasser, i egne arealer. Selger har rett til å tildele bruksrett til boder på den måten selger finner mest hensiktsmessig. Selger vil fritt kunne disponere over usolgte bruksretter til parkeringsplasser og boder, og kan selge og/eller leie ut disse.

Øvrige forbehold

Alle illustrasjoner, skisses, "møblerte" plantegninger m.m. er kun ment å danne et inntrykk av den ferdige bebyggelsen, og kan ikke anses som endelig leveranse. Inntegnet utstyr/innventar medfølger ikke, og det kan derfor fremkomme elementer i presentasjonsmaterialet som ikke inngår i leveransen. Stiplet linje på plantegninger viser forslag til løsninger og innredning som ikke inngår i leveransen. Generelle beskrivelser av prosjektet i salgsmateriell vil ikke nødvendigvis passe for alle leiligheter.

Vedtektene for eierseksjonssameiet er foreløpige. Utbygger kan gjøre endringer i disse for å tilpasser dem prosjektet og enhver endring i prosjektet.

Ved avvik gjelder leveransebeskrivelsen foran tegninger, illustrasjoner og annet salgsmateriell. Omfanget av leveransen gjelder foran generelle. Det tar forbehold om trykkfeil i leveransebeskrivelse.

Alle opplysninger i denne salgsoppgave er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige for utbygger, forutsatt at det ikke reduserer den generelle standard vesentlig. Kjøper aksepterer uten prisjustering at selger har rett til å foreta slike endringer. Eksempler på slike endringer kan f.eks. omfatte bærende konstruksjoner, innkassing av teknisk anlegg, mindre endring av boligens areal, tilpassninger av utearealer, høydejusteringer, støttemurer eller lignende.

Det forutsettes at skjøtet tinglyses i kjøpers navn, hvis interessent mot formodning ikke ønsker tinglysning av skjøte, må det tas forbehold om dette i midlertidig kjøpekontrakt/budskjema. Ved evt. endring i eierskap/navneendring fra kjøpers side etter bud/aksept vil det påløpe administrasjonsgebyr på kr. 15 000,- inkl. mva. til megler som innbetales til meglers driftskonto. Eventuell endring krever selgers forutgående samtykke.
Det vil bli stiftet en velforening som skal overta, forvalte og drifte regulerte grøntstrukturer. Selger avgjør hvilke regulerte grøntstrukturer som skal overføres og forvaltes av velforeningen. Alle seksjonene plikter å være medlem av velforeningen, og betale sin andel kostnadene for forvaltning og drift. Det er selgers plan at velforeningen ikke bare skal forvalte og drifte utpekte grøntstrukturer regulert i detaljreguleringsplanen for Sjøhagen Brygge, men også fremtidige utbygde fellesområder innenfor områdereguleringsplanen for eiendommen 3/1902. I så fall vil kjøpere av fremtidige boliger innenfor områdereguleringsplanen også bli medlemmer i velforeningen.

 Selger avgjør fritt organiseringen av fellesområdene innenfor områdereguleringen. Selger forbeholder seg retten til å foreta kredittvurdering av kjøpere.

Eiendomsmegler er underlagt Lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Det gjøres oppmerksom på at vedlagt utomhusplan ikke er endelig og at det kan forekomme endringer i omfang og plassering. Utomhusarealene vil bli opparbeidet i takt med byggetrinnene i prosjektet så fremt årstidene tillater det.

Gjennomføring av et stort byggeprosjekt i flere trinn vil, blant annet på grunn av løpende byggevirksomhet, kunne medføre enkelte ulemper for beboerne inntil ferdigstillelse av samtlige byggetrinn. Mindre arealavvik mellom tegninger og ferdig bygg kan forekomme. Det kan være avvik mellom de planskisser, planløsninger og tegninger som er presentert i prospektet og den endelige leveransen. Slike avvik utgjør ingen mangel ved selgers
leveranse og vil ikke gi kjøper rett til prisavslag eller erstatning.

Sameiet

Sameiets navn er Boligsameiet "Leilighet" Sjøhagen, Moss.

Sameiets formål er å ivareta seksjonseierens fellesinteresser og administrasjon av eiendommen gnr. 3, Bnr. 4069 i Moss kommune.
Forretningskontoret er i Moss kommune.

Sameierne eier bebyggelsen og eiendommen til gnr. 3, bnr. 4069 i Mosskommune i fellesskap (sameie).

Sameiet består av 52 boligseksjoner, oppført som blokker. Den enkelte bruksenhets avgrensning med hoveddel, tillegsdeler, formål og sameiebrøk fremgår av seksjoneringsbegjæring og eventuelle senere reseksjoneringsbegjæringer. I disse vedtektene brukes "bruksenhet" og "seksjon" som uttrykk for det samme.
Hoveddelen består av en klart avgrenset og sammenhengende del av en bygning, med egen inngang. Ved seksjonering er det parkeringsplasser i parkeringskjellerens tilleggsdeler slik det fremgår av seksjoneringsbegjæringen.

For hver seksjon er det fastsatt en sameiebrøk som uttrykker sameieandelens størrelse. Sameiebrøken er fastsatt etter hoveddelens bruksareal (BRA), eksklusive balkonger/terrasser og utvendige boder.

Fellesareal

Tomten og alle deler av bebyggelsen som ikke etter oppdeling omfattes av bruksenheter med eventuelle tilleggsdeler med enerett til bruk, er fellesarealer.

Tilvalg

Tilvalgsprosessen i prosjektet er stengt og det er ingen mulighet å foreta endringer på bolig.

Vei/Vann/Avløp

Offentlig vei, vann og avløp til eiendommen. Privat stikkledning frem til offentlig nett.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Budregler

Boligen selges til fast pris. Bindende kjøpsbekreftelse/budskjema inngås hos megler. Selger står fritt til å akseptere eller avslå ethvert bud, herunder bestemme om de vil akseptere salg til selskaper samt om de vil akseptere salg av flere leiligheter til samme kjøper. Merk at eierseksjonsloven ikke gir anledning til at mer enn to seksjoner eies av en og samme person.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Verdivurdering