Rygge , Resalg Kjærneshagen H0301_7

Rygge - 3-roms andelsleilighet i 3.etasje - Innglasset balkong - Carport - Overtagelse Q4 i 2022 - Salg av kontrakt.

1 350 000

Visninger

 • Visning etter avtale med megler

  Husk påmelding til visning

 • Prisantydning:

  1 350 000,-

 • Totalpris:

  3 918 590,-

 • Fellesutgifter:

  11 533,-

Beregnet totalkostnad: 1 350 000,- (Prisantydning) 2 555 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 905 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 602,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 000,- (Tilknytningsavgift for kabel-tv) 5 000,- (Andelskapital til borettslaget) 28,- (Utskriftsgebyr) -------------------------------------------------------- 13 590,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 918 590,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Borettslag

 • Primærrom:

  64m²

 • Bruksareal:

  64m²

 • Etasje:

  3

 • Oppholdsrom:

  1

 • Soverom:

  2

 • Byggeår:

  2021

 • Gårdsnummer:

  101

 • Bruksnummer:

  4

 • Finnkode:

  235401391

 • Sist endret:

  04.08.2022 13:56

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 82%

  eier sin egen bolig

 • 68%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 37%

  har bolig på over 120 kvm

 • 48%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 30%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Resalg Kjærneshagen H0301_7! Alt blir lagt til rette for et attraktivt og hyggelig sted å bo i et godt etablert boligområde. Flotte og moderne leiligheter.

Leiligheten ligger i 3.etasje og vil inneholde: Entrè, bod, bad, 2 soverom, stue og kjøkken. Utgang til innglasset balkong fra stue på 11 kvm. Innglasset balkong kan funke som en forlengelse av stuen på sommerhalvåret. Det medfølger en carport til leiligheten.

Kjærneshagen ligger sentralt plassert med gangavstand til både tog og buss, og kort vei til E6 og flere kjøpesentre. Fra Kjærneshagen kommer du til Moss på 10 minutter, til Oslo på 50 minutter, og det tar kun tre kvarter til Strømstad. Fergeforbindelsen mellom Moss og Horten gir rask adgang også til den andre siden av Oslofjorden.

Salg av kontraksposisjon

Denne salgsoppgaven gjelder salg av kontraktsposisjon av en bolig som er under oppføring. Ny kjøper overtar alle selgers rettigheter og forpliktelser iht. opprinnelig kontrakt, herunder betalingsvilkår og de lovpålagte garantier. Opprinnelig salgsoppgave og kontrakt følger vedlagt salgsoppgaven. Det forutsettes at kjøper har gjennomgått grundig den opprinnelige kjøpekontrakten med tilhørende vedlegg, før bud inngis. Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpstilbud på kontraktposisjonen er akseptert. Det tas forbehold om at utbygger aksepterer transport av opprinnelig kontrakt og at garantistiller godkjenner transport av garanti. Eventuelle forbehold som opprinnelig kjøper har tatt må også være avklart.

Innhold

Leiligheten vil inneholde: Entrè, bod, bad, 2 soverom, stue og kjøkken.

Standard

Eik fotlist i tilnærmet lik farge som parkett. Gerikter rundt dører og vinduer i fabrikkmalt utførelse, med synlige festemerker. Det leveres ikke taklister.
Inngangsdør i glatt malt utførelse med kikkehull. Innvendige dører i glatt slett utførelse.
Vinduer med energiglass og fabrikkmalte karmer. Åpningsbare vinduer har mekanisme for låsing i luftestilling. Dører og vinduer mot balkong leveres med lav brystning.
Systemlås for hele boligblokken. Leilighetsnøkkel passer i ytterdør, dør til fellesarealer, bod og postkasse.
Det vil bli lyd- og brannvegger mellom leilighetene. Det blir en generell takhøyde på 250 cm.
Det leveres trekkerør for IKT til stue. Fremføring, abonnement og oppkobling utføres ved overtagelse. Fremføring, abonnement og oppkobling må bekostes av kjøper.
I utgangspunktet er røropplegg og ledninger skjult. Røropplegg kasses inn ved behov. Ledninger kan legges synlig der det er nødvendig i forhold til forskriftskrav.
Sportsboder: Alle leilighetene får egen sportsbod i felles bodkjeller. Sportsbod utføres som nettingbod- og dør og med feste for hengelås. Sportsboder er kun ment for lagring av gjenstander som tåler temperatur- og fuktsvingninger.
Sykkelparkering vil bli innendørs i bodkjeller og utomhus i stativ.
Det blir heis i hvert bygg med klimatisert forrom/sluse. Heis for hus A går fra kjeller som vist.

Entré

Entrè vil bli belagt med 3-stavs lys eikeparkett. Vegger vil bli sparklet og malt gips eller betong. Himling vil bli sparklet og malt gips eller malt betong med synlige skjøter, i fargen hvit. Sikringsskap plasseres i bod eller entrè. Ventilasjon av typen tilluft.

Stue

Stuen vil bli belagt med 3-stavs lys eikeparkett. Det blir sparklet og malt gips på vegger og i himling. Det vil bli et uttak for antenne og tele/data. Hver leilighet blir utstyrt med signar via fiber inn til leiligheten, trådløsruter og dekoder. Ventilasjon av typen tilluft.

Kjøkken

Kjøkkenet er i en åpen løsning med stuen, og vil bli belagt med 3-stavs lys eikeparkett på gulv. Det blir sparklet og malt gips på vegger og i himling. Det blir kjøkkeninnredning med fronter i hvit glatt utførelse, og laminat benkeplate. Det vil bli nedfelt vaskekum, komfyr, platetopp, oppvaskmaskin, ettgreps blandebatteri med avstenging for oppvaskmaskin og varmtvannsbereder minimum 120l i kjøkkenskap med hurtigoppvarming. Ventilasjon av typen ventilator.

Bad

Baderommet vil bli flislagt med 20x20 av typen Lotus grey på gulv, og med 30x60 hvit blank på vegger. Sparklet og malt gips i himling. Baderommet vil bli innredet med baderomsinnredning heldekkende med skapdører, nedfelt servant, ettgreps blandebatteri, vegghengt klosett med utenpåhengt sisterne, dusj med termosbatteri, rette dusjvegger i herdet glass og vannfordelingsskap. Det vil bli belysning i baderomsinnredning med stikkontakt, og lampepunkt i tak. Det er elektriske varmekabler i gulv.

Balkong

Balkonger leveres med overflater av treverk type tremmegulv med avrenning til sluk og nedløp ved søyle. Rekkverk hovedsakelig i glass med håndløper i aluminium. Det leveres komplett ferdig utelampe med innvendig bryter, samt dobbel stikkontakt på hver balkong. Det vil bli tilrettelagt for innglassing av balkonger for leiligheter som ikke har dette som standard.

Soverom

Leiligheten har to soverom, og vil bli belagt med 3-stavs lys eikeparkett. Det blir sparklet og malt gips på vegger og i himling. Det vil bli monter panelovn. Ventilasjon av typen tilluft.

Beliggenhet

Prosjektet består av 42 borettslagsleiligheter fordelt på tre bygg. Det skal bygges en god miks av funksjonelle og arealeffektive to- og treroms- leiligheter fordelt på tre plan. Alt blir lagt til rette for et attraktivt og hyggelig sted å bo i et godt etablert boligområde. Flotte og moderne leiligheter
i forskjellige størrelser fra 45 m² til 67 m².

Den sentrale og samtidig landlige beliggenheten gjør Kjærneshagen til et attraktivt sted å bo for alle aldre. Kjærneshagen ligger på Halmstad (Rygge) i Moss kommune. Fra Kjærneshagen kommer du til Moss på 10 minutter og til Oslo på 50 minutter.

Boligene får gangveier og stier til ulike servicefunksjoner i området. Nærmiljøet byr blant annet på dagligvarebutikker, bowlinghall, Sprett aktivitetspark, treningssenter og et bredt utvalg forretninger. I tillegg er det kort vei til de varierte kulturtilbudene i Mosseområdet. Friluftsmulighetene i området er mange og varierte. Både idrettshall, svømmehall og kunstgressbane er innen gangavstand. Fem minutter unna finner du Vaskeberget og Vansjø med tur- og sykkelstier, padling og badeplasser. Det er også kort vei til Evje golfbane og fjorden med sine mange sommerperler.

Kjærneshagen ligger sentralt plassert med gangavstand til både tog og buss, og kort vei til E6 og flere kjøpesentre. Fra Kjærneshagen kommer du til Moss på 10 minutter, til Oslo på 50 minutter, og det tar kun tre kvarter til Strømstad. Fergeforbindelsen mellom Moss og Horten gir rask adgang også til den andre siden av Oslofjorden.

Halmstad skole med barneskole og SFO ligger sentralt i boområdet. Barnetallet er raskt stigende og skolen er kvalifisert som helsefremmende skole og har fokus på helse, livskvalitet og læring.
Kjærneshagen er midt i blinken for deg som ønsker å etablere deg i landlige omgivelser, tett ved skog, sjø og fjord, og samtidig ha nærhet til byliv og
kultur. Det er gangavstand til både tog og buss, og kort vei til E6 og flere kjøpesentre. Området har gode solforhold og utvikles som et grøntområde, med gode forhold for gående og syklende.

Halmstad med sine 2.000 innbyggere ligger delvis i tettstedet Ryggebyen som ligger i både Moss og Råde kommune. Halmstad var en av de første stedene som ble tettbygd i området, i siste halvdel av 1800-tallet. De første byggetomtene ble utskilt fra gården Halmstad som har gitt navn til tettstedet. Plassen ble trolig oppkalt etter den svenske byen Halmstad, kjent for det storpolitiske spillet mellom Sverige, Danmark og Norge, og som i sin tid aspirerte til å bli Nordens hovedstad.

I området rundt Kjærneshagen og Halmstad er det solid historisk grunn hvor det er funnet rester av mange kongegraver. Trolig har det vært bosetting her i svært lang tid.

Oppgjør

1 095 000,- (Opprinnelig kjøpesum)
   255 000,- (Merverdi)
2 555 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 905 000,- (Prisantydning inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
602,- (Pantedokument inkl. panteattest)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
5 000,- (Andelskapital til borettslaget)
7 000,- (Tilknytningsavgift for kabel-tv)
28,- (Utskriftsgebyr)
--------------------------------------------------------
13 590,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 918 590,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Det forutsettes en delinnbetaling på kr. 100.000,-, i tillegg til vederlag for kontrakt, ved signering av kontrakt.
Delinnbetaling fra kjøper forutsetter at utbygger har stilt garanti i henhold til bustadoppføringslova § 12.
Det kan ikke tas pant i kjøpt bolig for delinnbetalingen. Hovedoppgjør (rest kjøpesum og omkostninger) skal innbetales til meglers klientkonto senest èn uke før overtagelse av eierseksjonen.
Forsinkes betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelsen og 30 dager for øvrige avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve handelen og foreta dekningssalg av eiendommen.

1: Kontant ved kontraktsignering: Kr. 100.000,- + kr. 255.000,- for vederlag for kontrakt, totalt kr.355.000,-.

2: Betaling i forkant av overtagelse (resterende kjøpesum og omkostninger ihht. begge kjøpekontraktene: Kr. 1.008.590 ,-.

Total innbetaling 1. og 2.: kr. 1.363.590,-.

Det forutsettes at kjøper fremlegger bekreftelse på finansiering av kjøpet umiddelbart etter aksept av bud! Kjøpesummen med tillegg av alle omkostninger betales til meglers klientkonto før overtagelse av eiendommen skal skje. Det gjøres oppmerksom på at megler er underlagt lov om hvitvasking som innebærer en plikt til å melde fra til Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.

Ved signering av kontrakt skal kjøper av kontraktsposisjonen betale opprinnelig kjøpers (selger) innbetalt forskudd, samt beløpet for selve kontraktsposisjonen. Kjøpesummen for kontraktsposisjonen (vederlag for kontrakt) vil stå på eiendomsmeglerforetakets klientkonto inntil
boligen er overtatt og hjemmel tinglyst på ny kjøper.

Er det i avtalen mellom entreprenør og selger avtalt at kjøper skal foreta en innbetaling til eiendomsmeglers klientkonto i forbindelse med budaksept skal kjøper av kontraktsposisjonen betale et tilsvarende beløp inn på eiendomsmeglers klientkonto. Selgers innbetalte beløp
frigis og utbetales etter dette til selger. Dersom det i avtalen mellom entreprenør og selger er avtalt forskuddsbetaling i samsvar med bustadoppføringslova § 47 aksepterer kjøper at kjøpers innbetalte beløp frigis til fordel for selger mot at kjøper overtar selgers fordring mot entreprenøren.

Felleskostnader

Kr.11.533 pr. mnd. Felleskostnader inkluderer: Kabel-TV/Bredbånd, kommunale avgifter inkl eiendomsskatt, nedbetaling av renter og avdrag, bygningsforsikring, forretningsførsel og revisjon.

Felleskostnadene fordeles slik: Renter og avdrag - Kr. 8.009,-. Driftskostnader - Kr. 3.524,-.

Felleskostnadene fordeles i henhold til leilighetens areal BRA. Prislisten viser budsjetterte driftskostnader (felleskostnader)og er basert på erfaringstall. Endelige felleskostnader kan avvike noe fra beregnet beløp. Felleskostnadene inkluderer kommunale avgifter, eiendomsskatt for borettslaget, bygningsforsikring, utvendig vedlikehold, forretningsførsel, kabel tv/internett (standardpakke), revisjon og normal drift av borettslaget.

Felleskostnadene er beregnet etter erfaringstall. Som følge av prisstigning frem til innflyttingsdato og avhengig av rentenivå, vil endelige felleskostnader avvike fra beregnet beløp i prislisten  

Andel fellesgjeld

Kr.2.555.000,-.(Andel av opprinnelig kjøpesum)
Fellesgjelden utgjør 70% av boligens opprinnelig totalpris og skal finansieres gjennom et felleslån opptatt av borettslaget. Lånet løper i 40 år som et annuitetslån med flytende rente og avdrag fra første år. Renter og avdrag på felleslånet betales av borettslaget via inntekter fra andelseiernes månedlige innbetalinger av felleskostnader/husleie. Felleskostnader består av kapitalkostnader og driftskostnader.

Beregningsgrunnlag rente fellesgjeld =  Flytende rente på 2,2%.                                                                                                                                            
Renten kan når som helst endres etter beslutning om endring av lånemargin fra långiver  eller  etter generell rentendring fra Norges Bank.           
Fellesgjelden er beregnet med 40 års nedbetalingstid, annuitet  med avdrag fra år.1. Antall terminer pr.år = 4.

Borettslag

Vil bli stiftet i god tid før ferdigstillelse/overlevering og vil ivareta drift og forvaltning av eiendommen, samt fellesarealer innenfor eiendomsgrensene.
Borettslaget kontor stiftes av utbygger iht borettslagsloven kapittel 2, og med så mange andeler og andel fellesgjeld som beskrevet i salgsoppgaven. Borettslagets vedtekter er en del av stiftelsesdokumentet, og er godkjent ved stiftelsestidspunktet. Vedtektene følger som vedlegg til salgsoppgaven. Fra og med stifting av borettslaget og frem til første generalforsamling etter innflytting vil styret i borettslaget bestå av personer fra utbygger, de
har valgt Vansjø BBL AS som forretningsfører og utbygger har inngått forpliktende kontrakt i tre år fra innflytting. Borettslaget vil være et tilknyttet borettslag med forkjøpsrett for borettslaget og Vansjø BBL AS sine medlemmer. Det første styret vil også inngå andre avtaler
på vegne av borettslaget, så som strømavtale, avtale med kabel tv/internett osv. Ved første generalforsamling etter innflytting velges nytt styre bestående av personer fra andelseierne.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det kan opplyses at andelen er sikret i Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Borettslaget er tilknyttet sikringsordning som dekker manglende innbetaling av felleskostnader. Tilbyder av ordningen er: Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Avtalens varighet: Til den sies opp av en av partene. Vilkår for oppsigelse: Avtalen kan sies opp av en av partene. Vilkår for oppsigelse: Avtalen kan sies opp fra sikringsfondet dersom kravene for deltagelse ikke lenger er oppfylt. Avtalen kan sies opp fra borettslaget innen 1. desember, med virkning fra kommende årsskifte.

Kjøper kan selv bestemme størrelse på hvor stor andel fellesgjeld man ønsker å ha ved å foreta en ekstra innbetaling av egenkapital i tillegg til innskuddet. Dette gjennomføres ved en individuell nedbetaling på fellesgjeld på lånets hovedforfall én gang pr/år, og kan første gang gjøres etter ett år. Dette får umiddelbar virkning på de månedlige felleskostnadene som blir redusert ved at lavere andel fellesgjeld gir lavere kapitalkostnader. Eksempelvis vil månedlige felleskostnader kun bestå av driftskostnader dersom man velger å betale hele totalprisen og dermed ikke andel fellesgjeld.

Forsikring

Bygg og eiendom vil være forsikret av utbygger frem til overtagelse, deretter tegnes fullverdiforsikring gjennom borettslaget. Kjøper må selv tegne innbo- og løsøreforsikring ved overtagelse.

Vedtekter / husordensregler

Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket.

Husdyrhold

Det er tillatt med dyr i sameiet under forutsetning av at dyreholdet ikke er til sjenanse for øvrige beboere i borettslaget.

Boligens areal

Primærrom: 64 kvm, Bruksareal: 67 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 67 m².
Primærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè, 2 soverom, bad, stue og kjøkken.

Arealbekreftelse

Arealberegningene er foretatt av arkitekt/utbygger, og er oppmålt etter tegninger. Det tas forbehold om avvik i de oppgitte mål og de faktiske mål.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Eiet tomt, på 4177 kvm.

Utomhusarealer leveres ferdig opparbeidet i henhold til utomhusplan. Internveier/gangstier skal utføres med asfaltert overflate. Beplantning iht. utomhusplan. Det leveres delvis nedgravd søppelanlegg for restavfall, papir, glass/metall og plast. Plassering og nedkastpunkter fremkommer av utomhusplan.

Garasje / Parkering

Det medfølger en utvendig parkeringsplass.

Det leveres parkeringsanlegg på bakkeplan, der søndre parkeringsrekke mot Ryggeveien utføres som åpen carportløsning. Carport utføres i treverk på sokkel/mur i betong.

Det vil bli tilrettelagt for elbillading på alle parkeringsplasser i parkeringsanlegg mot Ryggeveien. Kjøper må selv bekoste evt. påkobling. Det gjøres oppmerksom på at ladeeffekt vil kunne variere avhengig av antall brukere samtidig.

Byggemåte

Leveranse utføres i henhold til teknisk forskrift (TEK) av 2017. Generelt leveres bolig etter toleranseklasser iht. NS 3420 med normalkrav for boliger.

FUNDAMENTERING/GRUNNFORHOLD: Fundamentering utføres i betong som stripe- og/eller punktfundamenter og tilhørende hel bunnplate i betong. Byggene fundamenteres direkte i utgravd byggegrop.

BÆRESYSTEMER: Bygningene utføres med bærekonstruksjon i tre og/eller betong, både med bruk av plassbygd konstruksjon og prefabrikerte elementer.

FASADE/YTTERVEGG: Fasaden består av hovedsakelig liggende trekledning, type impregnert møre royal farge brun i tillegg til innslag av farget skrudd platekledning i og rundt svalganger og heis. Yttervegger består av elementer i stenderverkskonstruksjon.

YTTERTAK: Takkonstruksjonene blir utført med isolasjon og papp/folietekking. Det legges membran med forskriftsmessig fall mot sluk.

SVALGANG/TRAPPER: Trappetrinn er planlagt utført i stål og/eller betong. Rekkverk og håndløper i lakkert metall. Overflater er sklisikret.

INNERVEGGER: Innvendige vegger i bindingsverk. Både innsiden av yttervegger og begge sider av innervegger kles med gipsplater. Internt i leilighetene isoleres innvendige vegger mot bad.

Ferdigattest / brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest skal foreligge innen overtagelse. Dersom det kun foreligger Midlertidig brukstillatelse ved overtagelse, er det utbyggers ansvar å besørge ferdigattest. Kjøper gjøres oppmerksom på at ferdigattest vil kunne foreligge først lang tid etter overtagelse. Dette har sammenheng med f.eks. årstid og ferdigstillelse av utomhusareal mv.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Fasanveien barnehage (0-6 år), 0.5 km
Tittin familiebarnehage (0-6 år), 0.8 km
Voldskogen barnehage (0-5 år) 0.9 km

Skoler:
Halmstad skole (1-7 kl.), 0.9 km
Rygge ungdomsskole (8-10 kl.), 6.6 km
Malakoff videregående skole, 8.3 km
Tomb videregående skole, 10 km

Adgang til utleie

Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Oppvarming av boligen gjennom elektriske panelovner og gulvvarme på bad. Varmtvann til leilighetene gjennom varmtvannsbereder i kjøkkenbenk. Mulighet for komfortvarme på gulv i oppholdsrom som tilvalg.

Ventilasjon
Det leveres balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner i hver leilighet. Innblåsing til alle oppholdsrom via ventiler, samt avtrekk fra bad og kjøkkenhette.

Energimerking

Byggene og leilighetene blir prosjektert iht Teknisk Forskrift av 2017.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Formuesverdi

Ligningsverdi er p.t. ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primær-bolig» (der boligeier er folkeregistrert bosatt) eller «sekundærbolig» (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om fastsettelse av ligningsverdi.

Regulering

Tomten er regulert til boligformål og det foreligger godkjent detaljregulering.

Reguleringsforhold
Kommuneplan id: KP 2011-2022
Formål: Boligbebyggelse
Vedtatksdato: 16.06.2011

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Andelen overdras med de rettigheter og forpliktelser som grunnboken viser. Grunnboksutskrift følger som vedlegg til denne salgsoppgave. Pengeheftelser som følger andelen ved kjøp er fellesgjeld, heftelse til borettslaget og den pengeheftelsen som kjøper måtte tinglyse. Utbygger kan tinglyse bestemmelser vedrørende borettslaget, naboforhold eller forhold pålagt av myndighetene. Iht borettslagsloven vil borettslaget få lovbestemt pant for ubetalte felleskostnader fra andelseierne med inntil 2G (folketrygdens grunnbeløp).På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
2021/1089692-1/200HJEMMEL TIL FESTERETT 03.09.2021
Vederlag: 0
KJØPER:KJÆRNESHAGEN 3 AS
Org.nr: 822089372

1870/990008-1/87SKJØNN 20.06.1870
Ekspropriasjonsforr./konduktørforr. vedrørende NSB
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

1912/906321-1/87BESTEMMELSE OM VEG 02.07.1912
RETTIGHETSHAVER:Knr:3002 Gnr:101 Bnr:6

1912/906320-1/87 DISPOSISJONSRETT 02.07.1912
RETTIGHETSHAVER :Knr:3002 Gnr:101 Bnr:4
Rett til å disponere over et nærmere
angitt skogstykke

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Moss kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til anker-jensen@meglergaarden.no eller SMS: 48 26 34 59 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Overtagelse/innflytting antas foreløpig å bli Q4 2022.

Overtagelsestidspunktet er basert på et foreløpig estimat, og endelig dato vil blant annet avhenge av kommunal behandling og fremdrift i prosjekt- og byggearbeid. Overtagelsesmnd vil bli varslet kjøper ca. 3 mnd før og endelig overtagelsesdato 6 uker før innflytting. Denne datoen gjelder da som partenes overtagelsesdato. Avhengig av årstiden vil ferdigstillelse av utomhusarealer kunne bli utført etter overtagelse av boligene. Overtagelse av leilighet kan ikke nektes av kjøper selv om utomhusarealer ikke er ferdigstilt.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Transport av opprinnelig kjøpekontrakt fra forbruker reguleres av kjøpsloven og avhendingslovens § 1-1, 4. ledd. Ny kjøper trer inn i opprinnleig kjøpekontrakt som er regulert i henhold til budstadoppføringslovens bestemmelser.

Dersom kjøper 2 er forbruker, faller pliktene hans til å betale merverdien bort hvis entreprenøren ikke ferdigstiller boligen, jf. avhendingslova § 1-1, 4. ledd. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra selger sin side, og kjøper 2 har plikt til å betale hele merverdien i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangelen er vesentlig og gir kjøper 2 rett til å heve kontrakten med selger.

Dersom kjøper 2 ikke er forbruker, har partene avtalt at kjøper 2 må betale vederlaget for kontraktposisjonen uavhengig av om entreprenøren ferdigstiller boligen eller ikke. Merverdien og eventuelt forskudd vil bli utbetalt selger selv om kjøper 2 ennå ikke har tatt over og fått rettsvern for kjøpet.

Kjøper 2 vil ha den fulle vederlagsrisikoen for kontraktposisjon, også dersom selgeren ikke på noen måte leverer i henhold til kontrakten.
En forutsetning for salget er at utbygger samtykker i transporten der dette er påkrevd.

Garantistiller

Garanti etter §47
Navn: Builders Direct S. A
Beløp: 4.200.000,- som gjelder for hele byggetrinnet (42 enheter)

Garanti etter §12
Navn: Builders Direct S.A
Beløp: 3.867.600,- som gjelder for hele byggetrinnet (42 enheter)

Det er stilt garanti på 3 % av opprinnelig kjøpesum iht. buofl. § 12. Garantien økes til kr. 6.446.000,- for byggetrinnet, 5 % fra overtakelse og løper deretter i fem år. Garantien er beregnet med utgangspunkt i den opprinnelige kjøpesummen, dvs. uten vederlaget for kontraktsposisjon og ev. tilvalg o.l. Kjøper vil likke ha krav på garanti av merverdien eller av tilvalg.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

I dette salgsoppdraget avklares forkjøpsretten til borettslaget og til Vansjø BBL`s medlemmer ved forhåndsavklaring. I forbindelse med dette må kjøper, I TILLEGG TIL KJØPESUM OG TINGLYSINGSOMKOSTNINGER, betale følgende beløp til forretningsfører Vansjø Boligbyggelag.:
Gebyr for forhåndsavklaring av forkjøpsretten - 5 R + mva., for tiden kr. 7.493,-. Faktura sendes direkte fra VBBL til kjøper straks bud er akseptert, salgsmelding er mottatt fra megler, og forkjøpsretten er avklart.
Gebyret blir ikke mellomregnet i megleroppgjøret mellom selger og kjøper. Kjøper av leiligheten må også være medlem i Vansjø Boligbyggelag. Kjøper som ikke er medlem må melde seg inn i VBBL straks forkjøpsretten er avklart og de har fått melding om dette. Innmelding og medlemskontigent (andel i VBBL) kr. 350,- + medlemskontigent kr. 250,- pr. år.

Adresse og matrikkel

Resalg Kjærneshagen H0301_7, 1580, Rygge, Gnr. 101 bnr. 4, andelsnr. 38 i Moss kommune

Oppdragsnummer

92-21-0365

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Verdivurdering