Moss , Mølleåsen 58

Mølleåsen / Kambo - Strøkent og påkostet rekkehus fra 2020 med fritt utsyn - 2 delikate bad - Carport - Flytt rett inn!

4 250 000

Visninger

 • 23 januar / søndag

  11:30 - 12:30

 • Prisantydning:

  4 250 000,-

 • Totalpris:

  4 365 272,-

 • Fellesutgifter:

  1 419,-

Beregnet totalkostnad: 4 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 106 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 250 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 115 272,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 365 272,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Rekkehus

 • Eierform:

  Eierseksjon

 • Primærrom:

  86m²

 • Bruksareal:

  86m²

 • Soverom:

  2

 • Byggeår:

  2020

 • Gårdsnummer:

  3

 • Bruksnummer:

  4075

 • Energimerking:

  B

 • Finnkode:

  238563198

 • Sist endret:

  17.01.2022 12:10

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 65%

  eier sin egen bolig

 • 50%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 62%

  har bolig på over 120 kvm

 • 21%

  er barnefamilier

 • 30%

  er gift

LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Mølleåsen 58!
Et strøkent og påkostet rekkehus beliggende i et nyetablert boligområde.
Boligen er fra 2020 og holder en god standard med blant annet gulvvarme i hele 1. etasje, utstrakt bruk av downlights, spiler og balansert ventilasjon. Veggene er malt i moderne og tidsriktige farger - her kan man flytte rett inn!
Lekkert kjøkken med integrerte hvitevarer, samt godt med skap- og benkeplass. De store vindusflatene gjør så stuen og kjøkkenet oppleves som lyst og luftig. Beliggende høyt i terrenget med fritt utstyn. To svært delikate flislagte bad med varme i gulv, ett i hver etasje. Entréen er flislagt og det er god plass til å henge fra seg yttertøyet. Soverommene er av god størrelse med plass til seng og garderobe. Utgang til markterrasse fra soverom 2.
Balkong på ca. 6 kvm med utgang fra stuen. Terrasse på ca. 20 kvm med utgang fra soverom. Utebelysning og stikkontakt på begge uteplasser. Adkomst til hageflekk fra terrassen.
Carport ved inngangsparti på ca. 14 kvm, med mulighet for lading av elbil. Utvendig bod på ca. 5 kvm.

Innhold

Rekkehus over 2 plan som inneholder følgende:
1. etasje: Entré/gang, stue/spisestue/kjøkken og bad.
Underetasje: Trapp/gang, bad, vaskerom og 2 soverom.

Sikringsskap med automatsikringer plassert i gang i underetasje.

Innvendige overflater:
Gulv: Flis på begge bad, vaskerom og entré. Forøvrig 1-stavs laminat.
Vegger: Flis på begge bad. Forøvrig malte flater.
Himling: Malte glatte flater.

Entré

Overbygget inngangsparti med plass til enkelt utemøblement. Innenfor døren blir du møtt av en flislagt entré med god plass til å henge fra seg yttertøyet. Spiler som står i en fin kontrast til veggflatene. Downlights i himling.

Stue

Stuen oppleves som lys og luftig med fritt utsyn. Peisovn sørger for varme og en hyggelig atmosfære på vinterhalvåret. I stuen er det god plass til sofagruppe med tilhørende møblement og spisebord. Her kan du invitere venner over for en hyggelig kveld. Fra stuen er det utgang til balkong på ca. 6 kvm.

Kjøkken

Lekkert kjøkken med innredning fra Aubo. Integrert komfyr, platetopp, mikro, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Glatte fronter, laminert benkeplate, nedfelt oppvaskkum og komfyrvakt. Godt med skap- og benkeplass som gjøre kjøkkenet praktisk til daglig bruk. Kjøkkenet ligger i delvis åpen løsning mot stuen. Plass til spisebord ved kjøkkenvindu hvor morgensolen skinner inn.

Bad

Boligen kan friste med to svært delikate bad, ett i hver etasje. Badene er flislagt med varme i gulv.

Badet i 1. etasje er innredet med dusjhjørne med veggmontert regn- og hånddusj, servant med innredning, speil med belysning og vegghengt toalett. Badet ligger i tilknytning til entréen.

Badet i underetasjen er innredet med dusjhjørne med veggmontert regn- og hånddusj, servant med innredning, rundt speil med belysning, badekar og vegghengt toalett. Godt med oppbevaringsplass til baderomsartikler i servantskuffer. Et ekstra bad er perfekt med gjester på besøk.

Balkong

Balkong på ca. 6 kvm med plass til utemøblement. Rekkverk med glass og stål, utebelysning og stikkontakt på vegg.

Vaskerom

Vaskerom med varme i gulv. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Godt med oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe.

Terrasse

Terrasse på ca. 20 kvm med god plass til utemøblement og grill. Adkomst til hageflekk. Med fritt utsyn og levegger oppleves terrassen som privat.

Soverom

Soverommene ligger i underetasjen. Hovedsoverom med plass til dobbeltseng og spilevegger som en kontrast mot den mørke blåfargen på veggen. Soverom 2 med plass til seng og garderobe. Fra soverommet er det utgang til terrassen.

Beliggenhet

Mølleåsen 58 ligger i et nyetablert boligområde med et moderne preg. Boligen er plassert nesten innerst i blindvei med lite gjennomgangstrafikk. Her vil du bo litt høyere og luftigere i terrenget, i et barnevennlig boligområde med fredelig atmosfære.

Det er enkel tilgang til gode turmuligheter i Mossemarka og kort avstand til både Oslofjorden og Vansjø med utallige strender og utfluktsmål.

Den daglige handelen kan du gjøre unna på Kambosenteret. Større shoppingmuligheter er det på Mosseporten som er en kort kjøretur unna, der et stort antall forretninger er samlet under samme tak. Det samme gjelder Moss sentrum og handelsområdet Høyden / Varnaveien. Her skal du finne alt du trenger.

Det er kort gangavstand til Nøkkeland skole med flott idrettshall og kunstgressbane. Det er også flere barnehager i nærområdet.

Oslo er tilgjengelig innenfor 45 minutter både med bil og tog, med Kambo stasjon som nærmeste togstasjon kun 10 minutters gange unna, her er det avganger hver halve time.

Felleskostnader

1 419 pr. mnd.
Felleskostnadene inkluderer kabel-TV, felles forsikring, forretningsførsel, drift og vedlikehold.

Sameie

Mølleåsen Boligsameie 1.
Sameiet består av 38 boligseksjoner.

For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 24. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Skadeforsikring Polisenummer: 90014428

Vedtekter / husordensregler

Det praktiseres ikke forkjøpsrett eller styregodkjenning i sameiet.

Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 86 kvm, Bruksareal: 86 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 43 m².
Primærrom: 43 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapp/gang, bad, vaskerom og 2 soverom.

1. etasje:
Bruksareal: 43 m².
Primærrom: 43 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, stue/spisestue, kjøkken og bad.

Utvendig bod på ca. 5 kvm i tilknytning til carport.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Areal: 143 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er pent opparbeidet med asfaltert carport og plen i forkant av markterrassen.

Garasje / Parkering

Parkering i egen carport.
Sameiet har gjesteparkeringsplasser.

Ellers parkering i gaten etter gjeldende bestemmelser for området.

Byggemåte

Se vedlagte boligsalgsrapport avholdt av Tommy Sverre i Anticimex AS, med rapportdato 28.10.2021 for teknisk beskrivelse av eiendommen.

Rekkehus oppført med bærende konstruksjoner i mur- og trekonstruksjoner. Yttervegger har trekledning på fasaden. Grunnmur i betong/ mur. Flat
takkonstruksjon.

Det fremkommer i tiltandsrapporten at alle punkter har fått tilstandsgrad 1.
For ytterligere informasjon henvises det til tilstandsrapporten vedlagt i salgsoppgaven.

Følgende er opplyst i selgers egenerklæringsskjema:
Kledning under carport ble foret ut for bedre lufting, januar/februar 2021.
Benkeplate på kjøkken ble byttet på reklamasjon i juni 2021. Den ble byttet via utbygger/kjøkkenleverandør.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er utstedt ferdigattest på eiendommen. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Ferdigattesten gjelder for 22 boliger i Mølleåsen 34-76 (kun partall), datert 11.06.2021.

Barnehage / skole i området

Luenbakken barnehage (0-5 år), 0,6 km
Steinerskolens barnehage i Moss (3-5 år), 1,4 km
Sjøhagen barnehage as (0-6 år), 1,6 km

Nøkkeland skole (1-10 kl.), 0,8 km
Rudolf Steinerskolen i Moss (1-10 kl.), 1,4 km
Åvangen skole (1-7 kl.), 1,8 km
Malakoff videregående skole, 5,3 km
Kirkeparken videregående skole, 5,5 km

Adgang til utleie

Boligen er selveiet og kan således fritt leies ut.

Oppvarming

Gulvvarme i hele 1. etasje, samt på bad og vaskerom.
Peisovn i stue.

Ellers elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B

Kommunale avgifter

Kr. 12 550 pr. år
De kommunale avgiftene inkluderer; Eiendomsskatt, vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

Formuesverdi

Ligningsverdi er rekvirert, men ikke mottatt.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål.

Kommuneplaner:
Id: KP_3002
Navn: Kommuneplanens arealdel 2021-2032
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 24.03.2021
Delareal: 6.355 kvm, Formål: Hensyn friluftsliv
Delareal: 6.355 kvm, Arealbruk: Boligbebyggelse
Delareal: 32 kvm, ligger i gul støysone

Reguleringsplaner:
Id: 382
Navn: Kilsbakken
Plantype: Områderegulering
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 15.05.2018
Delareal: 5.931 kvm, Formål: Boligbebyggelse - konsentrert småhusbebyggelse
Delareal: 402 kvm, Formål: Boligbebyggelse
Delareal: 7 kvm, Formål: Hensyn grønnstruktur
Delareal: 20 kvm, Formål: Lekeplass

Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Offentlige planer

Utbygger er igang med å bygge neste byggetrinn. Det vil medføre noe støy i byggeperioden.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende er tinglyst på eiendommen:

1917/990064-1/87 Erklæring/avtale  
20.07.1917 
Rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:3 Bnr:1899  
Vedr sidespor
Overført fra: 3002-3/4075
Gjelder denne registerenheten med flere

1917/990065-1/87 Bestemmelse om veg  
20.07.1917 
Best om sidespor
Overført fra gnr 27 bnr 12
Overført fra: 3002-3/4075
Gjelder denne registerenheten med flere

1928/904796-1/87 Bestemmelse om veg  
08.10.1928
Med flere bestemmelser
Bestemmelse om vannrett
Overført fra: 3002-3/4075
Gjelder denne registerenheten med flere

1929/906343-1/87 Erklæring/avtale  
05.03.1929 
Grensegangssak
Overført fra: 3002-3/4075
Gjelder denne registerenheten med flere

1930/904744-1/87 Elektriske kraftlinjer  
15.03.1930
Overført fra gnr 27 bnr 12
Overført fra: 3002-3/4075
Gjelder denne registerenheten med flere

1930/904743-1/87 Bestemmelse om veg  
08.12.1930 
Rettighetshaver: AS Norsk automobilfabrikk
Overført fra: 3002-3/4075
Gjelder denne registerenheten med flere

1933/904822-1/87 Bestemmelse om veg  
07.11.1933
Bestemmelse om båt/bryggeplass
Best om brønn
Overført fra: 3002-3/4075
Gjelder denne registerenheten med flere

1933/904823-1/87 Bestemmelse om veg  
21.11.1933 
Bestemmelse om båt/bryggeplass
Med flere bestemmelser
Rettighetshaver: gnr 3 bnr 1241
Overført fra: 3002-3/4075
Gjelder denne registerenheten med flere

1950/877-1/87 Erklæring/avtale  
17.03.1950 
Grensegangssak
Overført fra: 3002-3/4075
Gjelder denne registerenheten med flere

1960/1653-1/87 Erklæring/avtale  
10.05.1960 
Grensegangssak
Overført fra: 3002-3/4075
Gjelder denne registerenheten med flere

1976/6195-1/87 Bestemmelse om veg  
16.08.1976 
Bestemmelse om benyttelse
Rettighetshaver: Felleskjøpet i Oslo
Overført fra: 3002-3/4075
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1995/4058-2/87   ** Diverse påtegning  
09.06.1995 
Utvides til å gjelde også for gnr 3 bnr 1908

1988/3146-1/87 Jordskifte  
07.04.1988 
Grensegangssak
Overført fra: 3002-3/4075
Gjelder denne registerenheten med flere

1995/4058-1/87 Kjøpekontrakt  
09.06.1995 
Rettighetshaver STATEN V/NSB
På nærm.bestemt areal
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3002-3/4075
Gjelder denne registerenheten med flere

2016/918886-1/200 Jordskifte  
07.10.2016 
Jordskiftesak 15-199104RFA-JSAR KILSBAKKEN
Overført fra: 3002-3/4075
Gjelder denne registerenheten med flere

2019/1411931-1/200 Erklæring/avtale  
26.11.2019 21:00 
Rettighetshaver:MOSS KOMMUNE  
Org.nr: 920817521
Pliktig opparbeidelse av veg, vann og avløp iht. plan og bygningsloven § 18-1 første ledd
med flere bestemmelser
Overført fra: 3002-3/4075
Gjelder denne registerenheten med flere

2020/2904232-1/200 Bestemmelse om nettstasjon  
21.08.2020 21:00 
Rettighetshaver:ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Bestemmelser om stedsevarig rett til bygging, drift, vedlikehold og fornyelse
Bestemmelser om transport og ferdsel
Bestemmelser om byggeforbud og beplantning
Overført fra: 3002-3/4075
Gjelder denne registerenheten med flere

2020/3214736-1/200 Bestemmelse om vann/kloakk  
22.10.2020 21:00 
Rettighetshaver:MOSS KOMMUNE  
Org.nr: 920817521
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Overført fra: 3002-3/4075
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle kommunale skatt- og avgiftskrav.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp til eiendommen. Privat stikkledning frem til offentlig nett.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
- EOS fjærlampe i spisestue
- Nattbordlamper hovedsoverom
- Speil i entré
- Speil på soverom 2
- Vaskemaskin og tørketrommel

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ellefsen@meglergaarden.no eller SMS: 41 55 10 60 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Meglers uavhengighet

Det opplyses om at megler har relasjon til oppdragsgiver, men relasjonen er ikke i strid med god meglerskikk.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Mølleåsen 58, 1538, Moss, Gnr. 3 bnr. 4075 snr. 3 orgnr. 926400568 i Moss kommune

Oppdragsnummer

92-21-0356

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Verdivurdering