Dilling , Larkollveien 228

Vang - Pen og stor enebolig over 3 plan - Barnevennlige omgivelser - Stor og solrik tomt - Ubebygd tilleggstomt

8 200 000

Visninger

 • Visning etter avtale med megler

  Husk påmelding til visning

 • Prisantydning:

  8 200 000,-

 • Totalpris:

  8 421 022,-

Beregnet totalkostnad: 8 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 205 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 200 000,-)) 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 221 022,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 421 022,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  240m²

 • Bruksareal:

  240m²

 • Oppholdsrom:

  4

 • Soverom:

  4

 • Byggeår:

  1954

 • Gårdsnummer:

  181

 • Bruksnummer:

  10

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  270178286

 • Sist endret:

  21.09.2022 11:44

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 77%

  eier sin egen bolig

 • 85%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 80%

  har bolig på over 120 kvm

 • 62%

  av boligene er eldre enn 20 år

 • 32%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Larkollveien 228 - en stor og pen enebolig over 3 plan med tomt på hele 4892 kvm. Her vil du bo i landlige og barnevennlige omgivelser. Boligen kan by på lyse flater og et flott uteområde, men trenger noe modernisering.

Med sine totalt 4 soverom og 2 bad er dette en familievennlig bolig med plass til hele familien. Boligen består av:
Kjeller: Gang, toalettrom, garasje, teknisk rom, oljetank-rom, kjellerrom.
1. etasje: Entré, bad, stue/peisestue/spisestue, kjøkken, bibliotek.
2. etasje: Gang, bad, 4 soverom, garderobe.
I garasje/låven er det god plass til bil samt kan det bys på bod og utedo i bygget.

Eiendommen kan friste med store flater med flotte innredningsmuligheter, romslig kjøkken med integrerte hvitevarer og oppholdsrom med plass til å invitere til hyggelig selskap. I kjelleretasjen har du god plass til å oppbevare diverse. Tomten kan by på gode solforhold.

Kort vei til Larkollen som er kjent for sitt brede utvalg av badestrender og kalles gjerne Norges riviera nettopp på grunn av sine flotte svaberg, strender og turveier. Med bil tar det ca. 10 minutter til Moss.

Velkommen til visning.

Innhold

Enebolig over 3 plan som inneholder:
Kjeller: Trapp, gang, toalettrom, garasje, bod, teknisk rom, oljetankrom, kjellerrom.
1. etasje: Entré, trapperom, bad, stue/peisestue/spisestue, kjøkken, bibliotek.
2. etasje: Trapperom, gang, bad, 4 soverom, garderobe, loftsbod.



Innvendige overflater
1. etasje:
Gulv med vinylbelegg og 1-stavs eikeparkett.
Vegger med malt tapet, malt trekledning og malte glatte flater.
Himling i malte glatte flater.
2. etasje:
Gulv med laminat, vinylbelegg og heltregulv.
Vegger med malt trekledning, strietapet og tapet.
Himling i malte glatte flater og trekledning.

Utstyr

Boligen har 4 sikringsskap;
Sikringsskap 1 er plassert i gang i 2. etasje, automatsikringer og er fra 2019.
Sikringsskap 2 er plassert i fyrrom med automatsikringer.
Sikringsskap 3 er plassert i garasje med automatsikringer.
Sikringsskap 4 er plassert i fyrrom med skrusikringer.
Hoved-inntak strøm med hovedsikring på loftet.
Røykvarsler i hver etasje. 6kg slukkeapparat fra år 2022.

Entré

Velkommen inn. Entré er delikat og lys med gulvbelegg i steinmønster og varmekabler i gulv. På innersiden av entré finner du en integrert skyvedørsgarderobe med speil som enkelt gjemmer unna yttertøyet.

Stue

Fra gang kommer du inn til peisestuen/spisestuen, her er atmosfæren lun og god på kalde vinterdager. Rommet har flere møbleringsmuligheter og gjør det enkelt å få ønsket uttrykk. Herfra er det også inngang til kjøkken og utgang til terrasse. Videre inn i rommet finner du storstuen, de store og klassiske vinduene gir rommet en nydelig atmosfære og rikelig med naturlig lys.

Kjøkken

Romslig kjøkken med innredning fra 2002. Kjøkkenet har profilerte fronter i eikfarge, benkeplate i laminat og nedfelt benkebeslag med 2 oppvaskkummer. Her det god skap- og benkeplass. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrerte hvitevarer; komfyr, microbølgeovn, kjøl- og fryseskap, og innredningen består av en blanding av høyskap og over-/underskap. På kjøkken er det plass til en spisebordgruppe og opplegg for oppvaskmaskin.

TG2:
Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Bad

Bad i 1. etasje ble pusset opp i 2009 og fremstår lyst og delikat. Badet har klassiske marmorfliser på gulv og gulvvarme. Videre er det pent utstyrt med nedsenket dusjnisje, innredning med profilerte fronter og benkeplate i Larvikitt. Servanten er nedfelt med ett greps armatur og speilskap med overlys og stikkontakt over. Vegghengt toalett med hylleplass på sisternen. Et praktisk og delikat baderom.
TG2:
Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Baderom i 2. etasje er med brune og beige toner og fremstår svært delikat. Gulv- og veggfliser er i granitt. Badet er vel utstyrt med nedsenket dusjhjørne med innsvingbare dører i buet glass, badekar med flislagt hyllekant mot vegger, servantskap med glatte fronter på skuffer og helservant med ett greps armatur. Over servant er det et speilskap med lys og stikkontakt.

TG2:
Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres. Det er stedvis motfall på gulvflater utenfor dusjsonen. Fare for vannansamling.

Vaskerom

Vaskerom er fra byggeår og er enkelt innredet med utslagsvask og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Til opplysning så er det lagt strømpe i avløpsrør i 2000. Olimb, Råde.

TG2:
Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk må etableres.
Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Det vurderes at det mangler fuktsikring på vegger.
Det vurderes at gulvet mangler fuktsikring.
Det vurderes at det ikke er benyttet membran på våtrommet. Rommet tilfredsstiller ikke krav til fukt- og lekkasjesikkerhet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking, grunnet murvegger. TG2 er satt for å belyse risiko.
Sluk og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Terrasse

Flott vestvendt terrasse med utgang fra spisestuen. Terrassen er overbygget og lagt med skiferstein. Her er det god plass til ønsket møblement.
Trapp tar deg enkelt ned i hagen hvor store, små og firbeinte kan nyte dagene.

Soverom

Boligen byr på totalt 4 soverom med god størrelse og plass til ønsket soveromsmøblement. Tre av soverommene har en egen garderobe, i tillegg har to av disse inngang til kryploft.

Beliggenhet

Larkollen er kjent for sitt brede utvalg av badestrender og kalles gjerne Norges riviera nettopp på grunn av sine flotte strender, svaberg og turveier. Et typisk sommersted som nær dobles i innbyggertall i løpet av noen hektiske sommermåneder. Her kan du velge blant noe av det vakreste Oslofjorden har å by på.

For de som er interessert i Windsurfing, finner du også et av Norges mest populære områder for denne vannsporten en liten biltur unna.

Lyst på et slag tennis? Ta på skjørtet eller shortsen, finn frem racketen og kjør noen få minutter. Du kommer da til to fine utendørs grusbaner i full størrelse.

En fantastisk tradisjon er Larkolluka som arrangeres hver sommer til stor glede for ung og gammel. Denne uken er fullstappet med aktiviteter og konserter. Krabbefiske-konkurranse, olabilløp, Standup-show, Mesternes Mester, Quiz m.m. Larkolluka er årets store høydepunkt både for fastboende, campinggjester og hyttefolk.

Dersom man ønsker å unne seg det lille ekstra, ligger ett av Norges desidert beste hoteller, Støtvig hotel noen få minutters kjøring fra boligen. Her kan man nyte alt fra flott restaurant og spaavdeling til kino og bowlinghall. Tvers over gaten for Støtvig hotel finner man Losen, som er et svært populært serverings -og møtested med hyppige konserter og arrangementer.

Fra eiendommen er det kort avstand til Balke Gård. Her er det rideplass, ridehall med hindringer og gode turmuligheter. På gården er det også forsamlingslokaler som kan leies, samt en kafé.

For den golfinteresserte ligger flotte Evje Golfpark kun få minutter unna. Evje Golfpark er en 18 hulls mesterskapsbane av høy kvalitet med treningsområder for pitching, chipping og putting. Nyt en runde golf i et vakkert naturlandskap!

En ca. 5 minutters kjøretur unna ligger Fuglevik marina. Her er det badeplass, gjestebrygge, kiosk og restaurant.

Med bil tar det ca. 20 minutter til Moss, Sarpsborg og Fredrikstad, 10 minutter til Halmstad. Til Sverige er det kun 45 min unna med bil.
Det er ca. 15. minutter med bil til Høyda handelsområde med alt av servicetilbud.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 19852288

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
Bad. 2 etasje
- Ventilasjon. Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres.
- Fallforhold (gulv). Det er stedvis motfall på gulvflater utenfor dusjsonen. Fare for vannansamling.
Bad, 1 etasje
- Sanitærutstyr / innredning. Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn
Vaskerom - kjeller
- Ventilasjon. Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk må etableres.
- Vannrør. Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Overflater vegger. Det vurderes at det mangler fuktsikring på vegger.
- Overflater gulv. Det vurderes at gulvet mangler fuktsikring.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk. Det vurderes at det ikke er benyttet membran på våtrommet. Rommet tilfredsstiller ikke krav til fukt- og lekkasjesikkerhet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Fukt i tilliggende konstruksjon. Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking, grunnet murvegger. TG2 er satt for å belyse risiko.
- Avløpsrør (ink. sluk). Sluk og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Kjøkken
- Vannrør. Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Avløpsrør. Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Toalettrom
- Helhetsvurdering. TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på røropplegg samt andre installasjoner. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Øvrige rom
- Overflater vegger. 2 etasje. Tapet bærer stedvis preg av alder/slitasje og har stedvis behov for overflatebehandling.
- Overflater himling. Trekledning 2 etasje. Støvkondens er observert i himling. Indikerer kuldebru og/eller dårlig isolasjon. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Innerdører. Enkelte innerdører bærer preg av slitasje.
Rom under terreng
- Ventilasjon. Overstrømning og luftmengdeutskifting vurderes med fordel å kunne vært bedre. Manglende ventilering bør utbedres.
- Overflater vegger. Stedvis synlige fuktmerker på vegg som indikerer utilsiktet fuktighet. Skjulte eller bakenforliggende skader kan ikke utelukkes. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Overflater gulv. Gulvet bærer preg av slitasje. Overflater må fornyes.
Loft - uinnredet
- Ventilasjon. Luftespaltene mellom taksperrene er i hovedsak tettet med isolasjon, noe som fører til redusert ventilering av kaldtloftet.
- Overflater vegger/undertak. Spor etter treskadeinsekter (veps) er påvist. Uvisst type og omfang. Ytterligere undersøkelser anbefales. Det er symptomer på kondens i undertak og tiltak anbefales med bedre tilluft og utlufting.
- Kontroll av diffusjonssperre. Det er ikke etablert dampsperre mellom varm og kald sone. Tiltak anbefales innen rimelig tid.
Ildsteder/skorsteiner innvendig
- Skorstein i 2 etasje har synlige blemmer i overflatebehandling. Anbefaler ytterligere undersøkelser.
Etasjeskiller
- Skjevhetsmåling. Det er merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 17mm i trapp/ gang og 20mm i gang 2 etasje. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.
- Vannrør. TG2 er valgt på vannrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Avløpsrør. TG2 er valgt på avløpsrør/ soilrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Til opplysning er det utført tiltak i år 2012 med vedlikehold/ ny strømpe i avløpsrør fra toalett i kjeller og ut.
- Det er ikke foretatt Radonmålinger i boligen. Dette er anbefalt jf. Statens Strålevern.
- Brannskiller. Det hefter usikkerhet ved om brannskiller er korrekt utført i henhold til byggteknisk forskrift. Ytterligere undersøkelser må påregnes.
- Fasader ink. kledning. TG 2 er vurdert ut i fra alder og tilstand. Trekledning er i hovedsak fra byggeåret og vedlikehold er aktuelt frem i tid. Det er stedvis observert noe synlige sprekker i endeved. Til opplysning er syd-vegg overflatebehandlet i år 2019. Trekledning er fra år 2006.
- Vinduer. TG 2 gjelder vinduer fra byggeår/ 1967/ 1987. Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
- Dører. Ytterdører er av eldre dato. Det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på dører hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
Yttertak
- Tekking. Symptomer på slitasje, elde og nedsatt funksjon i taktekkingen er registrert. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden.
- Takgjennomføringer. Takgjennomføringer med tettedetaljer vurderes å ikke være slik at lekkasjer kan utelukkes. Tiltak anbefales.
- Gesimsløsninger, Det kan ikke verifiseres at det er etablert tilstrekkelig lufting i/ved gesims. Mulig kompakttak. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Beslag, renner, nedløp og snøfangere. Renner, nedløp og beslag har slitasjegrad og funksjonaliteten er derfor redusert. Restlevetiden er usikker.
- Grunnmur. Riss observert. Mest trolig ikke gjennomgående i muren uten at det kan sies med sikkerhet. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Drenering
- Vann fra yttertak og bortledning. Det hefter en usikkerhet om takvann er ledet i eget lukket avløpsystem og at det fungerer tilfredstillende. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Utvendig terreng inkl. fuktsikring av grunnmur. Det er høyst om grunnmuren er fuktsikret med grunnmursplater eller tilsvarende. Tiltak anbefales.
- Fuktmåling i lukkede konstruksjoner. Det er fuktutslag i kjelleren som ses å ha sammenheng med sviktende drenssystem. Tiltak må påregnes.
- Fuktmerker/symtomer i kjeller. Kjelleren/underetasjen bærer preg av at dreneringen funksjonsmessig er svekket.
- Alder. Dreneringens tilstand har påvirkning på kjellerens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, TG2 settes for å belyse risiko.
- Oljetanker. Innvendig oljetank er ikke kontrollert av godkjent personell. Oljetank er fra år 1997. Anlegget er tilpasset for bruk av bioolje. Det er ukjent om det er etablert tilstrekkelig lekkasjesikring for oljetank. Anbefaler ytterligere undersøkelser.
Frittstående byggverk - garasje m. bod/utedo/kompostrom
- Helhetsvurdering. Garasje. Det er foretatt en forenkel og overordnet vurdering av tilstanden og det er relativt høy slitasjegrad som gjør at det anbefales utbedrende tiltak. Det opplyses om at det er eternittplater på taket som inneholder asbest. Det er spesialavfall.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom
- Thor Svendberg ansvar/Bravida m.fl. 2.etg, Varnavn,34 m/rørlegger, fliser v/ L.Markiewicz og ansvar Kjerre, Manstad for bad 1.etg.
WC kjeller rehabilitert avløpsrør ca. 2000 ved Olimb (video og "strømpe"). Teknisk rom i kjeller med vannpumpe, sluk m,m. v/
Bad 1. etg. tilbygg sammen med ny entre 1990. Rehabilitert med nye vegger, nye 2 vinduer, ny dør, gulv, wc, dursj, benk mfvask og skap.
Bad 2. etg. Slått sammen tidligere rom med wc og håndvask, og bad med med badekar og håndvask og 1/2 alkove til ett rom.(bad). Nye vegger (m/fliser), skråtak med 2 vinduer og gulvfliser. Nytt badekar, ny dursj og nytt toalett.
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
- T. Sandberg 2.etg, Varnav,34 v/L, Markiewicz. Ny membran begge bad.
2.2 ForelIgger det dokumentasjon på arbeidene?
- Nei. Har kvitteringer.
3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rorbrudd, Ubakeslag, tett sluk eller lignende?
- Ingen feil bad 1. og 2. etg. WC kjeller var tett og ble reparert av Olimb.
5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
- Ikke siden jeg flyttet inn.
6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
- Satte inn nytt rør i pipe og m/hatt på taket. Ny peis-ovn i etg. Eneste ovn. Har installert jord-varme, med nødvendige apparater i teknisk rom kjeller. Det gir tstrekkelig oppvarming sommer og vinter. Har i tillegg tank i kjeller med bio-olje og fyrkjele i teknisk rom. Pålagt å skifte branndør ved siste visning 02.05.22. Se for øvrig tilsynsrapport.
7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheterfsetningsskader, 1. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
- Huset ble påbygd i 1966/67.
9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som: rotter, mus, maur eier lignende?
- Det kommer mus hver høst, men musefeller ordner det.
11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
- Kontrollert hustak sommer 2021.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasselgarasje/tak/fasade?
- Agro-Art, Din Elektriker, Rygge, VVT & Part, Dilling. Kjærre Bygg AS, Thor Svenberg. (vedlegg). Lagt skifer på terasse og platte rundt huset i syd og vest, Malt hus. Borret og lagt inn jordvarme. Fra 2009. (vedlegg)
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Din Elektriker, Rygge. Rørlegger RichartJohannsen, Sarpsborg. Rørlegger G, Andersen AS, Skjeberg. Ny oljetank, lagt inn kommunalt vann og avløp, Borret jordvarme og lagt inn med ny kjele og brenner og varmepumpe.
13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
- Elektriker la inn ny sikringstavie og endringer nødvendig i el-anlegg i huset og skjulet.
14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Se ovenfor + vedlegg.
15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
- Har satt inn 3-fase kontakt i skjulet og det eksisterer i kjeller i huset.
18. Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
- Tomte-grense vil bli kontrollert sommer 2022.

Boligens areal

Primærrom: 240 kvm, Bruksareal: 344 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 104 m².
Primærrom: 10 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapp/gang og toalettrom.
Sekundærareal: 94 m². Følgende rom er oppgitt som s-rom: Garasje, bod, teknisk rom, oljetank-rom, kjellerrom.

1. etasje:
Bruksareal: 136 m².
Primærrom: 136 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang/trapp, bad, stue/peisestue/spisestue, kjøkken, bibliotek.

2. etasje:
Bruksareal: 104 m².
Primærrom: 94 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapp/gang, bad, 4 soverom, garderobe.
Loftsbod på 10 kvm inngår i etasjens sekundærareal.

Garasje/låve:
Bruksareal: 47 m².
Sekundærareal: 47 m². Garasje, bod og utedo er oppgitt som sekundæraeal.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Areal: 4 892 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er opparbeidet med asfaltert innkjørsel og gårdsplass. 2 forstøtningsmurer i naturstein. Busker, trær/ frukttrær, blomsterbed, fjell, plen og beplantning. Eiendommen består av to gnr. /b.nr. Eiendommen 181/10 er på 3.477 kvm. Eiendommen 181/27 er ubebygd og på 1.415 kvm.

Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke med enn 25 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord. Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Garasje / Parkering

Parkering i garasjer eller på eiendommen.

Byggemåte

Se vedlagt takstrapport avholdt av Tommy Sverre i Anticimex AS, med rapportdato 04.07.2022 for teknisk beskrivelse av eiendommen.

Enebolig oppført med bærende konstruksjoner i mur/ betong- og trekonstruksjoner.
Etasjeskiller i betong/ trekonstruksjoner.
Yttervegger har stående trekledning/ pusset mur på fasaden.
Grunnmur i betong/ lettklinkerbetong.
Saltakkonstruksjon i tre. Yttertaktekking er teglstein.
Skorsteinen er en teglsteinspipe fra byggeåret. Det er montert nytt røykrør av stål i pipeløp i år 2009.
Vindeltrapp i malt trekonstruksjon. Heltre i trinn. Malte trinn til kjeller.
Bergvarme. Bio olje og elektrisk. Radiatorer. Vannrør med ulik materiale og alder. Stedvis kobber/ jern og "rør i rør" system. Avløpsrør i plast/ jern /
soilrør. Årstall på vann- og avløpsrør er fra byggeår/ ulike tidsperioder uten at dette kan angis mer spesifikk. Naturlig ventilasjon. Til opplysning er
bergvarme med tekniske installasjoner er fra år 2001.
Sikringsskap 1 er plassert i gang 2 etasje. Automatsikringer fra år 2019. Digital strømmåler. Sikringsskap 2 er plassert i fyrrom. Automatsikringer.
Sikringsskap 3 er plassert i garasje. Automatsikringer. Notat i sikringsskap 1: boligmappa. no (ACD3339). Sikringsskap 4 er plassert i fyrrom med
skrusikringer.
Forstøtningsmurer i naturstein.
Frittstående garasje i trekonstruksjon med innredet bod og utedo/ kompost-rom.
Støpt plate på mark.
Yttervegger har stående trekledning på fasaden.
Saltakkonstruksjon i tre.
Yttertaktekking er eternitt.
Strøm og belysning. Lagringsplass på loft.
Adkomst til bod: Trekledning på gulv, vegger og himling. Varmeovn på vegg. 3 vinduer.
Adkomst til utedo: Malt betonggulv. Malt trekledning på vegger og himling. 2 do-seter. Vindu og dør.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger hverken ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen. Boligen er oppført på et tidspunkt før det var krav til ferdigattest (før 1965).
Boligen ble påbygd i 1966 og garasje/låve ble bygget i 1968.
Det ble ved lovendring 1. juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Barnehage / skole i området

Smedhusåsen barnehage (1-6 år), 1.6 km
Bredsandkroken barnehage (1-5 år), 3.4 km
Heimdalenga barnehage (0-6 år), 3.7 km

Vang skole (1-7 kl.), 0.4 km
Rygge ungdomsskole (8-10 kl.), 4.5 km
Malakoff videregående skole, 6.3 km
Kirkeparken videregående skole, 7.6 km

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut.

Oppvarming

Oppvarming med jordvarme + Bio-oljefyring, radiatorer, elektrisitet og vedfyring.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 19 764,54 er fakturert pr. 2021.
For 2022 er kommunale avgifter stipulert til kr. 19 377,77

De kommunale avgiftene inkluderer; Eiendomsskatt, vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr, samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 568 909 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 648 072 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Deler av eiendommen ligger i hhv gul og rød støysone.

Kommuneplaner
Id KP_3002
Navn Kommuneplanens arealdel 2021-2032
Plantype Kommuneplanens arealdel
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 24.03.2021

Offentlige planer

Ingen kjente

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1954/1183-1/87  Bestemmelse om gjerde  
07.04.1954

1966/4168-2/87  Best. om adkomstrett  
17.09.1966 Bestemmelse om vann/kloakkledning

Det foreligger rettigheter på andre eiendommer:

1966/4168-1/87  Bestemmelse om vannrett  
17.09.1966 rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:181 Bnr:10

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Moss kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Det er 2 borrehull for hagevanning. Ett med fast montert pumpe og tank i teknisk rom kjeller. Ett borrehull i skogen.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ekeland@meglergaarden.no eller SMS: 40 22 38 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Larkollveien 228, 1570, Dilling, Gnr. 181 bnr. 10 i Moss kommune

Oppdragsnummer

92-21-0296

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Verdivurdering