Dilling , Alfhild Sundts vei 45

Fuglevik - Sommerhytte med flott beliggenhet - Høyt i terrenget - Sjøutsikt - Nærhet til sjø og strand - 3 soverom - bad

5 500 000

 • Prisantydning:

  5 500 000,-

 • Totalpris:

  5 648 772

Beregnet totalkostnad: 5 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 148 772,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 648 772,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Hytte

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  66 m²

 • Bruksareal:

  66 m²

 • Bruttoareal:

  72 m²

 • Antall rom:

  4

 • Soverom:

  3

 • Byggeår:

  1963

 • Gårdsnummer:

  187

 • Bruksnummer:

  266

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  233339396

 • Sist endret:

  18.10.2021 15:24

LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Alfhild Sundts vei 45!
Hytten befinner seg på vakre Fuglevik, her ligger du skjermet til med flott sjøutsikt. En sjarmerende hytte hvor både skog og sjø er i gangavstand.
Eiendommen ligger i naturlige omgivelser med busker, trær og beplantning. Nærhet til sjøen og bademuligheter.

Innhold

Hytten består av 3 soverom, gang, kjøkken, bad og stue. Utgang fra stue til steinlagt uteplass. I stuen er det ildsted og utgang til vestvendt terrasse på ca. 23m2 med sjøutsikt og adkomst til sydvendt terrasse på ca. 22m2. Frittstående markterrasse på ca. 4m2. Utvendig bod er på ca. 3m2.
Overflater i hytten med unntak av bad:
Gulv: 1- stavs heltregulv, fliser, vinylbelegg.
Vegger: Malt tre kledning/ tre kledning, malt mur.
Himling: Tre kledning/ malt tre kledning.
Trefyllingsdører med 3 speil/ glatte flater.

Utstyr

Fremviste hvitevarer på kjøkken medfølger
50 liters varmtvannspreder
Røykvarsler i soverom
6kg slukkeapparat fra år 2021
Automatsikringer
Garderobeskap på soverom

Entré

Entré fra terrassen med inngang til stue. Fra stuen er det gang til soverom og kjøkken.

Stue

Stue med 1-stavs heltregulv. Malt kledning. Utgangsdør til veranda. Stuen gir rom for sofagruppe og spisebord.

Kjøkken

Kjøkken med spiseplass. Her har du fin utsikt til hage og noe sjøutsikt. Det er murt opp åpen peis på kjøkkenet. Deilig på kjølige høstkvelder.
Kjøkkeninnredning med glatte/ profilerte fronter på skuffer og skapdører. Fliser på gulv. Malt mur/ tre kledning. Tre kledning i himling. Fliser over kjøkkenbenk. Benkeplate i laminat. Benkebeslag med oppvaskkummer i rustfritt stål og 2 greps blandebatteri. Komfyr med 2 kokeplater. Mekanisk avtrekksvifte på vegg. Frittstående kjøl- og fryseskap. Overskap med glassfronter. Lys under overskap.

Bad

Romslig flislagt bad fra 1994. Malt himling med glatte flater. Dusjhjørne med veggmontert hånddusj. Innredning med profilerte fronter på skapdører. Speil med overlys og stikkontakt. Gulvmontert toalett. Skap med 50 liters varmtvannspreder.

Terrasse

Utgang fra stue til vestvendt terrasse på ca. 23m² med sjøutsikt gode solforhold, spotter i gulv. og plass til utemøblement.
Sydvendt terrasse på ca. 22m² på bakside av hytten. Plass til utemøblement. Utsikt til sjøen. En plass hvor morgensolen kan nytes.
Frittstående markterrasse på ca. 4 m².

Soverom

Hovedsoverommet har 1-stavs heltre gulv og malt kledning. Her er det god plass til dobbeltseng og garderobe. De to andre soverommene har plass til enkeltseng/køyeseng.

Beliggenhet

Er du glad i friluftsliv, sjøliv og en aktiv livsstil er det lite som kommer opp mot området Fuglevik. Foruten å være vakkert, finnes det et utall av stier og turterreng som lokker året rundt.  En førsteklasses 18 hulls golfbane trekker til seg golfere fra fjern og nær og befinner seg forøvrig i nabolaget. Kysten byr på et nesten ubegrenset antall strender og bademuligheter, hvis du ønsker avveksling fra vannkanten noen meter fra eiendommen. Vil du bruke hytta hele sommeren kan du pendle til hovedstaden med bil, er muligheten for av- og påkjøring til E6 utenom bykjernen en tidsbesparende fordel. 40-45 hurtige minutter fører deg inn til Oslo sentrum.

Forsikring

Storebrand
Polisenummer: 3972423 2-3972426

Boligens areal

Primærrom:66 m²
Bruksareal: 66 m²
Bruttoareal: 72  m²
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang/stue, kjøkken, bad, 3 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Areal: 710 kvm. Eierform: Eiet tomt. Tomten ligger i et skrånende terreng i nærhet til sjøen. Fine naturområder. Utbygget terrasse.

Garasje / Parkering

Parkering på biloppstillingsplass på fellesarealer nedenfor hytten.

Byggemåte

Se vedlagte boligsalgsrapport avholdt av Tommy Sverre i Anticimex AS, med rapportdato 20.09.21 for teknisk beskrivelse av eiendommen.
Fritidsbolig oppført med bærende konstruksjoner i mur- og trekonstruksjoner.
Etasjeskille i trekonstruksjon/ støpt plate på mark.
Yttervegger har pusset/ malt mur og stående/ liggende tre kledning på fasaden.
Grunnmur er støpt plate på mark/ søyle fundamenter.
Pulttak/ saltakkonstruksjon i tre.
Yttertaktekking er metallplater. Takpapp og membran/folie.
Det fremkommer i tilstandsrapporten at følgende punkter har fått TG 2:
Bad; TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner. Kostnader for utbedringer/utskiftninger må påregnes innen rimelig tid.
Kjøkken; TG 2 er valgt på grunn av kjøkkenets alder med tanke på innredninger, overflater, røropplegg samt andre installasjoner.
Øvrige rom; Det er observert riss i brannmur ved ildsted i stue. Det er stedvis kvistgjennomslag i overflatebehandling på tre kledning.
Det er observert riss/ sprekk i gulvfliser på kjøkken. Enkelte innerdører bærer preg av slitasje.
Ildsteder/ skorsteiner innvendig ; Riss/sprekker påvist ved brannmur/ pipeløp. Anbefaler ytterligere undersøkelser.
Etasjeskiller - 1. Etasje; Det er mindre skjevheter i stue. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 15mm. Forøvrig ingen
merknader i det andre rommet som er målt.
Tekniske anlegg. VVS anlegg; Tekniske installasjoner, vann- og avløpsrør inne i boligen er i hovedsak fra boligens opprinnelige byggeår og nyere . Alder tilsier at restlevetiden er usikker.
Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon; TG 2 er valgt på grunn av alder og brukstid. Bygningsdelen er stedvis fra byggeår og vedlikehold kan være aktuelt innen rimelig tid.
Det er stedvis observert sprekker/ riss i endeved på tre kledning. Panel er stedvis råteskadet, og utbedringer er nødvendig.
Vinduer/ytterdører; Vinduer er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato.
Ytterdører er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato.
Yttertak; Symptomer på slitasje, elde og nedsatt funksjon i taktekkingen er registrert.
Takgjennomføringer.
Renner, nedløp og beslag har stedvis slitasjegrad, og funksjonaliteten er derfor begrenset/ redusert.
Balkonger, terrasser, veranda etc.; Rekkverkshøyden er under 0,9 meter. Overflatebehandlingen er slitt og trenger til fornying.
Grunnmur, fundamenter; Støpt gulv mot grunn/ plate på mark. Det er stedvis registrert sprekker i gulvfliser på kjøkken. Kan antyde sprekk i plate på
mark. Anbefaler ytterligere undersøkelser.
Drenering; Takvann har kun utkast.
Stikkledninger og tanker; Utvendige vann- og avløpsrør har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er redusert/ begrenset.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger hverken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen.
Boligen er oppført på et tidspunkt før det var krav til ferdigattest (før 1965).
Det ble ved lovendring 1. juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og vedfyring.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

De kommunale avgiftene utgjorde i 2020 kr 8611,-
De kommunale avgiftene inkluderer: Eiendomsskatt, hytterenovasjon, vann og avløp.
Disse forfaller 6 ganger i året.

Eiendomsskatt

Det er i Moss kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 2,9 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 250 152 pr. 31.12.19
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til fritidsformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Kommuneplaner:
Id KP_3002
Navn Kommuneplanens arealdel 2021-2032
Plantype Kommuneplanens arealdel
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 24.03.2021
Delarealer Delareal 711 m
Arealbruk Fritidsbebyggelse, Nåværende
Områdenavn Fritidsbebyggelse
Reguleringsplaner:
Id M103
Navn Fuglevik syd
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 04.02.1999
Delarealer Delareal 698 m
Formål Fritidsbebyggelse
Feltnavn H 17
Delareal 13 m
Formål Annet fellesareal
Feltnavn Fe 5
Utdyp. Felles atkomster, parkering og stier

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1997/4533-5/87BEST. OM ADKOMSTRETT
16.06.1997
Knr:3002 Gnr:187 Bnr:267
Bestemmelse om vann/kloakkledning
1999/6478-8/87
URÅDIGHET
26.08.1999
HEFTER I IDEELL 1/2 AV MATRIKKELENHET TILHØRENDE:
LUND MORTEN WERNER
Bestemmelse om privat beslagsforbud
jfr. dekningslovens prf. 3-1 og 3-2.
OVERFØRT FRA: 3002-187/266
Tinglyst avtale om livsvarig bruksrett til eiendommen for selgers mor.
Denne skal slettes.
2020/2948435-3/200
BESTEMMELSE OM PARKERING
01.09.2020 21:00
Tinglyst veirett over gnr., 187, bnr. 109 i Moss kommune.
Tinglyst rett til parkering langs tilliggende vei under forutsetning av at slik parkering ikke hindrer trafikken på veien.
2020/2948435-4/200
BESTEMMELSE OM VANNLEDNING
01.09.2020 21:00
2020/2948435-5/200
ERKLÆRING/AVTALE
01.09.2020 21:00
Bestemmelse om renovasjon
2020/2948435-6/200
BESTEMMELSE OM ELEKTRISKE LEDNINGER/KABLER
01.09.2020 21:00
2020/2948435-8/200
BESTEMMELSE OM ADKOMSTRETT
01.09.2020 21:00
Knr:3002 Gnr:187 Bnr:267 F
Naboeiendommen, Alfhild Sundts vei 47, har tinglyst rett til adkomst over eiendommen.
1999/6478-3/87
BESTEMMELSE OM VEG
26.08.1999
:Knr:3002 Gnr:187 Bnr:266
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Privat vei. Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Moss kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt SMS fra meglers system, til megler per e-post til ekeland@meglergaarden.no eller SMS: 40 22 38 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Eiendommen er ledig for overtagelse

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige bygge meldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bank ID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handel.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.
Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Alfhild Sundts vei 45, 1570, Dilling, Gnr. 187 bnr. 266 i Moss kommune

Oppdragsnummer

92-21-0273

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Verdivurdering