Moss , Bernt Ankers gate 12 - C501

Verket Brygge - Vestvendt frontleilighet mot sjøen. Flotte tilvalg. Overtakelse i desember (Salg av kontraktspos.)

10 950 000

Visninger

 • Visning etter avtale med megler

  Husk påmelding til visning

 • Prisantydning:

  10 950 000,-

 • Totalpris:

  10 968 472,-

 • Fellesutgifter:

  4 332,-

Beregnet totalkostnad: 10 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 17 100,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 684 000,-)) -------------------------------------------------------- 18 472,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 10 968 472,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Eierseksjon

 • Primærrom:

  112m²

 • Bruksareal:

  112m²

 • Etasje:

  4

 • Oppholdsrom:

  1

 • Soverom:

  3

 • Byggeår:

  2022

 • Gårdsnummer:

  3

 • Bruksnummer:

  1224

 • Finnkode:

  231788128

 • Sist endret:

  09.09.2022 14:08

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 82%

  eier sin egen bolig

 • 91%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 78%

  har bolig mellom 60-120 kvm

 • 89%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 17%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Tilvalg

Det er gjort omfattende tilvalg i leiligheten. Se vedlagte tilvalgs tegning.

- Koketoppen flyttes fra benk til kjøkkenøy. Utvides til 80 cm med integrert avtrekk.
- Det blir installert 18 downlights i taket i kjøkken/stue, samt på hoved soverom.
- Faste takpunkter på alle tre soverommene.
- Diverse stikkontakter, samt ekstra stikkontakt ute på balkongen.
- Balkongen forberedes for innglassing ved at sprinkelanlegget forlenges ut i dette området.

Tilvalgs prosessen er nå avsluttet og låst. Det vil ikke være muligheter for videre tilvalg.

Salg av kontraksposisjon

Dette prospektet beskriver salg av kontrakts posisjon for en konkret bolig under oppføring. Ny selger overtar selgers (førstegangskjøpers) rettigheter og plikter i henhold til opprinnelig kontrakt. Ved kjøp av kontrakts posisjon må hovedkontrakten overtas med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og lovpålagte garantier. Opprinnelig kontrakt regulerer alle forhold knyttet til leveransen av boligen. Det forutsetter at kjøper grundig har gjennomgått den opprinnelige kjøpekontrakten, før bud inngis. Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpstilbud på kontraktposisjonen er akseptert. Det tas forbehold om at utbygger aksepterer transport av opprinnelig kontrakt og at garantistiller godkjenner transport av garantien/e. Eventuelle forbehold som kjøper har tatt skal være avklart. Dersom det er forbehold i opprinnelige kontrakten som ikke er hevet ved inngåelse av kontrakt på kontrakts posisjonen, og utbygger gjør gjeldende ett eller flere av disse med den følge at opprinnelig kontrakt bortfaller, vil også kontrakten bortfalle. Eventuelle innbetalte midler tilbakebetales tillagt den til enhver tid gjeldende rente på klientkonto. I tilfeller hvor det oppstår mangler eller forsinkelser i forhold til opprinnelig kontrakt, eller overlevering er av en slik art at kontrakten heves, vil kjøper kunne ha krav på tilbakebetaling av vederlaget som er betalt til selger i hovedkontrakten (utbygger), men ikke kjøpesummen for kontrakts posisjonen som er betalt til videreselgeren (førstegangskjøperen). Det vil ikke være anledning til å endre på kontraktsvilkårene i den opprinnelige kontrakt med mindre entreprenøren aksepterer å reforhandle kontraktsvilkårene. Det gjøres oppmerksom på at transport av kjøpekontrakt og lovpålagte garantier kan være betinget av samtykke fra utbygger og garantist, jfr. hovedkontrakten. Det gjøres særskilt oppmerksom på at garantier etter bustadoppføringslova § 12 og § 47 er begrenset til opprinnelig kjøpesum iht hovedkontrakt og omfatter følgelig ikke evt. kjøpesum for kontrakts posisjonen. Skulle noe virke uklart - kontakt megler.

Innhold

Boligen er gjennomgående, over ett plan og inneholder følgende:
Entré/gang, 3 soverom, 2 bad, bod, stue med åpen kjøkkenløsning. Utgang til vestvendt, utsiktsrik balkong fra stuen. Fra hoved soverommet er det utgang til østvendt balkong.

Beliggenhet

Å bo i Moss inviterer på alle måter til et aktivt liv. Her finner du det meste innen korte avstander. Moss sentrum har gode valgmuligheter for idrett og fritid. Kampsport, sangkor, skatepark, danseskoler og treningssentre er bare noen av tilbudene du finner her.

Med Oslofjorden på den ene siden og Vansjø på den andre, er det nok av badeplasser, strender og fiskeplasser å velge mellom. Vansjø er et populært sted for ferskvannsfiske og har i tillegg perfekte forhold for kano eller kajakk - noe som rett og slett bare må oppleves.

Foretrekker du friluftsliv i skogen, ligger Mossemarka like ved med både lysløyper, skihytte og sykkelterreng. Den Norske Turistforening har oppmerkede løyper i området som loser deg på kyststien forbi flere fine rasteplasser direkte fra Verket. Her kan du gå til Røysåsen og nyte den fantastiske utsikten, eller til Molbekktjernet for en frisk dukkert og en matbit på den flotte grillplassen.

Følelsen av å være på ferie vil ikke helt slippe taket når du bor på Verket Brygge. Tenk deg å ha sjø og strand rett utenfor og kunne stupe ut i et friskt morgenbad før du drar på jobb. Her har du også fri tilgang på elsykkel som tar deg dit du ønsker når du ønsker. Frister båtlivet, er en småbåthavn plassert rett ved stranden og kajakkbryggen gjør det enkelt for deg å ta en tur på fjorden. Kajakk og SUP-brett låner du gratis. Ved Mosseelva er det etablert en brygge for utsetting av kajakker.

Selv regnværsdager føles ikke grå om du benytter deg av det rikholdige kulturtilbudet på Verket og sentrum for øvrig. Kino, Verket scene, bibliotek, caféer, spisesteder og treningssenter ligger på rekke og rad. Det er bare å velge og vrake i hva du vil fylle dagene med.

Når solen går ned, kan du nyte synet i ro og fred fra din egen balkong og stue, eller i gode venners lag på bryggen, i båt eller på et av mange spisesteder du finner i gangavstand.

Nærmere følelsen av ferie hver dag kommer du ikke!

På Verket Brygge vil alle leilighetene være egnet til å kunne leve et sosialt liv, med rause oppholds flater, terrasser og ekstra plass for eventuelle overnattingsgjester. Kommer gjestene med båt kan de legge til på gjestebrygga, og kommer de med bil, er det gjesteparkering i garasjen. Skulle du plutselig få storinnrykk er ikke det noe problem heller, for nærmest elveutløpet, ved den nye badestranden bygges et splitter nytt beachhotell. Med 11 etasjer som byr på spa, trenings- og konferansefasiliteter, restaurant med uteservering og over 170 rom som nærmeste nabo mot syd, har du alltid gjesteværelse med oppredd seng. Og mye annet!

For pendlere er det greit å vite at du tar deg til hovedstaden på godt under timen om du velger bil, buss eller tog som alle er like tilgjengelige.

Oppgjør

Det forutsettes at en delinnbetaling på kr. 950.000,-  ved transport av garanti siden det er innbetalt 10 % av kjøper 1. Innbetales ved kontraktsinngåelse til meglers klientkonto for prosjektet. Delinnbetaling fra kjøper forutsetter at selger har stilt garanti i henhold til bustadoppføringslova § 12. Alle renter på beløp innbetalt til meglers klientkonto tilfaller i sin helhet kjøper. Det kan ikke tas pant i kjøpt bolig for delinnbetalingen.

Hovedoppgjør (rest kjøpesum og omkostninger) skal innbetales til meglers klientkonto senest en uke før overtagelse av eierseksjonen. Forsinkes betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelsen og 30 dager for øvrige avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve handelen og foreta dekningssalg av eiendommen.

1: Kontant ved kontraktsignering 10% av opprinnelig kjøpesum kr. 950.000,- , og kr. 1.450.000,- for vederlag for kontrakt, totalt kr. 2.400.000,-.

2: Betaling i forkant av overtagelse (resterende kjøpesum og omkostninger ihht. kjøpekontrakt: Kr. 8.577.997,-

Total innbetaling 1. og 2.: kr. 10.977.997,-

Det forutsettes at kjøper fremlegger bekreftelse på finansiering av kjøpet umiddelbart etter aksept av bud! Kjøpesummen med tillegg av alle omkostninger betales til meglers klientkonto dagen før overtagelse av eiendommen skal skje. Det gjøres oppmerksom på at megler er underlagt lov om hvitvasking som innebærer en plikt til å melde fra til Økokrim om evt.  mistenkelige transaksjoner.

Er det i avtalen mellom entreprenør og selger avtalt at kjøper skal foreta en innbetaling til eiendomsmeglers klientkonto i forbindelse med bud aksept skal kjøper av kontrakts posisjonen betale et tilsvarende beløp inn på eiendomsmeglers klientkonto. Selgers innbetalte beløp
frigis og utbetales etter dette til selger. Dersom det i avtalen mellom entreprenør og selger er avtalt forskuddsbetaling i samsvar med bustadoppføringslova § 47 aksepterer kjøper at kjøpers innbetalte beløp frigis til fordel for selger mot at kjøper overtar selgers fordring mot entreprenøren.

Felleskostnader

Stipulert kr. 4.332,- pr. mnd.

Fellesutgifter vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi, og fordeles i henhold til vedtektene. Fellesutgifter for hver enkelt boenhet er foreløpig stipulert til ca. kr 38 pr. kvm BRA basert på erfaringstall fra forretningsfører, og inkluderer dekning av offentlige avgifter/gebyrer for eks. renovasjon, snømåking m.m., stell av felles grøntområder, vedlikehold, strøm på fellesarealer, kabel-TV/bredbånd (grunnpakke), forretningsførsel, revisjon, bygningsforsikring, eventuelt medlemskap og bidrag til velforening, noe vedlikehold bygg etc. Endelige fellesutgifter er basert på hvilke tjenester som sameiet til slutt rekvirerer. Utbygger har intet ansvar for nivået på månedlige fellesutgifter.
Driftskostnader for parkeringsplass i parkeringsanlegg er foreløpig stipulert til kr 300 pr. måned pr. plass for første driftsår, og skal legges til felleskostnadene for de som disponerer plass i parkeringsanlegget. Endelige kostnader vil avhenge av de konkrete kostnader til drift og vedlikehold i det enkelte år.
Typiske kostnader som ikke er inkludert i felleskostnadene er eiendomsskatt, vann- og kloakkavgift, innboog løsøreforsikring, TV/bredbånd utover grunnpakke, strømforbruk i egen bolig.

Eierseksjonsloven

Det gjøres oppmerksom på at eventuell fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf. eierseksjonsloven § 24. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Forsikring

Bygg og eiendom vil være forsikret av utbygger frem til overtagelse. Deretter tegnes bygningsforsikring av sameiet, som inngår i felleskostnadene. Kjøper må selv tegne innbo- og løsøreforsikring.

Boligens areal

Primærrom: 112 kvm, Bruksareal: 113 kvm

I prislisten er det oppgitt arealangivelser som BRA og P-rom. Bruksarealet BRA er beregnet i henhold til reglene i NS 3940 og utgjør alt areal innenfor leilighetens omsluttende yttervegger. P-rom er boligens bruks areal fratrukket innvendig bod-areal med omsluttende innervegger. Areal angitt på tegninger for det enkelte rom er rommets nettoareal (innenfor omsluttende innervegg). De oppgitte arealene er å betrakte som cirka-arealer. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5% mindre/større enn det oppgitte arealet.

Arealberegningene er foretatt av arkitekt/utbygger, og er oppmålt etter tegninger. Det tas forbehold om avvik i de oppgitte mål og de faktiske mål.

Leveransebeskrivelse

GULV: Det leveres en-stavs eikeparkett 14mm i entré, gang, stue/kjøkken, soverom, bod og walk-in. På bad og wc leveres fliser 30x30 cm (5x5 i dusj sone).

VEGGER: Malte innvendige vegger av gips og betong. På bad leveres fliser 30x60 cm.

HIMLING: Generelt leveres hvitmalt betonghimling. Der det blir nedforet himling/Innkassing leveres dette med hvitmalte gipsplater. I eventuell bod må det påregnes synlige rør og kanaler, for eksempel ventilasjonsrør.

INNVENDIGE DØRER: Innvendige dører av typen Swedoor Unique eller tilsvarende, hvit karm med dempelist, flat terskel i eik (ikke hvitlasert) og dørvridere i matt krom utførelse. Dør mellom stue/kjøkken og entré/gang leveres med glass, type Swedoor Unique eller tilsvarende, eventuelt sideglass leveres også med glass.

BADEROM: Baderomsinnredning leveres fra Drømmekjøkkenet, modell Bright i Urban stil, hvit heldekkende servant med ettgreps blandebatteri. Bredde på 60 cm eller 100 cm iht. plantegning i prospekt. 2 skuffer under servant. Speil med lys i samme bredde som servant. Hvitt vegghengt toalett i soft-close sete samt dusjbatteri med dusjgarnityr. Dusjvegger primært 90x90 cm. Det er avsatt plass, og leveres opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i alle leiligheter. Plassering som vist i plantegning

LISTVERK: I rom med parkett leveres det eik gulvlister tilpasset type parkett med synlige stiftehoder. Gerikter og foringer rundt innvendige dører i leilighet leveres ferdig hvitmalt fra fabrikk. Synlige stiftehoder vil bli overmalt. Lister/gerikter mot betongvegg skrues/limes. Overgang mellom vegg og himling utføres med fuger (uten taklist). I nye boliger er det normalt med svinnriss i overgang mellom tak/vegg og i hjørner forekommer som følge av ytterligere uttørking av materialer. Dette er ikke på å anse som en senere mangel.

VINDUER / BALKONGDØRER: Vinduer og balkongdører leveres med gipset og malt smyg-geriktfri utførelse. Karmer leveres ferdig malt fra fabrikk innvendig med aluminiums kledning utvendig. Samme farge inne og ute tilpasset byggets fasadeuttrykk, primært sort utførelse. Skyveretning på balkongdør kan bli endret ifb. detaljprosjektering. Enkelte vinduer kan ikke nåes for sikker vask fra innsiden og forutsettes vasket fra lift eller annet egnet utstyr.

HOVEDINNGANGSDØR LEILIGHET: Hovedinngangsdør leveres ferdig malt fra fabrikk.

SPORTSBODER: Til hver leilighet medfølger det en sportsbod, fortrinnsvis i tilknytning til garasjeplan. Dette er en uisolert bod
bygd i system-bod vegg i netting og/eller tette plater uten overflatebehandling, dør leveres med hengelås på leilighetsnøkkel. Boden er beregnet til lagring av bildekk, sykler, utemøbler o.l. Boden er ikke egnet til lagring av bøker, klær o.l. Selger forbeholder seg retten til å avgjøre hvordan bodene vil bli rettslig organisert. På tidspunktet for utarbeidelse av denne leveransebeskrivelse er dette ikke endelig avklart.

BALKONG: Leiligheten har to balkonger, en med morgensol mot øst og en mot vest. Dekke på balkonger og markterrasser leveres med Kebony terrassebord. Balkongrekkverk med glassplater/stålplater med aluminiums list eller lignende.

UTEAREAL: Utomhus arealer opparbeides med utgangspunkt i foreløpig utomhusplan som inntatt i salgsprospektet. Foreløpig utomhusplan er ikke å anse som bindende for selger, og midlertidigheter vil forekomme. Området nord for prosjektet vil i en midlertidig fase (frem til opparbeidelse av Verksplassen) bli planert i samme nivå som sjøpromenaden foran Verket Brygge. Det vil bli anlagt midlertidig trappeadkomst fra gårdsrommet ned til planert areal. Eiendommen vil få midlertidig kjøre-adkomst gjennom undergangen under jernbanen ved M6 og videre via nedkjøringsrampe til parkeringskjeller. For av- og pålessing, nødtransport, renovasjonsbil, flyttebil etc. vil det også være mulig å kjøre opp til gårdsrommet/hovedinngang. For gående/ syklende vil det også være mulig å benytte undergangen ved jernbanen og det vil også bli opparbeidet adkomst til gårdsrommet/hovedinngang via undergangen langs elva. Etter at jernbanen legges ned vil kjøre-adkomsten til P-kjelleren skje via undergangen ved M6/gjennom utvidet kjeller. Til gårdsrommet/hovedinngang vil det bli opparbeidet adkomst over dagens jernbanetrase fra Bernt Ankers gate, både for kjørende og gående. Det vises før øvrig til foreløpig utomhusplan som inntatt i prospektet. Selger forbeholder seg retten til å foreta endringer med hensyn på utforming og materialvalg. På utomhusplanen fremkommer opparbeidet område med felles oppholdssoner. Det blir levert sykkelstativer og øvrig fastmontert utstyr. Grøntområder vil bli beplantet og tilsådd. Området avsatt for fremtidig byggetrinn (bygg D) skal i midlertidig fase disponeres av utbygger og vil kunne benyttes til adkomstvei til hotellet, parkering, lagring etc. Adkomst til parkeringskjeller samt internveier på eiendommen vil ha overflater av asfalt/belegningsstein/hagesingel og betong. Det leveres LED utebelysning, utvendige felles vannkraner og felles avfallsbrønner, nedgravd type. Det gjøres oppmerksom på at tomten ikke er endelig fradelt og oppmålt. Selger forbeholder seg rette til å gjøre endringer med hensyn til materialvalg og utforming av arealer. Grøntområder vil bli tilsådd/belagt med ferdigplen og beplantet. Adkomst til kjelleren vil bli opparbeidet midlertidig via rampe. Private markterrasser på bakkeplan vil bli avgrenset med hekk eller busker. Det blir levert utendørs belysning etter nærmere detaljert belysningsplan.

BRANNSIKRING: Leilighetene leveres med forskriftsmessig røykdetektorer og brannslukningsutstyr. Bygningene har sprinkleranlegg med synlige sprinkelhoder i leilighetene. Det leveres integrert komfyrvakt. Brannalarmanlegg med tilknytning til alarmsentral.

PORTTELEFON / LÅSSYSTEM: Det monteres ringetablåer ved hovedinngangspartier og calling anlegg. Svarapparat med åpningsknapp monteres i hver leilighet. Ringeknapp utenfor hver inngangsdør. Hver enkel leilighet får systemnøkler (3 stk.) som passer til leilighet, fellesdører i trapperom/ganger/kjeller, hengelås i sportsbod, postkasse og garasje/port.

VENTILASJON: Det leveres balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Separat aggregat leveres i hver leilighet. Avtrekk fra bad, WC og kjøkken, tilluft i soverom og stue med overstrømning over dørterskel. Ventilasjonsaggregat plasseres primært i bod men kan også bli plassert i himling i entré i enkelte leiligheter. Avkastluft føres over yttertak. Ventilasjonsføringer kasses inn eller skjules i nedforet himling.

OPPVARMING / VARMTVANN: Leilighetene forsynes med varmtvann og vannbåren varme (gulvvarme) via det lokale fjernvarmenettet. Primært legges det vannbåren gulvvarme i alle rom med egen termostat til hvert rom/sone (bortsett fra bod). Mindre rom, (som f.eks. entré, gang, wc) kan leveres på samme sone som tilliggende rom hvis dette vurderes som hensiktsmessig i detaljprosjektering. Leilighetene får ikke varmtvannsberedere. Varmesentralen for sameiet plasseres i teknisk rom i kjeller. Måling av forbruk ihht. krav fra Moss kommune. Avregning av energi avhengig av målingsprinsippet. Som hovedregel legges til grunn at hver leilighet belastes for eget forbruk. Medgått forbruk til fellesarealene fordeles på seksjonene etter brøk.

ELEKTRISK: Elektriske installasjoner leveres ihht gjeldende forskrifter, primært NEK400. Elektriske komponenter i leilighetene (stikk og brytere) leveres av type Elko+ i hvit utførelse som standard. Det monteres hovedsakelig skjult elektrisk anlegg i leilighetene, på betongvegger/leilighetsskillevegger og i andre spesielle tilfeller kan det forekomme åpne installasjoner. For lyspunkt i betonghimling leveres kontakt i overgang mellom himling og vegg. Det leveres innfelte downlights i himling i entré og på bad. LED-belysning under overskap på kjøkken. Det monteres stikkontakt for vaskemaskin og tørketrommel. Det leveres belysning i bod. Det leveres 1 dobbelt stikk på alle balkonger/terrasser. Se for øvrig romskjema. Elektriske punkters plassering vil bli vist på elektro-tegning som vil foreligge etter at detaljprosjekteringen er utført. Det leveres hovedsakelig kun LED belysning. Plassering av innvendig strømskap bestemmes ifbm. detaljprosjektering, fortrinnsvis i entré.

SANITÆR: Det leveres integrert oppvaskmaskin i kjøkkenbenk og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel på bad som vist på tegning. Synlige sprinkelhoder i himling/vegg. Utvendig vannkran ved hovedinngang.

INTERNETT / TV: Det leveres sprede nett med fremføring til hver leilighet for fiber. Det leveres 1 stk. ferdig terminert kontaktpunkt i stue/kjøkken og det legges tomrørsanlegg til det største soverommet. På vegne av sameiet vil det bli tegnet kollektiv grunnavtale for internett og TV med signalleverandør med inntil 5 års bindingstid for alle leiligheter. Hver leilighet vil så kunne oppgradere abonnementet etter eget behov. Kabling og Parabolantenner tillates ikke. Kostnader for kollektiv grunnavtale avregnes i månedlige fellesutgifter via sameiet, evt. egne oppgraderinger belastes direkte fra leverandør.

INSPEKSJONSLUKER/-DØRER: Flere av de tekniske installasjonene krever inspeksjonsluker/skap, som for eksempel rør-i-rør system, fjernvarme, elektro etc. Slike dører og luker vil i størst mulig grad bli plassert til minst mulig sjenanse, men vil likevel være synlig. I noen tilfeller kan det bli nødvendig å plassere dem i oppholdsrom.

TEGNINGER AV TEKNISK ANLEGG: Tekniske anlegg og fremføringer til disse er ikke inntegnet på tegninger som omfattes av kjøpekontrakt, men det utarbeides punktplaner for elektro og signalanlegg i ettertid. Det tas forbehold om endelig plassering og størrelse på sjakter for tekniske føringer ift. plantegninger, da dette kan endres gjennom detaljprosjekteringen.

Tomt

Selveiet fellestomt på 4400 kvm.

Utomhus arealene fratrukket utvendige tilleggsdeler til den enkelte seksjon, disponeres i fellesskap av alle seksjonene i prosjektet. Det er forutsatt at gårdsrom skal benyttes i fellesskap av Verket Brygge Sameie 1 og Bygg D. Selger står fritt i den nærmere organiseringen av utomhus arealene. Dersom utomhus arealene blir lagt i en egen eiendom (gnr/bnr) som eies i fellesskap av eierseksjonssameierne, vil selger fastsette vedtekter for drift og vedlikehold som sameiet er forpliktet av. Slike vedtekter vil i så fall inneholde bestemmelser om fordeling av kostnader, regler om bruk av eiendommen etc.

Foreløpig utomhusplan, finner du i salgsprospektet. Den viser hvordan gårdsrommene og øvrige utearealer tenkes disponert, men er ikke å anse som bindende for selger mht. detaljering og materialbruk. Utomhusanlegget skal være av alminnelig god kvalitet. Selger forbeholder seg retten til å bestemme endelig utforming og materialvalg. Illustrasjonsbilder som viser utomhus arealer viser eksempler på hvordan beplantning kan fremstå etter noen år med god tilvekst. Utomhus arealene kan bli utført og overlevert etter overtagelse av leilighetene. Område avsatt for fremtidig byggetrinn (Bygg D) skal i midlertidig fase disponeres av utbygger og vil kunne benyttes til kjørevei, parkering, lagring etc. For mer informasjon vedr. utomhusanlegg vises til Leveransebeskrivelsen.

Garasje / Parkering

Ja, 1 stk. parkeringsplass i felles garasjekjeller.

Etter eierseksjonsloven § 26 kan styret, etter krav fra en seksjonseier med nedsatt funksjonsevne, pålegge en annen seksjonseier uten behov for å tilrettelagt plass å bytte parkeringsplass. Dette gjelder kun dersom seksjonseieren med nedsatt funksjonsevne allerede disponerer en parkeringsplass i sameiet.

Fremdrift / Forbehold

Alle opplysninger er gitt med forbehold om rett til endringer som måtte bli funnet hensiktsmessig, eller nødvendig i forbindelse med detaljprosjektering og/ eller gjennomføring av prosjektet, uten å forringe den generelle standarden. Selger tar forbehold om endringer pålagt av offentlige myndigheter som kan få betydning for prosjektets gjennomførelse. Det tas forbehold om avvik i areal, også på balkonger og uteplasser.
Tegningene og bildene i prospektet er av illustrativ karakter og viser møblering, utstyr og annen innredning, bygningsmessige detaljer, detaljer på fellesarealer, beplantning etc. som ikke inngår i selgers kontraktsmessige leveranse. Trær er illustrert slik de kan fremstå etter noen år med god tilvekst. Tegninger og illustrasjoner er således vist for å gi interessenter en ide om hvordan boligene og fellesområdene vil kunne bli. Det tas  forbehold om nedforet himling der hvor dette er nødvendig for tekniske føringer mm. Det kan være avvikende takhøyde i bod, bad og entré som følge av rørføringer. Andre utførelser/leveranser bestilt av kjøper utover standard kan medføre tillegg i leveringstid og/eller pris. Endringer utover standard leveranse skal være skriftlig avtalt i egen tilvalgs kontrakt. Selger forbeholder seg retten til å tildele parkeringsplasser og sportsboder i garasjeplan. Utomhus arealene kan bli utført og overlevert etter overtagelse av leilighetene. Det tas forbehold om et for utbygger tilstrekkelig salg, tilfredsstillende offentlige tillatelser og styregodkjenning før byggestart varsles og igangsettes. Selger tar forbehold om endringer i offentlige instansers omkostninger og om trykkfeil i prospektet.

Byggemåte

Fundamentering utføres med hensyn til stedlige grunnforhold. Parkeringskjeller utføres i plasstøpt vanntett betong. Byggets bærekonstruksjon for øvrig utføres i betong og stål. Skillevegger mellom leilighetene og felles arealer i betong eller plassbygde lyd- og brannvegger.

Innvendige lette skillevegger utføres i stenderverk av tre eller stål og kles med gipsplater.

Fasadene bygges opp som isolerte bindingsverkvegger og kles utvendig med tegl/puss/panel.

Balkonger er å anse som utvendig konstruksjon. Dekke på balkong leveres av Kebony terrassebord på tremmer av impregnert tre. Drypp fra overliggende balkong må påregnes ved regnvær og smelting. Balkongrekkverk leveres av glassplater/stålplater med aluminiums list eller liknende.

Innvendig himlingshøyde blir ca. 2,55 m, med unntak av der det er nedforet himling, primært i entré og bad. Det kan også forekomme nedforing/innkassing av tekniske føringer i andre rom. Det tas forbehold om endelig plassering og størrelse av sjakter.

Ferdigattest / brukstillatelse

Selger skal fremskaffe ferdigattest for boligen. Kjøper er kjent med at slik ferdigattest normalt vil foreligge først en stund etter overtagelsen, og avhenger blant annet av årstid knyttet til ferdigstillelse av utomhus områdene. Dersom ferdigattest ikke foreligger ved overtagelsestidspunket gjennomføres overtagelsen mot midlertidig brukstillatelse.

Barnehage / skole i området

1. - 10. trinn
Verket skole
Osloveien 25
1534 Moss

1. - 10. trinn
Children International School
Moss Verk 1
1534 Moss

Adgang til utleie

Seksjonseier har full juridisk råderett over egen seksjon og kan således fritt leie ut egen seksjon om ønskelig, dog skal styret underrettes skriftlig om navn på leietager.

Energimerking

Byggene og leilighetene er prosjektert i henhold til Teknisk Forskrift 2017 og de fleste leilighetene vil holde energimerke B. Enkelte leiligheter med mye fasade vil kunne få energimerke C. Som en konsekvens av de gode isoleringskvalitetene i glasset i vinduer og balkongdører kan det vinterstid oppstå rim på utsiden av glasset.

Formuesverdi

Eiendommens likningsverdi fastsettes etter ferdigstillelse i forbindelse med første likningsoppgjør. Likningsverdien vil normalt være på ca. 25-30 % av førstegangs kjøpesum. Likningsverdien for primærboliger og sekundærboliger fastsettes etter forskjellige brøker. Kjøper skal selv sende inn opplysninger om adresse, areal, boligtype, byggeår til skattemyndighetene. Se nærmere info på www.skatteetaten.no.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig og næring.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp til eiendommen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til athoring@meglergaarden.no eller SMS: 91 82 15 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Organisering

Området Verket Brygge er planlagt med totalt 4 bygninger over deler av parkeringsanlegg, med felles tun, organisert som et eller flere sameier etter eierseksjonsloven av 16. juni 2017, foreløpig stipulert til å utgjøre ca. 4400 m2. Eiendommens endelige størrelse og grenser vil bli fastsatt i forbindelse med fradeling, og vil blant annet avhenge av om tomt for Bygg D, som er planlagt oppført etter at jernbanelinjen på området legges ned (pr i dag planlagt i 2024), omfattes av eiendommen, eller får eget gnr/bnr. Eiendommen vil bli organisert som eierseksjonssameier i henhold eierseksjonsloven. De første byggetrinn er planlagt med 57 boligseksjoner, fordelt på 3 bygg, hvor eierseksjonssameiets navn blir Verket Brygge Sameie 1. Bygg D er foreløpig planlagt som eget sameie. Gårdsrommet mellom Verket Brygge Sameie 1 og Bygg D er forutsatt benyttet av alle fire byggene når Bygg D ferdigstilles. Utbygger står fritt i den nærmere organisering av prosjektet, herunder antall byggetrinn og bygg/boliger, samt antall sameier og type seksjoner. Selger kan dermed også justere størrelsen på de enkelte sameier i forhold til hva som er hensiktsmessig i forhold til utbyggingstakt, fremtidige byggetrinn, eier, drifts- og bruksrettigheter. Utomhus arealer inklusive gårdsrom, interne veier, plasser og øvrige grøntområder på eiendommen kan bli lagt som fellesareal hvor det kan gis bestemmelser om vedtektsfestet bruksrett for Bygg D, søkt tinglyst som bruksretter tilknyttet den enkelte seksjon, søkt delvis organisert som tilleggsdel(er) til kjøpers seksjon, skilles ut som en egen eiendom og åpne for sambruk el. Parkeringsanlegget strekker seg utenfor eiendommens grenser, og er foreløpig planlagt etablert som egen anleggseiendom og forutsetter sambruk av kjeller med næring og naboeiendommer. Den enkelte sameier med garasjeplass vil i så tilfelle gis vedtektsfestet eksklusiv bruksrett til parkering tilknyttet den enkelte seksjon. Tilsvarende gjelder for sportsboder plassert i parkeringsanlegget. Selger forbeholder seg retten til å avgjøre hvordan parkeringsanlegget, herunder parkeringsplasser og sportsboder vil bli rettslig organisert. På tidspunktet for utarbeidelse av denne beskrivelse er dette ikke endelig avklart. Parkeringsanlegget vil i tillegg til å betjene boligene, også tjene som adkomst til del av kjeller under hotellet. Deler av parkerings- og kjelleranlegget er tiltenkt hotell-bruk. Det vil kunne bli parkometerplasser i kjeller for besøkende til hotellet og beboerne samt andre eventuelle brukere. Utleier står imidlertid fritt i den nærmere organiseringen av parkeringsanlegget. Fordeling av garasjeplasser og sportsboder utføres av utbygger og tildeles ved overlevering. Det vil bli etablert en ordning for omfordeling som sikrer tilgang til en livsløpsdimensjonert parkeringsplass. Dette innebærer at den som tildeles HC-parkeringsplass, og som ikke kan dokumentere faktisk behov for denne, må forplikte seg å bytte dersom det melder seg behov for slik plass i annen seksjon i sameiet. Dersom slikt bytte skjer vil det også bli vurdert om tilhørende sportsbod bør byttes. For det tilfellet at parkeringsanlegget blir organisert som eget selskap/egen eiendom, forbeholder utbygger seg retten til å overføre alle sine kontraktsforpliktelser og rettigheter til eget eierselskap, alternativt opprette et realsameie i parkeringsanlegget. Kjøper er forpliktet til å følge de bestemmelser som vil gjelde vedrørende videresalg og eventuell utleie. Salg av bruksrett til p-plass og/eller sportsbod i kjeller vil kun være mulig sammen med tilhørende bolig eller tilbake til utbygger eller den utbygger utpeker, med mindre utbygger samtykker i annet salg. Hver seksjon utgjør en sameiedel med tilknyttet enerett til bruk av eventuell tinglyst tilleggsdel. Tilleggsarealet vil normalt bestå av naturlig avgrenset tomt rundt den enkelte seksjon/bolig. Interne veier, avsatt plass til renovasjon, lekeplass etc. vil normalt være fellesareal med vedtektsfestet drifts- og vedlikeholdsplikt mv. Med de unntak som følger av eierseksjonsloven § 23,er det ikke tillatt å erverve mer enn 2 boligseksjoner i  sameiet.  Sameiet er pliktig til å avholde årlige årsmøter hvor blant annet regnskap behandles. Sameiets styre har ansvaret for forvaltningen av sameiets anliggender mv. i samsvar med lov, vedtekter og vedtak i sameiermøtet. I utgangspunktet er det tenkt at hver seksjon har en - 1- stemme. Utbygger står imidlertid fritt til å beslutte om flertall skal beregnes basert på én stemme pr. seksjon, eller etter sameiebrøk. En foreløpig, men ikke uttømmende, oppstilling over antatte fellesutgifter er spesifisert under avsnitt om fellesutgifter.

Øvrig

Denne leveransebeskrivelsen orienterer om bygningenes viktigste bestanddeler og funksjoner. Det kan forekomme avvik mellom leveransebeskrivelsen og den øvrige salgsinformasjonen (herunder salgstegninger). I slike tilfeller er det alltid denne leveransebeskrivelsen som er gjeldende. Det presiseres særskilt at kjøkken leveres i henhold til egen kjøkkentegning for hver leilighet. Tegninger i prospektet kan avvike i forhold til den endelige utforming, sjakter, vindusplasseringen, størrelse og åpningsmulighet i den enkelte leilighet avvike noe fra de generelle planer, som følge av blant annet den arkitektoniske utformingen av bygget, isolasjon og brannkrav mm. Salgstegningene i prospektet er ikke egnet for måltaking da det er de ferdig prosjekterte arbeidstegningene det bygges etter. Utbygger har rett til å ha maskiner og utstyr inne på tomten tilhørende Verket Brygge inntil alle boenheter og utomhusanlegg er ferdigstilt. Prosjektet kan inndeles i flere byggetrinn. Det må påregnes byggeaktiviteter i uferdige områder på Verket etter innflytting. Dette gjelder spesielt bygging av bygg D etter at jernbanene er lagt ned.

Overtagelse

Boligene forventes ferdigstilt mellom 4. kvartal 2022 og 1. kvartal 2023, men dette tidspunktet er foreløpig og ikke bindende og utløser ikke dagmulkt. Dette under forutsetning av at blant annet nødvendig offentlig godkjennelse (herunder rammetillatelse og igangsettelsestillatelse) vil bli gitt uten negative avvik for utbygger, samt at det foreligger nødvendige styregodkjennelser på selgers side og at utbygger kan kontrahere en tilfredsstillende totalentreprise og får byggelånsfinansiering, slik at byggestart kan gjennomføres snarest etter forannevnte forutsetninger. Kjøper vil bli holdt orientert om forventet ferdigstillelsestidspunkt underveis i prosessen. Dersom arbeidene forsinkes av forhold utenfor selgers kontroll har selger krav på fristforlengelse jfr. Bustadoppføringslova § 11. Overtagelsesuke vil bli varslet kjøper ca. 3 måneder før antatt overtagelse. Kjøper aksepterer at endelig dato for overtagelse vil bli varslet senest 6 uker før overlevering. Det beregnes dagmulkt fra endelig avtalt overtagelsestidspunkt. Selger kan kreve at overtagelse skjer inntil 4 måneder tidligere enn forventet. Selger skal varsle om dette med tilsvarende frist som nevnt ovenfor.

Avbestilling

Ved kjøp etter bustadoppføringslova har kjøperen en avbestillingsrett før overtakelse, jfr. Bustadoppføringslova § 52. Dersom denne retten benyttes, vil utbygger blant annet kunne kreve erstatning for økonomisk tap i henhold til Bustadoppføringslovens bestemmelser, herunder vil kjøper bli holdt ansvarlig for utbyggers merkostnader og tap som følge av en eventuell avbestilling jfr. Bustadoppføringslova § 52 og 53 med tillegg for
eventuelle kostnader knyttet til tilvalg. Dersom kjøper ønsker å avbestille leveransen (avstå fra kjøp) eller selge sin kontrakts posisjon før ferdigstillelse/overtagelse krever dette utbyggers forutgående skriftlige samtykke.

Vedtekter

Kjøper plikter å rette seg etter de til enhver tid gjeldene vedtekter for sameiet. Det er utarbeidet utkast til vedtekter som regulerer forholdet mellom seksjonene. Det presiseres at endelige vedtekter vil kunne avvike fra de foreløpige utkast til vedtekter, og at utbygger står fritt
til å endre disse. Vedtektene vil bl.a. inneholde bestemmelse om at oppsetting av markiser og andre innretninger på fasader/fellesarealer/utomhus krever styrets samtykke for å sikre enhetlig preg. Blir parkeringsanlegget organisert som en anleggseiendom eller annet, blir det
utarbeidet egne vedtekter for dette. Slike vedtekter vil i så fall inneholde bestemmelser om fordeling av kostnader knyttet til drift og vedlikehold av blant annet boder, parkeringsplasser, teknisk infrastruktur mv.

Felles utomhusarealer

Utomhus arealene fratrukket utvendige tilleggsdeler til den enkelte seksjon, disponeres i fellesskap av alle seksjonene i prosjektet. Det er forutsatt at gårdsrom skal benyttes i fellesskap av Verket Brygge Sameie 1 og Bygg D. Selger står fritt i den nærmere organiseringen av utomhus arealene. Dersom utomhus arealene blir lagt i en egen eiendom (gnr/bnr) som eies i fellesskap av eierseksjonssameierne, vil selger fastsette vedtekter for drift og vedlikehold som sameiet er forpliktet av. Slike vedtekter vil i så fall inneholde bestemmelser om fordeling av kostnader, regler om bruk av eiendommen etc.

Felles infrastruktur

Det etableres en velforening e.l. som alle sameier og eventuelle borettslag e.l. på Verket skal tilknyttes. Velforeningen har ansvar for drift og vedlikehold av fellesarealer mellom eiendommene på området Verket, utenfor Verket Brygge, herunder veier, gatetun, parker mv. Tekniske anlegg er så langt det er mulig tenkt separert til hvert bygg/formål. Evt. felles installasjoner vil likevel kunne forekomme. Kostnader knyttet til drift og vedlikehold av slike anlegg vil bli fordelt forholdsmessig ihht vedtekter.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Transport av opprinnelig kjøpekontrakt fra forbruker reguleres av kjøpsloven og avhendingslovens § 1-1, 4. ledd. Ny kjøper trer inn i opprinnleig kjøpekontrakt som er regulert i henhold til budstadoppføringslovens bestemmelser.

Dersom kjøper 2 er forbruker, faller pliktene hans til å betale merverdien bort hvis entreprenøren ikke ferdigstiller boligen, jf. avhendingslova § 1-1, 4. ledd. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra selger sin side, og kjøper 2 har plikt til å betale hele merverdien i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangelen er vesentlig og gir kjøper 2 rett til å heve kontrakten med selger.

Dersom kjøper 2 ikke er forbruker, har partene avtalt at kjøper 2 må betale vederlaget for kontraktposisjonen uavhengig av om entreprenøren ferdigstiller boligen eller ikke. Merverdien og eventuelt forskudd vil bli utbetalt selger selv om kjøper 2 ennå ikke har tatt over og fått rettsvern for kjøpet. Kjøper 2 vil ha den fulle vederlagsrisikoen for kontraktposisjon, også dersom selgeren ikke på noen måte leverer i henhold til kontrakten.

En forutsetning for salget er at utbygger samtykker i transporten der dette er påkrevd.

Garantistiller

I henhold til bustadoppføringslova § 12 plikter selger å stille garanti for oppfylling av avtalen. Overføring av kjøpers delinnbetaling fra megler til selger er avhengig av at selger har stilt garanti i henhold til bustadoppføringslova §47. Kostnader ved eventuelle påkrevde endringer av garantier knyttet til videresalg eller transport av kjøpekontrakt bekostes ikke av selger. For øvrig gjelder eierseksjonsloven for eierseksjonssameiet og driften av dette.
Utbygger har rett til å stille de nevnte garantier som en samlet garanti for hele eller deler av prosjektet. Lovteksten finner du også på www.lovdata.no.

Garanti for forskuddsbetaling fra forbruker
Bustadoppføringslova §47
Navn: Nordic Guarantee
Beløp: Kr. 43.055.500,-

Bygg sikkerhet
Bustadoppføringslova §12
Navn: Nordic Guarantee
Beløp: 21.527.500,-

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Boligene selges fri for panteheftelser, dog slik at den enkelte seksjon vil være beheftet med legalpant jf. Eierseksjonsloven § 31. I tillegg har kommunen legalpant (lovbestemt pant) for kommunale avgifter, eventuell eiendomsskatt og enkelte særlige eiendomsavgifter og gebyrer, jfr. Panteloven av 8. februar 1980 nr. 2 § 6-1. Det er tinglyst heftelser og rettigheter bl.a. vedrørende vei, adkomstrett, fjernvarme, kraftlinjer, utbyggingsavtale, medlemskap i velforening, vann og avløp for blant
andre Moss Kommune og Østfold Energiverk. Disse skal videreføres. Utbygger står i tillegg fritt til å tinglyse heftelser og rettigheter som vedrører sameiet, naboforhold, infrastruktur (herunder knyttet til vei, varme, vann og avløp mv), adkomstrett over eiendommen for tilstøtende utviklingsprosjekter, og andre forhold pålagt av myndighetene eller utbygger i tilknytning til gjennomføringen av prosjektet og øvrige prosjekter
som utbygger/selskaper tilknyttet utbygger planlegger og/eller har igangsatt på Verket. Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for videreføring og/eller tinglysing av slike erklæringer. Det vil bli opprettet realsameier, velforening/-er eller liknende hvor sameierne i fellesskap eier/hefter for infrastruktur på Verket, og slik at dette kan tinglyses som en heftelse på eiendommen/den enkelte seksjon.

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

Følgende heftelser og servitutter er tinglyst på eiendommen:

1874/904484-1/87  Skjønn  
02.11.1874 
Ekspropriasjonsforr./konduktørforr. vedrørende NSB
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1874/904485-1/87  Skjønn  
19.12.1874 
Ekspropriasjonsforr./konduktørforr. vedrørende NSB
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1881/906503-1/87  Skjønn  
27.05.1881  
Bestemmelse om vannrett
Gjelder denne registerenheten med flere

1884/904246-1/87  Erklæring/avtale  
03.10.1884 
Bestemmelse om eventuell regulering av Vansjø
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1884/904247-1/87  Erklæring/avtale  
07.11.1884 
Bestemmelse om ytterligere senking av Vansjø
Gjelder denne registerenheten med flere

1951/1151-1/87  Bestemmelse om kloakkledn.  
26.04.1951 
NSBs betingelser vedtas
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1960/3748-1/87  Erklæring/avtale  
18.10.1960 
vedr. kryssing av Østfoldbanen med en bru.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1961/2878-1/87  Bestemmelse om vannrett  
18.07.1961 
vedr. uttak fra Vansjø til vannverk.
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1967/2968-1/87  Erklæring/avtale  
24.06.1967 
forpliktelser vedr senkning av vegbane mv.
Gjelder denne registerenheten med flere

1967/2969-1/87  Bestemmelse om veg  
24.06.1967 
NSBs betingelser vedtas
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1984/4586-1/87  Erklæring/avtale  
16.05.1984 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1985/990052-1/87  Erklæring/avtale  
20.02.1985 
Bestemmelse om ytterligere senking av Vansjø
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1985/990052-2/87   ** Diverse påtegning  
20.02.1985 
Korrekt tinglysingsdato er 20.02.1885
 
1990/1038-1/87  Erklæring/avtale  
26.01.1990 
Nærm. Angitt rett for Moss kommune. til å anlegge ledningsnett
for vann og avløp samt bygge pumpestasjon på d.e. Best.om

Gjelder denne registerenheten med flere
 
1990/5614-6/87  Best. om adkomstrett  
11.06.1990 
Bestemmelse om vannledning
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0104-3/2588
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1994/7476-1/87  Elektriske kraftlinjer  
09.09.1994 
Rettighetshaver: ØSTFOLD ENERGIVERK AS
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

1995/2034-1/87  Erklæring/avtale  
17.03.1995 
Rett til trase for nødvendig signalkabel
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Rettighetshaver: NORGES STATSBANER
Overført fra: 0104-3/2588
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2006/197083-1/200  Best. om adkomstrett  
10.04.2006 
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:2 Bnr:903  
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:2 Bnr:906  
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:2 Bnr:907  
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:2 Bnr:909  
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:2 Bnr:914  
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:2 Bnr:915  
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:2 Bnr:916  
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:2 Bnr:924  
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:2 Bnr:925  
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:3 Bnr:2961  
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3002-3/1224
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2006/217590-1/200  Erklæring/avtale  
03.05.2006 
Fallretter tilhørende d.e. er overført til gnr. 3, bnr. 2961 i Moss kommune
Overført fra: 3002-3/1224
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2016/527141-1/200  Erklæring/avtale  
13.06.2016 
Rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av lavspenningskabelanlegg og høyspenningskabelanlegg
Stedsvarig rett til bygging, drift, vedlikehold og fornyelse
Transport og ferdsel
Byggeforbud og beplantning
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

2016/961180-1/200  Pantedokument  
19.10.2016 
BELØP: NOK 700.000.000
Panthaver: MEGLERGAARDEN AS  
Org.nr: 987708204
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/429885-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  
25.04.2017 21:00 
veket for: PANTEDOKUMENT 2017/279921-1/200
 
2017/852231-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  
08.08.2017 21:00 
veket for: PANTEDOKUMENT 2017/752350-1/200
veket for: PANTEDOKUMENT 2017/764035-1/200

2018/526074-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  
09.03.2018 21:00 
veket for: PANTEDOKUMENT 2018/472590-1/200

2018/526074-2/200   ** Prioritetsbestemmelse  
09.03.2018 21:00 
veket for: PANTEDOKUMENT 2018/472601-1/200
 
2018/526074-3/200   ** Prioritetsbestemmelse  
09.03.2018 21:00 
veket for: PANTEDOKUMENT 2018/472614-1/200

2018/1450865-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  
22.10.2018 21:00 
veket for: PANTEDOKUMENT 2018/1440733-1/200
 
2020/3032399-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  
16.09.2020 21:00 
veket for: PANTEDOKUMENT 2020/2733990-1/200
 
2021/91506-1/200   ** Prioritetsbestemmelse
22.01.2021 21:00 
veket for: PANTEDOKUMENT 2021/53206-2/200
 
2021/261225-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  
03.03.2021 21:00 
veket for: PANTEDOKUMENT 2021/261198-1/200
 
2021/643172-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  
01.06.2021 21:00 
veket for: PANTEDOKUMENT 2021/579634-1/200

2016/961180-2/200  Urådighet  
19.10.2016 
Rettighetshaver: MEGLERGAARDEN AS  
Org.nr: 987708204
Matrikkelenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/429885-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  
25.04.2017 21:00 
veket for: PANTEDOKUMENT 2017/279921-1/200

2017/852231-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  
08.08.2017 21:00 
veket for: PANTEDOKUMENT 2017/752350-1/200
veket for: PANTEDOKUMENT 2017/764035-1/200

2018/526074-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  
09.03.2018 21:00 
veket for: PANTEDOKUMENT 2018/472590-1/200

2018/526074-2/200   ** Prioritetsbestemmelse  
09.03.2018 21:00 
veket for: PANTEDOKUMENT 2018/472601-1/200

2018/526074-3/200   ** Prioritetsbestemmelse  
09.03.2018 21:00 
veket for: PANTEDOKUMENT 2018/472614-1/200

2018/1450865-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  
22.10.2018 21:00 
veket for: PANTEDOKUMENT 2018/1440733-1/200

2020/3032399-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  
16.09.2020 21:00 
veket for: PANTEDOKUMENT 2020/2733990-1/200
 
2021/91506-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  
22.01.2021 21:00 
veket for: PANTEDOKUMENT 2021/53206-2/200

2021/261225-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  
03.03.2021 21:00 
veket for: PANTEDOKUMENT 2021/261198-1/200

2021/643172-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  
01.06.2021 21:00 
veket for: PANTEDOKUMENT 2021/579634-1/200

2017/279921-1/200  Pantedokument  
30.03.2017 
BELØP: NOK 91.000.000
Panthaver: DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/1216404-1/200  Bestemmelse om nettstasjon  
02.11.2017 21:00 
Rettighetshaver: ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Gjelder denne registerenheten med flere

2017/1216404-2/200  Bestemmelse om adkomstrett  
02.11.2017 21:00 
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/1216404-3/200  Bestemmelse om byggeforbud  
02.11.2017 21:00 
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2018/472590-1/200  Pantedokument  
23.02.2018 21:00 
BELØP: NOK 33.000.000
Panthaver: DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2018/1401818-1/200  Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforening  
12.10.2018 21:00 
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2018/1401850-1/200  Bestemmelse om adkomstrett  
12.10.2018 21:00 
Gjensidig rett
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2018/1401879-1/200  Bestemmelse om vann/kloakk  
12.10.2018 21:00 
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Gjensidig rett
Gjelder denne registerenheten med flere

2018/1401879-2/200  Bestemmelse om jordvarme/jordsløyfe/fjernvarme  
12.10.2018 21:00 
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Gjensidig rett
Gjelder denne registerenheten med flere

2019/879838-1/200  Bestemmelse om veg  
31.07.2019 21:00 
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:3 Bnr:3144  
Bestemmelse om drift og vedlikehold

2019/879838-2/200  Bestemmelse om parkering  
31.07.2019 21:00 
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:3 Bnr:3144  
Bestemmelse om drift og vedlikehold

2019/879838-3/200  Bestemmelse om vann/kloakk  
31.07.2019 21:00 
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:3 Bnr:3144  
Bestemmelse om drift og vedlikehold

2019/879897-1/200  Bestemmelse om veg  
31.07.2019 21:00 
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:3 Bnr:3143  
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:3 Bnr:3145  
Bestemmelse om drift og vedlikehold

2019/879897-2/200  Bestemmelse om vann/kloakk  
31.07.2019 21:00 
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:3 Bnr:3143  
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:3 Bnr:3145  
Bestemmelse om drift og vedlikehold

2020/2634445-1/200  Erklæring/avtale  
23.06.2020 21:00 
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:3 Bnr:3141 Snr:166  
Rett til å drive uteservering
 
2020/2733990-1/200  Pantedokument  
10.07.2020 21:00 
BELØP: NOK 86.000.000
Panthaver: DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006
 
2021/53206-2/200  Pantedokument  
14.01.2021 21:00 
BELØP: NOK 326.000.000
Panthaver: DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006
Registrert feil beløp
Rettet etter tingl. §18
20.01.2021 Arkivref. 21/02924-1
 
2021/261198-1/200  Pantedokument  
03.03.2021 21:00 
BELØP: NOK 136.000.000
Panthaver: DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006

2021/415190-1/200  Erklæring/avtale  
12.04.2021 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra: MOSS KOMMUNE  
Org.nr: 920817521
Bestemmelse om opparbeidelsesplikt av vei
 
2021/579634-1/200  Pantedokument  
18.05.2021 21:00  
BELØP: NOK 267.000.000
Panthaver: DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006
 
2021/681649-1/200  Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforening  
08.06.2021 21:00 
Velforeningen for Verket Moss

Adresse og matrikkel

Bernt Ankers gate 12 - C501, 1534, Moss, Gnr. 3 bnr. 1224 i Moss kommune

Oppdragsnummer

92-21-0270

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Følgende dokumenter vil inngå som del av
kjøpekontrakten:
• Kjøpekontrakt
• Leveransebeskrivelse (vedlegg 1)
• Salgsopplysninger (vedlegg 2)
• Kontrakts tegning (Vedlegg 3)
• Romskjema (Vedlegg 4)
• Forslag til vedtekter (Vedlegg 5)
• Reguleringsplan og bestemmelser (Vedlegg 6)
• Grunnboks utskrift (Vedlegg 7)
• Kopi av rammetillatelse (hvis foreligger)
Dersom det er motstrid mellom Kjøpekontrakt og salgsprospekt med leveransebeskrivelse m/ bilag/ presiseringer og tegninger, skal kjøpekontrakten gå foran.

Forholdet til videre utbygging på Verket

Sameiet er forpliktet til å tillate at Selger vederlagsfritt får benytte deler av sameiets utomhus areal i byggeperioden frem til område omfattet av reguleringsplan, inklusive fremtidig Bygg D, er ferdigstilt i sin helhet. Sameiet kan ikke rette noen form for krav knyttet til dette.
Inntil prosjektet Verket Brygge Bygg A, B, C og D er ferdig utbygget, vil vedtektene for sameiet inneholde bestemmelse som gir utbygger eller utbyggers rettsetterfølger, rettigheter som sikrer en helhetlig utbygging, bruk av utomhus arealer, plikt for sameiet i utbyggingsfasen til å medvirke til at utbyggingen kan gjennomføres i overensstemmende med utbyggers planer m.m. (uten at medvirkningen medfører kostnader for sameiet).
Sameiet kan ikke nekte utbygger endringer i organisering, vedtekter eller seksjonering knyttet til fremtidig Bygg D så fremst disse er hensiktsmessige ifht. en fornuftig drift av bygningsmassen. Selger tar forbehold om midlertidig eller permanent stans i den videre utbyggingen av Verket Brygge. I
tilfelle stans i videre utbygging står Selger fritt til å velge og opparbeide et midlertidig eller permanent utomhus areal som kan avvike fra utomhus areal som er vist i salgsmateriell hva gjelder størrelse, beliggenhet og utforming. Kjøper aksepterer og er innforstått med at videre utbygging av Verket Brygge og omkringliggende prosjekter vil medføre ulemper som naturlig følger med under gjennomføring av byggeprosjektet/-ene, også etter
at innflytting har funnet sted. Kjøper er gjort kjent med at det vil måtte påregnes byggeaktivitet i en lengre periode etter overtakelse ved fortsatt utbygging av prosjektet og den generelle utbyggingen av Verket. Det gjøres oppmerksom på at adkomster til eiendommene kan bli flyttet underveis i forbindelse med den videre utbyggingen.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Verdivurdering