Moss , Klostergata 46B

Klommesten - Arealeffektiv 2-roms selveierleilighet beliggende i nærheten til alle fasiliteter - må sees!

2 300 000

 • Prisantydning:

  2 300 000,-

 • Totalpris:

  2 405 488

 • Ligningsverdi:

  425 354,-

Beregnet totalkostnad: 2 300 000,- (Prisantydning) 38 966,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 338 966,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 57 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 300 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 66 522,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 405 488,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Eierseksjon

 • Primærrom:

  36 m²

 • Bruksareal:

  36 m²

 • Bruttoareal:

  39 m²

 • Etasje:

  2

 • Oppholdsrom:

  1

 • Soverom:

  1

 • Byggeår:

  2005

 • Gårdsnummer:

  2

 • Bruksnummer:

  1397

 • Energimerking:

  C

 • Finnkode:

  231101343

 • Sist endret:

  23.09.2021 11:22

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 75%

  eier sin egen bolig

 • 71%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 47%

  har bolig mellom 60-120 kvm

 • 3%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 32%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Klostergata 46B!
En fresh og arealeffektiv 2-roms selveierleilighet, beliggende på Klommesten. Leiligheter som holder en gjennomgående god standard er malt i duse, moderne farger og gir et godt inntrykk.
Stuen gir et lyst og åpent inntrykk, og lar seg enkelt møblere med sofaløsning og tilhørende møblement. Delikat kjøkken i hvitt med rikelig med skap- og benkeplass, praktisk til daglig bruk. Spisestuen er plassert utenfor det åpne kjøkkenet, noe som gir en sosial atmosfære når gjester er på besøk.
Et romslig soverom med plass til dobbeltseng og garderobeskap. Fra soverommet er det utgang til en balkong på ca. 3m².
Fra leiligheten er det gangavstand til de fleste fasiliteter du trenger i hverdagen. Svært gode bussforbindelser som tar deg rundt hele Moss eller til togstasjon om du skal videre ut av byen.

Innhold

Entre/stue/kjøkken, soverom og bad/vaskerom.
Innvendige overflater:
Det er laminat på gulv, malt flater på vegger og himling.
Entre/stue/kjøkken og soverom: Laminat på gulv, malte flater på vegger og himling med downlights.
Bad/vaskerom: Fliser på gulv, -vegger og malte flater i himling med downlights.

Utstyr

Balkong med markise.
Det er montert garderobeskap på soverom.
Biloppstillingsplass.

Entré

Du ønskes velkommen inn til en hyggelig entre. Her er det plass til å henge av seg yttertøyet.

Stue

Stuen gir et lyst og åpent inntrykk og med et mørkere tregulv gir dette en flott kontrast til resten av rommet. Stuen lar seg enkelt møblere med sofaløsning og tilhørende møblement. Spisestue er plassert utenfor det åpne kjøkkenet, noe som gir en sosial atmosfære når gjester er på besøk.

Kjøkken

Delikat kjøkken i hvitt med rikelig med skap- og benkeplass. Kjøkkenet består av profilerte over-/underskap, heltre benkeplate, kjøleskap, servant med to kummer og avrenningsplate, oppvaskmaskin og komfyr med ventilator over.

Bad

Badet består av helstøpt servant med over-/underskap, dusjhjørne, gulvklosset og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Det er varmekabler i gulv. Det er ventil på vegg og luftespalte under dør.

Balkong

Balkong på ca. 3 m² med stående rekkverk og solskjerming.

Soverom

Et romslig soverom med plass til dobbeltseng. Det medfølger en praktisk garderobeløsning. Fra soverommet er det utgang til balkong, perfekt for morgenkaffen.

Beliggenhet

Klostergata 46B ligger høyt og rolig på Klommesten i Moss kommune.
Boligen har en fin beliggenhet i et høytliggende terreng. Her følger du solen fra den står opp til den går ned over Jeløy i vest. Klostergata har en sentral beliggenhet med gangavstand til det meste. Gangsti over Klommesten til Krapfoss. Kun få minutters gange til byens sentrum eller Høyden som byr på et stort handelsområde. Flere populære badestrender, samt flotte tur- og rekreasjonsområder ligger i gangavstand fra eiendommen. Nesparken er det sentrale rekreasjonsområdet med turstier, grønne plener, strender, aktivitetshus og utleie av kano for padletur i Vansjø.
Det er kort vei til Malakoff vgs og Bytårnet skole. Kirkeparken vgs og CIS (Children's International School) befinner seg i nærliggende områder, samt at det er et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.
Området har en god offentlig kommunikasjon via buss og tog. Fly- og ekspressbusser går fra Nesparken. Togstasjon ligger i gangavstand fra eiendommen. Kun 45 minutter med tog eller bil til Oslo. Det er også fergeforbindelse med Vestfold via Fergen Moss-Horten.

Felleskostnader

Den månedlige felleskostnad er p.t. kr. 2.382,- hvorav kr 1.720,- er faste fellesutgifter inklusive eventuelle avsetninger til fremtidig vedlikehold og sparing.

Andel fellesgjeld

Kr. 38 966,-

Avdrag fellesgjeld

Annuitetslån.
Rente Pt.: 2,95 %. Renter og avdrag pr.mnd. med dagens rente : 662,-, hvorav renter utgjør kr.167,- og avdrag utgjør kr.495,-.
Lånets løpetid: 2027.
Lånenr. 61188256812. Bankforbindelse: Nordea

Andel formue

Kr. 25 190,-

Sameie

Sameiet Klostergata 46.
Org. nr: 990 168 695
Sameiet består av 6 seksjoner.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige forsikring
Polisenummer: 77370317

Vedtekter / husordensregler

Sameiermøtet kan med alminnelig flertall fastsette husordensregler. Selv om det fastsettes forbud mot dyrehold, kan bruker av seksjonen holde dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. Se vedlagt.

Husdyrhold

Det er forbudt å holde dyr uten spesiell skriftlig tillatelse fra styret. Innflytting med dyr må ikke skje før styrets avgjørelse av søknaden foreligger. Eventuell tillatelse kan tilbakekalles dersom dyret er til sjenanse for de øvrige leieboerne eller medføre ulempe for sameiet.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 36 kvm.
Bruksareal: 36 kvm.
Bruttoareal: 39 kvm.
2. etasje:
Bruksareal: 36 m².
Primærrom: 36 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: entre, stue, kjøkken, et soverom og bad/vaskerom. Fra soverommet er det utgang til en balkong.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Areal: 692 kvm. Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal. Eiendommen er opparbeidet med diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Medfølger en biloppstillingsplass.

Byggemåte

Se vedlagte tilstandsrapport avholdt den 30.08.21 av Stian Pettersen i Norsk eiendomstakst, for teknisk beskrivelse av eiendommen.
Byggegrunn er av antatt fjell og andre komprimerte faste masser. Bygget er fundamentert på komprimerte, faste og stabile masser. Bygget er oppført av trekonstruksjoner.Boligen er oppført hovedsaklig av reisverk av tre som er utvendig kledd med liggende kledning. Vinduene er fra 2005 med rammer og karmer av tre, sprosser og isolerglass. Takkonstruksjonen har prefabrikerte takstoler med saltak av utførelse. Takrenner og nedløp er av plastbelagt stål. Beslag rundt vinduer er av plastbelagt stål. Etasjeskillere er av antatt betong. 
Ved ytterligere informasjon vedrørende byggemåte henvises det til ovennevnte dokument som er inntatt i salgsoppgaven.
Følgende i tilstandsrapporten har fått TG2:
Takkonstruksjon - Her vurderes ventilering samt synlige tegn til fukt, sopp, råte og treskadeinsekter på tilgjengelige steder.
Bad - Fuktvurderinger med påregnelige skader er foretatt i områder som gulv og vegger. Tilstøtende rom og rom i etasjen under baderom er også besiktiget hvis disse rom tilhører samme boenhet.
Balkong - er satt på rekkverk pga. høyde.
Ifølge selger har det vært skjeggkre i sameiet. Det er utført sanering sommer 2020 av et firma og ikke vært skjeggkre siden da.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest/midlertidig brukstillatelse datert X for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Skarmyra barnehage (0-5 år)
Melløsparken barnehage (0-6 år)
Ørejordet barnehage (0-5 år)
Bytårnet skole (1-10 kl.)
Krapfoss skole (1-7 kl.)
Childrens International School
Melløs skole (1-7 kl.)
Malakoff videregående skole
Kirkeparken videregående skole

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut.

Oppvarming

Leiligheten varmes forøvrig opp av panelovner og varmekabler på bad/vaskerom.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Kommunale avgifter

Kr. 7 297 pr. år.
De kommunale avgiftene inkluderer; Eiendomsskatt, vann- og avløpsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Det er 6 terminer pr. år.

Eiendomsskatt

Det er i Moss kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 2,8 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 425 354 pr. 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 531 273 pr. 31.12.19
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til Boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Kommuneplaner:
ID: KP_3002
Navn Kommuneplanens arealdel 2021-2032
Plantype Kommuneplanens arealdel
Status Endelig vedtatt arealplan med ikrafttredelse 24.03.2021
Delarealer Delareal 17 m2
Arealbruk Bebyggelse og anlegg,Nåværende
Områdenavn B&A
Delareal 264 m2
KPHensynsonenavn H220
KPStøy Gul sone iht. T-1442
Delareal 178 m2
KPHensynsonenavn H210
KPStøy Rød sone iht. T-1442
Delareal 675 m2
Arealbruk Boligbebyggelse,Nåværende Områdenavn Bolig
Reguleringsplaner
Id 3
Navn Byplanen
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan med ikrafttredelse 03.03.1937
Delarealer Delareal 676 m2
Formål Boliger
Feltnavn B5
Id 307
Navn Klostergata - Ryggevegen RV 119 del 1 og 2
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan med ikrafttredelse 01.11.2005
Delareal 676 m2
Formål Boliger
Feltnavn B5
Id 322
Navn KLOSTERGATA 44
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan med ikrafttredelse 07.12.2009
Delarealer Delareal 10 m2
Formål Bolig/Forretning/Kontor

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2005/9482-2/87 Erklæring/avtale 10.10.2005 
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Moss kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til maleng@meglergaarden.no eller SMS: 97 71 95 59 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.
Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett for boligbyggelagets medlemmer.
Kjøper skal ikke godkjennes av sameiets styre, men eierskiftemelding skal oversendes Vansjø BBL for registrering av eierskifte.

Adresse og matrikkel

Klostergata 46B, 1532 i Moss Kommune.
Gnr. 2 bnr. 1397 snr. 4 orgnr. 990168695.

Eier

Jenny Torp Grimlid
Haakon N Pettersen

Oppdragsnummer

92-21-0217

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Verdivurdering