Son , Havnegata 3

Son Sentrum - Pen 2-roms med parkeringsplass og solrik balkong med sjøutsikt - Bo langs vannkanten "midt i smørøyet"

4 350 000

Visninger

 • Visning etter avtale med megler

  Husk påmelding til visning

 • Prisantydning:

  4 350 000,-

 • Totalpris:

  4 461 701,-

 • Fellesutgifter:

  2 547,-

Beregnet totalkostnad: 4 350 000,- (Prisantydning) 1 579,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 351 579,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 108 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 350 000,-)) 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 110 122,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 461 701,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Eierseksjon

 • Primærrom:

  57m²

 • Bruksareal:

  57m²

 • Etasje:

  1

 • Oppholdsrom:

  1

 • Soverom:

  1

 • Byggeår:

  2007

 • Gårdsnummer:

  160

 • Bruksnummer:

  251

 • Finnkode:

  269742383

 • Sist endret:

  16.09.2022 14:54

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 82%

  eier sin egen bolig

 • 5%

  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

 • 58%

  har bolig mellom 60-120 kvm

 • 48%

  av boligene er eldre enn 20 år

 • 22%

  er barnefamilier

LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Havnegata 3!
En nordvestvendt 2-roms selveierleilighet fint beliggende langs vannkanten i Son sentrum.
En velholdt leilighet med standard fra byggeår 2007.

Leiligheten ligger i 1. etasje og inneholder entré, stue med åpen kjøkkenløsning, et flislagt bad, soverom og en innvendig bod.
Fra stuen er det utgang til en nordvestvendt balkong på ca. 10 kvm med gode solforhold og sjøutsikt.
Biloppstillingsplass i felles parkeringshus.

Oppholdsrommene oppleves som luftige med gode møbleringsmuligheter. Den åpne stue- kjøkkenløsningen byr på sosiale sammenkomster og det er god plass til både sofagruppe og spisebord. Flislagt bad med varme i gulv og opplegg for vaskemaskin. På soverommet er det god plass til klesoppbevaring og dobbeltseng.

Her får du hvilepuls i eget hjem, samtidig som du er et steinkast unna både sjø og Son sentrums yrende sommerliv.

Innhold

Leilighet beliggende i 1. etasje som inneholder følgende:
P-rom: Entré, soverom, bad og stue med åpen kjøkkenløsning.
S-rom: Bod.

Innvendige overflater:
Gulv: Flis på bad. Forøvrig parkett.
Vegger: Flis på bad. Forøvrig glatte flater samt malt betong.
Himling: Malte flater med downlights på bad. Forøvrig malt betong.

Sikringsskap med automatsikringer plassert i bod.

Entré

Entré med garderobe hvor det er plass til å henge fra seg yttertøyet.

Stue

Stuen oppleves som luftig med god plass til sofagruppe med tilhørende møblement. Den åpne stue- kjøkkenløsningen danner en naturlig spiseplass i tilknytning til kjøkkenet. Gasspeis sørger for varme og en hyggelig atmosfære på vinterhalvåret. Fra stuen er det utgang til balkongen.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i åpen løsning mot stuen og byr på sosiale sammenkomster. Kjøkkeninnredning av glatte fronter, laminert benkeplate og belysning over benkeplate. Integrert kjøl/frys og mikro. Frittstående komfyr og oppvaskmaskin (følger ikke ved salg, med mindre annet avtales).
TG2:
- Varmtvannsbereder - TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov forreparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Bad

Flislagt bad med varme i gulv og opplegg for vaskemaskin. Badet er innredet med dusjhjørne med innfellbare dører, servant med innredning og vegghengt toalett. Downlights i himling.
TG2:
Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert.
Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer.
Det mangler en skrue på klemring i sluk.
Det er ikke utført hulltaking/fuktmåling grunnet våtrommets plassering mot nabo/fellesareal. TG2 er satt for å belyse risiko.
Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 17 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.

Balkong

Fra stuen er det utgang til en balkong på ca. 10 kvm med nordvestvendt orientering. Balkongen har flott sjøutsikt og gode solforhold. Her er det god plass til utemøblement. Det er montert downlights som sørger for en hyggelig atmosfære på kveldstid.

Soverom

Soverommet er malt i en mørk blå farge som gjør at det oppleves som svalere. God plass til klesoppbevaring, nattbord og dobbeltseng.

Beliggenhet

Havnegata 3 ligger langs vannkanten i hjertet av Son sentrum.

Son, som for mange er kjent som et sommersted, byr på et maritimt mijø og barnevennlige omgivelser.
Rundt i området finner du både kaféer og restauranter med hyggelig uteservering sommerstid, gallerier og museum for de kunstinteresserte, fiskehandel, lege, apotek med mer.
Kiwi, Vinmonopolet og Nille finner du rett over gaten.

Son kan friste med et mangfold av aktiviteter for store og små. Treningssenter, tennisbane, fotball, håndball og ridning for å nevne noen. På vintertid kan man stå alpint i slalåmbakken Grevlingen eller langrerenn i lysløypen. Golfbanen med 18 hull ligger i gangavstand fra leiligheten. Det populære spahotellet Son Spa ligger langs vannkanten, ca. 10 minutters gange fra leiligheten. Her kan man senke skuldrene, nyte en drink ute i kveldssolen eller trene på treningssenteret.

Son har en sentral plassering på Østlandet med pendleravstand til Oslo, samt enkel adgang til E6. Det tar ca. 45 minutter med bil eller tog til Oslo. Bussholdeplass rett i nærheten av leiligheten.

Felleskostnader

Kr. 2 547 pr. mnd.
Herav:
Parkering/bod: kr. 315,-
Felleskostnader: kr. 1.986,-
Vedlikeholdsfond: kr. 246,-

Inkludert i felleskostnadene er energi/fyring, renovasjon, forretningsførsel, renhold av fellesarealer, strøm til fellesarealer, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold.

Andel fellesgjeld

1 579

Sameie

Sameiet Son Brygge Havnegata 3, org.nr.  991561080, består av 23 seksjoner.
Styreleder i sameiet er Gunnar Stumo.
Forretningsfører i sameiet er OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det ble vedtatt på årsmøte 11.04.19 og oppgradere elanlegg i garasjeanlegget tilpasset elbillading. Anlegget ble finansiert ved innkalling av egenkapital fra alle seksjonseiere med parkering, 22 i Havnegata 3. Ladestasjon betale av den enkelte bruker. Kun sameiets valgte type ladestasjon kan benyttes.

Etter lekkasjer på balkonger i 2009 har det blitt vedtatt på årsmøtet at styret skal få utarbeidet en kravspesifikasjon ved utbedring av membran på balkonger. Herunder legging av gulv på balkongdekke, samt tilkomst til rensing av sluk på balkong. Balkongene det er snakk om ligger i 4. etasje i blokken.
Overnevnte arbeidet kan føre til et låneopptak for sameiet, som igjen kan medføre økt fellesgjeld og felleskostnader.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

IF Skadeforsikring
Polisenummer: 565832

Vedtekter / husordensregler

Det praktiseres ikke forkjøpsrett eller styregodkjenning i sameiet.

Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Bad:
- Sanitærutstyr / innredning: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
 - Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
 - Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Det mangler en skrue på klemring i sluk. Dette kan medføre lekkasje i konstruksjonen. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Fukt i tilliggende konstruksjoner - Det er ikke utført hulltaking/fuktmåling grunnet våtrommets plassering mot nabo/fellesareal. TG2 er satt for å belyse risiko.
- Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 17 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.

Kjøkken:
- Varmtvannsbereder: TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Øvrige rom:
- Overflater gulv: Riss/sprekk i hjørne i entré. Gulvflater i entré, kjøkken og stue bærer preg av slitasje.

Forenklet vurdering av det elektriske anlegget:
- Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Moss Bad på Høgda. Skiftet baderomsinnredning og dusjvegger 2015.
Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
- Kan fremskaffes.
Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
- Det var tilbakeslag på mitt bad men det ble ingen skader.
Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
- Rørlegger Vestby har servicekontrakt med Sameie. Demofotografering av røropplegg og fettskylling.
Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
- Har vært sjeggkre i leiligheten. Sameie sette ut feller på hele blokken. Jeg har ikke sett noen på flere år.
Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen?
- Se over.
Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Gass og energiteknikk. Årlig til syn av gassanlegget 2 ganger årlig.
Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
- Årlig kontroll. 
Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Årlig.
Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
- Det var måling i 2020 men ikke funnet noe kritikkverdig.
Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
- Mus på verandaer i 2020. 
Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (i fellesareal eller i andre boliger)?
- Anticimex hadde kontroll og sette ut feller.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 57 kvm, Bruksareal: 61 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 61 m².
Primærrom: 57 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, soverom, bad og stue med åpen kjøkkenløsning.

Leiligheten disponerer i tillegg en bod i fellesanlegg på ca. 4m² samt parkeringsplass i parkeringshus. Begge merket med nr B 105.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Areal: 725 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer parkeringsplass i felles parkeringshus, plassen er merket med B105.
Sameiet har gjesteparkeringsplasser.

Ellers parkering i gaten etter gjeldende bestemmelser for området.

Byggemåte

Se vedlagte boligsalgsrapport avholdt av Morten Bøhler Hansen i Anticimex AS, med rapportdato 08.08.2022 for teknisk beskrivelse av eiendommen.

Boligbygg over 4 etasjer. Støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskillere av betong.
Fasader utført i stående kledning samt beslag.
Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med beslag (ikke besiktiget).
Leiligheten har glatt entrédør av tre med kikkhull.
Brannklasse B30 og lydklasse 40dB. Heve/skyvedør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggår.

For ytterligere informasjon henvises det til tilstandsrapporten vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er utstedt ferdigattest på eiendommen. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Ferdigattest datert 10.09.2009.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Deør barnehage (0-5 år), 1.4 km
Vestby Naturbarnehage Avdeling Son, 1,4 km
Grevlingen barnehage (1-6 år) 18 min, 1.5 km

Skoler:
Son skole (1-7 kl.),  1.2 km
Grevlingen Skole og kultursenter (8-10 kl.), 1.5 km
Malakoff videregående skole, 13.9 km
Vestby videregående skole, 14.3 km

Adgang til utleie

Boligen er selveiet og kan således fritt leies ut.
Det vises til sameiets vedtekter for ytterligere informasjon vedrørende utleie.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet i kombinasjon med gasspeis.

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 5 507 pr. år
De kommunale avgiftene inkluderer; Vann- og avløpsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 823 736 pr. 31.12.20
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 965 449 pr. 31.12.20

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål.

Kommuneplaner:
Id: KPLAN2019
Navn: Kommuneplan 2019-2030
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 18.03.2019
Delareal: 722 kvm, Arealbruk: Boligbebyggelse, nåværende
Delareal: 3 kvm, Arealbruk: Sentrumsformål

Reguleringsplaner:
Id: 0104
Navn: Son Havn Nord
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 07.10.2002
Delareal: 6 kvm, Formål: Gang- og sykkelvei
Delareal: 718 kvm, Formål: Kombinert formål - Herunder forretning, bolig, almennyttig

Eiendommen ligger innenfor et bevaringsområde.
Eiendommen ligger innenfor et bopliktområde.

Konsesjon / Odel

Eiendommen ligger innenfor et bopliktområde. Kjøper bærer risiko for at konsesjon blir gitt.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende er tinglyst på eiendommen:

2007/443300-1/200  Erklæring/avtale  
04.06.2007 
Rettighetshaver:ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Bestemmelser om rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av nettstasjon.
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle kommunale skatt- og avgiftskrav.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp til eiendommen. Privat stikkledning frem til offentlig nett.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.

Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ellefsen@meglergaarden.no eller SMS: 41 55 10 60 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Havnegata 3, 1555, Son, Gnr. 160 bnr. 251 snr. 5 orgnr. 991561080 i Vestby kommune

Oppdragsnummer

92-21-0203

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Verdivurdering