Moss , Resalg Sjøhagen Brygge Rekkehus E.3

Sjøhagen Brygge / Rekkehus over 3 plan med 4 soverom og 2 bad - Pendlerdrøm med stasjonen 400 m unna - Salg av kontrakt!

7 100 000

 • Prisantydning:

  7 100 000,-

 • Totalpris:

  7 126 372

 • Fellesutgifter:

  3 040,-

Beregnet totalkostnad: 7 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 10 000,- (Likviditet i oppstartsfasen) 15 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 26 372,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 126 372,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Rekkehus

 • Eierform:

  Eierseksjon

 • Primærrom:

  137 m²

 • Bruksareal:

  141 m²

 • Oppholdsrom:

  1

 • Soverom:

  4

 • Byggeår:

  2021

 • Gårdsnummer:

  3

 • Bruksnummer:

  1902

 • Finnkode:

  224870883

 • Sist endret:

  13.10.2021 13:29

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 82%

  eier sin egen bolig

 • 4%

  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

 • 46%

  har bolig på over 120 kvm

 • 92%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 36%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Sjøhagen brygge 1 er 1.byggetrinn i transformasjon fra et tidligere industriområde til en ny, stasjonsnær bydel på Kambo. Innenfor en radius av 500 m fra togstasjonen er det tilrettelagt for utvikling av ca. 650 boliger med noe næring og service. Området har attraktive kvaliteter i form av kystsone og naturområder. Lokalisering mot fjord, infrastruktur og eksisterende boligfelt legger til rette for god stedsutvikling på en akse Moss- Kambo- Son- Oslo. Sikt og bevegelseslinjer mellom Kambo stasjon og fjorden sikres gjennom en ny miljøgate som ender i stedets sentrale møteplass, - et vestvendt torg på den nye brygga. Det overordnede mål er å utvikle et boligområde med høy kvalitet, bruksmessig og arkitektonisk, - et godt sted å være med et helhetlig miljø.
Rekkehus
Dette blir Sjøhagen Brygge sitt eneste rekkehusområde hvor 46 boliger er koblet sammen i rekker av 3-5 hus. Bebyggelsen ligger i et skrånende terreng og er formet med tanke på at samtlige takterrasser får gode solforhold og sikt til sjø. Husene ligger forskjøvet i forhold til hverandre både horisontalt og vertikalt for god tilpasning til terreng og uterom.
Husrekkene danner rammene rundt mindre tun/ nabolag som er forbundet av en kjørbar gangvei som slynger seg gjennom feltet i en løkkestruktur. Området skal i størst mulig grad holdes bilfritt, og de interne veiene er forbeholdt varelevering og utrykningskjøretøy. I tillegg er det stier mellom husrekkene som sikrer tverrforbindelser gjennom området og sikrer enkel tilgang til både strand og stasjon.
Tetthet mellom husene tilrettelegger for naboskap og fellesskap samtidig som private takterrasser gir rom for å trekke seg tilbake. De fleste rekkehusene har også et privat uteområde på terreng, og beliggenhet i kombinasjon med små sportsboder gir skjermede inngangspartier og variasjon på stedet.
Fasader i farget puss gir identitet til de ulike rekkene og gjør det enkelt å orientere seg på stedet. Omsorgsfull detaljering, gode materialer og nennsom terrengtilpasning er av betydning for opplevelsen av et godt og identitetsskapende bomiljø.

Salg av kontraksposisjon

Denne salgsoppgaven gjelder salg av kontraktsposisjon av en bolig som er under oppføring. Ny kjøper overtar alle selgers rettigheter og forpliktelser iht. opprinnelig kontrakt, herunder betalingsvilkår og de lovpålagte garantier. Opprinnelig salgsoppgave og kontrakt følger vedlagt salgsoppgaven. Det forutsettes at kjøper har gjennomgått grundig den opprinnelige kjøpekontrakten med tilhørende vedlegg, før bud inngis. Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpstilbud på kontraktposisjonen er akseptert. Det tas forbehold om at utbygger aksepterer transport av opprinnelig kontrakt og at garantistiller godkjenner transport av garanti. Eventuelle forbehold som opprinnelig kjøper har tatt må også være avklart.

Innhold

Rekkehus over 3 plan som inneholder:
1. etasje: Entré, bod, gang, bad, vaskerom, 2 soverom og teknisk rom. Utvendig bod. Uteplass.
2. etasje: Stue/kjøkken. Hageflekk.
3. etasje: Gang, 2 soverom, bad og kott. Takterrasse.
1. etasje: BRA 52,8 kvm / P-rom 49,1 kvm
2. etasje: BRA 55,1 kvm / P-rom 55,1 kvm
3. etasje: BRA 33,4 kvm / P-rom 33,4 kvm
Arealene oppgitt i prospektet er angitt i bruksareal (BRA) som er boligens mål innvendig, innbefattet innvendige boder og vegger, men ikke medregnet yttervegg. I tillegg opplyses P-rom i prislisten - dette er boligens BRA areal fratrukket innvendige boder og veggene til disse.

Beliggenhet

Moss kalles gjerne porten til indre Oslofjord. Fra det lune Mossesundet, hvor Sjøhagen Brygge ligger nydelig og vestvendt, er det kort vei til det som fort blir blå horisont og ytre Oslofjord. Herfra venter en formidabel skjærgård som skapt for seiling, fritidsbåter, solskinn og badeliv.
Kambo-Oslo: Som å bo i Stor-Oslo
Sjøhagen Brygge ligger i en rett akse og drøye 400 meter fra Kambo stasjon. Med den nye Follobanen, som vil stå klar 2026, er reisetiden til Oslo S nede i 32 minutter. Det er konkurransedyktig med en mengde pendlersituasjoner godt innenfor bygrensene til Oslo. I tillegg gjør den svært korte avstanden fra bolig til påstigning deg uavhengig av bil eller annen mellomtransport. Hyppige avganger gir også en komfortabel frihet og fleksibilitet i en skiftende og variert arbeidshverdag. Med dette i tankene er det helt på sin plass å vurdere en bygård i Oslo opp mot strandbolig på Sjøhagen Brygge - nærheten til effektive kommunikasjonsårer beholder du uansett.
Sjøhagen Brygge ligger kystnært, fredelig og vakkert. Samtidig er du sentralt plassert i forhold til en effektiv hverdag når dagligdagse gjøremål og plikter står på timeplanen. Barnehage og skole er en del av nærmiljøet. Her bruker du heller ikke mange minuttene fra skjærgård, frodig kystnatur og strand, til ferskvaredisk, kjøpesenter, bytur eller sågar europavei strake veien til kontinentet.
Båt, brygge og bølger
Strand og bryggekant venter bokstavelig talt utenfor stuedøren, og med bryggeanlegg for fritidsbåter under planlegging som en del av selve tomten, vil skjærgårdsfølelsen bli komplett. Dette er en boligopplevelse laget for sol, smil og sommer, samtidig som skiftende årstider alltid sørger for å holde utsikt og opplevelsen av kysten levende og spennende. Er du båtentusiast legger du enkelt ut båten via Kambo Marina, som er nabo til Sjøhagen Brygge. Her finner du også servicefasiliteter, verkstedstjenester, rekvisita og kiosk.
Sommereldorado
Moss, Jeløy og Son omkranser Sjøhagen Brygge og er viden kjent for sine mange strender og fjordidyll. Med litt motorkrefter ligger fjorden for dine føtter, og foretrekker du seil, er du tett på åpen fjord og flotte vindforhold. Son, med sin sørlandsaktige småbysjarm, er en nydelig kveldstur unna hvis du henter frem kajakken. Padler du sydover mot Moss, kan du legge turen langs naturskjønne Jeløy og klappe til kai i Moss sentrum. Her venter en rekke serveringssteder såvel som og et stadig mer sydende kulturtilbud på deg.
Samme hvilken grad av natur og friluftsliv du foretrekker er Sjøhagen Brygge et fantastisk utgangspunkt. Sjø og skjærgård har du selvsagt utenfor stuedøren, og det smule farvannet i Mossesundet er perfekt til nære aktiviteter som padling, svømming og strandbaserte aktiviteter. Området er forøvrig godt kjent som yndet jaktterreng for sjøørret. Lenger ut i fjorden gir åpent hav nye muligheter for fangst. Men Sjøhagen Brygge handler om mer enn sjøbaserte aktiviteter.
Kyststi og turterreng
Gjennom friområdet til Sjøhagen brygge, helt nede i vannkanten, vil Kyststien slynge seg forbi på sin spektakulære vei langs Østfolds kyst. Det betyr at du har noe av fylkets vakreste turterreng rett utenfor døren. Selve Kyststiprosjektet er forøvrig et samarbeid mellom Østfoldkommunene og deler av Bohulän, med mål om å lage en sammenhengende sti som tilrettelegger for å vise frem kystperlene langs hele ruten fra Moss til Orust i Sverige. Her og der snor stien seg helt ned i strandsonen, slik den gjør forbi Sjøhagen Brygge og videre langs Mossesundet.
Marka
Mossemarka smyger seg tett og grønn langs hele Kambo. Oppmerkede stier og løypenett om vinteren knytter området sammen med store skogspartier innover mot Våler og mot Son/Vestby. Tar du sykkelen er du på vei inn i tykkeste marka i løpet av 5-6 minutter, men mange velger også å benytte bilen de knappe 10 minuttene det tar å kjøre til Ødemørkstua i den nordlige enden av marka. Herfra er mulighetene nærmest ubegrenset for friluftsentusiaster, både til bens, til ski eller sykkel.
Vansjø
Selv om du bor ved bryggekanten, kan fabelaktige Vansjø, men sin ferskvannsidyll gi deg naturopplevelser av det unike slaget året rundt. Ivrige turskøytere kommer f.eks. langveis fra for å bruke den vidstrakte innsjøen vinterstid og sportsfiskere lokkes av et sjeldent artsmangfold og rik fangst. Sommerstid er Vansjø et sant eldorado og Nesparken er et ypperlig utgangspunkt for å starte utforskingen. Hit kjører du på under ti minutter. Begynn med et ferskvannsbad på bystranda og fortsett med en kanotur oppover mosseelva, som knytter Vansjø sammen med havet. Kano leier du hos Moss Kajakk klubb som holder til samme sted.

Oppgjør

Det forutsettes en delinnbetaling på 10 % av opprinnelig kjøpesum, i tillegg til vederlag for kontrakt, ved signering av kontrakt.
Delinnbetaling fra kjøper forutsetter at utbygger har stilt garanti i henhold til bustadoppføringslova § 12.
Det kan ikke tas pant i kjøpt bolig for delinnbetalingen. Hovedoppgjør (rest kjøpesum og omkostninger) skal innbetales til meglers klientkonto senest èn uke før overtagelse av eierseksjonen.
Forsinkes betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelsen og 30 dager for øvrige avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve handelen og foreta dekningssalg av eiendommen.
1: Kontant ved kontraktsignering: 10% av opprinnelig kjøpesum kr. 682.500,-.
2: Betaling i forkant av overtagelse (resterende kjøpesum og omkostninger ihht. begge kjøpekontraktene: Kr. 6.443.872,-.
Total innbetaling 1. og 2.: kr. 7.126.372,-.
Det forutsettes at kjøper fremlegger bekreftelse på finansiering av kjøpet umiddelbart etter aksept av bud! Kjøpesummen med tillegg av alle omkostninger betales til meglers klientkonto før overtagelse av eiendommen skal skje. Det gjøres oppmerksom på at megler er underlagt lov om hvitvasking som innebærer en plikt til å melde fra til Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.
Ved signering av kontrakt skal kjøper av kontraktsposisjonen betale opprinnelig kjøpers (selger) innbetalt forskudd, samt beløpet for selve kontraktsposisjonen. Kjøpesummen for kontraktsposisjonen (vederlag for kontrakt) vil stå på eiendomsmeglerforetakets klientkonto inntil
boligen er overtatt og hjemmel tinglyst på ny kjøper.
Er det i avtalen mellom entreprenør og selger avtalt at kjøper skal foreta en innbetaling til eiendomsmeglers klientkonto i forbindelse med budaksept skal kjøper av kontraktsposisjonen betale et tilsvarende beløp inn på eiendomsmeglers klientkonto. Selgers innbetalte beløp
frigis og utbetales etter dette til selger. Dersom det i avtalen mellom entreprenør og selger er avtalt forskuddsbetaling i samsvar med bustadoppføringslova § 47 aksepterer kjøper at kjøpers innbetalte beløp frigis til fordel for selger mot at kjøper overtar selgers fordring mot entreprenøren.

Generelle opplysninger

Boligene oppføres etter gjeldende byggeforskrift TEK 17. Generelt leveres boligen med toleranseklasser etter NS 3420 med normalkrav for boliger.
Konstruksjon
Fasadene utføres hovedsakelig som gjennomfarget pussfasade med inntil fem ulike farger. Trapperekkverk utformes som spilerekkverk med runde balustre av stål og håndløper og trinn av malt treverk. Innvendige vegger utføres i hovedsak som stenderverk med min. 50 mm isolasjon, kledd med gipsplater. Takkonstruksjonene får isolasjon papp/folietekking på oversiden og nødvendig fall til sluk. På skråtak leveres båndtekking av lakkert metall med snøfangere der dette er påkrevd.
Energimerking
Byggene og leilighetene blir prosjektert iht Teknisk Forskrift av 2017 og de fleste leilighetene vil holde energiklasse B. Enkelte leiligheter med mye glassfasade vil kunne få klasse C. Som konsekvens av høy isoleringsevne i glasset vil det kunne oppstå dogg/rim på utsiden av glasset under spesielle værforhold.
Gulv
Vindfang og entré leveres med keramisk flis 30x30 cm type Vitra Ark eller tilsvarende og varmekabler. Stue, kjøkken, soverom, og bod leveres med 12-14 mm 1-stavs hvitpigmentert eikeparkett. Bad og evt. WC leveres med lys grå, matt 30x30 cm flis type Vitra Ark eller tilsvarende. Dusj sone leveres med samme type flis i mindre format for fall til sluk. Det må påregnes høydeforskjell fra bad til tilstøtende rom. Vaskerom leveres med vinylbelagt gulvflate med oppkanter på vegg.
Vegger
Innvendige vegger leveres sparklet og malt. Bad leveres med, lys grå, matt, 30x60 cm flis. På WC leveres sokkelflis, lys grå, matt, og sparklet og malte vegger. En farge pr bolig.
Himlinger
Der himling fôres ned i boligen på grunn av tekniske anlegg leveres malt gips. Rørføringer og kanalføringer vil i all hovedsak bli skjult over himlinger, men innkassinger kan forekomme. Himlinger males med standard hvit takfarge NCS S 0500 N.
Kjøkken
Kjøkkeninnredning leveres som hvit glatt fra Sigdal, HTH eller tilsvarende. Innredningshøyde ca. 2,28 meter med foring til himling. Leveres med belysning under overskap, laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål og ettgreps blandebatteri, volumhette Røros Lyra. Kjøkkenet leveres med integrerte hvitevarer fra Siemens eller tilsvarende. Det leveres oppvaskmaskin, platetopp, komfyr og kjøl / fryseskap.
Bad og WC innredning
På bad leveres antall enheter innredning som vist på kontraktstegning, med underskap, heldekkende servant i nærmeste standard størrelse (ikke veggtilpasset), over servant leveres speil med integrert lys. Utførelse i standard hvit melamin på skrog og fronter, og laminat benkeplate. Videre leveres ettgreps servantbatteri, samt dusjbatteri og dusjgarnityr. Rette svingbare dusjvegger i glass og nedsenket dusjsone. Det leveres vegghengt toalett med innebygget sisterne type Duravit starck eller tilsvarende. Det er avsatt plass, og leveres opplegg for vaskemaskin og tørketrommel på bad eller vaskerom. I leiligheter med ekstra WCrom leveres disse med hvit servant med ettgreps servantbatter og vegghengt toalett med klosettskål type Duravit starck eller tilsvarende med innebygget sisterne. Det kan bli terskel/ nivåforskjell fra bad til tilliggende rom.
Garderobe
Det er avsatt plass til garderobeskap iht. kontraktstegning. Skap og garderober kan leveres som tilvalg.
Boder
Evt. boder innvendig i hver enkelt bolig vil bli utført iht. tegninger, og har åpen himling med synlige tekniske føringer. Sportsbod utføres som utvendig uoppvarmet bod. Disse er ikke beregnet for lagring av fukt og temperatursensitive gjenstander.
Dører
Innvendige dører i boligene leveres i hvit slett formpresset, med dørvridere i børstet stål. Mellom vindfang, entrè og stue/ kjøkken leveres det glassdører med sidefelt i glass. Inngangsdør til den enkelte bolig leveres fabrikkmalt i valgfri standardfarge fra arkitekt.
Vinduer
Vinduer leveres som trevinduer utvendig kledd med lakkert aluminium etter Byggherre/ Arkitetens fargevalg. Innside er ferdig malt fra fabrikk. Det leveres 1 stk takvindu pr. bolig ifm. trapperom.
Listverk
I rom med parkett leveres rektangulære gulvlister tilpasset parkettens struktur og farge i størst mulig grad. Rundt dører og vinder i yttervegg samt i overgang mellom vegg og tak leveres det løsning uten belistning. Det leveres blomsterbrett av malt heltre i bunn av vindussmyg.
TV / Bredbånd
Det leveres ett sentralt tilknytningspunkt for TV / DATA til boligen og ett ferdig kablet TV uttak i stue og hovedsoverom. Det vil være mulig å velge flere uttak som tilvalg. Utbygger besørger avtale med signalleverandør som tiltransporteres sameiet. Det legges opp til 3 års binding til signalleverandør.
Oppvarming
Oppvarming vil skje via elektriske panelovner og elektriske varmekabler i entre og bad.
Brannslokking
Boligene sprinkles ikke.
Ventilasjon
Det leveres separat delvis balansert ventilasjonsaggregat med varmegjenvinning i hver leilighet. Aggregatet plasseres i bod, vaskerom, gang, kjøkkenskap eller annet egnet sted.
Elektrisk
Det elektriske anlegget leveres iht NEK 400 og ligger generelt skjult i boligen. Det kan bli åpent anlegg på vegger mellom boenheter og andre steder der skjult anlegg ikke er egnet (eksempelvis lyd-/brannvegger og betongkonstruksjoner). Lampepunkt til tak leveres i vegg. Alle rom får stikkontakter og lampepunkter som dekker et normalt behov etter gjeldende standard. Det leveres belysning i bod. På bad leveres LED downlight i tak med dimmer. Det leveres belysning under overskap på kjøkken. Takterrasser og inngangsparti får belysning tilpasset utendørs bruk.
Det leveres ringeklokke ifbm inngangsparti.
Takterrasser og uteplasser
Takterrasser utføres med impregnert furu på gulv (tremmegulv). Rekkverk utformes som plassbygget vegg med puss kledning og rund håndløper av lakkert metall. Det tillates ikke innglassing av takterrasser. Der hvor rømning krever åpningsbare porter leveres disse i glass, metall eller treverk.
Utomhus arealer
Utomhus leveres ferdig opparbeidet med beplantning og tilsådd plen. Det blir opparbeidet lekeplasser iht. godkjent utomhusplan.
Avfallshåndtering
Nedgravde avfallsbrønner vil bli plassert på egnet sted, iht. godkjent utomhusplan.
Eierform og organisering
Rekkehusene selges som eierseksjoner, og organiseres i et boligsameie etter eierseksjonsloven. Det vil bli utarbeidet vedtekter som regulerer forholdet mellom seksjonene, og det legges opp til felleskostnader som er spesifisert under avsnitt om felleskostnader. Kjøper har full rettslig råderett over sin eierseksjon, og hver seksjon kan pantsettes særskilt og uavhengig av de øvrige i sameiet. Alle kjøpere får eget skjøte.
Eierseksjonssameiets navn er foreløpig ikke bestemt.
Foreløpige vedtekter foreligger. Husordensregler er under utarbeidelse og vil tildeles senere.
Boligsameiet vil eie et felles tomteareal på utbyggingseiendommen.
Overtagelse og innflytting
Rekkehusene antas å være klare til overtagelse 1. Kvartal 2022. Dette forutsetter igangsetting av byggearbeidene innen 1. februar 2020. Byggestart avhenger av at krav til forhåndssalg, rammetillatelse, byggelånsfinansiering oppnås og myndighetenes igangsettingstillatelse gis i forkant av dette tidsrom.
Hver kjøper vil ved overtagelse få tildelt en håndbok/ FDV dokumentasjon, som viser hvilke materialer, produkter og fargevalg som er benyttet i rekkehuset, og i tillegg adresselister med oversikt over kontaktpersoner/firma som er ansvarlig for de forskjellige arbeider og vedlikehold.
Fellesutgifter / Budsjett
Kr. 3.040,- pr. mnd.
Fellesutgiftene for hver enkelt rekkehus er stipulert til ca. kr. 20 ,-/ m2 pr. mnd. og vil dekke fellesutgifter til stell av grøntarealene, snømåking, vedlikehold, felles strøm, forsikring, kabel TV/bredbånd (grunnpakke), renovasjon, forretningsførsel og revisjon. Eget budsjett vil være vedlegg til kontrakt og vil bli utlevert under kontraktsmøte. Fellesutgiftene vil kunne variere ut ifra hvilke leveranser sameiene rekvirerer. Fellesutgifter for bruksrett til parkeringsplass i midlertidig og permanent parkeringsanlegg tilkommer med ca. kr. 200 pr. parkeringsplass pr. mnd.
Følgende kostnader er ikke inkludert i fellesutgiftene, og betales av den enkelte seksjonseier: Eiendomsskatt, vann- og kloakkavgift, innboforsikring, strømforbruk i egen seksjon, og kabel TV/ bredbånd utover grunnpakke.

Sameie

Boligsameiet "Rekkehus" Sjøhagen. Sameiet består av 46 boligseksjoner, oppført som rekkehus.
For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 24. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.
Utbygger vil engasjere Vansjø Boligbyggelag som forretningsfører for å forestå sameiets drift- og regnskap. Forretningsfører vil bli engasjert for 3 driftsår. Forretningsfører kan erstattes ved valg av ny forretningsfører på sameiets årsmøte etter endte 3 år.

Forsikring

Bygg og eiendom vil være forsikret av selger frem til og med overtagelsen, deretter tegnes en bygningsforsikring på vegne av sameiet. Kjøper må selv tegne innbo- og løsøreforsikring.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Tomt

Tomten på 7972 kvm vil bli opparbeidet ihht. utomhusplan.

Garasje / Parkering

Kjøpere av seksjonene vil ha midlertidig bruksrett til parkeringsplass i et carportanlegg etter tilvisning fra Selger. I fremtiden vil seksjonene bli tildelt permanent bruksrett til parkeringsplass i parkeringsanlegg etter anvisning fra Selger.
Det vil bli sikret eksklusiv bruksrett til utomhusarealene umiddelbart rundt rekkehusene ved regulering i vedtektene i den utstrekning rekkehusene har tilgang til arealet og arealet ikke er avsatt til lekeplass eller areal allmenheten skal ha tilgang til. Lovens lengstetid for eksklusiv bruksrett er 30 år. Det vises til utkast til reguleringen i utkastet til vedtekter. Den endelige regulering vil bli tilpasset "as built"-situasjonen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Selger 1 skal fremskaffe ferdigattest for boligen. Kjøper er kjent med at slik ferdigattest normalt vil foreligge først en stund etter overtagelsen, og avhenger blandt annet av årstid knyttet til ferdigstillelse av utomhusområdene. Dersom ferdigattest ikke foreligger ved overtagelsestidspunket gjennomføres overtagelsen mot midlertidig brukstillatelse.

Barnehage / skole i området

1. - 10. trinn
Nøkkeland skole
Nøkkelandsveien 32
1538 Moss
1. - 10. trinn
Children internatiomal school
Moss Verk 1
1534 Moss
Sjøhagen FUS barnehage
Kulpeveien 1
1538 Moss

Adgang til utleie

Boligen er selveiet og kan således fritt leies ut.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter (utenom renovasjon) kommer i tillegg til felleskostnadene. De kommunale avgiftene er pt. ikke fastsatt.

Formuesverdi

Ligningsverdien er foreløpig ikke fastsatt i det ligningsverdien fastsettes av Skatt Øst. Ligningsverdien vil normalt være på ca. 25-30 % av førstegangs kjøpesum. For øvrig gjøres oppmerksom på nye regler for fastsettelse av ligningsverdi der kjøper selv må sende opplysninger om adresse, areal, boligtype og byggeår til skattemyndighetene.

Regulering

Området er regulert til boligbebyggelse og næring.
Kambo Sjøhagen Brygge Felt BKS1 og B1b 3/1902.
Detaljregulering planId 402.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Eiendommen vil være fri for pant med unntak av lovpålagt panterett til sameiet som sikkerhet for den enkelte sameiers fellesforpliktelser. Selger vil tinglyse bestemmelser som er nødvendige for å gjennomføre prosjektet og de fremtidige byggetrinn fradelt fra 3/1902. Dette gjelder også bestemmelser som er pålagt av offentlige myndigheter eller som er nødvendige i forhold til sameiet eller naboforhold. Selger har rett til å plassere nødvendige tekniske installasjoner på fellesarealer og sikre tinglyste rettigheter tilknyttet disse.
For servitutter eldre enn fradelingsdato som kan ha betydning for denne matrikkelenheten henvises til hovedbruket/avgiver eiendommen. Konferer evt. megler.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til athoring@meglergaarden.no eller SMS: 91 82 15 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Diverse

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Transport av opprinnelig kjøpekontrakt fra forbruker reguleres av kjøpsloven og avhendingslovens § 1-1, 4. ledd. Ny kjøper trer inn i opprinnleig kjøpekontrakt som er regulert i henhold til budstadoppføringslovens bestemmelser.
Dersom kjøper 2 er forbruker, faller pliktene hans til å betale merverdien bort hvis entreprenøren ikke ferdigstiller boligen, jf. avhendingslova § 1-1, 4. ledd. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra selger sin side, og kjøper 2 har plikt til å betale hele merverdien i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangelen er vesentlig og gir kjøper 2 rett til å heve kontrakten med selger.
Dersom kjøper 2 ikke er forbruker, har partene avtalt at kjøper 2 må betale vederlaget for kontraktposisjonen uavhengig av om entreprenøren ferdigstiller boligen eller ikke. Merverdien og eventuelt forskudd vil bli utbetalt selger selv om kjøper 2 ennå ikke har tatt over og fått rettsvern for kjøpet. Kjøper 2 vil ha den fulle vederlagsrisikoen for kontraktposisjon, også dersom selgeren ikke på noen måte leverer i henhold til kontrakten.
En forutsetning for salget er at utbygger samtykker i transporten der dette er påkrevd.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Garantistiller

Etter Bustadoppføringslova §12:
Navn: Builders Direct S.A.
Beløp: 204.750,-
Etter Bustadoppføringslova §47:
Navn: Builders Direct S.A.
Beløp: 682.500,-
Det er stilt garanti på 3 % av opprinnelig kjøpesum iht. buofl. § 12. Garantien økes til 5 % fra overtakelse og løper deretter i fem år. Garantien er beregnet med utgangspunkt i den opprinnelige kjøpesummen, dvs. uten vederlaget for kontraktsposisjon og ev. tilvalg o.l. Kjøper vil likke ha krav på garanti av merverdien eller av tilvalg.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Gnr. 3, Bnr 1902 i Moss kommune. Boligsameiets eiendom vil bli fradelt denne eiendommen før seksjonering og vil bli gitt et eget gnr/bnr. Den fradelte eiendom vil bli seksjonert. Seksjonsnummer for hver bolig fastsettes i forbindelse med seksjoneringen.

Oppdragsnummer

92-21-0185

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Verdivurdering