Moss , Møllergata 4

Moss sentrum - 1-roms selveierleilighet i 2.etasje beliggende midt i Møllebyen med gangavstand til alt

1 800 000

 • Prisantydning:

  1 800 000,-

 • Totalpris:

  1 854 022

 • Ligningsverdi:

  357 906,-

Beregnet totalkostnad: 1 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 45 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 800 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 54 022,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 854 022,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Eierseksjon

 • Primærrom:

  36 m²

 • Bruksareal:

  36 m²

 • Bruttoareal:

  41 m²

 • Etasje:

  2

 • Antall rom:

  1

 • Oppholdsrom:

  1

 • Byggeår:

  1900

 • Gårdsnummer:

  2

 • Bruksnummer:

  1566

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  226103526

 • Sist endret:

  21.09.2021 15:15

LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Innhold

1. etasje: Entrè, bad, kjøkken og stue/soverom. Utgang til balkong fra stue/soverom.
Leiligheten disponerer en bod i kjeller.
Innvendige overflater: Gulvflater belagt med parkett. Veggflater i malte slette flater. Himlinger belagt med trepaneler. Det er stedvis skråtakshimling i leiligheten. Profilert innerdør.

Entré

Velkommen inn. Entrèen er åpen mot stuedelen i leiligheten og gir god plass til opphenging av klær. Entrèen er belagt med en gjennomgående parkett på gulv og hvit malte vegger.

Stue

Stuen fremstår som lys og luftig og med riktig innredning i forhold til planløsningen kan stuen gjøres romslig. Med store vindusflater slippes det inn mye naturlig lys. Leiligheten er belagt i den gjennomgående parketten, slette malte flater og trepanel i himling.
Det er utgang til balkong fra stuen hvor sommerdager kan nytes.

Kjøkken

Lyst kjøkken med gode oppbevaringsmuligheter og arbeidsforhold. Kjøkkeninnredningen består av lyse og pene overflater i tre, en mørkere laminert benkeplate, slette malte flater samt fliser mellom over og underskap, nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål, integrert komfyr, keramisk koketopp og oppvaskmaskin. Kjøkkenet  har fin plass til spiseområde.

Bad

Baderommet er av god størrelse, og er innredet med hjørnedusj, toalett og servant med speil over. Det er opplegg for vaskemaskin. Badet er belagt i blå fliser på gulv og hvite fliser på vegger samt trepanel i himling.

Balkong

Leiligheten byr på en koselig balkong med plass til utemøblement, her kan lange sommerdager nytes. Balkongen er vest-vendt og på 5,7 kvm. Belagt med terrassebord.

Beliggenhet

Møllergata 4 ligger i umiddelbar nærhet til hyggelige kaféer og barer, kinoanlegg, bibliotek, kunstgalleri og museum. Dette er blant de få  tilbudene man finner her. Møllergata ligger svært sentralt til alt det Moss by har å by på. Skulle man ønske å gå seg en liten tur kan man alltids ta turen opp til Mossefossen. Eller hva med å ta turen til den nye og moderne bydelen Verket. Verket har per i dag et mangfold av leiligheter, butikker og restauranter - og mer er under utvikling.
Møllebyen var før i tiden et tyngdepunkt for byens industrielle epoke, visste du at blant annet Kongens gamle ridevei til København gikk gjennom denne delen av byen? Skulle du få nok av historien bak denne delen av byen er det kort vei til mangfoldige turmuligheter i vakker natur, både langs Vansjø, i Mosseskogen og på Jeløy.
Innenfor få minutter til fots ligger Kanalen, et populært område gjennom sommerhalvåret. Langs kaikanten byr Fiskebasaren, i tillegg til Peppes Pizza, på uteservering i sesong med store sittegrupper der du på sommerstid kan nyte solen og se båtene kjøre forbi. Glassverket bakeri og Mors Café på Jeløy siden byr på kaffe og bakevarer. Videre forbi Mors cafè som er beliggende langs Kanalparken finner du stranden Sjøbadet, en flott bystrand som var en av de første som fikk et blått flagg.
Mathandelen tar du raskt og enkelt på enten Kiwi, Rema 1000 på Amfi Moss eller fremtidige Meny som åpner en ny og stor butikk på senteret.
Shoppingen kan også gjøres på Amfi Moss, eller hva med å gå ut i gågaten hvor du finner et utvalg av nisjebutikker som byr på plagg for hver og en smak. Tar du deg en liten kjøretur finner du Høyden handelsområde bestående av alt fra interiørbutikker til bilbutikker, og Rygge storsenter som byr på matbutikker, caféer og shopping.
For pendlere er mulighetene mange uavhengig av ønsket fremkomstmiddel. Både buss og jernbane ligger i umiddelbar nærhet med en reisetid på ca. 45 minutter til Oslo S og Halden. Kjører man egen bil er det enkel adkomst til E6, med tilsvarende reisetid til Oslo sentrum. Du finner også rask og hyppig fergeforbindelse til Horten i Vestfold fra Moss havn, noe som sørger for en enkel tilgang til vestsiden av Oslofjorden.

Felleskostnader

2 840 pr. mnd. Felleskostnader inkluderer: Kommunale avgifter (ikke eiendomsskatt), strøm fellesareal, forretningsførsel, bygningsforsikring, og andre driftskostnader.

Sameie

Sameiet Møllergata 4-6, org.nr. , består av 16 boligseksjoner. I Møllergata 4 er det 5 seksjoner.
Forretningsfører i sameiet er BDT Viken Regnskap AS.
For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf. eierseksjonsloven § 24. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Utdrag fra vedlagt dokument i salgsoppgaven, "årsmøte": Dyrehold i sameiet og luktproblematikk som har vært observert tidligere er blitt bedre, men det må følges opp. Det har en tendens til å bli verre når det blir sommer og varmere.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: SP397755.9.1

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket.

Husdyrhold

Dyrehold er ikke tillatt uten samtykke fra styret.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 36 kvm, Bruksareal: 36 kvm, Bruttoareal: 41 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 36 m².
Primærrom: 36 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè, bad, kjøkken og stue/soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Grunnforhold

Det opplyses om at boligen ligger i et område hvor det er kvikkleiregrunn. Reglene er strengere enn tidligere, og kan derfor begrense bruken av en eiendom eller medføre krav til undersøkelser fra fagfolk. Slike inngrep kan være: Graving. Drenering. Påfylling eller flytting av masse jord, stein grus og sand. Bygging eller endring av vei, hage, gjerde eller platting. Påbygg eller andre endringer av eksisterende bygninger som fører til grunnarbeider.
Kart over kvikkleieren ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Areal: 328 kvm, Eierform: Eiet tomt
Felles tomt for sameiet opparbeidet med gruslagte internveier og biloppstillingsplasser.

Garasje / Parkering

Det medfølger ingen fast parkering.

Byggemåte

Byggemåte er beskrevet i boligsalgsrapport datert 06.07.2021 av Lars Petter Ausland v/Anticimex AS:
"Boligbygg over 2. etasjer samt underetasje og kjeller. Støpt plate på mark. Grunnmur og bærende konstruksjoner i betong og murkonstruksjoner.
Utvendige fasader med pusset teglsteinsmur samt felter med liggende trekledning. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takplater
(taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør fra Swedoor med brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør og vinduer med to-lags
glass fra 2004. Oppvarming med elektrisitet."
Følgende punkter har fått TG2:
Bad:
Ventilasjon - Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket.
Slukets plassering- Sluket er isolert inne i dusjsonen. Vannsøl eller lekkasjevann utenfor denne sonen har ingen/redusert mulighet til å nå sluket.
Sanitærutstyr og innredning:  Servant har sprekk/skade i porselen.
Membran- Det er ikke observert synlige skader, men membran er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset restlevetid.
Fallforhold (gulv)- Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste en høydeforskjell på 4 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm.
Annet- Varmekabler på bad fungerer ikke og er koblet fra. Ytterligere undersøkelser anbefales
Kjøkken:
Vannrør- Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.
Innreding-  Benkeplate er stedvis løsnet og frontdeksel ved oppvaskkum er ikke montert.
Øvrige rom:
Ventilasjon- Det er ikke etablert ventilasjonsspalter i vinduer eller på yttervegg. Ventilasjon vurderes til ikke å være tilfredsstillende.
Overflater vegger-  Det er registrert ett riss på vegg over kjøkkenvindu.
Overflater gulv-  Det er stedvis knirk i parkettgulv.
I henhold til selgers egenerklæringsskjema datert  30.06.2021, så nevner vi følgende:
- Høsten 2018 ble det kortslutning i badets varmekabler, det ble utført en besiktigelse og det ble konstatert at feilen skyldtes en feil under montering. Varmekabler er ikke reparert og er frakoblet.
- Det ble i 2019 oppdaget lekkasje fra altan med tilhørende vannskader. Disse ble utbedret/reparert av Byggmester Stian Aas Sørling i løpet av våren/sommeren 2019.
- Det ble gjennom sameiet foretatt kontroll av el-anlegget 15.06.2021.
- Styreleder i sameiet har informert om at en annen seksjon er begjært tvangssolgt.
- Tidligere i juli økte felleskostnadene med kr. 500,- per mnd. pga advokatbistand ifbm. utestående felleskostnader fra en seksjon.
Tilleggskommentar til egenerklæringsskjemaet:
- VVB på et tidspunkt eksploderte i 2016 og det ble gjort utbredelser i den forbindelse på gulv.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 13.09.2004.
Det er utstedt midlertidig brukstillatelse på eiendommen. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

Barnehage / skole i området

Skarmyra barnehage (0-5 år), 0.8 km
Kråka FUS kulturbarnehage (0-6 år), 0.8 km
Peterson barnehage (1-6 år), 1 km
CIS (Childrens International School) (1-7 kl.), 3 min
Bytårnet skole (1-10 kl.), 0.8 km
Verket skole (1-10 kl.), 1.2 km
Krapfoss skole (1-7 kl.), 1.4 km
Hoppern ungdomsskole (8-10 kl.), 2.8 km
Kirkeparken videregående skole, 0.5 km
Malakoff videregående skole,1.4 km

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut.
I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse i forbindelse med utleie.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 1 597 pr. år
De kommunale avgiftene inkluderer eiendomsskatt. De resterende avgiftene sendes samlet til sameiet.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 357 906 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 288 463 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Kommuneplaner:
Id: KP_3002
Navn: Kommuneplanens arealdel 2021-2032
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 24.03.2021
Id: 363
Navn: Sentrumsplan Moss
Plantype: Kommunedelplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 15.06.2015
Kommunedelplaner:
Id: 363
Navn: Sentrumsplan Moss
Plantype: Kommunedelplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 15.06.2015
Reguleringsplaner:
Id: 187
Navn: Mølleområdet
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 24.06.1986

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
2002/7273-1/87  Bestemmelse om bebyggelse  
14.08.2002 rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:2 Bnr:1040  
Overført fra: 3002-2/1566
Gjelder denne registerenheten med flere
- Servitutten ga godkjennelse til at naboeiendommen gnr. 2, bnr. 1040, at det kan monteres vinduer i fasaden ut mot eiendommen vår gnr. 2, bnr. 1566.
2003/12077-1/87  Bestemmelse om bebyggelse  
12.12.2003 rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:2 Bnr:1040  
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:2 Bnr:1564 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:2 Bnr:1564 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:2 Bnr:1564 Snr:3  
Overført fra: 3002-2/1566
Gjelder denne registerenheten med flere
- Servitutten er en erklæring med aksept til bygging av leiligheter over parkeringshus i Møllergaten, gn.2, bnr. 1564 og bygging av leiligheter i Gudes gate 1, gnr. 2, bnr. 1040 i Moss kommune.
2005/7851-2/87  Erklæring/avtale  
22.08.2005 Bestemmelse om reseksjonering
2008/373195-1/200  Erklæring/avtale  
08.05.2008 rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:2 Bnr:2882  
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om vann og kloakkledning
Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om parkering
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
- Erklæring om reseksjonering.
2008/688427-2/200  Best. om adkomstrett  
26.08.2008 rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:2 Bnr:2882  
Gjelder denne registerenheten med flere
- Servitutten gir rett til adkomst og rett til å ha liggende vann- og kloakkledninger.  Rett til parkering. Eier av 2/2882 kan kreve tilført seg en del av arealet på 2/1566. Eier av 2/2882 kan ikke fritt bebygge på eiendommen.
2008/688427-3/200  Best. om vann/kloakkledn.  
26.08.2008 rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:2 Bnr:2882  
Gjelder denne registerenheten med flere
- Servitutten gir rett til adkomst og rett til å ha liggende vann- og kloakkledninger.  Rett til parkering. Eier av 2/2882 kan kreve tilført seg en del av arealet på 2/1566. Eier av 2/2882 kan ikke fritt bebygge på eiendommen.
2004/7152-1/87SEKSJONERING 20.07.2004
Opprettet seksjoner:
SNR: 4
FORMÅL: Bolig
SAMEIEBRØK: 42/244

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Moss kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som fremvist i boligen følger likevel med handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til maleng@meglergaarden.no eller SMS: 97 71 95 59 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Møllergata 4, 1530, Moss, Gnr. 2 bnr. 1566 snr. 4 orgnr. 987829265 i Moss kommune

Eier

Yngve Kirkerød

Oppdragsnummer

92-21-0179

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Verdivurdering