Moss , Storgata 8D

MOSS SENTRUM - Romslig 2-roms selveier midt i byen - Kort vei til tog, kjøpesenter, sjø og strand!

2 450 000

 • Prisantydning:

  2 450 000,-

 • Totalpris:

  2 520 272

 • Ligningsverdi:

  732 415,-

Beregnet totalkostnad: 2 450 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 61 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 450 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 70 272,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 520 272,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Eierseksjon

 • Primærrom:

  54 m²

 • Bruksareal:

  54 m²

 • Bruttoareal:

  59 m²

 • Etasje:

  3

 • Soverom:

  1

 • Byggeår:

  2010

 • Gårdsnummer:

  2

 • Bruksnummer:

  2014

 • Energimerking:

  D

 • Finnkode:

  225730197

 • Sist endret:

  26.07.2021 14:59

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 83%

  eier sin egen bolig

 • 54%

  har bolig mellom 60-120 kvm

 • 74%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 45%

  er gift

 • 22%

  har høyskoleutdanning

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Storgata 8 D, en romslig 2-roms selveierleilighet beliggende midt i smørøyet, med kort vei til det meste.
Leiligheten fremstår som lys og tidsriktig.
Leiligheten har en romslig stue med god plass til sofagruppe med tilhørende møblement og spisebord. Fra stuen er det utgang til nord-vendt franskbalkong som slipper inn mye naturlig lys. Den åpne stue-/ kjøkkenløsningen gjør det sosialt med matlagingen. Kjøkkenet er praktisk og av god størrelse med mye skap- og benkeplass. På soverommet er det plass til seng med nattbord og et stort garderobeskap. Pent, flislagt bad med varme i gulv - en perfekt start på dagen.
Fra leiligheten har du alle fasiliteter i umiddelbar nærhet. Herfra har du byens pulserende liv, samt flotte turområder og sjøen en kort spasertur unna.
Felles tomt for sameiet, som er opparbeidet med asfalterte og steinlagte gangveier og biloppstillingsplasser. Leiligheten har tilgang til felles takterrasse.
Innvendige overflater:
Gulvflater belagt med parkett. Malte slette veggflater. Himlinger i malt slett flate.
Fliser på bad, himling med malt slett flate.

Innhold

Leiligheten ligger i 3.etasje og har adkomst via felles trapperom med heis.
Leiligheten inneholder: Entré, bad, et soverom og stue med åpen kjøkkenløsning. Fra stuen er det en nord-vendt fransk balkong.
Leiligheten disponerer i tillegg en utvendig bod på ca. 3,7 kvm i tilliggende bygg.

Utstyr

Callinganlegg.
Felles takterrasse på ca. 265 m2.
Skyvedørsgarderobe med speilfronter på soverommet.
Kabel-TV.
Felles varmtvann.
Automatsikringer.
Solskjerming på alle vinduer.

Entré

Du ønskes velkommen inn av en hyggelig entre, hvor det er plass til å henge fra seg yttertøy og sko.

Stue

Romslig stue med god plass til både sofa og spisebord. Fransk balkong mot nord. Vindusflatene slipper inn godt med dagslys.

Kjøkken

Designa kjøkkeninnredning med glatte, lyse fronter. Benkeplate av laminat og nedsenket oppvaskkum av rustfritt stål med ett-greps armatur fra
Oras. Benkeskapbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk gir hyggelig belysning. Stekeovn og kjøleskap med frysedel fra Gram som følger leiligheten. Selger stiller ingen garanti på kjøleskapet.

Bad

Pent flislagt bad med varme i gulvet. Det er vegghengt servantinnredning med slette, lyse fronter. Heldekkende servant med ett-greps armatur. Speil med belysning samt stikkontakt over servant. Det er et dusjhjørne med innfellbare glassdører, dusjarmatur tilkoblet hånddusj og vegghengt toalett fra Gustavsberg med innbygget sisterne fra Grohe. Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Soverom

Soverom med skyvedørsgarderobe. God plass til seng og nattbord.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et meget populært boområde med kort gangavstand til Moss sentrum med alle servicetilbud og et rikt kulturtilbud.
Få minutters gange til Amfi kjøpesenter og byens gågate.
Moss jernbanestasjon med hyppige togavganger til Oslo gjør dette en til en perfekt leilighet for pendlere, kun 2-3 minutters gange fra leiligheten.
Kanalområde med et koselig cafè- og restaurantområde, småbåthavn, gjestebrygge og kanalparken gir deg sjø, natur og byliv få skritt unna leiligheten.
Flere populære badestrender, samt flotte tur- og rekreasjonsområder ligger kun få minutters gange fra leiligheten. Nærmeste badestrand er Sjøbadet, som i den siste tiden har gjennomgått omfattende oppgraderinger og er kåret til en av Norges beste badestrender.
Videre kan det nevnes at Mosseporten Kjøpesenter og påkjøring til E6 ligger ca. 4 km. unna med avkjøring mot Oslo den ene veien og Sverige
den andre. "City syd" Varnaveien handelsområde ligger ca. 3 km. unna og kan by på butikker, Rygge Storsenter og flere servicetilbud.

Felleskostnader

Felleskostnader:
Kr. 2 500,- pr mnd. er faste fellesutgifter inklusive eventuelle avsetninger til fremtidig vedlikehold og sparing.
Felleskostnadene inkluderer bl.a.; Abonnement TV-anlegg, utv. forsikring, forr.fører, trappevask, snørydding, div. utvendig vedlikehold og kommunale avgifter med unntak av eiendomsskatt,.
Eiendomsskatt faktureres hver seksjon og er på kr. 2 254,- pr. år for denne seksjonen.

Andel formue

Kr. 16 877

Sameie

Selveierleilighet tilhørende Sameiet Storgata 8, Moss beliggende i Moss kommune. Sameiet består av 20 eierseksjoner og 4 næringsseksjoner.

Forretningsfører

BDT Viken Regnskap AS
Org.nr. 996 013 014
Tlf 69 20 67 40

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret, og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forsikring

Eiendommen er fullverdiforsikret i IF polisenr. SP1009552.5.1.

Husdyrhold

Dyrehold er forbudt. Selv om det fastsettes forbud mot dyrehold, kan bruker av seksjon holde dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 54 kvm, Bruttoareal: 59 kvm
3. etasje:
Bruksareal: 54 m².
Primærrom: 54 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: entré, bad, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Tomt

Fellesarealer, ca 1109 kvm. Eiet tomt.

Garasje / Parkering

Gateparkering.

Byggemåte

Se vedlagte tilstandsrapport avholdt den 06.07.21 av i Lars Petter Ausland i Anticimex AS, for teknisk beskrivelse av eiendommen.
Boligbygg over 4 etasjer. Støpt plate på mark. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og stålkonstruksjoner.
Utvendige fasader med pussede og malte murkonstruksjoner. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget).
Leiligheten har slett entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør og vinduer med to-lags glass fra 2010. Leiligheten er tilknyttet
felles varmtvann. Oppvarming med elektrisitet.
Ved ytterligere informasjon vedrørende byggemåte henvises det til ovennevnte dokument som er inntatt i salgsoppgaven.
TG2 gjelder:
Bad: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Det er registrert riss i to gulvfliser i dusjsone. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Det er registrert mindre fukt/svelleskader i overflatemateriale stedvis på vindusforing.
Vindu: Det ble påvist skade/feil på lukkemekanisme på soverom.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 21.08.17. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Kråka FUS Kulturbarnehage
Skarmyra åpen barnehage
Bytårnet skole
Childrens international school
Kirkeparken videregående
Malakoff videregående

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og varme i gulv på badet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 2 254 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 732 415 pr. 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 636 693 pr. 31.12.19
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Kommuneplanens arealdel
Endelig vedtatt arealplan med ikrafttredelse 20.06.2011
Sentrumsplan Moss, kommunedelplan
Endelig vedtatt arealplan med ikrafttredelse 15.06.2015
Reguleringsplan;
ID 261
Sundbryggene
Eldre reguleringsplan
Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 18.06.1998
Regulert til bolig/forretning/kontor
KPHensynsonenavn H210
KPStøy Rød sone iht. T-1442

Offentlige planer

Ingen kjente.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1914/990037-1/87  Bestemmelse om gjerde 31.07.1914
Bestemmelse om kloakkledning
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om veg
Med flere bestemmelser.
1946/804-1/87  Bestemmelse om bebyggelse 24.04.1946
vedr vindu.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Moss kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til johnsen@meglergaarden.no eller SMS: 99 12 60 50 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.
Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Storgata 8D, 1531, Gnr. 2 bnr. 2014 snr. 11 i Moss kommune.

Eier

Johanne Skovly Herje

Oppdragsnummer

92-21-0171

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Verdivurdering