Rygge , Blomsholmveien 3

Rygge Atrium - Lys og pen 2-roms selveierleilighet i 4.etasje - Solrik balkong - P-plass i kjeller med el-lader - Heis

2 850 000

Visninger

 • Visning etter avtale med megler

  Husk påmelding til visning

 • Prisantydning:

  2 850 000,-

 • Totalpris:

  2 931 158,-

 • Fellesutgifter:

  2 143,-

Beregnet totalkostnad: 2 850 000,- (Prisantydning) 886,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 850 886,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 71 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 2 850 886,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 80 272,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 931 158,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Eierseksjon

 • Primærrom:

  54m²

 • Bruksareal:

  54m²

 • Etasje:

  4

 • Oppholdsrom:

  1

 • Soverom:

  1

 • Byggeår:

  2017

 • Gårdsnummer:

  104

 • Bruksnummer:

  275

 • Energimerking:

  C

 • Finnkode:

  262473828

 • Sist endret:

  24.06.2022 11:01

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 82%

  eier sin egen bolig

 • 30%

  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

 • 37%

  har bolig på over 120 kvm

 • 51%

  av boligene er eldre enn 20 år

 • 30%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Blomsholmveien 3!

En lys og pen selveierleilighet beliggende i 4.etasje på Rygge Atrium, sentralt på Halmstad. Halmstad fremstår i sin helhet som et barne- og familievennlig tettsted med kort vei til de fleste fasiliteter. 

Vel inn i leiligheten ankommer du en lys entré og gang. I direkte tilknytning til entré har du inngang til leilighetens soverom. Rommet er av god størrelse, så her finner du gode muligheter for ønsket møblement. Det er garderobeskap. I direkte tilknytning til soverommet er vaskerom/teknisk rom.
Videre finner du boligens bad. Et delikat og flislagt bad med varme i gulvet. Badet har downlights i himling, og lys innredning.

Entrè åpner seg så ut i kjøkken, med en delvis åpen løsning mot stue. Stuen er lys og åpen med vindusflater som gir rikelig med lys. Stuen har god plass til en sofagruppe med tilhørende møblement og spisebordgruppen plasserer du enkelt ved kjøkken. Kjøkkenet fremstår moderne med lyse glatte fronter og integrerte hvitevarer. Her er det god skap- og benkeplass.

Leiligheten har en koselig sydvestvendt balkong med utgang fra stuen. Det er plass til ønsket utemøblement og det vil bli enkelt å nyte lange og varme sommerdager her. Det er montert belysning og markise.

Velkommen til visning!

Innhold

Leilighet ligger i 4. etasje og inneholder:
Entré, gang, bad, soverom, vaskerom/teknisk rom, stue og kjøkken.

Sydvestvendt delvis overbygget balkong på ca. 11 kvm. Det medfølger 1 kjellerbod på ca. 5 kvm og samt garasjeplass i felles garasjeanlegg.

Innvendige overflater:
Gulv: Parkett og fliser på gulv i entrè, bad, og vaskerom/teknisk rom.
Vegger: Malte slette veggflater.
Himling: Malte slette flater.

Entré

Velkommen inn! Entré med god plass til oppheng av yttertøy i skyvedørsgarderobe. Gulvet er flislagt med varmekabler, så vannsøl fra fottøyet på vinterstid er ikke noe problem.

Stue

Lys og åpen stue med vindusflater som gir rikelig med lys. Den delvis åpne stue- kjøkkenløsningen gir rommet en sosial atmosfære. Stuen har god plass til en sofagruppe med tilhørende møblement og spisebordgruppen plasserer du enkelt ved kjøkken. Fra stuen er det utgang til sydvest-vendt balkong.

Kjøkken

Pent og tidløst kjøkken i lyse glatte fronter fra byggeår. Benkeplate i laminat, med nedsenket oppvaskkum av rustfritt stål med ett-greps armatur. Av integrerte hvitevarer er det induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin, og kjøleskap med frysedel. Det er ventilator med mekanisk avtrekk. Benkeskapbelysning og stikkontakter benkeplate. Det er montert komfyrvakt på vegg.

Bad

Delikat flislagt bad fra byggeår med downlights i himling. Badet er utstyrt med dusjnisje med glassdør og veggmontert hånddusj og regndusj, samt vegghengt toalett. I dusjsonen er det lagt mindre fliser som gir badet et pent uttrykk. Videre innredet med slette fronter på skuffer. Over helservant er det speil med overlys og stikkontakter på vegg. Det er gulvvarme.

Vaskerom/Teknisk rom

Flislagt vaskerom/teknisk rom med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Plass til lagring.

TG2: Membran, tettsjikt og overgang til sluk: Det kan ikke verifiseres om det er benyttet membran på våtrommets gulvflater/veggflater. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca 10 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.

Balkong

Leiligheten har en koselig sydvest-vendt balkong på ca. 11 kvm, som er delvis overbygget og har plass til ønsket utemøblement. Her kan man nyte lange sommerdager med venner og familie. Det er montert belysning og markise som kan drasut etter behov. Med fliser på gulv er det enkelt å holde det rent.

Soverom

Leiligheten har ett soverom av god størrelse. Det er god plass i skyvedørsgarderobe. I tilknytning til soverommet er det adkomst til vaskerom/teknisk rom.

Beliggenhet

Rygge Atrium ligger midt i Halmstad og blir en del av den nye sentrumskjernen der alle fasiliteter er lett tilgjengelig. Halmstad fremstår i sin helhet som et barne- og familievennlig tettsted, med kort vei til de fleste fasiliteter.

Kort vei til Halmstad barneskole. Ungdomsskole på Bredsand. På Halmstad finner du flere barnehager. Svømmehall, kunstgressbane og idrettshall i nærmiljø. 

Rygge Idrettslag - i samarbeid med kommunen, FAU ved Halmstad barne- og ungdomsskole samt lokale foreninger/organisasjoner har utviklet en aktivitetspark som et naturlig treffsted for befolkningen på Halmstad.
Målet med aktivitetsparken er å skape en helsefremmende møteplass hvor ulike generasjoner kan få fysiske utfordringer, gode sosiale opplevelser og derigjennom helsemessige gevinster. Et av hovedelementene i aktivitetsparken er en "senior playground" ( Tufteparken ). De andre delene av parken består av apparater for barn/ungdom der det legges vekt på motorikk, balanse og styrketrening og en sandvolleyballbane. De minste har egen "sone" på området med lekeapparater. Hele området er forskjønnet med trær, planter, sittegrupper og belysning for å skape et intimt, trygt og trivelig aktivitetsområde for hele familien. Det er også montert en grill i sonen med benker og bord.

De dagligdagse innkjøpene kan du enkelt gjøre ved Rema 1000 butikken eller ved KIWI. Like ved finner du også blomsterbutikk, apotek, konditori og frisør, i tillegg til tannlege, lege med mer.

Rygge stasjon byr på hyppige avganger til Oslo og Halden med en reisetid på under timen. Langs Ryggeveien er det holdeplasser for ekspressbusser både nordover til Oslo og Gardermoen, så vel som sydover mot Halden. Halmstad ligger ca. 10 minutters kjøring fra Moss sentrum med alle sine fasiliteter. Med bil tar du deg også enkelt ut på firefelts E6. Det er ca. 30 minutters kjøring til fornøyelsesparken Tusenfryd.

Den landlige beliggenheten gir deg enkel tilgang til de store tur- og rekreasjonsområdene Rygge er kjent for. Blant et mangfold badestrender og utfartssteder er sommeridyllen Larkollen og Fuglevik blant perlene. En av Norges mest anerkjente golfbaner, Evje Golfpark, er også en kort biltur unna gjennom åkerlandskapet. Rygge kommune ligger mellom Oslofjorden og Vansjø. I Rygge finner vi noen av Oslofjordens vakreste kyststrekninger. I øst ligger Vansjø med sine grønne og frodige kantsoner.

Felleskostnader

Kr. 2 143 pr. mnd.

Felleskostnadene inkluderer: Internett/TV, vann/avløp, renovasjon, regnskap, revisor, forsikring bygg, styrehonorar, strøm og renhold felles, utv. vedlikehold/reparasjon, fellesareal reparasjon/vedlikehold, og brannalarm.

Andel fellesgjeld

Kr. 886,- per 31.12.2021. (Det er kortsiktig leverandørgjeld)

Sameie

Sameiet Rygge Atrium, org.nr. 919 787 520, består av 115 seksjoner, der 113 er boligseksjoner og 2 er næringsseksjon.

Styreleder i sameiet er Per Reidar Starås. E-post: reistara@online.no. Mobil: 930 22 865.

Forretningsfører i sameiet er BDO AS Moss.

Det må ikke søkes om godkjenning av ny eier i styret.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det ble på generalforsamling 08.06.2021 vedtatt at styret kan øke felleskostnadene årlig i takt med økte nasjonale kostnader og avgifter. Styret ønsker også å justere felleskostnader ved store prishopp på strøm og vann. Vi er i dag på lavkost når det gjelder felleskostnader og ønsker å holde på det.

Fellesgjeld / lånevilkår

Kr. 140.355,- per 31.12.2021. (Det er kortsiktig leverandørgjeld)

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

IF Polisenummer: SP1073400

Vedtekter / husordensregler

Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
- Vaskerom: Membran, tettsjikt og overgang til sluk: Det kan ikke verifiseres om det er benyttet membran på våtrommets gulvflater/veggflater. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca 10 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Lekkasje ved pipen. Vann kom inn i leiligheten overgang tak/vegg i stuen. Ingen store skader på leiligheten. Det er rettet nå, og styret har dokumentasjon på arbeidet. Moss Blikkenslagerservice tok utvendig arbeid, og Recover tok det lille som var i leiligheten.
- Årlig avtalt service på balansert ventilasjon, utføres av GK-Inneklima AS.
- Eier har klargjort og betalt installering av el-lader. Eier kan kostnadsfritt melde seg inn og overta.
- Sameiet ar hatt pågående saker mot utbygger. Ta kontakt med styreleder for info. Kjenner ikke til om det er pågående saker per i dag.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 54 kvm

4. etasje:
Bruksareal: 54 m².
Primærrom: 54 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, bad, soverom, vaskerom/teknisk rom, stue og kjøkken.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Areal: 3 322 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten disponeres av sameiet i fellesskap.
Fellesarealer er pent opparbeidet med asfaltert parkering- og gangveier.
Forøvrig tilsådd med bruksplen og variert beplantet.

Garasje / Parkering

Det medfølger en parkeringsplass i kjeller. Det er etablert el-bil lader på p-plassen. Gjesteparkering foran inngangspartiet mot betaling.

Selger eier garasjeplass [35. Sameiet eier en ideell andel av anleggseiendommen gnr. 104 bnr. 277 hvor det er bygd et felles underjordisk parkeringsanlegg med boder og andre installasjoner. Garasjene har et eget felles seksjonsnummer.

Byggemåte

Byggemåte beskrevet av takstmann:
"Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller. Støpt plate på mark. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og
stålkonstruksjoner. Utvendige fasader kledd med stående trekledning. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takstein (taket er ikke
besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med glassfelt. Balkongdør med tre-lags glass fra 2017. Vinduer med tre-lags glass fra 2016. Oppvarming
med radiatorer og elektrisitet."

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 27.09.2017 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Midlertidig brukstillatelse er gitt med grunnlag i ny gjennomføringsplan revidert 21.09..2017, jfr. Plan og bygningsloven § 21-10 og forskrift om byggesak § 8-1.

Det foreligger samtykke for bruk av gbnr 4/68 til parkering med 20 plasser til bruk for beboere i Hus F. 5 plasser og en HC-parkering er i tillegg opparbeidet på terreng ved bygning F. Det er opplyst at gangvei fra parkeringen ved hotellet til blokk F vil gå over gangfelt og på gang/sykkelvei helt til inngangen.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Fasanveien barnehage, 0.2 km
Tittin familiebarnehage, 0.8 km
Voldskogen barnehage, 14 min

Skoler:
Halmstad skole, 1.2 km
Rygge ungdomskole, 6.4 km
Malakoff videregående skole, 8.2 km
Tomb videregående skole, 9.1 km

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut.
Ved kortidsutleie må man minimum leie ut i 90 dager. Sameiets styre og forretningsfører skal informeres om at seksjonen leies ut, og hvem som er leietakere.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer og elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 2 747 pr. år Kommunale avgifter inkluderer: Eiendomsskatt.

Eiendomsskatt

Det er i Moss kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 2,8 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 715 294 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 575 057 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Kommuneplaner:
Id: KP_3002, kommuneplanens arealdel 2021-2032.
Kommuneplanens arealdel, endelig vedtatt med ikrafttredelse 24.03.2021.

Kommunedelplaner:
Id: M178, HALMSTAD.
Kommunedelplan, endelig vedtatt arealplan med ikrafttredelse 14.12.2006.

Leiligheten ligger i gul/rød støysone.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1942/2430-1/87BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN. 22.12.1942
Overført fra gnr 4 bnr 41
OVERFØRT FRA: 3002-104/275
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
- Servitutten kan ikke bestilles av kartverket da den er fra før 01.01.1951. Den er forsøkt funnet i digitalarkivet, uten hell.

1962/1534-1/87BESTEMMELSE OM GJERDE 13.04.1962
Overført fra gnr 4 bnr 118
OVERFØRT FRA: 3002-104/275
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
- Servitutten beskriver at eier av eiendommen plikter selv å gjerde inn eiendommen.

1968/6454-2/87BEST. OM ADKOMSTRETT 07.12.1968
RETTIGHETSHAVER:Knr:0136 Gnr:4 Bnr:35
Med flere bestemmelser
OVERFØRT FRA: 3002-104/275
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
- Servitutten er en avtale om veirett.

1974/704-1/87ERKLÆRING/AVTALE 31.01.1974
Byggeforbud mot ny bebyggelse
mot ny bebyggelse
Overført fra gnr 4 bnr 193
sammenføyet med denne eiendommen
OVERFØRT FRA: 3002-104/275
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
- Servitutten er en kjøpekontrakt fra tidligere oppgjør og beskriver byggeforbud mot ny bebyggelse.

1980/3962-1/87ERKLÆRING/AVTALE 30.05.1980
Forbud mot å produsere og/eller markedsføre tipper
og tilhengere
Med flere bestemmelser
OVERFØRT FRA: 3002-104/275
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2017/452372-1/200BESTEMMELSE OM NETTSTASJON 02.05.2017 21:00
RETTIGHETSHAVER:ELVIA AS
Org.nr: 980489698
Overenskomst om rettigheter og plikter ved oppføring, drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon
OVERFØRT FRA: 3002-104/275
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
- Servitutten beskriver rettigheter og plikter ved oppføring, drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon.

2017/452372-2/200BESTEMMELSE OM ADKOMSTRETT 02.05.2017 21:00
RETTIGHETSHAVER:ELVIA AS
Org.nr: 980489698
OVERFØRT FRA: 3002-104/275
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
- Servitutten beskriver rettigheter og plikter ved oppføring, drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon.

2017/452372-3/200BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE 02.05.2017 21:00
OVERFØRT FRA: 3002-104/275
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
- Servitutten beskriver rettigheter og plikter ved oppføring, drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon.

2017/1049170-1/200 SEKSJONERING 26.09.2017 21:00
OPPRETTET SEKSJONER:
SNR: 27
FORMÅL: Bolig
SAMEIEBRØK: 75/4213

2019/598719-1/200 RESEKSJONERING 27.05.2019 21:00
SNR: 27
FORMÅL: Bolig
SAMEIEBRØK: 75/4138
Endring av sameiebrøk

Andel i realsameie:
2017/1061678-1/200OPPRETTELSE AV REALSAMEIE 28.09.2017 21:00
DENNE MATRIKKELENHET HAR ANDEL I:
KNR:3002 GNR:104 BNR:221/112

2017/1061678-1/200OPPRETTELSE AV REALSAMEIE 28.09.2017 21:00
DENNE MATRIKKELENHET HAR ANDEL I:
KNR:3002 GNR:104 BNR:2771/112

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Moss kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til anker-jensen@meglergaarden.no eller SMS: 48 26 34 59 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Blomsholmveien 3, 1580, Rygge, Gnr. 104 bnr. 275 snr. 37 orgnr. 919778520 i Moss kommune

Oppdragsnummer

92-21-0157

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Verdivurdering