Moss , Storgata 21

Moss Sentrum / Lekker vestvendt 3-roms midt i sentrum - God standard - Garasjeplass - Balkong - Felles takterrasse

3 990 000

Visninger

 • Visning etter avtale med megler

  Husk påmelding til visning

 • Prisantydning:

  3 990 000,-

 • Totalpris:

  4 099 087,-

 • Fellesutgifter:

  1 950,-

Beregnet totalkostnad: 3 990 000,- (Prisantydning) 315,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 990 315,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 99 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 990 315,-)) 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 108 772,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 099 087,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Eierseksjon

 • Primærrom:

  59m²

 • Bruksareal:

  59m²

 • Etasje:

  2

 • Oppholdsrom:

  1

 • Soverom:

  2

 • Byggeår:

  2019

 • Gårdsnummer:

  2

 • Bruksnummer:

  696

 • Energimerking:

  C

 • Finnkode:

  233391972

 • Sist endret:

  18.01.2022 08:30

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 40%

  eier sin egen bolig

 • 94%

  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

 • 69%

  har bolig mellom 60-120 kvm

 • 34%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 22%

  er gift

LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Storgata 21!
En ny 3-roms selveierleilighet beliggende midt i Moss sentrum. Beliggende i byggets 2. etasje med adkomst via heis. Leiligheten holder en god standard med blant annet enstavs parkett, vannbåren gulvvarme i alle rom, balansert ventilasjon og integrerte hvitevarer. Her kan du flytte rett inn!
Garasjeplass i felles garasjeanlegg.
Leiligheten inneholder en flislagt entré, to soverom, et stort bad og åpen stue- kjøkkenløsning. Fra kjøkkenet er det skyvedør ut til nordvestvendt balkong på ca. 8 kvm.
I stuen er det god plass til sittegruppe og tilhørende møblement. Den åpne løsningen mot kjøkkenet gjør så rommet oppleves som luftig.
Pent kjøkken med integrerte hvitevarer og plass til spisebord. Det er godt med oppbevaringsplass på kjøkkenet.
Hovedsoverom med plass til dobbeltseng og garderobeskap, samt walk-in garderobe. Soverom 2 egner seg godt som barnerom, gjesterom eller kontor. Badet er flislagt og har opplegg for vaskemaskin.

I Storgata vil du bo midt i smørøyet med gangavstand til byens fasiliteter, turmuligheter, strand og kollektiv transport. Det er kun 4 minutter gange til togstasjonen.

Opplysninger i salgsoppgaven er hentet fra da selger kjøpte leilighet i prosjektet.

Innhold

Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder følgende:
Entré, bad, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Leiligheten har en bod i egen bodrom nede i kjelleren.

Innvendige overflater:
Gulv: Flis i entré og på bad. Forøvrig enstavs parkett.
Vegger: Flis på bad. Forøvrig sparklet og malt.
Himling: Sparklet og malt.

Entré

Adkomst til leiligheten via svalgang. Innenfor døren blir du møtt av en flislagt entré med plass til å henge fra seg yttertøyet.

Stue

Stue med plass til sittegruppe med tilhørende møblement. Den åpne stue- kjøkkenløsningen gjør så rommet oppleves som luftig.

Kjøkken

Pent kjøkken med plass til spisebord. Kjøkkeninnredning med glatte fronter og godt av oppbevaringsplass. Integrert komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Fra kjøkkenet er det skyvedør ut til balkongen.

Bad

Stort og delikat flislagt bad. Badet er innredet med dusjhjørne med innfellbare dusjdører, servant med innredning, speil med integrert lys og vegghengt toalett. Det er opplegg for vaskemaskin på badet.

Balkong

Balkongen ligger nordvestvendt og har gode solforhold. Den er ca. 8 kvm og har god plass til utemøblement.
Det er felles takterrasse i sameiet med fin utsikt.

Soverom

Leiligheten har to soverom, begge i tilknytning til entréen. Hovedsoverom med plass til dobbeltseng og garderobeskap. Walk-in garderobe i tilknytning til soverommet. Soverom 2 egner seg godt som barnerom, gjesterom eller kontor.

Beliggenhet

Storgata 21 har beliggenhet midt i Moss sentrum.

Gågaten finner du få meter unna, her finner du en rekke kaféer, butikker og  byens kjøpesenter Amfi Moss med  forretninger, spisesteder og servicetilbud. Ved senteret er også bussterminalen med alle linjer som gjør det enkelt å ta seg videre.

Togstasjonen ligger heller ikke langt unna.

For et godt måltid ute i byen finnes bla.  Mikrobryggeriet og veletablerte Café Riis som er lett tilgjengelig i Møllebyens rustikke lokaler, der du også finner byens kino.

Leiligheten ligger i fin gangavstand til den nye bydelen på Verket som ligger idyllisk til rett ved både sjøen og Mosseelven. Verket Scene har sin beliggenhet her, så hvis du ønsker kultur og underholdning er dette stedet å oppsøke.

En kort rusletur gjennom sentrum tar deg ned til kanalen, der Peppes Pizza og Fiskebasaren har store sosiale uteområder langs vannet i sesong. Dette er stedet for å oppleve stemningen og by-sommeren i Moss på sitt beste. Over broen og på Jeløy  finner du den idylliske Kanalparken og bystranden Sjøbadet.

Leilighetens sentrale beliggenhet er ensbetydende med enkel tilgang til vakre Jeløy med fine turmuligheter. Flotte turområder langs vannkanten ut mot Framnes, gjennom Reierskogen og rundt til naturskjønne Alby. Veien er heller ikke lang ut til Mossemarkas store nettverk av løyper, inkludert preparerte skispor og kunstsnøanlegg.

I Storgata vil du altså bo "midt i smørøyet" med kort vei til alt.

Felleskostnader

1 950 pr. mnd.
Felleskostnadene inkluderer; Styrehonorar, renovasjon, strøm til fellesarealer, forretningsførsel, revisor, internett, felles bygningsforsikring og renhold.

Andel fellesgjeld

315

Andel formue

9 650

Sameie

Sameiet Royal S21-D27, org.nr. 922 407 347, består av 23 boligseksjoner og 7 næringsseksjoner - fordelt over 4 etasjer pluss kjeller.
Styreleder i sameiet er Terje Steen.
Forretningsfører i sameiet er BDO AS.
Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

IF Polisenummer: SP1966945

Vedtekter / husordensregler

Det praktiseres ikke forkjøpsrett eller styregodkjenning i sameiet.

Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket.

Husdyrhold

Det tillates 1 katt eller 1 hund pr. husstand.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 62 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 62 m².
Primærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, to soverom, bad og åpen stue- kjøkkenløsning.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Arealene er hentet fra prospektet da selger kjøpte leilighet i prosjektet, de er ikke oppmålt.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Areal: 1 448 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer en biloppstillingsplass i felles garasjekjeller.

Ellers parkering i gaten etter gjeldende bestemmelser for området.

Byggemåte

Bygningen er utført i bærekonstruksjon i betong og stål. Ytterveggene utføres som
bindingsverksvegg. Overflatene er kledd med luftet murpuss, teglstein og betongplatekledning bak på svalganger. Innvendige vegger består av stålstendere isolert og kledd med gipsplater. Etasjeskille av betong. Yttertak er utført i betong, med isolasjon og papp/folie.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er utstedt ferdigattest på eiendommen. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Ferdigattest datert 05.03.2020.

Barnehage / skole i området

Kråka FUS kulturbarnehage (0-6 år), 0,1 km
Glassverket barnehage, 0,7 km
Skarmyra barnehage (0-5 år), 1 km

Bytårnet skole (1-10 kl.), 0,8 km
CIS (Childrens International School, 11 min gange
Torderød skole (1-10 kl.), 1,4 km
Krapfoss skole (1-7 kl.), 1,8 km
Hoppern ungdomsskole (8-10 kl.), 2,2 km
Kirkeparken videregående skole, 0,3 km
Malakoff videregående skole, 1,5 km

Adgang til utleie

Boligen er selveiet og kan således fritt leies ut.

Oppvarming

Oppvarming med fjernvarme. Gulvvarme i alle rom utenom bod.

Kommunale avgifter

Kr. 10 001,- Pr. år.
De kommunale avgiftene inkluderer: Eiendomsskatt og vann- og avløpsgebyr.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiften som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer i gebyr/avgift.

Eiendomsskatt

Det er i Moss kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 723 382 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 604 174 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål.

Kommuneplaner:
Id: 363
Navn: Sentrumsplan Moss
Plantype: Kommunedelplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 15.06.2015
Delarealer: Delareal 630 kvm
KPHensynsonenavn: H570_3
KPAngittHensyn: Bevaring kulturmiljø
Delareal: 406 kvm
KPHensynsonenavn: H570_5
KPAngittHensyn: Bevaring kulturmiljø

Id: KP_3002
Navn: Kommuneplanens arealdel 2021-2032
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 24.03.2021
Delarealer: Delareal 1 449 kvm
Arealbruk: Sentrumsformål,Nåværende
Delareal: 1 449 kvm
BestemmelseOmrådenavn: Avvikssone støy
KPBestemmelseHjemmel: Byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav

Kommunedelplaner:
Id: 363
Navn: Sentrumsplan Moss
Plantype: Kommunedelplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 15.06.2015
Delarealer: Delareal 406 kvm
KPHensynsonenavn: H570_5
KPAngittHensyn: Bevaring kulturmiljø
Delareal: 55 kvm
Arealbruk: Veg,Nåværende
Delareal: 630 kvm
KPHensynsonenavn: H570_3
KPAngittHensyn: Bevaring kulturmiljø
Delareal: 1 394 kvm
Arealbruk: Sentrumsformål,Nåværende

Reguleringsplaner:
Id: 373
Navn: Dronningens gate 27
Plantype: Detaljregulering
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 17.10.2016
Delarealer: Delareal 760 kvm
Formål: Boligbebyggelse-blokkbebyggelse
Delareal: 680 kvm
Formål: Sentrumsformål
Delareal: 2 kvm
Formål: Fortau

Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende er tinglyst på eiendommen:

1921/906380-1/87 Bestemmelse om bebyggelse  
27.09.1921 
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3002-2/696
Gjelder denne registerenheten med flere

1951/1709-1/87 Bestemmelse om bebyggelse  
21.06.1951
vedr kiosk
Overført fra: 3002-2/696
Gjelder denne registerenheten med flere

1959/2710-1/87 Bestemmelse om bebyggelse  
26.08.1959 
rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:2 Bnr:2025 
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3002-2/696
Gjelder denne registerenheten med flere

1959/2710-2/87 Bestemmelse om bebyggelse  
26.08.1959
best om felles gårdsplass
Overført fra: 3002-2/696
Gjelder denne registerenheten med flere

1960/571-1/87 Bestemmelse om bebyggelse  
12.02.1960 
vedr gavlvegg
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3002-2/696
Gjelder denne registerenheten med flere

1960/571-2/87 Erklæring/avtale  
12.02.1960 
rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:2 Bnr:2027  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Overført fra: 3002-2/696
Gjelder denne registerenheten med flere

1960/571-3/87 Best. om adkomstrett  
12.02.1960 
rettighetshaver:Knr:0104 Gnr:2 Bnr:2025  
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3002-2/696
Gjelder denne registerenheten med flere

1963/1225-1/87 Bestemmelse om bebyggelse  
26.03.1963
Bestemmelse om benyttelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3002-2/696
Gjelder denne registerenheten med flere

1966/683-1/87 Bestemmelse om bebyggelse  
15.02.1966 
vedr kiosk
Overført fra: 3002-2/696
Gjelder denne registerenheten med flere

1985/2371-1/87 Best. om adkomstrett  
22.03.1985 
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:2 Bnr:696  
Overført fra: 3002-2/696
Gjelder denne registerenheten med flere

2017/632651-1/200 Utbyggingsavtale  
14.06.2017 21:00 
Rettighetshaver:ØRE EIENDOM AS  
Org.nr: 991884092
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:2 Bnr:696  
Overført fra: 3002-2/696
Gjelder denne registerenheten med flere
2017/1217318-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  
02.11.2017 21:00 
veket for: PANTEDOKUMENT 2017/1146027-1/200

Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle kommunale skatt- og avgiftskrav.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp til eiendommen. Privat stikkledning frem til offentlig nett.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til maleng@meglergaarden.no eller SMS: 97 71 95 59 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Storgata 21, 1531, Moss, Gnr. 2 bnr. 696 snr. 8 orgnr. 922407347 i Moss kommune

Oppdragsnummer

92-21-0144

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Verdivurdering