Larkollen , Larkollveien 752

Larkollen/ Pen enebolig beliggende i blindvei - Barnevennlige omgivelser - Solrike utearealer - Innredet kjeller

6 400 000

Visninger

 • Visning etter avtale med megler

  Husk påmelding til visning

 • Prisantydning:

  6 400 000,-

 • Totalpris:

  6 576 022,-

Beregnet totalkostnad: 6 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 160 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 400 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 176 022,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 576 022,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  242m²

 • Bruksareal:

  242m²

 • Bruttoareal:

  270 m²

 • Oppholdsrom:

  2

 • Soverom:

  7

 • Byggeår:

  1988

 • Gårdsnummer:

  134

 • Bruksnummer:

  57

 • Energimerking:

  D

 • Finnkode:

  228234584

 • Sist endret:

  18.07.2022 11:28

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 86%

  eier sin egen bolig

 • 10%

  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

 • 85%

  har bolig på over 120 kvm

 • 78%

  av boligene er eldre enn 20 år

 • 33%

  er barnefamilier

LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Larkollveien 752!
En pen enebolig over 2 plan i rolige og barnevennlige omgivelser. Boligen har løpende blitt oppgradert de seneste årene og holder en god standard. Med sine totalt 7 soverom og 3 bad er dette en svært familievennlig bolig med flere bruksmuligheter. Egen inngang til innredet del i kjeller som består av entré, stue med åpen kjøkkenløsning, bad og 2 soverom.
Eiendommen kan friste med blant annet pene flislagte bad med varme i gulv, et stort og lekkert kjøkken med integrerte hvitevarer og rikelig med arbeidsplass, spisestue med plass til å invitere til hyggelig selskap og en kjellerstue som kan benyttes som soverom eller en ekstra TV-stue.
Med uteplasser på 3 av husets sider kan du flytte deg etter solen, som du har hele dagen.
Godt med oppbevaringsplass i både innvendig og utvendig bod.
Flere biloppstillingsplasser på tomten.

Larkollen er kjent for sitt brede utvalg av badestrender og kalles gjerne Norges riviera nettopp på grunn av sine flotte strender, svaberg og turveier.
Det er gangavstand til både barnehage og barneskole. Med bil tar det ca. 20 minutter til Moss.

Innhold

Enebolig over to plan som inneholder følgende:
Kjeller: Entré, to bad, fire soverom, gang, mellomgang, og stue med åpen kjøkkenløsning. Bod.
1. etasje: Entré, gang, bad, tre soverom og TV-stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning.

Sportsbod beliggende på boligens nordvest side på ca. 7 kvm.

Sikringsskap med automatsikringer plassert i bod i kjeller, samt soverom i kjeller.

Innvendige overflater:
Gulv: Flis, laminat, parkett og gulvbelegg.
Vegger: Flis, malt panel og panelplater.
Himling: Tak-ess, malt panel, glatte malte flater og MDF-panel.

Entré

Entréen gir et godt førsteinntrykk av boligen. Her er det god plass til å henge fra seg yttertøyet, samt til ønsket entrémøblement.

Stue

Spisestuen ligger i tilknytning til kjøkkenet. Her er det god plass til å dekke på til et hyggelig middagsselskap. Peisovn sørger for varme og en hyggelig atmosfære på vinterhalvåret. Vindusflatene på flere av veggene gjør så stuen oppleves som lys og luftig. TV-stue med plass til sofagruppe og mediemøblement. En hyggelig krok hvor man kan slappe av mens man ser på film.

Kjøkken

Svært hyggelig kjøkken pusset opp i 2018. Innredning av profilerte fronter, laminert benkeplate og underlimt oppvaskkum. Integrert komfyr, platetopp, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Kjøkkenet har rikelig med skap- og benkeplass som gjør det praktisk til daglig bruk. Et drømmekjøkken for deg som er glad i å lage mat. Kjøkkenøy med sitteplasser hvor barna kan sitte og gjøre lekser.

Bad - 1.etasje

Pent flislagt bad med oppgraderinger fra 2009. Badet er innredet med dusjkabinett, servant med innredning og vegghengt toalett. Godt med oppbevaringsplass til baderomsartikler i servantskap- og skuffer. Det er varme i gulv.

Bad - kjeller

Delikat flislagt bad fra 2009 med varme i gulv. Badet er innredet med badekar, heldekkende servant og vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Soverom

Boligen har totalt 7 soverom, hvor 3 av boligens soverom ligger i 1. etasje. To soverom ligger i kjelleren, hvorav ett kan benyttes som TV-stue, ytterligere to soverom i innredet kjeller. Alle soverommene er av god størrelse med plass til seng og garderobeskap.

Innredet kjeller

Boligen har en innredet kjeller som består av entré, to soverom, bad, bod og stue med åpen kjøkkenløsning. Badet er flislagt og innredet med dusjkabinett, servant med innredning og toalett. Varme i gulv og opplegg for vaskemaskin på badet. Kjøkkeninnredning fra 2017 med glatte fronter, laminert benkeplate og nedfelt oppvaskkum. Integrert komfyr, platetopp og oppvaskmaskin. Frittstående kjøl/frys (følger ikke ved salg, med mindre annet avtales).
Stuen ligger i åpen løsning mot kjøkkenet, som gjør at rommet oppleves som luftig. Det er plass til både sofagruppe med tilhørende møblement og spisebord i stuen. To soverom med plass til seng og garderobe.

Utearealer

Utgang fra spisestue/kjøkken til sydøst-vendt terrasse på ca. 19 kvm. Her er det god plass til utemøblement og grill. Deler av terrassen er overbygget og kan fint brukes på regnværsdager, så vel som fine sommerdager.
Utgang fra TV-stue til nordøst-vendt markterrasse på ca. 11 kvm.
Markterrasse på ca. 30 kvm beliggende på boligens nord- og vestside med kveldssol. Levegger gjør så markterrassen oppleves som skjermet. Med uteplasser på tre av husets sider har du solen hele dagen.

Beliggenhet

Larkollen er kjent for sitt brede utvalg av badestrender og kalles gjerne Norges riviera nettopp på grunn av sine flotte strender, svaberg og turveier. Et typisk sommersted som nær dobles i innbyggertall i løpet av noen hektiske sommermåneder.  I umiddelbar nærhet kan du velge blant noe av det vakreste Oslofjorden har å by på.

Høres det fristende ut å ta på seg morgenkåpen og tusle rolig til nærmeste bademulighet? Denne eiendommen innbyr til akkurat dette, da Tollerstranda ligger ca. 15 minutters gange fra boligen. For de som er interessert i Windsurfing, finner du også et av Norges mest populære områder for denne vannsporten en sykkeltur unna.

Lyst på et slag tennis? Ta på skjørtet eller shortsen, finn frem racketen og gå noen få minutter langs veien. Du kommer da til to fine utendørs grusbaner i full størrelse.

En fantastisk tradisjon er Larkolluka som arrangeres hver sommer til stor glede for ung og gammel. Denne uken er fullstappet med aktiviteter og konserter. Krabbefiske-konkurranse, olabilløp, Standup-show, Mesternes Mester, Quiz m.m. Larkolluka er årets store høydepunkt både for fastboende, campinggjester og hyttefolk.

Dersom man ønsker å unne seg det lille ekstra, ligger ett av Norges desidert beste hoteller, Støtvig hotel noen få minutters gange fra boligen. Her kan man nyte alt fra flott restaurant og spaavdeling til kino og bowlinghall. Tvers over gaten for Støtvig hotel finner man Losen, som er et svært populært serverings -og møtested med hyppige konserter og arrangementer.

For den golfinteresserte ligger flotte Evje Golfpark kun få minutter unna. Evje Golfpark er en 18 hulls mesterskapsbane av høy kvalitet med treningsområder for pitching, chipping og putting. Nyt en runde golf i et vakkert naturlandskap!

Med bil tar det ca. 20 minutter til Moss, Sarpsborg og Fredrikstad, 10 minutter til Halmstad. Til Sverige er det kun 45 min unna med bil.
Det er ca. 15. minutter med bil til Høyda handelsområde med alt av servicetilbud.

Det er ingen boplikt i Larkollen.

Forsikring

Eiendommen er fullverdiforsikret i Frende Forsikring med polisenummer 607625.

Boligens areal

Primærrom: 242 kvm, Bruksareal: 245 kvm, Bruttoareal: 270 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 120 m².
Primærrom: 117 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, to bad, fire soverom, gang, mellomgang og stue med åpen kjøkkenløsning.
Sekundærrom: Bod.

1. etasje:
Bruksareal: 125 m².
Primærrom: 125 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, bad, tre soverom og tv-stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning.

Sportsbod beliggende på boligens nordvest side på ca. 7 kvm.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Areal: 624 kvm, Eierform: Eiet tomt

Solrik tomt opparbeidet med steinlagt/singlet gårdsplass, gressplen og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Flere biloppstillingsplasser på tomten.

Ellers parkering i gaten etter gjeldende bestemmelser for området.

Byggemåte

Se vedlagt boligsalgsrapport avholdt av Kenneth Lesteberg i Anticimex AS, med rapportdato 25.07.2021 for teknisk beskrivelse av eiendommen.

Enebolig fra 1988. Gulv på grunn av betong. Grunnmur av lettklinkerblokker. Yttervegger og etasjeskillere av trekonstruksjoner. Fasader utført i
liggende kledning. Takkonstruksjonen er utført i saltaksform utvendig tekket med betongtakstein. Profilert/glatt entrédør av tre med glassfelt.
Terrassedører og vinduer med karmer av tre og to-/tre-lags glass fra 1988 og 2017. Vinduer med karmer av tre og to-lags vareglass fra byggår.

Det fremkommer i tilstandsrapporten at følgende punkter har fått tilstandsgrad 2:
Bad 1. etasje: TG2 satt pga. naturlig ventilasjon, drenering fra innebygget sisterne ikke registrert, sprekk/riss i flis under innredning og skade på flis inni innredning, det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, samt alder på membran.
Bad 1. kjeller: TG2 satt pga. naturlig ventilasjon, drenering fra innebygget sisterne ikke registrert, det registreres bomlyd i stort omfang under gulvfliser, samt usikkerhet rundt om sluket er skiftet.
Bad 2 kjeller: TG2 satt pga. tilkomst til sluk under dusjkabinett ikke er tilfredsstillende, det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, usikkert om slukmansjett og klemring er benyttet, samt ikke mulig å måle lokalfall rundt sluket grunnet plassering av dusjkabinett/badekar.
Kjøkken 1. etasje: TG2 satt pga. det ikke er montert komfyrvakt.
Kjøkken kjeller: TG2 satt pga. parkett bærer preg av alder/slitasje.
Overflater gulv kjeller: TG2 satt pga. Sprekk/riss i to gulvfliser på soverom 2, det registreres bomlyd i stort omfang under gulvfliser, laminat bærer preg av alder/slitasje.
Innvendige trapper: TG2 satt pga. det ikke er rekkverk i trappen.
Etasjeskiller: TG2 satt pga. det er noe merkbare skjevheter i boligen.
Vinduer: TG2 satt pga. vinduer med to-lags vareglass fra byggeår.
Yttertak: TG2 satt pga. symptomer på slitasje og elde er registrert på tekkingsoverflate og undertak, samt stedvis start på sprekker i mønestein samt takstein.
Drenering: TG2 satt pga. grunnmursplater mangler klemlist mot nordvest og nordøst. Usikkert om grunnmur mot sydvest og sydøst er fuktsikret med grunnmursplater eller tilsvarende.
Vann- og avløpsledninger: TG2 satt pga. alder.

Deler av kjelleren er i dag innredet som en utleiedel. Dette er ikke søkt om og godkjent hos kommunen.
Boligen er registrert som enebolig iht. informasjon fra kommunen.

For ytterligere informasjon henvises det til tilstandsrapporten vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger hverken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen.
Det ble ved lovendring 1. juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.

Eiendommen er registrert som tatt i bruk 21.06.1988 iht. matrikkelrapport.

Barnehage / skole i området

Støtvigenga barnehage, 0,7 km

Larkollen skole (1-7 kl.), 0,3 km
Rygge ungdomsskole (8-10 kl.), 10,6 km
Hoppern ungdomsskole (8-10 kl.), 15,3 km
Malakoff videregående skole, 12,4 km
Kirkeparken videregående skole, 13,7 km

Adgang til utleie

Boligen er selveiet og kan således fritt leies ut.

Oppvarming

Gulvvarme på alle bad og ett soverom. Vedovn i spisestue. Luft-luft varmepumpe plassert i spisestue/kjøkken i 1. etasje og i stue/kjøkken kjeller. Forøvrig elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 25 568 pr. år

De kommunale avgiftene inkluderer; Eiendomsskatt, vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr, samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

Boligen og 3 nabohus har et felles pumpeanlegg. Kostnad for dette er variabelt, men har i snitt ligget på ca. kr. 3.000,- i året.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 616 212 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 818 361 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål.

Kommuneplaner:
Id: KP_3002
Navn: Kommuneplanens arealdel 2021-2032
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 24.03.2021
Delareal: 624 kvm, Arealbruk: Boligbebyggelse, nåværende
Anngitt hensyn: Bevaring kulturmiljø

For bygninger innenfor kap. "kulturmiljø boligområder" i Kommuneplan for kulturminner, kulturmiljøer og kulturlandskap 2009-2021, skal alle byggetiltak vurderes spesielt med hensyn til kulturhistorisk og arkitektonisk verdi. Larkollveien 752 går inn under denne kategorien.

Reguleringsplaner:
Id: M150
Navn: Reguleringsplan Larkollveien - Støtvig
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 14.12.2000
Delareal: 624 kvm, Formål: Boliger
Delareal: 624 kvm, Formål: Bevaring av bygninger

Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende er tinglyst på eiendommen:

1989/7304-2/87 Erklæring/avtale  
09.08.1989
Solidarisk ansvar for drift-og vedlikehold av pumpestasjon.
Gjelder denne registerenheten med flere

1989/7307-2/87 Erklæring/avtale  
09.08.1989
Solidarisk ansvar for vedlikeh. av adkomsten m.v.
Gjelder denne registerenheten med flere

1990/3274-1/87 Erklæring/avtale  
21.03.1990
Rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:134 Bnr:333  
Rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:134 Bnr:334 
Rett til adkomst over d.e. iht.tegning.

1990/3274-2/87 Erklæring/avtale  
21.03.1990 
Best.om solidarisk ansvar for vedlikehold av adkomstvei.
Gjelder denne registerenheten med flere

1990/3274-3/87 Erklæring/avtale  
21.03.1990 
Eier av d.e. skal bære 1/4 av de løpende drifts- og vedlikeholdskostnader av pumpestasjon på bnr.333.

Rettigheter på andre eiendommer:

1964/6242-2/87 Bestemmelse om veg  
19.12.1964 
Rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:134 Bnr:57  
Med flere bestemmelser

1989/5749-1/87 Erklæring/avtale  
27.06.1989 
Rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:134 Bnr:57  
Rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:134 Bnr:332  
Rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:134 Bnr:333  
Rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:134 Bnr:334  
Bestemmelse om veg
Med flere bestemmelser

1989/5910-2/87 Best. om adkomstrett  
29.06.1989 
Rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:134 Bnr:57  
Rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:134 Bnr:332  
Rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:134 Bnr:334  
Med flere bestemmelser

1989/7304-3/87 Erklæring/avtale  
09.08.1989 
Rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:134 Bnr:57  
Rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:134 Bnr:332  
Rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:134 Bnr:334  
Rett til å benytte pumpestasjon som skal oppføres på denne eiendommen

1989/7307-3/87 Bestemmelse om veg  
09.08.1989 
Rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:134 Bnr:57  
Rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:134 Bnr:332  
Rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:134 Bnr:333

1989/10796-4/87 Erklæring/avtale  
03.11.1989 
Rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:134 Bnr:57  
Rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:134 Bnr:333  
Rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:134 Bnr:334  
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om vedlikehold av adkomstareal

Følgende er tinglyst på hovedbølet:

1936/576-3/87 Bestemmelse om vannrett  
25.03.1936 
Rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:134 Bnr:46  
Bestemmelse om vannledning
Årlig avgift nok 5,-.
Gjelder denne registerenheten med flere

1958/990008-1/87 Elektriske kraftlinjer  
07.11.1958
RETTIGHETSHAVER
RYGGE ELEKTRISITETSVERK
Gjelder denne registerenheten med flere

1988/1726-1/87 Erklæring/avtale  
23.02.1988 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
BYGGEFORBUD PÅ NÆRMERE ANGITT AVSTAND/OMRÅDE
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

1991/183-1/87 Best. om vann/kloakkledn.  
09.01.1991 
Rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:134 Bnr:47  
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

1996/1025-1/87 Best. om vann/kloakkledn.  
13.02.1996
Rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:134 Bnr:109  
Gjelder denne registerenheten med flere

2002/4201-1/87 Best. om adkomstrett  
15.05.2002
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:134 Bnr:95 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:134 Bnr:95 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:134 Bnr:95 Snr:3  
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:134 Bnr:95 Snr:4  
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:134 Bnr:95 Snr:5  
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:134 Bnr:343  
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:134 Bnr:382  
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:134 Bnr:383  
Gjelder denne registerenheten med flere

2003/8834-1/87 Erklæring/avtale  
26.09.2003 
Bestemmelse om senking/lukking av grøft/bekk/kanal/elv
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

2005/12632-2/87 Bruksrett  
27.12.2005
Rettighetshaver: Knr:3002 Gnr:134 Bnr:395
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

2007/576503-7/200 Erklæring/avtale  
17.07.2007
Rettighetshaver:ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av høyspenningsluftledninger
Gjelder denne registerenheten med flere

2016/55357-1/200 Jordskifte  
20.01.2016 
Sak: 0100-214-0022 Solheim
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle kommunale skatt- og avgiftskrav.

Vei/vann/avløp

Privat vei. Offentlig vann og avløp til eiendommen. Privat stikkledning frem til offentlig nett.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til thorbjornsen@meglergaarden.no eller SMS: 41 63 68 86 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).


Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Larkollveien 752, 1560, Larkollen, Gnr. 134 bnr. 57 i Moss kommune

Oppdragsnummer

92-21-0131

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Verdivurdering