Larkollen , Vardeveien 13 hus 2

Larkollen - En unik og flott enebolig med sjøutsikt. Boligen er under oppføring. Salg av kontraktsposisjon.

10 600 000

 • Prisantydning:

  10 600 000,-

 • Totalpris:

  10 628 872

Beregnet totalkostnad: 10 600 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 27 500,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 1 100 000,-)) -------------------------------------------------------- 28 872,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 10 628 872,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Eierseksjon

 • Primærrom:

  198 m²

 • Bruksareal:

  216 m²

 • Soverom:

  4

 • Byggeår:

  2021

 • Gårdsnummer:

  134

 • Bruksnummer:

  223

 • Finnkode:

  217296486

 • Sist endret:

  14.07.2021 08:28

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 86%

  eier sin egen bolig

 • 10%

  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

 • 85%

  har bolig på over 120 kvm

 • 78%

  av boligene er eldre enn 20 år

 • 33%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Høyt og fritt på en sydvestvendt kolle med sol fra morgen til kveld, finner du Vardeveien 13 med en av sine 4 nye eneboliger. Beliggende på en
høyde i terrenget med nydelig utsikt til fjorden og de naturskjønne omgivelsene i Larkollen. Eiendommen leveres nøkkelferdig med opparbeidet tomt og fellesområde. Det betyr at du kan sette bort hageredskapene for en stund og heller starte med å nyte eiendommen og takterrassen fra første innflytningsdag.
Boligen er over 2 plan og består av entrè, 2 bad, 3 soverom, vaskerom, åpen stue-/kjøkkenløsning, tv-stue og sportsbod.
Med andre ord, god plass til familien.

Salg av kontraksposisjon

Dette prospektet beskriver salg av kontraktsposisjon for en konkret bolig under oppføring. Ny selger overtar selgers (førstegangskjøpers) rettigheter og plikter i henhold til opprinnelig kontrakt.
Det gjøres oppmerksom på at transport av kjøpekontrakt og lovpålagte garantier kan være betinget av samtykke fra utbygger og garantist, jfr. hovedkontrakten. Det gjøres særskilt oppmerksom på at garantier etter bustadoppføringslova § 12.
Ved kjøp av kontraktsposisjon må hovedkontrakten overtas med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og lovpålagte garantier. Opprinnelig kontrakt regulerer alle forhold knyttet til leveransen av boligen. Det forutsetter at kjøper grundig har gjennomgått den opprinnelige kjøpekontrakten, før bud inngis. Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpstilbud på kontraktposisjonen er akseptert. Det tas forbehold om at utbygger aksepterer transport av opprinnelig kontrakt og at garantistiller godkjenner transport av garantien/e. Eventuelle forbehold som kjøper har tatt skal være avklart. Dersom det er forbehold i opprinnelige kontrakten som ikke er hevet ved inngåelse av kontrakt på kontraktsposisjonen, og utbygger gjør gjeldende ett eller flere av disse med den følge at opprinnelig kontrakt bortfaller, vil også kontrakten bortfalle. Eventuelle innbetalte midler tilbakebetales tillagt den til enhver tid gjeldende rente på klientkonto.
I tilfeller hvor det oppstår mangler eller forsinkelser i forhold til opprinnelig kontrakt, eller overlevering er av en slik art at kontrakten heves, vil kjøper kunne ha krav på tilbakebetaling av vederlaget som er betalt til selger i hovedkontrakten (utbygger), men ikke kjøpesummen for kontraktsposisjonen som er betalt til videreselgeren (førstegangskjøperen). Det vil ikke være anledning til å endre på kontraktsvilkårene i den opprinnelige kontrakt
med mindre entreprenøren aksepterer å reforhandle kontraktsvilkårene.Det gjøres oppmerksom på at transport av kjøpekontrakt og lovpålagte garantier kan være betinget av samtykke fra utbygger og garantist, jfr. hovedkontrakten. Det gjøres særskilt oppmerksom på at garantier
etter bustadoppføringslova § 12 og § 47 er begrenset til opprinnelig kjøpesum iht hovedkontrakt og omfatter følgelig ikke evt. kjøpesum for kontraktsposisjonen.
Skulle noe virke uklart - kontakt megler.

Innhold

2.etasje; Entrè, gang, wc, stue/kjøkken, tv-stue.
1.etasje: 3 soverom, stue, 2 bad, vaskerom, teknisk rom og sportsbod.
Fleksibel planløsning - begge stuer (1. og u.etg) kan gjøres om til soverom, slik at det kan være 3-5 soverom i huset.

Standard

Boligene er tenkt stilrene og funksjonelle med gjennomført kvalitet og med de små detaljene som gjør den store forskjellen. Kombinasjonen av tradisjonelle og moderne materialer gir helhetsinntrykket et ekstra løft og de rene linjene gir deg uendelige muligheter for å sette ditt personlige preg på ditt hjem.
Hvert hus får en relativt tett fasade med høytsittende vinduer mot nord for å motvirke innsyn - mens en privat hage og åpen fasade med mye glass mot syd, gir en nydelig utsikt mot sjøen.

Standard innvendig

INNVENDIGE VEGGER
Innvendige vegger leveres med gips platekledning og isolasjon. Vegger baderom og kjøkken forsterkes for oppsetting av kjøkken- og baderominnredning. Vegger på bad flislegges. Nødvendige vertikale og horisontale bæringer, og innkassinger/sjakter for føring av tekniske
anlegg, er ikke påført tegninger.
LISTVERK:
Ingen list rundt vinduer. Innvendige dører og gulv belistes med glatt hvit karmlist (str 8-10 cm). Spikerhull i listverk vil bli sparklet og overmalt på byggeplass.
INNVENDIGE DØRER
Innvendige dører leveres som hvitmalt Swedoor med enkel karm. Dørvridere, låsskilt og skyvedørsbeslag (kopp) leveres i børstet stål.
GULV OG ETASJESKILLER
Gulv på grunn utføres i betong. Kjeller utføres i grunnmurselementer forsterket med betong. Etasjeskiller utføres som isolert trebjelkelag med overliggende spon og parkett, 200 mm isolasjon og underliggende himling av gips. Evt. underliggende bjelker og tekniske føringslinjer vil i prinsippet bli innkasset/lagt i nedforet himling.
OVERFLATER GULV, VEGGER OG HIMLINGER
Vegger og himlinger i beboelsesrom og innvendige boder leveres som sparklet og 2 strøk malt gips.
Gulv i beboelsesrom (u/ bod og bad) leveres med Wideplank 1-stavs eikeparkett fra Montér (230 x 2300), hvitoljet. Vaskerom, bad og boder leveres med fliser. Garasje leveres med ubehandlede vegger og himlinger. Gulv som støvbundet betong m/ membran. Endelig løsning besluttes i detaljprosjekteringen.
ELEKTRO
Anlegget leveres ihht. gjeldende forskrifter, inkludert NEK 400. Det leveres som vanlig skjult anlegg med innfelt materiell. Det leveres ikke skjult anlegg i brannvegger mv. Det legges tomme trekkrør for kabel-TV til hver bolig. Kabel, tilknytningsavgift og abonnement betales av kjøper til innholdsleverandør. Innholdsleverandør trekker kabler. Kjøper bestiller selv internett + tv-tjenester fra innholdsleverandør.
Hovedtavle og måler plasseres i hver av boligene. Det leveres 1 stk innvendig el-skap med fordelingstavle med jordfeilbryter og automatsikringer innfelt i vegg. Alle stikkontakter bortsett fra til komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin leveres doble. Komfyrvakt medfølger.
I pris inngår forskriftmessig antall elektropunkter ihht. NEK 400. Det vil bli satt av lampepunkter i himling i alle sove- og oppholdsrom. I entre, bad og kjøkkenavd. leveres downlights.
BELYSNING
4 stk «up/down»- vegglamper utvendig
1 stk takkuppel i bod og teknisk bod
2 stk lysarmatur i garasje
Downlights
4 stk på hvert bad
2 stk på WC
4 stk i vaskerom
4 stk vegglamper i trapp
6 stk kjøkken
Stikkontakter og brytere leveres i Elko Pluss standard hvit utførelse. I stue, spisestue og soverom leveres takpunkt uten lyskilde. Ved hoveddør monteres ringeklokke. Det er inkludert 2 tv-stikk. I garasje monteres 2 stk lysarmatur i himling, samt dobbelstikk på vegg.
1 stk lader til 1 stk el.bil. Komplette tegninger for elektroplan vil bli tilgjengelig etter detaljprosjektering.
SIKKERHET
Det leveres brannvarsleranlegg i hver etasje i tråd med krav i NEK 400. I tillegg leveres ett pulverslukningsapparat i hver etasje. Det medfølger 3 nøkkelsett til hver boenhet.
TRAPPER
Innvendige trapper med lukkede trinn. Vanger og håndløper malt hvit. Trinn og opptrinn i eike-beiset finish
Endelig leverandør besluttes i detaljprosjekteringen.
VANN OG AVLØP
Som spillvannsledninger legges PVC-rør i grunnen,lagt i bjelkelag og sjakter. Vannledninger legges skjult i lettvegger som «rør i rør» - system.
GENERELL LEVERANSE:
Stoppekran og innfelt koblingsskap for «rør i rør» -system. Sluklist ( Unidrain) i gulv på våtrom. Vanlig sluk vaskerom. Varmtvann fra varmtvannsbereder (200l). Vegghengt klosett med soft-close sete/lokk på alle bad. Innfelt dobbelvask (enkel WC) på bad med ettgreps garnityr. Termostat dusjbatteri med garnityr til dusjnisje og badekar. Kran og avløp for vaskemaskin i vaskerom. Ettgreps kjøkkenbatteri og vaskerom.
Opplegg for oppvaskmaskin i kjøkkenbenk. Elektronisk magnet vannstoppventil m/sensor ihht. gjeldende krav.
1. stk jordingsmuffe for avløp. Det monteres en frostfri utekran til hver boenhet på bakkeplan.
VENTILASJON
Boligene leveres med balansert ventilasjon ihht. gjeldende krav. Naturlig ventilasjon i garasjen med ventiler som hindrer fuktansamling.

Kjøkken

Kjøkken, vaskerom, garderobe og baderomsinnredning leveres av Custom Kitchen & Interiors. CK&I leverer plassbygde møbler og interiør til en lang rekke prestisjeprosjekter. Med heltre og moderne materialer som Corian får du en enestående opplevelse av møbelsnekker-kvalitet i hver minste detalj, noe som hever totalinntrykket til et helt eget nivå. Stilrent og funksjonelt, med gjennomført kvalitet som gir et varig uttrykk som tåler både endringer i interiørmoter og daglig bruk i mange år fremover.

Bad

Boligen vil ha 2 bad, samt et wc-rom.
Baderomsinnredning leveres av Custom Kitchen & Interiors AS (www.cki.no). Det er medberegnet kr 35.000,- inkl mva for innredning, frakt og montasje. Baderominnredning kan trekkes ut og avregnes mot egne tilvalg. Innredning utover denne prisgruppe vil tillegges som tilvalg.

Vaskerom

Vaskerominnreding leveres av Custom Kitchen & Interiors AS (www.cki.no). Det er medberegnet kr 31.000,- inkl mva for innredning u/hvitevarer.Vaskerominnredning kan trekkes ut og avregnes mot egne tilvalg. Innredning utover denne prisgruppe vil tillegges som tilvalg.

Terrasse

Terrasse leveres med brunfarget 28 x 120 Royal. Impregnerte terrassebord med riller, eller liknende leverandør.

Uteareal

Tomten leveres ferdig opparbeidet og vil fremstå som en grønn og pen tomt. Det tas forbehold om at deler av utomhus arealet kan ha en senere ferdigstillelse pga. årstid. Det legges ferdigplen på hagearealene, men ikke på områder hvor helning ikke tillater det. Innkjøring opparbeides ihht. avtale med grunneier. Opparbeidet granittrapp ned til kjellerdør. Evt. nødvendige støttemurer leveres i granitt.
Felles gangveier og bilveier gruslegges eller asfalteres med drenasfalt avhengig av overvannsprosjektering.
Rammes inn med granittkantsten. Innkjøring løses ihht tegning. Portstolper konstrueres med samme panel som fasade, med belysning på hver stolpe. Annen beplantning som er vist på 3D bilder er kun for illustrasjon og inngår ikke i leveransen. Sameiet må ta stilling til ytterligere beplanting.
Utbygger står for oppdeling av utearealer og at bruksrett vil bli regulert som et vedlegg til vedtektene.

Soverom

Boligen har i utgangspunktet 3 soverom, men man kan med enkle grep, få både 4 og 5 soverom i boligen.

Beliggenhet

Larkollen er stedet for deg som drømmer om landlig idyll, men  likevel vil ha kort vei til det urbane livet. Med sine tradisjonelle trevillaer, gode naboskap og sentrale plassering i Østfold, er dette et flott og populært sted å bo. Her er gangavstand til det meste; en av Norges flotteste 18-hulls golfbaner, fabelaktige forhold for kiting og ikke minst Larkolluka med moro for hele familien.
Sommerparadiset Larkollen har siden 1800-tallet tiltrukket seg ferierende fra fjern og nær med sin vakre og sjønære beliggenhet.
Her er solrike strender, naturskjønne omgivelser og utallige turmuligheter både til lands og til vanns. Ta med familien på tur langs Blomsterstien og Kyststien, eller gå tørrskodd til øya med navnet Danmark ved lavvann.
Ærverdige Støtvig Hotel kan friste med gastronomiske opplevelser i tillegg til spaanlegg, bibliotek, bowlingbane og mer til. Omgitt av et frodig hageanlegg og beliggende helt i vannkanten med 200 meter sandstrand, ligger alt til rette for badeliv både ute og inne i hotellets spa- og badeavdeling. Tvers over gaten finner du Losen café- og restaurant, eller «Pub'en» på folkemunne i Larkollen. Her er det gjester og aktivitet hele året. For det meste lokalbefolkningen om vinteren, men om sommeren yrer det av ferigjester og liv her med konserter, show, markeder og arrangementer for store og små. Larkollen er viden kjent for sine mange flotte sandstrender. Velg og vrak mellom langgrunne strender med høyt siv og nyperoser eller svaberg hvor du kan sole deg og stupe rett ut i brådypet.
Larkolluka er et fast og populært arrangement om sommeren, til glede for både fastboende og feriegjester. Den tradisjonsrike aktivitetsuka har
aktiviteter som passer alle aldersgrupper, med alt fra seiling, sandslottkonkurranse og olabilløp til konserter, rekeaften og standupshow.
Skulle man likevel bli rastløs er det kun 20 minutter med bil til Moss, Sarpsborg og Fredrikstad, og 50 minutter med bil til Oslo.
På toppen av Vardefjellet, rett bak huset, finner du en steinrøys som kanskje bare ser ut som en haug av steiner for mange. Men denne
røysen forteller oss mye mer enn som så. Denne er fra bronsealderen - Vikingtidens krybbe og ble restaurert på dugnad av Larkollen Vel i 1984. Den ligger på det høyeste punktet på Vardefjellet og er et yndet turmål for alle som ønsker å nyte utsikten over Oslofjorden mot vest.
I Larkollen trenger man ikke bekymre seg om trafikk og forsinkelser når familien skal avsted.
En liten spasertur fra Vardeveien 13 er både barnehage, Larkollen skole og Larkollen-hallen med helsestudio. Med sykkel er du på stranda eller i
Larkollen sentrum på et øyeblikk. Kun 1,5 km til matbutikk. Nyt en bedre middag eller en hyggelig kveld på kafé - og gå hånd i hånd hjem etterpå.
Korte avstander gjør livet litt lettere i Larkollen!

Oppgjør

I tillegg til kjøpesum betaler kjøper dokumentavgift med 2.5% av andel tomteverdi. Tomtens verdi er kr. 3.500.000,- og dokumentavgift vil være kr. 87.500,-. I tillegg påløper tinglysningsgebyrer p.t. kr. 585,- for skjøte og kr. 787,- pr panteobligasjon. Det betales også et oppstartsgebyr til sameiet på kr. 6000,-.
Det forutsettes at en delinnbetaling på kr. 100.000,-  ved transport av garanti som innbetales ved kontraktsinngåelse til meglers klientkonto for prosjektet. Delinnbetaling fra kjøper forutsetter at selger har stilt garanti i henhold til bustadoppføringslova § 12. Alle renter på beløp innbetalt til meglers klientkonto tilfaller i sin helhet kjøper. Det kan ikke tas pant i kjøpt bolig for delinnbetalingen.
Hovedoppgjør (resterende kjøpesum og omkostninger) skal innbetales til meglers klientkonto senest èn uke før overtagelse av boligen. Forsinkes betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelsen og 30 dager for øvrige avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve handelen og foreta dekningssalg av eiendommen.
1: Kontant ved kontraktsignering kr. 100.000,-
2: Betaling i forkant av overtagelse (resterende kjøpesum og omkostninger ihht. kjøpekontrakt): Kr. 10 594 872,-
Total innbetaling 1. og 2.: kr. 10 694 872,-
Det forutsettes at kjøper fremlegger bekreftelse på finansiering av kjøpet umiddelbart etter aksept av bud! Kjøpesummen med tillegg av alle omkostninger betales til meglers klientkonto dagen før overtagelse av eiendommen skal skje. Det gjøres oppmerksom på at megler er underlagt lov om hvitvasking som innebærer en plikt til å melde fra til Økokrim om evt.  mistenkelige transaksjoner.

Felleskostnader

Hver seksjon bærer sine egne kostnader som forsikring, strøm , kommunale utgifter, tv m.m. Sameiet i fellesskap kan endre dette etter generalforsamling.

Sameie

Hver eierseksjon vil ha utgang til terreng med egen bruksrett til andel fellesareal. Det vil bli stiftet et sameie med pliktig medlemskap. Sameiet vil kreve inn årlig/månedlige innbetalinger for å betjene felleskostnader (drift og vedlikehold av fellesareal).

Forretningsfører

Sameiet selv vil besørge forretningsførsel ved innflytning. Sameiet selv kan bestemme om forretningsførselen skal settes bort ved avstemning på generalforsamling.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Boligen vil være fullverdig forsikret frem til overtagelse. Kjøper må selv besørge forsikring etter overtagelsesdatoen.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter ligger vedlagt.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

P- rom: 198 kvm
Bruksareal: 216 kvm

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglergaarden & Partners visningsskilt i forbindelse med visninger.

Tomt

Areal: 2 193 kvm. Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Hver seksjon har tildelt en eksklusiv bruksrett som er hensiktsmessig i forhold til beliggenhet på tomten.
Utbygger står for oppdeling av utearealer og at bruksrett vil bli regulert som et vedlegg til vedtektene.
Deler av innkjøringen til tomten går over festet grunn og samtlige seksjoner vil måtte dele den årlige festeavgiften.
Hver seksjon betaler en festeavgift på kr. 2000,- pr. år. Kontakt megler for mer info.

Garasje / Parkering

Ja, i egen dobbelgarasje.

Byggemåte

Boligene blir oppført ihht. bestemmelsene i Plan og Bygningsloven og TEK 17 byggeforskrifter.
Det etableres isolert betongplate på fundament fast grunn/sprengstein. Det monteres radonduk.
FUNDAMENT
Det etableres isolert betongplate på fundament fast grunn/sprengstein. Det monteres radonduk.
YTTERVEGGER
Yttervegger leveres som isolerte vegger med utvendig liggende panel. Trepanel leveres med lerk. Kuttflater behandles på byggeplass. Det anbefales at kjøper påser at trepanel får en ny behandling inn to år fra ferdigstillelse. Panel trekkes ned over kjellerens yttervegger ned til dreneringsplate. Yttervegger mot terreng leveres med pusset betong med isolasjon og dreneringsplate.
VINDUER, YTTERDØRER OG GARASJEPORTER
Vinduer med malte trekarmer med samme farge utvendig og innvending. Fargekode NCS S-3000N eller tilsvarende. U-verdi tilfredsstiller energikrav/energiregnskapet. Dører til terrasse leveres i samme kvalitet og utførelse som vinduer. Det tas forbehold hvilke vinduer som vil kunne åpnes/ fastkarm pga. brannprosjekteringen. Endelig vindusutforming og plassering kan avvike i forhold til hva som er vist i salgsprospektet.
TAK
Takkonstruksjon utføres ihht. TEK 17 byggeforskrifter. Takflater leveres med sinkplater. Endelig løsning besluttes i detaljprosjekteringen. Takrenner i sink.
UTVENDIG HOVEDDØR
Swedoor m/ glass og sidefelt i farge Michigan Grå e.l,eller tilsvarende dør fra annen leverandør med FG (forsikringsgodkjent) låssystem. Dørvridere leveres i børstet stål.
UTVENDIG BODDØR
Swedoor tett dør i farge Michigan Grå e.l, eller tilsvarende dør fra annen leverandør.FG ( forsikringsgodkjent) låssystem. Dørvridere leveres i børstet stål.
GARASJEPORT
Swedoor leddport i tilsvarende farge som vinduer eller tilsvarende fra annen leverandør. Det leveres 2 stk el.åpnere til hver boenhet.
SOLAVSKJERMING
Øvre terrasse (over garasje) leveres med markise i farge grå e.l.

Ferdigattest / brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest skal foreligge innen overtagelse. Dersom det kun foreligger midlertidig brukstillatelse ved overtagelse er det utbyggers ansvar å besørge ferdigattest.

Barnehage / skole i området

Barnehage i gangavstand.
Larkollen skole (1.-7.) i gangavstand.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut.

Oppvarming

Elektriske varmematte i alle oppholdsrom med parkett foruten soverom. Elektriske varmekabler i alle flislagte rom. Panelovner i soverom. Varmepumpe i stue/ kjøkken, av type Mitsubishi - Kaiteki 6600, eller liknende leverandør og produkt. Peisovn i stue m/ stålpipeløp, av type HWAM 2630 hvit fra Varmefag, eller liknende leverandør og produkt.

Energimerking

Boligens varmetap og energibehov er dimensjonert iht. teknisk forskrift av 2017, TEK 17. Leilighetene vil minimum oppnå energimerke C.

Kommunale avgifter

Kommuneale avgifter fastsettes av kommunen etter overtagelse.

Formuesverdi

Eiendommens ligningsverdi fastsettes etter ferdigstillelse i forbindelse med første ligningsoppgjør.
Likningsverdien vil normalt være 25-30% av kjøpesum.
Likningsverdien for primærboliger og sekundærbolig fastsettes etter forskjellige brøker. Kjøper skal selv sende inn opplysningene om adresse, areal, boligtype, byggeår til skattemyndighetene. Se nærmere info på www.skatteetaten.no.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål.
Reguleringsplan M115. Vedtaksdato: 05.09.1991 
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2018/1690486-2/200  Bestemmelse om adkomstrett 14.12.2018 21:00 
Årlig leiebetaling kr. 2000
Overført fra: 3002-134/223
Gjelder denne registerenheten med flere
2020/3410056-1/200  Seksjonering 30.11.2020 21:00 
Opprettet seksjoner: snr: 4
Formål: Bolig
Tillegsdel: Grunn
Sameiebrøk: 1/4

Vei/vann/avløp

Det er offentlig vei, vann og avløp frem til tomten/eiendommen for sameie.
Vei og avløp fra tomtegrense er privat for sameie og her har alle seksjonene et felles vedlikeholdsansvar etter sameiets vedtekter.
Deler av innkjøringen på tomten går over festet tomt og hver seksjon vil være ansvarlig for ¼ del av årlig festeavgift så sant ikke sameiet bestemmer noe annet.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på meglergaarden.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til thorbjornsen@meglergaarden.no eller SMS: 41 63 68 86 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ferdigstillelse

Boligbyggingen er godt i gang og forventet ferdigstillelse er 4. kvartal 2021. Forsinkelser utover dette vil ikke utløse krav om dagmulkt. Utbygger vil varsle overtagelsedag 4-6 uker før ferdigstillelse.

Diverse

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Forbehold

Det tas forbehold om at det kan bli mindre endringer som følge av prosjektering, videre bearbeiding detaljering av prosjektet ved arkitekt og rådgivere. Det tas forbehold om uvanlig lang saksbehandlingstid for midlertidig brukstillatelse i Plan og Bygningsetaten, Moss Kommune. Det skal søkes ferdigattest umiddelbart etter at prosjektet er ferdigstilt. Det tas forbehold om at planskisser kun er ment som forslag og standardleveranse kan avvike fra disse. Der det er avvik mellom planskisser og leveransebeskrivelse er det leveransebeskrivelsen som gjelder. Selger forbeholder seg retten til å transportere kontrakten til egnet entreprenør.
3D bilder: Det tas forbehold om at det vil være avvik, både når det gjelder utsikt og utsyn, samt bygningsmessig avvik. 3D bildene er ment som illustrasjoner. Overtakelse av bolig og fellesareal skjer fra entreprenør via byggherre og til den enkelte kjøper/sameiet. Senest en uke før overlevering skal entreprenør sammen med kjøper og byggherre avholde forhåndsbefaring. På dette tidspunkt skal entreprenørens arbeider være ferdigstilt på en slik måte at det ikke er grunnlag for å nekte overtakelse av arbeidene etter Bufl § 15.

Bustadoppføringsloven

Salg av boligene er underlagt «Lov om avtalar med forbrukar om oppføring av ny bustad med mer» (Bustadoppføringslova) av 13. juni 1997 nr. 43, og «Lov om eierseksjoner» (eierseksjonsloven) av 16. juni 2017 nr. 65. I tilfeller hvor kjøper er profesjonell i henhold til Bustadoppføringslova, dvs gjør kjøpet som ledd i næringsvirksomhet, kan selger kreve at avtalen reguleres av Lov om avhending av fast eigedom (avhendingslova) 3. juli 1992 nr. 93. Tilsvarende gjelder dersom boligen er ferdigstilt på avtaletidspunktet og selges senere enn 6 mnd etter ferdigstillelse, slik at avhendingslova rettmessig kan benyttes istedenfor bustadoppføringslova. Utbygger kan i slike tilfeller velge at boligen bli solgt «as-is» i henhold til avhendingslova.

Garantistiller

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovens bestemmelser. Garanti etter §12 vil bli transportert til ny kjøper i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelt videresalg bekostes ikke av utbygger. Her kan det tilkomme et administrasjonsgebyr.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.
2018/1690486-2/200  Bestemmelse om adkomstrett 14.12.2018 21:00
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Vardeveien 13 hus 2, 1560, Larkollen, Gnr. 134 bnr. 223 snr. 2, leilighetsnr. 2 orgnr. 912394956 i Moss kommune

Eier

Fredrik Kværnmo Aase

Oppdragsnummer

92-21-0114

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Verdivurdering