Moss , Dronningens gate 30

Moss / Sentrum - Stor, innholdsrik leilighet i toppetasjen - heis - nærhet til alt - balkong med flott utsikt - må sees!

8 900 000

Visninger

 • Visning etter avtale med megler

  Husk påmelding til visning

 • Prisantydning:

  8 900 000,-

 • Totalpris:

  9 131 522,-

 • Fellesutgifter:

  6 411,-

Beregnet totalkostnad: 8 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 222 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 900 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 231 522,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 9 131 522,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Eierseksjon

 • Primærrom:

  202m²

 • Bruksareal:

  202m²

 • Bruttoareal:

  222 m²

 • Etasje:

  5

 • Soverom:

  3

 • Byggeår:

  1933

 • Modernisert:

  2000

 • Gårdsnummer:

  2

 • Bruksnummer:

  697

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  218548968

 • Sist endret:

  10.05.2022 14:30

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 70%

  eier sin egen bolig

 • 84%

  har bolig mellom 60-120 kvm

 • 59%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 48%

  er gift

 • 32%

  har høyskoleutdanning

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Dronningens gate 30!
Leiligheten ligger i byggets femte etasje med adkomst via felles trappeoppgang eller heis.
En flott og innbydende leilighet over et stort areal, midt i byens hjerte.
Boligen holder en god standard og kan friste med blant annet 3 soverom, badstu, stor og åpen stue og en flott utsikt over by og sjø fra balkongen.

Stuen er u-formet og gir flere møbleringsmuligheter. Her har du i tillegg et flott peisområde som gir en fantastisk atmosfære i vinterhalvåret. Rett til neste rom finner du spisestue, her kan du innrede som du måtte ønske da rommet er av god størrelse. Et perfekt rom for å dekke et skikkelig langbord. Den store bokhyllen fungerer som en romdeler, hvor du kan pynte med flotte detaljer og bøker. På andre siden av hyllen finner du et stort kjøkken med rikelig med oppbevaringsplass, i tillegg til arbeidsplass. Vinduene i leiligheten gir godt med naturlig lys.
Leiligheten byr på 3 soverom hvor ett av dem har skyvedørsgarderobe. Rommene er av god størrelse og holdt i tidløse farger.
Ett flislagt bad som ble pusset opp i ca. 2000. Badet er innredet med hvite fliser og med et badekar som ønsker deg velkommen etter en lang dag. Badet byr også på badstu. Leiligheten har også ett toalettrom og ett vaskerom - perfekt for husets vaskeansvarlig.
Alt i alt, en fin og innholdsrik leilighet med en flott beliggenhet for de som ønsker å bo sentralt.

Ved å bo i Dronningens gate, hører det med å kunne historien til dette ærverdige bygget:

Arkitektene Leif og Ernst Thorp med bistand av arkitekt Fr. E. Thoring Skrågata var engasjert i 1930 for å bringe trafikken fra Storgata lettere opp til Dronningens gate. Men den nye gata manglet bebyggelse, og de kjente Oslo-arkitektene ble engasjert for å tegne et tidsmessig forretningsbygg på trekant-tomten. Byplanvedtektene tilsa byggehøyde på 3 etasjer så her måtte det gis dispensasjon for de 5 etasjene. Tomten var heller ikke større enn husets grunnflate, og med alle 5 etasjene ga dette en sensasjonell tomteutnyttelse. Det var derfor ikke så rart at Parkgården ble kalt skyskraperen. Det bærende system var av jernbetong med teglforblending mellom de lange vindusbåndene, i annen etasje helt gjennomløpende i den daværende Parkrestaurant. Huset svevde på en måte over den gjennomsiktige første etasje av glass, og ga et storbymessig preg i lille Moss, og den var virkelig også en fin og gjennomført representant for funksjonalismen. Eiendommen ble tidligere regulert for bevaring og skulle videreføres som hensynsone i Sentrumsplanen i 2015. Dette falt ut ved en feiltakelse. Eiendommen er nå bevaringsverdig på bakgrunn av sin alder, autensitet, sjeldenhet og representativitet.

Innhold

Entrè, gang, tre soverom, baderom, badstu, vaskerom, toalettrom, stue, spisestue og kjøkken.
Samtidig disponerer leiligheten to kjellerboder.

Innvendige overflater:
Gulvflater belagt med parkett og fliser.
Malte slette flater på vegger.
Malte slette flater samt treverk i himlinger.
Malte slette innerdører.

Utstyr

Skyvedørsgarderobe i entré og på ett soverom.
Callinganlegg.
To stykk Daikin luft til luft varmepumper.
Badstu.
Radiatorer tilkoblet felles luft til vann varmeanlegg.
Sikringsskap med automatsikringer.
Boligen har røykvarslere og brannslukkingsapparat.
Kjøleskap medfølger ikke.

Entré

Velkommen inn til en lys og romslig entrè.
Entrèen er flislagt, har downlights i himling og godt med lagringsplass i skyvedørsgarderobe.
I enden av gangen er det utgang til vestvendt balkong, med flott utsikt!

Stue

Stuen er u-formet, noe som gir et spennende uttrykk.
Stuen gir rom for flere møbleringsmuligheter og har bl.a. et fint peisområde.

Kjøkken

Luftig kjøkken med integrert komfyr med keramisk koketopp, oppvaskmaskin og side-by-side kjøl og frys med vanntilførsel. Kjøkkeninnredningen består av slette frontert, laminert benkeplater og nedfelt dobbel oppvaskkum. Samt fliser, stikkontakter og belysning mellom benkeplate og overskap. Kjøkkenet har rikelig med skap- og benkeplass som gjør det praktis til daglig bruk. Et perfekt kjøkken for deg som er glad i å lage mat, med plass til å invitere nære og kjære.

Vaskerom

Separat vaskerom fra ca. 2000 med flislagt gulv med to nivåer, pussede veggflater og trepanel i himling. Opplegg for vaskemaskin.

Toalettrom

I tillegg er det et separat toalettrom som er innredet med heldekkende servant som er vegghengt.
Gulvmontert toalett fra Porsgrund.

Bad

Delikat flislagt baderom fra 2000 med varmekabler i gulv. Badet er innredet med badekar, servant med innredning, speil med belysning over og inngang til din personlige badstu.

Badstuen har flislagt gulv, trepanel på vegger og i himling. Sittebenk av treverk.
Elektrisk badstuovn. Glassdør. Lufteventiler på vegg.

Ifølge selger har det vært lukt fra badet ved kraftig vind ute og ved bruk av kjøkkenvifte og peis. Det er montert en elektrisk avtrekksvifte på bad for å få undertrykk i bad for direkte avtrekk fra rommet og ut. Styret i sameiet vil være med å utbedre dette om det fortsetter.

Balkong

Med utgang fra gangen finner du vestvendt balkong på ca. 18 m2. Balkongen byr på en hyggelig sitteplass på sommerstid med utsikt over både by og sjø.

Soverom

Boligens soverom ligger i samme området i leiligheten hvor det ene soverommet har tilgang til balkongen rett utenfor døren. Hovedsoverommet med plass til dobbeltseng og innebygd skyvedørsgarderobe. Rommet er malt i en moderne og delikat farge.
Soverom 2 og 3 er av god størrelse med plass til seng og garderobe, malt i hvitt som gir et åpen og luftig følelse.

Beliggenhet

Dronningens gate 30 har en flott beliggenhet midt i Moss sentrum.  Med gågaten noen får meter unna vil du ha tilgang til en rekke cafèer, butikker og byens kjøpesenter Amfi Moss med forretninger, spisesteder og servicetilbud. Ved senteret finner du også bussterminalen med alle linjer som gjør det å enkelt å forflytte på seg. Togstasjon ligger også kun 7 minutters gange unna. For et godt måltid som både frister øyne og smakssanser finnes bla. veletablerte Cafè Riis og mikrobryggeriet lett tilgjengelig i Møllebyens rustikke lokaler. Samtidig vil vi fremover se nye cafèer åpne i sjarmerende deler av byen. I Møllebyen finner du også byens Kino. Leiligheten ligger i en fin gangavstand til den nye bydelen på Verket som ligger i idylliske omgivelser, rett ved både sjø og Mosseelven. Verket Scene har sin beliggenhet her og kan tilby kultur og underholdning.
En kort rusletur gjennom sentrum tar deg ned til kanalen hvor Peppes Pizza og Fiskebasaren har store sosiale uteområder langs vannet, en plass som kryr av koselig stemning og liv i sommersesongen. Her opplever du by-sommeren i Moss på sitt beste. Andre vei, også en kort gå tur, finner du cocktail som kan by på kaffe på dagtid og byens beste cocktails på lune sommerkvelder. Her får du en ordentlig lounge atmosfære hvor du kan nye praten og en vakker sommerkveld.
Over kanalbroen finner du vakre Jeløy med noen av de flotteste turmulighetene, idylliske kanalparken og bystranden Sjøbadet. Gå en flott tur langs vannkanten ut mot Framnes, gjennom Reierskogen og rundt til naturskjønne Alby. Her kan du også sette deg ned på den snart nyåpnede cafèen i et vakkert gammelt bygg og i omgivelser som bringer ro i sjelen, før turen vender hjemover.
Veien er heller ikke lang til Mossemarkens store nettverk av løyper, inkludert preparerte skispor og kunstsnøanlegg.

Med andre ord, i Dronningens gate 30 vil du bo "midt i smørøyet" hvor alle fasiliteter og natur er tilgjengelig for deg.

Felleskostnader

Kr. 6 411,- pr.mnd.
Felleskostnadene inkluderer bl.a. bidrag til driftskostnader som heis, felles forsikring, varme og kommunale avgifter.
Kr. 800,- av felleskostnadene blir avsatt hver mnd, til felles vedlikeholdsfond. Per i dag er det kr. 100 000,-  i dette fondet.

Vedlagt ligger fordelingsoversikt over felleskostander. Her kommer det frem svært høye kostnader på oljefyr. I følge selger ble denne summen redusert med kr. 20 000,-. Sameiet har investert i ett nytt varmeanlegg som vil fjerne kostnaden med oljefyringsutgifter. (Det vil som følge av dette komme en økning i størmutgifter).

Andel formue

18 742

Sameie

Sameiet Dronningens gate 30
Org.nr. 916 967 594

Sameiet består av 5 bolig- og næringsseksjoner med felles tomteareal.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Ingen kjente planer pr. 11.05.21.

Forsikring

Eiendommen er fullverdiforsikret i IF med polisenr. SP1203796,5,1.

Regnskap

Regnskapsfører: ADM AS.
Regnskap for 2019 ligger vedlagt.

Vedtekter / husordensregler

De øvrige seksjonseierne har ikke forkjøpsrett og det kreves ikke styregodkjennelse av ny kjøper.

Husdyrhold

Det er tillatt med dyrehold.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

5. etasje:
Bruttoareal: 222 m².
Bruksareal: 202m².
Primærrom: 202m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè, gang, tre soverom, baderom, badstu, vaskerom, toalettrom, stue, spisestue og kjøkken.
I tillegg disponerer leiligheten to kjellerboder oppmålt til henholdsvis ca. 9m² og ca. 14m².

Trapperom ved entré, heis og innvendig trapp for rømning er medregnet i boligens BRA. Det er takstbransjens retningslinjer for arealmåling som er
lagt til grunn.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglergaarden & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 250 kvm. Eierform: Eiet tomt.

Garasje / Parkering

Selger leier to parkeringsplasser rett ved leiligheten pt.
Denne leieavtalen kan forlenges dersom kjøper ønsker det. Det betales kr. 500,- pr. mnd. pr. parkeringsplass.

Byggemåte

Se vedlagt boligsalgsrapport avholdt av Christian Josefsen i Anticimex AS, med rapportdato 18.03.2022 for teknisk beskrivelse av eiendommen.

Grunnmur av murkonstruksjoner.
Yttervegger, etasjeskillere og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Utvendig fasade forblendet med teglstein.
Tilnærmet flat takkonstruksjon, utvendig tekket med papp/membran. (Taket er ikke besiktiget).
Leiligheten har slett entrèdør av stål. Balkongdør og vinduer med trekarmer og to- og tre-lags glass fra ombyggingsår/2019.

Utgang fra gang til vestvendt balkong på ca 18 m2. Bærende konstruksjoner av betong belagt med fliser. Rekkverk av glass og metall.
Rekkverkshøyde målt på tilfeldig sted til ca 1,31 meter. Stikkontakt og belysning på vegg. Manuell markise.

Det fremkommer i tilstandsrapporten at følgende punkter har fått tilstandsgrad 2:
Bad: Membranens alder. Halvparten av anbefalt brukstid er passert. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til sluk ved veggdusj er ikke tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.
Vaskerom: Redusert avtrekkseffekt  v. lukket dør da ventilasjonsspalte ikke er etablert. Alder på vannrør. Plassering av sluket. Stedvis malingsavflassing nederst på vegg. Bomlyd i enkelte gulvfliser indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Vurderer at det ikke er benyttet membran på våtrom, tilfredstiller ikke krav til fukt- og lekkasjesikkerhet. Alder på avløpsrørene av støpejern. Fuktindikatorinstrumentet viser utslag som ikke helt kan utelukke at det er fukt i veggen/etasjeskilleren mot baderom.
Kjøkken: Stedvis knirk og preg av slitasje på gulv. Ikke etablert lekkasjesikring ifm. kjøleskap med vanntilførsel.
Toalettrom: Vannrør og avløpsrør alder. Ventilasjonsspalte dør/tersekl er ikke etablert, derav redusert avtrekkseffekt v. lukket dør.
Øvrige rom: Stedvis knirk og stedvis preg av alder/slitasje. Enkelte innedører har slitasje/skader. Dørbladet til innedør til vaskerom har kontakt med dørterskel, noe som gjør at døren ikke lukkes.
Tekniske anlegg: Vannrør er ikke plugget mot varerør ved varmtvannsbereder. Alder på røropplegg til radiator.

Merk: Selger mener å ha fanget noen sølvkre i plastfangere.

For ytterligere informasjon henvises det til tilstandsrapporten vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Seksjonen er i dag regulert til næring, dette er nå søkt og godkjent omgjort og blir tinglyst iløpet av noen få uker.

Dette var en næringsseksjon i "PARKGÅRDEN" oppført ca 1930. Ingen attester fra nybygg. Bygget ble seksjonsdelt i 1995. Det foreligger en ferdigattest for seksjon 4. Seksjon 6 er senere omgjort til bolig, arealt i 5.etasje ble godkjent ombygget til to boenheter i 1997, noe som antagelig ikke ble gjennomført, da det i dag bare er en boenhet i 5.etasje H0501. Søknad om reseksjonering er under behandling, men ikke godkjent av Kartverket ennå.

Barnehage / skole i området

Skarmyra barnehage
Bytårnet skole
Kirkeparken videregående
Malakoff videregående

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet, vedfyring og 2 radiatorer tilkoblet felles luft til vann varmeanlegg. I tillegg er det to stykk Daikin luft til luft varmepumper fra år ca. 2000.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 13 075,- pr. år.
De kommunale avgiftene inkluderer eiendomsskatt.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 184 160 pr. 19.12.31
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 262 974 pr. 19.12.31

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Gården er registrert som bevaringsverdig i Byantikvarens Gule liste.
Kulturminne ID 270396-0 ref www.kurlturminnesok.no
Vernedato: 30.06.20
Vernestatus: Kommunalt listeført

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Reguleringsplaner:
Id: KP_3002
Navn: Kommuneplanens arealdel 2021-2032
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan med ikrafttredelse 24.03.2021
Delarealer:  250 m2
Arealbruk: Sentrumsformål,Nåværende
Delareal: 250 m2
BestemmelseOmrådenavn: Avvikssone støy
KPBestemmelseHjemmel: Byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav

Id: 363
Navn: Sentrumsplan Moss
Plantype: Kommunedelplan
Status: Endelig vedtatt arealplan med ikrafttredelse 15.06.2015
Delarealer: 248 m2
KPHensynsonenavn: H570_5
KPAngittHensyn: Bevaring kulturmiljø
Delareal: 2 m2
KPHensynsonenavn: H570_3
KPAngittHensyn: Bevaring kulturmiljø

Id: 363
Navn: Sentrumsplan Moss
Plantype: Kommunedelplan
Status: Endelig vedtatt arealplan med ikrafttredelse 15.06.2015
Delarealer: 5 m2
Arealbruk: Veg,Nåværende
Delareal: 2 m2
KPHensynsonenavn: H570_3
KPAngittHensyn: Bevaring kulturmiljø
Delareal: 244 m
Arealbruk: Sentrumsformål,Nåværende
Delareal: 248 m2
KPHensynsonenavn: H570_5
KPAngittHensyn: Bevaring kulturmiljø

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1933/900131-1/87  Erklæring/avtale.  21.03.1933
1933/904790-1/87  Erklæring/avtale  21.03.1933
1995/4336-7/87  Erklæring/avtale. 16.06.1995

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avlø til eiendommen. Privat stikkledning frem til offentlig nett.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.

Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til johnsen@meglergaarden.no eller SMS: 99 12 60 50 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
Bad:
Membran er vurdert til å ha en alder som tilsier at halvparten av anbefalt brukstid er passert.
Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til sluk ved veggdusj er på tilfeldig sted målt til ca 10 millimeter. Dette er vurdert til ikke å være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet. Nivåforskjell på sluk under badekar er ikke kontrollert.
Vaskerom:
Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket.
Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at halvparten av anbefalt brukstid er passert.
Sluket er plassert høyt i forhold til gulvets nedre nivå, og dette medfører at vann på nedre gulvnivå ikke vil kunne nå sluket.
Stedvis malingsavflassing nederst på vegg.
Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
Det vurderes at det ikke er benyttet membran på våtrommet. Rommet tilfredsstiller ikke krav til fukt- og lekkasjesikkerhet Vaskerommet har vegger av mur/betong og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling. Fuktindikatorinstrument viser utslag på nedre del av vegg mellom bad og vaskerom som ikke helt kan utelukke at det er fuktskade i veggen/etasjeskilleren. Anbefales ytterligere undersøkelser for å få en bekreftelse eller avkreftelse på fuktskade.
Sluk er etablert på gulvets øverste nivå. Dersom det oppstår en vannlekkasje på gulvets laveste nivå vil ikke lekkasjevann ha mulighet til å renne til sluk.
Avløpsrør av støpejern er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.
Kjøkken:
Det er stedvis knirk i gulvet. Gulvet bærer preg av slitasje.
Toalettrom:
Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket.
Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at halvparten av anbefalt brukstid er passert.
Avløpsrør av støpejern er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.
Øvrige rom:
Det er stedvis knirk i gulvet. Gulvet bærer stedvis preg av alder/slitasje.
Badstue:
Det ble ikke foretatt boring for inspeksjonshull og fuktmåling grunnet konstruksjonstype/konstruksjonsmateriale. Slik hulltaking er normalt en effektiv
metode for å kunne avdekke skader inne i utsatt konstruksjon.
Vannrør:
Vannrørene er ikke plugget mot varerør ved varmtvannsbereder.
Røropplegg til radiatorer er vurdert til å ha en alder som tilsier at halvparten av anbefalt brukstid er passert.
Elektrisk anlegg:

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

De øvrige seksjonseierne har ikke forkjøpsrett.

Adresse og matrikkel

Dronningens gate 30, 1530, Moss, Gnr. 2 bnr. 697 snr. 6, leilighetsnr. 501 orgnr. 916967594 i Moss kommune

Oppdragsnummer

92-21-0106

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Verdivurdering