Moss , Sjøhagen brygge - A41

Sjøhagen brygge / Moss - 2-roms selveierleilighet i toppetasjen - umiddelbar nærhet til sjø og natur!

2 690 000

 • Prisantydning:

  2 690 000,-

 • Totalpris:

  2 706 372

Beregnet totalkostnad: 2 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 15 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 690 000,-)) -------------------------------------------------------- 16 372,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 706 372,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Eierseksjon

 • Primærrom:

  41 m²

 • Bruksareal:

  42 m²

 • Oppholdsrom:

  1

 • Soverom:

  1

 • Byggeår:

  2021

 • Gårdsnummer:

  3

 • Bruksnummer:

  1902

 • Finnkode:

  212341603

 • Sist endret:

  15.04.2021 13:03

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 82%

  eier sin egen bolig

 • 4%

  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

 • 46%

  har bolig på over 120 kvm

 • 92%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 36%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Dette prospektet beskriver salg av kontraktsposisjon for en konkret bolig under oppføring. Ny selger overtar selgers (førstegangskjøpers) rettigheter og plikter i henhold til opprinnelig kontrakt. Ved kjøp av kontraktsposisjon må hovedkontrakten overtas med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og lovpålagte garantier. Opprinnelig kontrakt regulerer alle forhold knyttet til leveransen av boligen. Det forutsetter at kjøper grundig har gjennomgått den opprinnelige kjøpekontrakten, før bud inngis. Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpstilbud på kontraktposisjonen er akseptert. Det tas forbehold om at utbygger aksepterer transport av opprinnelig kontrakt og at garantistiller godkjenner transport av garantien/e. Eventuelle forbehold som kjøper har tatt skal være avklart. Dersom det er forbehold i opprinnelige kontrakten som ikke er hevet ved inngåelse av kontrakt på kontraktsposisjonen, og utbygger gjør gjeldende ett eller flere av disse med den følge at opprinnelig kontrakt bortfaller, vil også kontrakten bortfalle. Eventuelle innbetalte midler tilbakebetales tillagt den til enhver tid gjeldende rente på klientkonto. I tilfeller hvor det oppstår mangler eller forsinkelser i forhold til opprinnelig kontrakt, eller overlevering er av en slik art at kontrakten heves, vil kjøper kunne ha krav på tilbakebetaling av vederlaget som er betalt til selger i hovedkontrakten (utbygger), men ikke kjøpesummen for kontraktsposisjonen som er betalt til videreselgeren (førstegangskjøperen). Det vil ikke være anledning til å endre på kontraktsvilkårene i den opprinnelige kontrakt med mindre entreprenøren aksepterer å reforhandle kontraktsvilkårene. Det gjøres særskilt oppmerksom på at garantier etter bustadoppføringslova § 12 og § 47 er begrenset til opprinnelig kjøpesum iht hovedkontrakt og omfatter følgelig ikke evt. kjøpesum for kontraktsposisjonen. Skulle noe virke uklart - kontakt megler.

Innhold

Leiligheten inneholder:
4. etasje: Entre, bad, teknisk rom, et soverom og en åpen stue-/ kjøkkenløsning med utgang til en balkong på ca. 6,7 kvm.

Megler

Eiendomsmegler MNEF: Vilde Svarstad Johnsen.
Epost: johnsen@meglergaarden.no
Mobil: 99 12 60 50
Megler: Bjørn Erik Thorbjørnsen 
Epost: thorbjørnsen@meglergaarden.no
Mobil: 416 36 886

Standard

Kjøkken.
Kjøkkeninnredning leveres som hvit glatt fra Sigdal.
Bad.
På bad leveres antall enheter innredning som vist på kontrakts tegning, med underskap, (evt. også overskap), servant og benkeplate i nærmeste standard størrelse (ikke veggtilpasset).
Gulv.
Entré, stue, kjøkken, soverom, og bod leveres med 12-14 mm 1-stavs hvitpigmentert eikeparkett. Bad og evt. WC leveres med lys grå, matt 30x30 cm flis type Vitra Ark eller tilsvarende. Dusj sone leveres med samme type flis i mindre format for fall til sluk.
Vegger.
Innvendige vegger leveres sparklet og malt. Bad leveres med, lys grå, matt, 30x60 cm flis. På WC leveres sokkelflis, lys grå, matt, og sparklet og malte vegger.
Himlinger.
I rom med full takhøyde leveres himling i malt gips med mulighet for tilvalg av spotbelysning. Der himling fôres ned i leiligheten på grunn av tekniske anlegg leveres malt gips

Entré

Gang med plass til å henge fra seg yttertøyet. Tilknytten gangen er det en teknisk bod.

Stue

Åpen stue-/ kjøkkenløsning med utgang til en balkong.

Kjøkken

Kjøkkeninnredning leveres som hvit glatt fra Sigdal.

Bad

På bad leveres antall enheter innredning som vist på kontrakts tegning, med underskap, (evt. også overskap), servant og benkeplate i nærmeste standard størrelse (ikke veggtilpasset).

Balkong

Balkong på ca. 6,7 kvm.

Soverom

Et soverom med plass til dobbeltseng og en garderobeløsning.

Beliggenhet

Velkommen til fredelig kystidyll på bryggekanten, 400 meter fra toget.
En beliggenhet uten sidestykke i sitt distrikt gjør dette til svært attraktive boliger med kvaliteter det er langt mellom: Vestvendt beliggenhet og fantastiske solforhold. Fabelaktig plassering rett på bryggekant. Spennende arkitektur og en strandsone som nærmest kryper inn mellom bygningskroppene. Sjøhagen Brygge gir deg en hverdag i takt med bølgeslag skjærgård, med topp moderne leiligheter i kombinasjon med en sjelden tilgjengelighet.
Idylliske Sjøhagen ligger helt inntil fylkesgrensen mot Akershus i Moss kommune mellom Moss og Son.
Her vil du bo tett på sjøen og store friområder, likevel med kort vei til sentrum. Til idylliske og maritime Son sentrum er det kun noen få kilometer og her finner du kafeer, restauranter, butikker, spahotell rammet inn av båtliv, gamle skipperhus og trange gater.
Som navnet antyder, har det en umiddelbar nærhet til sjøen. Du spaserer til badestrand på Kulpe på få minutter.
Dette er et rent friluftsområde med strand og svaberg, avgrenset av småbåthavner i hver ende. Like til nå har denne idyllen vært mosseregionens best bevarte hemmelighet - en perle bare for de innvidde.
Større shoppingmuligheter er det på Mosseporten ved den sydlige avkjøringen fra E6 til Sjøhagen eller i Moss sentrum der du har et stort kjøpesenter, samt gågate, kino, kafeer osv.
Godt og trygt er det for barna da skoleveien er relativt kort og enkel med gang- og sykkelvei helt frem til Nøkkeland skole, som har alle trinn på grunnskolenivå, samt SFO. Det finnes gode fasiliteter på skolens uteområde som kunstgressbane, ballbinge og sandvolleybane. Dette er med på å gi et fint aktivitetstilbud også etter skoletid. I tillegg er nyere Sjøhagen FUS Barnehage innenfor gangavstand.
Hverdagslige innkjøp kan du enkelt gjennomføre ved nærbutikkene KIWI og REMA1000, begge lett tilgjengelig langs adkomstveiene syd- og nordfra til Sjøhagen.

Felleskostnader

Kr. 1.764,- pr. mnd. og vil dekke: oppvarming i alle oppholdsrom (stue, kjøkken, entre), stell av grøntarealene, snømåking, vedlikehold og pliktig service av heis, trappevask, felles strøm, forsikring, bakel TV/bredbånd (grunnpakke), renovasjon, forretningsførsel og revisjon. Fellesutgifter for parkeringsplass i garasjekjeller tilkommer med ca. kr. 200,- pr. parkeringsplass og bod pr. mnd.
Følgende kostnader er ikke inkludert i fellesutgiftene og betales av den enkelte seksjonseier: Eiendomsskatt, vann- og kloakkavgift, innboforsikring, strømforbruk i egen seksjon og kabel-tv/bredbånd utover grunnpakke.

Sameie

Leiligheten selges som eierleilighet, og vil bli organisert i et boligsameie etter eierseksjonsloven. Det vil bli utarbeidet vedtekter som regulerer forholdet mellom seksjonene. Kjøper har full råderett over sin eierseksjon, og hver seksjon kan pantsettes særskilt og uavhengig av de øvrige i sameiet. Eierseksjonssameiets navn er foreløpig ikke bestemt.

Forsikring

Bygg og eiendom vil være forsikret av selger frem til og med overtagelsen, deretter tegnes en bygningsforsikring på vegne av sameiet. Kjøper må selv tegne innbo- og løsøreforsikring.

Vedtekter / husordensregler

Foreløpige vedtekter foreligger. Husordensregler er under utarbeidelse og vil tildeles senere. Se vedlegg.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Prisantydning

2 200 000,- (Opprinnelig kjøpesum)
   490 000,- (Vederlag for kontrakt)
2 690 000,- (Prisantydning)

Omkostninger

15 000,- (Dokumentavgift)
10 000,- (Likviditet i oppstartfasen)
202,- (Panteattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
--------------------------------------------------------
26 372,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 716 372,- (Totalpris inkl. omkostninger)
NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Boligens areal

Primærrom: 42 kvm
4. etasje:
Bruksareal: 42,5 m².
Primærrom: 41,7 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglergaarden & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Fellestomt.
Tomten på 3008m2 vil bli opparbeidet ihht utomhusplanen.

Garasje / Parkering

En biloppstillingsplass i felles garasjekjeller.

Byggemåte

Generelle opplysninger:
Boligene oppføres etter gjeldende byggeforskrift TEK 17.
Generelt leveres boligen med toleranseklasser etter NS 3420 med normalkrav for boliger.
Konstruksjon:
Bygningen utføres med bærekonstruksjon i betong og stål, plassbygd og/eller prefabrikerte elementer. Fasadene utføres hovedsakelig som pusskledning med gjennomfarget puss i ulike farger med innslag av panel/trebaserte elementer ved balkonger, skodder, mellom vinduer og i fasade ved inntrukken toppetasje. Rekkverk utformes i glass og stål med pulverlakkert overflate. -  Innvendige vegger utføres i hovedsak som stenderverk med min. 50 mm isolasjon, kledd med gipsplater. Vegger mot naboleiligheter og trapperom vil ha overflate i sparklet og malt betong. Takkonstruksjonene får isolasjon papp/folietekking på oversiden og nødvendig fall til sluk. På takflate utenfor leiligheten med takterrasse legges det sedumdekke.

Ferdigattest / brukstillatelse

Selger skal fremskaffe ferdigattest for boligen. Kjøper er kjent med at slik ferdigattest normalt vil foreligge først en stund etter overtagelsen, og avhenger blandt annet av årstid knyttet til ferdigstillelse av utomhusområdene. Dersom ferdigattest ikke foreligger ved overtagelsestidspunket gjennomføres overtagelsen mot midlertidig brukstillatelse.

Barnehage / skole i området

1. - 10. trinn
Nøkkeland skole
Nøkkelandsveien 32
1538 Moss
1. - 10. trinn
Children internatiomal school
Moss Verk 1
1534 Moss

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut.

Oppvarming

Det leveres vannbåren gulvvarme med termostater i alle oppholdsrom (stue, kjøkken, entrè). På baderom leveres elektriske varmekabler i gulv. Det leveres stikkontakter under vinduene i soverom for eventuell ønsket montasje av panelovn i soverom (panelovner kan leveres som tilvalg).
Varme til gulvvarme og tappevann leveres fra felles energisentral i kjeller.
Lokalt fjernvarmeanlegg etableres i forbindelse med senere byggetrinn. Frem til dette er satt i drift vil el-kjele besørge produksjon av varmtvann til forbruk og oppvarming.
Fordelerskap og styringer vil bli plassert etter utbyggers vurderinger.

Energimerking

Byggene og leilighetene blir prosjektert iht. Teknisk Forkrift av 2017 og de fleste leilighetene vil holde energiklasse B. Enkelte leiligheter med mye glassfasade vil kunne få klasse C.

Formuesverdi

Ligningsverdien er foreløpig ikke fastsatt i det ligningsverdien fastsettes av Skatt Øst. Ligningsverdien vil normalt være på ca. 25-30 % av førstegangs kjøpesum. For øvrig gjøres oppmerksom på nye regler for fastsettelse av ligningsverdi der kjøper selv må sende opplysninger om adresse, areal, boligtype og byggeår til skattemyndighetene.

Regulering

Området er rugulert til boligbebyggelse og næring. Se vedlegg for reguleringsplan.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende er tinglyst på eiendommen:
1916/905803-1/87  Bestemmelse om gjerde 20.12.1916 
best om sidespor
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3002-3/1902
Gjelder denne registerenheten med flere
1961/376-1/87  Erklæring/avtale 01.02.1961 
vedr sidespor
NSBs betingelser vedtas
Overført fra: 3002-3/1902
Gjelder denne registerenheten med flere
1980/9582-1/87   ** Diverse påtegning  09.12.1980 
Kontrakten er transportert til Norske Shell AS
1996/8318-1/87  Elektriske kraftlinjer 17.10.1996 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Rettighetshaver ØSTFOLD ENERGIVERK AS
Overført fra: 3002-3/1902
Gjelder denne registerenheten med flere
2000/10537-1/87   ** Diverse påtegning  09.11.2000 
Nye vilkår
1996/8318-1/87  Elektriske kraftlinjer 17.10.1996 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Rettighetshaver ØSTFOLD ENERGIVERK AS
Overført fra: 3002-3/1902
Gjelder denne registerenheten med flere

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til thorbjornsen@meglergaarden.no eller SMS: 41 63 68 86 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Leiligheten antas å være klar til overtagelse 1. Kvartal 2022.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Garantier

Boligene selges i henhold til Lov om bustadoppføring, og selger plikter å stille bankgaranti på 3 % av kjøpesum i byggetiden og 5 % av kjøpesum i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Overføring av kjøpers delinnbetaling fra megler til selger er avhengig av at selger har stilt garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47. Kostnader ved eventuelle påkrevde endringer av garantier knyttet til videresalg eller transport av kjøpekontrakt bekostes ikke av selger. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Oppgjør

Det forutsettes en delinnbetaling på kr. 375.000,-  ved signatur av kontrakt siden det er innbetalt 10 % av selger. Innbetales ved kontraktsinngåelse til meglers klientkonto for prosjektet. Delinnbetaling fra kjøper forutsetter at utbygger har stilt garanti i henhold til bustadoppføringslova § 12. Det kan ikke tas pant i kjøpt bolig for delinnbetalingen. Hovedoppgjør (rest kjøpesum og omkostninger) skal innbetales til meglers klientkonto senest èn uke før overtagelse av eierseksjonen. Forsinkes betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelsen og 30 dager for øvrige avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve handelen og foreta dekningssalg av eiendommen.
1: Kontant ved kontraktsignering 10% av opprinnelig kjøpesum kr. 220.000,-
2: Betaling i forkant av overtagelse (resterende kjøpesum og omkostninger ihht. begge kjøpekontraktene: Kr. 2.496.372,-
Total innbetaling 1. og 2.: kr. 2.716.372,-
Det forutsettes at kjøper fremlegger bekreftelse på finansiering av kjøpet umiddelbart etter aksept av bud! Kjøpesummen med tillegg av alle omkostninger betales til meglers klientkonto dagen før overtagelse av eiendommen skal skje. Det gjøres oppmerksom på at megler er underlagt lov om hvitvasking som innebærer en plikt til å melde fra til Økokrim om evt.  mistenkelige transaksjoner.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Avhendingsloven

Salg av kontraktsposisjoner reguleres av avhendingslovens § 1-1 (4).

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Sjøhagen brygge, 1538, Moss, Gnr. 3 bnr. 1902 i Moss kommune.

Eier

Tommy Dilling

Oppdragsnummer

92-21-0070

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Verdivurdering