Moss , Veverbakken 119

Nøkkeland- Flott og innholdsrik enebolig - Dobbeltgarasje med loftsrom - Stor og solrik tomt som innbyr til familiehygge

5 500 000

 • Prisantydning:

  5 500 000,-

 • Totalpris:

  5 670 272

 • Ligningsverdi:

  1 288 931,-

Beregnet totalkostnad: 5 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 156 250,- (Dokumentavgift) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 170 272,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 670 272,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  149 m²

 • Bruksareal:

  151 m²

 • Bruttoareal:

  165 m²

 • Oppholdsrom:

  2

 • Soverom:

  3

 • Byggeår:

  2000

 • Gårdsnummer:

  3

 • Bruksnummer:

  2343

 • Energimerking:

  D

 • Finnkode:

  215173055

 • Sist endret:

  06.05.2021 19:45

Innhold

Boligen inneholder:
1.etasje: Entrè, baderom, stue, kjøkken, matbod og vaskerom.
2.etasje: Stue, 3 soverom og bod.
Dobbeltgarasje: Garasjerom og loftsrom.
Utebod.
Boligen har for øvrig god lagringsplass i blant annet kneloft, matbod, vaskerom, utebod og garasje.

Standard

Veverbakken 119 er en flott og innholdsrik familiebolig over to plan. Eiendommen har en fin beliggenhet høyt i terrenget med noe sjøutsikt fra kjøkken og hovedsoverom i 2.etasje, samt. utsikt over vakker natur. Fra boligen er det kort vei til barnehager, skoler og Moss sentrum med alle sine fasiliteter. Kort vei til E6 som tar deg i retning nord og sør. Stor og hyggelig hage som innbyr til lek og tilrettelegger for herlig sommerhygge med basseng mens solen steker. Parkere kan du gjøre i dobbeltgarasje eller på gruslagt gårdsplass. Perfekt loftsrom over garasje som praktisk kan benyttes til hjemmekontor i disse dager, eller som kan brukes som et fristed til de eldre barna.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 
                                 
Innvendig har boligen delvis standard fra byggeår 2000, men har vært gjenstand for flere oppgraderinger i senere tid. Velkommen inn til romslig entrè med god plass til å henge fra seg ytterklær. I tilknytning til gangen finner du ett av husets to baderom. Videre kommer du til stuen som oppleves svært tiltalende med store vindusflater som skaper en fantastisk romfølelse. Fra stuen kan du trekke deg ut til terrassen som strekker seg over 100 kvm. Kjøkkenet er i klassisk stil med frittstående hvitevarer. I tilknytning til kjøkken er det matbod, og vaskerom med utslagsvask og egen inngang. I husets 2.etasje finner du ytterligere en stue til, 3 soverom og baderom. Hovedsoverommet ligger i suiteløsning til badet.
Oppgraderinger fra 2014-2021: Lagt gulv i entré (2011), stuer og soverom. Montert panelplater. Malt vegg- og himlingsflater. Skorstein av lettklinkerbetong fra byggeår. Peisovn i stue 1. etasje fra byggeår. Vannbåren varme til gulv i 1. etasje
Velkommen til en hyggelig gjennomgang av boligen på visning.

Entré

Velkommen inn!
Via et koselig, overbygget inngangsparti ønsker en romslig entrè deg velkommen. Rommet er tidløst med laminat på gulv, vannbåren gulvvarme og malte smartpanel. Det er plass til ønsket entrémøblement. Rommet ligger i tilknytning til ett av husets to baderom.

Stue

Fra knutepunktet kommer du videre inn til den sosiale sonen, nemlig stuen og kjøkkenet. Stuen oppleves luftig og har store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys. Stuen lar seg enkelt møblere med sofaløsning og tilhørende møblement. Det er laminat på gulv, med vannbåren gulvvarme. Malte veggflater og god takhøyde. Peis i stuen som varmer på kalde dager. Fra stuen er det utgang til en deilig terrasse og videre ut til hagen.
Loftstuen i 2.etasje er belagt med laminat, har malte veggflater og god takhøyde. God plass til ønskelig møblement. Stuen ligger i direkte tilknytning til husets 3 soverom.
Loftsrom over dobbeltgarasje har gulvareal på 24 kvm. Gulvet er belagt med laminat, vegger og skråtak med malt panel, og himling med malte plater og downlights. Perfekt loftsrom som praktisk kan benyttes til hjemmekontor i disse dager, eller som kan brukes som et fristed til de eldre barna.

Kjøkken

Fra stuen kommer du videre til stort og familievennlig kjøkken, med rom for spisebord. L-formet kjøkken med kjøkkeninnredning fra byggeår med profilerte fronter. Det er laminert benkeplate, fliser mellom benkeskap og overskap, benkeskapbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Det ble lagt nytt gulv og malt kjøkkenfronter i 2020. I direkte tilknytning til kjøkken er matbod og vaskerom med egen inngang.

Bad

Bad 1.etasje:
Boligen innehar to baderom, ett i hver etasje. Baderommet i 1.etasje er fra byggeår og er av god størrelse. Det er fliser på gulv med varme, og fliser på vegger. Himling med malte plater. Baderommet innehar gulvmontert toalett, dusjkabinett, vegghengt servantskap med skuffer og dører, servant med ett-greps armatur, veggskap og speil med overlys og stikkontakt på vegg.
Bad 2.etasje:
Baderommet i 2.etasje ligger i suiteløsning med hovedsoverommet og er fra byggeår, med unntak av: Servant, servantskap og dusjkabinett er fra omkring 2016. Toalett er fra 2018. Det er fliser på gulv med varme, flislagte vegger, og himling med malt panel. Baderommet innehar gulvmontert toalett, dusjkabinett, boblebadekar fra Coral spa, vegghengt servantskap med skuffer, servant med ett-greps armatur, speilskap med overlys på vegg, og veggskap. Det er tilgang på kneloftet fra baderommet.
Vaskerommet ligger i 1.etasje med egen inngang som kan være svært nyttig for barnefamilier og dyrehold. Vaskerommet er fra byggeår, og innehar vegghengt utslagsvask med ett-greps armatur, og opplegg for vaskemaskin. Det er flislagt gulv med vannbåren gulvvarme.

Terrasse

Fra stuen er det utgang til stor terrasse på ca. 100 kvm som strekker seg langs syd- og vestsiden av boligen. Skjermet uteplass hvor man kan nyte deilige sommerdager og de gode solforholdene.

Hage

Eiendommen i seg selv gir deg en god følelse så fort du kommer inn i hagen, innbyr til lek og tilrettelegger for herlig sommerhygge med basseng mens solen steker. Heng opp hengekøyen mellom trærne og legg deg ned i den hyggelige hagen. Tomten er pent opparbeidet med store solrike uteplasser og gir et meget god intrykk med innslag av naturlige elementer som fjell, beplantning og naturlig vegetasjon.  Innkjørselen er opparbeidet med singel til garasje og inngangsparti.

Soverom

Boligen har tre, relativt store soverom som er i husets 2.etasje. Fra alle soverommene er det tilgang til kneloft.

Beliggenhet

Veverbakken 119 ligger i et veletablert boligområde, på Kambo / Nøkkeland i Moss kommune. På Kambosenteret som ligger i gåavstand er det dagligvarebutikk Coop Extra, frisør, Nille og apotek. Flere shoppingmuligheter er det på Mosseporten en kort biltur unna, der et stort antall forretninger er samlet under samme tak. Moss sentrum er ca. 7 minutter unna med bil.
I sykkelavstand fra boligen ligger Kulpe, en trivelig sandstrand hvor kyststien passerer. Langs kyststien finner du flere fine badeplasser, vakkert kulturlandskap og store friområder. Mossedistriktet er kjent for sine flotte turområder, blant annet Mossemarka. Her er det opplyste løyper og preparerte langrennsspor på vinterstid. Veverbakken ligger like i nærheten av marka. Vansjø ligger innen kort avstand fra eiendommen, her er det flotte turmuligheter rundt vannet, sommer som vinter.
Det er kort avstand til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. Kambo stasjon ligger i gåavstand fra boligen. Det tar ca. 15 - 20 min å gå fra huset til stasjonen, med hyppige avganger til Oslo. Her er det gratis parkering. Når jernbaneutbyggingen er ferdig vil en togtur til Oslo S ta under halvtimen. Bussholdeplass finner du rett i nærheten. Dette er et ideelt sted å bo for pendlere og folk med tilknytning til Oslo.

Boligens areal

Primærrom: 149 kvm, Bruksareal: 151 kvm, Bruttoareal: 165 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 87 m².
Primærrom: 85 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè, bad, stue, kjøkken og vaskerom. Sekundærrom: Matbod.
2. etasje:
Bruksareal: 64 m².
Primærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, tre soverom og bad.
Garasje:
Bruksareal garasjerom: 34 m².
Bruksareal loftsrom over garasje: 24 m² i gulvareal. Loftsrom i garasjen er ikke målerverdig grunnet takhøyde på 0,78-1,86 meter.
Utebod:
Bruksareal: 15 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglergaarden & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 208 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tilnærmet flat tomt med noe naturtomt på baksiden av boligen mot øst. Tomten er pent opparbeidet med blant annet singlet innkjørsel til garasje og inngangsparti, plenarealer og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Dobbeltgarasje og godt med biloppstillingsplasser på egen tomt.

Byggemåte

Byggemåte er beskrevet av Daniel Buchhave v/Anticimex AS i boligsalgsrapport datert 24.03.2021:
Enebolig med frittstående dobbelgarasje, og utebod i hagen på ca. 15 m². Bolig over to etasjer. Boligen har støpt gulv mot grunn og grunnmur av betong. Bærende vegger og etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjoner med utvendig liggende kledning. Tak av trekonstruksjoner tekket med takstein fra byggeår (besiktiget fra bakkeplan). Ytterdør med glassfelt. Balkongdører og vinduer med to-lags glass og karmer/rammer av tre. Balkongsvyvedører fra 2017. Vinduer fra byggeår. Oppvarming med vannbåren varme/elektrisitet i kombinasjon med vedfyring.
TG2 er gitt på følgende punkter i rapporten:
Bad 1.etasje:
Membraner er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset restlevetid. Det er registrert utettheter i vegg ibm. gjennomføring til avløpsrør til servant.
Bad 2.etasje:
Overflater på gulv har fått TG2 da det er stedvis fliser med bom (manglende/redusert vedheft). Det er gitt TG2 på membran: Det er registrert åpning i konstruksjon i overgangen mellom gulv og dør til kneloft. En eventuell vannutstrømning på gulv vil derfor kunne forårsake fuktskader i tilliggende/underliggende konstruksjoner. Membraner er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset restlevetid. Det er gitt TG2 på fallforhold: Nivåforskjell fra topp overflate gulv ved dørterskel og til topp slukrist ved dusjsone er målt til ca. 6 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mtp. lekkasjesikring.
Vaskerom:
Overflater på gulv har fått TG2 da det  er registrert en del gulvfliser med bom (manglende/redusert vedheft). Det er gitt TG2 på membran: Det er ikke registrert membran i sluk og det stilles derfor usikkerhet om hvorvidt det er etablert membran. Eventuell membran/fuktsikring har en alder som tilsier at det er begrenset gjenværende brukstid. TG2 er gitt på fallforholdene på vaskerom da det er nivåforskjell fra topp overflate gulv ved dørterskel og til topp slukrist er målt til ca. 8 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mtp. lekkasjesikring.
 Vannrør, kjøkken:
Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.
Konstruksjonsoppbygging: Fuktmerker påvist i området for rørgjennomføring i tak (lokalisert i knevegg med adkomst via bad 2.etasje). Ytterligere undersøkelser anbefales.
Konstruksjonsoppbygging, loft 2.etasje:
Fuktmerker påvist i området for rørgjennomføring i tak (lokalisert i knevegg med adkomst via bad 2.etasje). Ytterligere undersøkelser anbefales.
Innvendige trapper:
Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG2 er satt iht NS3600 (som henviser til dagens forsikriftskrav) grunnet sikkerhet.
 Varmtvannsbereder:
TG2 er valgt på grunn av alder. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid.
Varmesentral:
Det er ikke kjent at det er foretatt service på det tekniske anlegget, og følgelig er det ukjent tilstand.
 Kledning:
TG2 gjelder kledning på sydside grunnet stedvis sprekker.
Takgjennomføringer:
Takgjennomføringer med tettedetaljer vurderes ikke å være slik at lekkasjer kan utelukkes. Dette gjelder takgjennomføring plassert ved knevegg innenfor bad.
I henhold til selgers egenerklæringsskjema datert 22.03.2021, så nevner vi følgende:
- Byttet servant, servantskap og bytte av toalett i 2.etasje. Utført av Total Rørservice AS/Egeninnsats.
- Noe sukkermaur observert for 2 år siden i stue. Fjernet med maurboks og ikke plaget siden. Noe sukkermaur observert i 2021.
- Vår 2019 ble det bygging av ny terrasse, utført av Tre og Stein AS.
- Utvidelse av stue høst 2017. Utført av Mesterhus Moss AS.
- Garasjen ble oppført sommeren 2014. Grunnmuren  lagt av Holth Bygg AS. Egeninnsats modulgarasje.
- Spotlys i stue 1.etasje, utført av Mesterhus Moss AS.
- Utestikk terrasse og varmepumpe, utført av Din-Elektriker AS.
- Mars 2020 var det kontroll av el-anlegget, utført av Hafslund Nett AS.
- Frittstående bod er oppført ved egeninnsats.
- Utført radonmåling januar 2019. Innenfor normal (Eurofins).
Det henvises videre til selgers egenerklæringsskjema, samt vedlagt tilstandsrapport. Kjøper plikter å gjøre seg kjent med disse før bud inngis. Kjøper har en selvstendig undersøkelsesplikt. Det anbefales derfor på generelt grunnlag en grundig gjennomgang av boligen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er utstedt midlertidig brukstillatelse på eiendommen fra Moss kommune.
Det foreligger ferdigattest for garasje fra Moss kommune.
Det foreligger ferdigattest for ombygging av en del av stua.
At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.
I saker hvor det er innhentet midlertidig brukstillatelse for tiltak omsøkt før 01.01.1998, vil det ikke bli krevd at ferdigattest innhentes i ettertid for å få en nødvendig avslutning av byggesaken. Forutsetningen er at byggetiltaket er omsøkt og godkjent av bygningsmyndighetene, samt at det er oppført i samsvar med gitt tillatelse.

Barnehage / skole i området

1. - 7. trinn
Åvangen skole
Skredderveien 100
1537 Moss
1. - 10. trinn
Nøkkeland skole
Nøkkelandsveien 32
1538 Moss
1. - 10. trinn
Stiftelsen Rudolf Steinerskolen Moss
Veverbakken 40
1536 Moss

Adgang til utleie

Boligen har ingen egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Oppvarming

Oppvarming med vannbåren varme og peis i husets 1.etasje, samt. elektrisitet. Ved påbygget del i stue er det ikke vannbåren gulvvarme.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 20 202 pr. år
De kommunale avgiftene inkluderer; Eiendomsskatt, vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr, samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Det er 6 terminer per år.

Eiendomsskatt

Det er i Moss kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 2,8 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 288 931 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 640 153 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser (r205 og r256) ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplan
Id KP_0104.
Kommuneplanens arealdel, endelig vedtatt med ikraftredelse 20.06.2011.
Reguleringsplaner
Id 205.
Kambo-Nøkkeland. Revidert plan med utvidet reg. grense mot nord. Mindre reguleringsplan, endelig vedtatt med ikraftredelse 22.03.1988.
Id 256.
E6 gjennom Moss. Eldre reguleringsplan, endelig vedtatt med ikraftredelse 26.03.1998.
Boligen ligger i gul/rød støysone.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1998/777-2/87BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE 30.01.1998
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Pliktig medlemskap i velforening m.v.
Med flere bestemmelser
Angående pliktig medlemskap i velforening: I følge selger har det i løpet av deres eiertid ikke vært medlemskostnad tilknyttet velforeningen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Moss kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
Taklampe over spisebord, taklampe på soverom 1, 2 og 3.
Varmepumpe til basseng
Diverse:
Selger stiller ingen garanti for bassenget.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til skovly@meglergaarden.no eller SMS: 99 40 06 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Veverbakken 119, 1536, Moss, Gnr. 3 bnr. 2343 i Moss kommune

Eier

Hege Therese Borge Torgeir Borge

Oppdragsnummer

92-21-0037

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Verdivurdering