Moss , Høienhaldgata 7F

Høienhald/Moss - Pen 3-roms med trappefri adkomst - Solrik vestvendt terrasse på ca. 48 kvm med sjøutsikt - Garasjeplass

4 900 000

 • Prisantydning:

  4 900 000,-

 • Totalpris:

  5 031 522

 • Ligningsverdi:

  713 786,-

Beregnet totalkostnad: 4 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 122 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 900 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 131 522,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 031 522,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Eierseksjon

 • Primærrom:

  102 m²

 • Bruksareal:

  107 m²

 • Bruttoareal:

  118 m²

 • Etasje:

  1

 • Oppholdsrom:

  1

 • Soverom:

  2

 • Byggeår:

  1997

 • Gårdsnummer:

  2

 • Bruksnummer:

  1225

 • Energimerking:

  E

 • Finnkode:

  206616043

 • Sist endret:

  23.02.2021 10:35

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 65%

  eier sin egen bolig

 • 6%

  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

 • 42%

  har bolig på over 120 kvm

 • 18%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 23%

  er barnefamilier

LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Høienhaldgata 7F!
En gjennomgående 3-roms selveierleilighet med gode innvendige lysforhold. Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og har trappefri adkomst.
Vestvendt terrasse på ca. 48 kvm med gode solforhold og sjøutsikt. Østvendt platting med morgensol.
Stue med god plass til sittegrupper og spisebord. Delvis åpen løsning mot kjøkkenet.
Kjøkkeninnredning med mye skap- og benkeplass som gjør det praktisk til daglig bruk.
Flislagt bad og toalettrom. To soverom med god plass til dobbeltseng og garderobe. 
Biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg.

Innhold

Entré, gang, toalettrom, bad, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
Bod i underetasjen på ca. 7 kvm, merket nr. 12.

Standard

Gjennomgående leilighet med gode innvendige lysforhold og god planløsning. Leiligheten har ny 1-stavs parkett og fremstår som pen og lys.
Vestvendt terrasse med gode solforhold og sjøutsikt. Østvendt platting med morgensol - her har du solen hele dagen.
Fra leiligheten har du gangavstand til Moss sentrum i tillegg til flotte turområder.
Innvendige overflater:
Gulv: Flis på bad og toalettrom. Forøvrig en-stavs parkett.
Vegger: Flis på bad og toalettrom. Forøvrig tapetserte flater.
Himling: Glatte malte flater.
Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré.

Entré

Romslig entré med skyvedørsgarderobe. Her er det god plass til å henge fra seg yttertøyet. Bod i tilknytning til entréen gir ytterligere oppbevaringsmuligheter.

Stue

Lys og lettmøblert stue med god plass til sofagruppe med tilhørende møblement. Den ene stueveggen er dekt med vindusflater, noe som gir gode innvendige lysforhold. Plass til spisebord, her kan du invitere til hyggelig selskap. Fra stuen er det utgang til vestvendt terrasse med gode solforhold.

Kjøkken

Kjøkken med frittstående kjøl/frys, komfyr og oppvaskmaskin (følger ikke ved salg, med mindre annet avtales). Kjøkkeninnredning med mye skap- og benkeplass som gjør det praktisk til daglig bruk. Profilerte fronter, fliser over benk og laminert benkeplate.

Bad

Flislagt bad innredet med dusjhjørne, servant med innredning og tolaett. Godt med oppbevaringsplass til diverse baderomsartikler i servantskap- og skuffer. Det er varmekabler i gulv og opplegg for vaskemaskin.
Flislagt toalettrom innredet med servant og toalett. Et ekstra toalett er praktisk med gjester på besøk, eller når badet er i bruk.

Terrasse

Vestvendt terrasse på ca. 48 kvm med panoramautsikt. Svært gode solforhold og sjøutsikt. Her er det god plass til utemøblement og grill. Deler av terrassen er overbygget og kan fint brukes på regnværsdager, så vel som fine sommerdager. Stikkontakter og belysning på vegg, samt elektrisk markise og utekran. Her kan man nyte sene sommerkvelder. Utebod på ca. 3 kvm i tilnytning til terrassen.

Platting

Østvendt platting på ca. 16 kvm med morgensol, utgang fra hovedsoverom. Her kan morgenkaffen og frokosten nytes.

Soverom

Hovedsoverom med god plass til dobbeltseng og garderobeskap. Fra soverommet er det utgang til platting med morgensol.

Soverom 2

Soverom 2 har også god plass til dobbeltseng og garderobe. Adkomst til bad fra dette soverommet.

Beliggenhet

Høienhaldgata 7 f har en særdeles sentral beliggenhet, herfra har du kort og enkel vei til alle fasiliteter Moss sentrum kan by på.
Området i bakkant av bebyggelsen er tilbaketrukket og består hovedsaklig av etablert villabebyggelse på Skarmyra.
Kun en kort spasertur unna begynner gågaten og Møllebyen ligger på andre siden av sentrumskjernen. Her kan du gjerne ta lunchen hos Café Riis, en forfriskning hos Mikrobryggeriet eller se en av de siste filmene på SF Kino. Dette området huser også museeum, bibliotek og kunstgalleri. I gågaten finner du et godt tilbud av forretninger innen de fleste bransjer, i tillegg til byens store kjøpesenter Amfi Moss med tilliggende bussterminal.
Innenfor få minutter til fots ligger Kanalen, et populært område gjennom sommerhalvåret. Langs kaikanten byr Fiskebasaren, i tillegg til Peppes Pizza, på uteservering i sesong med store sittegrupper der du sommerstid kan nyte solen og se småbåtene kjøre forbi. I tillegg ligger bystranden Sjøbadet i kanalområdet.
Til tross for beliggenheten i sentrum er det også kort vei til mangfoldige turmuligheter i vakker natur, både langss Vansjø, i Mosseskogen og på Jeløy.
For pendlere er mulighetene mange, avhengig av ønsket fremkomstmiddel. Både buss og jernbane ligger i umiddelbar nærhet med en reisetid på ca 45 minutter til Oslo S og Halden. Kjører man egen bil er det enkel adkomst til E6, med tilsvarende reisetid til Oslo sentrum. Du finner også rask og hyppig fergeforbindelse med Horten i Vestfold fra Moss Havn, noe som sørger for en enkel tilgang til vestsiden av Oslofjorden.

Felleskostnader

3 228 pr. mnd.
Felleskostnadene inkluderer bl.a.; Årsavgift TV, utvendig forsikring, forretningsførsel, kommunale avgifter (utenom eiendomsskatt), renhold og div. utvendig vedlikehold.

Sameie

Sameiet Høyenhald Terrasse 2
Forretningsfører er Vansjø Boligbyggelag

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Vedlikehold/nyanskaffelser for året 2021:
- Fullføre tetting for vanninntrenging for utebod i seksjon 10 og 14.
- Bytte takvinduer.
- Revidere avtale med firmaet Hus og Hage mtp. klipping av hekker/trær.
- En gjennomgang av eventuell utbedring av utvendige vegger og dør på utebodene.
I forbindelse med utskifting av takvinduer er sameiets plan å bruke egenkapitalen til å finansiere arbeidet. Det tas forbehold om at et fremtidig låneopptak kan finne sted i forbindelse med overnevnte arbeider.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det kan opplyses at andelen ikke er sikret i Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Andel fellesgjeld

Kr. 0,-

Andel formue

40 850

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 82383670

Vedtekter / husordensregler

Kjøper skal ikke godkjennes av sameiets styre, men eierskiftemelding skal oversendes Vansjø BBL for registrering av eierskifte.
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.
Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og /eller generalforsamling.

Husdyrhold

Dyrehold er i prinsippet tillatt, men er husdyret vesentlig til sjenanse i sameiet, kan styret etter nøye vurdering kreve dyret fjernet.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Byggemåte

Se vedlagte boligsalgsrapport avholdt av Kenneth Lesteberg i Anticimex AS, med rapportdato 25.01.2021 for teknisk beskrivelse av eiendommen.
Terrasseblokk over fire etasjer samt u.etasje. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Fasader utført i pussede malte flater samt liggende kledning. Takkonstruksjonen er utført i saltaksform samt tilnærmet flat utvendig tekket med metallplater og papp/membran(ikke besiktiget). Glatt entrédør av tre med kikkhull, brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Terrassedører og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 1997.
Det fremkommer følgende anmerkninger i tilstandsrapporten:
Sluk på bad: TG2 satt pga. vannsøl eller lekkasjevann utenfor dusjsonen har ingen/redusert mulighet til å nå sluket.
Fallforhold bad: TG3 satt pga. det stedvis er motfall på gulvflater utenfor dusjsonen.
Vannrør kjøkken: TG2 satt pga. fordelerstammer for rør-i-rør-systemet er plassert i benkeskap uten mulighet for sikker avrenning til sluk.
Gulv toalettrom: TG2 satt pga. riss/sprekker i gulvflis ved dør.
Etasjeskiller: TG2 satt pga. merkbare skjevheter i boligen.
Terrasse: TG2 satt pga. riss/sprekker og bom under fliser i stort omfang.
Ved ytterligere informasjon vedrørende byggemåte henvises det til ovennevnte dokument som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er utstedt ferdigattest på eiendommen. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Ferdigattest datert 16.01.2002.

Boligens areal

Primærrom: 102 kvm, Bruksareal: 107 kvm, Bruttoareal: 118 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 107 m².
Primærrom: 102 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, toalettrom, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Barnehage / skole i området

Skarmyra barnehage (0-5 år), 0,5 km
Kråka FUS kulturbarnehage (0-6 år), 0,7 km
Glassverket barnehage, 1 km
Bytårnet skole (1-10 kl.), 0,3 km
CIS (Childrens International School), ca. 14 min gange
Melløs skole (1-7 kl.), 1,4 km
Krapfoss skole (1-7 kl.), 1,4 km
Hoppern ungdomsskole (8-10 kl.), 2,9 km
Kirkeparken videregående skole, 0,5 km
Malakoff videregående skole, 0,9 km

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 378 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal. Pent opparbeidet med asfalterte adkomstveier, gressplen og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Parkering på egen biloppstillingsplass i felles parkeringskjeller, merket med nr. 5.
Gjesteparkering på sameiets tomt.
Ellers parkering i gaten etter gjeldende bestemmelser for området.

Adgang til utleie

Eiendommen er selveiet og kan således fritt leies ut.

Oppvarming

Gulvvarme på bad. Forøvrig elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Kommunale avgifter

Kr. 3 459 pr. år
De kommunale avgiftene inkluderer: Eiendomsskatt.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 713 786 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 569 630 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål.
Id: 217
Navn: Høienhaldgate 1, 3, 5, 7 og 9, og Nyquistgate 8 og 10
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 15.06.1989
Delareal: 17 kvm, Formål: Gang-/sykkelvei
Delareal: 360 kvm, Formål: Felles grøntareal
Delareal: 529 kvm, Formål: Felles parkeringsplass
Delareal: 1 349 kvm, Formål: Boliger
Delareal: 38 kvm, Formål: Felles lekeplass
Delareal: 21 kvm, Formål: Felles avkjørsel
Id: 223
Navn: Torget, Kirkegata, Rådhusgata, Kransen, Fjordveien, Nyquist-gate, Høienhaldgata, Vogts gate, Skoggata og Holteløkka
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 20.09.1990
Delareal: 61 kvm, Formål: Forretning/kontor
Id: 271
Navn: Sentrum - Samordnet reguleringsplan jernbane/vei/havn
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 02.09.1999
Delarela: 1 kvm, Formål: Bolig/forretning/kontor
Feltnavn: RA/BN1
Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Offentlige planer

For området RA/BN1 gjelder følgende reguleringsbestemmelser:
Før bebyggelsesplaner/opparbeidelsesplaner kan godkjennes, skal det foreligge uttalelse fra fylkeskonservatoren. Hensikten med dette er å sikre at det tas tilstrekkelig med hensyn til kulturmiljøene rundt henholdsvis Kransen og Værlesanden.
Området tillates benyttet til rigg- og anleggsområde.
Området er ved ferdigstillelse av jernbaneanlegget regulert til byggeområde for bolig/forretning/kontor. Det tillates bygg i maks 3 etasjer med gesimshøyde inntil 10 meter over vei.
Vi gjør oppmerksom på at det vil forekomme byggeaktiviteter i umiddelbar nærhet fra boligblokken på fremsiden. Dette vil pågå over lengre tid.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende er tinglyst på eiendommen:
1931/906616-1/87 Best om garasje/parkering  
18.09.1931 
Overført fra: 3002-2/1225
Gjelder denne registerenheten med flere
1940/863-1/87 Erklæring/avtale  
17.08.1940 
vedr. fjerning av trapp
Overført fra: 3002-2/1225
Gjelder denne registerenheten med flere
1996/1902-1/87 Erklæring/avtale  
19.03.1996 
Rett til fri ferdsel for gående.
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3002-2/1225
Gjelder denne registerenheten med flere
1997/2243-1/87 Obligasjon  
25.03.1997 
BELØP: NOK 30.000
Panthaver:Boligsameiet Høienhald Terrasse Ii  
Lnr: 1372370
Overført fra: 3002-2/1225
Gjelder denne registerenheten med flere
2003/1610-1/87 Best. om adkomstrett  
26.02.2003 
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:2 Bnr:1223 Snr:1-19
Bestemmelse om garasje/parkering
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
2003/1610-3/87 Best. om adkomstrett  
26.02.2003 
rettighetshaver:Knr:3002 Gnr:2 Bnr:1226 Snr:1-19
Bestemmelse om garasje/parkering
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
2004/4154-1/87 Erklæring/avtale  
03.05.2004 
DRIFT OG VEDLIKEHOLD AV FRITTSTÅENDE NETTSTASJON
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
2016/264283-2/200 Borett  
18.03.2016 
Rettighetshaver: Synnøve  
Fnr:
Med flere bestemmelser
Boretten er sendt for sletting hos Statens Kartverk
Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatt- og avgiftskrav.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp til eiendommen. Privat stikkledning frem til offentlig nett.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ellefsen@meglergaarden.no eller SMS: 41 55 10 60 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eier

Edel Linde Christiansen Rolf Stene Christiansen

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Verdivurdering