Moss , Snarveien 14B

Jeløy - Innholdsrikt rekkehus i svært barnevennlige og populære omgivelser på Bergersborg med stort potensiale!

3 250 000

 • Prisantydning:

  3 250 000,-

 • Totalpris:

  3 459 904

 • Ligningsverdi:

  668 103,-

Beregnet totalkostnad: 3 250 000,- (Prisantydning) 201 892,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 451 892,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 202,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 012,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 459 904,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Rekkehus

 • Eierform:

  Borettslag

 • Primærrom:

  97 m²

 • Bruksareal:

  106 m²

 • Bruttoareal:

  116 m²

 • Oppholdsrom:

  1

 • Soverom:

  3

 • Byggeår:

  1962

 • Gårdsnummer:

  1

 • Bruksnummer:

  2226

 • Energimerking:

  F

 • Finnkode:

  207013894

 • Sist endret:

  25.02.2021 11:07

Standard

Snarveien 14B er et innholdsrikt rekkehus i svært barnevennlige og populære omgivelser på Jeløy med kort vei til barnehager, skole, nærbutikk og milevis med flotte turområder. Boligen holder en gjennomgående enkel standard som ikke er tilført større moderiniseringer de senere årene, det må således beregnes oppgraderinger for å heve boligens standard til dagens nivå. Planløsningen er fint fordelt over to nivåer og har godt med naturlig lysinnslipp. Med sin vestvende beliggenhet kan boligen by på to solrike uteplasser av god størrelse.

Entré

Etter å ha parkert bilen og spasert fordi de få meterne til inngangsdøren befinner du deg i entr è  en som gir deg plass til å henge fra deg yttertøyet, her har du også tilgang til en romslig innvendig bod med god plass til klesoppbevaring mm.

Stue

Stuen er lys og romslig med god plass til både spisestue og sofagruppe, de store vindusflatene mot vest gir deg godt med naturlig lys og leder veien ut til en solrik uteplass med markise, noe som gjør det enkelt å ta middagen ute i sommerhalvåret. I stuen er det oppført vedovn tilknyttet boligens pipeløp og så sent som i 2020 ble det i tillegg installert en ny stillegående varmepumpe som fordeler varmen svært godt.

Kjøkken

Rett på innsiden av vindfanget finner du umiddelbart kjøkkenet, noe som sørger for en enkel reisevei for handleposene. Kjøkkeninnredningen består av slette fronter og laminert benkeplate med fliser over benk og nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur fra Blanco. Integrert komfyr fra Gorenje med keramisk koketopp tilknyttet integrert ventilator med lys av typen Røros Hetta Oppvaskmaskin fra Bosch. Frittstående kjøleskap fra Grepa. Kjøkkenets overflater er av eldre dato og består av gulvflater belagt med gulvbelegg. Tapet på vegger og takess i himling.

Bad

Baderom fra byggeår, overflatefornyet ca 1982 med  flislagt gulv. Flisbelagte vegger ved dusjsone og over servant, øvrige veggflater med tapet.
Himlingsflater i slette malte flater. Vegghengt innredning med høyskap og heldekkende servant med ett-greps armatur. Speil, overskap og lys med
stikkontakt på vegg over servant. Dusjkabinett med to-greps armatur fra HansGrohe og hånddusj. Gulvmontert toalett fra Gustavsberg. Opplegg for
vaskemaskin.

Balkong

Fra det ene soverommet i 2. etasje er det utgang til en sydvestvendt balkong på ca. 14 m2 med markise.

Terrasse

Utgang fra stue til sydvestvendt markterrasse på ca 24 m2 med tregulv. Med god plass il møblement og grill. Videre ut til pent opparbeidede fellesarealer.

Soverom

Hovedsoverommet hat har god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord, det er i gangen utenfor soverommet en stor skyvedørsgarderobe med god plass til klær og tilbehør.

Soverom 2

Soverom nr.2 er også av god størrelse med plass til seng og øvrig innredning. Det er plassbygget skap på rommet, her har du i tillegg utgang til den sydvestvendte balkongen i boligen.

Soverom 3

Som de to andre soverommene ligger også dette i 2. etasje. Rommet har plassbygd skapinnredning og egner seg godt som barnerom eller gjesterom/kontor.

Beliggenhet

På Bergersborg vil du bo i et veletablert nabolag med en helt egen atmosfære, nærhet til sjøen, badestrender og ikke minst vakre turområder.
Bebyggelsen i området består av en blanding frittliggende villaer, rekkehus og blokker.
Området byr på det aller mest og det er lett å skjønne hvorfor dette er et yndet boområde. Her finner man et verneverdig kulturlandskap som byr på enestående turmuligheter i flott natur omringet av lange strender. Strandsonen er ubebygd rundt det meste av øya, slik at det er mulig å gå uhindret til fots rundt store deler av øya. Det er en rekke lett tilgjengelige strender over hele øya, slik at det nesten alltid finnes en strand som er skjermet for dagens vær og vind.
Fantastiske turområder både til fots og på sykkel rundt hele Jeløy! Er man glad i båtliv, finnes flere småbåthavner på Jeløy med aktivt maritimt miljø i sommermånedene.
På det kulturelle plan er et besøk på Røed Gård å anbefale, i tillegg til Galleri F15 på Alby Gård, som er en av de eldste institusjonene for samtidskunst i Norge. Det lille, men anerkjente kunstgalleriet Galleri Varden inviterer til både faste og temporære utstillinger. Flotte turstier i området som bl.a. fører til Røed Herregård, Galleri F15 m.m.
For de shoppinginteresserte tar du enkelt turen til sentrum hvor du finner et bredt spekter av alle typer forretninger, både i Gågaten og ved kjøpesenteret Amfi.
For barnefamilier er det verdt å merke seg at det er kort vei til Refsnes barneskole, og Hoppern ungdomsskole.
Kort vei også til barnehager, som det er hele13 av på Jeløy. Tilbudet består av familiebarnehage og små og store ordinære barnehager, private og kommunale.
Dagligvarer handler du enkelt på den lokale Kiwi butikken. Jeløy har et utvalg av matbutikker samt noen spesialforretninger. Spesielt bør nevnes spesialforretningene ved kanalen som Ertnes Kjøttforretning og Jeløy Fisk og Vilt. I disse butikkene er det et rikholdig utvalg av flotte varer.
Bussholdeplass for rutebuss i nærheten, med hyppige bussavganger.
Oslo S er kun 40 minutter unna med tog eller bil. Kort avstand til fergeforbindelse mellom Moss og Horten med flere avganger hver time.

Felleskostnader

3 608 pr. mnd.
Renter og avdrag på fellesgjeld, årsavgift TV, utvendig forsikring, forretningsfører, kommunale avgifter og diverse utvendig vedlikehold.

Borettslag

Bergersborg borettslag, org.nr. 947321188, består av 44 andelsleiligheter.
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
Borettslaget er i tillegg medlem av sikringsfond/ tilleggsforsikret

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er oppe til vurdering i borettslaget utbedring av samtlige yttertak.

Forkjøpsrett

I dette salgsoppdraget avklares forkjøpsretten til borettslaget og til Vansjø BBL`s medlemmer ved forhåndsavklaring. I forbindelse med dette må kjøper, I TILLEGG TIL KJØPESUM OG TINGLYSINGSOMKOSTNINGER, betale følgende beløp til forretningsfører Vansjø Boligbyggelag.:
Gebyr for forhåndsavklaring av forkjøpsretten - 5 R + mva., for tiden kr. 7.325,-. Faktura sendes direkte fra VBBL til kjøper straks bud er akseptert, salgsmelding er mottatt fra megler, og forkjøpsretten er avklart.
Gebyret blir ikke mellomregnet i megleroppgjøret mellom selger og kjøper. Kjøper av leiligheten må også være medlem i Vansjø Boligbyggelag. Kjøper som ikke er medlem må melde seg inn i VBBL straks forkjøpsretten er avklart og de har fått melding om dette. Innmelding og medlemskontigent (andel i VBBL) kr. 350,- + medlemskontigent kr. 250,- pr. år.

I dette salgsoppdraget avklares forkjøpsretten til borettslaget og til Vansjø BBL`s medlemmer ved forhåndsavklaring. I forbindelse med dette må kjøper, I TILLEGG TIL KJØPESUM OG TINGLYSINGSOMKOSTNINGER, betale følgende beløp til forretningsfører Vansjø Boligbyggelag.:
Gebyr for forhåndsavklaring av forkjøpsretten - 5 R + mva., for tiden kr. 7.325,-. Faktura sendes direkte fra VBBL til kjøper straks bud er akseptert, salgsmelding er mottatt fra megler, og forkjøpsretten er avklart. Gebyret blir ikke mellomregnet i megleroppgjøret mellom selger og kjøper. Kjøper av leiligheten må også være medlem i Vansjø Boligbyggelag. Kjøper som ikke er medlem må melde seg inn i VBBL straks forkjøpsretten er avklart og de har fått melding om dette. Innmelding og medlemskontigent (andel i VBBL) kr. 350,- + medlemskontigent kr. 250,- pr. år.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det kan opplyses at andelen er sikret i Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Borettslaget er tilknyttet sikringsordning som dekker manglende innbetaling av felleskostnader. Tilbyder av ordningen er: Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Avtalens varighet: Til den sies opp av en av partene. Vilkår for oppsigelse: Avtalen kan sies opp av en av partene. Vilkår for oppsigelse: Avtalen kan sies opp fra sikringsfondet dersom kravene for deltagelse ikke lenger er oppfylt. Avtalen kan sies opp fra borettslaget innen 1. desember, med virkning fra kommende årsskifte.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 201.892,- pr. 07.01.2021
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 74.144,- pr. 07.01.2021.
Fellesgjelden (renter og avdrag) betjenes via fellesutgiftene.
Type lån: Annuitetslån
Rente pt.:  1,8%.
Renter og avdrag pr. mnd. med dagens rente: Kr. 836,-, hvorav renter utgjør kr. 378,-, og avdrag utgjør kr. 458,-.
Lånets løpetid: 2049  
Lånenr.: 989898987  
Bankforbindelse: Nordea
    
Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Andel fellesgjeld

201 892

Andel formue

71 144

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 82365719

Regnskap

Budsjett for 2019 er godkjent med underskudd kr. 2.453.382 i følge informasjon fra referat siste generalforsamling. Underskuddet skal dekkes inn via felleskostnadene. Underskuddet skyldtes i hovedsak rørfornying.

Vedtekter / husordensregler

Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og /eller generalforsamling.
I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde kjæledyr, men det må for ordens skyld sendes søknad til styret. Eventuell tillatelse kan tilbakekalles dersom dyret er til stor sjenanse eller medfører vesentlig ulempe for andre.

Byggemåte

Se vedlagte boligsalgsrapport avholdt av Christian Josefson i Anticimex AS, med rapportdato 28.01.2021 for teknisk beskrivelse av eiendommen.
Rekkehus over to plan. Støpt plate på mark. Yttervegger, etasjeskiller og bærende konstruksjoner i hovedsak av treverk. Utvendig fasade kledd med
liggende og stående malt trepanel. Takkonstruksjon utført i saltaksform, utvendig tekket med stålplater (taket er ikke besiktiget). Boligen har profilert
entrédør med glassfelt. Balkongdører og vinduer med trekarmer og to-lags glass fra 2007/2010/2011.
TG2 er gitt på følgende punkter i tilstandsrapporten, se de respektive punktene for utfyllende kommentarer:
- Bad (ventilasjon, vannrør og overflater gulv inkl. sluk)
- Kjøkken (Vannrør)
- Veggoverflater
- Gulv på loft
- Skorstein (grunnet usikker restlevetid)
- Innvendig trapp (grunnet manglende rekkverk på en side)
- Vannrør samt vann og avløpsledninger (Vannrør er fra husets opprinnelige byggeår, usikker restlevetid)
- Takvindu (Påvist fuktmnerker i trekarmer)
- Tekkingsoverflate og undertak
- Vann fra yttertak og bortledning
Ihht. signert egenerklæring signert av selger den 28.01.2021 nevner vi følgende:
- Renovering av bad i 1984 ved egeninnsats
- Ført strømper i alle avløpsrør av Olimb AS
- Noe lekkasje i stuens tilbygg (Rettet i 2019)
- Byttet sikringsskap
- Installert varmepumpe (2020)
- Dårlige duker i markiser
- Ny VVB i 2019

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 21.11.62. Følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 97 kvm, Bruksareal: 106 kvm, Bruttoareal: 116 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 64 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjøkken og stue
Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod ved entré, bod under trapp
2. etasje:
Bruksareal: 42 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Tre soverom, bad og gang
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Barnehage / skole i området

Refsnes Barnehage
Tronvik Gårdsbarnehage
Refsnes skole (1-7 trinn)
Hoppern Ungdomsskole (8-10 trinn)
Se vedlagte nabolagsprofil for utfyllende informasjon.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden & Partners. Velkommen til visning!

Tomt

Areal: 1 375 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Det medfølger egen biloppstillingsplass til boligen på anvist plass, gjesteparkering og øvrig parkering i gate etter områdets gjeldene bestemmelser.
Selger disponerer en garasjeplass i nærliggende garasjelag som kan medfølge etter avtale mot tillegg i prisen. (Konf. megler)

Adgang til utleie

Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Boligen varrmes opp ved elektrisitet samt varmepumpe og vedovn i stuen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 668 103 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 405 172 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplaner
Id: 32
Navn: Bergersborg. Bergersborg og del av Refsnes
Plantype: mindre reguleringsendring
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 17.10.1961
Delareal 1 168  m²
Formål Boliger
Feltnavn B.S.II
Delareal 91 m²
Formål Park
Delareal 99 m²
Formål Gangvei
Kommuneplaner:
Id: KP_0104
Navn: Kommuneplanens arealdel
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 20.06.2011
Delareal: 1196  m²
Arealbruk: Bebyggelse og anlegg, nåværende
Delareal: 162  m²
Arealbruk: Park, nåværende

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter tinglyst på denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp til eiendommen. Privat stikkledning frem til offentlig nett.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til maleng@meglergaarden.no eller SMS: 97 71 95 59 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter nærmere avtale med selger. Vennligst oppgi ønsket overtagelse ved utfylling av budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eier

Georg Fuglevik Kristian Fuglevik

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Verdivurdering