Moss , Dokkveien 3

Krossern - 3-roms andelsleilighet med fin beliggenhet i bygget - utsikt - heis - parkering

1 695 000

 • Prisantydning:

  1 695 000,-

 • Totalpris:

  2 187 181

 • Ligningsverdi:

  722 715,-

Beregnet totalkostnad: 1 695 000,- (Prisantydning) 484 169,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 179 169,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 202,- (Pantattest kjøper) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 012,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 187 181,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Borettslag

 • Primærrom:

  69 m²

 • Bruksareal:

  69 m²

 • Bruttoareal:

  75 m²

 • Etasje:

  2

 • Soverom:

  2

 • Byggeår:

  2000

 • Gårdsnummer:

  1

 • Bruksnummer:

  3635

 • Energimerking:

  E

 • Finnkode:

  216060553

 • Sist endret:

  06.05.2021 12:07

LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Andelsleilighet med livsløpsstandard tilhørende Værventunet Borettslag beliggende på Jeløy i Moss kommune. Borettslaget består av 25 andeler med felles tomteareal.
Fellesarealer opparbeidet med asfalterte adkomstveier/parkeringsplasser og diverse beplantning.
Leilighet beliggende i byggets andre etasje med enkel adkomst via felles trappeoppgang eller heis til svalgang.

Innhold

Leiligheten består av entré, bad, to soverom, gang, kjøkken og stue. Utgang fra stue til sydøst- og sydvestvendt balkong på ca 14 m2.
Leiligheten disponerer en utvendig bod, oppmålt til ca 6 m2. Denne ligger ved svalgang utenfor leiligheten. I tillegg disponerer leiligheten en parkeringsplass merket nummer 21.

Utstyr

Fremviste hvitevarer på kjøkken medfølger.
Selger gir ingen garanti på disse.
Fibernett og digital-TV Telenor.
Vannrør av typen rør-i-rør.
Høiax varmtvannsbereder på ca 107 liter fra ca 2018 plassert i hjørne av kjøkkeninnredning.
Sikringsskap med automatsikringer.
Røykvarslere og brannslukningsapparat.

Standard

Leiligheten holder en normal, til enkel standard.
Innvendige overflater:
Kjøkken: Gulvflater belagt med laminat. Slette malte flater på vegg og himling.
Bad: Flislagt gulv med gulvvarme. Flisbelagte vegger. Himlingsflater i slette malte flater.
Øvrige rom: Gulvflater belagt med laminat og vinyl. Malte flater på vegger. Panelplater på hovedsoverom. Slette malte flater i himlinger. Slette og profilerte hvite innerdører.

Stue

Siden dette er en endeleilighet, er det ekstra vindu i stuen. Stuen rommer plass til både sofagruppe og spisestue. Utgang til veranda med fin utsikt.

Kjøkken

Kjøkkeninnredning med slette hvite fronter og laminert benkeplate. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Beskyttelsesplater,
stikkontakter og belysning mellom benkeplate og overskap. Komfyr fra Gorenje med keramisk koketopp. Integrert Flexit ventilator med lys tilkoblet
avtrekkskanal. Oppvaskmaskin og kjøleskap fra Bosch. Fryseskap fra Beko.

Bad

Baderom fornyet i regi av borettslaget ca 2016. (Sluk fra byggeår). Flislagt gulv med gulvvarme. Flisbelagte vegger. Himlingsflater i slette malte
flater. Servantinnredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil og belysning med stikkontakt på vegg over servant. Dusjhjørne med
innfellbare glassdører og to-greps armatur fra Oras med hånddusj og regndusj. Gulvmontert toalett fra Gustavsberg. Opplegg for vaskemaskin.

Balkong

Deilig veranda med utgang fra stuen. Her er det fin utsikt til byen og Mossesundet. Verandaen går rundt hushjørnet.
Ved inngangspartiet er det en overbygget uteplass. Fine muligheter til å forflytte seg etter vær og vind.

Uteareal

Fellesarealer opparbeidet med asfalterte adkomstveier/parkeringsplasser og diverse beplantning.

Soverom

Hovedsoverom er innredet med garderobeløsning og har utsikt mot byen. Adkomst til rommet både fra stuen og fra badet via bod.

Soverom 2

Ved siden av kjøkkenet ligger soverom nr. 2. Her er det også garderobeskap.

Beliggenhet

I dette trygge nabolaget får du nærhet til vakker natur og gangavstand til skoler, barnehager og strender. Området har både eldre og ny bebyggelse, og passer svært godt for barnefamilier, nyetablerte og eldre. Nærområdet byr på flotte turmuligheter i verneverdig kulturlandskap. En av de lokale båthavnene ligger få minutter unna i Oslofjordens perle. Lenger nordover finner du Nes - et lite paradis med sine vakre bukter, strender og naturområder.
Skole/barnehage
Det er 15-20 minutters gangavstand til to barneskoler og tre barnehager i området, samt kort kjørevei til den lokale ungdomsskolen. Trygge fortau gir gode gang- og sykkelmuligheter til skolene.
Turområdet
Du finner utallige turmuligheter i skog og mark langs den vakre Oslofjorden. Den gamle, verneverdige bøkeskogen, som ble plantet av Moss Jernverk i år 1800, ligger en kort spasertur unna. Der kan du se kjærlighetserklæringer risset inn i trestammene helt tilbake til 1920-tallet. Nordover finner du Bjørnåsen, en turløype med botaniske opplevelser til glede for hele familien. Med sine 138 moh. får man et flott skue mot Vestfold, Gullholmen, Nes og Ramberg fra toppen av åsen.
Lenger nordover ligger Nes med sine idylliske bukter og strender, deriblant Heyerdalbukta
 - en svært populær badeplass med sin store gresslette og barnevennlige strand.
Det historiske Ramberg ligger mot vest, med en registrert boplass allerede fra steinalderen. Området har en rekke kulturminner, blant annet en 3000 år gammel helleristning fra bronsealderen som ble oppdaget i 1990.
Strender
Området ligger i nærheten av flere strender, deriblant Sjøbadet, som er noen minutter unna med bil eller sykkel. Denne langgrunne sandstranden passer perfekt for små barn. I 2020 ble stranden tildelt kvalitetsmerket Blått Flagg, som bevis på strandens gode vannkvalitet, miljøvern, sikkerhet og service. Det ligger en Kiwi-butikk, café og toaletter rett ved stranden.
Shopping
Det er kort gangavstand til områdets Joker-butikk som har åpent til klokka 22.00 hver dag, inkludert søndager. I tillegg finner du en Kiwi-, Extra- og Rema 1000-butikk få minutter unna med bil, for ikke å glemme spesialforretningene Ertnes Kjøttforretning og Jeløy Fisk og Vilt. Handlesentrene Amfi Moss, Mosseporten Senter og Rygge Storsenter tilbyr svært gode shoppingmuligheter. De tre handlesentrene ligger få minutter unna med bil.
Offentlig transport
Det er kort gangavstand til bussholdeplassene i området. Du kan kjøre til togstasjonen og fergeforbindelsen mellom Moss og Horten på rundt syv minutter, mens Oslo S kun er 40 minutter unna med tog eller bil.

Felleskostnader

8 556 pr. mnd.
Den månedlige felleskostnad er p.t. kr 8 556,- hvorav kr 2 458,- er faste fellesutgifter inklusive eventuelle avsetninger til fremtidig vedlikehold og sparing.
Felleskostnadene inkluderer bl.a.; Renter og avdrag på fellesgjeld, årsavgift TVInternett grunnpakke, utvendig forsikring, forretningsfører, kommunale avgifter og diverse utvendig vedlikehold.

Andel fellesgjeld

Kr. 484 169,- pr. 11.02.2021

Andel formue

Kr. 52 754,- ved ligning 2020.

Borettslag

Borettslaget Værventunet
Organisasjonsnummer:981 304 802.
Borettslaget består av 25 andeler med felles tomteareal.
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret er i planleggingsfasen av en husvask og en oppussing av søyler til balkongene, samt maling av lister rundt vinduer i løpet av året.
Det planlegges også bytting av inngangsdører, dette er en prosess som kommer til å gå over tid, avhengig av økonomi.
Ref. innkalling til ordninær generalforsamling mai 2020.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det kan opplyses at andelen ikke er sikret i Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS.
Det kan opplyses at borettslaget ikke har IN-ordning.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 484 169,- pr.2020.
Type A - Lån hvor det betales både renter og avdrag:
Annuitetslån
Rente Pt.: 1,92%. Renter og avdrag pr.mnd. med dagens rente : 878, hvorav renter
utgjør kr 313 og avdrag utgjør kr 565.
Lånets løpetid: 2044.
Lånenr. 67140507115. Bankforbindelse: Nordea
Eventuell nedbetalingsplan må innhentes hos borettslagets bankforbindelse.
Type B - Lån hvor det betales fastrente og avdrag:
Annuitetslån
Rente Pt.: 2,86 %. Renter og avdrag pr.mnd. med dagens rente : 5 220, hvorav renter
utgjør kr 695 og avdrag utgjør kr 4 525.
Renten er bundet fram til 01/22. Lånets løpetid: 03/26.
Lånenr. 11454541 1. Bankforbindelse: Den Norske Stats Husbank
Eventuell nedbetalingsplan må innhentes hos borettslagets bankforbindelse.
Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Forsikring

Gjensidige forsikring Polisenummer: 82384361

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Det er forbudt å holde dyr uten spesiell skriftlig tillatelse fra styret. Innflytting med dyr må ikke skje før styrets avgjørelse av søknaden foreligger. Eventuelt tillatelse kan tilbakekalles dersom dyret er til sjenanse for øvrige andelseiere eller medfører ulempe for laget.

Boligens areal

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 69 kvm, Bruttoareal: 75 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 69 m².
Primærrom: 69 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Entrè, kjøkken, bad, to soverom, gang og stue.
Leiligheten disponerer en utvendig bod, oppmålt til ca 6 m2, beliggende ved svalgang utenfor boligen.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen.
Det vil bli skiltet med Meglergaarden & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 035 kvm, Eierform: Fellestomt
Fellesarealer opparbeidet med asfalterte adkomstveier/parkeringsplasser og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer en parkeringsplass merket nummer 21.

Byggemåte

Se vedlagte boligsalgsrapport avholdt av  Christian Josefsen i Anticimex AS, med rapportdato 20.04.2021 for teknisk beskrivelse av eiendommen.
Boligbygg over to etasjer samt underetasje.
Bygget har gulv mot grunn avbetong.
Yttervegger av treverk.
Bærende konstruksjoner og etasjeskillere i hovedsak av betongkonstruksjoner.
Utvendig fasade kledd med stående og liggende malt trekledning.
Takkonstruksjon av treverk utført i saltaksform, utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget).
Leiligheten har slett entrédør med kikkehull i brannklasse B30. Balkongdør og vinduer med trekarmer og to-lags glass fra byggeår.
Det fremkommer i tilstandsrapporten at følgende punkter har fått tilstandsgrad 2:
Bad: Sluket er delvis isolert inne i dusjsonen grunnet pålimt kant på gulv. Vannsøl eller lekkasjevann utenfor denne sonen har redusert mulighet til å nå sluket. Servantskap har fuktskader mot gulv. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til
hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca 17 millimeter. Dette er vurdert til ikke å være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet. Gulvflaten på baderommet er tilnærmet flatt utenfor dusjsonen. Selv om det er gjort oppgraderinger på våtrommet, er sluket ikke skiftet. Erfaringsmessig medfører dette økt fare for lekkasje rundt sluket.
Kjøkken: Stedvise merker/skader på fronter på innredning.
Øvrige rom: Stedvise riper/bruksmerker. Vinyl/gulvbelegg i gang mellom bad og soverom har løsnet fra underlaget.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 05.01.2001 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Det er 15-20 minutters gangavstand til to barneskoler og tre barnehager i området, samt kort kjørevei til den lokale ungdomsskolen. Trygge fortau gir gode gang- og sykkelmuligheter til skolene.

Adgang til utleie

Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 722 715 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 601 772 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Kommuneplanens arealdel
Endelig vedtatt arealplan med ikrafttredelse 20.06.2011.
Id 286 Værven - Jeløy Strandpark
Eldre reguleringsplan.
Endelig vedtatt arealplan med ikrafttredelse 08.12.2001.
Id 266 Krossern - Del av gamle Moss Verft
Bebyggelsesplan ihht reguleringsplan
Endelig vedtatt arealplan med ikrafttredelse 14.01.1999.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1904/905753-1/87  Erklæring/avtale 20.08.1904 
Bestemmelse om generende virksomhet
1904/905754-1/87  Erklæring/avtale 04.10.1904 
Bestemmelse om generende virksomhet
Med flere bestemmelser
1908/904825-1/87  Erklæring/avtale 19.12.1908 
Bestemmelse om generende virksomhet
Med flere bestemmelser
1921/906368-1/87  Bestemmelse om bebyggelse 06.12.1921 
 
1979/2281-1/87  Bestemmelse om kloakkledn. 21.03.1979 
Rettighetshaver MOSS KOMMUNE
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Ingeniørvesenet
1988/9112-1/87  Best. om vann/kloakkledn. 28.09.1988 
 Kan ikke slettes uten samtykke fra Ingeniørvesenet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp til eiendommen. Privat stikkledning frem til offentlig nett.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ekeland@meglergaarden.no eller SMS: 40 22 38 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (Hvitvaskingsloven) er megler pliktig å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder ikke foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere "mistenkelige transaksjoner" til Økokrim. Med "mistenkelig transaksjon" menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldende mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Lov om hvitvasking.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

I dette salgsoppdraget avklares forkjøpsretten til borettslaget ved forhåndsavklaring. I forbindelse med dette må kjøper, I TILLEGG TIL KJØPESUM OG TINGLYSINGSOMKOSTNINGER, betale følgende beløp til forretningsfører Vansjø Boligbyggelag.:
Gebyr for forhåndsavklaring av forkjøpsretten - 5 R + mva., for tiden kr. 7.493,-. Faktura sendes direkte fra VBBL til kjøper straks bud er akseptert, salgsmelding er mottatt fra megler, og forkjøpsretten er avklart.
Gebyret blir ikke mellomregnet i megleroppgjøret mellom selger og kjøper. Kjøper av leiligheten må også være medlem i Vansjø Boligbyggelag. Kjøper som ikke er medlem må melde seg inn i VBBL straks forkjøpsretten er avklart og de har fått melding om dette. Innmelding og medlemskontigent (andel i VBBL) kr. 350,- + medlemskontigent kr. 250,- pr. år.

De øvrige andelseiere i borettslaget og dernest øvrige medlemmer av boligbyggelag har forkjøpsrett til andelen.
Spørsmålet om å gjøre bruk av forkjøpsretten vil bli avklart når salgsvilkårene; pris og overtagelsestidspunkt, er fastsatt.
Person med (best) forkjøpsrett kan tre inn i bud gitt av andre eller i avtaler inngått med andre. Gebyr for benyttet forkjøpsrett er kr. 7.325,-

Adresse og matrikkel

Dokkveien 3, 1511, Moss, Gnr. 1 bnr. 3635, andelsnr. 18 i Værventunet borettslag med orgnr. 981304802 i Moss kommune

Eier

Karin Mathisen

Oppdragsnummer

92-20-0043

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglergaarden & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Verdivurdering