Moss , Varnaveien 10

PROSJEKTET ER SLUTTSOLGT!

Visninger

 • Visning etter avtale med megler

  Husk påmelding til visning

 • Totalpris:

  ,-

 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Selveier

 • Gårdsnummer:

  2

 • Bruksnummer:

  2206

 • Finnkode:

  182923598

 • Sist endret:

  21.07.2022 14:17

LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Oppdragsnummer

20-20-9012

Eiendom

Varnaveien 10
Gnr. 2 bnr. 2206 i Moss kommune

Boligtype og byggeår

Leilighet Selveier

Beliggenhet

Sentralt i nye Moss kommer det 39 kompakte leiligheter i småhusbebyggelse på den gamle gartneritomten til Carl Lagerqvist i Varnaveien 10. Gartneridriften ble lagt ned i 2008, og området har ligget i brakk helt frem til Bolig & Eiendomsutvikling kjøpte eiendommen i 2018.

Gartneriet vil inneholde leiligheter av varierende størrelser fordelt på små bygg i rekker. Fellesnevneren for alle er arealeffektive
boliger med gjennomtenkte planløsninger. Byggene har et urbant og funksjonalistisk uttrykk som er tilpasset et liv for familier, par
eller single, unge som gamle. Gode uteplasser har vært en viktig faktor i planleggingen og boligene får sjenerøse og solrike private uteplasser. Dessuten er de grønne fellesområdene tilrettelagt for å gi gode naboer sosiale møteplasser som innbyr til lek og avslapping.

Gartneriet har med sin sentrale beliggenhet i hjertet av City Syd kort vei til alle daglige gjøremål. I handelsområdet finner man flere caféer og restauranter, matbutikker, treningssentre, bank, frisører og ikke minst Rygge Storsenter med blant annet Vinmonopolet.

I området finner du i dag en god blanding av store eneboliger, rekkehus og mindre blokker, samt næringslokaler av de fleste slag. Om du ønsker en kaffe eller kanskje et par nye sko, ja da er det kun en spasertur unna din egen bolig. Det er gangavstand til både barne-, ungdom-, og videregående skole, barnehager og idrettsanlegg.

Mulighetene for tur og sjøliv finner du også i nærområdet. Bare noen hundre meter unna finner du Carlbergskogen med flere
turstier enten om du vil ta på deg joggeskoene, eller ta medsykkelen. For eksempel kan du følge blomsterstien langs kysten helt til Larkollen. På fine sommerdager er det bare å pakke sekken og rusle ned til Festestranden som ligger 800 meter unna i luftlinje. Reiser du enda litt lenger sydover, kommer du til Fuglevik med flere bademuligheter og båthavn.

Det er ca. 5 minutters biltur til Moss sentrum med alle byens fasiliteter med blant annet Amfi handlesenteret, handlegater, caféer, restauranter, konsertlokale og kino.

Om du pendler, så vil verdien av ny togstasjon som skal stå ferdig i 2024/25 være stor. En planlagt togtid på 28 minutter inn til hovedstaden Oslo vil øke attraktiviteten ved å bo i Moss. I tillegg er det god bussforbindelse mellom Varnaveien og Moss sentrum, gangavstanden er på ca. 20 min til sentrum eller 15 minutter til jernbanestasjonen. Holdeplassen til «Timeekspressen» med avganger til Oslo og andre byer, har holdeplass innen 10 minutters gange. Bruker du bilen som fremkomstmiddel er det kort adkomstvei til selve hovedfartsåren E6.

Byggemåte

Boligene oppføres med ringmur, og plate på grunn. Bærekonstruksjon utføres i treverk. Ytterveggene bygges med isolert
bindingsverk, kledd med gips innvendig. Utvendig panel leveres i royalimpregnert grå kledning i kombinasjon av stående og
liggende. Yttertak bygges som luftet takkonstruksjon med tekking av asfaltpapp. På terrasser og balkonger legges gulv av trykkimpregnert treverk

Innhold

Noe for enhver smak. Gartneriet inneholder 39 leiligheter fordelt på 13 småhus over 3 etasjer.

2-roms på 42 m2:
Her har vi virkelig fått mye ut av hver eneste kvadratmeter! De fleste av disse leilighetene har inngang fra bakkeplan med unntak av fire i øverste plan i bygg C. Leiligheten har en romslig gang med garderober. Bad med dusjnisje med innadslående dusjvegger, wc,
baderomsinnredning og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Soverom med avsatt plass til garderober. Kjøkken og stue med utgang til stor markterrasse eller balkong. Sportsbod til alle leilighetene.

3-roms på 62 m2:
Disse leiligheten finner du i 2.etg. Boligen har en romslig gang med avsatt plass til garderober. Bad med dusjnisje og dusjvegger, wc, baderomsinnredning og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. To soverom, hvorav hovedsoverommet med avsatt god plass til garderober. Enkeltsoverommet har direkte inngang til bod som kan innredes som et walk-in. Kjøkken og stue med utgang til  balkong på 9 kvm. Praktisk sportsbod tilknyttet carporten som tilhører leiligheten.

4-roms på 77 m2:
De største leilighetene går over to plan og har litt ulike løsninger i rekke A og B. I 2.etg. kommer man inn i en romslig entré med avsatt plass til garderober samt et soverom. Perfekt som gjesterom, hjemmekontor eller kanskje en egen etasje til tenåringen?
Neste plan i 3.etg finner vi to soverom med avsatt godt med plass til garderober. Bad med dusjnisje, wc, baderomsinnredning
og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Rekke A har et separat kjøkken for de som ønsker det, mens man i rekke B får en åpen
løsning. I A har man mulighet til å velge bort ett soverom og få enda større stue. Begge variantene har utgang en til stor og flott inntrukket takterrasse på hele 19 kvm. Det medfølger en praktisk sportsbod tilknyttet carporten som tilhører leiligheten.

Parkering

For 3- og 4-romsleiligheter medfølger 1 stk parkeringsplass i carport i tilknytning til boligen. i tillegg opparbeides 12 stk. parkeringsplasser på eget avsatt parkeringsområde, hvorav 8 stk plasser er forbeholdt 2 roms leilighetene og 4 stk. er forbeholdt gjester til sameiet Det er forberedt for ladeanlegg for elbiler i carport. Elbillader kan bestilles som tilvalg.

Standard

Kjøkken.
Kjøkkeninnredning leveres av Sigdal med fronter av type Uno Klassisk hvit. Benkeskap/underskap og høyskap leveres hvite. Benkeplate kommer i 30 mm laminert fuktbestandig sponkjerne, farge Grå Betong. Sokkel leveres med tetningslist mot gulv. Hvitevarer tilbys som tilvalg. Kjøkkenleverandør vil utarbeide og overlevere egen kjøkkentegning tilhørende den enkelte bolig.

Sanitær.
Hovedstoppekran og vannmåler monteres enten i kjøkkenskap eller innbygget i vegg på baderom. Fordelerskap for rør i- rør system monteres innbygget i vegg i baderom.

Bad.
Vegghengt WC leveres i hvit utførelse med soft close-sete. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjgarnityr. Det leveres baderomsmøbel iht. tegning med servant av porselen, speil, lysarmatur og ett-greps blandebatteri. Det er avsatt plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Elektro.
Det leveres skjult elektrisk anlegg, bortsett fra enkelte framføringer til lys og stikk under kjøkkenskap og boder. Kabelføringer langs leilighets- og lydskillevegger ligger åpent. Sikringsskap monteres i hver leilighet. På balkonger leveres veggarmatur og dobbelt strømuttak. Ved innganger leveres veggarmatur. Stikkontakter og lyspunkter iht. NEK 400. Det leveres takbelysning i bod samt på bad. I utvendig bod leveres takbelysning og stikkontakt. Ekstra punkter kan leveres som tilvalg. Tilleggspunkter kan bli trukket åpent. Det leveres belysning på internveier og i carporter. Det blir også montert belysning i utvendige trapper.

Ventilasjon.
Det leveres balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Aggregat plasseres i bod eller entré. Avtrekk fra kjøkken leveres som del av ventilasjonssystemet.

Vegger.
Vegger sparkles/males med 2 strøk i lyse farger. Baderom leveres med keramiske fliser 30x60 cm matt hvit på to vegger, og våtromsmaling på øvrige vegger.

Gulv.
Gulv leveres med vannbåren gulvvarme og 3-stavs hvitlasert eikeparkett i matt utførelse. Keramisk flis på bad, 20x20 cm (10x10 cm i nedsenket dusjsone).

Himling.
Himlinger består av sparklet og malte gipsplater. Våtrom påføres våtromsmaling.

Tilvalg

Boligkjøpere vil etter inngått kjøpekontrakt, bli innkalt til møte hvor kjøper blir presentert for tilvalgsmulighetene man har i prosjektet. Det vil bli gitt et tidsbegrenset tilvalgstilbud. Mulige tilvalg vil bli presentert i en egen tilvalgsbrosjyre og omfatter blant annet ulike typer parkett, fargevalg på veggflater, fliser på bad og fronter på kjøkken- og baderomsinnredninger, vvs-utstyr, flere el-punkter etc. Adgang til tilvalg er oppad begrenset til 15% av kjøpesum i henhold til bustadoppføringslova §9.

Oppvarming

Boligene varmes opp med vannbåren gulvvarme i stue/kjøkken og tilstøtende gang. Det leveres elektriske varmekabler i våtrom som ekstra komfort. Øvrige oppholdsrom leveres med panelovn.

Tomt

Alle hageanlegg og fellesområder vil bli opparbeidet med ferdigplen og beplantning som vist på utomhusplan. Tomtens internveier og gjesteparkeringsplasser belegges med asfaltdekke. Utomhusplanen vedlagt salgsprospektet vil være retningsgivende for utforming og opparbeidelse av lekeplasser og fellesområder, sykkelparkering mv. Disse områdene vil opparbeides og ferdigstilles av utbygger, men denne vil likevel forbeholde seg retten til å endelig bestemme utforming og materialvalg. Dette gjelder spesielt i forhold til støttemurer, kantsteiner, høydeforskjeller og andre stedlige forhold.

Fremdrift / forbehold

Gartneriet er et boligprosjektet som blir bygget i Varnaveien 10 og vil bestå av 39 leiligheter i ulike størrelser og prisklasser.

Leilighetene blir etter planen ferdigstilt i 4. kvartal 2021, nærmere angivelse vil bli gitt så snart som mulig.

Garantier

Ved salg til forbruker selges leilighetene iht. bustadoppføringslova. Ved kontraktens underskrift utsteder selger en bankgaranti for oppfyllelse av sine forpliktelser etter avtalen; jf bufl. § 12, pålydende 3 % av kjøpesum i byggeperioden frem til overtagelse. Beløpet økes deretter til 5 % av kjøpesummen og gjelder i fem år etter overtagelse.

Energimerking

Energi- og oppvarmingskarakter foreligger ikke p.t. Energiattester vil bli utarbeidet av selger i samarbeid med utførende entreprenør etter at  detaljprosjekteringen er gjennomført. Etter dette vil energiattester for prosjektet kunne innhentes hos megler eller utbygger.

Utgifter på eiendommen

Størrelsen på felleskostnaden er basert på erfaringstall og er stipulert til ca. kr 26,- pr. kvm BRA pr måned, denne vil bli endelig fastsatt når alle tilbud er innhentet og fordelingsnøkkel er avklart. Felleskostnadene er planlagt å dekke: Kommune avgifter, bygningsmessig for sikring, snøbrøyting og grønt stell, felles strøm og vann, forretningsførsel, kabel-TV og bredbånd og avsetning til vedlikehold av fellesarealer.

Eiendomsskatt vil faktureres den enkelte seksjonseier fra Moss kommune.

Ligningsverdi

Ligningsverdi er p.t. ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten. no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om fastsettelse av ligningsverdi. Moss kommune har eiendomsskatt, kontakt megler for nærmere informasjon om bunnfradrag og satser.

Pris

Boligprisene fremgår av vedlagte prisliste. Selger står til enhver tid fritt til å endre prisen på usolgte boliger, uten forutgående varsel. Kjøper inngår avtale på fastpris og prisen vil ikke justeres i byggeperioden. Oppgitte priser er inklusive carport for leilighetene på 61 og 77 kvm ( 3- og 4roms).
2roms leiligheter på 42 kvm. BRA vil dele på 8 p-plasser på fellesarealene. I tillegg vil det opparbeides 4 gjesteparkeringer til sameiet.

Oppgjør

Det forutsettes at delinnbetaling (forskudd) kr 100 000,- for privatpersoner og kr. 200 000,- for profesjonelle kjøpere innbetales ved kontraktinngåelse til meglers klientkonto for prosjektet, samt at skriftlig dokumentasjon på finansiering skal fremlegges av kjøper.

Beløpet er en sikkerhetsstillelse fra kjøper overfor selger for gjennomføring av oppgjøret og for dekking av ethvert eventuelt tap (forsinkelsesrenter og/eller erstatning) selger måtte lide dersom kjøper ikke oppfyller denne avtalen korrekt. Selger er derfor berettiget til å kreve ethvert tap kjøpers kontraktsbrudd har medført dekket av forskuddet. Kjøper forplikter seg ved denne avtalen til ikke å kreve beløpet tilbakeført til egen konto. Alle renter på beløp innbetalt til meglers klientkonto tilfaller i sin helhet selger under forutsetning av at selger har stillet garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47.

Stilles ikke slik garanti tilfaller rentene på innbetalt beløp kjøper. Det kan ikke tas pant i kjøpt bolig for forskuddet. Hovedoppgjør (rest kjøpesum og omkostninger) skal innbetales til meglers klientkonto senest én uke før overtagelse av eierseksjonen. Eventuelle tilvalg vil faktureres direkte fra entreprenør.

Overtagelse

Byggestart forventes 3. kvartal 2020. Antatt byggetid er 14 mnd fra oppstart. Tidspunktet er foreløpig og ikke bindende, og utløser ikke dagmulkt. Ved eventuell senere oppstart endres antatt overtakelsestidspunkt tilsvarende.

Det vil medfølge for hver bolig FDV dokumentasjon (Forvaltning, Drift og Vedlikehold). Her vil det fremgå hvilke materialer, produkter, fargevalg mv. som er benyttet i boligen, og i tillegg adresselister med oversikt over kontaktpersoner/firma som har vært og er ansvarlig for prosjektets ulike arbeider.

Bustadoppføringsloven

Kjøpet følger Bustadsoppføringslova frem til midlertidig brukstillatelse er gitt, hvor selger bl.a. plikter å stille en garanti eller tilsvarende fra finansinstitusjon til kjøper, jfr. bufl. § 12. Garantien gjelder for selgers plikt til oppfyllelse av kjøpekontrakten og vil utstedes når det er gitt igangsettingstillatelse, tilstrekkelig antall boliger er solgt og byggelånet er åpnet. Ved salg til aksjeselskap eller annen profesjonell part legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn, ikke Bustadoppføringslova.

Loven finner du også på www.lovdata.no. Kjøpekontrakt vil bli inngått iht. standard kjøpekontrakt som er vedlegg til salgsoppgaven. Kjøper aksepterer denne ved inngivelse av bud.

Vedlegg

Som en del av denne salgsoppgaven vises det til vedlegg som følger salgsoppgaven.
Vedleggene inneholder viktig informasjon om eiendommen og bør gjennomgås før bud inngis.
Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Verdivurdering