Moss , Resalg Verket Brygge 1 - A 402

Verket Brygge - 3-roms selveierleilighet i flotte omgivelser med sjøen som nærmeste nabo (salg av kontraktsposisjon)

4 250 000

 • Prisantydning:

  4 250 000,-

 • Totalpris:

  4 367 237

Beregnet totalkostnad: 4 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 106 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 250 000,-)) 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 117 237,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 367 237,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Eierseksjon

 • Primærrom:

  65 m²

 • Bruksareal:

  68 m²

 • Etasje:

  4

 • Antall rom:

  3

 • Oppholdsrom:

  1

 • Soverom:

  2

 • Byggeår:

  2021

 • Gårdsnummer:

  3

 • Bruksnummer:

  1224

 • Finnkode:

  188781207

 • Sist endret:

  16.04.2021 13:34

LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Oppdragsnummer

20-20-0348

Eiendom

Resalg Verket Brygge 1 - A 402
Gnr. 3 bnr. 1224, leilighetsnr. 9 i Moss kommune
Se prospektet her: http://verketbrygge.no/prospekt.html
Se hjemmesiden til Verket Brygge: http://verketbrygge.no
Det antas at boligene vil ha adresse Bernt Ankers gate XX, 1534 Moss. Endelig adresse avklares og tildeles av Moss kommune. Området utgjør i dag en del av gnr.3, bnr. 1224 i Moss kommune, og vil på ett senere tidspunkt bli fradelt med eget gnr./bnr. Boligene vil få egne seksjonsnummer når eiendommen er fradelt og seksjonert. Dette vil være på plass før innflytting.

Boligtype og byggeår

Leilighet Eierseksjon, oppført i 2021
Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 68 kvm
Området Verket Brygge er planlagt med totalt 4 bygninger over deler av parkeringsanlegg, med felles tun, organisert som et eller flere sameier etter eierseksjonsloven av 16. juni 2017, foreløpig stipulert til å utgjøre ca. 4400 m2. Eiendommens endelige størrelse og grenser vil bli fastsatt i forbindelse med fradeling, og vil blant annet avhenge av om tomt for Bygg D, som er planlagt oppført etter at jernbanelinjen på området legges ned (pr i dag planlagt i 2024), omfattes av eiendommen, eller får eget gnr/bnr. Eiendommen vil bli organisert som eierseksjonssameie i henhold eierseksjonsloven. De første byggetrinn er planlagt med 51 boligseksjoner, fordelt på 3 bygg, hvor eierseksjonssameiets navn blir Verket Brygge Sameie 1. Bygg D er foreløpig planlagt som eget sameie.
Om Verket Brygge
Prosjektet består av 51 topp moderne leiligheter i forskjellige størrelser fra 46 m² til hele 209 m², fordelt på tre bygg.
Mange med sjøutsikt, og alle med umiddelbar nærhet til sjøen og det yrende livet på Verket og i sentrum. Innenfor kort gangavstand finner du barnehage, skole og flere spennende arbeidsplasser.
Det første salgstrinnet omfatter bygg A og B som inneholder 38 av disse leilighetene.
De største leilighetene er helt unike, de strekker seg over to plan, har hele tre balkonger og en fantastisk sjøutsikt.
For pendlere er det greit å vite at du tar deg til hovedstaden på godt under timen om du velger bil, buss eller tog som alle er like tilgjengelige.
Å bo i Moss inviterer på alle måter til et aktivt liv. Her finner du det meste innen korte avstander. Moss sentrum har gode valgmuligheter for idrett og fritid. Kampsport, sangkor, skatepark, danseskoler og treningssentre er bare noen av tilbudene du finner her.
Med Oslofjorden på den ene siden og Vansjø på den andre, er det nok av badeplasser, strender og fiskeplasser å velge mellom. Vansjø er et populært sted for ferskvannsfiske og har i tillegg perfekte forhold for kano eller kajakk - noe som rett og slett bare må oppleves.
Foretrekker du friluftsliv i skogen, ligger Mossemarka like ved med både lysløyper, skihytte og sykkelterreng. Den Norske Turistforening har oppmerkede løyper i området som loser deg på kyststien forbi flere fine rasteplasser direkte fra Verket. Her kan du gå til Røysåsen og nyte den fantastiske utsikten, eller til Molbekktjern for en frisk dukkert og en matbit på den flotte grillplassen.
Følelsen av å være på ferie vil ikke helt slippe taket når du bor på Verket Brygge. Tenk deg å ha sjø og strand rett utenfor og kunne stupe ut i et friskt morgenbad før du drar på jobb. Her har du også fri tilgang på elsykkel som tar deg dit du ønsker når du ønsker. Frister båtlivet, er en småbåthavn plassert rett ved stranden og kajakkbryggen gjør det enkelt for deg å ta en tur på fjorden. Kajakk og SUP-brett låner du gratis. Ved Mosseelva er det etablert en brygge for utsetting av kajakker.
Selv regnværsdager føles ikke grå om du benytter deg av det rikholdige kulturtilbudet på Verket og sentrum for øvrig. Kino, Verket scene, bibliotek, caféer, spisesteder og treningssentere ligger på rekke og rad. Det er bare å velge og vrake i hva du vil fylle dagene med.
Når solen går ned, kan du nyte synet i ro og fred fra din egen balkong og stue, eller i gode venners lag på bryggen, i båt eller på et av mange spisesteder du finner i gangavstand.
Nærmere følelsen av ferie hver dag kommer du ikke!
På Verket Brygge vil alle leilighetene være egnet til å kunne leve et sosialt liv, med rause oppholdsflater, terrasser og ekstra plass for eventuelle overnattingsgjester. Kommer gjestene med båt kan de legge til på gjestebrygga, og kommer de med bil, er det gjesteparkering i garasjen. Skulle du plutselig få storinnrykk er ikke det noe problem heller, for nærmest elveutløpet, ved den nye badestranden bygges et splitter nytt beachhotell. Med 11 etasjer som byr på spa, trenings- og konferansefasiliteter, restaurant med uteservering og over 170 rom som nærmeste nabo mot syd, har du alltid gjesteværelse med oppredd seng. Og mye annet!

Areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 68 kvm

Innhold

Fremdrift / forbehold
Alle opplysninger er gitt med forbehold om rett til endringer som måtte bli funnet hensiktsmessig, eller nødvendig i forbindelse med detaljprosjektering og/eller gjennomføring av prosjektet, uten å forringe den generelle standarden. Selger tar forbehold om endringer pålagt av offentlige myndigheter som kan få betydning for prosjektets gjennomførelse. Det tas forbehold om avvik i areal, også på balkonger og uteplasser.
Tegningene og bildene i prospektet er av illustrativ karakter og viser møblering, utstyr og annen innredning, bygningsmessige detaljer, detaljer på fellesarealer, beplantning etc som ikke inngår i selgers kontraktsmessige leveranse. Trær er illustrert slik de kan fremstå etter noen år med god tilvekst. Tegninger og illustrasjoner er således vist for å gi interessenter en ide om hvordan boligene og fellesområdene vil kunne bli.
Det tas forbehold om nedforet himling der hvor dette er nødvendig for tekniske føringer mm. Det kan være avvikende takhøyde i bod, bad og entré som følge av rørføringer. Andre utførelser/leveranser bestilt av kjøper utover standard kan medføre tillegg i leveringstid og/eller pris. Endringer utover standard leveranse skal være skriftlig avtalt i egen tilvalgskontrakt. Selger forbeholder seg retten til å tildele parkeringsplasser og sportsboder i garasjeplan. Utomhus arealene kan bli utført og overlevert etter overtagelse av leilighetene. Det tas forbehold om et for utbygger tilstrekkelig salg,
tilfredsstillende offentlige tillatelser og styregodkjenning før byggestart varsles og igangsettes. Selger tar forbehold om endringer i offentlige instansers omkostninger og om trykkfeil i prospektet.
Garantier
Ved salg til forbruker selges leilighetene iht. bustadoppføringslova. Ved kontraktens underskrift utsteder selger en bankgaranti for oppfyllelse av sine forpliktelser etter avtalen; jf bufl. § 12, pålydende 3 % av kjøpesum i byggeperioden frem til overtagelse. Beløpet økes deretter til 5 % av kjøpesummen og gjelder i fem år etter overtagelse. Overføring av kjøpers delinnbetaling fra megler til selger er avhengig av at selger har stilt garanti i henhold til bustadoppføringslova §47. For øvrig gjelder eierseksjonsloven for eierseksjonssameiet og driften av dette. Utbygger har rett til å stille de nevnte garantier som en samlet garanti for hele eller deler av prosjektet. Lovteksten finner du også på www.lovdata.no.

Utgifter på eiendommen

Fellesutgifter vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi, og fordeles i henhold til vedtektene. Fellesutgifter for hver enkelt boenhet er foreløpig stipulert til ca. kr 38 pr. kvm BRA basert på erfaringstall fra forretningsfører, og inkluderer dekning av offentlige avgifter/gebyrer for eks. renovasjon, snømåking m.m., stell av felles grøntområder, vedlikehold, strøm på fellesarealer, kabel-TV/bredbånd (grunnpakke), forretningsførsel, revisjon, bygningsforsikring, eventuelt medlemskap og bidrag til velforening, noe vedlikehold bygg etc.
Endelige fellesutgifter er basert på hvilke tjenester som sameiet til slutt rekvirerer. Utbygger har intet ansvar for nivået på månedlige fellesutgifter. Driftskostnader for parkeringsplass i parkeringsanlegg er foreløpig stipulert til kr 300 pr. måned pr. plass for første driftsår, og skal legges til felleskostnadene for de som disponerer plass i parkeringsanlegget. Endelige kostnader vil avhenge av de konkrete kostnader til drift og vedlikehold i det enkelte år.
Typiske kostnader som ikke er inkludert i felleskostnadene er eiendomsskatt, vann- og kloakkavgift, innbo og løsøreforsikring, TV/bredbånd utover grunnpakke, strømforbruk i egen bolig.

Byggemåte

Fundamentering utføres med hensyn til stedlige grunnforhold. Parkeringskjeller utføres i plasstøpt vanntett betong. Byggets bærekonstruksjon for øvrig utføres i betong og stål. Skillevegger mellom leilighetene og felles arealer i betong eller plassbygde lyd- og brannvegger.
Innvendige lette skillevegger utføres i stenderverk av tre eller stål og kles med gipsplater.
Fasadene bygges opp som isolerte bindingsverkvegger og kles utvendig med tegl/puss/panel.
Balkonger er å anse som utvendig konstruksjon. Dekke på balkong leveres av Kebony terrassebord på tremmer av impregnert tre. Drypp fra overliggende balkong må påregnes ved regnvær og smelting. Balkongrekkverk leveres av glassplater/stålplater med aluminiumslist eller liknende.
Innvendig himlingshøyde blir ca 2,55 m, med unntak av der det er nedforet himling, primært i entré og bad. Det kan også forekomme nedforing/innkassing av tekniske føringer i andre rom. Det tas forbehold om endelig plassering og størrelse av sjakter.

Oppvarming

Leilighetene forsynes med varmtvann og vannbåren varme (gulvvarme) via det lokale fjernvarmenettet. Primært legges det vannbåren gulvvarme i alle rom med egen termostat til hvert rom/sone (bortsett fra bod). Mindre rom, (som f.eks. entré, gang, wc) kan leveres på samme sone som tilliggende rom hvis dette vurderes som hensiktsmessig i detaljprosjektering. Leilighetene får ikke varmtvannsberedere. Varmesentralen for sameiet plasseres i teknisk rom i kjeller. Måling av forbruk ihht krav fra Moss kommune. Avregning av energi avhengig av målingsprinsippet. Som hovedregel legges til grunn at hver leilighet belastes for eget forbruk. Medgått forbruk til fellesarealene fordeles på seksjonene etter brøk.

Energimerking

Byggene og leilighetene er prosjektert i henhold til Teknisk Forskrift 2017 og de fleste leilighetene vil holde energimerke B. Enkelte leiligheter med mye fasade vil kunne få energimerke C. Som en konsekvens av de gode isoleringskvalitetene i glasset i vinduer og balkongdører kan det vinterstid oppstå rim på utsiden av glasset.

Parkering

Det bygges kjeller med oppstillingsplasser for bil og sykkel, samt sportsboder. Parkeringsplassene for beboerne og sportsboder ligger i et større parkeringsanlegg som vil strekke seg utenfor eiendommens grenser, og hvor det også vil forekomme utleie av parkeringsplasser til andre enn beboerne i Verket Brygge. Leilighetene som selges med biloppstillingsplass tildeles plass ved overlevering/ferdigstillelsen av leiligheten. Det vises til salgsoppgavens avsnitt «Organisering av Verket Brygge» for nærmere detaljer.

Tomt

Utomhusarealer opparbeides med utgangspunkt i foreløpig utomhusplan som inntatt i salgsprospektet. Foreløpig utomhusplan er ikke å anse som bindende for selger, og midlertidigheter vil forekomme.

Sameiet

Sameiets navn og adresse:
Telefon:

Salg av kontraktsposisjon

Dette prospektet beskriver salg av kontraktsposisjon for en konkret bolig under oppføring. Ny selger overtar selgers (førstegangskjøpers) rettigheter og plikter i henhold til opprinnelig kontrakt.
Ved kjøp av kontraktsposisjon må hovedkontrakten overtas med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og lovpålagte garantier. Opprinnelig kontrakt regulerer alle forhold knyttet til leveransen av boligen. Det forutsetter at kjøper grundig har gjennomgått den opprinnelige kjøpekontrakten, før bud inngis.
Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpstilbud på kontraktposisjonen er akseptert. Det tas forbehold om at utbygger aksepterer transport av opprinnelig kontrakt og at garantistiller godkjenner transport av garantien/e. Eventuelle forbehold som kjøper har tatt skal være avklart.
Dersom det er forbehold i opprinnelige kontrakten som ikke er hevet ved inngåelse av kontrakt på kontraktsposisjonen, og utbygger gjør gjeldende ett eller flere av disse med den følge at opprinnelig kontrakt bortfaller, vil også kontrakten bortfalle. Eventuelle innbetalte midler tilbakebetales tillagt den til enhver tid gjeldende rente på klientkonto.
I tilfeller hvor det oppstår mangler eller forsinkelser i forhold til opprinnelig kontrakt, eller overlevering er av en slik art at kontrakten heves, vil kjøper kunne ha krav på tilbakebetaling av vederlaget som er betalt til selger i hovedkontrakten (utbygger), men ikke kjøpesummen for kontraktsposisjonen som er betalt til videreselgeren (førstegangskjøperen)
Skulle noe virke uklart - kontakt megler.

Ligningsverdi

Ligningsverdi er pt. ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistret bosatt) eller "sekundærbolig" (alle andre boliger man måtte eie). Ligningsverdien for primærboliger vil normalt utgjøre inntil ca. 30 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil ligningsverdien utgjøre 70 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal.

Veibeskrivelse

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden. Velkommen til visning!

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Midleritidg brukstillatelse/ferdigattest vil foreligge innen innflytning.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (Hvitvaskingsloven) er megler pliktig å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder ikke foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere "mistenkelige transaksjoner" til Økokrim. Med "mistenkelig transaksjon" menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldende mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Lov om hvitvasking.

Tinglysing av hjemmel

Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtagelse.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: Mats Måleng, Email: maleng@meglergaarden.no, SMS: 97 71 95 59 eller per fax til megler. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det «Forbrukerinformasjon om budgivning», som er inntatt på side 2 i budskjema.

Overtagelse

Boligene forventes ferdigstilt i 2. kvartal 2022 / 3. kvartal 2022, men dette tidspunktet er foreløpig og ikke bindende og utløser ikke dagmulkt. Dette under forutsetning av at blant annet nødvendig offentlig godkjennelse (herunder rammetillatelse og igangsettelsestillatelse) vil bli gitt uten negative avvik for utbygger, samt at det foreligger nødvendige styregodkjennelser på selgers side og at utbygger kan kontrahere en tilfredsstillende totalentreprise og får byggelånsfinansiering, slik at byggestart kan gjennomføres 1. kvartal 2020 / 2.kvartal 2020. Kjøper vil bli holdt orientert om forventet ferdigstillelsestidspunkt underveis i prosessen. Dersom arbeidene forsinkes av forhold utenfor selgers kontroll har selger krav på fristforlengelse jfr. Bustadoppføringslova § 11. Overtagelsesuke vil bli varslet kjøper ca. 3 måneder før antatt overtagelse. Kjøper aksepterer at endelig dato for overtagelse vil bli varslet senest 6 uker før overlevering. Det beregnes dagmulkt fra endelig avtalt overtagelsestidspunkt. Selger kan kreve at overtagelse skjer inntil 4 måneder tidligere enn forventet. Selger skal varsle om dette med tilsvarende frist som nevnt ovenfor.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (dato) og utformet i hht Lov om eiendomsmegling av 29.06.2007. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Verdivurdering