Moss , Verket Brygge 1

Verket Brygge - prosjektet er sluttsolgt! Se Papirhuset for flere flotte boliger på Verket

 • Totalpris:

 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Eierseksjon

 • Byggeår:

  2021

 • Gårdsnummer:

  3

 • Bruksnummer:

  1224

 • Finnkode:

  162662994

 • Sist endret:

  11.05.2021 08:35

Oppdragsnummer

20-18-9011

Eier

Verket Bolig AS

Eiendom

Verket Brygge 1
Gnr. 3 bnr. 1224 i Moss kommune
Se prospektet her: http://verketbrygge.no/prospekt.html
Se hjemmesiden til Verket Brygge: http://verketbrygge.no
Det antas at boligene vil ha adresse Bernt Ankers gate XX, 1534 Moss. Endelig adresse avklares og tildeles av Moss kommune. Området utgjør i dag en del av gnr.3, bnr. 1224 i Moss kommune, og vil på ett senere tidspunkt bli fradelt med eget gnr./bnr. Boligene vil få egne seksjonsnummer når eiendommen er fradelt og seksjonert. Dette vil være på plass før innflytting.

Boligtype og byggeår

Leilighet Eierseksjon, oppført i 2021
Området Verket Brygge er planlagt med totalt 4 bygninger over deler av parkeringsanlegg, med felles tun, organisert som et eller flere sameier etter eierseksjonsloven av 16. juni 2017, foreløpig stipulert til å utgjøre ca. 4400 m2. Eiendommens endelige størrelse og grenser vil bli fastsatt i forbindelse med fradeling, og vil blant annet avhenge av om tomt for Bygg D, som er planlagt oppført etter at jernbanelinjen på området legges ned
(pr i dag planlagt i 2024), omfattes av eiendommen, eller får eget gnr/bnr. Eiendommen vil bli organisert som eierseksjonssameie i henhold eierseksjonsloven. De første byggetrinn er planlagt med 51 boligseksjoner, fordelt på 3 bygg, hvor eierseksjonssameiets navn blir Verket Brygge Sameie 1. Bygg D er foreløpig planlagt som eget sameie.

Om Verket Brygge

Det er med stor glede og stolthet at vi nå tar fatt på det neste prestisjeprosjektet til Höegh Eiendom, nemlig Verket Brygge.
Prosjektet består av 51 topp moderne leiligheter i forskjellige størrelser fra 46 m² til hele 209 m², fordelt på tre bygg.
Mange med sjøutsikt, og alle med umiddelbar nærhet til sjøen og det yrende livet på Verket og i sentrum. Innenfor kort gangavstand finner du barnehage, skole og flere spennende arbeidsplasser.
Det første salgstrinnet omfatter bygg A og B som inneholder 38 av disse leilighetene.
De største leilighetene er helt unike, de strekker seg over to plan, har hele tre balkonger og en fantastisk sjøutsikt.
For pendlere er det greit å vite at du tar deg til hovedstaden på godt under timen om du velger bil, buss eller tog som alle er like tilgjengelige.
Å bo i Moss inviterer på alle måter til et aktivt liv. Her finner du det meste innen korte avstander. Moss sentrum har gode valgmuligheter for idrett og fritid. Kampsport, sangkor, skatepark, danseskoler og treningssentre er bare noen av tilbudene du finner her.
Med Oslofjorden på den ene siden og Vansjø på den andre, er det nok av badeplasser, strender og fiskeplasser å velge mellom. Vansjø er et populært sted for ferskvannsfiske og har i tillegg perfekte forhold for kano eller kajakk - noe som rett og slett bare må oppleves.
Foretrekker du friluftsliv i skogen, ligger Mossemarka like ved med både lysløyper, skihytte og sykkelterreng. Den Norske Turistforening har oppmerkede løyper i området som loser deg på kyststien forbi flere fine rasteplasser direkte fra Verket. Her kan du gå til Røysåsen og nyte den fantastiske utsikten, eller til Molbekktjern for en frisk dukkert og en matbit på den flotte grillplassen.
Følelsen av å være på ferie vil ikke helt slippe taket når du bor på Verket Brygge. Tenk deg å ha sjø og strand rett utenfor og kunne stupe ut i et friskt morgenbad før du drar på jobb. Her har du også fri tilgang på elsykkel som tar deg dit du ønsker når du ønsker. Frister båtlivet, er en småbåthavn plassert rett ved stranden og kajakkbryggen gjør det enkelt for deg å ta en tur på fjorden. Kajakk og SUP-brett låner du gratis. Ved Mosseelva er det etablert en brygge for utsetting av kajakker.
Selv regnværsdager føles ikke grå om du benytter deg av det rikholdige kulturtilbudet på Verket og sentrum for øvrig. Kino, Verket scene, bibliotek, caféer, spisesteder og treningssentere ligger på rekke og rad. Det er bare å velge og vrake i hva du vil fylle dagene med.
Når solen går ned, kan du nyte synet i ro og fred fra din egen balkong og stue, eller i gode venners lag på bryggen, i båt eller på et av mange spisesteder du finner i gangavstand.
Nærmere følelsen av ferie hver dag kommer du ikke!
På Verket Brygge vil alle leilighetene være egnet til å kunne leve et sosialt liv, med rause oppholdsflater, terrasser og ekstra plass for eventuelle overnattingsgjester. Kommer gjestene med båt kan de legge til på gjestebrygga, og kommer de med bil, er det gjesteparkering i garasjen. Skulle du plutselig få storinnrykk er ikke det noe problem heller, for nærmest elveutløpet, ved den nye badestranden bygges et splitter nytt beachhotell. Med 11 etasjer som byr på spa, trenings- og konferansefasiliteter, restaurant med uteservering og over 170 rom som nærmeste nabo mot syd, har du alltid gjesteværelse med oppredd seng. Og mye annet!

Byggemåte

Fundamentering utføres med hensyn til stedlige grunnforhold. Parkeringskjeller utføres i plasstøpt vanntett betong. Byggets bærekonstruksjon for øvrig utføres i betong og stål. Skillevegger mellom leilighetene og felles arealer i betong eller plassbygde lyd- og brannvegger.
Innvendige lette skillevegger utføres i stenderverk av tre eller stål og kles med gipsplater.
Fasadene bygges opp som isolerte bindingsverkvegger og kles utvendig med tegl/puss/panel.
Balkonger er å anse som utvendig konstruksjon. Dekke på balkong leveres av Kebony terrassebord på tremmer av impregnert tre. Drypp fra overliggende balkong må påregnes ved regnvær og smelting. Balkongrekkverk leveres av glassplater/stålplater med aluminiumslist eller liknende.
Innvendig himlingshøyde blir ca 2,55 m, med unntak av der det er nedforet himling, primært i entré og bad. Det kan også forekomme nedforing/innkassing av tekniske føringer i andre rom. Det tas forbehold om endelig plassering og størrelse av sjakter.

Parkering

Det bygges kjeller med oppstillingsplasser for bil og sykkel, samt sportsboder. Parkeringsplassene for beboerne og sportsboder ligger i et større parkeringsanlegg som vil strekke seg utenfor eiendommens grenser, og hvor det også vil forekomme utleie av parkeringsplasser til andre enn beboerne i Verket Brygge. Leilighetene som selges med biloppstillingsplass tildeles plass ved overlevering/ferdigstillelsen av leiligheten. Det vises til salgsoppgavens avsnitt «Organisering av Verket Brygge» for nærmere detaljer.

Standard

GENERELT:
Leilighetene leveres i en av tre valgfrie stiler / fargevalg: Urban, Skandinavisk eller Klassisk. Stilene er beskrevet i salgsoppgaven. Urban er lagt inn som standard stil, men kan kostnadsfritt endres til en av de andre stilene ifbm tilvalgsprosessen.
KJØKKENINNREDNING:
Leveres fra Drømmekjøkkenet i Line, med glatt utførelse og gripekant. Led-belysning under overskap, laminat benkeplate, underlimt oppvaskkum i rustfritt stål og ett-greps blandebatteri. Røros Hetta avtrekksvifte i overskap med innebygd komfyrvakt. Kjøkkenet leveres med integrerte hvitevarer fra Siemens eller tilsvarende.
BADEROMSINNREDNING:
Leveres fra Drømmekjøkkenet med hvit heldekkende servant med ettgreps blandebatteri. Bredde på 60 cm eller 100 cm ihht. plantegning i prospekt. 2 skuffer under servant. Speil med lys i samme bredde som servant. Hvitt vegghengt toalett samt dusjbatteri med dusjgarnityr. Dusjvegger 90 x 90 cm. Det monteres opplegg for vaskemaskin i alle leiligheter.
KERAMISKE FLISER BAD OG WC:
Re-Micron er en særdeles slitesterk og solid flisserie. Flisene er gjennomfarget noe som betyr at overflate- sjatteringene går dypt inn i flismassen. Denne kolleksjonen har også et moderne og tidløst utseende med en rekke varme og kalde toner med en minimalistisk og moderat sjatteringsgrad som er veldig behagelig.
GULV:
Det disige, gråaktige lyset som langsomt stiger opp over horisonten når solen står opp, har gitt inspirasjon til denne kolleksjonen med eikegulv. Den myke og avdempede fargen vil skape en harmonisk bakgrunn til enhver interiørinnredningstil. Hvitlasert enstavs eikeparkett 14mm, i gang, stue, kjøkken, soverom og evt. innvendig bod.
HIMLING:
Hvitmalt himling i betong uten synlige v-fuger. Der det blir nedforet himling/innkassing leveres dette med hvitmalte gipsplater.
VEGGER:
Malt gips og betong.
BALKONGDEKKE:
Leveres med Kebony terrassebord. Rekkverk i glass/stål.
VENTILASJON:
Det leveres balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Separat aggregat leveres i hver leilighet. Avtrekk fra bad, WC og kjøkken, tilluft i soverom og stue med overstrømning over dørterskel. Ventilasjonsaggregat plasseres primært i bod men kan også bli plassert i himling i entré i enkelte leiligheter. Avkastluft føres over yttertak. Ventilasjonsføringer kasses inn eller skjules i nedforet himling.
ELEKTRISK:
Elektriske installasjoner leveres ihht gjeldende forskrifter, primært NEK400. Elektriske komponenter i leilighetene (stikk og brytere) leveres av type Elko+ i hvit utførelse som standard. Annen farge/utførelse kan velges ifbm tilvalgsprosessen. Det monteres hovedsakelig skjult elektrisk anlegg i leilighetene, på betongvegger/leilighetsskillevegger og i andre spesielle tilfeller kan det forekomme åpne installasjoner. Det leveres hovedsakelig kun LED belysning.
SANITÆR:
Det leveres integrert oppvaskmaskin i kjøkkenbenk og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel på bad som vist på tegning. Synlige sprinkelhoder i himling/vegg. Utvendig vannkran ved hovedinngang.
INTERNETT / TV:
Det leveres spredenett med fremføring til hver leilighet for fiber. Det leveres 1 stk. ferdig terminert kontaktpunkt i stue/kjøkken og det legges tomrørsanlegg til det største soverommet. På vegne av sameiet vil det bli tegnet kollektiv grunnavtale for internett og TV med signalleverandør med inntil 5 års bindingstid for alle leiligheter. Hver leilighet vil så kunne oppgradere abonnementet etter eget behov. Kabling og Parabolantenner tillates ikke.
HEIS:
Det etableres heis fra kjeller til alle øvrige inngangsplan. Heisen vil kunne ha forbindelse til næringslokale.

Oppvarming

Leilighetene forsynes med varmtvann og vannbåren varme (gulvvarme) via det lokale fjernvarmenettet. Primært legges det vannbåren gulvvarme i alle rom med egen termostat til hvert rom/sone (bortsett fra bod). Mindre rom, (som f.eks. entré, gang, wc) kan leveres på samme sone som tilliggende rom hvis dette vurderes som hensiktsmessig i detaljprosjektering. Leilighetene får ikke varmtvannsberedere. Varmesentralen for sameiet plasseres i teknisk rom i kjeller. Måling av forbruk ihht krav fra Moss kommune. Avregning av energi avhengig av målingsprinsippet. Som hovedregel legges til grunn at hver leilighet belastes for eget forbruk. Medgått forbruk til fellesarealene fordeles på seksjonene etter brøk.

Tomt

Utomhusarealer opparbeides med utgangspunkt i foreløpig utomhusplan som inntatt i salgsprospektet. Foreløpig utomhusplan er ikke å anse som bindende for selger, og midlertidigheter vil forekomme.

Fremdrift / forbehold

Alle opplysninger er gitt med forbehold om rett til endringer som måtte bli funnet hensiktsmessig, eller nødvendig i forbindelse med detaljprosjektering og/eller gjennomføring av prosjektet, uten å forringe den generelle standarden. Selger tar forbehold om endringer pålagt av offentlige myndigheter som kan få betydning for prosjektets gjennomførelse. Det tas forbehold om avvik i areal, også på balkonger og uteplasser.
Tegningene og bildene i prospektet er av illustrativ karakter og viser møblering, utstyr og annen innredning, bygningsmessige detaljer, detaljer på fellesarealer, beplantning etc som ikke inngår i selgers kontraktsmessige leveranse. Trær er illustrert slik de kan fremstå etter noen år med god tilvekst. Tegninger og illustrasjoner er således vist for å gi interessenter en ide om hvordan boligene og fellesområdene vil kunne bli.
Det tas forbehold om nedforet himling der hvor dette er nødvendig for tekniske føringer mm. Det kan være avvikende takhøyde i bod, bad og entré som følge av rørføringer. Andre utførelser/leveranser bestilt av kjøper utover standard kan medføre tillegg i leveringstid og/eller pris. Endringer utover standard leveranse skal være skriftlig avtalt i egen tilvalgskontrakt. Selger forbeholder seg retten til å tildele parkeringsplasser og sportsboder i garasjeplan. Utomhus arealene kan bli utført og overlevert etter overtagelse av leilighetene. Det tas forbehold om et for utbygger tilstrekkelig salg,
tilfredsstillende offentlige tillatelser og styregodkjenning før byggestart varsles og igangsettes. Selger tar forbehold om endringer i offentlige instansers omkostninger og om trykkfeil i prospektet.

Garantier

Ved salg til forbruker selges leilighetene iht. bustadoppføringslova. Ved kontraktens underskrift utsteder selger en bankgaranti for oppfyllelse av sine forpliktelser etter avtalen; jf bufl. § 12, pålydende 3 % av kjøpesum i byggeperioden frem til overtagelse. Beløpet økes deretter til 5 % av kjøpesummen og gjelder i fem år etter overtagelse. Overføring av kjøpers delinnbetaling fra megler til selger er avhengig av at selger har stilt garanti i henhold til bustadoppføringslova §47. For øvrig gjelder eierseksjonsloven for eierseksjonssameiet og driften av dette. Utbygger har rett til å stille de nevnte garantier som en samlet garanti for hele eller deler av prosjektet. Lovteksten finner du også på www.lovdata.no.

Energimerking

Byggene og leilighetene er prosjektert i henhold til Teknisk Forskrift 2017 og de fleste leilighetene vil holde
energimerke B. Enkelte leiligheter med mye fasade vil kunne få energimerke C. Som en konsekvens av de gode isoleringskvalitetene i glasset i vinduer og balkongdører kan det vinterstid oppstå rim på utsiden av glasset.

Utgifter på eiendommen

Fellesutgifter vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi, og fordeles i henhold til vedtektene. Fellesutgifter for hver enkelt boenhet er foreløpig stipulert til ca. kr 38 pr. kvm BRA basert på erfaringstall fra forretningsfører, og inkluderer dekning av offentlige avgifter/gebyrer for eks. renovasjon, snømåking m.m., stell av felles grøntområder, vedlikehold, strøm på fellesarealer, kabel-TV/bredbånd (grunnpakke), forretningsførsel, revisjon, bygningsforsikring, eventuelt medlemskap og bidrag til velforening, noe vedlikehold bygg etc.
Endelige fellesutgifter er basert på hvilke tjenester som sameiet til slutt rekvirerer. Utbygger har intet ansvar for nivået på månedlige fellesutgifter. Driftskostnader for parkeringsplass i parkeringsanlegg er foreløpig stipulert til kr 300 pr. måned pr. plass for første driftsår, og skal legges til felleskostnadene for de som disponerer plass i parkeringsanlegget. Endelige kostnader vil avhenge av de konkrete kostnader til drift og vedlikehold i det enkelte år.
Typiske kostnader som ikke er inkludert i felleskostnadene er eiendomsskatt, vann- og kloakkavgift, innbo og løsøreforsikring, TV/bredbånd utover grunnpakke, strømforbruk i egen bolig.

Ligningsverdi

Eiendommens likningsverdi fastsettes etter ferdigstillelse i forbindelse med første likningsoppgjør. Likningsverdien vil normalt være på ca. 25-30 % av førstegangs kjøpesum. Likningsverdien for primærboliger og sekundærboliger fastsettes etter forskjellige brøker. Kjøper skal selv sende inn opplysninger om adresse, areal, boligtype, byggeår til skattemyndighetene. Se nærmere info på www.skatteetaten.no.

Pris

Prisene på boligene fremgår av den til enhver tid gjeldende prislisten. Det er fastpris på boligene, foruten salgsstart i prosjektet (les mere under Budregler). Utbygger forbeholder seg, uten varsel, rett til å regulere priser og til å omprosjektere usolgte enheter.

Oppgjør

Se den til enhver tid gjeldende prisliste. Det forutsettes at en delinnbetaling på 10 % av kjøpesummen (20 % av kjøpesummen dersom kjøper er å regne som profesjonell) innbetales til meglers klientkonto for prosjektet ved kontraktsinngåelse. Delinnbetaling forutsetter at utbygger har stilt garanti i henhold til Bustadoppføringslova § 12. Beløpet må være fri kapital, dvs at betaling ikke forutsetter pant i eiendommen/seksjonen, eller at de foreligger andre vilkår knyttet til innbetalingen. Renter på klientkonto tilfaller kjøper frem til garanti er stilt i henhold til Bustadoppføringsloven § 47, eller skjøtet er tinglyst, forutsatt at de overstiger et ½ Rettsgebyr. Hovedoppgjøret (restkjøpesummen inkl. tilvalg, omkostninger og andel oppstartkapital til sameiet) betales til meglers klientkonto innen 1 uke før overtagelse av boligen. Oppgjør og eventuelt deloppgjør vil kun skje mot tinglyst skjøte eller mot garanti for tilsvarende beløp jfr bustadoppføringslova § 47. Ved forsinket betaling utover 30 dager etter forfall har utbygger rett til å heve handelen og foreta dekningssalg av boligen for kjøpers regning. Oppgjøret foretas av Meglergaarden AS. Selger kan kreve at kjøper fremlegger finansieringsbevis før kontraktsinngåelse. Selger har rett til å innhente kredittopplysninger i offentlige registre om kjøperne. Slike undersøkelser vil i så fall bli gjennomført før inngåelse av ordinær kjøpekontrakt. Selger kan på grunnlag av opplysninger fra disse undersøkelsene bestemme at det ikke skal gjennomføres salg av bolig, herunder at ordinær kjøpekontrakt ikke blir inngått. Selger og megler har i denne sammenheng rett til å utlevere personopplysninger (herunder navn, e-post adresse privatadresse, telefonnummer mm) til underleverandører som bidrar til å oppfylle kontrakten og gjennomføring av oppgjør. Betalingsbetingelsene vil bli endelig presisert i kjøpekontraktene, og vi opplyser om at det kan innebære endringer fra det ovennevnte.

Overtagelse

Boligene forventes ferdigstilt i 3. kvartal 2022, men dette tidspunktet er foreløpig og ikke bindende og utløser ikke dagmulkt. Dette under forutsetning av at blant annet nødvendig offentlig godkjennelse (herunder rammetillatelse og igangsettelsestillatelse) vil bli gitt uten negative avvik for utbygger, samt at det foreligger nødvendige styregodkjennelser på selgers side og at utbygger kan kontrahere en tilfredsstillende totalentreprise og får byggelånsfinansiering, slik at byggestart kan gjennomføres snarest etter forannevnte forutsetninger. Kjøper vil bli holdt orientert om forventet ferdigstillelsestidspunkt underveis i prosessen. Dersom arbeidene forsinkes av forhold utenfor selgers kontroll har selger krav på fristforlengelse jfr. Bustadoppføringslova § 11. Overtagelsesuke vil bli varslet kjøper ca. 3 måneder før antatt overtagelse. Kjøper aksepterer at endelig dato for overtagelse vil bli varslet senest 6 uker før overlevering. Det beregnes dagmulkt fra endelig avtalt overtagelsestidspunkt. Selger kan kreve at overtagelse skjer inntil 4 måneder tidligere enn forventet. Selger skal varsle om dette med tilsvarende frist som nevnt ovenfor.

Diverse

ORGANISERING
Verket Brygge er planlagt med totalt 4 bygninger over deler av parkeringskjeller og med felles tun, organisert som et eller flere sameier etter eierseksjonsloven av 16. juni 2017. Det er utarbeidet et foreløpig utkast til sameievedtekter. Selger vil besørge fradeling av tomten og seksjonering av leiligheten før innflytting. Bygg D blir ikke oppført før etter at jernbanelinja på område legges ned (pr i dag planlagt i 2024) og er planlagt organisert som eget sameie.
Kjeller er planlagt organisert som en anleggseiendom med eget eierselskap og med mulighet for eget driftsselskap. Sameiere med parkering vil få en bruksrett til garasjeplass som følger med boligen. Tilsvarende er sportsbod i kjeller planlagt med en bruksrett. Garasjeplass og sportsbod kan ikke selges eller leies ut til andre utenfor boligsameiet. Det tas forbehold om den endelige rettslige organiseringsform. På tidspunktet for utarbeidelse av denne leveransebeskrivelse er dette ikke endelig avklart. Fellesutgiftene dekker drift og vedlikehold av fellesarealene og gjelder for eksempel felles strøm og oppvarming, forsikring, vaktmester, trappevask mm. Driftskostnader knyttet garasjeanlegget kommer i tillegg. Se salgsoppgave for nærmere informasjon.
Til disposisjon for beboerne prosjektet vil det bli etablert felles pool med 2 stk. kajakker, 2 stk. SUP-brett og 2 stk. el-sykler. Denne poolen vil bli plassert på egnet plass, fortrinnsvis i byggets kjeller og skal driftes av sameiet. Eventuelle kostnader knyttet driften av dette skal inngå som del av fellesutgiftene. Vansjø boligbyggelag er engasjert som forretningsfører til å forestå driften av sameiet med binding på 3 år. Utbygger forbeholder seg retten å drive kraftproduksjon med solceller på takflatene til boligbyggene. Det vises i den forbindelse til salgsoppgavens avsnitt «Organisering av Verket Brygge».

Bustadoppføringsloven

Salg av boligene er underlagt «Lov om avtalar med forbrukar om oppføring av ny bustad med mer» (Bustadoppføringslova) av 13. juni 1997 nr. 43, og «Lov om eierseksjoner» (eierseksjonsloven) av 16. juni 2017 nr. 65. I tilfeller hvor kjøper er profesjonell i henhold til Bustadoppføringslova, dvs gjør kjøpet som ledd i næringsvirksomhet, kan selger kreve at avtalen reguleres av Lov om avhending av fast eigedom (avhendingslova) 3. juli 1992 nr. 93. Tilsvarende gjelder dersom boligen er ferdigstilt på avtaletidspunktet og selges senere enn 6 mnd etter ferdigstillelse, slik at avhendingslova rettmessig kan benyttes istedenfor bustadoppføringslova. Utbygger kan i slike tilfeller velge at boligen bli solgt «as-is» i henhold til avhendingslova.

Verdivurdering