Rygge , Ryggeraet 20

PROSJEKTET ER SLUTTSOLGT!

3 050 000

 • Prisantydning:

  3 050 000,-

 • Totalpris:

  3 050 000

 • Type:

  Rekkehus

 • Eierform:

  Eierseksjon

 • Bruksareal:

  67 m²

 • Antall rom:

  4

 • Oppholdsrom:

  1

 • Soverom:

  3

 • Byggeår:

  2017

 • Gårdsnummer:

  101

 • Bruksnummer:

  5

 • Finnkode:

  103007795

 • Sist endret:

  02.06.2021 12:35

LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Oppdragsnummer

20-17-9004

Utbygger

Herde Eiendom AS orgnr. 918 911 022

Entreprenør

TB Entreprenør AS

Eiendom

Ryggeraet 20
Gnr. 101 bnr. 5 i Moss kommune

Boligtype og byggeår

Rekkehus Eierseksjon, oppført i 2017
Bruksareal: 67 kvm - 77 kvm

Beliggenhet

Halmstad fremstår i sin helhet som et barne- og familievennlig tettsted, med kort vei til de fleste fasiliteter.
Skole og barnehage.
Kort vei til Halmstad barneskole. Ny, felles ungdomsskole, for elever fra hele Rygge kommune ligger på Bredsand og det går buss dit for elever fra Halmstad, som har mer enn 4 km reisevei.
På Halmstad finner du flere barnehager.
Shopping
De dagligdagse innkjøpene kan du enkelt gjøre ved Rema 1000 butikken eller ved KIWI. Like ved finner du også blomsterbutikk, sykkelsport, klesforretning, apotek, konditori og frisør, i tillegg til post, tannlege, lege med mer. 
Aktiviteter
Svømmehall, kunstgressbane og idrettshall i nærmiljøet.
Rygge Idrettslag - i samarbeid med kommunen, Fau ved Halmstad barneskole samt lokale foreninger/organisasjoner har utviklet en aktivitetspark som et naturlig treffsted for befolkningen på Halmstad.
Målet med aktivitetsparken er å skape en helsefremmende møteplass hvor ulike generasjoner kan få fysiske utfordringer, gode sosiale opplevelser og gode helsemessige gevinster. Et av hovedelementene i aktivitetsparken er en "senior playground" ( Tufteparken ). De andre delene av parken består av apparater for barn/ungdom der det legges vekt på motorikk, balanse og styrketrening og en sandvolleyballbane. De minste har egen "sone" på området med lekeapparater. Hele området er forskjønnet med trær, planter, sittegrupper og belysning for å skape et intimt, trygt og trivelig aktivitetsområde for hele familien. Det er også montert en grill i sonen med benker og bord.
Kollektivtilbud
Syd for skolens område ligger Rygge stasjon som byr på hyppige avganger til Oslo og Halden med en reisetid på under timen. Langs Ryggeveien er det holdeplasser for ekspressbusser både nordover til Oslo og Gardermoen, så vel som sydover mot Halden. Halmstad ligger ca. 10 minutters kjøring fra Moss sentrum med alle sine fasiliteter. Med bil tar du deg også enkelt ut på firefelts E6. Det er ca. 30 minutter kjøring til fornøyelsesparken Tusenfryd.
Rekreasjon
Den landlige beliggenheten gir deg enkel tilgang til de store tur- og rekreasjonsområdene Rygge er kjent for. Blant et mangfold badestrender og utfartssteder er sommeridyllen Larkollen og Fuglevik blant perlene. En av Norges mest anerkjente golfbaner, Evje Golfpark, er også en kort biltur unna gjennom åkerlandskapet. Rygge kommune ligger mellom Oslofjorden og Vansjø. I Rygge finner vi noen av Oslofjordens vakreste kyststrekninger. I øst ligger Vansjø med sine grønne og frodige kantsoner.

Byggemåte

Yttervegger/fasader:
Yttervegger i 198 mm bindingsverk som isoleres med 200 mm mineralullisolasjon. Innvendig påfores ytterveggene med 48 mm som isoleres med 50 mm isolasjon og kles med 13 mm gipsplater. Som utvendig kledning leveres 19 x 148 mm liggende dobbelfalskledning, grunnet hvit. Det er medregnet maling av hus utvendig med 1 strøk dekkbeis i farge hvit.
Yttertak:
Yttertak leveres med tekking av isola asfaltmembran eller tilsvarende. Undertak leveres med type D-glass. Taket isoleres med 350 mm. mineralullisolasjon. Takrenner, takbeslag, nedløpsrør og øvrige beslag leveres i sort utførelse.
Bjelkelag:
Mellom 1. og 2. etg. benyttes trebjelkelag, 198 mm som isoleres med 150 mm isolasjon. På bjelkelag legges 22 mm gulvsponplater.
Vinduer og ytterdører:
Vinduer leveres med 3 lags energiglass og karmer av trevirke type Nordan eller tilsvarende. Hvitmalt innvendig og hvit eller tilsvarende utvendig kledning. Hovedinngangsdør tilbys som type Swedoor, tett dør, hvitmalt eller tilsvarende.
Innvendige vegger:
Leveres med trestendere og kledd med gipsplater begge sider. Vegger til bad/vaskerom isoleres. Baderomsvegger som underlag for fliser kles med OSB 12 mm og 12 mm litex eller tilsvarende.
Himlinger:
Himlinger i både 1. og 2. etg. leveres med slett gipshimling.
Innerdører:
Innvendige dører leveres som Swedoor Easy, type hvit slett. Karm std. Hvitmalt.
Pipe:
Pipe leveres som 1-løps stålpipe med vedovn Curve 100 eller tilsvarende med underliggende sort stålplate, hvis ikke annet er inntegnet.
Innvendig belistning:
Alt innvendig listverk rundt vinduer og dører leveres som hvitmalt slett, 12 x 58 mm. m/avrundet kant. Det er beregnet synlig stifting av listverket. Gulvlist leveres som hvitmalt slett, 12 x 58 mm m/avrundet kant.
Maling og fliser:
På gulver i stue, kjøkken, bod og soverom er det medregnet parkett, 3 stavs eikeparkett fra Kæhrs eller tilsvarende. Matt lakkert. Alle vegger utenom våtrom leveres med sparklet og malte gipsplater i lys std. NCS-farge. Himlinger sparkles og males hvit. Gulv i bad/vaskerom leveres med flis pavi-9208 feel 19,7 x 19,7 mm Grafite eller tilsvarende. Vegger i bad/vaskerom leveres med flis -cer-43/601 cipreste 25x43 blanco mate eller tilsvarende. Gulv i gang leveres med flis grespor zeus negro 300 x 300 mm eller tilsvarende.
Kjøkkeninnredning:
Som kjøkken leveres type HTH straight eller tilsvarende i matt/høyglans iht tegning. Hvitevarer: Electrolux induksjonstopp HOI620S eller lignende. Electrolux stekeovn EOB100X eller lignende. Electrolux ventilator EFC60151X eller lignende. Siemens IQ300 kjøleskap KI81RVF30 eller lignende. Oppvaskmaskin, Electrolux eller tilsvarende.
Garderobeskap:
Det er medregnet 1 stk. 100 cm. kombiskap, hvit slett i hvert soverom. Foreldresoverom har 2 stk. Kombiskap. Type HTH eller tilsvarende. Garderobe i VF er ikke medregnet.
Rørleggerarbeide- og sanitærutstyr:
Dusj på vegg med type Oras Oramix blandebatteri. Servantblandebatteri med type Oras Safira. Ved inntegnet badekar medfølger sluk og røropplegg plugget ved vegg. Selve badekaret inkluderer ikke. Vegghengt WC med propensete og betjeningsplate leveres når dette er inntegnet. Sanitærutstyr leveres i hvit farge. Kran og avløpstrakt for vaskemaskin iht tegning. Baderomsinnredning 80 cm slett utførelse leveres med speil og speillys. Dusjdør rett 90x90 leveres ferdig montert. Kran og avløpstrakt for vaskemaskin iht tegning. Varmtvannsbereder 200 liter plasseres iht tegning. På bad/vaskerom leveres 1 stk gulvsluk i plast. Fordelerskap for varmt og kaldt vann.
Elektrisk anlegg:
Belysning leveres av SG Armaturen AS, eller lignende standard. Garasje: Belysning i garasje er fra Glamox. Varme Elektrisk oppvarming i form av varmekabler og panelovner. Gang og Baderom: Varmekabler Stue og soverom: panelovner. Elektrisk oppvarming i form av varmekabler og panelovner. Gang og Baderom: Varmekabler Stue og soverom: panelovner. Brannvarslingsanlegg: Det er medregnet enkelt trådbasert brannanlegg fra Elotec for hver boenhet/bolig. 15 stk EL-punkter/stikk i fellesgarasje.
Ventilasjon:
Det leveres balansert ventilasjon type flexit villavent eller tilsvarende. Tilluftventiler i stue og soverom. Avtrekksventiler i kjøkken, bad og bod.
Vinterhage leveres med glass og skyvedør. Terrassegulv i trykkimpregnert materiale. Fast tak.
Innvendig bod leveres med en dobbelt stikkontakt og taklys.

Innhold

Gang.
2-3 soverom.
Bad/vaskerom.
Bod.
Stue med åpen kjøkkenløsning.
Vinterhage.
Utvendig bod.

Parkering

Boligene C1, C2 og C3 får hver sin carport med bod.
Boligene i A, B, D og E får 1 biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg.
Garasjeanlegget leveres med garasjeporter med motor.
Her monteres det 3 ladestasjoner for El-bil.

Standard

Hver bolig leveres i en god standard med parkett og fliser på gulv, slette hvote vegger i oppholdsrom, samt flislagte vegger på bad.
Hvite himlinger med ekstra takhøyde i stue/kjøkkendel. Ut mot terrasse/hage leveres det takhøye vinduer som slipper inn rikelig med dagslys.
Boligene får en moderne utforming og inneholder det meste man ønsker seg.
Kjøkkenet leveres med følgende hvitevarer:
Electrolux induksjonstopp HOI620S eller lignende.
Electrolux stekeovn EOB100X eller lignende.
Electrolux ventilator EFC60151X eller lignende.
Siemens IQ300 kjøleskap KI81RVF30 eller lignende.
Oppvaskmaskin, Electrolux, eller tilsvarende.

Oppvarming

Elektrisk. Varmekabler i gang og på bad. Vedovn i stue, samt panelovner i stue og på soverom.

Tomt

Alle gangarealer og kjøreveier asfalteres.
Lekeplass utstyres med hyggelige lekeapparater og benker.
Gang- og sykkelsti forbi gravlund gruses.
Det monteres gatelys langs veier og gangarealer.
Det opparbeides pene grøntarealer med noe beplantning.
Det etableres felles plass/anlegg for søppelcontainere på tomten.

Garantier

I henhold til bustadoppføringslova plikter utbygger å stille bankgaranti på 3% av kjøpesum i byggetiden og 5% av kjøpesum i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper, i henhold til bustadsoppføringslova §12. Overføring av kjøpers delinnbetaling fra megler til utbygger er avhengig av at utbygger har stilt garanti i henhold til bustadoppføringslova §47. Kostnader ved eventuelle påkrevde endringer av garantier knyttet til videresalg eller transport av kjøpekontrakt bekostes ikke av utbygger. For øvrig gjelder Lov om Eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette. Utbygger har rett til å stille de nevnte garantier som en samlet garanti for hele eller deler av prosjektet.

Forsikring

Bygg og eiendom vil være forsikret av utbygger frem til overtagelse. Deretter tegnes det bygningsforsikring via forretningsfører for sameiet. Kjøper må selv tegne innbo- og løsøreforsikring.

Ligningsverdi

Eiendommens likningsverdi fastsettes etter ferdigstillelse i forbindelse med første likningsoppgjør. Likningsverdien vil normalt være på ca. 25-30 % av førstegangs kjøpesum. Likningsverdien for primærboliger og sekundærboliger fastsettes etter forskjellige brøker.
Kjøper selv skal sende inn opplysninger om adresse, areal, boligtype, byggeår til skattemyndighetene. Se nærmere info på www.skatteetaten.no.

Omkostninger i forbindelse med kjøp av leilighet

I tillegg til kjøpesum vil det påløpe omkostninger i forbindelse med kjøpet. Ved kjøp av bolig som ikke er tatt i bruk, beregnes dokumentavgift (2,5 %) kun av andel tomteverdi. Per i dag er tomteverdien antatt å utgjøre kr. 243.000,-. Dokumentavgiften vil da utgjøre kr. 6.070,-. Det tas forbehold om endring av tomteverdien og dokumentavgiften på tinglysingstidspunktet. For tinglysing av skjøte betaler kjøper kr 525,-. For evt. pantedokumenter som skal tinglyses ifm lån påløper kr 727,- pr. pantedokument. Det tas forbehold om evt. endringer i offentlige gebyrer. Det skal i tillegg til kjøpesummen og omkostninger betales en oppstartskapital for driftsutgifter per seksjon til sameiet tilsvarende kr. 5.000,-. Det tilkommer tilknytningsavgift til kabel-TV/Internett på kr. 7.000,-. Det tas forbehold om endringer av omkostningsbeløpene som følge av offentlige vedtak, politiske vedtak eller lovendringer.

Eiendomsskatt

Rygge kommune har i dag eiendomsskatt på 3,2 promille av skattetakst. Den skal ligge mellom 2 og 7 promille og kan endres hvert år av bystyret. Dette vil faktureres den enkelte seksjonseier.

Fellesutgifter

Fellesutgifter vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi, og fordeles i henhold til vedtektene. Fellesutgiftene er foreløpig stipulert til fra kr. 2.152,- - kr. 2.355,- pr. mnd.
Fellesutgifter, slik de er stipulert, består bl.a. av forretningsførsel og revisjon, styrehonorar til sameiets styre, strøm i fellesarealer, drift av garasjeanlegg, forsikring av bygningsmasse, kommunale avgifter (vann, kloakk, renovasjon), startpakke kabel-TV/bredbånd, drift av sameiets grøntarealer, serviceavtaler (ventilasjon og garasjeport), løpende bygningsmessig vedlikehold.
Fellesutgifter reguleres i sameiets vedtekter og bygger i utgangspunktet på en fordelingsnøkkel mellom hhv sameiebrøk og likedeling basert på utgiftens art. Skulle kommunen kreve egne vannmålere pr. bolig vil det kunne medføre endringer.
Oppvarming og strømforbruk til den enkelte seksjon, eiendomsskatt, ekstra vaktmestertjenester m.v. kommer i tillegg til fellesutgifter.

Pris

Fra kr. 2.850.000,- - kr. 3.350.000,- + omk.
Prisene på boligene fremgår av den til enhver tid gjeldende prislisten. Det er fastpris på boligene. Utbygger forbeholder seg, uten varsel, rett til å regulere priser på usolgte boliger.

Oppgjør

Se den til enhver tid gjeldende prisliste. Det forutsettes at en delinnbetaling på kr. 100.000,- innbetales til meglers klientkonto for prosjektet ved kontraktsinngåelse. Delinnbetaling forutsetter at utbygger har stilt garanti i henhold til Bustadoppføringslova § 12. Beløpet må være fri kapital, dvs at det ikke kan være knyttet vilkår til innbetalingen som medfører at utbygger ikke kan disponere over beløpet. Renter på klientkonto tilfaller kjøper frem til garanti er stilt i henhold til bustadoppføringsloven § 47, eller skjøtet er tinglyst, forutsatt at de overstiger en ½ Rettsgebyr. Hovedoppgjøret (restkjøpesummen og omkostninger) betales til meglers klientkonto innen 1 uke før overtagelse av boligen. Oppgjør og eventuelt deloppgjør vil kun skje mot tinglyst skjøte eller mot garanti for tilsvarende beløp jfr Bustadoppføringslova § 47.
Ved forsinket betaling utover 30 dager etter forfall har utbygger rett til å heve handelen og foreta dekningssalg av boligen for kjøpers regning.

Utbyggers forbehold

Alle opplysninger er gitt med forbehold om rett til endringer som måtte bli funnet hensiktsmessig eller nødvendig i forbindelse med gjennomføring av byggesaken, uten å forringe den generelle standard.
Kjøper er kjent med at kjøpekontrakten ikke kan tiltransporteres uten samtykke fra utbygger.
Utbygger forbeholder seg retten til endring av den til enhver tid gjeldende prislisten uten varsel på usolgte leiligheter. Utbygger tar forbehold om endringer i offentlige instansers omkostninger og om trykkfeil i prospektet. Det tas forbehold om nødvendige offentlige godkjenninger, herunder at rammetillatelse og i igangsettelsestillatelse gis uten vesentlige vilkår og forutsetninger til ugunst for utbygger. Beløp som kjøper har innbetalt skal da uten ugrunnet opphold tilbakeføres til kjøper inkludert opptjente renter.
Kjøper er kjent med og aksepterer at det i salgsmateriell er vist illustrasjoner som viser møblering og utstyr som ikke inngår i utbyggers kontraktsmessige leveranse. Dette er vist for å gi interessenter en ide om hvordan boligene og fellesområder vil bli. Det kan bli endringer i utomhusplan, materialvalg og løsninger. Man har søkt å vise en riktige  illustrasjoner, men det tas forbehold om at dette ikke vises nøyaktig. Alt er vist for å gi interessenter en idé om hvordan boligene, fellesområder vil bli. Det kan således bli endringer i utomhusplan, utsyn, materialvalg og endelige løsninger.
Det tas forbehold om at krav i offentlige tillatelser ikke er til ugunst for utbygger, og det tas forbehold om endringer eller andre pålegg som måtte komme i forbindelse med ramme-, igangsettingstillatelse, eller annen del av prosessen. Utbygger tar forbehold om at Kontrakten kan bortfalle dersom ikke alle nødvendige offentlige tillatelser gis, eller dersom tillatelsene som gis etter Utbyggers vurdering medfører urimelig tyngende vilkår for Utbygger.

Eiendommen

Eiendommen består i dag av;
gnr. 1, bnr. 5, gnr. 1, bnr. 192, gnr. 1, bnr. 221, gnr. 1, bnr. 190, gnr. 1, bnr. 21 i Rygge kommune, med foreløpig adresse Ryggeraet 20, 1580 Rygge. Eiendommen er selveiet og foreløpig stipulert til å utgjøre ca. 9.968 kvm. Eiendommen vil få egen adresse før overtakelse. Eiendommen vil bli seksjonert og seksjonsnummer for hver bolig blir fastsatt.

Forretningsfører

Vansjø Boligbyggerlag er engasjert av utbygger som forretningsfører for sameiet. Forretningsfører har blitt valgt for de 3 første driftsårene og kan erstattes av andre av sameiets årsmøte etter dette.

Eierform og organisering

Eiendommen vil bli organisert som et eierseksjonssameie i henhold til lov om eierseksjoner (eierseksjonsloven) 23. mai 1997 nr. 31. Eierseksjonssameiets navn blir Ratunet Rygge Boligsameie og vil bestå av ca. 35 boligseksjoner, planlagt med totalt 9 bygninger. Det presiseres at antall bygg og seksjoner ikke er endelig fastsatt. Byggherren står fritt i den nærmere organisering av prosjektet, herunder antall bygg, samt antall og type seksjoner.
Hver seksjon utgjør en sameiedel med tilknyttet enerett til bruk av bruksenhet. Bruksenheten vil i tillegg kunne omfatte andre deler av eiendommen. Med de unntak som følger av eierseksjonsloven § 22, er det ikke tillatt å erverve mer enn 2 boligseksjoner i sameiet av samme kjøper. Sameiet er pliktig til å avholde årlige sameiermøter hvor blant annet regnskap behandles. Sameiets styre har ansvaret for forvaltningen av sameiets anliggender m.v.  i samsvar med lov, vedtekter og vedtak i sameiermøtet. I utgangspunktet er det tenkt at hver seksjon har en - 1 - stemme.
Utbygger står imidlertid fritt til å beslutte om flertall skal beregnes basert på én stemme pr. seksjon, eller etter sameiebrøk. Det er utarbeidet utkast til vedtekter som regulerer forholdet mellom seksjonene.  Det presiseres at endelige vedtekter vil kunne avvike fra de foreløpige utkast til vedtekter, og at byggherren står fritt til å endre disse.
En foreløpig, men ikke uttømmende, oppstilling over antatte fellesutgifter er spesifisert under avsnitt om fellesutgifter.
Det er utarbeidet utkast til husordensregler.
Sameiet vil i utgangspunktet omfatte alle arealer innenfor tomtegrensen. Sameiet har ansvar for drift og vedlikehold av fellesarealer mellom eiendommene på området.
Et sameie etableres ved seksjoneringen. Det vil si at når kommunens seksjoneringsvedtak er tinglyst, er sameiet etablert.
De vedtekter som sendes til kommunen sammen med seksjoneringsbegjæringen, er de opprinnelige vedtekter, og gjelder til de endres av et fremtidig sameiermøte.
Når sameiet er etablert, gjennomføres det et møte hvor det velges et styre fra utbygger, og hvor forretningsfører og revisor velges. Forretningsførerkontrakten signeres av dette styret. Vedtektene skal ikke godkjennes - de er jo allerede fastsatt ved seksjoneringen/etableringen.
Etter innflytting innkalles det til et nytt ekstraordinært sameiermøte, hvor et nytt styre velges blant kjøperne

Videresalg/transport av kjøpekontrakt

Overdragelsen av Kjøpekontrakten forutsetter forutgående skriftlig godkjenning av Utbygger, transport av garanti må godkjennes av garantist. Godkjenning fra hhv Utbygger og garantist kan bare avslås med saklig grunn. Det er en forutsetning for videresalg at Utbyggers transportkontrakt benyttes. Dersom Kjøpekontrakt overdras fra kjøper før ferdigstillelse, plikter den nye kjøperen å tre inn i alle de avtaler som er etablert, herunder endringsavtaler og tilvalgsbestillinger og vil hefte for det inngåtte kontraktsforhold inntil ny kjøper har signert alle dokumenter vedrørende salget og innbetalt tilsvarende beløp som kjøper. Kjøper har heller ikke anledning til å motsette seg overskjøting av boligen til seg, dersom han på overtakelsestidspunktet ikke har utpekt ny eier som har oppfylt kontrakts- og oppgjørsbestemmelsene i Kjøpekontrakten. Meglergaarden AS skal forestå videresalget mot betaling i henhold til sine gjeldende standardsatser.

Bebyggelsens arealer

Arealer per bolig fremkommer i vedlagte prisliste. Arealer er angitt henholdsvis som bruksareal (BRA) som er arealet innenfor boligens yttervegger/omsluttende vegger, inklusive boder og sjakter.
På tegning kan det være angitt et romareal som er nettoarealet innenfor omsluttende vegger. Balkong/ Terrasseareal er regnet fra dekkstørrelse og tar forbehold om ulike rekkverksløsninger som kan redusere arealet. Det tas forbehold om mindre avvik for de angitte arealer, da beregningene er foretatt på tegninger. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealene skulle bli 5% mindre eller større enn det markedsførte.

Energimerking

Energiklasse B

Teknisk standard

Nye boliger bygges etter forskrifter gitt i TEK 10.
Alle boliger leveres med komplett FDV dokumentasjon som viser hvilke materialer, produkter og fargevalg som er benyttet i leiligheten. Kontaktinformasjon til alle underleverandører vil også finnes der.

Overtagelse

Boligene planlegges ferdigstilt fra 4. kvartal 2018/1. kvartal 2019, under forutsetning at det gis vedtak om igangsetting innenfor 4. kvartal 2017. Dette gjelder ikke som en bindende frist for å ha boligen klar for overtagelse, og gir herunder ikke grunnlag for å kreve dagmulkt.
Overtagelse vil bli varslet kjøper ca. 3 måneder før antatt overtagelse. Byggestart avhenger for øvrig av at krav til forhåndssalg (50 %) er oppfylt, at det foreligger igangsettelsestillatelse senest 4. kvartal 2017 uten negative avvik for utbygger.

Ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse vil foreligge før overtakelse.

Utleie

Seksjonseier har full juridisk råderett over egen seksjon og kan således fritt leie ut egen seksjon om ønskelig, dog skal styret underrettes skriftlig om navn på leietager.

Heftelser

Boligene selges fri for pengeheftelser, dog slik at den enkelte seksjon vil være beheftet med legalpant jfr Lov om eierseksjoner § 25.

Avbestilling

Kjøp etter bustadoppføringslova innebærer avbestillingsrett for kjøper. Dersom denne retten benyttes, vil utbygger blant annet kunne kreve erstatning for økonomisk tap i henhold til bustadoppføringslovens bestemmelser, herunder vil kjøper bli holdt ansvarlig for utbyggers merkostnader og tap som følge av en eventuell avbestilling. For avbestilling er det avtalt et avbestillingsgebyr på kr 100.000,- (Bustadoppf. § 54)+ eventuelle kostnader knyttet til tilvalg. Dersom kjøper ønsker å avbestille leveransen (avstå fra kjøp) eller selge sin kontraktsposisjon før ferdigstillelse/overtagelse så krever dette utbyggers forutgående skriftlige samtykke, samt at salg skal gjøres gjennom Meglergaarden AS.

Salgsvilkår

Kjøp i bolig baseres på prospektet med følgende innhold/vedlegg:
1) Prisliste gjeldende for tidspunkt for kjøp
2) Salgsoppgave
Ved avvik mellom informasjon gjelder dokumentene i den rekkefølge som er nevnt over. Lovpålagte opplysninger om eiendommen er ufullstendig uten alle vedlegg. Megler har tilgjengelig for kjøper reguleringskart med bestemmelser, utkast til vedtekter, panteattest med servitutter, og de andre vedlegg som følger kjøpekontrakten. Skriftlig informasjon gjelder foran bilder og illustrasjoner. Lovpålagte opplysninger om eiendommen er ufullstendig uten alle vedlegg.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering mv. er megler pliktig til å gjennomføre legitimasjonskontroll av oppdragsgiver og/eller eventuelle reelle rettighetshavere til salgsobjektet. Det samme gjelder for medkontrahenten til oppdragsgiver og/eller eventuelle reelle rettighetshavere til salgsobjektet.
Dersom nevnte parter ikke oppfyller lovens krav til legitimasjon eller megler har mistanke om at transaksjonen har tilknytning til utbytte av en straffbar handling eller forhold som rammes av straffeloven §§ 147 a, 147 b eller 147 c kan megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Megler kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne medføre for oppdragsgiver og/eller eventuelle reelle rettighetshavere til salg.

Budregler

Ved forbrukersalg er utbygger underlagt regel om budfrist. Utbygger er her profesjonell aktør og derfor ikke underlagt disse reglene. Ved salgsstart gjelder prinsippet "førstemann til mølla".
Alle kjøpetilbud skal være skriftlige og oversendes signert via e-post eller levert til megler. Budskjema/tegningsskjema skal fylles ut så nøyaktig som mulig med hensyn til finansiering, finansinstitusjonens kontaktperson og andel egenkapital. Forbehold i kjøpetilbud vil normalt ikke bli akseptert av utbygger før forbehold er avklart. Utbygger står fritt til å forkaste eller akseptere et hvert kjøpetilbud.
Konferer megler om mere utdypende informasjon rundt budhåndtering.

Vederlag

Megler har ett vederlag på 1,5% inkl. mva pr. solgte enhet i prosjektet. Vederlaget betales av utbygger.

Bustadoppføringsloven

Kjøpet reguleres av Lov om avtaler med forbruker om oppføring av ny bustad m.m. (bustadoppføringslova) 13. juni 1997 nr. 43 I tilfeller hvor kjøper er profesjonell i henhold til Bustadoppføringslova, dvs gjør kjøpet som ledd i næringsvirksomhet, kan utbygger kreve at avtalen reguleres av Lov om avhending av fast eigedom (avhendingslova) 3. juli 1992 nr. 93. Tilsvarende gjelder dersom boligen er ferdigstilt på avtaletidspunktet, slik at avhendingslova rettmessig kan benyttes istedenfor bustadoppføringslova.  Utbygger kan i slike tilfeller velge at boligen bli solgt «as-is» i henhold til avhendingslova.

Salgsoppgave

Salgsoppgavedato: 25.08.2017

Verdivurdering