Boliger for salg – Kjøpe bolig i Moss og omegn

Moss sentrum - Lekker 2-roms selveier med meget sentral plassering - moderne standard - salg av kontraktsposisjon

Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
01Fasade_7
Slide image
01Fasade_8
Resalg Storgata 6, leil.H0312., 1531 Moss
Vis kart
Prisantydning
3 200 000,- + omkostninger
Eierform
Eier (Selveier)
Boligtype
Leilighet
Soverom
1
Bruksareal
60 kvm
Visning
Ta kontakt for å avtale visning

Lena Johnsen

Eiendomsmegler MNEF
Telefon
Mobil
E-post
Innhold og standard
Beliggenhet
Oppdrag
Pris og omkostninger
Annet

Standard

Nye Storgata 6 består av 48 lyse og moderne leiligheter som holder en god standard.

Alle oppholdsrom og innvendig bod leveres det trestavs hvitlasert eikeparkett på gulv. Badet har keramiske fliser, 20x20 cm. Det er hvitmalte, slette vegger i alle oppholdsrom. Det leveres lister rundt vinduer og dører, gulvlister, men ikke taklister. På badet vil det leveres hvit baderomspanel med flismønster.

Det er hvite, slette himlinger med taklampe i gang, bod og bad. Sportsbod i kjelleren leveres med ubehandlede vegger, gulv og himling.

Kjøkken.
Kjøkkeninnredning av type Sigdal hvit Uno. Det leveres integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp fra Siemens.
Hvit ventilator i overskap over komfyr og benkebelysning under overskap.

Sanitær.
På badet leveres det hvit baderomsinnredning, 60 cm, fra Sigdal, laminat benkeplate med nedfelt servant, lysarmatur over speil med stikkontakt. Ellers er det gulvstående WC og dusjvegger. 20x20 cm flis på gulv og hvite baderomsplater på vegg.

Det er vannbåren varme fra radiatorer i alle oppholdsrom. På badet blir det vannbåren gulvvarme.

Alle balkonger er innglasset med glassrekkverkog skyveglass mellom toppen på rekkverket og taket. Det leveres utelys på terrasse.

Alle leilighetene får balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Styringsenhetenblir plassert i innebod. Årlig filterskift er tatt med i felleskostnadene.

Kabel-tv og internett vil ligge til hver leilighet på overtagelsestidspunktet.

Elektro.
Det leveres skjult elektrisk anlegg, med unntak av i lyd- og betongvegger. Sikringsskap monteres i hver leilighet.
På balkonger leveres veggarmatur og dobbeltkontakt på vegg for strømuttak. Stikkontakter og lyspunkter i henhold til NEK 400.
Ekstra punkter kan leveres som tilvalg. Tilleggspunkter kan bli trukket åpent. Taklampe på bad, bod og i entré.

Sameiet vil disponere en stor, felles takterrasse. Her vil det også være et felles selskaps/forsamlingslokale med kjøkken og WC. Dette kan leies/lånes av de som har seksjon i sameiet. Her er det plass til ca. 20 stk.

Innhold

2-roms: Gang, bad m/dusj og opplegg til vaskermaskin, soverom, bod, Stue/kjøkken i åpen løsning. Bod i kjeller.

Parkering

Det blir felles parkeringsplass for sameiet, men ingen faste P-plasser. Det blir totalt 11 parkeringsplasser i parkeringsgarasje hvor det er trukket frem strøm og dobbeltstikk til hver plass. Strøm ved garasjeplass er dimensjonert for ladestasjon for el-bil eller eventuelt motorvarmer.

Det vil være mulig å kjøpe garasjeplass i parkeringskjeller. Garasjeplass kan kjøpes for kr. 250 000,-. Her vil førstemann til mølla prinsippet gjelde frem til det er sluttsolgt. Det er adkomst til til leilighetenevia trapp og heis.

Byggemåte

Bygningen er fundamentert direkte på fast grunn.

Bygget føres opp med konstruksjoner av stål og betong.

Rør - og kanalføringer vil i all hovedsak bli skjult over himling eller bak innkassinger.
Inspeksjonsluker må påregnes. Slike konstruksjoner vil bli overflatebehandlet som øvrige deler av den konstruksjonen de tilhører.

Tekniske anlegg og fremføringer til disse blir ikke inntegnet på tegninger som omfattes av kjøpekontrakt. Endelige plasseringer bestemmes av hva som er hensiktsmessig og nødvendig. Det tas forbehold om endringer på plantegninger for fremføring av sjakter for ventilasjon, VVS og elektriske installasjoner.

Innvendig bod i leilighet inneholder ventilasjonsaggregat på vegg.
Sportsbod i kjeller bestående av nettingvegger som skillevegger mellom bodene. Sportsboden er beregnet for lagring av utstyr som brukes ute som f.eks sykler, dekk og sportsutstyr. Boddører er låsbare.

Vinduer og balkongdører leveres hvitmalt innvendig og belagt med farget aluminium på utsiden. Inngangsdør til den enkelte leilighet er malt, glatt utførelse med montert FG - godkjent sikkerhetslås. Innvendige dører leveres i hvit glatt utførelse med hvitmalte karmer.

Utenpåliggende konstruksjon med gulv betong. Balkonggulvet er å anse som en utvendig konstruksjon. Mindre ansamlinger av vann vil derfor kunne

oppstå på gulvflaten etter regnvær. Pga lydkrav vil balkonger i hovedsak bli innglasset. Innglassingen vil ikke bli å anse som tett ift. vann eller vind.

Selger plikter ikke å utbedre sprekkdannelser som oppstår som følge av naturlige endringer og krymping av materialer

Boligtype og byggeår

Leilighet eierseksjon, oppført i 2020

Bruksareal: 60 kvm

Oppvarming

Bygget tilknyttes fjernvarme. Det legges vannbåren varme som gulvvarmei bad. Øvrig oppvarming med radiatorer. Varmtvann leveres også via fjernvarmenett.

Det leveres balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner, tilluft til oppholdsrom og avtrekk fra kjøkken/ bad og vaskerom. Ventilasjonsaggregatet plasseres i bod.

Vei/Vann/Avløp

Offentlig vei, vann og avløp til eiendommen. Privat stikkledning frem til offentlig nett.

Tomt

Selveiet tomt som i hovedsak opparbeides med parkeringsplasser

Beliggenhet

"Nye Storgata boligsameie" er 48 nye og moderne leiligheter sentralt i Moss sentrum. Dette er en av de mest urbane bydelene i Moss, med kort vei til alt. "Nye Storgata boligsameie" vil bidra til å vidreutvikle det moderne og urbane sentrum i byen med butikker, kaféer, restauranter og øvrig kultur og handelsliv i Moss sentrum ligger et steinkast unna.

Moss sentrum har endret seg mye de seneste årene og har allerede et bredt tilbud innen handel og kultur.

Du finner blant annet Amfisenteret, Møllebyen og snart også et nytt stort område på Verket (tidligere Peterson) kun 5 minutter unna.

Midt i sentrum er det sentrumsbarnehage og en stor og populær lekepark. Om vinteren åpner skøytebanen og om sommeren kan du spille boccia og gå på marked. Alt dette finner du inne få minutters gange fra Storgata 6.

Med en kort spasertur kommer du også til kanalen og Moss gjestebrygge, her finnes restaurant og Fiskebassaren som er et meget populært sted om sommeren og hvor det er små konserter, allsang og muligheter for en hyggelig kveld. Går du over kanalbruen, kommer du til Jeløy, Her finnes dagligvarebutikk, fiskebutikk, slakter og flere spisesteder. Her ligger også Kanalparken som er et hyggelig sted om sommeren og en av Østfolds fineste strender - Sjøbadet.. Ellers på Jeløy finnes uttallige turmuligheter i skog og mark. Her ligger også Alby med sitt galleri F15, samt Røed gård og andre severdigheter.

Leiligheten er et perfekt utgangspunkt for pendlere med sin sentrale beliggenhet med kort vei til jernbanestasjonen, bussholdeplass og ferge.

Eiendom

Storgata 6, leil.H0312, 1531 Moss
Gnr. 2 bnr. 2008 snr. 39 i Moss kommune

Veibeskrivelse

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden. Velkommen til visning!

Oppdragsnummer

20-20-0444

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: Lena Johnsen, Email: lena@meglergaarden.no, SMS: 97 73 06 30 eller per fax til megler. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det Forbrukerinformasjon om budgivning , som er inntatt på side 2 i budskjema.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 05.10.20 og utformet i hht Lov om eiendomsmegling av 29.06.2007. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Regulering

Prosjektet oppføres i et regulert område

Garantier

Det er stilt garanti på 3 % av opprinnelig kjøpesum iht buofl § 12, Garantien økes til 5 % fra overtagelse og løper deretter i fem år. Garantien er beregnet med utgangspunkt i den opprinnelige kjøpesummen, dvs. uten merverdi for kontraktsposisjon og ev. tilvalg o.l.

Forsikring

Bygg og eiendom vil være forsikret av selger frem til og med overtagelsen, deretter tegnes en bygningsforsikring på vegne av sameiet. Kjøper må selv tegne innbo- og løsøreforsikring.

Utleie

Seksjonseier har full juridisk råderett over egen seksjon og kan således fritt leie ut egen seksjon om ønskelig, dog skal styret underrettes skriftlig om navn på leietager.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Midleritidg brukstillatelse/ferdigattest vil foreligge innen innflytning.

Overtagelse

Forventet ferdigstillelse for prosjektet er 4. kvartal 2020.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (Hvitvaskingsloven) er megler pliktig å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder ikke foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere "mistenkelige transaksjoner" til Økokrim. Med "mistenkelig transaksjon" menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldende mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Lov om hvitvasking.

Eiendommen selges som den er

Eiendommen selges i den stand som ved besiktigelsen (AS IS), jfr. Avhendingslovens § 3-9. Bestemmelsen medfører at selgers ansvar reduseres. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye før bud inngis - gjerne med bistand av fagmann

Utgifter på eiendommen

Fellesutgifter vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi, og fordeles i henhold til vedtektene. Fellesutgiftene er foreløpig stipulert til å utgjøre kr. 2 201 ,- for den aktuelle leiligheten.

Fellesutgifter, slik det er stipulert, består bl.a. av forretningsførsel og revisjon, styrehonorartil sameiets styre, strøm i fellesarealer, drift av garasjeanlegg, forsikring av bygningsmasse, kommunale avgifter (vann, kloakk og renovasjon), startpakke kabel-TV/bredbånd, drift av sameiets fellesarealer, serviceavtaler (ventilasjonog garasjeport), løpende bygningsmessig vedlikehold.

Fellesutgifter reguleres i sameiets vedtekterog bygger i utgangspunktet på en fordelingsnøkkel mellom hhv sameiebrøk og likedeling basert på utgiftens art. Skulle kommunen kreve egne vannmålere pr. bolig vil det kunne medføre endringer.

Oppvarming og strømforbruk til den enkelte seksjon, eiendomsskatt, ekstra vaktmestertjenester m.v. kommer i tillegg til fellesutgifter.

Oppgjør

Det forutsettes at en delinnbetaling på kr. 290 000,- ved transport av garanti ettersom tilsvarende beløp er innbetalt av kjøper 1 (10% av opprinnelig kjøpesum). Dette innbetales ved kontraktsinngåelse til meglers klientkonto for prosjektet. Delinnbetaling fra kjøper forutsetter at selger har stilt garanti i henhold til bustadoppføringslova §12. Alle renter på beløp innbetalt til meglers klientkonto tilfaller i sin helhet kjøper. Det kan ikke tas pant i kjøpt bolig for delinnbetalingen.

Hovedoppgjør (rest kjøpesum og omkostninger) skal innbetales til meglers klientkonto senest èn uke før overtagelse av eierseksjonen. Forsinkes betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelsen og 30 dager for øvrige avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve handelen og foreta dekningssalg av eiendommen.

1: Kontant ved kontraktsignering, forskudd kr. 290 000,-

2: Betaling i forkant av overtagelse (resterende kjøpesum og omkostninger ihht. kjøpekontrakt (pluss evt. flere tilvalg):
Kr. 2 928 372,-

Total innbetaling 1. og 2.: kr. 3 218 372,-

Det forutsettes at kjøper fremlegger bekreftelse på finansiering av kjøpet umiddelbart etter aksept av bud! Kjøpesummen med tillegg av alle omkostninger betales til meglers klientkonto dagen før overtagelse av eiendommen skal skje. Det gjøres oppmerksom på at megler er underlagt lov om hvitvasking som innebærer en plikt til å melde fra til Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.

Forretningsfører

Vansjø Boligbyggelag er engasjert av utbygger som forretningsfører for sameiet. Forretningsfører har blitt valgt for de 3 første driftsårene og kan erstattes av andre av sameiets årsmøte etter dette.

Vansjø Boligbyggelag
Varnaveien 34
1523 Moss
Tlf: 952 66 200
E-post: post@vansjobbl.no

Ligningsverdi

Ligningsverdi er pt. ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistret bosatt) eller "sekundærbolig" (alle andre boliger man måtte eie). Ligningsverdien for primærboliger vil normalt utgjøre inntil ca. 30 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil ligningsverdien utgjøre 70 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal.

Areal

Bruksareal: 60 kvm

3. etasje: BRA 60 kvm

Sameiet

Nye Storgata Boligsameie

Eierform og organisering

Eiendommen vil bli organisert som et eierseksjonssameie i henhold til lov om eierseksjoner (eierseksjonsloven) 01.01.18. Eierseksjonssameiets navn blir Nye Storgata Boligsameie og vil bestå av 48 boligseksjoner. Byggherren står fritt i den nærmere organisering av prosjektet, herunder antall bygg, samt antall og type seksjoner.

Hver seksjon utgjør en sameiedel med tilknyttet enerett til bruk av bruksenhet. Bruksenheten vil i tillegg kunne omfatte andre deler av eiendommen. Med de unntak som følger av eierseksjonsloven § 22, er det ikke tillatt å erverve mer enn 2 boligseksjoner i sameiet av samme kjøper. Sameiet er pliktig til å avholde årlige sameiermøter hvor blant annet regnskap behandles. Sameiets styre har ansvaret for forvaltningen av sameiets anliggender m.v. i samsvar med lov, vedtekter og vedtak i sameiermøtet. I utgangspunktet er det tenkt at hver seksjon har en - 1 - stemme.

Utbygger står imidlertid fritt til å beslutte om flertall skal beregnes basert på én stemme pr. seksjon, eller etter sameiebrøk. Det er utarbeidet utkast til vedtekter som regulerer forholdet mellom seksjonene. Det presiseres at endelige vedtekter vil kunne avvike fra de foreløpige utkast til vedtekter, og at byggherren står fritt til å endre disse.

En foreløpig, men ikke uttømmende, oppstilling over antatte fellesutgifter er spesifisert under avsnitt om fellesutgifter.

Det er utarbeidet utkast til husordensregler.

Sameiet vil i utgangspunktet omfatte alle arealer innenfor tomtegrensen. Sameiet har ansvar for drift og vedlikehold av fellesarealer mellom eiendommene på området.

Et sameie etableres ved seksjoneringen. Det vil si at når kommunens seksjoneringsvedtak er tinglyst, er sameiet etablert.

De vedtekter som sendes til kommunen sammen med seksjoneringsbegjæringen, er de opprinnelige vedtekter, og gjelder til de endres av et fremtidig sameiermøte.

Når sameiet er etablert, gjennomføres det et møte hvor det velges et styre fra utbygger, og hvor forretningsfører og revisor velges. Forretningsførerkontrakten signeres av dette styret. Vedtektene skal ikke godkjennes - de er jo allerede fastsatt ved seksjoneringen/etableringen.

Etter innflytting innkalles det til et nytt ekstraordinært sameiermøte, hvor et nytt styre velges blant kjøperne

Utbyggers forbehold

Alle opplysninger er gitt med forbehold om rett til endringer som måtte bli hensiktsmessig eller nødvendig i forbindelse med gjennomføring av byggesaken, uten å forringe den generelle standard.

Kjøper er kjent med at kjøpekontrakten ikke kan tiltransporteres uten samtykke fra utbygger.

Utbygger forbeholder seg retten til endring av den til enhver tid gjeldende prislisten uten varsel på usolgte leiligheter. Utbygger tar forbehold om endringer i offentlige instansers omkostninger og om trykkfeil i prospektet. Det tas forbehold om nødvendige offentlige godkjenninger, herunder at rammetillatelse og i igangsettelsestillatelse gis uten vesentlige vilkår og forutsetninger til ugunst for utbygger. Beløp som kjøper har innbetalt skal da uten ugrunnet opphold tilbakeføres til kjøperinkludert opptjente renter.

Kjøper er kjent med og aksepterer at det i salgsmateriell er vist illustrasjoner som viser møblering og utstyr som ikke inngår i utbyggers kontraktsmessige leveranse. Dette er vist for å gi interessenter en ide om hvordan boligene og fellesområder vil bli.

Den kan således bli endringer i utomhusplan, utsyn, materialvalg og endelige løsninger.

Det tas forbehold om at krav i offentlige tillatelser ikke er til ugunst for utbygger, og det tas forbehold om endringer eller andre pålegg som måtte komme i forbindelse med ramme-, ingangsettingstillatelse, eller annen del avprosessen. Utbygger tar forbehold om at kontrakten kan bortfalle dersom ikke alle nødvendige offentlige tillatelser gis, ellers dersom tillatelsene som gis etter utbyggers vurdering medflrer urimelig tyngende vilkår for utbygger.

Tinglysing av hjemmel

Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtagelse.

Salg av kontraktsposisjon

Dette prospektet beskriver salg av kontraktsposisjon for en konkret bolig under oppføring. Ny selger overtar selgers (førstegangskjøpers) rettigheter og plikter i henhold til opprinnelig kontrakt.

Ved kjøp av kontraktsposisjon må hovedkontrakten overtas med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og lovpålagte garantier. Opprinnelig kontrakt regulerer alle forhold knyttet til leveransen av boligen. Det forutsetter at kjøper grundig har gjennomgått den opprinnelige kjøpekontrakten, før bud inngis.

Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpstilbud på kontraktposisjonen er akseptert. Det tas forbehold om at utbygger aksepterer transport av opprinnelig kontrakt og at garantistiller godkjenner transport av garantien/e. Eventuelle forbehold som kjøper har tatt skal være avklart.

Dersom det er forbehold i opprinnelige kontrakten som ikke er hevet ved inngåelse av kontrakt på kontraktsposisjonen, og utbygger gjør gjeldende ett eller flere av disse med den følge at opprinnelig kontrakt bortfaller, vil også kontrakten bortfalle. Eventuelle innbetalte midler tilbakebetales tillagt den til enhver tid gjeldende rente på klientkonto.


I tilfeller hvor det oppstår mangler eller forsinkelser i forhold til opprinnelig kontrakt, eller overlevering er av en slik art at kontrakten heves, vil kjøper kunne ha krav på tilbakebetaling av vederlaget som er betalt til selger i hovedkontrakten (utbygger), men ikke kjøpesummen for kontraktsposisjonen som er betalt til videreselgeren (førstegangskjøperen)